majd ha a lányom akkora lesz, mint Miléna.
Na akkor majd rajta leszek az ügyön.
Akkor Zafinak most nem is volt szülinapja?
S
2003.11.18 13:13
Édes lehetett Tomi 

2003.11.18 14:19
Továbbiakat is szívesen olvasnánk természetesen.
Nincs olyan könyvetek, amiben van Miki? Azt nézegetve, mesélve talán nem félne tőle.
Azt nem tudom, hogy a már áttört szemfogak kínozzák (eddig egyáltalán nem fájt neki), vagy beindult hátul valamelyik rágó. Éjjel felsírt 1-2x, ma meg még csak fetrengett a földön és irtó hisztis volt.
Már pár napja turkálgat a szájában, de nem szólt semmit.
2003.11.18 14:56
Igazából nincs is okom kritizálni a szüleimet.
lekésni.
de mi a gáz a hüvelyi UH-val? Nem mondom, amikor megláttam az "eszközt", majdnem elájultam, de a rémületen kívül nekem más kellemetlenséggel nem járt.
Amíg dolgozott, és járt mindenfelé, ahol kinézhette és megvehette az ajándékokat, addig tényleg szuper dolgokat vett. Azután autóbaleset érte, és most rokkantnyugdíjasként otthon van. Kis, vidéki faluban élnek, ott nem sok lehetősége van a vásárlásra. Vezetni azóta nem nagyon mer, Apunak meg se ideje, se türelme elvinni őt vásárolgatni. Szóval megértem én, hogy így alakultak a dolgok, csak hiányzik a régi ünnepvárós, meglepi-kapós hangulat. 
De az idén legalább nekik megszervezem!
Mert régen Apu mindig kapott Anyutól kedves ajándékokat, de azóta persze neki se tud meglepit beszerezni. Apu meg évekig nem vett Anyunak semmit, azután egyszercsak megcsikordult a lelkiismerete, és vett valami nagyon drágát és szuperet. Takarítógépet, grillezős mikrosütőt, a legkomolyabbat, amit csak kapni lehetett. Azután megint évekig semmit.
De az idén a kezembe vettem a dolgokat, és Anyuval is összebeszéltem, hogy amit kitalál Apunak, azt én beszerzem. Apu helyett meg ki is találtam, csak felajánlottam neki, hogy mit szólna hozzá, be is szerzem, be is csomagolom, vegyünk közös (több darabos, de összetartozó) ajándékot Anyának.
Én vagyok a főkonspirátor!!! 

Hát, nem tudom, ezen mit lehet dícséretnek venni.
Biztosan nagyon rosszul esne neki, ha nem menne el a nagymamája a szalagavatójára.
Végül mit mondott Anyukád? Belátta, hogy nem lenne szép tőle, ha kihagyná? És Juli? Jobban lett?
tenni Vili előtt, és akkor a munka is mehet, meg Vili is "mehet"
, ahol neki szabad. Nem tudjátok megoldani? Ez így nagyon nehéz helyzet lehet mindhármótoknak.
, hogy ugye már mindenük benne van a vállalkozásban, most már bármiáron életben kell tartani, különben költözhetnek hozzánk, a X. emeletre mindannyian. 
Másrészt meg, amint már írtam Rebinek
, az ember úgyis odaadja a gyerekének, amit az kér.
Remélem, néhány hónap mulva beindul már végre a vállalkozásuk, és jön is vissza valami kis pénz. Persze akkor is előbbre való lesz Judinak a második számítógép, mint a tartozását megadni, és igazából ez az, ami baj szerintem.

Boldi igazán gyönyörű baba! 

Én csak tudom, milyen nehéz újrakezdeni, megadni a bizalmat egy újabb pasinak, amikor egy már csúnyán visszaélt vele, stb. Tényleg érdekes, hogy rögtön lett mindkettőjüknek gyereke, ahogy új párt találtak, ebből is látszik, hogy nem egymáshoz valók voltak!
Olyan jó nektek, akiknek már beszél a gyereke, hogy ilyesmit is meg tudtok beszélni, meg várjátok, meg énekeltek neki. Én mesélgetek Lacikának a Mikulásról, őt meg látványosan nem érdekli.
Igazán rendes a Párodtól, hogy még Mikulást is játszik a lánya kedvéért!
Biztos csak a költözéssel járó sok gond és idegeskedés miatt került kicsit hullámvölgybe a kapcsolatotok, és pár hónap múlva újra úgy fogtok turbékolni, hogy a negyedik is szóba kerül... 
2003.11.18 15:15
Mondom most. 2003.11.18 16:28
Biztosan vissza fogom sírni ezt a korszakot, mert fantasztikus emberekkel találkozom és a gyerekek is olyan édesek. Ma pl. egy olyan kismamával ismerkedtem meg, akik vitorláznak több hónapot Ausztrália körül, a kisfia éppen ezért, nagyon szokatlanul viselkedett, félt a gyerekektől, de kb. 2 óra után végre ő is felengedett és hintázott. Tegnap egy olyan kismamával ismerkedtem meg, aki iker, mesélt a gyerekkorukról, hogy hogyan készítették ki a szüleiket az ikertestvérével, nagyon jókat nevettünk.
Kissé harcias lett a lányom, ez a bicikli teljesen megőrjíti!
2003.11.18 20:33
Ja és örülök, hogy a dokis dolog is helyreállt.
Nagyon jó ötlet.
2003.11.18 20:41
.
de muszáj, mert honlap délelőtt Huzella koncertre megyünk. 2003.11.18 20:51
?
Azt hittem, hogy túl sokat foglalkozol vele, na mindegy. Szerintem bárhogy is értette, Te akkor is nagyon jó anya vagy !!!
És klassz vagy a karácsonyi készülődéssel és segítéssel a szüleidnek! Anyu végül örült, hogy szállítjuk, meg hogy lesz szék
És még fülbevalót is ad Zsófinak ajándékba. Juli sokkal jobban van! Ma már ment az angol OKTV-re és közölte, hogy holnap MINDENKÉPPEN megy suliba
Lehet, hogy mentőt kéne hívjak???
Hú, én is szeretnék Ausztrália körül vitorlázni! Ott jó meleg van,nem ?
Tök jó ez a csúszdás képecske
Hát, vegyél mán no egy bicajt Dorkának !!!
A munkahelyemen meg 6 csokrot és egy kis mini rózsabokrot kaptam, meg csokikat, meg marcipánt nyamm a mai nap alkalmából... De a legjobb a főnököm volt, aki 2-kor elengedett ajándékból
Rohantam is Tomiért, aki épp akkor ébredt és mentünk ki Budakeszire egy ékszerboltba, ahol sikerült megvennem Zsófinak egy csodálatosan szép ezüst nyakláncot a hozzávaló karlánccal és fülbevalóval a szalagavatójára. Julinak és Daninak is nagyon tetszett
2003.11.18 21:42
Szóval gratulálok, Isten Éltessen sokáig ! 

Jaj, de régen is volt!!!
Ha persze anya megengedi, na és apa is
Ajánlom nagyszülőknek is karácsonyi ajándékba, nagyon jó!
Ajánlom Nektek is, ha mentek holnap Huzellára, hogy menjetek a Margaréta játszótérre is, a Mom Müv.házhoz közel van, kb. 5 perc gyalog, a Böszörményi úton. 2003.11.18 23:07
(egy röpke cicivel megszakítva)
, Boldit csak akkor lehet kivinni, ha leesett a köldökcsonkja
A következő gyerekem tavaszi lesz
! 2003.11.18 23:18
Valamiért engem is emlékeztet az én fiamra...

Ügyesek voltatok! 

2003.11.19 00:33
Bocsánat! 

Ráadásul mindig akkor öltözteti ott a gyereket, amikor a dausoknak épp tisztába kéne tenni a többi lurkót. Egy 2 fakkos asztal ez, és mindkét részét elfoglalja rendszeresen. Ma épp akkor mentem a Beáért amikor ismét eme műveletet végezte, és szóltam neki, hogy nem itt kéne öltöztetni utcai ruhába, ahol a gyerekek tisztába tétele történik. Talán nem szóltam volna, de pechemre, pechére pont a Beára is rá kellett adnom a pelust, mert épp arra mentem be, hogy dadus néni őrzi a lánykámat, mert szólt a Kati néninek, hogy neki kakilnia kell!
Persze nem kakilt, de legalább hülyíti már a dadust is.
Erre "kedves" néni ki kelt magából, hogy mit képzelek én, miért vagyok ideges (megjegyzem, amikor szóltam nem voltam ideges, csak utána), és ott öltözteti a gyereket ahol akarja. Csak azt nem értem, hogy mások miért tudják a rendet? ÉS ha elmondom, hogy hol kell öltöztetni a gyereket, akkor miért engem bunkóznak le. Azért lettem még mérges, mert a dadusok is csak a szájukat húzzák arra, hogy ott öltöztet, de nem szól neki senki.
Ráadásul a múlt héten egy kicsit megcsappant a pelenka számunk is, nem vagyok benne biztos, hogy nem ők nyúlták le. Persze nem sok tűnt el szerintem, csak azért tűnt fel, mert pénteken még 3-4 pelus volt kint, múlt hét hétfőn nem volt bölcsibe Bea, kedd reggel meg csak 1(4) pelus volt kint. Szóltam a dadusnak, de nagyon hülyén jött ki, mert úgy érezték, hogy őket gyanusítom, de már akkor is erre a nőre gondoltam, de mivel bizonyítani nem tudom, nem mondtam ezt el. Egyébként a Bea nagyon szeret bölcsibe járni. Sajna holnap du doki bácsihoz kell nekünk is menni, mert s popsija nagyon csúnya, hiába kenegetem most már lassan 1 hete a Canesten kenőccsel, uolyan ronda, sőt.... Így most doktor bácsi hátha tud adni valami csoda kenőcsöt. 
Bár a férjem szerint még lesz egy-két "hajbakapásom" ezzel a banyával. 2003.11.19 00:54

)

2003.11.19 01:07

2003.11.19 07:36
Este lefektettem Lacikát, és azóta kukkját se hallottam! 
Jaj, nincs tán' valami baja?! Át kell mennem megnézni!!! Fordulok, hogy felkeljek, hát ráfekszem a kezére...
Hogy mikor és hogyan került oda közénk, arról se nekem, se Lacinak nincs sejtelme se.
Lehet, hogy bemászott egyedül, bár elég magas az ágyunk, de az se zárható ki, hogy beemeltem közénk anélkül, hogy felébredtem volna.
De legalább egész jól kialudtuk magunkat.
2003.11.19 07:42

küldök Bálintnak. Tudom, hogy ez nem vígasztal téged, de ezt a köhögést-orrfolyást itt óvoda-betegségnek hívják. Számíts arra, hogy ez mindig is lesz, hiszen közösségben nagyon könnyű folyton elkapni valamit.
, pénteken megyünk méreckedni meg oltásra, délután meg Donci szülinapi bulija lesz. Kicsit előrehoztuk, mert csak így érnek rá a barátok, és így legalább Adri barátnőm is itt tud lenni Levivel -holnap jönnek
- már nagyon várjuk
Szóval most nem nagyon leszek, muszáj mindent előkészítenem péntekig, aztán meg még itt lesznek Adriék, szóval dumcsizunk, "bulizunk" egy kicsit. 2003.11.19 08:14
Hát mégis szeret
2003.11.19 09:59
)! 2003.11.19 10:00
2003.11.19 10:23

Csakazértsemcsinálom azt amit anya mond, dackorszak.
Most 2 napig mentem érte, apa tegnap megkegyelmezett neki és nekem is, és azt mondta, hogy próbáljuk meg ismét, hogy egyedül jön haza. Tegnap tuti pontosan itthon volt, sőt..., és leült leckét írni. Egész addig normális volt, míg az öcces haza nem jött...
Hát még gyakorolnia kell a "jóságot".

2003.11.19 10:46

2003.11.19 12:28
Igaz Korina még csak január végén lesz két éves. Ő 88cm és 11,8kg.

Már bulizni is van erőd? Akkor jó mulatást!

2003.11.19 13:38

2003.11.19 14:32
Mi a Metroban vettük, Eichhorn játék.
Nem olyan régóta vannak fajátékaink. A macis volt az első.
Azt mindennap előveszi Peti.Ez a gurulós játék is jó, meg mind bevált. Karácsonyra is kap egyszerű kirakós játékot. A múltkor berobogtam a Fakopáncsba a Baross utcában és onnan nem lehet eljönni játék nélkül.

Úgy tervezzük, hogy még csinálunk 1-2 bútort mire jön a baba, mert nem lesz hely a ruháknak. Imádom az ilyen dolgokat.
A dolgozóba be se lehet jönni, úgy tele van.
Mikulásra pl. mindenkinek készítünk miki csomagot és visszük, de mástól nem szoktunk kapni. Ez engem nem igazán érdekel.Persze ezek ált. nem nagy dolgok, hogy ne hozzuk vele zavarba a többieket, hogy mi ajándékozunk, ők meg nem. Az más tészta, hogy pl. vki már hónapok óta le se sz*r minket, azzal nem foglalkozom. 2003.11.19 14:46
Csak azt, hogy ne én etessem a játszóteret. Sőt, meg lehet úgy is oldani, hogy ne a játszón legyen éhes a gyerek. Pl. bevásárlás után kap kiflit, mire a játszóra érek, már jóllakott. (Ez itt sajnos kivitelezhetetlen, úgyhogy vagy játszó vagy közért
)
Nekem pl. kifejezetten nehezemre esik bevásárolni a két kölökkel. Állandóan széthordanak mindent a boltban. Igaz itt tűrik, sőt, még ki sem fizettetik a kárt, de mi lesz, ha hazamegyük, rágondolni is rossz. Igaz, akkor már Sára ovis lesz, így vmivel könnyebb lesz.
2003.11.19 15:14
, és a betegségeken túl van két-három nap alatt. Ettől függetlenül én is akkor vagyok nyugodt, (Coryék esete miatt is) ha szinte a legkisebb köhintésre látja orvos. Nyilván nem ennyire szélsőségesen.
Mi minden házimunkát így csinálunk, szerencsére felültöltős a mosógép így a tekerő is felül van
Főzni is úgy szoktunk, hogy fogom Vili kezét és együtt fűszerezünk
, de még így is finomakat főztünk. 2003.11.19 15:43

Doki
Nekünk (Rékának), amig "szembe" laktunk veletek, egy nagyon jópofa dokinénink volt, talán dr Pap Rita néven. A rendelő annak a kerek izémicsodának a közelében van, majdnem az Europarknál. Nem volt AB fan, türelmes volt Rékával, kommunikatív velem. Esetleg egy séta közbeni utánajárást megér, hogy ott van-e még, neked is tetszik-e, és átvenne-e titeket.
)

Mégegyszer órási gratula!! 
Imádom ahogy kombinálnak! 

2003.11.19 16:09
2003.11.19 16:41

2003.11.19 17:32

2003.11.19 19:19

Sejtettem, hogy ez lesz a gond. Megbeszéltük, és a gyereknek sincs kifogása ellene, hogy tanítás után megy napközibe, ott megírja a leckéjét, és utána a bölcsinél fogunk találkozni, és együtt jövünk haza. 
A nyár elején kértem volna kölcsön 200 ezer forintot, hogy kitudjuk fizetni a nővéremet a nyaralóból. Ezt akarták ők is. Közölték, hogy nem adnak, mert épp most vettek mittudoménmit.
Ez azért esett rosszul, mert pont a nővérem mondta, hogy egyszer neki is szüksége volt pont 200 ezerre, és ugyan kamattal, de 2 év alatt kellett visszafizetnie.
Ehhez tudni kell, már írtam többször, hogy az én anyukám, nem az ő anyukája, csak az apunk közös. Ennyit a testvéri egyenlő elosztásról.
2003.11.19 19:42
2003.11.19 19:56

2003.11.19 20:18

Persze Lacika jól bezizizett ebéd előtt, és nem értette, miért is kellene visszafognia magát.
Mivel rendszerint késő délelőtt vagyunk a játszón, nagyon idegesítene, ha ez lenne a rendszer.
Végre van sajátja, azóta egész nap azt vonszolja magával a lakásban mindenfelé.
Alig tud még felülni rá, és lökni se nagyon tudja, mert alig ér le a lába, de a motor akkor is maga a földi boldogság.

Azt hiszem, én inkább a boldog szülinapot kívánókhoz csatlakozom, bár nem nyilatkozál...
Pedig azért mentem, hogy át is kérem magunkat, de aztán inkább nem tettem.
Ráadásul az a nőszemély még olyan helyen is hagyta a bacis varázsitatójukat, ahol bármelyik gyerkőc elérhette.
Kell mondanom, hogy Lacika azóta ocsmányul köhög?!
Ráadásul tök ciki, mert Apa szeretene igazságos(abb) lenni, és nekem is adni valamit. Már a szekrények miatt is jó nagyot vitatkoztunk, mert az anyag árát se akarta elfogadni. Most meg hozott egy 4 ajtós 75 cm magas konyhaszekrény féleséget az étkezőnkbe, és azt mondta, hogy az anyag ára belefért abba a 13 ezer forintba, amennyiért el sikerült adnia a régi téli gumijainkat. Nevetséges, egy hasonló szekrény (sokkal silányabb minőségben) 50 ezer forint lenne a Bricoban. Nekem ciki, pláne ilyenkor, hogy kérjek tőle dolgokat, és ezzel még nehezebb helyzetbe hozzam.
De kellettek a szekrények, és az is hülyén jött volna ki, hogy mással csináltassam meg.
Anyám szerint lökött vagyok, örüljek a cuccnak, és kész, de nekem mégis kellemetlen az egész.

De Dani már 13 éves, és gőzöm sincs, mit vegyek neki. Gondolom a játék már sértés lenne.
Meg a jelenlegi anyagi helyzetükben talán valami hasznosat kellene venni a srácoknak. Nem is tudom...
Nekünk is kellene még valami magasra tehető könyvespolc, afféle Lacika-biztos helynek.
) egy kis pihenés és együttlét.
2003.11.19 21:20

Nyújtottam a kis ujjamat, kellett neki az egész karom. Simán megtanulhatott volna itt mellettem, nyugodtan, de neki a haverok, a játék fontosabb. Ezért beszéltük meg az ofővel, hogy akkor legyen némileg ellenőrzött körülmények között, és nem cselleng az utcán. Ma láttam, hogy a napközis tanárnéni (egy nyugdíjas tanárnő) ott volt a gyerekekkel, bemutatták neki a kész leckét, majd utána játszhattak, és ha olyan idő van akkor kimehetnek az udvarra tombolni. Valahogy így képzeltem el én is ezt, csak itthon. De ő a társaival akar tombolni - ki hinné
-, akkor tegye, de ellenőrzött körülmények között. Pityu örömmel vette, amire én azt hittem, hogy ez bünti.
Annak viszont nagyon örülök, hogy az ofő így odafigyel a gyerekekre, annak meg még jobban örülök, hogy egyszerre léptünk, és én is észrevettem, hogy gáz van.
Persze más tészták vagyunk mi a Beussal, mert nálunk én vagyok a magam főnöke, így magamat mégse rughatom ki.
2003.11.19 21:36
HOgy megy a pakolás?

2003.11.20 07:35

Sajna vannak emberek, akik nem hajlandoak betartani az iratlan szabalyokat.
Nalunk is volt mar hasonlo eset, nem jutott eszembe, hogy hogyan kerult Madike kozenk.
Nagyon jol hangzik!
! 

Madike is nagyon elvezi. 
Egyre surubb lesz a programunk.
Elkezdtem mindenhol keresni. De sehol sem talaltam, igy kitalaltam, hogy le megyek a parkba, ahol jatszottak a gyerekek. Mindez este 10 utan, keves volt az esely, hogy megtalalom. Es szerencsem volt. Megtalaltam
Nagyon orultem neki. 2003.11.20 13:20
De igen jó dolog gyereket "csinálni". Ezzel én úgy vagyok, ha kell hogy legyen még gyerekem úgyis lesz, ha pedig nem, akkor úgyse. Nem görcsölök az ügyön, mert az úgysem jó senkinek.
Borzasztóan nehezemre esik a magázódás, mert olyan macerás.
Nálunk még csak a polcon vannak szerte szét az alkatrészei.

2003.11.20 14:22
.
, úgyhogy erre fog elmenni a mani. Após: nem lehet vele beszélni?
, és akkor már csak a 24 kis csomagot kell kitalálni.
, de még nem jutottunk el a beszerzésig.
.
Bence most annyit dolgozik
, de annyit, hogy az már nem is igaz. Az állam nem fizeti ki rendesen a céget, így ő sem tud fizetést adni, kevés ember van, viszont a munka meg sok, úgyhogy kb. 3 ember helyett is dolgozik még
.
. 

!
. Megkapta a nagylányos heverőjét, nagyon szereti, jól is alszik rajta. Csak a fektetés érdekes, mert elemegyek vele a szobába, hogy akkor most fekvés, még hancúrkodunk kicsit, valamikor olvasok, van, hogy énekelek, aztán elköszönünk és kijövök. Na ő ilyenkor képes még akár fél órát-órát is elszórakozni egymagában a szobában. Múltkor hajnalban felsírt, magához vette a kiskönyvét a polcról, felkapcsolta a kisvillanyt és olvasott én meg már aludtam volna. Szóltam neki egy fél óra múlva, hogy most már jó lenne aludni, erre közölte kedvesen: "nem, olvasok."
Erre mit mondjak?
2003.11.20 14:43
Nektek jó pihizést és vásárlást!
Egyszer én is elvesztettem. Már sírtam otthon, hogy nincs meg, de végül a kapucnimban megtaláltuk!
Mi van a babakocsitokkal? Sikerült szuperálni rajta valamit? 2003.11.20 14:58
. (Ma elvben haza kéne jönnie hittan után, hogy mehessünk nacit nézni neki. Hmmm... Meglátjuk.)
Pedig én zöldbabot főztem.

. És valami csini pulcsit kap. 

2003.11.20 15:00
Persze amint kicsit helyrezökkentem, máris a kistesón jár az eszem, úgyhogy pár hónap múlva lehet, hogy megint örülök, ha élek majd.
Bocsi, de tőle bármikor kitelik, hogy beleolvasson a topikba, és mégse szeretném, ha innen tudná meg.
Egyébként teljesen tanácstalan vagyok, idén kivételesen szinte éppen neki tudom legkevésbé, hogy mit kellene venni.
A család többi tagjának már elég jól kezdenek körvonalazódni az elképzeléseim, Dani (a Nővérem legnagyobb fia) és Életem Párja viszont még teljes homály.
Laciéknál is ez megy egyébként, mindig kevés az ember, most meg még küldenek is el közülük, mert úgy néz ki, hogy jövőre nem nagyon lesz munkája a cégnek. Közben meg mindig az állukig ér a kaka.
2003.11.20 15:16
öregszik, egyre nehezebb lesz vele sajnos, légy türelmes és ne vedd a szívedre, amiket mond, nem gondolja ő ezt komolyan.
én is hasonlóan jártam még régen egy táncos rendezvényen és egy koncerten is!
persze megtaláltam a fülbevalót. Most meg nem hordok.. Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint