A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Gratulálok Hene! Nagyon sok boldogságot Gergőhöz! És sok tejcsit!
bencuri

Hene!!! Végtelen boldogság töltött el, amikor megláttam ezt a csöpp fiúcskát!!! GRATULÁLOK! Szép egymásra találást és sok-sok tejcit kívánok Nektek!!!

Ami :D Sziszka :D Andi :D
Szorít, szorít, szorít!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vidokata :D
NApi 4-5 keményedés ebben a "korban" már teljesen természetes. Nekem is van, és nem csak 4-5, hanem minden hirtelen felállásnál, vagy járás közben is, olykor csak úgy ültő helyemben is keményedek. De nem fáj, és nem is rendszeres, így addig nyugiban vagyok :wink:

Bondi :D
Az Enkin-féle módszer: napi 4X20 percet térd-könyök testhelyzetben tölteni, mert így több hely jut a babának megfordulni. Rá lehet segíteni kislámpával úgy, hogy az alhashoz tesszük - magunk alá, a poci felé világítva -, így arra ösztönözzük, hogy a fény felé forduljon. Nekem pár nap alatt meghozta a sikert, és rajtam kívül még sokaknak. Egy próbát megér :wink: (Közben olvashatsz, tévézhetsz.)

Wera :D
Már én is hallottam, hogy a repedés kevésbé fáj, és jobban gyógyul, mint a vágás. Mert állítólag a vágás másodfokú repedéssel egyenlő, a szüléseknél meg ritkán van másodfokú repedés, inkább csak felszíni. Azt nem nagyon lehet érezni. Vágásnál sajnos az izmokat is keményen átvágják, ezért gyógyul nehezebben :(
(Én már 1 hete csinálom a gátmasszázst. Magamnak kicsit leegyszerűsítettem, és így csak pár perc, és talán segít :wink: )

Szly :D
Tökéletes a tábla! Köszönjük!!!

Lányok :D
Ma lesz a kislányom óvodai ballagása. Olyan furcsa... Megy iskolába a drágám... Alig bírom elhinni :roll: Remélem, kibírom bömbi nélkül majd!!!

Véda
Vendég

Ami megy a drukk++++++++++++
bencuri

En is a suttogot olvastam, de van Spockunk is:)
NEm tudom en is sokat gondolkodtammelyik legyen. De szerintem ha nem kapok senkitol semmit a szulok konyvet fogom venni.
egy baba es gyermekapolasost vettem, de az tenyleg nem nevelesi dolgokkal foglalkozik, csakis apolasi, ellatasi dolgok.
Mindig is erdekeltek a nevelesi kerdesek, igy mar sokkal talalkoztam, es a legjobb tobbet atolvasni es egyiket sem szentirasnak venni!
Meg nem igen tudom veszunk e mikor veszunk...
engem pl megfogott nagyon ami a baba fejlodeserol szol lepesrol lepesre, illetve a kreativ gyerek, vagy valami ilyesemi. Az a baj, tenyelg tele a piac, es iszonyat osszegekbe kerulnek az ilyen konyvek.
Ha konyvter tag vagy van lehetoseged tobbe beleolvasni,vagy ha valkitol kolcsonkapod. Amugy meg marad a gyujtogetes, es meglepni magunk:)
Vendég

Szly! Köszi a táblikat! Már most imádom az újat! :D
Egy ötlet: Még azt lehetne beleírni, hogy hivatalosan mikorra is volt kiírva!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

de furi, Amival mind a ketten 21-ére vagyunk kiirva! ? Most kezdem igazán érezni h közeledik nagyon az idő!
bencuri

Megyek főzni! remélem nem maradok le semmiről!
bencuri

Kriszta; a hetk szama mutatja ezt, jo nem a datumot pontosan, hanem hogy a kiirashoz kepest mikor szuletett
Vendég

Sziasztok!

Látom hajnal óta kiderült, hogy ki is küldte a képet! :lol:

Hene, nagyon nagy gratula, legyetek nagyon boldog kis család!

Én már nem nagyon tudtam visszaaludni, három óta, reggel tudtam volna aludni, de akkor meg vinni kellett Zsuzskát a suliba.
Aztán meg bevásároltunk a Corában. Már most elfáradtam, jó meleg lesz (van) ma is!

Véda, furcsa, jó gyorsan nőnek. Amióta van gyerekem, azóta nagyon gyorsan megy az idő! Zsuzska mindjárt befejezi az első osztályt, pedig szinte még csak most született.

Ami, Andi drukkolok nektek!

Kép
Kép
patr

Szly: köszi a táblit!!!

Megírtam Csillának a nagy hírt, hogy ő se maradjon le semmiről!

Ami: nagyon drukkolok nektek!!! Úgy izgulok!!!!!

Levente nagyon feszeng a hasamban!!! Ő is örül Gergő babának!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

ja igen, megforditos trukkok: talan Patr. kerdezte: nekem a doki azt mondta polcoljam fel a popsim par parnaval. azt mondta semmi tudomanyos alapja nincs, de megeri probalkozni. En egyszer kiprobaltam de egesz oszinten higy a gyerek hogy erezte magat azt nem tudom, de hogy en kellemetlenul, az teny, igy tobet nem probalkoztam. viszont szerintem mostansag ha nem is befordult, de hogy mashogy van az tuti. Ugyanis amit ezen a heten erzek ott egesz az oldalmban elotte soha nem ereztem.
de mivel az a laba a feje nem lehet a "helyen". Nem tudom. Ha majd 2 het mulva az uh meg mindig azt mondja nem jo a fekvese, na akkor elkezdek "kiserletezgetni". de egesz oszinten igen sokat mozog meg a baby, igy lehet minden nap mashogy van:)
Vendég

Szly, köszi a táblát, nagyon gyors voltál! :)

Kép
Kép
patr

Anyjuk, nem én kérdeztem, az én görögdinnyém már jó régen fejreállt és a doki szerint akkora, hogy esélye sincs visszafordulni. :lol:

Kép
Kép
patr

Sly, klassz átlátható a tábla! Köszi, hogy ezzel is foglalkozol!

Néztem a régi táblát, kerestem Henét mindenhol, úgy emlékeztem, ő volt az első, aztán sehol se találtam, de azért leesett a terhes, időnként tompika agyamnak is, hogy ő már kikerült, tök jó lesz követni, ahogy ez apad, az új meg dagad.

Véda, az nagy esemény lehet, én tuti nem bírnám ki sírás nélkül, amúgy sem, de terhesen főleg nem.

Viki, nálunk kívülről jövő sugalmazásók is lesznek, könyvön kívül is, mert anyós 2 hét szabival készül akkora. Jó, annak örülök, hogy pl főznöm nemigen kell, de kicsit azért tartok a beleszólástól, főleg, h férjem is kivan tőlük, ő meg akkor tuti főleg ingerlékenyebb lesz.

Ja, egy barátnőm apukája mindkét lánya születésekor olyan szinten kikészült a feszültségtől idegileg, hogy egy-egy hétig ágyban kellett feküdnie 40 fokos lázzal mindkét lánynál. Jött a doki kismamanézőbe, ő meg mondta, hogy hát ő jól van, na de a férjét meg kéne nézni. Hát nekik se lehet könnyű.

Kép
teó

ha már a fejreállásnál tartunk, nekünk eddig a 7,5 hónap alatt végig fejjel lefelé volt, 12hetesen feküdt a hátán de azóta sem, mindig denevért játszik :lol: Keddi uh-n is fejjel lefelé volt, bár egyik éjjel nagyon mocorgott, lehet h helyet változtatott :shock: De nekünk még van időnk fordulgatni
Vendég

[quote="teó"] írta:teó
Néztem a régi táblát, kerestem Henét mindenhol, úgy emlékeztem, ő volt az első, aztán sehol se találtam, de azért leesett a terhes, időnként tompika agyamnak is, hogy ő már kikerült, tök jó lesz követni, ahogy ez apad, az új meg dagad.

:D :D :D :D :D :D :D :D

Teó!

A mamát akkor már most figyelmeztessétek előre, hogy a segítségére van szükségetek, nem arra, hogy még ő is stresszeljen titeket!

Amúgy meg mindenki olyan okosan tud gyereket nevelni...... Főleg a nagyik.....
20150601134430

Trixy!
Milyen márkájú a kocsitok?
20150601134430

Jaj, az anyóstól én is tartok kissé!!! De tuti sokat fog segíteni!

Kép
andkata

Anmar a márkája, 3 éves korig ajánlott, több fokozatban dönthető a támla, kar átforgatható, esővédő, lábzsák, két karfa és szúnyogháló meg pelenkázó táska is van hozzá. A kocsi eljén a napellenzőnél ki lehet tépőzárazni, és akkor ha már hason van a baba kilát rajta egy szúnyoghálón keresztül. ára 39.900ft volt.
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem!
Helyzet változatlan,jóslófájások,de ennek örüljünk mert készül a méhem,azt mondta a dr.!
Változatlanul 1 ujjnyi a méhszáj,még nem szülünk!

Algopyrint szedhetek,most be is vettem egyet mert már megpusztulok annyira fáj a derekam!
Estére 1/2 Seduxent kell bevennem,azt mondta pihenjem ki magam aztán jöhet!
Este kipróbálom,mert ez így tényleg nem állapot,hogy nemtudok aludni szinte semmit!
És azt is mondat egy kérése van:holnap 17-20-ig ne csináljak semmit,mert egy hajón lesz és nem tud kiúszni!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszi a drukkokat!

Wera! jövőhét már jó lesz,ma POPDARÁLÓ!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Remélem hatni fog az Algo mert ez borzasztó!
Este bedobom azt a Seduxent és akkorát fogok pupuzni hogy csak na!

Kép

Kép
ibm

Patr: bocs, nem emlekeztem, tul sok infot olvastam bizti egyszerre.

No a kerdesemre senki nem tudod okosat mondani?
Merjek vagy ne merjek jegyet valtani?
Vendég

Viki! Megyek ajtót mosni! Csak 3 van már hátra csak!!!

Kép
andkata

Na az én anyósomról jobb nem beszélni! A lényeg, h soha nem fogadott el, és nem is fog, ha érdeklődik felőlem csak a baba miatt van. És tuti kioktatós lesz mikor meglesz a kislány, :shock: és én meg csak bólogatok majd, de szerintem az anyai ösztönökre hagyatkozom.
Vendég

Oh, Ami!
Akkor meg jo hogy nem vagtam le a kormom, igy elegendo van mit leragni, mire meglesz a babo!
Hat azert nem irigyellek a fajdalom miatt! Sot beleborzongok, mert en sajna nagyon derekfajos vagyok, meg terhesseg es kozelgo szules nelkul is:(
Vendég

Na! Megjöttünk a boltból. El vagyok már én szokva a sétáktól. Nincs messze a kisbolt, így nem álltam ki a kocsival. Hát, lehet jobb lett volna, de kibírtam.

Az új táblában így kevesebb adat van. De sokminden elvész így. Talán a tesókat lehet meg kéne tartani. Mit gondoltok?
A kiírást először én is bele akartam írni, de úgyis látszik a hetekből. Ha meg csak a kiírás lenne, úgyis mindenki fejben azt számolná, hogy akkor hány hétre is született, úgyhogy azt nem írom be.

Kép
szly27

AKAta: nekem is 3 van hatra! De abbol az egyik nagyon nagy, erkelyajto es uveges:(
Azt lehet nem en fogom csinalni. legalabbis ferjem szerint o fogja, a kerdes csak hogy meddig birom elnezni hogy megsem:)
Vendég

délelőtt vásároltam a pici lányomnak, egy plüss puha félholdacskát, micimackó és malacka van rajta, világít a sötétben, remélem szeretni fogja, meg egy könyvecskét "Első emlékeim" amibe fotókat lehet tenni és beleírni pl mikor született, első fog.....stb

Nektek mi hiányzik még a kelengyéből?
Vendég

Na, ha a kiruccanasos kerdesemre nem kaphatok valaszt talan hazi barkacsolas teren igen. Szoval szerintetek az a boltban kaphato tapados tapeta, vagy mi a szosz a neve, ragad a festett ajtokeretre is?
Mert olyan remsegesen rusnya, hogy legalabb a kisszobaban megcsinalnam. Meg mivel nincs ajto oda is varrnek egy fuggonyt, hogy mondjuk ha mi este ulunk a gep elott a feny ne menjen be nagyon a kisagyhoz.
Vendég

Szly, szerintem jó így a tábla, a tesókról meg annyit írunk egyébként is :oops: , hogy szerintem már mindenki fejből tudja! :lol:
Ha meg valami nagyon kell a régi táblából, biztos el van neked mentve az eredeti változat.

Kép
Kép
patr

Kata!
Jó ajtózást! Nekem már cska a bejáratit kellene, de ma szabadságon vagyok. :D :D :D :D

Nekem tüneményes anyósom van! :oops:
20150601134430

Anyjuk, én otthon egy régi polcos szekrényre raktam öntapadós tapétát, festett volt, és azon tartjuk a konyhai gépeket nem a konyhabútoron, és nekem ráragadt, azóta sem jött le.

Szerintem nyugodtan kezdj hozzá.
A kiruccanásra nem tudok írni semmit, mert én 30 hetesen van mikor úgy érzem a világot megtudom váltani, de van úgy h már egy felmosás is elfáraszt. :)
Vendég

Ami! Reméljük hat az Algo. Pihengess, hátha jobb lesz!

Anyjuk! Én is elég derékfájós vagyok alapból. volt, hogy be is csípődött, és három napig mozdulni sem bírtam. Érdekes, de Rolival egyszer sem fájt a derekam és a szülésnél sem. Most volt egy időszak, amikor fájt, de elmúlt. Szóval nyugi, nem biztos, hogy neked is fájni fog.

Kép
szly27

trixy:olyan konyvecskenk nekunk is van! Szeretnem majd irni, hogy legyen majd ilyen formaju emleke is a kezdetekrol. Igy is banom, hogy a terhessegem alatt elkezdett naplot nem igen folytattam egy ido utan, pedig az is szupi lett volna. Na majd ezt a babast megprobalom vegig komolyan venni es irni!

Kelengyebol nem igen hianyzik semmi. talan meg egy kispokroc, de mivel van egy nem akarok venni hatha kapunk:)
Nincs meg nalunk a kiskad, de kapunk, a mozes, azt is, meg lepedoket kell vennem, meg fertotlenitot. Hatha nem lesz idom mindig kifozni.
Meg hat a patiaki szerek, de azt csak szuletes utan irjak fel.
Vendég

Anyjuk, én már nem mernék jegyet venni. Nemcsak azért, mert mi van, ha hamarabb szülsz, hanem azért is, mert lehet, hogy már nem bírod végigülni, nagy lesz a tömeg, meglöknek, stb.

Dittke, Trixy, én még nem is köszöntem nektek! :oops: Bocsánat!
Üdv köztünk, szerintem jó csapatba jöttetek!

Kép
Kép
patr

patr

köszi az üdvözletet! :)
Vendég

Ok Patr! Így legalább, ha nincs annyi adat, nem lesz olyan pici. Egyébként is a tesók vonalzóját úgyis látjuk.

Anyjuk! Szerintem rátapad!

Kép
szly27

Szomorúan távozom dolgozni.
Ami vigyázz magadra! Próbálj pihenni.
Meg úgy általában mindenki!

Kép
Kép
patr

trixy; koszi, akkor nekiallok, felteve ha talalol jo szint!
Hat az energiaimmal en is igy vagyok, hol nulla, hol barmit.
de meg mindig ezerszer jobban vagyok, mint mondjuk 10 hettel ezelott!
NAlam egeszen mashogy alakultak a dolgok mint ahogy a nagykonyvben megvan irva. Ott ugyanis a masodik harmad a legtutibb, hat nekem az volt a legfajdalmasabb, legfelelmetsebb, legaggodosabb. Kb a 28 het ota vagyok ugy, hogy kepes vagyok sokmindenre es nem faj egesz nap a hasam!
Most meg ugye mar a fizikai korlatok.... na mindegy, hat igy alakult. Sajna nem mi valsztjuk meg milyen is legyen ez a 9 honap!
Es meg igy is halat adok, hogy korhaz nelkul vegigcsinaltam! riogattak eleget :twisted:
Vendég

Patr: igen a parom is ilyen indokkal nem orul az otletnek, mert nem szereti ha tomegbe megyek. Nem tudom! Aaaaaaaaaa! Ugy mennek! Na de akkor megvarom mig a tv adja:)
Vagy tudomis en valami 10ik, 50edik eloadas...:)
Vendég

Szly: erdekes mert amiota kismama vagyok nekem sem faj a derekem, a hatam kozepe faj, de az nagyon!
Neha atmassziroztatom parommal mikor ugy erzem nem birok mar moccanni, de az is inkabb mikor elkezdett noni a hasam volt igen durva, mostanra mar egesz jo, csak ha rossz pozban ulok erzem.
De azert el tudom kepzelni vajudas kozben a derekam is bekoszon:)
Vendég

anyjuk az elején én sem kezdtem túl fényesen, veszélyeztetett terhes voltam, mikor kiderült h baba van 2 hét szigorú fekvés, csak wcre kellhettem fel, 3 hónapig voltam otthon de a 12hét-re már a doki azt mondta minden rendben van, azóta is jól vagyunk.
A fizikai korlátok nálam is előtérbe kerültek, pl tegnap pedikűröztem, hát bizony 1 órába telt az a 15perces lábápolás, mire végeztem fújtattam rendesen :lol:
Remélem találsz megfelelő tapétát!
Vendég

Na látod! Jót is tesz a terhesség! Egyik ismerősöm elesett a kádban és kimozdult egy nyakcsigolyája. Onnantól kezdvezsibbadt a keze, meg fájt a nyaka. A műtétet nem vállalták. Állandóan kezelésekre járt. Félt emiatt a terhességtől. Mióta kismama, sokkal jobb lett a nyaka. Csak nagyon ritkán zsibbad és nem fáj neki.
Persze nem lehet tudni mi lesz szülés után.

Na indulok főzni. Tojásos galuskát csinálok salátával.

Kép
szly27

szly: mmmmm....... nyitva az iroda ajtaja, ha kész a galuska örömmel várom fénypostával! :wink:
Vendég

szly: nyammmm! Azt ne is ennek! De en is ugyvagyok mint viki, azt fogok enni amit talalok:)
Vendég

Trixi, Ez az ELső emlékeim nagyon tetszik, én is akarok, gondolom könyvesbolt.
Én majd olyan gipszbe talpnyomatot is szeretnék vagy a kezecskéjéről.

Anyjuk, én pl tuti nem mennék, főleg a tömeg miatt, de pl voltunk egyszer Kispál koncerten, volt velünk egy terhes csajszi, már nagyon nagy pocakkal, ő nagyon jól bírta, meg a baba is, de én paramami vagyok, pl ott is a közelben elkezdtek verekedni, nagyon féltem volna, h pocakkal lesz valami. Meg engem meccseken és koncerteken amúgy is fel szoktak lökni, olyan jó helyeken bírok megállni.

Viki, ahogy eddig eddig olvastam, neked és Magdolnam-nak van jó anyósa! Mondjuk enyém sem olyan rossz, jóindulatú meg minden, csak sajna apóssal mindenbe beleszólnak. De én asszem férjemre bízom a leállításukat.

Nálunk a kiscsaj fejjel lefelé van egy ideje, csuklásokból ítélve, még azért tud mozogni, mert vagy bal vagy jobb oldalt érzem lent.
És tegnap óta vhogy sokkal erősebben mozog, mintha direkt nekidörgölődne a kezemnek, ahogy simizem, órákig bírnám ezt játszani vele.

Ami és végül időponttal kapcsolatos jóslásokba nem bocsátkozott a dokid?

Kép
teó

Na...most már majd kicsit aktívabban leszek (bár csak egészen 1-ig, mert akkor indulok a dokinénihez!

Felteszem nektek a művemet mit alkottam..... mégsem a székre festettem mintákat, az marad igy..... hanem a fiókos szekrényre..... tegnap este megrajzoltam ceruzával, és ma reggel óta meg festettem... most lett kész! :)

Kép

d.dodó

Hene! Óriási gratula a gyönyörű kisfiadhoz!

Ibm, megy a drukk!!!! +++++++
pihenj, hátha hamarosan te is babázol már...

KépKép
szkagi

Dodo nagyon ügyes vagy! :D
bencuri

Dori: nagyon franko! Honnan valok a figurak? ez valami mese? jok a szinek! Milyen festekkel csinaltad?
Vendég

Drága Henne Sok-sok Boldogságot és Örömteli perceket nap mint nap ehhez a gyönyörű fiatalemberhez akit kezedben tarhatsz és figyelemmel kísérheted minden másodpercét 8) . Táplálásához rengeteg finom tejecskét kívánok és azt, hogy mihamarabb hazatérjetek a kórházból. Gratulálok
tappancs28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: