A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Szly: majd egyszer bekopogtatunk hozzátok egy jó kis kertipartyra és akkor te is tudsz velünk lenni!!! Na jó nem rémisztgetlek!!! :lol: :D :lol: :D :lol: :wink:
Én igyekszem leszoktatni Olivért a kocsiról, hogy később könnyebb legyen, meg mi BKV-zunk és nem tudom már felcipelni a babakocsit a járgányokra.

Ami: Áron baba nem bírja a meleget ezért van nyugiban. Minden rendben van vele. Ne hajtsd túl magad!!! Szívesen megnéznélek felpocolt lábbal és vizes törcsivel. :lol: :D :lol: :D

Bencuri: Csak nehogy rádakaszkodjak és néha rávegyelek egy kis talira valahol félúton!!! :wink:

Dodó: örülök, hogy jól sikerült a tegnapi napod és talizhattál az Édesapáddal.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

babu és messze van töled az a skála??????????

Képimg][/url]
Kép
ronix

en is benne vagyok a taliban! NAgyon szeretem a MArgit szigetet!BAr oda a tomeg kozlekedes nem epp gyerekbarat, de megoldom ha eljon az ido!
Vendég

Ronix! Még két hónapja nem volt messze de most már nem merném bevállalni! Kicsit már félek, hogy nehogy útközben gáz legyen! :oops:
Vendég

Bibi!

Én gyalog 1 km-re vagyok a Margitszigettől!!!!

Azt hiszem veszek egy hűs zuhanyt!....

Dodó! Azért az megdöbbentő, hogy kint is ilyen meleg van!!!

Kép
andkata

megkostoltam a sutit, es naggggyon jo, most mar fel merem rakni a receptet:)
Vendég

A hálóingem megtekinthető a 153. oldalon!
Vendég

na megyek, kicsit pihi, aztan zuhi, hajmosas es talalka:) meg jo hogy nem knntre beszeltuk meg, ez a fagyizosdi pont jol fog esni:)

Mindenkinek tovabbi szep napot!
Vendég

Csináltam két képet. Nálam így néz ki a kórházi csomag. 1 bőröndben van mindenem. Kicsit szétpakoltam, hogy meg tudjátok nézni! Utánna pedig becsukott állapotban! Hátha segít.

Kép

Kép

KépKép
hene

Hene!

Profi! A közelben legyen!!!! :D

Kép
andkata

Most a gyerekszobában vár rám!

JA, és hát a lényeg! Ma váratlanul beállított a védőnőm. Szokásához híven! :twisted:
Még jó hogy pont itt volt anyu. Így nem volt sokáig!

KépKép
hene

Titi! Gyertek nyugodtan! Van nagy udvar, filagória, le is tudunk ülni. Homokozó a gyerekeknek, hinta. Szóval nem ijedek meg :lol:

Ledőltem egy kicsit. Jobban lettem.

Nekem nem kell szülőszobai csomag külön. Adnak hálóinget szülni és utána is egy két napig. A szülőszobán meg úgysem lehet sem enni sem inni nálunk, úgyhogy ilyenekkel sem kell foglalkoznom. Nem mondom, azért elég gáz volt kaja és víz nékül órákat szenvedni a 30 fokban (nem működött a légkondi), de túléltem és utána az a néhány korty mennyei volt.

Nekem egy közepes sporttáskám lesz. Aztán ha kell még valami, majd apa behozza.

Emlékszem amikor Rolit szültem, akkor is egy táskával mentem be. Nem is volt semmi gond, csak kifele több cuccal jöttem, mint amivel bementem. Mert az 5 nap alatt a rokonok hordták be az üdítőket, kajákat. Közben is hozta haza apa az üdítőket, de így is mint a málhás szamarak, úgy mentünk haza.
Szóval most mindenkinek meg fogom mondani, hogy ne nagyon főzöcskézzenek.

A baba cuccait, meg majd hazajövetel előtti napon behozza apa.

Kép
szly27

Amúgy én mindenből csak annyit pakoltam, ami feltétlenül szükséges. Az alatt a, (remélem csak 3 nap alatt), úgyis mindig jönni fog valaki. A párom, anyukám, anyósom. Velük meg bármit be lehet hozatni ha kell!!! Felesleges sokmindent vinni. Szerintem, feleslegesen cipelős és megszakadós, minek hozós csak útban levős............. :wink:

KépKép
hene

Szly, ez az. Jól mondod, én is így gondolkodom!
Örülök, hogy jobban vagy! Igyál sok vízet!!! :)

KépKép
hene

Ok Hene! Bár vizet nem iszok, nem szeretem!

Nekünk 5 napot kell bent lenni.

Kép
szly27

Teó: szoktál fokhagymát tenni a koviubihoz? az állítólag ropogósan tartja.

Hene: a domesztoszos kendő mire kell?

Papírtörlőt ne felejtsetek el berakni, nagyon jó szolgálatot tesz és nem a kistörcsit kenitek össze.

Anyjuk: a Nyugatitól vagy az Árpád hídtól indul a 26 busz az alacsonypadlós és bevisz a szigetre. Én mindig azzal megyek.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi, nem vagyok egy steril nőszemély, de állítólag hagy kivánni valót maga után a kórházi wc. A szülőszoba teljesen korrekt, de állítólag az öt ágyas szobák még az múlt rendszert idézik. :?
Meg hát sose lehessen tudni. Inkább az legyen, nem foglal sok helyet.

KépKép
hene

Titi, a papírtörlőt mire mondod?

KépKép
hene

Titi! Fertőtlenítésre szerintem! (wc)
Vendég

Szly: Ezt meghívásnak tekintem és egyszer meg is ejtjük!!! :wink:

Én azt sem tudom, hogy hogyan fogok szülni ezért nem tudom, hogy hogyan készüljek. Így még szülésznőt sem tudok választani, de nem baj, mert mindegy nagyon kedves.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi, mi az hogy nem tudod hogyan fogsz szülni, és nem tudod hogy készülj? :shock:

KépKép
hene

Hene: nagyon jó ötlet!!! Nekem is az volt a bajom a kórházban, hogy állandóan körberaktam a wc- papirral mert nem biztam meg benne. Meg anyós akkor ott dolgozott a kórházban szakoktatóként és arról panaszkodott, hogy hozzá nem értő takarítókat vettek fel és állandóan baj van a takarítással.

A papírtörlő nagyon jó alulról megtörölni magad. Akár zuhanyzás után, hogy ne a törcsi legyen véres. Aztán ott kiderül mire kell. Puhát érdemes venni és a mell törlésére is jó. Meg szalvéta helyett is praktikus. Nekem a kórházban javasolták és jól jött.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Olivért császárral szültem és a doki azt mondta, hogy szülés elött kiderül, hogy hogyan fogok.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Én szerintem viszek papir ülőkét a wc-re.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi! Rendben! Ezt megbeszéltük! :wink:

Még nekem is kell pár dolgot beszereznem, de ez már valószínűleg fizu után lesz, mert már nagyon szűkös a keret.

Kép
szly27

A papír ülőke is be van pakolva a tisztasgimba. Tettem el nedves popsitörlőt, kis csomagot. És lopiztam a gyerkőctől textil pelust. Vagy 3 db az is van berakva. Neki is kell, nekem is jól fog jönni. :wink:

Igaz te már túl vagy egy szülésen, de gondolod más holmikat kell csomagolni egy sima és egy csaszis szülésnél? Jól jön a véleményed, mert sosem lehet tudni!

KépKép
hene

Sziasztok!

Ismét hullafáradt vagyok, úgyhogy csak röviden.

Strand király volt, de sajna mivel Apa ment dolgozni, már fél 2-kor indultunk hazafelé.
Én nagyon jól bírom a meleget, amíg a fiúk pancsoltak én a medence szélén ücsörögtem és lógattam bele a lábam. A fürdés nem hiányzott - amúgysem szoktam, csak kb óránként lezuhanyzom. Ez most is így volt! :wink:

Magdi - a szoptatós melltartót a Skálában vettem a Blahán, de - ahogy a többek már írták is a hálóing kapcsán - van több helyen is a városban.

Ami - én 1 bazinagy utazótáskába pakoltam mindent, ami a szülőszobára kell, azt majd kiszedem ott, gondolom annyira nem lesz sürgős. :)

Nóri ma nagyon light-osra vette a figurát. Sokat mozog, de nagyon be van lassulva, nem rúgdos ahogy szokott. Nem mondom hogy nem örülök neki, így legalább nem fáj. :twisted:

További szép napot!
Vendég

Én is vettem papírülökét is és domestos kendőt is! :D

Wera! Örülök, hogy jól éreztétek Magatokat! Ma Nóri is kiméli Anyát hadd pihenjen ebben a melegben! :D
Vendég

Szilvi :P
Sajnálom, hogy be kell feküdj, de biztosan ez a legjobb megoldás, ha valami keringési problémát láttak :wink:

Hene, Andi, Sziszka
Nagyon szorítok, hogy a hétvégi hidegfront babát hozzon :wink:

Anyjuk :P
Olvasnivaló??? :lol: :lol: :lol:
Bocs, de szerintem ez nem igazán működik a gyermekágyas osztályon... :wink: (Bár, sosem lehet tudni!)

Muffin :P
Hát, őszintén sajnálom! Ilyen egy... Inkább nem mondok semmit! Az agykamratágulat nálunk és Tappancsnál is volt. De mindketten túl vagyunk már rajta (kopp-kopp). Ezt elég sok szonográfus emeli ki valamiért. Nekünk pl. 8,2 mm volt. Most meg már nem is foglalkoztak vele. 10 mm felett van csak enyhe tágulat, valóban. Én is utánajártam, és így van :wink:
De a többinek örülök. Mikor is lesz a császár naoja?

Kórházi csomag: Lilla születésekor úgy mentünk be, mint a nászutasok. 2 nagy utazótáska, vállra akasztható videokamera (a régi nagy) :lol: Nem csoda, hogy végig kuncogtuk a betegfelvételt... Na, most már rutinosak vagyunk! 1 közepes méretű utazótáskával megyünk, amibe alul vannak az osztályos dolgok, és felül a szülőszobai. Azt viszem csak, ami a legfontosabb, és abból is keveset, lehet később pótolni. (Pl. WC papírból csak 1 tekercset, pzs-ből csak 10 db-osat, betétből is csak 1-2 napra való adagot. Ha fogytán van, és kell, majd Apa hoz még be.) Kórházi hálóinget fogok kérni, mert azok 100% pamutból vannak, kényelmesek, és nem kell őket sajnálni. Abban szeretnék szülni. Egyedül a víz-kérdés lesz vicces, mert mi már 1 éve tisztított vizet iszunk - millió pozitív változást hozott nekünk! - és ennek a behozatala lesz muris. Anyu szerint vigyek be egy 5 literes marmonkannába :lol: Hát, én azzal tuti nem indulok szülni! Inkább teszek majd frissen a csomagba 1-2 fél literes üvegbe, és Apa majd behozza később a marmonkannát az osztályra :roll:

Véda
Vendég

Nekem pl. nem kell szülőszobás csomag. Én kb: 2 órát töltök a szülőszobán amíg előkészítenek a műtétre. Infúziót kötnek be, katétert kapok és valami rémes löttyöt kell meginnom. Már nem emlékszem milyen volt, de tudom, hogy nem volt jó íze és azt sem tudom, miért kellett meginni. Ja és elött e hajnalban kaptam beöntést és borotválni akartak, de otthon Tamással megoldottuk.
Egyébbként nem volt kellemetlen a beöntés és utánna tök kellemes volt. Csak sokat nem tudtam várni, de ami kellett az kijött. (már bocsika!!!)

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Véda: az tényleg vicces lenne. :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Wrta: örülök, hogy jól sikerült a strandolás!!! :lol: 8)

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Wera
Ezt jól elírtam

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Na nemsokára összeszedjük magunkat és megyünk a játszótérre.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Úgy látszik csak én írok. Magamban beszélgetek.

Feltámadt itt a szél, így kellemes lesz lent.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

délután fél 5 van és a lakás hűvösebb részében 28 fok van!!!!!!!!!!4 Kinn az árnyékban 34fokot mértem. :shock: :shock: :shock: :shock: hajrá május
magdolnam

hogyan lehet ezt a hülye babakomolyzenét kiírtani??? Szerintem hétvégétől jönni fognak a manókák -a hidegfront miatt- :roll:
magdolnam

Ronix nem felejtettem el, csak még apával nem igazán tudtam beszélni.
A találka jó ötlet szerintem!!!
Hene :lol: mintha kiránydulás, nyaralásra mennél. Jó nagy bőrönd,de kell :( tudom
magdolnam

mindenkit idekívánok és nincs vita!!!!!!!!!!
http://www.sharkattackphotos.com/Cancun-beach.jpg
magdolnam

Én mennék, Magdi!!!!

Kép
andkata

Oké, Titi félút kb. a margitsziget! Majd talizunk! :D
bencuri

MIkor indulunk!? Magdi??
bencuri

Titi, még régebben mondtad h valamelyik ismerősöd v. családtagod is itt szült? Neki ki volt a szülésznője?
bencuri

Magdi, mikor érkeztek? Meddig várjak még rátok lányok? Annyira üres a part! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
hene

mondjuk csoportosan kéne.... majd akkor, ha mindenki megszült, mert az ilyen idős kismamikat sajna már nem engedik fel a gépre! Bár mehetünk stoppel is :lol:
magdolnam

Magdi! Összepakoltam indulhatunk! :D :D :D
Vendég

najóó Babu, mi menjünk előre, nézzük meg a helyet, mert mi van ha nem jó??? Valakinek ezt is le kell ellenőriznie, nemde?
magdolnam

Én már a vízben is fürödtem, és a pálmafa alatt várok rátok! Igyekezzetek! :wink: :lol:

KépKép
hene

Most olvasom a dokimat. Írt nekem egy papírt, hogy a 06.04ei talizásunk alkalmával megbeszéljük az utolsó hónapot :shock: :roll: ez mit akar jelenteni??????? Ha nem indul meg a szülés a szabijáig akkor indítja??? Bár már kérdeztem, de senki nem reagált rá -azt hiszem-hogy fűződik a dokinak -anyagilag-érdeke arra nézve, hogy a keze alatt induljon meg a szülés???,
magdolnam

Magdi én nem tudom ez, h van!? Szerintem az a legjobb ha rákérdezel a dokinál? Elinditja, vagy átad másnak?
bencuri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: