A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 16:21-kor.
hékás

:!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:31-kor.
Vendég

Móni annyira édes Mirkó!!!! Egy kis tünemény! És az a mosoly.... :D Itt fogok elolvadni a gép elött.... :D

Mi lehet Mártival? Ma még nem írt semmit?

Vikka

Kép
wvikka

sziasztok

móni nagyon cuki a kis Mirkó, egyetértek-sok képet kérünk,mosolygott már rád?

nektek milyenek voltak a fájástevékenységeitek?felteszem, ti nem tesztek fel?ma voltam, azt mondták minden oké.barinőmnek vissza kell menni, mert egy kis időre nem fölfelé, hanem lefelé mentek a kiugrások.vagyis pont fordítva mint a normál.volt valakinek ilyen? MERT szegény nagyon para, s a doki nem mondott neki semmi érdekeset, csak hogy megnézzük holnap.akkor csak nem lehet olyan baj?

szoval nem utal arra a fájástevékenység, hogy mikorra várható a szülés?

Kép

Kép
Kép
eyi

Eyi!
Mosolygott bizony!
IMÁDOM! :lol:
Vendég

eyi: amennyire én értek hozzá, ez még semmirese utal. :) az enyém is hasonló (mindjárt bescannelem ha akarod), az alsó görbémen semmi extra kiugrás... szóval még seholse vagyunk a szüléshez, de ez egyelőre nem is baj. :D

mia_snow

Sziasztok!

Ezt ma olvastam a Dél-pesti topikban,ahol majd Márti szül,az egyik szülésznő írta:
"Márti még egyben, tegnap beszéltem vele, azt mondja biztonságosabban érzi magát bent, mint otthon. Saját választásából maradt a kórházban. Mivel még nincs itt az ideje, és zárt a méhszáj, rendszertelenek a fájások, várnak a műtéttel."

Szóval semmi változás.

Eyi,
a gép fájás érzékelőjére nem mindig lehet adni.Amit most látok a tieden,az még nem utal fájásokra.Azok nem ilyenek,olyan,mint a hegy,és van egy kicsit vízszintes teteje is.
:wink: Azt meg egy nst leletből nem lehet megjósolni mikor várható a szülés!

A barátnődnek meg szerintem azért kell controll,mert valószínű a mozgásokkor nem nagyon ment fel a szívhang.(próbálom nem szakmailag megfogalmazni,hogy érthető legyek :wink: )Ahogy kivettem az írásodból,amikor mozgott inkább az alap ritmus alá ment kicsivel,ez az amikor lassul és nem gyorsul a szív,és ezt meg kell figyelni!!!!!

De a tied nagyon szép görbe!!! :wink:

Móni és Gigi!
Nagyon édesek a babák!!

További jó pocakosodást kívánok mindenkinek,természetesen a babásoknak jó babázást!

Timi
timiban

Kicsit helyett kicsi :oops:
timiban

Eyi: ez az én szerdai CTG-m. Elvileg lent amikor kiugrik, akkor van fájás, és az a jó, hogyha olyankor fent is kiugrik. Illetve, ha fent kiugrás van, ugye akkor mozog a baba, és ilyenkor több is a pulzusa, ez normális, és olyankor az a jó, ha lent is van kiugrás. Na remélem ezt érthetően írtam le. Ezt mind a szülésznő mondta. De én ugye nem tudom szakszerűen leírni ezt!

Amit látsz, azok még nem szülési fájások!

Kép CTG

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Timi: megelőztél a válasszal...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Timi: remélem jól írtam le, amit írtam és nem írtam hülyeséget. Az enyémhez mit szólsz?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

köszi csajok
scanneld mia
egyébként te már 38 hetes vagy-én olyANtájban szeretném, hogy kibujjon. már biztos izgalomban lennék a helyedben..

Kép
Kép
eyi

Andóca,
igen jól írtad le.A lényeg,a lényeg,hogy mozgáskor magasabb a frekvencia,majd a fájásoknál is az a jó,ha az alapfrekvencia alá nagyon nem megy.
Különben a te görbéd is jó. :wink:
timiban

hát akkor az én kicsi Mírám nagyon szabályos, ahol kiugrik lenn ott fennt is.

egyébként én most voltam először, nem tudom milyennek kell lennie, csak azért kérdeztem a fájástevékenységet, mert barinőmnek majdnem teljesen egyenes volt!

Kép
Kép
eyi

köszi Timi!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Eyi az nem baj, nekem is az előző majdnem teljesen egyenes volt! A mostani sem ugrál annyira szerintem, ha megnézed!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Hát csajok,nekem még mindig nem tiszta ez a görbe,hogy mi micsoda.Biztos nem figyeltem eléggé.

Kép
melike

Eyi!

Én már a 38.hetet betöltöttem,ki vagyok nyílva,jósolgat is,de mindegy,hogy én mit szeretnék (még ha izgulok is),ez a gyerek MÉG NEM akar megszületni.

Szóval ilyesmire nem is kell gondolni,hogy ki mit szeretne,meg mikor akarna szülni...pláne első gyereknél... :wink: :wink: :wink:

Kép
orsitigris

Melike: a felső mutatja a baba pulzusát a lenti meg a méhtevékenységet. A többit meg feljebb leírtam, meg Timi is! Így már ok?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Köszi!Tisztul. :lol:

Kép
melike

ja orsi igazad van..de én már nagyon parában lennék a helyedben.

mialatt nst-n voltam, egy nő volt ottbenn,már köntösben, beutalták, mert elesett. kérdezte a doki, hány terhessége volt,azt válaszolta, négyet szültem, huszonvalahány vetélésem volt..erre a doki-mennyit tetszett mondani
-ott van tessék megnézni..25-30 vetélés volt beírva a kiskönyvébe.Azt mondja azért van ilyen lelkiállapotban. hát tisztára kiakadtam.most hogy elmentek e tőle, vagy elvetette őket arról nem esett szó, de már mikor bejött láttam hogy valami nincs rendben vele.
na megyek lemosom a járókát, majd jövök..

Kép
Kép
eyi

úú Eyi ez elég durva!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Eyi: Húha... Hát az azért nem semmi :roll:

Timi, te szakértő: Az én görbém olyan, hogy amikor a baba mozgott (kb. 7x), akkor ment fel az alsó is meg a felső is (tehát j, az alapján, amit mondtatok). Az alsó görbém ilyenkor 60 és 80 közé ugrott... A doki azt mondta, hogy tökéletes, de azt nem hogy mihez képest ;) Ha szülnénk már, akkor ahhoz ez most jó vagy még "gyúrjunk" egy kicsit?
Olyan jó, hogy néha benézel és elmagyarázol nekünk ezt-azt :) Tényleg! Nem tudom, mi lenne velünk nélküled... :roll: Azért mégis jobb egy szakembertől választ kapni, mint a google-t bújva kétes, néha egymásnak teljesen ellentmondó válaszokra lelni. Eddig Gigi nyugtatgatott minket, de most ő babázik... Ugye Bari? :)

Kép

Kép
bettica

bettica:
nekem most pozitív lett a szűrésem és a dokim írt fel Semicilint. Ahogy a többiek is írták ez szülésnél nem túl jó, mivel a baba tüdejébe is juthat.
Milán születésénél negatív lett az eredmény, viszont mikor már megszültem közölték a kisfiamnak adtak gyógyszert mivel pozitív lett szűrésnél. Szóval ez változó kinek mikor jöhet elő.

csipisz:
köszönöm a táblázatot!

bárány:
nálunk ugyan nem titkos a név, de még utána kell járnom az újszülött anyakönyvvezetőnél, hogy ahogy mi szeretnénk anyakönyveztetni Törpillát úgy lehet-e, vagy kell hozzá egy-két papír. Úgyhogy amíg nem tudom 100%-ra, hogy ok, addig inkább nem mondom meg a leendő nevét.

Ahogy Orsi is írta, első gyereknél nem lehet megmondani mikor is fog születni, bárki bármit akar. A másodiknál már remélem azért lehet - Orsi nyugtass meg - mert most szeretném ha hamarabb meglenne (június 5-én).

Eyi:
nem semmi, ilyet még nem hallottam!

Ki hogy áll a lábdagadással? Kicsit fura ez számomra, mert az előző terhességemnél nem volt ilyen, pedig most sem szedtem eddig fel több kilót mint annó.

Kép

Kép
éca

Gigi - gratulálok!!!!!!!!!!!!! Nagyon édes a kisfiatok, remélem jól vagytok és a tejcsi is megindult szépen! Majd várjuk a szüléstörténetet, de most úgy is első a család! Jó egészséget mindkettőtöknek és gratulálok a büszke papának is!

Moni - a te legénykéd is egyre szebb, és ahogy ott fekszik, keze a feje alatt..........meg kell zabálni! Én is akarok ilyeneket fotózni!!!!!!!!!!!!

Én tegnap voltam dokinál, minden oké. 33,7 cm fejkörfogat :shock: 97,5mm BPD, 3200g becsült súly :shock: 2110-es méhszáj, és még van három hét. Igaz már bármi lehet, de azért még jövő hétre kaptam időpontot. Tegnap volt sok görcs, ma pedig semmi.... :cry: Még nem illeszkedett be a fejecskéje sem, viszont a vizsgálat után volt vérezgetés, kérdés, hogy mivel elég sok volt és furcsa állaga is volt, talán elment a nyákdugóm is? Vagy csak a vizsgálat hatása volt?

Orsi - neked spontán vagy vizsgálat után ment el a nyákdugó? Bocsi, de már nem emlékszem! :oops:

Kriszta - mi a helyzet? Fájdogálsz még?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Móni: nagyon szép a kisfiad!!!!

Én is nézegetném már a lányom, de megmondom nektek őszintén, hogy a szüléstől egyre jobban félek. De talán ugy van, ahogy megbeszélgettük már egyszer, hogy : az ismeretlentől tartok leginkább. (na meg persze a fájdalomtól)
Én nagyon szívesen elcipelgetem még őt 30 napig. NEM AKAROK ELÖBB SZÜLNI!!!! :? :? :?
Most is csuklik, egyem meg... :D :D :D :D :D
bszilvi25

:?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:32-kor.
Vendég

Betti,
a fájásgörbe akkor is felmegy,ha csak keményedésről van szó.Amikor mozog a baba,olyankor is keményedhet,ezt jelzi a gép.60-80-as fájásoknál is lehet szülni,mert ez nem ettől függ!!!Nem a gép érzékenysége tágítja a méhszájat! :lol: Meg vmikor nem is ad igazi eredményt.Van akinek az egekben mutatja és alíg érez vmit,van akinél meg csak dombok vannak,de azok már fájások!
Vajúdásnál sem a számok a mérvadók,hanem,hogy milyen sűrűen jönnek,és meddig tartanak.
Én sokszor produkáltam hegyeket,rendszeres összehúzódásokat nst-k alatt,mégsem tágultam,sőt nem is szültem meg spontán egyiket sem! :roll:
Valamint a vajúdás alatt meg arra vagyunk kiváncsiak,hogy,ha lassulás van,az mikor következik be.Fájással egy időben,vagy utána,mert az se mindegy,de ez már tényleg elég szakmai! :roll:
Remélem tudtam segíteni az alsó görbe megfejtésében! :wink:

Szilvi,
ne félj!Próbáld meg fejben rendbe tenni a dolgokat.Készülj rá,hidd el nem olyan rossz!Fáj,mert tényleg fáj,de van közte szünet ahol lehet pihenni.Olyankor tényleg lazulj majd el,ne gondolj semmire!

Szép estét!

Timi
timiban

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:32-kor.
Vendég

[quote="jkriszta"]. írta:jkriszta..meg nagyon feszít már a buksija is, egész gátig, végbélig... :

na ilyet érzek én is, de nem fáj. most akkor ez micsoda? csak feszitget? akkor még semmisincs ugye? szóval ez nem számit joslo fájásnak? van hogy köldök-tájékról elindul egy ilyen feszülős-húzódós érzés és a végbelemig érzem, pár mp-ig tart, aztán elmulik.

hú de gáz ezt igy leirni, bocsi... :roll:

íme a mi görbéink múlt hét szerdán:
Kép

mia_snow

[quote="jkriszta"]V írta:jkrisztaan valaki aki gátmasszást végez??? :oops:

én nem de szeretném ha apa nekilátna.... :lol: :oops:

mia_snow

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:33-kor.
Vendég

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:33-kor.
Vendég

nekem azt mondta a dokim hogy ha már OLYAN fájás lesz, akkor az TÉNYLEG FÁJNI FOG ne aggódjak. és 5 percenként. ha nem 5 perces, akkor el se induljunk. mondom jóvan...

mia_snow

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:34-kor.
Vendég

hehe, elkezdödött a barátokközt és sehol senki... :lol:

mia_snow

sziasztok!

nemrég értünk haza a dokitól, kicsit messze van azért ilyen későn.
Rendben volt minden az NST-n, vérnyomás is OK, a vizeletben viszont megint látszik valami, hogy gyulladás van. Szerencsére nem cukor vagy fehérje, de el kell mennem egy laborra még a pisivel, látni szeretné és akkor kapok antibiotikumot.

Legközelebb jövő szerdán kell mennem, ha addig nem történik semmi. Akkor lesz az utolsó UH is. Arra még nagyon kíváncsi vagyok mekkora lehet pocok.

Szilvi: én is félek néha, de mikor megnézem az aranyos babafotókat kicsit elszáll a félelmem, hogy nemsokára mi is gyönyörködhetünk a sajátunkban. :)

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Lányok: én nem csinálok gátmasszázst. Én csak málnalevél teát iszom, + szedem a homeós bogyókat. Nem tudom, hogyha gátmetszést csinálnak ér-e valamit a masszázs???

Kriszta: nálad most más érzés a fájás, mint az előző terhességnél?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Én arról lemaradta,mert Bódi Margó olyat főzött,hogy csak lestem. :shock:
Mindenki fullra ette magát.

Kép
melike

Fúúúú,nem tudom meddig akarja még csinálni a kisfiam ezt?!Bukfencezik vagy focizik nem tudom,de kigúvad a szemem! :shock:

Kép
melike

melike: guszti segitett neki? :D

Andi: elvileg a gátvédelem miatt lehet fontos a masszázs, tehát hgoy megússzuk a gátmetszést... de ez állitolag az elsö babánál szinte lehetetlen, föleg ha 3,5 kg fölötti a gyerkőc. szóval már jó korán el kell kezdeni a gátizomtornát, olajos gátmasszázst... igazábol hogy elég rugalmas legyen a terület szülésre, hogy ne repedjen/ne kelljen gátmetszés. hánemtóm...

mia_snow

Mia: én mindenképpen szeretnék gátmetszést, mert inkább legyen egy kis vágás, mint egy nagy repedés. Ráadásul a vágás az célirányos, a repedés, meg 'fut' ameddig akar és arra amerre akar és sokkal nehezebb utána összevarrni. (már ha lehet).

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:34-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:35-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:35-kor.
Vendég

Kriszta:

Homeopátiás gyógyszerek szüléshez

6 (vagy 35.héttől) héttel szülés előtt:
- MÁLNALEVÉL GYÓGYTEA: tágulást segíti. Reggel-este 1-1 bögre tea, 1 teáskanál teafű 2 dl vízben leforrázva, kb. 10 percig állni hagyva, utána fogyasztható, ízesíthető.

36 héttől:
- CAULOPHYLLUM THALICTROIDES CH30: tágulást segíti, 1x5 golyócskát elszopogatni.
- CIMICIFUGA RACEMOSA CH30: tágulást segíti, 1x5 golyócskát elszopogatni

Szüléskor:
Ha már vannak méhösszehúzódások vagy elfolyt a magzatvíz:
- CIMICIFUGA RACEMOSA CH9: tágulást segíti, 1x5 golyócskát elszopogatni
- CAULOPHILLUM THALICTROIDES CH 5: tágulást segíti, 1dl vízben 10 golyócskát műanyagpohárban feloldani, műanyagkanállal kevergetni, és 10 percenként 1 kortyot inni. Ha elfogyott, lehet készíteni újra a koktélt.

Ha 1 perces fájások vannak (közvetlenül a szülés előtt):
- ARNICA MONTANA CH30: vérzéscsillapító, sebgyógyító, 1x5 golyócskát elszopogatni
Közvetlenül a szülés után:
- ARNICA MONTANA CH200: vérzéscsillapító, sebgyógyító, 1x5 golyócskát elszopogatni

Szülés után:
- ARNICA MONTANA CH9: vérzéscsillapító, sebgyógyító. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni, 1-2 hétig (1 dobozban 1 heti adag van)
- DELPHINIUM STAPHISAGRIA CH9: ha volt gátmetszés, sebgyógyító szer. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni, 1-2 hétig.
- CIMICIFUGA RACEMOSA CH 9: méhösszehúzó. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni, 2-3 napig.
- PÁSZTORTÁSKAFŰ ÉS PALÁSTFŰ GYÓGYTEA: vérzéscsillapító, méhösszehúzó. Reggel-este 1-1 bögre tea, 1 teáskanál teafű 2 dl vízben leforrázva, kb. 10 percig állni hagyva, utána fogyasztható, ízesíthető.

A kórházak szoktak adni ERGAM cseppet (méhösszehúzó), de a legjobb méhösszehúzó a szoptatás.

Szoptatáshoz:
- RICINUS COMMUNIS CH5: a tej megindulásához. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni.
- vagy URTICA URENS CH5: tejképzéshez. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni.
- LAKTOHERB GYÓGYTEA: tejképzéshez. 1 filter tea 2 dl forró vízzel leforrázva, kb. 10 percig állni hagyva, utána fogyasztható, ízesíthető. Naponta 5-6-szor is iható.

A homeopátiás gyógyszerek egyszerre is szedhetők, de előtte és utána legalább fél óráig nem szabad inni, enni, fogat mosni és rágózni (könnyebben felszívódik a száj nyálkahártyáján, de a mentol közömbösíti a hatását). Lehetőleg áramtól (pl. konnektor, mobiltelefon) távol tároljuk. A szülés előtti gyógyszerek azoknak ajánlottak, akinek a babája már megfordult és nem császármetszéssel fognak szülni (császárnál jobb, ha a szövetek kötöttek maradnak). A homeopátiás gyógyszerek csak gyógyszertárakban kaphatók, CH15 alatt 400 Ft az áruk, CH15 fölött valamivel drágábbak..

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

hú kriszta, pont ennyi idős vagyok én is. ilyenkor egy kicsit irigykedem, hogy egyre közelebb vagy a célhoz.de nem jóslók?rendszeresek?mérd az időt

Kép
Kép
eyi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.30 09:36-kor.
Vendég

Kriszta ugy emlékszem h Giginek nem folyt el, csak fájásai voltak. nekem a dokim azt mondta hogy ha alfolyik, akkor gyors zuhany aztán korház, VAGY ha fájások vannak inkább itthon huzzam ki az 5percesekig, és csak akkor induljunk, korábban nem érdemes. még a 8perces fájások is elmulhatnak, vagy elhuzodhatnak akár órákig, jobb ezt az idöt a nyugodtabb, megszokott, itthoni körülmények között eltölteni. pihenj le, vegyél meleg fürdőt, ha ezektöl csillapodik vagy elmulik, akkor csak jóslók a fájások.

mia_snow

Kriszta!

Lehet, hogy beindultak a dolgok? Mindenképpen írj reggel, hogy mi a helyzet. Lehet hamarabb kibújik Zéti, mint gondoltuk! Vigyázz magadra és pihenj, ha még tudsz. Én csak a teát iszom, homeót nem szedek, lehet nekem sem ártana ezek alapján........

Manka

Kép

Kép
mankabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: