A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Magdi, akkor szólj rá a gyerekre, hogyvigyázzon magára, és szoríts össze jól a lábad!!!!!!! Drukkolok!! :)

KépKép
hene

Hú Magdi! Szorítsd a lábad még egy pár hétig! :lol:

sz.andi

Sly, klassz dolog a filagória!

Pont gondolkoztam rajta, páran,akik nemrég jelentkeztek be, el is tűntek, nem emlékszem a nevükre, csak, hogy az egyikük Párizsban lakik.

Ja még ezt akartam nektek megmutatni

http://ajanlo.kapu.hu/video/post.php?id ... 191fac2e37

Kép
teó

szorít szorít szorít. Annyira szar az utcánk, kráteres és mire kiérünk a betonútra.... hát nem semmi. Pont mondtam Gyulának, hogy mostanság már ki is pottyanhat egy ekkora krátertől, ha jól belemegyünk. Erre ma, megcsinálták az utat :D bizti valaki meghallotta a rimánkodásom :wink: Erre a férjem: na a kivezető uton már nem szülsz meg
magdolnam

Teó! Ez nagyon komoly! Nagyon nagyon aranyosak! És milyen egyformák! Hát édik!

Kép
szly27

mindjárt dobok egy pocakfotót, ha apa abbahagyja a pókerezést és hajlandó lesz feltölteni a képet.
magdolnam

elkezdte már valaki inni a málnalevél teát? Lehet a barinőmnek ez segített a gyors szülésben???? Ő itta!
magdolnam

teo! ez nagyon jó! :lol: Hát én nem tudom, mit csinálnék egyszerre 4 picivel! :?

Kép
dittke

Én iszom már két hete. Majd meglátjuk! 8)

KépKép
hene

sztem akkor neked is viszonylag gyorsan meglesz!
magdolnam

Hát ha már itt tartunk, akkor felhívnám a lányos anyukák figyelmét arra, hogy ilyen csávót nevelek a fiamból! Reszkessetek!

http://www.youtube.com/watch?v=km9bgzHRtMM

KépKép
hene

:shock:
magdolnam

Teó!
Köszi a linket!

Könnyesre nevettük az emberemmel magunkat rajtuk! A jobb szélső a legnagyobb sumák!
20150601134430

Kép
magdolnam

Az igen, micsoda babalak!!!!!!!!! CÍPP!!!!!! :)

KépKép
hene

Csini poci!
Szly küldtem az adatokat!

Kép
dittke

:D :oops: köszi, de még 32 hetes sincs és nagy :shock:
magdolnam

Na lányok én megyek, fel kell póckolnom a lábam! Holnap jövök, ha éjszaka nem megyünk...................... :wink:

KépKép
hene

hene drukkoljak, hogy rád jöjjön a szülés????? Vigyázz boszi vagyok!
magdolnam

Teó: Olivér faros volt és a végéig nem fordulét meg, ezért kellett császározni, most meg a heg és a fekvése, ja és a dokitól függ, hogy szülhetek e "normálisan".

Nagyon rosszul érzem magam szédülök és a jobb lábam nagyon be van dagadva. Vérnyomást sajna nem tudok mérni, mert nincs mérőnk, de Nagyon bizom benne hogy nem ment fel, mert az gáz.
A lábam az szörnyű.
Magdolnam: nagyon szép a pocid!!!

Lángos, eper és cserkó nekem is jöhet!!! :lol: :lol: :lol: Az ablak nyitva.

Csak nehogy én legyek az eldő aki szülni megy. Nem örülnék neki, mert még nincs itt az ideje. Bár a hasam az annyira lent van, hogy a leülésnél elöbb leér mint a felekem. :lol: :D :lol: :D :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Magdi! Nagyon csini vagy!
Hene, én drukkolok ezerrel! Ha ilyennek neveled a fiadat, akkor az én lányomra erényövet tetetek! Egyébként jót röhögtem rajta!
Magdi, ha Te boszi vagy, akkor légyszike engem is szugerálhatsz! Én is mennék ám!

sz.andi

Andi, dobj egy pocifotót és akkor megkezdem a szugizást! Frissből tudok csak melózni 8)
magdolnam

Tita! Szerintem Henével átvesszük a helyedet. Megelőzünk, ha gondolod!

Már tudom miről beszélt Ami. Annyira viszket a hasam. Kis hólyagok vannak rajta, de megőrülök tőle!

Én is iszom a málnalevél teát. Remélem segít majd!

sz.andi

Magdi! Megpróbálok összehozni egyet. Pill.!

sz.andi

Várom!
Tudjátok mi a fura a képeken, ami rólam készült? Mintha deszka lennék (cici) Pedig nincs kicsi, még apa is elveszik benne. :roll: :roll: Eltűntek a cicijeim jajj :D :shock:
magdolnam

Nem a cici pici, a poci nagy. :wink:

Kép
dittke

LÁnyok mióta iszátok a teát? Hányadik héten érdemes kezdeni?
bencuri

:D jah, lehet
magdolnam

Gátvédelem
/ Forrás: fórumok, www.nandu.hu /
Gátmasszázs
A szülés előtti gátmasszázs lecsökkenti a szakadás, a fogós szülés és a vákuumos szülés esélyét.

A 34-36. héttől érdemes elkezdeni az otthoni gátmasszázst, szüléskor pedig gátvédelmest kérni a szülésznőtől. Ezzel csökkenthetjük a szülés közben gátrepedés mértékét.
Hozzávalók
- Búzacsíra (Triticum)
A búzacsíra olaj magas E-vitamin tartalma táplálja és lazítja a bort. Növeli a szövetek rugalmasságát. Támogatja az izom- és mirigyműködést. Használhatunk belőle a has borének ápolására is, ez segít megelőzni a nyúlási csíkok (striák) kialakulását.
- Orbáncfű (Hypericum)
Az orbáncfű olaj antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Ezen kívül idegerősítő, érzékeny idegvégződések kezelésénél hasznos. Önmagában is kiválóan alkalmas gátmasszázsra.
Ezekből 1:1 arányban keverjünk össze annyit, amennyire szükségünk van (egyszerre nem nagyon érdemes 50 ml-nél többet, de egy evőkanálnyi is elég egy "előkészítő" alkalomra. Szüléshez egy kicsit több is kellhet.)
Gátmasszázsra szülés közben már kifejezetten a tiszta orbáncfűolaj ajánlott, a búzacsírás-illóolajos ugyan jobb előkészítő masszázsra, de a szülés alatt már nem. (az orbáncfű ugyanis azonnal lazít, míg a búzacsíra hosszú távon táplálja a bőrt). Ha viszont csak egyféle van, akkor azt kell használni, a különbség nem nagy.
Technika I.
Helyezkedjünk kényelmes pózba, melegítsük meg az olajat a kezünkben és kenjük be a gáttájat, amíg kellően síkos nem lesz. Ne használjunk túl sok olajat (kb. 3-szor kell beolajozni hozzá a kezed), illetve a felesleget a masszázs végén töröljük le, nehogy baktériumok táptalajává váljon. Ha már kívülről egy kicsit ellazítgattuk a gátizmokat, nyúljunk be mindkét kezünk egy-egy ujjával a hüvelybe (max. 3 cm mélyen) és finoman húzzuk kifelé és szét, ill. a végbélnyílás felé a szöveteket, hasonlóan ahhoz, ahogy majd a baba is feszíteni fogja a fejével. Kezdetben égő érzést tapasztalunk. Tartsuk meg a húzást addig, amíg ez az érzés alábbhagy (kb. fél percig). Utána masszírozgassuk a hüvelybemenetet U alakban oda-vissza. A masszázst a partner is végezheti!
Technika II.
A gát, azaz a perineum masszírozása magában foglalja a szülőcsatorna bemenetele és a végbélnyílás közötti területet. Ha nincs tisztában a perineum elhelyezkedésével, akkor vegyen elő egy tükröt. Ha a klitorisz 12 óránál van, akkor az Ön által masszírozandó terület 3 és 9 óra közé esik.
Ne masszírozzon a húgycső felé, mert fertőzést okozhat.

Így masszírozza a gátat lépésről-lépésre:
- Mossa meg a kezét, és vágja le rövidre a körmeit. Jó előkészítés egy langyos fürdő.
- Vagy üljön egy kényelmes, meleg helyen, a lábait széttárva egy félig ülő helyzetű szülő pozícióban, vagy guggoljon falnak támaszkodva, vagy álljon úgy, hogy az egyik lábával a fürdőkád szélére, esetleg székre támaszkodik.
- Használjon tiszta növényi olajat, mint a mandula vagy olíva olaj, E vitamin olaj, orbáncfű olaj. Ne használjon petroleum bázisú (baby) olajat. Masszírozza ezt be a perineumba és a hüvely bejáratába kb. öt percen keresztül. Különösen ügyeljen a hegekre, ha vannak.
- Vigye be az ujjait a hüvelynyílásban lévő második körig (van, aki könnyebben használja a hüvelykujját) és nyújtsa meg gyöngéden, lefelé irányuló nyomással, amíg nem érez forróságot. Ennél a pontnál folytassa a nyomást, amíg az égető érzés el nem múlik. Úgy is csinálhatja, hogy a hüvelykujját beleakasztja a vaginába, és gyengéden kifelé, lefelé húzza. Masszírozza a perineum bőrét a hüvelykujja és az első ujjai között.

Egy hetes napi egyszeri masszírozás után éreznie kell a különbséget a gát nyújthatóságában. Ha már be tudja illeszteni öt ujja hegyét, akkor elérte a 4cm-t. Folytassa tovább a gátnak a végbélnyílás felé történő nyújtását naponta, míg el nem éri a 7 cm-t, ami a két harmada annak, amire a baba fejének szüksége van. Amikor elérte ezt a stádiumot, akkor elég, ha kétnaponta ismétli a masszázst , hogy megtartsa a gát rugalmasságát.
A perineum masszírozását rendszeres perineum torna kísérje.
Aromaterápia
Illóolajok
- Muskotályzsálya (Salvia sclarea)
A muskotályzsálya antiszeptikus és lazító, fájdalomcsillapító hatású (a hipofízisre hat: segít a szervezet belső fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a felszabadításában). Az anyának könnyebb általa "elvonatkoztatni", elviselni a szülés megpróbáltatásait, átlépni saját határait, megbirkózni váratlan helyzetekkel / érzetekkel. Vérnyomáscsökkentő és enyhe narkotizáló hatása is ismeretes. Önmagában is alkalmas szüléskor a has borogatására (ilyenkor rendszerint nagyon meleg vizes rongyra csepegtetjük, amit az anya hasa köré csavarunk).
- Rózsaolaj (Rosa)
A rózsaolaj az egyik legnagyszerűbb aromaterápiás szer minden olyan helyzetben, ahol a nőiség, nőiesség kerül kifejezésre. Már az ókorban is használták szüléseknél. Antiszeptikus és görcsoldó hatású. Szüléskor az anyának a legősibb "női mivoltában" kell megmutatkoznia, amelyhez a megfelelő energiákat segít aktiválni ez az olaj. Beszerzése sajnos elég nehéz és drága is, próbáljunk szerezni nagyon kicsi kiszerelésű tiszta (!) marokkói vagy török rózsaolajat. Csak egy-két csepp kell egy egész üveg (50 ml) bázisolajhoz.
Mindkét illóolajból nagyon keveset használjunk, először csak egy-egy cseppet, aztán szagolgassuk, hogy érvényesül-e az illata és szükség szerint tegyünk még bele egyikből vagy másikból. Legyen a végén harmonikus a mix, egyik illat se "lógjon ki"!
(Megrendelhető a www.nandu.hu oldalon.)
Gyógynövényes ülőfürdő
Ajánlatos a gyógynövényes ülőfürdők alkalmazása a várandósság utolsó heteiben. Ez ellazítja a medence és a gát izmait az utána következő masszázs számára és általánosságban a szülésre egyaránt.
A célra a "szénavirág" (Flores Graminis) ülő-gőzfürdő alkalmas. A szénavirágokat leforrázzuk, a gőzölgő teát egy fazékba / tálba öntjük. A tálat a WC-be vagy bidébe (ha van) tesszük és a gőz fölé ülünk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró: égési sebet okozhat. A szülés kezdetén rendszertelen vagy túl gyenge fájástevékenységnél is segíthet. Szénanáthás hajlamúaknak ez a módszer természetesen nem ajánlott. A 38. héttől heti egyszer, a "kiírt" szülési dátumtól akár napjában többször is alkalmazható. Aranyér-bántalmak esetén legyünk vele óvatosak: utána fájdalmas lehet az érintett terület.

Egy másik megoldás a közönséges ülőfürdő 2 evőkanál gyömbérrel "dúsított" meleg vízben.
Tea
A 34-36. héttől érdemes napi 1/2-1 liter málnalevél teát inni.
Tipp:
„6 dl forró vízhez 2 teáskanál málnalevél tea és 3 teáskanál bodzatea, és legalább 10 percig állni hagyjuk.”
„Málnalevélből én 2x egy teáskanálnyi füvet fogyasztok, mikor mennyi vízbe. Reggel általában egy, este meg kettő bögrényiben.”

Várandós anyák teája:
Összetétele: 5 rész málnalevél (Rubus idaeus), 2 rész borsmenta (Mentha piperita), 3 rész csalán (Urtica), 1-1 rész csipkebogyó (Rosa canina), ánizskapor ill. édeskömény (Foeniculum vulgare ill. Foeniculum dulce), citromfu (Melissa officinalis) és mezei zsurló (Equisetum).
Alkalmazása: A várandósság első harmadában napi 1 csésze, a második harmadban 2 csésze, a harmadik harmadban 3-6 csésze tea fogyasztása javasolt. Vetélésre hajlamosak az első harmadban ne fogyasszák, mert a málnalevél összetevőre náluk ilyenkor túlérzékenység léphet fel. A málnalevél "az" igazi ősi kismama-gyógynövény, a méh izomtónusának javításával hozzájárul a könnyebb, hatékonyabb szülés elősegítéséhez, a csalán a szervezet vasháztartását hivatott karban tartani, a csipkebogyó C-vitaminban gazdag, a zsurló karbantartja a vízháztartást és csökkenti az ödémát (bokadagadás), a többi összetevő pedig kellemes ízével, "kisimító" hatásával a reggeli hányingert enyhítheti ill. általános jó közérzetet biztosít.
Intim torna
A terhesség kezdetétől, ill. a szülés után is érdemes végezni.
Technika
- Mikor kényelmesen ülünk, időnként megpróbálhatjuk hullámoztatni a hüvelyünket, azaz a hüvely izmait mozgatni kezdjük, mintha fel le húzogatnánk az izmokat. Ezt az izomgyakorlatot amúgy a férfiak szex közben is kedvelik!
- WC-ben végezendő gyakorlat: Amikor kisügyünket végezzük, azaz pisilni térünk, akkor a félidőben próbáljuk meg visszatartani a vizeletet, majd megint kiengedni egy kis adagot, majd ismét visszatartani a maradékot. Ezt addig folytatjuk, míg nem végeztünk a kisdolgunkkal. Ezt a gyakorlat nem is olyan könnyű, de hatékony izommunkát jelent a hüvelynek!
- „Minden este elalvás előtt 100 hüvelyösszeszorítást úgy, hogy 80-at csak megszorítom-kiengedem módszerrel, majd 20-at úgy, hogy tartottam, amíg 10-ig elszámoltam.”
Gátmetszés után nehezen gyógyuló seb homeopátiás kúrája
1. napon: Arnica Montana C200 3-5 glob,
2. nap-3. hétig: Staphisagria C30 - első nap reggel, második nap este, harmadik nap reggel... stb. kell bevenni, Bellis Perenis D6 napi 3x2-3 glob., szintén 3 hétig a Staphisagriával együtt
magdolnam

Sziasztok!

Nagyjából végigolvastam, de nem jegyzeteltem. :oops: Szóval nem tudok reagálni. Bocsánat! De azt látom, hogy nincs még babánk. :(
Én ma reggel 9-kor elmentem itthonról és 6-ra értem haza. :? Hát jól kipurcantam! Még a s.gg.men is folyt a víz... :oops:
Voltam dokinál és teljesen zárt a méhszáj. :shock: Nagyon ragaszkodó lányom van. :wink: Anyósom meg már azzal rémisztget, hogy ennek nagyon császár szaga van. :? De hát ez egyik napról a másikra változhat, nem? Meg már a 30. héttől szépen be van fordulva. Egyébként kb 3 hete iszom málnalevél teát.

Magdi szép a pocid!

Mára elköszönök. Jó éjt!!!

Kép
sziszka82

Andi: nagyon szívesen átengedem az elsőséget!!!

Tamás Hobbitnak csúfol olyan a lában (nem a szőr miatt). Érdekes de csak a jobb lában iszonyúan dagi a másik még tűrhető.

Magdi: Szerintem is a pocid nagysága okozza. Nekem is ilyen, pedig 90 c-s meltartót hordok. :lol: :P

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Jó éjszakát mindenkinek, és babás álmokat. :wink:

Kép
dittke

Én is álmos vagyok, de még hiába megyek aludni ugyse tudok! :cry:
Ja és Bence se nagyon álmos, még nagyba autózik !
bencuri

hehe, hobbit :lol:
magdolnam

jócakát!
magdolnam

Magdi, jó nagy a pocid! :wink:
bencuri

Tita! Nekem is a jobb lábam a dagadtabb. Tegnap megmértük a vérnyomásomat (Igaz a vérnyomás mérő nem biztos, hogy jó, már elég régi. Hitelesíttetni kéne..) a bal karomon 100/70 a jobbon 120/80.

Magdi! Itt a kép, most nézem, hogy elég idétlenül áll rajtam a gatya. Tehát a pocakot szugeráld. :lol: :lol:

Kép

sz.andi

Magdi: köszi az infót, gondolatolvasó vagy!!! :lol:

Én mosakodásnál is alig érek le odáig. :oops: :lol: :?
Nekem max a párom fogja csinálni.ű

Na megyek felpócolom a lábam, nehogy tovább dagadjon!

Jó éjt mindenkinek.
Holnap megyek reggel vérvételre, légyszi szorítsatok, hogy minden rendben leszen!!!

:lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Na, mire sikerült a kép, addigra Magdi elmegy. Hogy fog így koncentrálni? :cry:

sz.andi

Tita! Megy a drukk!

Hát akkor én is megyek, ha mindenki. Egyedül csak nem kéne beszélgetnem.

sz.andi

Titi drukolunk!

Andi szép nagy poci!

Akkor én is megyek!

Jó éjszakát! :D
bencuri

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkra jöttem,látom mindenkinek problémás ma a lába!
Hiába ez a nagy meleg nem nekünk van kitalálva!
Én le is fotóztam,szörnyű,mindjárt dobok fotót!

Köszi a batyuinfókat! Azt is lefotóztam,mindjárt dobom!

Magdi! szép pocak és tényleg az a nagy nem a cici kicsi!
Na de majd nemsokára fordítva lesz!!!

Rám már Apa rövidgatyái sem jók,csak egy jó kis nyúlottt melós,most abban vagyok!
Anyóstól kaptam kölcsön 3 térdgatyót,azzal már kihúzom!

Áron babám amúgy felébredt,nagyon tombol!
:lol:
Kis cuki!

Dobom a fotókat és majd reggel jövök!
Maria???????????????? Hol jár???

Szilvu nem írt!!! Titi! Neked sem?????

Kép Kép

Kép

Kép
ibm

Ami nem semmi a lábad!
Gyorsan az ágyba!
bencuri

Ami! Az a láb nagyon durva! Jól elkaptad! Mint egy traumás törésnél.. :lol: Polcold Te is!

sz.andi

Nekem legalább a lábam nem dagad! :D
bencuri

Pócolom ezerrel,ez a meeleg kicsinálta!

Kép

Kép
ibm

És a csomag??????
Ugye nem olyan sok??
A kicsi jön velem a szülőszobára a töbi majd az osztályra!
Megyek lezuhanyzom,remélem még lesz itt valaki!

Kép

Kép
ibm

Szerintem igy pont jó a csomag! Én is két hasonlott szeretnék csinálni! :)
bencuri

Én vagyok Ami!
Nem sok. Akkor lefotózom az enyémet.Mármint a cuccot.

sz.andi

Na! tették, itt van:

Kép

sz.andi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: