pedagógusok.
Anyum az (volt), hát mit ne mondjak, alig volt kiborulva nap mint nap...
kezdetben 5 felettieket tanított, majd mondván, rosszak, már öreg, nem bírja, tegyék le kicsikhez, hát 1-2-be tették le, na a kedves gyerekek közül a legkedvesebb gyerek legszebb szavai:hülye qva, anyám majd megver stb...
aztán mivel ott nem lehet buktatni, anyu mondta a szülönek, maradjon még plusz egy évet elsőben, mert nem fogja bírni, erre a szülö, maga nem ért semmihez, a gyerekem okos, miért ne bírná...
na meg a fizetés, röhej,komolyan. nem dolgozik 8 órát, igaz, de amit ki kellett bírni némely kölöktől...el is ment nyugdíjba, amint tudott...én többet keresek 4 év munka után, mint anyám 30 év után...pedig az én fizum is szar.
aki lelkiismeretes tanár, pedagógus, le a kalappal, nehéz már. túl sok az okoskodó szülö, okoskodó gyerekkel, aki meg nem lelkiismeretes, az más, azt elítélem...
egyik helyesírás tanár, vagy magyartanárom szóval helyesírás volt, na hát hm....ly és j....ő sem tudta vagy átjavított nekem rosszra...szóval igen, az ilyen ne menjen tanárnak, de aki lelkiismeretes, lelkére veszi....nekik nehéz.
a 8 hét miatt én is irigykedem, de egy percig sem lennék tanár...
ja és igen, a legáltalánosabb kérdés, miért adott fekete pontot, hogy merte???feljelenteték az igazgatónál...utána anyum csak pirospontokat osztogatott...jó ez így???anyu annó nem szólt bele a tanárok dolgába, ellenben ma...röhej. és bejön a kölkéért ha egyáltalán bejön 10 cm vastag arannyal a nyakába és jól megdícséri hogy ügyes vagy hogy szétverted annak a másik szerencsétlen gyereknek a képét...szóval ilyenek is vannak sajnos. na jó, nem általános, de sajnos, ilyen gyrekek és szülök is vannak.
szégyen, sajnos.
tehát egy-két gyerekekhez, tanításhoz nem értő pedagógus kivételével megemelem a kalapom...
ja és még egy a diáknak, szülönek ezer meg ezer joga van, a "hülye" pedagógusnak meg csak kötelezettsége és alázata...ez nem jó így, de hát ez a mai világ, sajnos.
()-es megjegyzés, ez az én véleményem, mindenkinek lehet eltérő a véleménye, amit mindenkinek tiszteletben kell tartani, én leírtam a sajátomat....
ui.: tök röhej, most egy másik topikban is kb erről a témáról (lletve ott az egyetem vs. munkások témáról és a tandíjról) van szó