[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
III ker, Békásmegyeri anyukák! - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Kik...Átmész Pandorfonon-a falun-,és az első körforgalomnál balra mész Bruck felé.Mész-mész és az út mellett van.
De ha mész az autópályán tovább Pandorfnál,Brucknál mész le a pályáról,és nem jobbrta mész hanem balra ott is van egy "bevásárlóközpont" - dm,c&A,kik,.

Hédi
hedvig
 
 


Sziasztok!
Lehet, hogy nem ide való a téma, de mégis megkérdezném: a Duna felőli oldalon lakom már egy éve, van egy hat éves kislányom. Az ő orvosa Óbudán van (a kezdetektől hozzá hordom, nem is akarnék váltani), de nekem most nincs háziorvosom. Tudnátok valakit ajánlani? Legyen megbízható és lelkiismeretes.
Köszönöm: Nagy Anett
Nagy Anett
 


Szia Nagy Anett!

Nekem a Dr.Kemény Krisztina a háziorvosom. Szerintem nagyon jó orvos, bár sokan járnak hozzá de nem véletlenülKép
Itt rendel a Duna felöli oldalon.
Szóval merem őt ajánlani!

Hédi: Köszi az infót Kép

Sziasztok: Niki
lani
 
 

 
 

Kedves Niki (így hívják a lányomat is...)!
Köszönöm a tippet, fel fogom keresni.
N. Anett
Nagy Anett
 


SZiasztok

Úgy néz ki hogy most szerdán megyünk a férjemmel ki ausztriába, az utitervben benne lesz a pandorf, mert még sosem voltam ott meg bécsbe valami nagyobb bevásárló központ ahol van minden. Nagyon kiváncsi leszek mit kapok, igaz a fiamnak semmi nem kell, de a lányomnak még mindig nem kaptam overált, se téli cipőt, meg kiváncsi vagyok milyen játékok vannak, mert karácsonyra azt is szeretnék venni a gyerekeknek, és természetesen azért az ucél nem csak a vásárlás, hanem meglátogatunk (nagy örömömre) egy kinder tojás üzletet, és most fog megjelenni a gyűrükura 3. része kinderben és azt is kell venni 1-2 kartonnal.
Na mindegy csak lesz valami, de azért abba a kikbe vagy melyik áruházba is bemegyek mert kiváncsi vagyok arra is ha már lesz egy nap szabink.
Remélem jól vagytok, meg persze a gyerekek is, nálunk csak a fiam taknyosodik be mindig, meg én, és ebből már tök elegem van, most majd hétfőn megyek a patikába és eszek bérescseppet mert szerintem az immun rendszerem egyenlő lehet a nullával.

Szaiasztok
Anett
Anett
 


sziasztok
Megint én vagyok képzeljétek, ma voltam orvosnál és azt mondták hogy orrpolipom van, Ti nem tudtok róla semmit, annyit tudok hogy meg fogják műteni (jól be vagyok tojva) de hogy fáj vagy nem fáj, vagy utána meddig fáj, meg ilyenek érdekelnének.
Már írtam a csara-berébe is ez ügyben de azért jobb lenne ha itt lenne valaki aki segíteni tudna na meg persze milyen orvoshoz menjek.
De legalább ha megcsinálják talán nem leszek állandóan beteg és talán érzek már végre szagokat is mert néha azt sem érzem ha a fiam a pelenkába betojik pedig néha az egész család menekül olyan büdös én meg persze semmit nem érzek az egészből.
Na mindegy de ha valaki tud valamit akkor írjatok mert szőrnyen izgulok.
Anett
Anett
 


Szia Anett,

A környezetemben még senkinek nem volt orrpolipja,de amikor Anyukám bent feküdt a gégészeti klinikán, az emberek többségének orrpolip műtétje volt.Semmi panaszod nem volt vele?
Ha lezajlik a költözés én is megyek gégészetre,kb.6hónapja állandóan náthás vagyok,allergia,nátha...
Képzeljétek ma megyek Robbie W.koncertre,már alig várom!!!

Többiek hol vannak?
Hédi
hedvig
 
 


Szia
Nekem sem volt panaszom csak allergiás vagyok és non-stop náthás, ha végre kigyógyulok a (bár boccs) takonykórból akkor 1 hét után vissza az egész, na m indegy de azért nézesd meg te is max. majd én mesélek milyen volt, na ne azért természetesen neked semmi komoly ne legyen.
Remélem jó lesz a koncert én annyira nem vágyom ilyen helyre, nem tudom miért, bár az is igaz hogy még sosem voltam koncerten, de én nem is rajongok szinte senkiért, vannak számok amik nagyon tetszenek de ennyi, de azért majd meséld el milyen volt, gonolom tiszta bababörze lesz....
Anett
Anett
 


De nagyon eltűnt mindenki Kép
lani
 
 


Mindenki vásárol Ausztriában :-))))
h_szilvi
 
 


Sziasztok
Én már nem vásárolok, de voltunk ausztriába. Jártam abba a híres nevezetes Pandorfba, de hogy őszinte legyek ha igyen adtak volna mindent akkor sem vettem volna semmit. Talán rossz időben voltam ott, igaz láttam egy nagyon szép bőrkabátot, tényleg szupi volt, csak sajna az ára is az volt mert 1100 Euroba került.
De azért vettem sokmindent, mert elmentünk a HUMA-ba (vagy legalábbis régebben az volt a neve) ott van egy H&M ahol igaz csak a lányomnak de sikerült vennem ezt-azt köztük télikabátot. Aztán még vettünk egy jó pár játékot is.
De viszont voltunk a ha eszembe jutna jó lenne, abba a másik kis városban ami S betűvel kezdődik, ott van az a KIKK ahol szintén nem vettem semmit, de mellette van egy PLUS persze a német megfelelőjébe, ott ugyan úgy mint nálunk vannak különböző akciós dolgok, és ott vettem magamnak két serpenyőt (jellemző a háziasszonyokra). Emelett a bolt mellett van egy másik üzlet ami szintén nagyon olcsó náluk, na ott találtam a gyerekekre, tényleg nagyon szép ruhákat, a pulcsit / euroért, a fiamnak együttest farmer + egy vékonyabb felső 10 euroért, volt még amit nem vettem meg szerintem az is megérte overál nadrág de tényleg nagyon jó minőségű, ha jól emlékszem az is 10 euro volt.
Tehát ennyi minden történt velünk azért sikerült egy csomó pénzt elköltenem de a kocsi csomagtartója dugig tele is lett, hogy őszinte legyek itthon nem hiszem hogy annyi pénzért még tele is vásárolom a kicsit.

Sziasztok
Veletek nincs semmi baj?
Anett
Ja és ma voltam orvosnál az orrpolipommal és közölték hogy egy koponya CT kell majd csinálni.
Jó mert olyanom még nem volt sesem.
Anett
 


Sziasztok!

Anett!
örülök, hogy azért sikeres volt a vásárlásotok és tudtatok pár dolgot venni.
Persze sok minden van ami nagyon drága de azért ki lehet fogni.
Lehet, hogy már kicsit ki voltak fosztva az üzletek.
Nálunk a bátyámnak van sajnos visszatérő orrpolipja. Ha gondolod szívesen megkérdezem tőle ha kiváncsi vagy vmire.

Tényleg készűltök már a karácsonyra???

Sziasztok: Niki
lani
 
 


Szia Niki

A bátyádat megkérdezhetnéd, hogy őt is elküldték-e koponya CT-re elötte, és hogy fáj-e a műtét, bár a választ szerintem tudom IGEN. ezért félek annyira. De megköszönném ha ezeket az infókat megtudnád.
Karácsony, már alig várom elkezdtem már a takarítást a lakásban mert ki kéne akasztanom a girlandokat, van egy csomó és én mindig hamarabb kiteszem mert próbálgatok rajta hogy milyen legyen idén a díszítés a lakásban.
Már egy hónap sincs és itt a télapó, nálunk utána a lányom szülinapja, szegénykém dec.20-án született, utána karácsony utána jan.26-án a fiam szülinapja, febr. 3-án az enyém, és végezetűl febr. 11-én a férjemé, jó mi?

Anett
Anett
 


Szia Anett!

Hát jól összejöttetek itt karácsonyra Kép
Megkérdezem a tesómat sajna nem tudtam ma elérni Kép
De ha jól emléxem őt nem küldtél el koponya CT-re.
Ő azt mondja, hogy annyira nem fájt jó persze nem kellemes de azt elérzéstelenítik nem???

Nálunk decemberben van Barbinak névnapja, csak ez esik decemberre hála az égnek Kép

Szia: Niki
lani
 
 


Sziasztok!

Anett! Hát a bátyám is azt mondta, hogy nem fáj annyira és nem volt koponya Ct-n.
És van már valami fejlemény azóta???

Többiek??? Kép

Sziasztok !
lani
 
 


Én itt vagyok,csak már nem mint békási.Kép
Mi megbeszéltük,hogy karácsonyra Lilinek nem veszünk meg minden fűt-fát,már így is olyan a gyerekszoba mint egy jobb játékbolt.
közösen a család vesz neki egy csúzdát a kertbe,tőlünk egy favonatkészletet kap.A tescoba vettük 6eFt-ért durván,90 darabos készletet,nagyon szupi.

Hédi
hedvig
 
 


Sziasztok!

Anett! Ezek szerint nem csak én nem voltam elájulva Pandorftól?! :-)

Niki! Örülök, hogy személyesen is sikerült megismerkednünk! Kép
Én még csak lelkileg készülök a karácsonyra. Kép Nálunk húzós hónap a december. Ugye 6.-án jön a Télapó, 10.-én Judit nap (Anyukám + Nővérem), 11.-én születtem én, 16.-án Etelka nap (Anyósom + Sógornőm), 23.-án született Lacika, utána azonnal itt a karácsony, ráadásul a (fogadott Kép) Kisöcsém István, a Sógorom meg János. Gondolhatod, hogy alig várom a Szilvesztert! Kép Utána májusig nincs semmi családi esemény. Kép
Még novemberben eljön Laci pár nap szabira, akkor szeretném megoldani az összes bevásárlást, de még az 5leteim is elég hézagosak. Kép Szerencsére jó nagy a család, és én senkinek se szeretek olyan ajándékot adni, hogy levettem a polcról az első kezembe akadó kacatot. Az ajándék legyen kedves, személyes, örüljön neki, aki kapja, ne kerüljön a szekrény mélyére porosodni. Na, ezekkel az elvárásokkal jól meg lehet bonyolítani a bevásárlást. Kép

Hédi! Azt a favonat készletet én is nézegettem a Tesco katalógusban, hogy milyen szuper lehet. Lacikának is biztosan tetszene. Azt hiszem, el fogom hinteni a családban az 5letet, úgyis mindig a fél család engem kérdez, hogy mit vegyenek Lacikának. Márpedig neki ugye 2 ajándék jár ilyenkor! Kép


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Hédi: és akkor már el is költöztetek???
És ha nem vagyok indiszkrét hova??? Mesélj, hogy milyen ott lenni és milyen a ház?

A karácsonyi ajiknál én is nagy gondban vagyok mert nálunk is ez a helyzet. Minden dugig van... Csak az a baj, hogy ugye már nem nagyon érdeklik ezek a jétákok, mert megunja... Meg persze kell neki új is mert ahogy nő már komolyabb játékok kellenek neki Kép

Üdv mindenkinek: Niki
lani
 
 


BMárti: Én is örülök, hogy összefutottunk Kép
lani
 
 


Sziasztok

Egy pár napig nem volt internetem, de most végre kicserélték a modememet és elvileg most már minden oké.

Niki, köszi az infót a műtétről, már én sem félek annyira mert tudom, legalábbis remélem hogy utána végre érzek szagokat, végre nem leszek folyton beteg.

Látom mindenkit megcsapott már a karácsonyi vásárlási láz.Szombaton megyek a virágpiacra megveszem a műfenyőmet mert már elegem lett abból, hogy minden évben tök drágán veszek fenyőfát, gyönyörűen feldíszítem, de 4-5 nap után a fa teljesen kiszárad, az ágai lefelé hajlanak, de most már végre rászántam magamat egy műfára igaz jó drága de így legalább 10 évig tuti nem veszek másikat.
Mi már vettünk egy pár dolgot kint, de persze még kinéztem egy jópár játékot itt is, csak nálunk az a gond hogy a lányom nem igazán játszik semmivel, de a fiam szinte bármivel egész nap elvan, így neki nem nehéz ajándékot keresni, de a lánykámnak nagyon nehéz, meg persze figyelni hogy egyformán kapjanak, pedig fiuknak nagyon sok féle játék van, de a lányoknak nemigazán.
Egyébként mi csak a gyerekeknek szoktunk ajándékot vásárolni, mi a férjemmel egymásnak nem, és még anyósoméknak sem szoktunk, persze ők sem nekünk, ezt így beszéltük meg még anno, csak a gyerekeknek.


Hédi tényleg hová költöztetek? Arra emlékszem hogy valahová messzire békástól, nem rossz hogy nem vagy már itt?
Én nem tudnék innen elmenni mert minden ide köt, itt a munkák, itt vannak a nagymamák, ide járnak a gyerekek oviba, bölcsibe.

Na sziasztok megyek
Anett
Anett
 


Anett,
mennyi idős a lányod, és miért nincs profilod, ahonnan mindez kiderülne? És gondolkodjunk-e ajándékon? Például kézműves dolgoknak (szövőkeret, stb.) örülne-e?
szilvi
h_szilvi
 
 


Sziasztok,

Sóskútra költöztünk,Ez a falu Érd és Biatorbágy között található.Egy régi parasztházat vettünk.
Egyenlőre nagyon szeretjük,igazán otthonnak érzem,amit eddig a panellakásokban nem éreztem.
Lilimnek jó nagy szobája lett,nagy konyha kert...stb.És a ház még bővíthető,ha a hitel mellett lesz pénzünk,bővítjük is.
És a nem utolsó szempont,reggel és este nem ülünk 2 órát a dugóba.Párom és én is Budaörsön dolgozom,Lili Budaörsön jár bölcsibe.
Békás egyenlőre nem hiányzik,bár mindig ott laktam,2 éves korom óta.

Ajándék..Mi is mindenkinek veszünk a családba,és viszont.

Hédi
hedvig
 
 


Sziasztok

Szilvi van nekem profilom csak nem találom meg, majd csinálok egy másikat ha tudok.

Hédi nagyon irigyellek Téged azért hogy sikerült és végre elmentél erről a kutyaszaros lakótelepről, biztosan nagyon örülsz most, nekünk is jó lett volna ha sikerül de mi a hitelektől félünk, és jövőre ugye már annyi esélyünk sem lesz mint most mert valami adó terheli majd az ingatlanokat, mert ugye ezek a bu.... kormány már bocsánat, de mindig is utáltam őket de most még jobban.

Anett
anett
 


http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=2328

Csinálni nem tudtam de itt vannak a gyerekekről fotók, igaz a lányomról nem valami sok mert ő nem igazán szereti ha fényképezik, de itt meg lehet nézni őket.

Anett
anett
 


Szia Szilvi,

Megnéztem az összes békási lány profilját.Láttam nálad ezt a jelzőt,hogy főállású waldorf anyuka?

Ez mit akar pontosan jelenteni?

Hédi
hedvig
 
 


Anett,
szerintem Eszter tipikusan a kézműveskedő korban van. Gyöngyfűzés, karkötő-szövés, üvegmatrica, stb. Az ilyen korú lányok kifejezetten örülnek, ha nem "szimpla" játékot kapnak, az olyan "gyerekes". van békáson is egy hobbi-bolt (a hegyfelőli oldalon), de kifejezetten gyerekeknek való kézműves dolgokat találhatsz a Katica játékboltokban, vagy a Fakopáncsban (vagy a solymári Aranyalmában, ami egyébként egy nagyon "waldorfos" játékbolt).

Hédi,
ez egy kitalált "foglalkozás", itt a rövid változat. Mind a waldorf ovi, mind az iskola délelőttös, tehát kb. egykor kell a gyerekekért menni, mert a w. pedagógia szerint a gyereknek a családban a helye. Szóval úgy alakítjuk az életünket, hogy ez is, és a waldorf pedagógia számos más eleme, amit nagyon fontosnak tartunk, beleférjen az életünkbe. Ha tényleg érdekel, Kíváncsinak leírtam hosszabban, el tudom küldeni mailben. :-)
szilvi
h_szilvi
 
 


szilvi

Köszi az öttletet már gondolkoztam ilyen dolgokon, ki is néztem egy gyöngyfűző készletet, amikor valamire rá kell feszíteni a damilokat és valahogy "szőni" kell a gyöngyöket, a hobby boltot ismerem nagy vásárlo vagyok, mármint voltam ott, mostanában nincs sok időm, egyébként én szalvétatechnikában utazom.

A Waldorf ovirol én pl. nem hallottam olyan jó dolgokat, igaz soknak tetszik soknak nem, amit én hallottam az pont a "szabadelvű" nevelésre vonatkozott, akivel beszéltem csak annyit mondott hogy ismert gyereket aki a waldorfban végezte a 8 ált. de hozzátette hogy ő nem szeretné hogy a gyereke oda járjon, többet nem mondott róla, hisz ő is pedagógus és gondolom nem mondhat rossz dolgokat más intézményről.

Anett
Anett
 


Szilvi

Köszi az öttletet már én is nézegettem kézműves dolgokat, köztük egy gyöngyfűző készletet, ami ha jól láttam úgy működik, hogy feltesznek egy csomó damilt és valahogy bele "szövik" a gyöngyöket. Egyébként én ismerem a hobby boltot nagy vásárló voltam ott csak mostanában nincs kedvem csinálni bármit is, de én a szalvétatechnikában "utaztam".

A Waldorf oviról és az iskoláról én nem hallottam valami jókat, még régebben beszéltem egy anyukával és ő nekem csak annyit mondott hogy ismert gyerekeket akik onnan kerültek ki és nem igazán tetszett neki az a nagy "szabadszellemű" nevelés, természetesen a gyerekeken, igaz csak ennyit mondott de mivel ő is pedagógus ezért gondolom nem mondhatott többet.

Anett
Anett
 


Anett,
eszembe jutott még valami: Olyan tubusból kinyomható, akár hőre puffadó festék, amivel pólóra, stb. lehet rajzolni! Saját ruhát tervezni is tuti lehet, akár...

A Waldorfnak meg rengeteg ellenzője van, de megszoktuk. :-) Lehet, hogy nem tökéletes, de szerintem nincs jobb. A másodikos fiam imád iskolába járni, gyönyörűen fest, tavaly megtanult kötni, most horgol (az jobban megy neki), ugrókötelezik, furulyázik, és mellesleg igenis tud írni és olvasni, de ha nem tudna MÉG, az sem zavarna. Azt, hogy "szabadszellemű", szerintem mindenki másképp értelmezi. Amit sokan félreértenek: itt nem a gyereknek, hanem a tanárnak van szabadsága arra vonatkozóan, hogy mit és hogyan fog megtanítani. Olyat is hallottam, hogy ebben a suliban semmi fegyelem nincs és a gyerek azt csinál, amit akar. Ezen csak mosolygok. (A solymári iskolában pl. elég szigorúan "szabályozzák" az öltözködést is!) Amikor 32 hétéves gyerek körben állva 32 babzsákot adogat körbe-körbe teljesen egyszerre, miközben MAGUKBAN mondják megfelelő ritmusban a mondókát, addig azok a gyerekek igenis fegyelmezettek. Nem az intőtől való félelem miatt, hanem mert egyszerűen azt AKARJÁK csinálni, amit kell. Persze, én is ismerek olyan gyereket,akit elvittek W. iskolából (míg a testvérei továbbra is oda járnak), mert vannak bizonyos gyerekek, akiknek nem való, illetve akik másfajta iskolában érzik jobban magukat.
Hogy az a pedagógus mennyire ismerte a módszert, jó lenne tudni. Ha nem igazán, akkor csak az előítélet beszélt belőle. Mi az, hogy "onnan kerültek ki"? Eddig hidegkúton 2 vagy 3, Gödöllőn (vagy Vácott) 1 vagy 2 érettségizett osztály van. Nálunk, Óbudán, 12.-esek a legidősebbek, másfél év múlva fognak csak érettségizni.
Én otthon szültem, homeopátiázunk és vegetáriánusok vagyunk. Mit gondolsz hány "szakemberrel" kellett megküzdenünk, akik félinformációk birtokában próbáltak "belátásra bírni" minket. (Nekem egy cigiző, hájas vesebeteg doki (rokon) ne mondja, hogy húst enni pedig KELL, mert anélkül nem lehet egészségesen élni..., meg hogy a középfülgyulladásra Augmentint KELL adni.)

Bocsánat a regényért, ilyenkor el szokott ragadni a hév... :-))))
sziasztok,
szilvi
h_szilvi
 
 


Szia

Semmi gond a regényért szivesen olvasgatok, én elfogadom másnak a véleményét, azt is elfogadom hogy vegetáriánus vagy de remélem nem abból a csapatból akik engem mint húsevőt kikiáltanak gyilkosnak, mert már ilyennel volt egy összetűzésem, mert az ilyet nem bírom, de természetesen ha Te nem eszel húst akkor oké, gondolom neked így jó, nekem meg úgy jó hogy eszek.

De pl. a homeopátiában kezdek hinni, mármint kezd érdekelni az egy jó dolog, csak nem tudom honnan kezdjek hozzá a tanulmányozásához. A gyerek már vagy 2 hete köhög reggel hurutosan napközben szárazon, de már nem tudom mit adjak neki, mert ugye nem mindegy.

A gyerek taníttatása mindenkinek az egyéni dolga, oda visza ahová akarja, én is tekintettel vagyok a lányomra (szeptembertől lesz iskolás) mert ő elég félénk gyerek ezért nem fogom elvinni egy erőssebb iskolába mert a félénksége miatt hiába lenne okos ha nem merne megszólalni, mert szégyenlős, inkább viszem tovább az óvoda iskolájába, mert ott mindenkit ismer és ha kinövi mire 4. osztályos lesz akkor természetesen elviszem egy másik iskolába, vagy legalábbis most így gondolom.

Egyébként mi is egy nagyon jó óvodába járunk gondolom ismered a neve a Mustrámag keresztény óvoda. Szerintem ez pont a waldorf ellentéte.

Anett
Anett
 


Anett,
nekem csak azokkal a húsevőkkel van bajom, de azokkal NAGY, akik azt mondják, hogy húst enni MUSZÁJ. Aki azt mondja, hogy azért eszi, mert szereti, hát jó étvágyat!

Jéé, azt hittem idősebb a lányod, a képek alapján... A középső gyerek nálunk is most lesz majd elsős.

Persze, ismerem a Mustármagot, csak keveset TUDOK róla. Az oviról jókat mond mindenki, de állítólag a tanári karral gondok vannak - illetve, hogy az igazgató "elkergette" a jó tanárokat?! Persze ismerek olyan családot, ahol mindkét gyerek ide jár, 2.-ba a fiú, és tán 5.-be a lány. Meg olyat is, aki elvitte a nagylányát a Péter-Pálba, és a kisebb is ott kezdett az idén. (Talán ismered őket: Marina az anyuka, a nagylány Eszter, majd Emőke, és van egy kisfiú, Ákos.)

Nem tudom mennyiben ellentéte a waldorfnak, ha a keresztény szemléletre gondolsz, az itt is megvan. Az ünnepkör kifejezetten a katolikus hagyományt követi: Mihály-nap szeptemberben, Márton-nap, Advent, Szt. Miklós (nem Mikulás), Vízkereszti kirándulás és osztályterem-szentelés, farsang, húsvét persze, Szt. György-nap, Pünkösdi kirándulás, Nyárünnep János napon. Első osztályban a tananyag a mesevilágból táplálkozik, most másodikban jönnek a fabulák és a szentek élete (eddig Szt. Kristóf és Szt Márton, és jön Szt. Ferenc is nemsokára.), harmadikban az ótestamentum kevésbé kegyetlen részei, és így tovább, mindig a gyerekek életkorának megfelelően. Ja, és Mária a gyermekkel ott lóg az évszakasztal fölött. Tehát sok támadás érheti a waldorfot, de az, hogy a vallásos áhitatot nem adja meg a gyerekeknek, az nem. Bár hittan nincs (de szülői igényre lehetne, szerveznének), nem is ezt tartom fontosnak, hanem azt, hogy a mindennapi életet hassa át a rácsodálkozás erre a csodálatos világra...

Na, megyek, majd még benézek később, de lefeküdtek a gyerekek, és most teázni, relaxálni és dumálni fogunk a férjemmel... :-)
szilvi
h_szilvi
 
 


Sziasztok!

Anett: Nagyon helyesek a gyerekeid Kép

Nálunk Barbi csak jövő szeptemberétől menne oviba, de én már most töröm a fejem, hogy hova irassam, mert ezekről a lakótelepi ovikról (dunai oldal) nem sok jót hallani.
Hát még az iskolákról sem sajnos Kép

Majd még később én is benézek!

Üdv mindenkinek: Niki
lani
 
 


SZiasztok

Én mást hallottam a waldorfról de azt nem hogy keresztény szellemiségű, de akkor oké, ha te mondod elhiszem, hisz te jobban ismered mint én.

Nem ismerem őket akikről írtál, de egyébként igazad van mert a Mustármag suliról én sem hallottam jókat, de sajnos én nem tudok mit csinálni, mert nem merem elvinni a lányom máshová ahol nem ismer senkit mert félek hogy a tanulás rovására menne az egész, inkább menjen oda ahol az összes osztálytársát ismeri és így nem gond a beilleszkedés, és talán van esélyem hogy kinövi ezt az egész félénkségét, és akkor majd 5. osztálytól elvinném valahová máshová, mondjuk a Péter Pálba, arról hallottam egy pár jó dolgot.

Szilvi megkérdezhetem hogy hogy megy nálatok ez az esti relaxáció vagy mi, esetleg ha nem zavarna mesélnél egy kicsit ezekről a dolgokról. Fura mert én a férjemmel nem nagyon szoktam beszélgetni egész nap nincsen itthon dolgozik, aztán meg megy gyúrni mert most "norbi" akar lenni, aztán este 9-kor haza, ne érts félre nincs vele bajom, soha nem csalnám meg ő sem engem, szeretem, és ő is engem, de azért nem ártana egy kicsit változtatni a kapcsolatunkon, bár tényleg nincs köztünk gon, még veszekedni sem szoktunk sosem, de azért hátha valami jó dolgot tudok, illetve szerintem ez nem árt senkinek, ezért tudunk meg .

Én is fekszem, mármint csak szeretnék mert a fiam nagyon köhög, még hányt is egy kicsit, és izgulok mert skarlát van az oviba, és persze aki beteg lett az oviban annak a testvére együtt jár a fiammal, így nálunk kétesélyes a dolog, és ugye természetesen itt a hétvége.

Na jó éjszakát mindenkinek
Anett
Anett
 


Sziasztok

A Boglár utca merre van, mármint ott van egy patika, oda kéne mennem hétfőn

Köszi
Anett
Anett
 


Anett!

Tuti, hogy Boglár utca?? Mert én ott nem ismerek patikát csak a Madzsar u. ban.

Szia: Niki
lani
 
 


Anett,
röviden az esti "relaxációról". Semmi különös, de a párom későn jár haza (8 fél 9 között), énekel egy keveset a már ágyban lévő, de ált. még nem alvó gyerekeknek, majd vacsizunk (mert mindig megvárom, hiszen az evés nem csak a has tömése, hanem szociális esemény). Mondta, hogy neki ez a nap egyik fénypontja. És beszélgetünk, utána csinálunk egy teát, és mivel nincs tévénk, és nagyon vágyunk egymás társaságára úgy, hogy nem kotyognak bele 2 másodpercenként, vagy nem kell felugrálni szétválasztani az apróbb családtagokat, így "marad" a beszélgetés, vagy az olvasás, vagy ő készül a nyelvórára és én babát varrogatok.
Szóval, nem hiszem, hogy ezzel segítettem, mert nekünk ez mindig is így volt, csak a csodálatos kis "zavaró tényezőkből" lett egyre több. El nem tudom képzelni, hogy a férjem ne legyen lelki és szellemi társam is. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy EGYMÁSRA is jusson időnk, ne CSAK úgy legyünk együtt, amikor mind az 5-en ott vagyunk. Most már a pici is elég nagy ahhoz, hogy néha "eladjuk" őket a nagyinak és elmehessünk vacsizni, meg egy moziba, vagy ilyesmi.

Hogy van a fiad?
szilvi
h_szilvi
 
 


Jó reggelt,

A Boglár utcában a Profi mellett van egy gyógszertár,hátul a Hímző utca mögött.
Óvoda...én is most kezdtem keresgélni itt Budaörsön.Békáson a Zipit dicsérték,bár ugye a Montessori módszert sem szereti mindenki.Barátnőm kisfia a Keltába jár,hát nincs tőle elvarázsolva.
Én biztos sokáig fogok keresgélni,mert a mostani bölcsinkkel nem vagyok megelégedve.Régen a Keltába még télen is kivitték őket,itt a budaörsi bölcsiben már 3 hónapja nem voltak kint az udvaron.
Szilvi,Nagyon becsülek benneteket,én hús nélkül illetve tv nélkül nem tudnák meglenni.
Annak idején a keresztfiam felvételizett a waldorf iskolába - Bécsi úti -,de nem vették fel.Szerintem jobb is,mert a csládtól igen távol állnak az "eszméi".

Anett,Ne izgulj mi is így vagyunk a férjemmel,sokszor este már nekem sincs kedvem beszélgetni senkivel,bután bámulom a tv-t.Most abban bízom,hogy majd nyáron kiülünk a kertbe és jükat beszélgetünk.Így télen én olyan kedvtelen vagyok.

Hédi,aki imádja a húst!!!
hedvig
 
 


Sziasztok!

Hédi nem is tudtam, hogy ott van gyógyszertár, pedig 25 éve itt lakom..még sose láttam Kép
Sziasztok
lani
 
 


Én 27 évig laktam Békáson,de hogy megnyugtassalak az a gyógyszertár csak pár éves van ott.Kép

Hédi
hedvig
 
 


Hédi,
csak annyit, hogy se a hús, se a tv hiánya nekünk nem áldozat (az elején a páromnak hiányzot a CNN, de amióta nincs tv és időben elmegy aludni fel tud kelni 5-kor jógázni, és ez neki fontos), úgyhogy úgy érzem, elismerés nem jár... :-)
A kerti dumálásokért nagyon írigyellek!!!
szilvi
h_szilvi
 
 


Sziasztok
Sikerült megtalálnom a patikát, köszi mindenkinek a segítséget. A fiam jól van igaz hogy a szája tele van hólyagokkal de kaptunk rá ecsetelőt meg a köhögésre köptetőt aztán ennyi. Egyébként a bartánőm ajánlott nekem egy grepfruit mag olajat és állítólag nagyon jó, az ő gyerekei szedik és a lázas mandulagyulladásból 2 nap alatt felgyógyultak.

Ne most nincs időm sok ezért megyek
sziasztok
Anett
Anett
 


Sziasztok
De eltüntetek, nem tudjátok mikor lesz megint a közösségi házban bababörze, mert volt a múlkor kint egy nőci aki legokat árult, külön volt emberke, kormány, kerék meg ilyenek, és megint jó lenne egy pár alkatrész beszerezni.

Anett
Anett
 


Sziasztok!

Anett: itt a babaneten a börzefigyelőn megnéztem neked. A legközelebbi 2003.12.06-án 9-13óráig lesz!

Lányok:
Hogy vagytok???

Anett: Mi van veled? Voltál azóta dokinál? Kisfiad jobban van már?

Üdv mindenkinek: Niki
lani
 
 


Sziasztok!

Előkerültem én is!
Jó kis témákat hoztatok fel amíg nem voltam itt. Én is szeretem a húst, de simán meglennég nélküle is. Viszont néha pl. az ünnepek alatt minden vendégségben hús van, sírva könyörgök valami rántott zöldségért, sajtért. Szóval rövid idő alatt be tudok sokalni tőle, ugyanúgy mint a tojástól. Ha megeszek egyszerre 2-3 db-ot bármilyen formában utána legalább 2 hónapig nem bírok ránézni se. Kép
Ovi: Bár mi csak januárba megyünk a Kelta oviba, de azóta is sokat járunk arra és nézzük mi folyik ott. Hát a Mi Márti nénik egy tündér, de a többi csak trécsel egyfolytában. Márti néni kőrtáncot jár a gyerekekkel, fogócskázik, és ahányszor arra járunk mindíg eészrevesz és odajön hozzánk. Azt hiszem ez mutatja mennyire figyel közben. Szóval én csak ajánlani tudom, de bővebben majd január végén, ha valóban oda járunk.
Karácsony: Már én is megvettem a fiúknak az ajándékot ugyanúgy egy 90 db-os Tesco favonat személyében, de most 8900ft volt. Ez volt a legnagyobb kiszerelés, de nagyon szuper. Alíg bírom ki, hogy ne adjam oda már most. Nálunk is jan.-ban (10.-e)van a fiúk szülinapja úgyhogy arra meg a veszünk még kiegészítőket a vonathoz. A dobozon vannak tök jó dolgok, de a Váci útiban egyik értelmesebb sem volt. Kép(
Bőrze: Én is el akarok menni, de árulni a következőre, mert annyi a kinőtt ruha, hogy belefulladunk. Kép
TV: Nálunk az esték úgy néznek ki, hogy a párom csüng a sport1-en és a hasonló csatornákon és meg a neten. A fontos dolgokat így ismeg tudjuk beszélni, sokat járunk szórakozni is, de esténként mind a ketten a bututlásnak adjuk át magunkat. Kép
Ti hol Mikulászotok? Van akinek a cégénél létezik ilyen? Manapság már nehéz olyat találni. Kép

Vikics

KépKép
vikics
 
 


Na látom azért itt vagytok sziasztok

Niki Én megvagyok orvoshoz azóta sem mentem vissza mert a fiam beteg lett, egyébként a fiam sem javul mert még mindig köhög, így a jövő héten csak szerdától mehet bölcsibe ha addig rendbejön.

Vikics
Egyébként hogyan vagytok a szobatisztasággal? Mi mondhatni egész jól, napközben egyáltalán semmi, de délután és este még a pelusban alszik mert nem bírná ki, mert rengeteget iszik, de azért fejlődik a gyerek is mert azért mondjuk a 7 napból 3 x száraz a pelusa a délutáni alvás után.

Köszi a börze időpontot, megyek is lego-ért, meg jó kis kindereket néztem a múltkoriban is találtam egy-két jót.

Hús: Én imádom a húst, de emellé imádom a zöldségeket is, de csak megsütve, bepanírozva, vagy nyersen mert pl. a levesből már se a répa se semmi nem kell mert nem szeretem, de a csontot imádom rágcsálni. Egyébként a kedvenc kajám a rakott brokkoli, és mellé rántott sajt, és rántott tök, cukkini, rízsel, hmm imádom.

És Tényleg Vikics neked is letelik a gyesed a gyerekek után, vissza mész dolgozni vagy mit fogsz csinálni? Nekem is január 26-án telik le igaz nekem szerintem vagy 5-6 hónap szabadságom is lesz utána, de nem tudom vissza menjek-e, mert a férjem már közölte hogy ő tuti nem viszi a gyerekeket oviba reggelente, inkább ne dolgozzak, igaz a fizetésem nem volt valami sok mivel állami cég, de viszont az az előnye is hogy állami cég, így ott annyit hiányozhatok amennyit csak akarok. Elvileg lenne egy tervem, mert volt róla szó hogy ide békásre csinálnak egy tűzoltóságot, és kibuliznám, hogy had menjek én oda titkárnőnek, meg ügyiratkezelőnek, mert akkor ha reggel 7.30-ra kell menni dolgozni akkor sem kell a gyerekeket olyan korán bevinnem, na akkor nagyon jó lenne.
Ja és egyébként még ez az a munkahely ahol van mikulás ünnepség, (ez olyan mint a komcsi rendszerben volt) (ja most is az van) na azt hiszem hogy 5-én lesz, be is megyek mert amióta megszülettek a gyerekek még nem is látták őket pedig a lányom jövőre iskolás lesz.

Sziasztok
Anett
Anett
 


Sziasztok !

Mi még senkinek nem vettünk semmit karácsonyra, jó persze végülis ráérünk még ezzel a kérdéssel foglalkozni, csak eddig is az volt a baj,hogy az utolsó pillanatra hagytuk és kapkodtunk.
A kilányomnak van tippem, hogy mit vegyek, de a család többi tagjának olyan nehéz szinte mindenkinek meg van mindene Kép

A húsra még visszatérve én is szeretem a húst de csak a csirkét meg a pulykát. A többi húsnak nem bírom a szagát. A fennt említett panírozott zöldségeket én is imádom csak a férjem nem és ezért sajna ritkán csinálok.

Anett: Nem próbáltad meg azt csinálni, hogy nem adod rá a délutáni alváshoz a pelust? Csak azért kérdezem mert ha ilyen sokszor előfordúl, hogy száraz marad akkor lehet, hogy már nem pisilne be Kép

Vikics: Mi csak jövő szeptembertől megyünk oviba de még nem tudom melyik oviba fogom beiratni teljesen tanácstalan vagyok ez ügyben! Ti, hogy választottátok a Keltát? (egyébként én is oda jártam Kép Az a baj, hogy mindenki mást mond, hogy mi a jó ezért az ember nem tudja mit csináljon. Gondoltam végigjárom az ovikat, ha jól tudom vannak nyílt napok és akkor el tudom dönteni melyik a szimpibb. (persze ha ezt ennyi idő alatt el lehet dönteni)
Tényleg kiváncsi lennék ha nem baj, hogy ki milyen szempontok alapján választott ovit Kép
Előre is köszi!

Üdv mindenkinek!
Niki
lani
 
 


Sziasztok!

Anett!
Nappalra már szobatiszták a fiúk, ha a pisilést néze. Kakilni nem hajlandóak sem bilibe sem wc-be. De miután betojtak rögtön közlik a jó hírt mert az elején azért is járt a cukor. Most már pelus nélkül megyünk mindenhová. Már előre rettegek mikor jön el az a nap mikor nem érjük el a wc-t. De eddíg még nem volt ilyen, sőt 2-3 óra után is inkább hazahozzák, itthon meg ahogy levetkőzünk pisilnek. Kép 2 hete kezdtem amúgy erőltetni, mert begurultam. Addíg ültettem őket a bilin amíg nem pisilnek, hogy érezzék, hogy mit kell érezni, ugyanis sosem érnek rá semmire. Kép
GYES: Én az ikrek után 6 éves korig kapom a dupla GYESt, úgyhogy nem lenne muszály elmennem dolgozni. Így is valami 4 órást fogok majd nézni vagy olyat ahol ennyire jelentenek le.
Niki!
Én is ellátogattam minden oviba a környéken és a világon semmit nem tudtam leszűrni. Nyíltnapon sosem voltam, de nem is igazán tudtak olyat mondani. Mi amúgy is a Keltába tartozunk azért mentünk a végén oda. Ha nem tetszik, majd megyünk máshová, de nagyon úgy néz ki, hogy Márti néni egy főnyeremény lesz. A gyerekek szemében látom, hogy imádják és nem azért fogadnak neki szót mert kell. De majd leírom a tapasztalatokat ha már oda járunk.
Na megyek, mert pakolászni kell. Hétfőn jönnek kövezni és biztos 4-5 napig tartani fog.
Vikics

KépKép
vikics
 
 


Én imádom a húst,meg se lennék nélküle!

Mi két céges mikulásra megyünk,a miénken Halász Judit koncert lesz,már nagyon várom,jobban mint a gyerek.Az ajándékok is jók szoktak lenni.
Mostanában úgy hallom,hogy a nagyobb multiknál mind van mikulás a gyerekeknek.

Én is elkezdtem mér itt az ovit keresni.

Hédi
hedvig
 
 


SZiasztok
Én meg jól el vagyok keseredve mert lehet hogy a lányom jövőre nem mehet iskolába, vagyis el is vagyok keseredve meg nem is, mert úgy hallom hogy mostanában minden gyereket inkább visszatartanak egy évet. A lányom most karácsonykor lesz 6 éves, és ha normálisan engedném iskolába akkor szeptemberben 6 éves és 9 hónapos lesz, és a nagyokosok azt mondják hogy ő kicsi lenne mivel majdnem az összes gyerek már jócskán elmúlt 7 éves és ebben a korban rengeteget számít az az 1 év.
De a másik gond az lenne hogy mivel a lányom vegyes csoportba jár ezért én nem szeretném ha még jövőre is ott maradna, mert szerintem a kicsik visszahúzhatják őt, ezért kinéztem egy másik ovit, ez egyébként a Bárczi lenne, mert a barátnőm gyereke is oda jár és nagyon jókat mond róla, nagyon sokat foglalkoznak a gyerekekkel, az ő gyereke nagyon lassú és ezért az egyik ovónéni ki szokta őt vinni valahová másfajta foglalkozásra, már olyan feladatokat csinálnak, hogy pl. le van rajzolva egy patkó alatta 5 kocka van mivel 5 betüből áll és be kell ikszelniük hogy hol hallják az ó betüt, térlátást csinálnak, meg sorolhatnám.
Na tehát tömören gondban vagyok, mert nem tudom mit is kéne csinálnom, engedném iskolába de félek hogy nem menne neki, bár mondták róla hogy a feladatokat nagyon gyorsan megcsinálja, de bátortalan, nincsen önbizalma, félénk, és ezért nem nagyon fejezi ki magát.

Ennyi lenne, bár tudom hogy Ti még csak ovit kerestek a gyerkőcöknek, de csak tudtok valamit erről az ügyről is.

Anett
Ui.: És még csak annyit a Bárczi ovirpl, hogy amikor még jobb idő volt, szinta az 5 napból 2-3 napot tuti kirándulni mentek a gyerekekkel, a múlt héten voltak színházba, voltak már a tropikáriumba, mennek a cirkuszba, majd tavasszal amikor jobb lesz az idő mennek a Római campingba sátorozni 2 napot, és ballagás gyanánt 5 napos kirándulásra mennek, azért szerintem nem sok ovi van ahol ennyit viszik a gyerekeket.
Anett
 


Sziasztok

Látom jól megijesztettelek titeket az elöző hosszú levelemmel.
Egyébként már döntöttem, a lányom megy az iskolába, én meg nem fogok dolgozni amíg ő első osztályos, így tudok vele tanulni ha kell, felesleges lenne ovodát váltani utána meg megint váltani mert iskolába megy.
De most meg a fiam miatt gondolkozok, mert rájöttem hogy ahová az Eszter jár oviba nem igazán jó, mármint azért nagyon szeretem, mert nagyon jó közösség jár oda, aranyosak az ovónénik, de az hogy vegyes csoportba járnak szerintem nem előnyös.
De még ezzel is ráérek.

Itt a télapó, hová mentek a gyerekekkel majd?

Anett
Anett
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: