A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Csajok!Megszült Stella!

Ma 8.40-kor megszületett Kristóf Bonifác,2940gr. és 49cm.Mindketten jól vagyunk.

Kép
melike

Sziasztok!

Megjöttem!
Helyzet változatlan,jóslófájások,de ennek örüljünk mert készül a méhem,azt mondta a dr.!
Változatlanul 1 ujjnyi a méhszáj,még nem szülünk!

Bari! Azt mondta nem tartjuk vissza mostmár!

Algopyrint szedhetek,most be is vettem egyet mert már megpusztulok annyira fáj a derekam!
Estére 1/2 Seduxent kell bevennem,azt mondta pihenjem ki magam aztán jöhet!
Este kipróbálom,mert ez így tényleg nem állapot,hogy nemtudok aludni szinte semmit!

Kép

Kép
ibm

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 13:27-kor.
hékás

Gigi - annyira édes Tomi, egyszerűen meg kell zabálni!!!!! :lol: Én nem bánnám, ha egy ilyen szép csöppség pihegne a mellkasomon állandóan. :wink: De azért értem mire gondolsz!

Zmimi - először is Isten éltesse a kisfiad! Nagy ügyi vagy, szép képet hímeztél!

Mia
- megy a drukk, itt ma baba lesz, bejött az esti előrejelzésünk!!!!!!! Csak ügyesen!

Ibm - szerintem érted is izgulhatunk, majd írj mi volt a dokinál!

Dana -
jó, hogy végre itthon vagytok, várjuk a képeket Simonról.

Rólunk - ma reggel volt egy utunk a kórházba (újra feleslegesen). Többször is éreztem folyást, vízszerűt az éjjel, mikor felálltam az ágyból, de reggel ez a folyás rózsaszínes lett és persze beparáztam. Egyrészt én ettől kapok agybajt, hogy mi van, ha szivárogni kezd a magzatvíz és nem ismerem fel, másrészt mivel már a a nyákdugó elment, ezért nem értettem a rózsaszínezést, illetve ha magzatvíz, akkor én úgy tudtam eddig hogy az víztiszta vagy esetleg zöldes. Szóval irány a kórház hétkor, volt CTG és vizsgálat, de minden oké. Még nem szülünk csak nyiladozok........ :cry:

Szóval Bari, a szülésznőm újra elmondta, akkor van vérzéssel gond, ha az élénkpiros és jön erősen. Ezt azért is írtam le nektek, hogy te se parázz!!!!!!!!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Nagy Gratula Stellának!!! Jó egészséget Babának, Mamának.

Kép
danaaia

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 13:27-kor.
hékás

Stella - Nagy gratula nektek! Isten éltesse Kristóf babát idekint! Ügyesek voltatok!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Valaki tudja Stella mikorra volt kiírva? Én nem emlékszem. :oops: Volt előjele a szülésnek?

Manka

Kép

Kép
mankabi

STELLA!!!!!
NAGY NAGY GRATULA A BABÁHOZ!!!!

MIA!!!!!!!
ÓRIÁSI DRUKK!!!!
Vendég

Időben szült Stella.Pontosabban 2 nappal a kiírás előtt.

Kép
melike

STELLA!!!!!!!!!!!!!

HATALMAS GRATULA NEKTEK!!!

Kép

Kép

Kép
ibm

Jó lenne,ha Mia is megszülne és nem szenvedne sokat!

Kép
melike

[quote="zmimi"][ írta:zmimii]Gigi,
és ha magadra kötözöd kendőben v. kenguruban (bár ahoz még pindur) akkor lehet jönni/menni/tenni/venni/... :lol:
az én elsőszülöttem volt ilyen egy ideig. Én ezt csináltam. Így főztünk, meg minden. :wink:

Petinél próbáltam a kendőt... nekem nem volt kényelmes...
Tudom, hogy most "trendi"...
Inkább leszoktatom a gyereket a Majom-effektusról...
Vendég

Stella

Kép

Gratulálunk!
Vendég

Sziasztok!

Stellának hatalmas gratula Kristóf babához!

Mia! Szorítok, hogy minél hamarabb meglegyen a baba! Kitartás!

Gigi! A módszered engem nagyon érdekelne! Én állandóan tépelődök azon, hogy felvegyem, vagy sem. Szerencsére Marci nem sírós, de napközben többször nem alszik el szopizás után, fekszik az ágyában, magyaráz, rágcsálja kezét (de nem éhes, mert, ha cicire rakom, nem kell neki). Időnként bemegyek hozzá, beszélgetek neki és azon dilemmázom, hogy felvegyem-e vagy sem. Olyan kis édes babusgatni való és mindig arra gondolok, hogy biztos jól esne neki egy kis testi kontaktus, de félek attól is, hogy nagyon ölbe szoktatnám és akkor nem tudom végezni a napi dolgokat. Sírni biztos nem hagynám, de nem sírt még mióta itthon vagyunk. :shock:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Stella! Nagy-nagy gratu!!!
Szuper okos kiskölök lesz, az én Benim is május 30-i termés! :wink:

Manka, köszi!
Hú, akkor azért Ti is nagyon készülődtök! Izgi!

ibm, de jó, akkor nálatok sincs messze! Remélem hat a gyogyó, és újult erővel indulhat a buli! :D

Kép
zmimi

Ez érdekes dolog szerintem is.Én is azt gondolom,hogy nem kell mindig fel kapkodni,de mostanában egyre többet hallom szakemberektől,hogy szüksége van a babának az anya babusgatására,közelségére.Vagy ez csak sírásra érvényes?

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 13:28-kor.
hékás

Gigi,

bevallom a kendő nekünk sem úgy szuperált, ahogy vártam... :?
(én béna voltam megkötni, és nekem sem volt kényelmes+folyton rettegtem, h kicsúszik a baba)

de én kenguruztam... tom, h nem túl gerincbarát a gyereknek (sem) ... lehet kövezni! :wink:

Kép
zmimi

Dana
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Képet várunk!

Montana
A "Suttogó"-t használom...

Kép
Ilyen volt...

Kép
Ilyen lett....
Vendég

Gigi - szép gyerek, büszke lehetsz rá! A Suttogót én is akarom használni, de pl. nem nagyon díjazza az igény szerinti szoptatást. Az viszont tetszik benne, hogy a babát önálló személynek, egyéniségnek tartja és szeretnénk mi is figyelembe venni, mindent elmagyarázni neki, megmutatni, nem elbeszélni felette és ha van valami, akkor csak vele foglalkozni, nyugodtam szoptatni........stb.

Bari
- kérdezni akartam már, hogy te miért fizetsz a CTGkért ha ügyeletre mész vagy a kórházba és nem magánra? Én ma sem fizettem semmit.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
Igény szerinti szoptatás... a mai felfogás szerint az a jó, ha a gyerek 24 órából 36-ot cicin tölt... :roll:
Nincs semmi rendszer az életében, teljesen bizonytalanságban van...
A túl gyakori étkezéstől fájhat a pocakja...

Miért lenne olyan nagy bűn egy ésszerű rendszert kialakítani, ami a babának és a mamának is jó?
Az egész életünk egy meghatározott rendszerben zajlik...
Nem hiszem, hogy a gyereknek hátránya származna belőle, hogy már az első időktől kezdve így van szoktatva... és miért ne lehetne úgy alakítani a baba napirendjét, hogy beleilleszkedjen a családba?
A "Suttogó" nekem azért is tetszik, mert a mama és a családtagok igényeit is szemelőtt tartja...

Melike
Előző gondolataim itt is érvényesek... kell a testi közelség... de lehessen letenni azt a gyereket :wink:

Stella 39+2-nél szült... június 5-re volt kiírva...

Megyek, mert ebédidő van nálunk... és utána alvás... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

STELLA SZÍVBŐL GRATULÁLOK KRISTÓF BABÁHOZ!
Kép
Vendég

Sziasztok!

Elnézést, hogy ideszemtelenkedem, a 2008. szeptemberi topicból olvasgatlak Titeket.

Láttam, hogy felmerült a felvegyem-ne vegyem dilemma. Erről ismeritek Ranschburg Jenő véleményét? Van egy könyve, amit én alapműnek tartok:
Ranschburg Jenő: Szülők könyve - a fogantatástól az iskolakezdésig; Saxum Kiadó, 2007
http://bookline.hu/control/producthome?id=65652&type=22

És az ezzel kapcsolatos velménye egy hordozókendős cég honalpján is olvasható :wink:
http://bababolt.com/index.php?option=co ... &Itemid=59

Érdemes elolvasni, és gondolkodni rajta szerintem!
Boldog babavárást és babázást kívánok Nektek!
Sarkantyúka

Kép
Kép
sarkantyúka

Gigi - hát ez a gondom, hogy első szülőként gőzöm nincs mi is a jó és kire hallgassak. Mikor olvasom a könyvet, úgy gondolom ez a jó, így akarom csinálni, mert ebben látok értelmet, aztán jön a védőnő vagy a tapasztaltabbak azzal, hogy ez még korai, nem kell a gyereket egyből rendszerességre szoktatni csak pár hónap múlva (kérdem én, akkor már nem késő?) és aztán teljes a zűrzavar. Egyrészt gyereknevelési kérdésekben könnyen meggyőznek az egyik vagy a másik tábor alkalmazói, másrészt viszont még nincs kialakult véleményem, de remélem mire odakerülök, valahogy csak lesz elképzelésem hogyan is csináljam. Tudom ez most elég bizonytalanul hangzik, de én aki még csecsemőt sem fogott soha a kezében, egyenlőre nem tudok állást foglalni ez ügyben, talán nemsokára okosabb leszek. Egyenlőre mindenre nyitott vagyok, csak a babának és nekünk jó legyen és talán sikerül összehozni azt a napirendet. A 4É egyébként kifejezetten tetszik és szeretném tudni megtanulni és felismerni, mikor miért sír a gyermekem és aszerint ellátni vagy segíteni neki, nem pedig rögtön cicire tenni vagy cumit dugni a szájába. Remélem menni fog és összehangolódunk, mert csak így lehet a káoszt elkerülni, főleg hogy segítséget nem igazán akarunk igénybe venni.

A Rahnschburg könyvet megvettem, de őszintén szólva még nem olvastam bele, azt hiszem itt az ideje elkezdeni, mert később már nem igazán lesz erre idő.

Bari - hol vagy?

Miának jól elhúzódik a dolog, semmi hír róla?

Manka

Kép

Kép
mankabi

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 20:27-kor.
pironya

Kriszta - a másik topicban belinkeltem két oldalt a Nemzeti Vágta miatti útlezárásokkal kapcsolatban, ha esetleg ti is mennétek a koriba a hétvégén, nézd meg!

Manka

Kép

Kép
mankabi

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 20:28-kor.
pironya

Stellának óriási gratula, még ilyet, elmegy szülni, és be sem jelenti előre a topicon :D

Miának pedig mennek a drukkok és a rágondolás, remélem, sima szülése lesz.

Rahnschburg könyvét én is megkaptam karácsonyra anyósomtól, el is kezdtem már, szerintem nagyon érdekes. Őszintén szólva, annyi információ éri jobbról-balról az embert (ráadásul persze egymásnak ellentmondóak), hogy én úgy döntöttem, ösztönös anya leszek, és kész. Ha elrontom, maximum a saját fejemet verhetem a falba, másokét nem :)

Húú, vettem ma egy csomó gyümölcsöt, dinnyét, epret, barackot, almát meg sárgadinnyét, addig nem mehetek szülni, mig meg nem eszem, mert rajtam kívül senki nem eszi :roll: Olyan jó fej zöldségest találtam, kóstolás címszó alatt megetetett velem egy elég termetes sárgadinnye felét, isteni volt :D Arra hivatkozott, hogy "kell a babának'; asszem mégis jó terhesnek lenni
:wink:

Kép
elan

Manka köszi anyugtató szavakat!

Stella gratulálok
Vendég

A 4É a Suttogó szerint "egy ideális napirend, amit már érdemes az első naptól kezdve bevezetni, ez egy ismétlődő kb. három órát felölelő időszak, amelynek elemei a következő sorrendben követik egymást: Étkezés; Ébrenlét; Édes álom; Én" Tracy Hogg - Melinda Blau: A suttogó titkai I.

A legutolsó a mamira vonatkozik! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Én is vastag betűt akarok :twisted:

Stella gratulálok
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.20 20:28-kor.
pironya

Kép

mindenkihez hamar jöjjön :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok, Miáról hoztam hírt, megszületett Milán :)

Részleteket nem tudok még :D

nagy gratula nrkik!!!!!

Kép Kép
szõlõ

Azta, micsoda babaeső :D Pedig nincs is front!

Mia, szívből gratulálok Milánhoz!

Kép
elan

Köszönjük Szőlő!!!

Hatalmas gartula Miáéknak!!!!!!

Kép

Kép
ibm

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 13:28-kor.
hékás

Kép

Mia szívből gratulálok :lol:
Vendég

Mia - gratulálok! Ügyesek voltatok! Isten hozta Milánt idekint!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Stella és Mia nagy nagy gratula!!!! Ügyesek vagytok, ezt hamar letudtátok!!!! Jó egészséget és sok örömöt, boldogságot Nektek!!!

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Kép

Gratulálok Stellának és Miának is és jó egészséget kívánok.
csipisz

Kép
Itt vagyok én is!!
Elöször is Gigi az életkorom javitsd már léci át 31-re.
És épp mára vagyok kiirva a 4D uh szerint. Mi jo lenne! Pont ma. Szép ajándék lenne. :lol: :lol:
Nagyon szép a kisfiad Gigi!!!! :D

Stellának,Miának Gratulálunk!!! :lol:
Az egyik Milán megszületett,a miénk is az lesz.

HÉKÁS!!!! Hékás!????? te nem sokára szűlhetnél,épp nézem a vonalzod!!! na gyerünk csak!!! :)

A mai ebéd: Paradicsom leves,betü tésztával.
Meg Brassoi.
Holnapra kérnék tippet.

Babás Anyukák!! Milyenek a babátok? az éjszakák? a szopizás,a fürdetés Stb??? Ki fog mesélni? Én szeretném. Tapasztalatok?
Hogyan változott meg az életetek? :)

Csajok ti szedtek még vitamint?? Én nem .De még magne b6-ot sem.
Csak vasat ferro folgammát.
Igy is nagy Puntyokám,28hetes uh-on felelt meg 31 hetes babynek.
Azért mondta a nőci h. május 30 ra meg lesz.
Mentem ebédelni. Majd bekukkkkkkkkkkk.

Kata&Milán

oszman777

Hatalmas Gratula Miának!

Kép
Vendég

xxx
hékás

Sziasztok!

Ünnepélyes pillanat: tegnap végre összeraktuk a babágyat, nagggyon édi!!!! Apa most szereli a pelenkázót is.

MIának és Stellának nagy drukk.

Én is folyamatosan keményedek, lassan nyilogat a méhszáj, de az én dokim szerint is ez jó, mert könnyebben szülök majd.

Én ma a maradék zöldséglevest és rizseshúst tálaltam. :)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Voltunk reggel a dokinál (11-ig).
A CTG erős,100-as fájásokat jelzett 8-10 percenként.Életemben nem produkáltam még ilyen görbéket...kár,hogy vissza kellett adnom a papírt,szívesen feltenném a fotót róla...
Éreztem én reggel óta,hogy keményedik,de nem volt hűde fájdalmas,és nem volt roszabb,mint máskor...
A csajszi a CTG-n azt mondta,hogy szerinte már nekem nem sok van hátra...Bejött a doki is,annyit mondott,hogy HŰHA!
Megvizsgált,a méhszájam gyönyörűen tart még mindig.A hegem sem vékonyodott hétfő óta.
De kevés már a magzatvizem (azt írta,hogy magzatvíz:oligohydromnion),és a lepény is kezd fáradni.Áramlás jó.
Helyzet a következő: Holnap reggel 8.30-kor újra CTG,és ha az fájásokat mutat anélkül,hogy nyílna a méhszáj,vagy vékonyodik a heg,vagy a magzatvízzel lenne valami,akkor holnap MŰTÉT!
Már elküldött sürgősségi vérvételre,azon túl vagyok (ez a császárhoz kell),és megkért,hogy éjfél után semmit se egyek ill.igyak,éhgyomorra menjek reggel,ha műteni kell,ne legyen semmi gond.
Ja,és ébren leszek,szóval epidurálban fog érzésteleníteni.Ez az én kérésem volt.

Szóval már felkészültem a holnapi szülésre,ezek szerint lehet,hogy mégse júniusi lesz,de ennyi baj legyen.A férjem szerint nagyon jól hangzik az is,hogy 05.31.

Majd meglátjuk holnap....
Csak minden rendben legyen!
Szorítsatok!

Stellának és Miának nagy gratula!
Mi hárman egy napra voltunk kiírva JÚN.5.-re!
Tehát mindketten 39+1 hétre szültek...

Kép
orsitigris

"MIának és Stellának nagy drukk. " - természuetesen nem drukk, hanem gratula, csak dilis vagyok már :)))

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok Lányok!!!!!!!

Még nem tudtam visszaolvasni, de meg fogom tenni, ígérem!!!!!! Nagyon jó újra itthon lenni, és persze Köztetek lenni :D :D :D
Ígérem, majd rakok fotókat, meg persze mesélek én is sokat, sokat....... :lol:

Azért hatalmas gratula mindenkinek, aki időközben Édesanya lett :)

És persze kitartás, és nagy drukk, a Kismamiknak!!!! :)
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.19 13:29-kor.
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: