A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Ha már a fordulónapoknál vagyunk:
Ma Kisbuksi és Fiona belépett a 7. hónapba. Kép

Zsazsa ne izgulj, nekem is siralmas a sulyom:
28. hétig+10 kg. És egy csöppet sem akar a tempó csökkenni.

Fiona
28
fiona

Nahát Ann!

Andris is ezt csinálja ma!!! Úgy látszik front van. De tényleg ma nem meleg front van?

Hát leírhatom de nem akarok senkit elrémiszteni. Az én esetem speciális és remélem senkivel nem történik meg. De tudnotok kell hogy ilyenre is számitani kell és ezért kell hogy ott legyen egy olyan orvos aki képes jó döntést hozni! Mint például az enyém! Ezért ajánlom minden szegedi kismama figyelmébe a nevét! Prof. Dr. Resch Béla

A sztori még mindig kissé zaklatottan:

November 8-án 16 körül éreztem hogy 15-20 perces fájásaim vannak. Érdekes hogy annak ellenére hogy semmi nem mutatta jelét valahogy megsejtettem hogy ma van a nagy nap. ( emlékeztek előző nap vizsgált a doki és teljesen zárt volta méhszáj)
Felhivtam párom aki jó szokásához híven dolgozott. Haza jött, addigra a barátnőm is odaért hozzánk és indultunk a szülészetre. A lányom koripályán a fiam a barátnőjével otthon. 16-30 kor értünk be és vett fel az ügyi orv. aki gyermekkori ismerősöm volt és már vagy 20 éve hogy nem láttuk egymást. Ekkor még a 8 perces fájásokkal vidáman elcsevegtünk. Majd mondtam hogy hívja a dokim mert ha nálam megindul a dolog akkor ott nincs sok idő! Ő fel is hivta 17 körül. Az orvosom nem volt Szegeden, és azt mondta máris indul ne merészeljek addig szülni amig ide nem ér. Közben lett fazon igazitás és beöntés. (No ebből sikerült mennyiségileg lealkudni!!! Ajánlom mindenkinek érdemes próbálkozni nem kell 2 l hagyni magadba nyomni!)
Nálam a nézen rám tele vagyok gyerekkel nem fér már ide viz bejött! Kép
Mire a természet és a melegvíz elvégezte dolgát 17 30 volt. Ekkora megérkezett a doki. Gyors vizsgálat 4 újnyira nyitva a méhszáj Kép Burok repesztés. Innen felgyorsultak a dolgok A fájások hirtelen 2 percesek lettek. Azt mondta a d-bá hogy 15 perc séta. OK. De 2 perces fájásokkal az nemis olyan egyszerü. Még egy kinézés a páromra és barátnémra. Némi kinlódással sikerült kiböknöm hogy jó vagyok és minden rendben. Aztán irány az ágy. A szülésznő mindvégig egy tündér volt, az ő nevét is érdemes megjegyezni Simon Katalin.
Újabb 15 perc perces fájások de azok a legdurvább fajtából. Szemben velem az óra és ugye tisztában vagyok vele hogy eddig nagyon gyors és viszonylag fájdalom mentes volt a DOLOG.
18 20 jönnek a tolófájások. 3-at visszatartok addigra eltünik a perem. És már nyomhatok is. Nyomok. Nyomok. Annyit hallok hogy itt van - visszament. Újabb nyomás - itt van - visszament. És mégegyszer-mégegyszer- stb....20 perc után az orvosom közli hogy életveszély van. -Én csak annyit tudtam nyomás közben kinyögni hogy most milegyen? - Műtét. És már száguldunk is a műtő felé. Miközben jönnek a toló fájások mert az én DRÁGÁM még nem adta fel a harcot ki akar jönni.
Altatás. Ébredés - a dokim elmondja hogy a köldökzsinor a nyakára és az egész testére rá volt tekeredve szokszorosan ezrt ahányszor nyomtam annyiszor szoritott rajta és visszarántotta. De minden rendben. Oda hozzák és én fél kábulatban félszemmel látom hogy néz rám, és csak néz a nagy szemeivel.
19 27 kor emelték ki életem legjobb döntését Kép

A császár örömeit én már nem osztom meg veletek mert Hicu megtette. Csak annyit tennék hozzá hogy a 2 nap infuzió után a szemeim kopogtak az éhségtől. Aztán a belém diktált hashajtó újabb nem várt eseményeket idézett elő ( 2 napig finoman szólva f Kép stam ) Csoda hogy a császárosoknak nehezebben indul meg a teje?

Remélem senkit nem rémisztettem el. HA NINCS A KÖLDÖK ZSINOR akkor most gátvédelemmel szültem volna és igazán irigyek lehetnétek rám a hiperszuper gyors szülés miatt.

Puszi MINDENKINEK : Emese
semese

Ann, hát ez tényleg fárasztó lehet.. hmm, de közben meg micsoda boldogság, hogy az a kis vakarcs, aki visít, na az ottan a TE gyermeked!! Kép

De lelki szemeimmel látom, hogy már alszik a kis édes. Ugye??
TE hogy vagy?? Sebeid begyógyultak már? Vagy hogy is van ez? Írsz egy kicsit az úgymond gyermekágyról? Hogy mire figyeljünk? És a szopi? Úgy vettem ki a szavaidból, hogy megyeget! Kép
Én úgydeúgy várom már, hogy meglegyen a babám, és megszeretgessem.

Detti, hmm, nos hát igen. Kép De holnap (megyek torna!) majd röhögsz, mert nem látszik, de én érzem, és fő az óvatosság, megminden, szóval megy a kúra!

F.
26+5 (atyavilág Kép )
cinderella

Emese,
te mindent megtettél. Ugyes voltál. Meg a doki is.
Gratula!!

Múlt héten írtam, hogy semmi kulonos nincs velem, minden teljesen rendben van így a kilencedik honapban. Erre pénteken a védono megnézte az utolso vizeletleletet és bepánikolt, hogy fehérje és baktésium a vizeletemben, van-e ödémám, hát egy kicsi. Megnézi a lábam, ez nem kevés. Vérnyomás még rendben, de tenni kell valamit surgosen. Vény nélkuli gyogyszert irt fel, somentes diéta, vérnyomás ellenorzés.
Rámszakadt a frász, toxémia. Én is veszélyben vagyok, de a baba is. Minden kismamákkal foglalkozo szakirodalom elso helyen említi a terhességi magas vérnyomást, mint halálos veszedelmet.
Nem is magam miatt, hanem a kicsi miatt izgultam. Ma, hétfon, ma, elso dolgom volt az orvoshoz menni, akit a mutobol hívtak ki. Nem volt boldog, de én sem, tobb orányi várakozás után, erre megnézi a leletet, hát, hol van ezen rendellenesség, csinál egy újabb vizeletvizsgálatot, teljesen negatív. Engem nézett hulyének. A pulzusom persze az egekbben volt az izgalomtol, de amúgy minden rendben.

Most mit csináljak, menjek oda a védonohoz, hogy hát kérem, normális maga? Mintha az embernek egyik nap azt mondanák, rákja van, másnap pedig, hogy ja, nincs.

Most kezdek lassan lenyugodni, de nehezen megy.
Pedig úgy biztam az egészségugyben és a védonom is normálisnak tunt. Ma sem értem mit nézett el.
Még szerencse, hogy a gyogyszert csak egy napig szedtem, mert hasmenésem lett tole, de a vizesedés nem változott. Csak velem torténnek ilyenek?

Bella
bella2

Sziasztok!

Itt vagyok, mint "munkás csaj", ahogy Ann írta tegnap. Kép Valahogy mostanában egy kicsit el vagyok havazva. De azért olvaslak titeket.

Zsazsa, vigyázz magatokra. Mi lenne, ha inkább nem is mászkálnál az építkezésen? Kép

Fruzsi, nyugodtan hívjál. Szívesen segítek, amiben tudok. Vagy írhatsz is, úgy össze tudod gyűjteni a kérdéseidet. Kép
3D: én a Praxisban voltam. Nagyon meg voltam elégedve. Kedves pocaklakóm állandóan takarta az arcát, de a doki mindent megtett, hogy sikerüljön azért az arcocskájáról is fényképet készíteni. Itt kapsz 1000 Ft kedvezményt, ha regisztráltatod magad. Amúgy 8000 Ft, ami tartalmazza a szűrővizsgálatot, videót és fekete-fehér képet. A CD és a színes kép +1000-1000 Ft. Viszont kb két héttel előre be kell jelentkezni.

Emese, hát nem semmi ez a sztori, de szerencse, hogy végül minden rendben végződött.

Bella, most már próbálj megnyugodni. Örülj neki, hogy minden rendben.

Tünde
rtünde

Lányok nyitottam egy albumot Andrisról https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1196
semese

Sziasztok!!!

Emese,
Nagyon kis cuki a pici fiad! Nekem a mosolygós kép jött be a legjobban, de a többi is nagyon édes!!! A nagy találkozásod is fantasztikus lehetett a "kisebb" fájdalmakat és ijedtségeket leszámítva.

Bella,
Nekem sem túl jó a véleményem a védőnőmről....Először is: hetente egyszer "rendel", akkor is 16- 17- ig. Szerintem a legtöbb kismama dolgozik a terhessége elején (legalább 7- 8. hónapos koráig), s nem ér oda még 17.00- re sem. Mindegy, mi a férjemmel megpróbáltuk, s megbeszéltük a védőnővel, hogy akkor várjon meg minket, nagyon sietünk, s oda fogunk érni 3/4 5- re. Oda is értünk, erre Ő meg már hazament..., s váltótársa nem túl kedvesen elkezdte elmagyarázni nekünk, hogy kell az órán nézni az időt stb..
Ezután voltunk még kétszer a védőnéniknél, de igazából nem csinált semmit, nem adott semmilyen tanácsot, és nem éreztem, hogy annyira érdekelte, hogy is vagyok.
Harmadszorra nem tudtunk elmenni, negyedéves zárás (pénzügyben dolgozók tudják, mit jelent ez...) miatt.
Gondoltuk, hogy majd érdeklődni fog hogylétünk felöl telefonon (nekem a legtöbb kismamabarátnőm olyan ódákat mesélt a védőnőjéről, hogy milyen kedves, aranyos és érdeklődő, hogy gondoltam, kipróbálom, hogy vajon a mi védőnénink is ennyire lelkes- e, s vajon ránketefonál- e, hogy egyáltalán egyben vagyunk- e még vagy valami?!). No, hát annyira lelkes a mi védőnénink, hogy azóta is folyamatosan utánunk érdeklődik...
S ami számomra a legfuribb az az, hogy itt a XII. kerületben be van osztva, hogy melyik utca kihez tartozik. Hiába nem szimpi nekünk a védőnénink, nem mehetünk át másikhoz, mert nem abban az utcában lakunk, ahova a másik védőnéni be van osztva. Szóval szerintem ez így egy nagy badarság.
Nálatok is így van ez?! Mármint hogy nem lehet választanotok a Nektek szimpibb védőnénit?

Fruzsi,
Mi a Hattyúházban voltunk, s nagyon- nagyon meg voltunk elégedve! A doki is nagyon kedves volt és az asszisztensnő is. A doki mindent megtett azért, hogy mindenét lássuk ennek a pici lánynak, pedig eleinte nagyon takarta a kis arcocskáját, aztán meg már mosolygott is ez a pici lány odabent, amit a doki azonnal felvett. Szóval nagyon boldogok voltunk, s ezt részben a dokinak is köszönhetjük.

Már csak 6 1/2 hetünk van hátra a nagy találkáig!!!! Lassan kezdem a visszaszámlálást:-)

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok!

Emese, nagyon édes a fiacskád! Kép

Vic, a védőnő nálunk is utca szerint van beosztva, nem lehet választani. Az időpont itt se túl jó, minden hétfőn 13-15-ig, vagy 14-16-ig. Én általában úgy mentem, hogy szabin voltam, mert éppen mást is el kellett intézni, vagy aznap csak délig dolgoztam. Egyébként a munkahelyről el kéne, hogy engedjenek. Amikor először voltam, akkor a sajátom nem volt, helyettesítették. Akkor nem volt túl szimpatikus a helyettes. Aztán 2x voltam a sajátnál, nagyon kedves, aranyos volt. De a múltkor megint csak a helyettes volt, és kiderült, hogy hosszabb ideig fog helyettesíteni. Akkor már sokkal szimpibb volt, mint elsőre. Pont ma beszéltem vele, hogy jövő héten mennék, és rögtön tudta a név alapján, hogy ki vagyok. Szóval elvileg jól jártam, most két védőnénim is van, és mindkettő normális. Kép

Tünde
rtünde

Sziasztok!

Vic!
Én úgy tudom, hogy lehet védőnőt is választani, ha nem vagy elégedett a 'beosztott' védőnőddel. Azt hiszem a 'Válaszol a védőnő' topikban volt erről is szó régebben.
Én a helyedben utánajárnék a dolognak, mert a baba születése után sokat segíthet egy jó védőnő és sokat árthat egy rossz tanácsokat adó.

Jó pocakosodást! Virág
virga

Bella!
Csatlakozom, ne törődj a védőnénivel. Nekem is volt egy szuperokos, akinél bár csak 1szer jártam, úgy kiborított, hogy arról jobb nem is beszélni... Azóta a 3.-at fogyasztom, mert egyszer váltottak, az újjal meg még nem sikerült találkoznom, mert 1 hónapja táppénzen van. (Csak az a kár, hogy ez tűnik még a legnormálisabbnak - a telefonbeszélgetés alapján).

Fruzsi!
Kis sorstársam! Akkor nyitunk egy "hanyagolt kismamák" klubot, ahol kidolgozzuk a cseleket a kispapik megregulázására Kép

Boró!
Hová tűntél? Te vagy nekem az "előrejelzőm", elhatároztam, mi addig nem szülünk, amíg te "ki nem tapostad előttünk az utat". Ha valami jóslófájás jelentkezne feltétlen értesíts!

Manga
36+3
manga

Emese!
Nagyon ügyes csajszi voltál! És azért nagyon is jó, hogy a dokid igy résen volt!

Pont pár hete olvstam egy "horror-sztorit" szintén a "visszahúzó" köldökzsinórról, csak az sz@rabbul végződött. De nem mondom meg hol olvastam, mert nem nkünk való témák az ilyenek!!!

Bella
A védőnéninél biztosan csak sima műanyag pohárba pisiltettek. Az pedig egyáltalán nem steril!
Már volt arra is példa, hogy a védőnéniknél rossz szériás volt a teszt-papir ezért mindenkinek baktériumokat mutatott ki.

Most én is el vagyok keseredve védőnéni témában.
A 4. hónapban voltam nála utoljára, amikor olyan hülye tanácsokat mondott, hogy azt hittem falnak megyek.
Pl:
1) Ne járjak kismama tornára, mert az csak árthat, inkább sétáljak.
2) Ne igyak csapvizet, mert lehet, hogy nálunk nem jó. Azt ugyan nem tudja, hogy a mi utcánk, az Csömörről vagy már Fótról kapja-e a vizet, de biztos ami biztos NE IGYAK!
3) A vitaminszedést abba ne hagyjam, mert ártok a gyereknek!
4) Lerajzoltam neki egy térképen, hogy hol lakunk és el is magyaráztam (két ugyanolyan nevű utca van nálunk) , erre a mult héten felhivott, hogy keresett, de nem talált meg. Különben is olyan magasan lakunk (dombon), hogy inkább menjek le péntek reggel. Mondom, hogy nem tudok menni mert iskolába járok. Errő ő: - hát azért ez egy kicsit fontosabb mint az iskola. (HÚÚÚÚÚ APÁÁÁÁM!)
Három hónapig szart a fejemre, most meg pattog!
Hát nem mentem el!

Az Egyiptomi utazást el sem merem neki mondani, mert azért kapnék a fejemre!

fiona
28+1
fiona

Sziasztok!

Nekem szerencsére gyermekgyógyász az anyósom, így annyira nincs égetően szükségünk erre a védőnőre. Sajna választani nem választhatok (utca szerint vannak beosztva a babák és a védőnők), az pedig eléggé furi lenne, ha bemennénk, és kijelentenénk, hogy nem vagyunk megelégedve a hozzánk beosztottal, és szeretnénk váltani, mert ezek a védőnők elég jóban vannak egymással, és többnyire egymás után rendelnek.
Szóval nagyon jól megvagyunk a "nem túl lelkes" védőnéni nélkül, anyósom mindig tök jó ötleteket mond (nagy szerencsém van, hogy ilyen kedves és segítőkész anyósom van), ha valami kérdésem van, s Ő bármikor a "rendelkezésemre áll".

Üdv,

Vic
(33+5)
Victoria

Kisbuksiékról van hír az ikres topikban!

Anna
Anna

Lányok!
Nekem is sok kínom volt a védőnőmmel Kép, nem igazán figyelt rám, és hülyeségeket írt a kiskönyvembe. (XIV. ker). Nem is voltam nála a 14. hét óta. Tegnap felhívtam, hogy elköltöztünk a XIV-ből, és át kéne küldeni a cuccom. Nem is mondott semmit, csak hogy majd keres az új védőnő.
A kiskönyvemben van már vagy 8-9 pecsét, de csak 2 védőnői, a többi a dokimé.
Mi gondja lehet az ember lányának, ha nem veszi igénybe a védőnő szolgáltatását innentől fogva? Vagy ez is kötelező, mint a kötelező védőoltás? Nem akarok felelőtlennek tűnni, de 4 testvér mellet meg ilyesmi nem ijedek meg egy csecsemőtől..

Pusza: Detti (30+4) Jézuskáááám!!!!
Detti

Hol van az az ikres topic? Én nem találtam...:-(

Vic
Victoria

Lányok, koszi az egyuttérzést.
Mára regenerálodtam az idegeskedés után, bár az éjjel egyszer-kétszer élesen nyilalt a hasam és átfutott az agyamon, hogy no, ha most egy honappal korábban szulunk az idegeskedés miatt, akkor felkérem a védonot keresztanyának!
A férjem szerint nem kéne mindenkinek hinnem- pl. védono, hát ezentúl nem is fogok. De hogy a fenébe gondolhattam volna elore, hogy egy leletet nem tud leolvasni.
No, mindegy, azért nektek is vannak sztorijaitok a témában, nem vitatom.
udv
Bella
bella2

Sziasztok!
Az ikres topic : Babanet Társalgó - Gyermekek - Gyermeknevelés - Ikrek

De az újság a következő: (KisBuksi kispapija írta, miután e-mailben érdeklődtem róluk) Kép

A múlt hét rövid forgatókönyve:
Miután szerdán befeküdtünk a kórházba, várva a csütörtöki operációt, kiderült, hogy kedvesem akkor már több napja tartó láza, még magasabb lett, így elhalasztották a műtétet.
A doktor bácsi kicsit ránk ijesztett, miután közölte, hogy van egy kis izgulni valónk, mivel a láz és a méhnyak rövidülése együtt már komolyabb probléma! Antibiotikumos kezelés után a láz szerencsére elmúlt a hét végére, így keddre kitüzték az operáció új napját. Nagyon tartottunk az egésztől, de szerencsére minden nagyszerűen alakult, a műtét sikeres volt.(Lekopogom!)
Mostanra már csak sokat kell pihenni. Nagyon jól vagyunk. A fiúkat megnézték, nagyon jól fejlődnek, a kisebb már behozta lemaradását. Múlt hét pénteken 960, illetve 1010 gramm volt a súlyuk, és mindketten fejjel feküdtek (szerintem ez már végleges pozíció lesz). Azt hiszem elmondhatjuk, minden szerencsésen alakul!
Azóta Kedvesem bekerült egy ötágyas szobába, amely külön fördővel, WC-vel van felszerelve.
Az orvos azt mondta, hogy szoktassuk magunkat a gondolathoz, hogy már végig ott kell maradni, talán egy-két otthoni hétvégét kapunk, ha minden rendben lesz. Hát körülbelül ennyi!
Kisbuksi Kispapija

Marcsi az ikres topicból

KépKép

KépKép
2in1

Szia Marcsi,

Nagyon kedves Tőled, hogy Kisbuksi hogyléte felől tájékoztattál minket!
Ha esetleg tartod Vele továbbra is a kapcsolatot, akkor üdvözlöm Őket, vigyázzon nagyon magára és a fiúkra, s pihizzen sokat!
De szerintem a többiek is hasonló jókat kívánnak Nekik!

Bella,
Biztosan vannak nagyon jó kivételek, de ahogyan azt már előbb leírtam, nekem sincs túl jó véleményem a védőnőkről, azazhogy a mi védőnéninkről. Szóval rá se ránts! Ha esetleg van rá módod, akkor válts védőnénit, biztosan találsz olyat, aki hozzáértőbb, mint a mostani.

Üdv,
Vic
Victoria

Helló Aranylányok!

A melóhelyen tök K.O. a Net, nem is nagyon eőlködöm, szóval csak ritkán látlak benneteket. Sajnos, sajnos.

Drága Detti!
A kocsim (is) bemondta tegnap az unalmast, nem bírok ma menni tornára, de csütörtökön mindenképpen megyek. Hihihi. Már nem hiszel nekem, mi, édes???
Amúgy el kell mondjam, rendkívül jó tanácsokat adtam neked annak idején.. O)
Szombat óta (ma 4. nap) kúrán vagyok: alma, joghurt, petrzselyem, banán, hasonlók, felpolcolt láb, több pihi, eredmény -2 kg, SOKKAL jobb közérzet. Te hogy vagy??????????????

Marcsi, köszi a tájékoztatást! Bevallom nektek, én nagyon sokat gondoltam Buksikára, próbáltam beleélni magam a helyébe.. szegény biztos szörnyen aggódhat(ott). De remélem már minden ok., és ha

KISBUKSI KISPAPIJA

erre jár, akkor tájékoztat minket is + elviszi a mindenkitől jövő csókokat neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RIBIZLI, másik duplázó Kép, A lyányok hogy vannak?????

Vic, az én védőnőm nagyon kedves, rendes, stb, De, tudod mi zavar benne? Tényleg csak az lenne a feladata, hogy megméri a súlyomat és a vérnyomásomat?? Azt én is meg tudom. Én kis naív azt hittem, hogy majd tájékoztat a várandósság anyagi vonzatait érintő kérdésekről, úgymint gyes, adókedv., anyasági tám., mikor mi jár, hova forduljak, mik az érvényes szabályzások. Fogalma sem volt róla. Remélem majd a szopi és hasonlók körül többet tud segíteni, mert eddig igazából kidobott idő volt hozzá mennem, nem is megyek többet. Kép

Puszilok mindenkit, vigyázzatok magatokra nagyon,

legyetek jókedvűek és boldogok.

Fruzsi
27+0
+7 kg
cinderella

Csövi Fru!
Én megyek tornázni, de csak azért, mert a szomszédban van egy Billerbeck bolt, és vennem köll 2 nagypárnát, meg 1 cuki hálózsákot Babának. Mondtam az Uramnak, hogy úgy fogok kinézni, mint a házalók.. Azt mondta, hogy azokra az van írva, hogy BÁRÁNY. Már megint megkaptam.
Örülök, hogy bejött a tipped, én is tökre jól vagyok, de joghurtot nem nagyon merek enni. Sajtot meg még annyira sem, az Uram meg minden este megesz 30dkg fetát, 20dkg ementálit, trapPistát, kis saláta, főtt tojás, tonhalkonzerv, majonéz, pirítós - este 10 óra, 170cm 66kg.
Tyű.
Télleg. Mi a védőnő feladata? Valszínű többet fog számítani, ha Babi megszületik.
Most csütörtökön is mennem kell tornázni, ha látni akarlak Titeket? Vagy megint csak úgy mondod, hogy ne fájjon annyira?
Mikorra szervezzük a következő talit???
Puszó: Detti 30+4 +7kg szintén, és nagyon éhes.Kép
Detti

Lányok, arra figyeljetek, hogy 4 terhesgondozói pecsét kell a kiskönyvbe, hogy megkapjátok a szülési segélyt (ami mindenkinek jár, összege 49050,-Ft egyszeri juttatás).
Névtelen

A "terhesgondozói pecsét" mit takar?
Nekem a nőgyógyász, és a védőnő szokott pecsételni, de egyik sem a terhesgondozóban..
Köszi: Detti (30+5)
Detti

Sziasztok!

Elvileg a terhesgondozást a védőnő és az orvos együttesen végzik, és úgy tudom, hogy a pecsétek lehetnek az orvostól is. Ő is adhat igazolást, hogy ott voltál minimum négyszer.

Hajadon kismamik! Ma felhívtam az önkormányzatot, hogy miként kell majd intézni az apasági nyilatkozatot. Tényleg lehet előbb, nem kell a szülés előtt egy hónappal. Viszont azt mondták, hogy kelleni fog egy eseti gondnok. Ez bármilyen 3. személy lehet, aki gondnokságot vállal a magzatért a megszületésig. Ti hallottak már ilyenről? Igazából nem értettem, hogy miért kellünk hozzá hárman. Vagy ez csak a mi önkormányzatunknál van?

Tünde
rtünde

Sziasztok!

Én úgy tudom, hogy a terhesgondozói pecsét a nőgyógyászod/dokid pecsétje is lehet, szóval nem csak a védőnőé! És szerintem mindegy, hogy hol pecsételi, csak legyen ott a 4 db pecsét! De szerintem annyit mindenki összegyűjt, nem?!

Hááát igen, amikor mi ott voltunk a múltkor a védőnőnél, akkor nekem is csak megmérte a vérnyomásom és egy ősrégi mérőeszközön megmért; össz- vissz ennyit tett. Hát ennyit a dokim asszisztense a magánrendelőjében is megtesz, s még magyaráz is hozzá, hogy mit miért...A védőnő ellenben eddig még semmilyen tanácsot nem adott semmivel kapcsolatban, csak azon szörnyülködött, hogy mennyire pici még mindig a pocakom...Kell ez nekem?!
Szóval én egyelőre azt hiszem maradok a jól bevált dokimnál és felejtem ezt a védőnénit.

Üdv,

Vic
Victoria

Akkor pecsétileg meg vagyok nyugodva, kb. 10-nél tartok, de csak 2 a védőnő, a többi a dokibá.

Fru! Milyen rendszergazdák vannak nálatok! Nem dolgoznak? Vagy Te nem dolgozol? Tegnap tök jó volt a torna, 5-en voltunk és Melinda (ha emléxel rá) behozta a babáját. 5 hetes cukorfalat.
Tegnap vettem este 2 párnát, meg Babának 1 hálózsákot. És Ágiék kiröhögtek, hogy akkora a párna, hogy ha akarom berakhatom a kiságyba matracnak. Hehehe. Persze! Hogy összebüfizze!
Pusza: Detti
Detti

Szia Névtelen, a terhesgondozás alatt az orvos+háziorvos is értendő, úgyhogy szerintem már mindenki túl van a négy pecséten..
De gondolom más útja is van (pl. orvosi igazolás), mert nem létezik az, hogy ha teszem azt, elveszik a kiskönyvem, megszűnik egy alanyi jogon járó jogosultság..

Detti, csütörtökön nagyon szeretnék menni!!!! Hidd el, mindig rajtam kívülálló okok fatális egybeesése az csak, ami távol tart egy kis farizommozgatásstól és Dettilapogatástól!

Nagyon nehezen írok, még mindig nem konszol. a melóhelyen a helyzet, mindig elfagyok.
Azért megpróbálok jönni.
Ja, és SEMMILYEN rendszergazdánk nincsen, Ausztriából intéznek mindent.. annyit is ér.
Én mondom, hogy nem jó a gépem, ők meg mondják, hogy: doch funktioniert. Evvan.

TÜNDI!!!! Mi ez a marhaság??? Jézus! Megtennéd, hogy letisztázod?? Ha az én hivatalos lakcímem Érd, a páromé Bp. III. ker., akkor melyik önkormányzathoz menjünk be??????
Egyáltalán, ha felhívom az önkormányzatot, akkor mit mondjak, mit szeretnék? Zúdítsam a telefonkezelő nyakába erkölcstelen életem legintimebbjét?

Pusza
Fruzsi
27+0 (tennap elszámoltam)
cinderella

Sziasztok!

Házassági anyakönyvi kivonatnak mennyire réginek lehet max. lennie? Mert úgy tudom, hogy mostmár lehet 1 hónapnál régebbi is, de nem tudom, hogy mennyire régit fogadnak el?!

Vic
Victoria

Fruzsikám!

Legkorábban december elején tudom pontosan kideríteni, mert akkor megyek a dokihoz, mivel kell hozzá külön orvosi igazolás is a szülés várható időpontjáról, nem elég a kiskönyv.

Én megnéztem a kerület önkormányzatának honlapját, ott voltak telefonszámok és azt hívtam fel. A gyámügyet kell keresni. Annyit mondtam, hogy érdeklődnék apasági nyilatkozattal, a többit már a néni kérdezte, hogy mi a helyzet (hajadon vagyok-e, elvált, már megszületett gyerek vagy még nem stb.) Nem kell mindenbe beavatni, elég, ha igen-nemmel válaszolsz. Kép

Azt nem tudom melyik önkormányzathoz kéne menni, szerintem oda, ahol jelenleg laktok, még ha nincs is mindkettőtök bejelentve.

Pusszantás
Tünde
rtünde

Sziasztok!

pecsét ügyben: nekem anno írt a védőnő is papírt, hogy voltam legalább 4x, írt a doki is... A kiskönyvemet meg sem nézték, és a DOKI papírját találták szimpibbnek Kép ... nyugi... össz. 4 pecsétet nem nehéz összegyűjteni Kép

... pénteken vizsgázom, úgyhogy húzok vissza tanulni...

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Vic, 300 napnál nem régebbi kell.

Nekem a dokinénim írt papírt, a védőnéni meg se kérdezte, h akarok e vmit...

pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Fruzsi, próbáltam utána keresgélni, találtam egy kormányrendeletet:

149/1997 (IX.10.) Korm rendelet a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról
VII. fejezet
"54. §. apai elismerő nyilatkozat felvételére a Gyvt. 125. §-a (3) bekezdésének b, pontja alapján bármely települési önkormányzat jegyzője, illetve bármely városi gyámhivatal illetékes" --> ezek szerint bármelyik önkormányzathoz mehettek, amelyik szimpatikusabb.

"58. §. Ha a gyermek törvényes képviselete nem biztosított, de az apai nyilatkozat teljes hatályúvá válásához a feltételek egyébként fennállnak, a nyilatkozatot felvevő jegyző eseti gondnokot rendel ki. " --> itt említ eseti gondnokot, de azt még mindig nem értem, hogy mire kell ez. Na mindegy, anyukám azt mondta, hogy majd eljön velünk.

Tünde
rtünde

Sziasztok!

Végre sikerült nekem is gépközelbe jutnom, s így megnyugtathatok mindenkit, aki érdeklődik és aggódik értünk - MÉG egyben és jól vagyunk! Kép

Manga,
remek, hogy csak utánam, de mi lesz, ha Kicsikincsem előbb bújik ki? Ugyanis már nagyon készülődik?! A fincsi málnalevél-teát is csak akkor merem iszogatni, mikor éppen nem nyilall, nem szúr sehol (ált. kétnaponta). Kép Pedig annyira bízok benne, hogy könnyebbé teszi, illetve elvégzi előre a végeznivalót... Remélem nem potyára, s így dokikámnak is igaza lesz a 2 órás szülőszobai tartózkodás ügyében! Kép

Noémi, ne aggódj, gondoltam, hogy nem izgat a kérdés. Kép Én úgyis megvarrom magamnak, ha végre sikerül elbattyognom a méteráru boltba. A maradékból meg majd valami egyebet készítek (pl. lepedőt vagy törlőt vagy mittudoménmijutaddig eszembe)! Kép
Tegnap pl. olyan pelenkázótáskát varrtam, hogy 7nyelven beszélne, ha szólni tudna! Kép Ja meg kisnacit és 2 kissapkát kabátkával (még hiányzik belőle a cipzár, mert 30 cm-es bonthatót nem lehet kapni, csak hosszabbat. Kép) Kép

Szilvi, örök hálám a "receptért". Kép Sógornőmnek kiadva a feladat: megkötni-horgolni mindent, mert én inkább varrok! Kép

Kisbuksiék - örülök, hogy végül minden jól alakult! Azt a kis időt pedig már csak kibírjátok valahogy - az a két kukacos csak megér 1 kis kórházi szenvedést-senyvedést! Kép Nagyon szorítok értetek! Kép

Ribizli, mi hír a csajokról? Ne aggódj, ha nem folyamatosan nő a pocid! Nekem anno hetente-kéthetente nőtt, addig csend volt. Na de akkor volt 2-3 "fájdalmas" napom. Viszont az már régesrég a múlté. Kép Voltatok már UH-n? Mesélj! Kispapi hogy s mint van?

Fruzsi, jó hogy jelentkezel! Mi a túróból adtál Te le 2 kg-t? Csak óvatosan a diétával! A babónak kell a kaja, s 1 idő után Te már úgysem hízol. Én pl. megálltam jópár hete a 72 kg-nál, pedig már újra eszek rendesen. Kép Szerintem a Praxisba menj, én is oda mentem volna, ha ...

Detti, nem baj, ha pucér lesz a baba, tejszívója meg hálózsákja már lesz! Kép Nekem a rangsorban a tejszívó az utolsó - kispapi megkapta feladatnak, hogy ha mégis kell, hol és milyent vegyen. Kép

Ann, Hicu, remekül írtátok le a történeteteket! Gratulálok hozzá na meg ismételten a babákhoz is! Kép Jaj, majd kihagytam a PÖTTÖMÖKET! Én is megyek, ha idő lesz! Ugyi befogadtok? Kép Kép Kép

SEmese, gratulálok Andrishoz! Kép

Sajna nem tudom, hanyadik vagyok a sorban, de az tuti, hogy benne a TOP 10-ben. :-) Viszont, mivel szeretnék dobogóról elköszönni, előttem levő kismamik, húzzatok bele! Kép Sok-sok +++++++ energiát küldök hozzá! Kép

Látom a centivágást sikerült divatba hoznom! Kép

Boróka - még kereken 21 nap! Kép
(Most nem tudom sírjak, vagy örüljek? Olyan jó pocakosnak lenni - még akkor is, ha néha itt-ott szúr, fáj vagy kellemetlen Kép Na meg tuti, hogy jó lehet már babázni is! Kép)
Boróka

Kifelejtettem:

Az én védőnőm 1x-i (kiskönyv kézhez) látogatás után hónapokra elvonult betegállományba. 1x bementem, kértem 1 pöcsétet. Aztán meg vnő visszajött, rögtön családlátogatással kezdett. Közöltem vele, hogy tök fölöslegesen jött, mert úgysem ide születik a baba. Kép Aztán 1 hónap múlva felhívtam, hogy mégis ide, s köllene még az a 4. pöcsét is, bemennék. Kép Kedvesen fogadott, nagyon segítőkész volt - pl. tejszívó (meg krémek-fürdetők) ügyében is kezembe nyomott jópár leírást, illetve elmondta a tapasztalatát. Nem utolsó szempont, hogy a gyerekdokikról is mesélt, s felajánlotta, hogy megszervezi nekem a randit valamelyikkel, amelyiket én választom. A dilemmám most csak az, hogy menjek ahhoz, akihez tartoznék úgyis (ő a főorvos), vagy válasszam a homeos dr-nénit? Hmm ... help!

Boróka
Boróka

Boró Olllyan igazságtalan vagy!!!! Már zoknikat is vettem. Amúgy jövő hétvégén indul a nagy bevásárló projekt.
Addig még átköltözünk kéjlakunkba. Direkt nem vettünk amúgy még nagy dolgokat, hogy ne kelljen sokat cuccolni.
Nagyon örülök, hogy jól vagytok, én is centiznék, de előbb ki kék számolni, hogy hány nap is van hátra.
Puszó: Detti
Kép
Detti

Lányok!

Az apasági lehet bármennyi idős onnantól számitva hogy a doki igazolást adott ki róla. Gyám harmadik személy tuti nem kell.
Ez bizti nincs egy hónapja hogy csináltuk.
A pecsétekről: Az utsó tanácsadáson kaptam egy igazolást hogy a6x megjelentem és jogosult vagyok az Anyaságira.
A gyerek születési anyakönyvét a 8. naptól lehet intézni. Ezért a kispapik úgy vegyék ki a nekik járó 5 nap rendkivüli szabadságot! Figyelem !!!!
Nagyon gondosan nézzétek át hogy mit irnak rá!! A nagyfiam neme elsőre lánynak sikeredett. Persze másnap mehetett vissza a papa. A lányomnál nem néztük azonnal csak harmadnap gondolván hogy kétszer nm történik meg ugyan az. Pedig ő fiú lett!! jiso raz.
A TAJ kártyát a társadalom biztosító kiküldi.
Ha esetleg tagjai vagytok magánnyugdij péntzárnak egészség biztositó pénztárnak szakszervezetnek onnan is jogosultak vagytok segélyre. Az apa és anya jogán is.
Most más nem jut eszembe.
ja! ha dolgoztok és a cég kifizető hely( 40 főnél nagyobb) akkor a bérszám. intézi a családi potlékot ha nem akkor a TERÜLETI ÁLLAMHÁZTARTÁSI HIVATAL.

Boró !
Neked kell döntened : nézdd meg magadnak mindkettőt ! Kép

Puszi: Emese
semese

Sziasztok!
Ezek szerint nem csak az AFP szűrés, de ez a terhesgondozás is másképp zajlik sok helyen.
Szóval felénk a doki sosem pecsétel a kiskönyvbe. Mármint a saját doki. Külön el kell bandukolni a terhesgondozóba, ahol a súly, vérnyomi, vizeletvizsgálat mellett egy másik dokibá átnézi az eredményeket, és a saját doki által kiadott leletek alapján + a védőnéni mérései alapján vezeti és lepecsételi a kiskönyvet. Ezért bátorkodtam írni a pecsétekről, nem okoskodni, csupán csak jelezni hogy figyeljetek erre...
Mindenkinek továbbra is szépeket, jókat, egészséget, stb!
Névtelen

Névtelen

Boróóóó, homeos, ha szabad belekotyognom!
Ó, ha nekem választási lehetőségem lenne!!!
Itt egyik borzasztóbb, mint a másik.
Ma kint volt a gyerekdoki és felhúzott, mindenért csesztet, mindenbe beleugat Kép (pl. miért nem, 3 óránként eszik a gyerek, 2,5 óránál korábban ne adjak neki, nem baj ha közben egy órát sír...). Aztán megmondtam neki, h én meg azt csinálok, amit akarok, nem hagyom sírni. De tekintettel arra, h kiborított, jövő 7en közöljük vele, h csak akkor jöjjön, ha hívjuk. (ja, egyébként azért ilyen lelkes, azért jön folyton mert úgy egyeztünk meg vele, h kijön, ha hívjuk + itthon adja be az oltásokat - persze díjazás ellenében - de mostmár nem engedem be, csak ha én hívtam :oPPPPPPP)

Én most jobban ki akarom tanulni a homeopátiát, mert itt senki sem ért hozzá, pedig sztem naon jó!!! És sokmindent meg lehet előzni vele vagy jó korán elkapni a bajt, mielőtt még nagyobb lenne!

Ja és ezennel mindenki meg van hívva a Pöttömökbe!!!!
Pusssz
Ann + szopi Hami
annann

Helló lányok + Mamók!

Képzeljétek el, totál ki vagyok bukva... !!!
Irtam a hét elején, hogy elromlott a kocsim. Hát ma párom felhivja a szervizt, hogy mi a helyzet. Erre közlik: a helyzet az, hogy a kocsit el akarták lopni, s ezért lett minden kábel, öninditó, stb. széttrancsirozva benne. Most siráshegyek vannak. Ezért fizetem évek óta (most jár le) a törlesztőrészleteket, majdnem belerokkanok, mire végre az enyém lehet, és akkor ellopják a mocskosak????? Casco már nincs rajta, mert a + 150000 már nem ment évente. De most valamit kell csináljak. Nagyon szomorú vagyok!! Talán most a kezdeti sokk után úgy kell felfogjam, ez egy jel.. vagy valami, kaptam még1 esélyt.. blabla, valakinek egyből elviszik.
Bocs, hogy rátok zúditom, de nincs itthon senki!!!!

Amúgy meg éppen most jövök a doktorbácsitól, minden a legnagyobb rendben, én is, babó is, terheléses vércukor O.K.
/Jól le lettem cseszve, amiért a toxémiáról érdeklődtem (de abszolút jóindulattal!!!!!!!), ne foglalkozzam ilyenekkel, majd ő foglalkozik. Igaza van./
Boró!!!! Dokibá azt mondta, hogy majd meglátom, gyönyörű szülőszobában fogok szülni, minden happy és szép, lassan elkészül. Várom azt is, hogy velem is közöljön valami 2 órás dolgot...

Ann, a homeopátia engem is érdekel, igenis van tere, régen is gyógyitottak valahogy, nem? Nemhiába nem szedek gyógyszert SOHA. Azt hiszem az elmúlt 10 évben kb. 3 levél Algopyrin csúszott le, ha lázas is voltam, akkor is kamilla, méz, stb. Valahogy az agyam pánikszerűen elutasitja, hogy bevegyek bármit, érted ugye?

Tündikém +többi lányanya Kép, mi meg igy jártunk, kellett nekünk erkölcstelen életvitelt vinni, mi? Na, majd én is utánajárok, köszönöm az idézeteket.

Majd este még benézek.

Puszi
egy szomorú és mérges

Fruzsi
27+0

Ui: nincs hosszú i betűm
cinderella

Sziasztok!
Én úgy tudom, hogy a pecsétek számát illetően a terhesgondozást végző orvosnak kell kiállítania igazolást a szülés után.
Az pedig, hogy az apasági nyilatkozathoz eseti gondnok kinevetése is kell, egy nagy hülyeség.Eseti gondnokot csak külön meghatározott esetben kell kirendelnie, ezt most így fejből nem tudom, de szivesen utánnanézek, ha gondolod. Viszont a gondnok dönt a gyermeket érintő kérdésekben, szóval ez csak problémás eseteknél fordul elő. Úgyhogy, ha a jegyzővel beszéltél, az hülyeséget mondott, vagy nem vele beszéltél.De az apasági nyilatkozatnak szerintem 3 hónapnál nem lehet régebbinek lennie. Csak akkor van baj, ha valaki a szülés előtt kevesebb, mint 280 nappal vált el, mert akkor mindenkép a volt férj nevére veszik a gyermeket, hiába más apa akar nyilatkozni. De ez elég bonyolúlt.
A házassági anyakönyvi kivonatot meg az illetékes önkormányzatnál mindenkép ellenőrzik, így szerintem teljesen felesleges azért újat kérni.

manóka
manóka

Sziasztok Lányok! Kép

Detti Édi Kép
Valamelyik nap írtam egy listát, hogy milye van kisgombócnak, de még sok minden hiányzik. Ez már a harmadik hetem itthon és lassan elfog a fészekrakó pánik, hogy hű még mennyi minden kell és SOS legyen kitapétázva az a babaszoba és stb...
Milyen mellszívót vettetek?
Mikor talizuk legközelebb?

Boróka Kép
Izgatna, az a hordozó csak apuka... Kép De te nagyon ügyi vagy, hogy mindent sitty-sutty megvarrsz. Le a kalappal! Majd kapsz egy oklevelet, jó? De tényleg, valami mesteroklevelet! Kép

AnnAnnKép
Otthon oltásokat? Hát nem tudom, hogy az jó-e. Én hallottam olyanról is, hogy nemis szabad otthon oltani, mi van ha allergiás reakciót vált ki valami a babánál... Nem rémisztgetni akarlak, csak ezt hallottam...

Kismamik!
Tegnap rábukkantam a Thökölyn egy babaruha boltra, a gyártó árulja a babaruhákat és pénztárca kímélő áron vannak. 1200-1700 között vannak rugik, pamut és bársony anyagból is. A Keletitől fel lehet sétálni kb. 3-4 utcára van a sarkon lévő McDonaldstól, úgy hogy ha pl. Metróval mentek, az aluljáróból a bal oldal fele kell kijönni, és párhuzamosan menni a Keletivel, ami a jobb oldalatokon van. A bolt egy RENSIX nevű ruhanagykerrel szemben van, sarkon. Érdemes benézni, ha még nem vásárolgattatok nagyon.
Lábzsák-anorák 5900-ért van!!!!
Kombidressz 2 db 1000-ért akciós most, sima fehér.
A rugik színválasztéka, nem széles (zöld, sárga, kék, rózsaszín), de jó minőségűeknek tűnnek és az áruk is meggyőző. Vannak olyan rugik, amihez sapit is adnak, édik Kép. Szóval érdemes bekukkantani.

Tudna valaki segíteni, hogy pelenkázót hol lehet olcsón venni, valami natúr színűt vagy fenyőt szeretnék, amibe pakolni is lehet. Tegnap voltam az RS-ben, de nem győzött meg a anyagilag... Kép

Hazafelé a tömött 30-as buszon meglökött egy öreg pasi és neki az üvegnek, bocsánatot kért, de mondtam neki, hogy nekem mindegy, csak a gyereknek nem a hasamban... és mutattam neki a pocakom, mert meleg volt, ki volt gombolva a kabátom. Erre felugrott egy csajszi aki előtt ott álltam, hogy ne haragudjak, nem vette észre. Aztán végre leülhettem. Kép
Életveszély közlekedni, komolyan. A múltkor egy liba ütött el majdnem a zebrán, nem jött semmi így át merészeltem menni a zebrán, már majdnem átértem, amikor egy IQ50-es csaj, egy kis puttonyos fehér autóval száguldott felém, nem tudtam úgy sietni a pocakommal. Mutattam neki, hogy zebra, erre ahelyett, hogy a fékre lépett volna, gázt adott és felmutatta nekem a középső ujját nagyon bájosan. No comment!

Tegnap végre, így a 32. hét derekán hozzájutottam a cukros vérvételemhez, minden rendben, a vérképem is jó. Kép Éjszakánként már nem alszom valami sokat és túl jól, fáj a csípőm, ahogy oldalt fekszek, úgyhogy ülve aludni a legjobb. Kép

Védőnőkről annyit, hogy én nem voltam a 21. hét óta… Állandóan lelépnek a körzetemből és tegnap is betelefonáltam, megadtam a telefonszámomat, ha kíváncsiak rám, hívjanak. 2 hét múlva megyek dokihoz, addig muszáj lenne mennem, mert egy csomó minden nincs normálisan kitöltve a kiskönyvemben és a dokim idegbeteg tőle…Még az AFP és a HepatitisB-t sem voltak képesek beírni...
(Időközben hívott a védőnéni és jön pénteken hozzánk, de ez még nem a saját...)

Na most már jó sokat írtam. Bocsika! Várom az ötleteket pelenkázó ügyben!

Sok pusz
Noémi
31+3
noémi

Boróka.

Homepátiás orvosok szerintem nagyon sokat tudnak segiteni, ha beteg lesz a baboka.
De nem biztos hogy ők tudnak adni mindenféle orvosi papirt később, ha kell. (beutalók, táppénzes igazolások...stb.)
Én választok valami körzetes gyerekorvost, és plusz homeo orvost ha ugy látom, hogy akkut baj van.

Az előző gyerkőcöt 1 éves koráig mi sem vittük be a gyerekorvosi rendelőbe az oltásokért, nehogy elkapjon valami sz@rt. Mindig kijött a dokinéni, persze pénzért, de erre nem sajnáltuk. Otthon ha sirt az oltás után, rögtön a szájába adtam a cickot és akkor megnyugodot.

Fiona
28+3 (még 81 nap)- mivel nincs itt KisBuksi aki mindig megmondja nekem, hogy hol tartok, ezért készitettem egy excell progit ami kiszámolja.
Elvégre informatikusnak tanulok vagy mi.
fiona

Sziasztok!

Tök jó, tegnap voltam a dokinál, és nem lettem leszúrva a doki által, mert most csak 1 kilót híztam 1 1/2 hónap alatt, szóval eddig összesen 7 kiló van rajtam!!! :-) És már csak 5 hét+ 6 nap van hátra a nagy találkáig!!!

Ja, és olyan mókás volt, ahogy a doki asszisztense megjegyezte, hogy milyen édes az a kis pukli a hasamon!!! Merthogy ugye nekem még mindig nem olyan nagy a pocim (most kezdett el igazán nőni), mint a velem "egyidős kismamatársaimé", de igyekszem behozni a lemaradást!!! :-)))

Fruzsi,
Mi is kiszámoltuk a Casco- t, s kis híján eldőltem meglepetésemben. Nekünk még 200- nál is jóval többe kerül....
Ekkora szemétséget! Nem elég, hogy a kötelezőt nagyon megemelték, még a Casco is ennyire durván sokba kerül?!

Noémi,
nekem az előbb leírt okok miatt eddig összesen egyszer adták át a helyet, akkor is egy fiatal srác véletlenül vette észre (mert épp megsimiztem pici Pocaklakólánykám fejecskéjét), mi is a helyzet...De azóta sem veszi észre senki, sőt, a múltkor rámszólt egy mámi, hogy "álljak már fel, mert nem látom, hogy Ő nem tud állni a lábán? Ezek a mai fiatalok!!!" Persze utána gyorsabban szaladt a villamos után, mint egy életerős maratonista....Ilyenek ezek a mai "mámik"...:-)

Üdv és jó pocakodást,

Vic
Victoria

Csajszikák!
Lehet, hogy én vagyok az agresszív kismalac Kép, de ha nincs hely a tömegközlekedési eszközön, és senkinek sem jut eszébe átadni a helyet (ez nálam elég ritka), akkor én meg szoktam kérni valakit, hogy adja át a helyét, ha nem probléma. És még kivétel nélkül ültem - ha akartam. Nehogymá.

Noika! Már 3 hete otthon vagytok? De kafa! Én még pár hétig el vagyok itt. Köszi a ruci tippet, a jövő hétvégén felkeressük az Urammal. Most a költözés és felújítás hevében nincs idő.
Amúgy Avent Isis csecsszívót vettem, k. drága, de most már mindegy. Ídesanyám patikus, és Ő ajánlotta. Remélem bejön a cucc. Gyakorlatban meg kb. egyszerre fogjuk alkalmazni. Ann azt írta, hogy neki sebes cicire is bejött.

Fruzsika! Osztozom fájdalmadban. Ezek szeint ma sem jössz tornázni? Én nem hiszem, mert letörött az egyik karmom a nagy festékvakarásban, és csak du. 5-re tudott a manikűrös fogadni.. Nem biztos, hogy du. akarok majd rohanni.
Hogy megy a diéta? Mikor meglátok egy kolbászos kenyeret Rád gondolok: Fruzsika sem enné most meg. én is erős vagyok, és nem kell ezt most megennem..

Juditom! Ennyi a munka, vagy breteg vagy, vagy elutaztál vm. romantikus trópusi helyre? KépValami kellemes mucsómacsóval?Hiáááányzol!!!

Mit szólnátok egy karácsony előtti, vagy 2 ünnep közötti talihoz? Olyan jó lenne még.. Fruzsika meg biztos megint megszervezi úgye.

Pusszantás: Detti Mackó Kép aki málnát evett reggelire.... (30+6)
Detti

Noémi!
Mi a pelenkázót úgy oldottuk meg hogy vettünk egy egyszerü komódot a Corában. Akciósan volt 8000 ft. A kiságy tetejére pedig vágattunk egy 50*80-sa lapot rág vettem szivacsot. Igy van pakolos és pelenkázos rész is. kb: 9500-ból.
Szerintem ez a célnak megfelel.

Lányok!
Ha délben is ilyen jó marad az idő azt mondta a védőnéni hogy ki vihetem Andrist sétálni.
Képzeljétek 9-től 12-ig nézeget és magyaráz.
Irtó édes pofa!!! Imádom. Éjszaka 12-kor 1/2 3-kor és 1/2 6-kor kel fel szopizni. délelőtt 9-ig alszik .

puszi: Emese
semese

Sziasztok!

Köszi az infókat apasági ügyben, majd még rákérdezek, úgyis be kell jelentkezni, mielőtt megyünk.

AnnAnn, ne hagyd magad holmi dokik miatt felidegesíteni. Igazad van, csináld úgy, ahogy mindkettőtöknek jól esik. Kép

Fruzsi, sajnálom, ami a kocsiddal történt. De örülj neki, hogy legalább mégsem sikerült ellopniuk. És annak is, hogy a dokinál minden rendben volt.

Noémi, köszi a tippet, és a részletes útbaigazítást. A pelenkázóra nem azt mondtad, hogy a Kikában láttatok egy jót? Vagy az mégsem jött össze?

Vic, de jó, hogy minden rendben, látod mondtam tegnap, hogy nem kell izgulni. Kép És a pocid már igenis tök jól látszik! Én tanusítom! Kép

Detti, ezt a helyátadást hogy csinálod? Kinézel magadnak valakit, vagy elkiabálod magad az ajtónál? Kép És mit mondasz neki? Tényleg nem fordult még elő olyan, hogy valaki morgott volna?

Pocaktali! Igen, igen! Menjünk! A múltkor nem valami Mikulás partiban állapodtunk meg? De felőlem bármikor lehet.

Pusszantás mindenkinek
Tünde
rtünde

Tündi! Detti+ a helyátadás.. Nos, képes rá.

Amúgy köszi a bíztató szavakat, kicsit lenyugodtam, most a megoldást keresem, amiből kapásból tudok párat, csak forintosításkor elszorul a szívem.

Emese, én anycim lakásában lévő szobámba vettem két éve egy fehér komódot + egy fehér polcot. Alig használtam. Most mindkettő a babaszobában virít, a komód tetejére veszek egy pelenkázót, ezzel a gond le is tudva. És nagyon szép!!!
Majd csinálok fényképet és felrakom, ha kész.

Detti, ha nem mész, akkor én sem. Akkor legyen kedd, jó? Úgyis nagyon macerás lett volna, és csak miattad mentem volna.

Amúgy éppen most végeztem a szokásos melóhelyi tornával; nagyon belehúztam: kb. 50 perc. végigmozgattam magamat, most felpolcolt lábakkal hátam megett párnával verem a billentyűket. Előttem alma, petrezselyem, mogyoró, keksz, banán. Csudaegészségesnek érzem magam Kép

Lányok, eddig 3x voltam vérvételen,. mind a 3x egyre jobban csökken Hemoglobinom, tegnap már 119 mmol/vmi (normális: 120-160 asszem). Nem vészes. Dokibácsi mindig mondja: szedjek vasat. Vas, vas. Szedem, szedem, de nem úgy, hogy minden nap, mert akkor (bocsika..) nem tudok vécézni, kb. 3 naponta 1 tabi, de úgy látszik nem elég!!! Most vettem egy halom mogyorót, merthogy az teli van vassal. DDEEEEEEE!! Én világéletemben ettem a mogyorót, mindent, és világéletemben "vérszegény" voltam. Sápadt, aluszékony, stb...
Szerintetek mi a megoldás, ne foglalkozzam vele? Csak akkor köv. vérvételnél mit fog mutatni?
A dokibácsinak nem mertem megmondani, hogy nem mindennap szedem. Lehet, hogy a mogyi megoldja.
Hoppá! Mogyi ------> Mogyoróscsoki.

A tali okés!!! Nemsokára beindulok, de most már csak valami ajándékért vagyok hajlandó koptatni a körmeimet! (Mongyuk, Autósszelet, Raffaello, hmmm.. szaloncukor (tejkaramellás!!!)

ANN, mi van a hercegnővel?? Jól viselkedik, hagyja aludni az anyukáját is ?? Írjámá!!!! Kép

Puszi mindenkinek

Fruzsi
27+1
+7 kg
cinderella

Fruzsika! Akkor ma hagyjuk ki ezt a torna dolgot, de kedden mindenképp. És olyan fontossági sorba sorold, hogy emiatt nem megyek terhes okításra. Mikulás partit szervezzünk akkor? Olyan jó lenne..

Tünde! Hát csak úgy mondom: Kép"Bocsánat, átadná a helyét? Olyan nehéz állnom a kanyarokban. Köszönöm." Még egyszersem volt bunkó senki. Ez ált: 70, 72, 75-ös troli, 1-es villamos, 7, 73, 173-as busz..

Detti 30+6 +7kg
és most esz egy kis sárgarépa főzeléket, amit itt a főzős topikon olvastam, és isteni
Detti

Sziasztok Pocakosok és Babázók!
Vic: Én éppen amiatt jövök rendszeresen zavarba, mert "nagy " a pocakom. Az ismerősök lelkesen és kedvesen csapják össze a kezüket, hogy milyen szép nagy. Esetleg: "csak nem ikrek?" , és "nahát, ekkora pocak éppen egy karcsú lánynak". Pedig egy eredetileg karcsú lány nehezen barátkozik meg a gondolattal, hogy jujj de nagy a pocakja. Biztos vagyok benne, hogy kisebb pocakban is pont olyan egészséges és normális méretű baba növekedik, mint a nagyban. És különben is, nem is nagy az én pocakom. - Így mérgelődök néha. És bizonygatom magamnak, hogy egyáltalán nem is nagy.
Fruzsi: Valószínűleg én is vérszegény és sápadt voltam mindig is, és a terhesség elejétől szedem a Ferro-Folgammát. A sósmogyoró tudtommal rekeszt. Reggeli előtt gyümölcsöt eszem és vizet iszom, reggeli után beveszem e vasat. Ez segít. De ezt a módszert nyilván ismered. A hemoglobin-mutatóm ezzel együtt sem lelkesítő. Szerintem emiatt ne aggódjunk. Tudtommal sokan vagyunk így ezzel. Vérszegény kismamák is egészséges babákat szülnek. A többi legyen az orvostudomány problémája.
Puszi!
Veronika
kóci

Sziasztok Kismamák!

Noi, a diplomát a legközelebbi talin kapom meg, vagy majd akkor, ha megszemlélted a varrományaim? Mer nekem mindegy mikor. Kép
Kösz a tippet a boltról, már én is kinéztem, de még nem jutottam el. Persze, mert marha messze van! Kép
Pelenkázóval kapcsolatban meg hallgass Emesére! Annál olcsóbban tuti, hogy nem fogtok kijönni!
Közlekedéssel meg csak óvatosan. A minap nekem piroson sikerült átkelni a zebrán, s csak néztem, hogy miért dudál a sok lüke autós. Kép Aztán rájöttem, hogy én bambultam el, mert máshol járt az eszem. Kép Aki kitalálja, hogy hol, megnyerheti a hangszórót! Kép Kép Kép

Fruzsi, nem akarlak elkeseríteni, de hallottam már több olyant (ez itt a pletyi helye!), hogy a kereskedő lopatja el a kocsit, mikor már ki van fizetve! Ja és persze mindezt azért, hogy új papírokkal újra eladják. No comment - messze még Európa. Kép Sz'al most nyugi, de sürgősen találj ki valamit a legrosszabbra is számítva!
A vassal ne jácc! A kismamák 90%-nak gondot okoz a székrekedés - vassal vagy anélkül. Ha sok rostost eszel (vagy pl. korpatablettát is hallottam már!) meg reggelente 1 kefir v. joghurt vagy valami meleg lötyit + sok folyadékot iszol napközben, nem fog annyira megkínozni. A mozgást nem mondom, mert ha el nem bliccelitek Dettivel, akkor mozogtok! Kép

Detti, remek, akkor már kislába nem fog fázni! Kép Amúgy tréfát félretéve, nagydolgokat mi sem vettünk még - a szekerét és a hordozót kivéve. Merthogy az ugye kellhet már 1. perctől. Viszont a "rengeteg" kisruha + pelus + ágynemű huzatokkal az nem foglal sok helyet. Én legalábbis úgy csináltam, hogy kimostam-vasaltam, majd nylkonba belecsomagoltam, s úgy a szekrénybe. Így ha költözni kell, akkor csak fogom, s viszem tisztán - s így nem is piszkolódik. Kép

Fiona, nálunk a körzetnél csomó gyerekdoki van, s ezek kötül lehget válogatni. Innen van a homeos is, aki gondolom rendes gyerekdoki + még homeoval is foglalkozik. Egyik ismerősöm mindhárom gyerkőcével 1 homeos dokihoz jár, ő is nagyon dícséri, meg többnyire rátapintanak a dolgok lényegére. Úgyhogy valószínüleg mellette fogok dönteni, ha szimpi. Ha nem, akkor legfeljebb csak elbeszélgetünk. Kép

Ann, igazad van, valszeg én se tenném azt, amit a dokid javasol! Ügyi vagy, állj a sarkadra! Kép

Tali-ügyben: szaporázzuk meg lányok, mert különben nem láttok többé pocisan! Kép Szűk 3 hetem van a szülésig, s én már abba is belemegyek, hogy jövő hétre tegyük. Kép

Ma ismét voltam CTG-n, Kicsikincsem izgett-mozgott ficergett. Kép Nagyüzem volt a kórházban, éjjel 5 babó született! s 3 kismama még épp vajúdott, meg vagy 2 ott lófrált olyan fájismegnemis hangulatban. Csak nincs most valami front?

Boróka (még 20 nap) Kép
femõke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: