A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Gigi, elolvastam a történetedet, nagyon tetszett :) Nem paráztatós, hanem megnyugtató és szép.

Ancsika, szia itt! Egy nap eltéréssel vagyunk kiírva, de nekem is hamarabb meglesz a dokim szerint. Hol fogsz szülni? Mi lesz a neve a fiadnak?

Az NST-t a betöltött 35. héttől kezdték nekem (én a Jánosba járok), de kórházanként változhat.

Kép
elan

Hát én valószínű Zalaegerszegen fogok szülni, ahova remélem el is jutunk mivel kb.45km-re van tőlünk, bár autóval kb.30 perc. Ott azt mondták ráérünk a 37 héttől nst-re járni. Szóval akkor ez biztosan kórházfüggő.
A Marcell név mellett döntöttünk, ez illett a legjobban a vezetéknevéhez :D
És nálatok mi lesz? Fiú vagy lány? Bocsi de lusta vagyok visszanézni :lol:
ancsika82

Ancsika, a tesóm is arrafelé lakott :) A kórházba járt be dolgozni egy ideig (semmi extra, a konyhán volt :lol: ) Fiú lesz nálunk is, Gábornak fogják hívni.

Idén valahogy több fiú születik... a topikon is, a kollégáim is mind fiút várnak és a barátaimnál is csupa fiú született eddig idén. Érdekes :)

Kép
elan

Sziasztok!
Mindent nem olvastam vissza.. :oops:
Röviden:ma voltam dokinál,és elmondtam az aggájomat a "mozgásparámat",meg,hogy úgy érzem a gyereknek jobb lenne ha hamar kijönne...erre nagyon fölkapta a vizet és azt mondta kifogástalan leletek melett ez csak az én agyam kattanása,és kivárjuk a végét!
Meg,hogy a 39 hét elött nem csinál művi koraszülést!
És kiabált,én meg sírva jöttem haza...szóval,szarik rá,hogy én mit szeretnék.Azt mondta egy 38 hétre született babának még lehetnek légzési nehézségei
Az más ha vannak fájások mert azok érlelik a tüdejét...de fájások nélkül nem szabad...
Szóval Dávid marad ben t,én maradok depressziós,és el is köszönök egy időre.
Vendég

Most olvastam vissza az előzőeket, és én is szeretnék gratulálni csirinek tényleg egy csodaszép kislány anyukája lehet. Szóval gratula!
ancsika82

Ancsika
Üdv itt... :lol:

Bárány
Nem kellene egy pszichológust keresned?
A bajodon inkább az tudna segíteni... ha már a doktorodban ennyire nincs empátia...
Vendég

Kép

Kép
Vendég

Gigi az orvos is ezt mondta,hogy keressek pszihológust.
És kattant agyúnak nevezett,ordítva!
Életkedvem lement a nullára..na jó nem is fárasztalak titeket ezzel.
csak nézem a táblát ahogy 36-37 hetsen gyönyörű babákat szültetek én meg még 150 évig leszek terhes mint egy elefánt
Vendég

Mikor kerülök a sárga táblára,bánatomban még 10x annyit fogok enni mint idáig!
Nemsokára kezdem egy nagy fagyival
Vendég

Kép

Van csere-garancia a gyerekekre is?????
Gyürkés fül, puklis fej... :roll: :wink:

Bari
Tegyed azt, ami jó a lelkednek...

Én most lefekszem... mert az jó nekem... :lol: :lol: :lol:
Vendég

:idea:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:53-kor.
Vendég

Sziasztok!

Gigi!

Gratula! Gyönyörű baba!
és nagyon szép szülésed volt!
Köszönjük a táblit és az albumot,reméljük mihamarabb eljön mindenkinek az ideje,hogy rajtalegyen!! :wink:

Bari! Ne tűnj el megint!!!
Csak menj és dobj be egy pár "csavarós fagyit"!!!
Közben meg gondolj rám! :lol:
Sajnálom,hogy ilyen tahó volt a dokid!
Amúgy nem gondolkodtál még a pszichológuson?
Már igazán csak pár napot kell kibírnod nem??????
Mennyi pontosan?
10? :oops:

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Szép napot!
Gigi-Montana!Gratu nektek is a bébikhez!!!Ha Ti is úgy örültök mint én és olyan eufóriában vagytok,(amiben biztos vagyok) akkor most nagyon jó nekünk!!!!!

Barikám!!!!
Nyugi-nyugi-nyugi!!!Olyan gyönyörű élettel teli kisfiad lesz,hogycsak na!!!!
és amennyire nyugis most odabent,kint tuti annyira (hiper)aktív lesz!!!És tuti visszakönyörgöd majd még nevetve ezt az időszakot! :wink:

Próbálok valami vonalzót fakítani,van kb fél órám Zoém és apa ébredéséig... :lol:
Vendég

Már kisírtam magam...tudom,hogy egy normál terhesség a terminus közelében végződik...de nekem az eljétől fogva 38. hetet mondott,és még múlt héten is ezt mondta...most meg ő van a legjobban felháborodva,hogy mertem említeni a 38.hetet.
Hát a terminus még olyan soká van,hogy az agyamat teljesen lebeszéltem a babázásról és visszakattintottam a terhességre meg arra,hogy valami nyári kismamagatyát nézzek magamnak,holnap a kinaiban :?
A ctg(amit amúgy is utálok) olyan szar volt sehogy sem találta a szívhangot a szokott helyen eggyáltalán és végül a köldökömnél volt de olyan szionten bele kelett nyomni a hasamba,hogy fél óra után görcsölt a méhem és remegett a kezem a fáradságtól..nem hiszem el,hogy nincs egy hely ahol normálisan lehet érezékelni a szívhangot anélkül,hogy úgy odanyomná,hogy leszakad a méhem.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 16:33-kor.
hékás

Bari!
24 nap! :wink:

Jaj lányok!
Mindjárt mindenki túl lesz rajta és babázhat!!!!
Holnap megyünk sétálni,ha ilyen marad az idő....(bár csak kb 10 percre itt az utcában...lehet,hogy a bébike bírná,de én még nem bizti.... :roll: :oops: )

Nem tudok felrakni vonalzót!!!!
:evil:
Vendég

bari!
Felvidítsalak a szoba6kórházitársas élményeimmel???? :wink:
Vendég

Bari!

Az én babám is jöhetne már májusban,de én teljesen bebeszéltem magamnak,hogy azért sem szülök júniusnál hamarabb.(már én is bekattanhattam volna az állandó jóslófájások miatt..)
Valahogy a május vége nem is tetszik annyira... :roll: :wink:
Valaminek a végén születni,mondjuk a tavasz végén ,a tavasz utolsó hónapjának legvégén ,nem is olyan jó.
És most így nem parázom... :roll: :wink: mert én is kivoltam rendesen.Most már várok türelmesen,nem siettetem... :wink:

Kép
orsitigris

Hékás pont az a bajom,hogy én nagyon kedveltem ezt a dokit...amúgy a ctg egy vén kurva csinálta akit életemben nem láttam még(szerencsére)
Igen a ctg is hiperaktív lett..bizti,hogy az ideg :twisted: meg csokikát is ettem kólával...

Csiri 24 nap még kimondani is sok...az egy hónap majdnem...addigra itt már senki nem lesz terhes csak egyedül én...
De egy beletörődés lett rajtam urrá egy nihil semmi állapot...
Szilvesztert 41 hétre szültem,akkor nem voltam ilyen türelmetlen de most valami kisördög volt bennem...
Vendég

Orsi neked az a 11 már olyan szép szám :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 16:33-kor.
hékás

BARI!
az egy hónap majdnem
Nem!Az nem 1 hónap majdnem,hanem MÁR CSAK 1 HÓNAP SE!!!! :wink:
Vendég

Csiri na jó igazad van az nincs egy hónap...az csak 24 nap az kicsit töb mint 3 hét :? :? :? :? :lol: :lol: :lol:
Vendég

xxx
hékás

Kép

ez két nappal ezelött készült
NAGYON NEHÉZ!!!!
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 20:00-kor.
hékás

No megyek csavarós fagyizni..
Vendég

Bari, simán lehet, hogy spontán be fog indulni addigra a szülés, és a gyerek jól beint a dokidnak ;)

Mellesleg én ebben bízom... Kedden megyek a dokimhoz, megbeszéljük talán a császárt is, és nagyon nem szeretném, hogy a betöltött 39. hét előttre időzítse. Szeretnék esélyt adni a babának, hogy akkor szülessen meg, amikor kedve tartja... Talán sikerül rábeszélni a dokimat, hogy így legyen... :?

Kép
elan

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 20:00-kor.
hékás

BARI!
EZ AZ!!!MOSOLY!!!!!!!!!!!!!! ÉS CSAVARÓSFAGYI:wink: :lol:
Vendég

HÉKÁS!
JÓ ÉTVÁGYAT A VACSIHOZ és sok sikert a cipőválasztáshoz :wink:
Vendég

[quote="bárány"]
írta:
bárányCsiri 24 nap még kimondani is sok...az egy hónap majdnem...addigra itt már senki nem lesz terhes csak egyedül én...

én is szeretnék még ha lehet 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
bszilvi25

sziasztok!

Tomi baba is nagyon cuki,Zoé pedig olyan igazi kiskirálynő

bari nem pont te írtad aszthiszem tegnap, hogy mért akarjuk annnyira kinnt a babánkat?te nyugiztattál le engem, most meg itt parázol?ha a 40.re jön, akkor arra jön.biztos az lesz neki a jó.nyugi már, nem jó a babának,ha idegeskedsz, gondolj erre.

Kép
Kép
eyi

Eyi:de igen én voltam csak nekem az elejétől 38 hetet mondott és az elöző hegemet még a múlt héten baromi vékonynak találta,most meg kutya bajom...
De már beletörődtem...legyen a dokinak igaza de a bébinek ne legyen semmi baja...ez a lényeg...felőlem augusztusban is császározhat,csak minden legyen rendben...én a félelmeim miatt örültem a 38nak
Most tovább tartanak a nehéz éjszakák,a vizes bokák ,a fájó derék,a 3 naponta ctg(5ezer),és a para :? :? :? :? :?
Vendég

Sziasztok lányok!

Annyira szerettem volna feltenni magamról és a pocimról képet, hogy megismerhessetek de sajna nem tudom miért de nem sikerült! Mindegy azért majd még próbálkozom!

Szeretnék kérdezni tőletek valamit amit már biztosan megbeszéltetek, de mivel én csak most jöttem nincs infóm :lol: :lol: :lol:
Szóval arról lenne szó, hogy a TGYÁs-t már szülés előtt kell illetve lehet igényelni, vagy majd csak a szülés után. Valamint, hogy a gyermekorvost még a szülés előtt fel kell keresni, hogy megkaphassuk a szükséges recepteket tőle? Tanácstalan vagyok mivel ő lesz az első babánk és a védőnő kicsit elhanyagol (hogyha egyáltalán ő adja efelől az infót) :(
ancsika82

Bari - megértelek, már én is nagyon türelmetlen vagyok, pedig nekem még időpontot sem mondtak, csak valamiért az volt a meggyőződésem, hogy korábban jön. Persze apa szülinapja is itt van 2 nap múlva, ő is örülne egy ilyen szép ajándéknak, de pont tegnap határoztam el én is, hogy nem teszem tönkre a napjaim azzal, hogy állandóan magamat és a jeleket figyelem, majd jön ha akar. A legutóbbi ctgn én is frászt kaptam, mert más csinálta és nem találta a szokásos helyen a szívhangot, kereste egy darabig mire meglett, mert Zoló úgy látszik áttelepedett a másik oldalamra, de nekem az a pár másodperc éveknek tűnt, mondta is a férjem, hogy el fehéredtem.

Hékás
- engem az elmúlt 2 hétben kétszer elvitt apa vacsizni, ráaadásul szuper helyekre, de sajna én csak a sportcipőt tudtam a lábamra húzni. Hát ez van, mindenki azt gondol amit akar, nem érdekel.........

Gigi - csodaszép baba!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Majd később még visszanézek hozzátok, most a férjem elcsalt egy kis fagyizásra úgyhogy mennem kell! De ha addig kapok választ az előző kérdésemre annak nagyon fogok örülni! :lol: :lol: :lol:
ancsika82

Ancsika - először is üdv itt! A recepteket én a védőnőtől kaptam, szerintem kérdezz rá nálatok mi a protokoll, ha nem adja ki, akkor keresd fel a körzeti vagy a választott gyerekorvosodat. én először a körzetihez megyek majd, mivel senkit nem ismerek, nem tudok semmi alapján választani, ha nem válik be, majd váltok. Tgyást a szülés előtt 4 héttel már igénybe tudod venni (28nap), de ez csak egy lehetőség, ha neked úgy jobb anyagilag, akkor a szülés után is elindíthatod!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Megvagyok, még mindig egyben...:D

Megvolt ma Julikám szülinapja, úgyhogy jövő hétre is kéne egy szülinap :D

Holnap megyek be a kürházba egy vizitre, talán még hazajöhetek.

Gigi
gratulálok Tomihoz, gyönyörű fiú, a jó szüléshez és az ügyes szopizáshoz

Csiri
Isten hozott újra köztünk nagyon hiányoztál, Zoé nagyon szép kislány.

Bari,
sajnálm a dokid dumáját...rssz napja volt tuti, csak kár hogy épp rajtad töltötte ki a feszültségét...még alakul ez a szülési időpont...csak valóban beleélted magad a 38-ba most meg megint bizonytalan...de eltelik...hidd el.

Puszik mindenkinek
Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

Ancsika: Üdv itt... Manka teljesen jól írja. Avédőnővel kell beszélned doki ügyben. Nálunk úgy megy, hogy én kiválasztok egy dokit és a védőnő beszél vele, hogy mikor tudunk találkozni egy megismerkedésre. A receptet úgy fogom majd megkapni, hogy apa (vagy én) telefonál a védőnőnek, hogy megérkezett a pici, akkorra már a recept a kartonunkban lesz. Majd apa beugrik érte szülés után, érkezésünk előtt és kiváltja a gyógyszertárban.

A TGYÁS-sal épp most "játszadozom", én már 15.-e óta TGYÁSon vagyok. Elmész a háziorvosodhoz, kiszámolod a szülés kiírt dátuma előtti 28. naptári napot, elvileg onnantól bármikor kérheted... Kapsz majd egy rózsaszín papírt ("Orvosi Igazolás a keresőképtelen -terhességi- állományba vételről" címűt), amire ráírják a szülés várható időpontját is. Ezzel tudja a munkáltatód elindítani a TGYÁST. Szülés után kell a 4 alkalmas igazolást és a születési anyakönyvi kivonatot beadni (tehát utólag), a kiskönyvedet ne add ki a kezedből, mert nincs most rá szükség! Holnap megyek be leadni a papírokat az OEP-hez, így ha valami mégsem jó, akkor egyből tudnak szólni, hogy ezt vagy azt mégiscsak kérik (pénteken ezt az ügyintézést mondták, amikor bementem rákérdezni, hogy milyen papírok kellenek...)

Bari: Ne tűnj el!!! Bunkó a doki, de lehet, hogy csak nem volt ma formában :( Sajnos van ilyen, lehet legközelebb kedvesebb lesz... Tudom, ez sovány vigasz. Tényleg már csak pár nap van hátra, ne keseredj el. Ja és én a helyedben rákérdeznék a hegre, elvégre a te gondod is, ha elvékonyodik. Ma csak CTG volt, ugye? Fel a fejjel, hamarosan a kezedben tarthatod a kis csemetédet ;)

Hékás: papucs :lol: Én már vagy 3 hete csak abban járok, ha jó idő van. ;)

Mára ennyi lettem volna. Ma sajnos eléggé nehéz napunk volt. A Forma1 alatt már-már le akart szakadni a derekam és az oldalamon akart kijönni Bence. Gondoltam vagy a F1 miatt ilyen izgatott vagy megyünk szülni... Hát az előbbi, apjára ütött :lol: Együtt fogják a F1-et nézni, mert mindkettő autóbuzi lesz :D

Jó és pihentető éjszakát nektek!

Kép

Kép
bettica

Bettica
Nálunk a 3 fiú együtt nézte a F1-et... anya azalatt szundizott... :wink:

Ancsika
Recepteket általában a gyerekorvos írja fel...

Dana
Julikádnak még sok-sok boldog szülinapot kívánunk!

Csiri
A közös fotoalbumhoz kellene Zoéról is kép!
(valamiért a tiédet nem tudom innen lementeni :oops: )
Vendég

Ancsika, üdv itt... :) :) :)

Kriszta, nem adtál választ a csalános témára... :) szedtél rá valami gyógyszert, vagy magától elmúlt??[/b]
csipisz

Sziasztok!
Csiri!
Gratulálok a gyönyörü kislánykádhoz!
Legzen benne nagyon sok örömed!
És fotozgasd a gyönyorü rózsaszin rucikáiba!
Ugy tudom tele a szekrény! :lol: :lol:

Rakok pár képet Mirkómról.
Vendég

Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Csiri: Gratulálok, nagyon szép kislány Zoé! Nagyon sok egészséget kívánok az egész családnak!

Gigi: Gratulálok, nagyon szép kisfiú Tomi! Nagyon sok egészséget kívánok az egész családnak![/b][/size]

Örülök, hogy mindenki egészséges, és hogy otthon vagytok!

Mártival mi lehet?

Ancsika: üdv közöttünk!

Dana: Julikának boldog szülinapot kívánok!

Móni: várjuk a képeket!

Betti: nekem is már le akar szakadni a hasam, már elég nehéz cipelni!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Móni: nagyon édi baba Mirkó! A haja miatt nagyon irigyellek! :D

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Bari!
Neked meg kitartás!
Gondolom már mennyire kész vagy!
Kiváncsi vagyok ha meg lesz a babócád akkor min megy majd a paramamiság! :D :D

Látom nincs itt senki!
Akko joccakát
Vendég

Andóca!
Köszi! :oops: :D
Lehet hogy a te babádnak is nagy lesz a haja!
Nem tudhatod! :)
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 20:01-kor.
hékás

:idea:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:54-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: