A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Borsika: tényleg gyönyörű baba! szívből gratulálok nektek!

a mellszívóval kapcsolatban én is csak azt tudom kérdezni elsőként, hogy biztos hogy kell? (amúgy, ha igen, akkor a többiek már adtak tippet, hogy milyet vegyetek). nekem valami névtelen kis egyszerű kézi volt, azt is igazából csak a kórházban használtam, amikor, úgy éreztem, hogy most fogok szétdurranni.

banana: én gátvédelemmel szültem, igaz a másodikat. az elsőnél a Margitban kérdés nélkül vágtak. én csak ajánlani tudom, mert ég és föld a különbség (legalábbis nekem az volt) bár az is igaz, hogy függ a dolog attól is, hogy mekkora a baba. szóval szerintem beszélj szülésznővel is. végül úgyis útközben dől el a dolog, szerintem. nagy rákészülésre nem emlékszem.
nekem anno terhestornán azt mondták, hogy a gátvédelem miatt készüljünk arra, hogy akár 10 tolással is tovább tarthat. ehhez képest nekem mindkét gyerek 3-ra megszületett. úgyhogy ez nagyon egyénfüggő is. de mindenesetre nem éreztem úgy 4 napig, hogy karóba húztak, nekem ez sokat jelentett. :shock:

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok!
Köszönjük jól vagyunk. Akkor éjszaka volt az a kis hőemlkedés, de azóta sem semmi. Vagyis sajnos kiütéses lett, ez is ugye az oltástól. Hát neki is ritka rossz bőre van, hiába barna, mint az Anyjának. és az nagyon csúnya még mindig, sőt tegnap az epret is kipróbáltuk, de hát ettől is rosszabb lett.
Szóval ezt sem bírjuk még! Majd jövőre!

Dorka,
Nagyon szépek vagytok!!!
Nem ért még ide a kép!

Szandinak boldog névnapot kívánunk!!!

Barbi
Nagyon szépek vagytok, de hát ez nem újdonság! :wink:

Vica
Réka egyre ügyesebb, múlt héten a pelus, most a saját ágyikó! De jó, de jó! Igazi jó kis Növérke lesz, lesz itt segítség!!
Nagyon édes Hugica!!

GabiJaj szegény Anyukád, :cry:
Nagyon sajnálom.
És hogy bírta ketyerét? Rajtam is volt, és nagyon rossz, pláne éjszaka, mikor arra ébredsz hogy pumpál, és én reggel bementem és közölték, hogy rossz és meg kell ismételni, no comment!
Szóval hogy van Anyukád???
Jóbulást neki!!!
És Ti meg majd mentek máskor,

Valentina
Nagyon jók a képek!!
Hol fürdik Viktor?

Vali,
Hú, nagyon vigyáznak a gyerekekre!
De jó lesz Ákosnak, ha eljut!

Manóka
Sok sok gyógypuszi nektek!!!

Steffi,
Jaj szegény Martin.
Hogy van? Mit mondott a doki?
De jó, de jó! Hogy érzed a kistesót!!! Szuper!
Kép rólad?

Kriszta,
Nagyon csini kismami vagy!!!

Borsika
De jó hogy itt vagy!
Gyönyörűek vagytok, és jó látni a Te vonalzód is!
És hol is van a cicis kép?
Nekünk Avent van, elektromos, és jó, mert akinek rossz a keze, az jobb, meg éjszaka is jobb ha ott ülsz az ágyon, és a gép dolgozik, TE meg félálomban :wink:

Borsa
Ez a kisCsaj is egyre szebb! Apa késziti már a puskát??
és jól emlékszem hogy Hugit szeretnél? :wink:

Veronikusz
Szuper!!! Tök jó hogy ennyit aludtatok!!!

Dóri
De jó hogy jöttél!!!
Hogy vagytok?
Gyönyörű a kis hölgy!!!

Barbi,
Igen, igen Hanna jót kérdezett.
Én majd olyat szeretnék, amin Lara is rajta van
Hm?
Lehet majd? :oops:

Hanna
Annyira szép ez a Fiúcska,
Imádom!!! Meg kell zabálni
Nagyon szép helyen voltatok!!

Steffi, Veronikusz, Zsófi,
És a többi kismami!
Tervezitek hogy mentek majd 4Dre?
És látunk majd képeket??

Barbi, Dorka, Dóri,
Most pénteken, és jövő hét szerdán lesz dvd-s úszás

mi szerdán megyünk, mert én szeretnék!
úgyanis ezt a mostanit már kicsit unom! napi 4*
Na jó nem unom, csak szeretném a fejlődését megörökíteni!

ja, mi jól vagyunk, csak hát nagyon Anyás a kis hölgy.
:cry:
Tegnap is mentem fotóra, és a két nagyi volt vele, mert Apa nem ért haza,
És hát annyira sírt, hogy vörös foltos lett a feje, :cry:
De hát mennem kellett

:cry:
Bementek a játszóra,
Mert már egy hete homokozunk is eddig csak a hinta és a csúszda ment
És hát ott is ült a hintába
Néha abba hagyta a csúszdát, majd meglátod egy Anyukát
Akkor eszébe jutott, hogy az övé hol van, és sírt, :cry:
És hát ez így ment, még be nem mentek a homokba
És meg nem jött az Apja.

ja és éjszaka felkelt, és sírt, persze ha már fent volt akkor evett is, és átöltelt. Olyan édes, olyan volt, mint aki meg akarta nézni, hogy haza jött e Anyuci.
:oops:

Na most mennem kell, mert reggel úszni voltunk, és Lara bealudt, de gondolom lassan most már ébredezik a drágám!
Meg hát sok is voltam!!!

ancsaboszi

Sziasztok,

Én is itt, bár írni csak ritkásan... Inkább olvasgatok ;)

Borsika, nagyon megható volt a születéstörténet, sikerült megkönnyezni nekem is...

Banana, lassan tényleg mi jövünk :)

Steffi, Martinnak jobbulást!!!

Tegnap voltam ctg-n. Kislányom produkált egy szinte értékelhetetlen eredményt. Mondjuk maga a gép se volt az igazi (van egy kis kontakthibája állítólag), de szép hosszú üres szakaszok voltak a szalagon, mert a gyermek mindig arrébbvándorolt :) Úgy látszik unja már hogy ennyit kukkolják. Persze azonnal elzavartak flowmetriára, de legalább az rendben van. Dokim meg csak mosolygott, azt mondta, nem rossz ez az eredmény, amíg mocorog a gyerek addig úgyis minden oké :D

Csak már megint kikészültem a tegnapi naptól... Megint az egész napos vérvétel, csak most nem vetettem fel magam az osztályra (legalább a felvételi procedúrát megúsztam), hanem elmászkáltam a városban, megvettem a légzésfigyelőt, meg bementem házassági anyakönyvi kivonatért (csak hogy eggyel több papírom legyen), meg ilyesmik... Ennek megfelelően estére úgy kikészültem, hogy csak most kezdek magamhoz térni... Úgy látszik ilyen egész napos programot már nem kéne tervezni :( úgy érzem magam, mint akit összetörtek. Bár gyanítom ez a front se segít sokat :(

Mostanában azon gondolkodunk apával, hogy mégiscsak kéne második nevet is adni Annácskának, főleg, hogy ilyen ritka vezetéknevünk van (Molnár) :D Én pont ezért valami különlegesebbet szeretnék, és valaki említette itt a fórumon a Míneát, ami megfogott... (bocs lányok, nem akarok ötletet lopni, de tényleg tetszik :oops: ) Tényleg lehet anyakönyveztetni?? Úgy tűnik apa is elgondolkodott az ötleten...

No elszaladok, még meg kell csinálnom anyós adóbevallását...

Igyekszem most már sűrűbben jönni, csak hetente két napot a kórházban töltök most már, és annyira el tudok fáradni benne :(

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Benne maradt egy papírzsebkendő a mosógépben! :twisted: :twisted:

Cukipofa, írok privit.

Banana! 35 évesen szültem gátvédelemmel... Persze edzeni kell előtte az izmokat. De hidd el, megéri. Hogy mekkora a baba, hát nem tudom... Eszter 4,57 kg-mal bújt ki, és 35,5-ös fejkörfogattal. Nem is repedtem.

Emma nagyon kis csibész! Az egész lénye nevet! :D

Szjudy, próbálj pihenni. Épp elég stresszes ami van, ne erőltesd túl magad mg azon felül is.

Angyalka, Mancika - üdv!
Én is azt tudom mondani, hogy az osztály valóban szoptatáspárti. Láttam, hogy a szobatársammal mennyit dolgoztak a nővérek. (Szoptatási gondjai voltak).

Megyek, pihi.

Kép

Kép

Kép
memme

Először is minden baba nagyon aranyos és cukipofa, inkább nem írom külön-külön, mert még valakit kihagynék a felsorolásból azt meg semmiképp sem szeretném!!!!

BAnana!
Én is gátvédelemmel szültem, Berke is 3900g volt , nem mondom, hogy sima ügy volt...jó sokáig tartott (bő másfél óra volt a kitolás), de szerintem megérte, mert isten igazából nem is fájt utána egyátalán a gátam.... :lol:
Javaslom az intim tornát, azt mondják, az sokat segít!!!!Szerintem menni fog!

Borsika!
Nagyon megindító a szüléstörténeted...szernecsére nem volt olyan nagyon hosszú!Képzeld én is ugyanabban a szülőszobában szültem és után az 511-ben voltam én is elészállásolva......
Bogi nagyon szép kisbaba:)Ami a mellszívót illeti nekem kézi Avent van...sokat is használtam és működött...azt nem mondom, hogy szerettem használni, mert nem valami jó dolog a fejés de működött és az a lényeg!!!!De szerintem várj még vele, mert ha nem sír Bogi vagyis elég neki a tejcid akkor nem kell fejned még ..........szerintem......
Veronikusz!
Nálam is nagy a mpozgolódás....olyan fura mert Berke végig fejjel lefelé volt és ez a babó meg csücsül még mindig....(remélem majd azért megfordul)és annyira lent érzem, hogy rugdos...néha keményen a hólyagomon ugrál...nagyon fura..Te hol érzed??MIkor szoktak megfordulni??tudom vagyis gondolom, hogy még ráérek.

KépKépKépKép
vdorka3

A még csücsülő babósoknak a Bába válaszol -ból:
1211288131.9323.doc
1211288144.1032.doc
linocs

Dorka!
Nyugi, nálunk is, meg Manókáéknél is csüccs volt (nálunk inkább fekvés a hólyagomon) és most úgy tűnik, fejenállás van, de majd jövő hét pénteken mondok biztosabbat. Úgyhogy nyugi. Azt is mondják, második babának több a helye és később fordul meg. Panka egyébként nálunk is fejjel lefelé volt végig.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ja, és az elmúlt egy-két hétben éreztem iszonyú nyüzsit, írtam is nektek, valószínűleg akkor alkotott a kislegény. remélem, visszafelé nem csinálja meg. :roll: :D

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

A véleményeteket szerentém kérni, a kútvölgyis szülésznőkkel kapcsoltaban! Ha van egy kis időtők kérlek írjatok kit ajálanátok? Azt hallottam, h mindenki nagyon kedves és segítőkész! :) De szívesen vennék konkrétumot is! Akár privibe is!

Előre is köszike!
bencuri

Hát, én is gondolkozom a mellszívón, de nekem az Avent egyből széthullott a kórházban, és nem tudtam használni, csak otthon, amikor a férjem megszerelte. Most a Medelát nézegetem, vagy az Avent Philipset, d az nagyon húzós árban.
A Babylove-os (DM) mellbimbóvédő milyen? Most vettem, gondoltam kipróbálom majd, az ára nagyon szimpi.

Kép
Kép
kriszta36

Ancsa!
szerintem mi nem megyünk 4D-re. Szofinál se voltunk. :roll:

Dorka!
hogy hol rugdos??? szerintem mindenhol. :roll: :D Fogalmam sincs hogy ül, fekszik vagy épp fejenáll-e. :D Ilyen megállapításokhoz én még nem voltam elégszer terhes. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

hihi, szjudy77, ez vicces, mi is Molnar, bar nekunk Zsofia Borbala lesz, ha minden igaz, remelem nem keverik majd ossze oket, ha veletlenul egyszerre leszunk bent...:D

koszi a valaszokat lanyok gatvedelem ugyben, intim torna tanfolyamra jartam mar regebben, ugyhogy az nem okoz nagy problemat, csak csinalni kene...elotte masszazzsal is keszultetek ra, mar aki keszult? vettem weleda gatmasszazs olajat...1-2 szer probaltam, de nem esett tul jol, utana viszketos, lehet, h vmit rosszul csinalok?!

banana

Sziasztok!

Már elég régóta olvasom a topikot, de még nem írtam sosem.
Május 8-án szültem a Kútvölgyiben, és nagyon jó élményekkel gazdagodtam. Az orvos, a szülésznő(k), a csecsemős nővérek, mind-mind nagyon kedvesek voltak velem. Második kisfiamat szültem, a nagyfiam (Zsombor) Debrecenben született, ő már lassan 2 éves lesz. Apás szülés volt mindkettő, de most ugye ottvolt a "nagy" is, akire Rita vigyázott. :) A kicsimanót Zéténynek hívják, és nagyon csodaszép és nagyon jó baba.

K
anittik

Anittik, gratulálok a kismanóhoz! Megnéztem a honlapotokat, Zsombor is tündéri kisfiú. Majd Zétényről is csatolj képet. :D

Viki, jól tudod, a szülésznőkről nem nagyon lehetett panaszt hallani. De tulajdonképpen senkiről fent az ötödiken! :D
Jómagam mind a két fiamat Várnai Gabinál szültem, kérdezz bátran, rosszat biztos nem fogsz hallani tőlem. :D :D

Kismamák, olyan jó olvasni Titeket!!! Irigykedem ám ezerrel! :D No, majd jövőre belehúzunk mi is... :D

Kép
Kép
Kép
v30

Anittik, gratula a két kisfiúhoz és üdv itt! Vonalzó?

Borinak NAGY-NAGY GRATULA BOGIHOZ! Képek tündériek!

Pocakosoknak megy az irigy-irigy, hogy már érzik a rugdosást! Már nem tudom, hogy ki kérdezte, de a fiúra gyúrás egyelőre csak teoretikus, kb 2 év múlva vágnánk bele a babaprojektbe megint! :wink:

Hanna, Ancsa - Pocakfotó: eddig nem volt igény papás képre, ill. mindegyik modellünk elsőbabás volt, ezért nem szerepelt rajta a kistesó, de már nagyon várom, hogy legyen olyan kliens, aki a tesót is vagy apát is rajta szeretné látni a képen!! Az olyan gyönyörű tud lenni! Zsuzsi, és onnan már csak egy lépés a családi fotózás! :wink:

Hanna, édes Áron a képeken, nagyon szép helyen voltatok!

Borsa, Emma nagyon cukkancs a szemcsójában!

Mellszívó: nekem a medela bevált nagyon, kevés tejem volt és szívtam minden szopi után (jó, éjjel nem), hogy termelődjön több, plusz a mélyhűtött tejcsi mind egy szálig elfogyott, pedig jó sokat raktunk el (a végén esténként fel kellett hazsnálni pluszban, mert már nem volt elég a ciciben) szóval nekem kellett és bevált! volt egy kézi is, canpol, de az nagyon munkás volt, a motoros sztem sokkal jobb!

Ancsa, köszi az úszás tippet! :lol:

Vali, én a helyedben megkérdezném a dokit, de ha eszik más tejterméket (joghurt, sajt, stb) és nincsenek súlyproblémái, akkor úgy tudom, h nem szükséges se tápszert, se tejet adni!

Mi ma Gryllus Vili koncerten voltunk, Dani nagyon élvezte!! :D Tátott szájjal bámult megint 1 órán át, pedig már másodszorra voltunk ilyenen, meg is vettük a cd-jét, mert tényleg szuper, mindenkinek csak ajánlani tudom!

KépKép
barimami

sziasztok

üdv az újaknak

Memme! Prága nem marad(hat) el, :D csak későbbre tolódik, de hogy mennyire,az még kérdés...Anyutól is függ,hogy milyen kivizsgálások meg stb, van hátra.
Ancsaezt a ketyerét elég nehezen viselte, este 22kor le is állt neki, (de azt mondák nem kell újra) így is olyan hülyén rakták fel szegénynek,h szét kellett vágni a blúzát, h le tudja venni :? nem beszélve arról tök belilult a keze...szoros volt az a sz@r...
de remélem az eredményei azért jók lesznek :)
most mennem kell, Enci felébredt.....később jövök

BAnana! a gátvédelem sztem nem kor kérdése, de látom a többiek úgyis írtak már véleményt, viszont első gyereknél ált-ban vágni szoktak...bár ez sem mindig igaz.... ne is az orvossal, hanem a szülésznőddel beszéld meg, mert úgyis ő lesz veled, és ő fog vágni is ha kell....

Merci? VkBrigi? Gyuzso? Borsa? Steffi? ENiiiii???

Kép
gablaty

na, megegyszer, utoljara a gatvedelem, aztan hagylak titeket ezzel, szoval en eloszor a szulesznot kerdeztem meg, o kuldott kapasbol a dokihoz, aki aztan azt mondta, amit, sztem sem kor kerdes, ugy erzem, megkimelt allapotu 36-os vagyok, stb, ugyhogy bizom benne, h menni fog, majd holnap ujbol felvetem a temat a korhazban, h lassak, komolyan gondolom...:)

banana

Sziasztok!

Bori
Gratula mégegyszer, Bogi gyönyörűség!!!!!

Barbi
Hú de jó volt Nektek, hogy voltatok koncerten! Nekünk megvan 2 cd. Jázmin imádja. De tényleg. Énekelgeti is a maga módján. Vicces. :lol:

Ancsa, Steffi

Jobbulást a gyerkőknek!!!!

Mellszívó
nekem Medela volt, van, és szerintem nagyon jó. Én nem akartam fejni, de miután Jázmin csak 5-10 percig volt hajlandó szopni, egy idő után kevesebb lett a tej és szopi után fejtem. Aztán amikor 4 és fél hónaposan úgy döntött, hogy soha többet nem szopizik, akármit is csináltam, akkor még 2 hónapig fejtem neki. Szóval a medela jó.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Borsika! nekem medela volt benénél, az nagyon nem jött be, most Avent van, és ég és föld az avent javára. Nagyon jó, de persze kell várni, amíg beindítja a reflexet. (nem lehet, hogy fordítva tetted bele a szelepet?) Amúgy szoptatás mellett felesleges a drágább gépi fejő, elég a kézi is, még így is elég nekem. Én éjjel nem fejek, Villő sem eszik éjjel, és hulla is lennék, de így is, hogy ezzel fejem neki a tejet bőven maradt, sőt nőtt a tejadagom. Pedig nem mindig tudok akkor és annyiszor fejni, amikor kéne.
Kriszta! Nézd meg még előre az aventet, hogy hogyan kell összerakni, utána már nem lesz gond!

Vali!
Add neki a HA2-est, aztán lassan jöhet a sima tej. Nálunk legalábbis az volt 1 éves kortól, de mivel Ádám még nem kapott semmilyen tápot, jobb neki először valam feldolgozott tehéntej szerintem.

mtunde

Tünde!
Én jól raktam össze, de mindig valami kiakadt, aztán meg nyekergett az egész, és kikészült a kezem. De aztán, mivel Panka nem akart szopni, béreltünk elektromos fejőt (medela), és azzal nyomtam.
Most optimista vagyok, és megint akarok venni egy kézit. :)

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok,

Köszönjük, hogy még emlékeztek ránk :oops:

Ancsa: mi ez a dvd-s úszás? Mi most pénteken megyünk megint 11-re.

Nem tudom kinek volt egy csomó tortarecept vagy mindenféle recept (ez sem tudom...) amiben nincs tojás, azaz lehet adni egy éves szülinap környékén, ha magára ismer az illető, akkor nagyon megköszönném, ha elküldené nekem. Küldök majd priviben mailcímet, csak please küldjétek el nekem.

Rólunk: Tünde ezerrel kúszik (néha négykézlábazik, de gyors haladás érdekében még kúszik) bármilyen pozícióban felül (angol spárga, láblendítés, stb) és nagyon mosolygós. Egyenlőre az állás nem érdekli, de majd rájön arra is. Szeret a fűben bóklászni, így sokat vagyunk levegőn, már ha nem ilyen idő van, mint ma.

Olyan jó nézni a pocakos fotókat, valamint az UH-s fotókat. Lassan mi is belevágunk...
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Viki: Üdv itt nálunk.Nekem Ferenczi Erzsi vagyis Böbe volt a szülésznőm,de én még rosszat senkiről se hallottam.
Mondjuk az én szűlésemen az összes szolgálatban lévő szűlésznő bent volt :oops: :? :shock:

Anittik: Neked is üdv itt nálunk, és gratulálunk nektek,ha tudsz tegyél fel képeket kérlek.

Ancsa: Kecskeméten voltunk Anyukámnál és az ottani usziban voltunk pancsizni :P Hozzá teszem ez volt az első ilyen pancsi a kádon kívűl 8)

Dóri: Milyen ügyesek vagytok :lol: Kicsit visszasírom azt az időt amikor a Viktor mászott :P
Mióta tud menni,azóta a babakocsiba úgy kell bekönyörögni,mert ha csak kimegyünk az utcára akkor az első pocsójába belemegy :lol: :lol:

Na megyek aludni,mert holnap is korán kellünk :lol: :lol: ahogy szoktunk
Jó éjt mindenkinek
V

valentina

Hali-hali :D

Mindenkinek köszi az Emma bókot, tolmácsolom is csak nehogy elszálljon :D

Tünde is milyen nagy már!

Ancsa!
Viccen kívül Laci akar venni valami pisztolyt mer nagy mágusa ezeknek imádja őket reméljük nem Apai ösztöne hajtja :D

Hajni!
Áron gyönyörű!

Barbi!
Én nagy Gryllus fan vagyok minden cd megvan több koncerten voltam gyerekzenében a legkirályabb és az ovodai énekkönyben is benne van már számos dala :D Ja és láttam az oldalt gyönyörű képek a gépedet meg nagyon irigylem :D

Adri!
Hol van a másik 2 vonalzó?

Mennyi új mami mindenkinek üdv :D Valaki kérdezte a szülésznőket és Zachár Erikás :D vagyok nyugodtan kérdezzetek nálam ő a tuti :D de a többiek is tündérek :D

Kati!
Emmus elégedetten ül a motoron és néz hátra hogy akkor mehetünk végre tolhatjátok a sejhajomat :D Dani milyen ügyes hogy már hajtja a derekam is ezt a percet várja :D

Veronikusz!
Mikor mentek az alváslaborba? Hogy állnak az éccakák?

Tünde!
Tornára irigy irigy az én fenekem sem bánná már..... :oops:

Mi ma ebédelni voltunk ünnepeltünk mert ma van a 2. házassági évfordulónk az elsőre Emmus kaptuk :D Végig rohangált (mászott) az étteremben csak mi voltunk de az összes pincér, szakács stb kijött a konyhából mert úgy kurjongatott a kisasszony hogy látni akarták :D
Már nagy szülcsinapi szervezési lázban égek díszlettervezés stb kicsit kiélem a hajlamaimat :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Vali!
Szupi az új vonalzó+avatar is :D

Orsi

borsa

Gabi!
gólyák arra gólyák arra :D

Orsi

borsa

Kép
Apa ötlete volt a pancsi a kertben

Kép
Menekül az öltőzés elől :D
Bocsi de ezeket nem hagyhattam ki

valentina

Valentina!
Köszönjük :D Micsoda pancsis képek :D Tiszta nyári feelingem lett :D

Vali!
Nekünk elvileg azt mondta a dokinéni amikor Emmus már kevesett szopizott hogy 1-1,5 éves korig nem ajánlja a tejet így kapjon tápszert min 2 decit egy nap ( vagy bármely tej alapú folyadékot) tudod én szenvedtem is ezzel mert a lehető legtöbb dolgot megvettünk de semmit sem ivott meg így tejtermékekkel próbálom pótolni. De elvileg kéne min 2 deci tejalapú folyadék.... :oops:

Orsi

borsa

Ja és mellszívó én nem sokat használtam de amikor kellett azért igen nekem chicco van és szerettem mellgyusznál sokat segített és nem is volt horribilis összeg....

Más a barátnőm aki Borival egy napon szült szülés után nagyon kiütéses lett.... olyan csípés szerű viszkető izék vannak rajta.... volt valakinek ilyen? tudtok ajánlani valamit rá esetleg amit szopi mellett is lehet használni? Rita drága esetleg valami homeós cucc? előre is köszi

Orsi

borsa

Valnetina!
Viktór :lol: :lol: :lol:

Orsi!
sok boldogságot kívánunk nektek! :D
alváslabor június 3.-án lesz. Alvás fél fokkal jobb. :D

Most mennem kell, mert a lányokat le kell robbantanom a férjemről. Lassan megy vissza dolgozni és addig szeretne aludni.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Remélem lesz segítség és teljesen jó éjszakáitok lesznek júni 3 után főleg addig míg megérkezik kisfürti3 :D

Orsi

borsa

Sziasztok!

Muszáj elmondanom, hogy a torna minden várakozást felülmúlt, ugyanis az a nő tartja, akit szerettem nagyon az oxygenben is. Ráadásul negyedáron!!! Hihetelten. Teljesen feldobott, tele vagyok endorfinnal! (Borsa: xv ker nincs is messze! :)), és ha apa ezentúl kedden és csütörtökön nem ér haza időben, az válóok lesz! :D Már előre sírok, hogy lesz 2 hónap nyári szünet! :(

mtunde

Orsi!
köszi, köszi. UFF!!! úgy legyen!!! :lol:

Tünde!
fúúú! micsoda pozitív energia süt át a soraidon!!! :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Alkottatok 4-5 oldalt, egy órája olvasom. Asszem Adri írta annak idején, hogy mind a nemtomhányszázat végigolvasta,most már végképp nemtom,hogy csinálta.Nemtom.

Dorka,
Lolka-Bolka :) . Mi is olyan nehezen találtuk meg a nőci nevét, én is úgy voltam, hogy Jankó mellé lesz egy Janka, oszt jónapot.

Veronikusz,
igaz én területileg sem a Kútvölgyihez tartozom, de két-három alkalmat leszámítva mindig a magánrendelésre köllött menni mindkét gyerköccel.

Barbi,
oldalt én is megnéztem.Királyság.

Steffi,
Martin remélem gyógyul(t).

Fütyi téma: Zsuval ua.az a gyerekorvosunk, így igaz, hogy most 2-3 éves koráig nem nyúlnak hozzá-legalább is itt Őrbottyiban. De!! Mikor Kisjankó volt annyi idős, mint most Mica, akkor még azt mondta, hogy másfél éves korában ő megcsinálná Jankónak a fütyit. Én nem engedtem, haladékot kértem, mert kicsit furának tartottam, hogy mostanság minden kisfiúnak le van tapadva a bőr(akárhány fiús anyukával beszéltem, szinte mindenkinél megcsinálták ezt a beavatkozást). Nagyon aranyos volt a doktornő, teljesen elfogadta az álláspontomat. És látjátok, eltelt két év és most már ő is tovább vár. Egyébként Jankó mama Tiszaújvárosban is megkérdezte a gyerekorvosokat,ott 5-6 éves korig nem nyúlnak pl. hozzá. A lényeg, hogy a tiszántartásra nagyon kell figyelni, nehogy begyulladjon. Én azt javasolnám, hogy akinek engedi a gyerköc(ha mindennapos rutinná válik, hozzá szoknak-illetve úgy mondom, hogy Kisjankó hozzászokott), fürdés előtt(9 hónapos-1 éves kortól) olajjal bekenni és hátramaszírozni a bőrt,amennyire engedi, nem szabad erőltetni, aztán fürdéskor a vízben is hátrahúzni és megmosni. Jankónak nagyon szépen feljött így.

Mancika,
ha az orvos úgy nézett ki, mint Tom Jones(ezt Vidától hallottam),akkor Mészi volt az.

Borsika,
nehogy depizz nekem!!! Minden a legnagyobb rendben lesz, meglátod,seb is gyógyul gyorsan.És ez kiscsaj...Anyucíííí!

Dóri,
de jó, hogy jöttél.Mégis csak Tünde áll legközelebb Flórkához(már úgy értem,korban).

Vali,
hogy jól csináltam e,nem tudom, de Kisjankó 1 éves kora óta kapja a tehéntejet, soha nem volt semmi probléma, remélem később sem lesz.

Zsófinak, Heni Szandijának utólag én is nagyon boldog névnapot kivánok! Meg mindenkinek jócak.

Kép
Kép
paklincs

Memme,
én ilyet találtam Bátyám és én...régen. :)
Kép

Kép
Kép
paklincs

Kép harc a húslével Kép Flórka megint jókedvű Kép Jankóról nincs most jó profilból

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Persze, van vonalzó, de előbb meg akartam változtani, hogy valós adatok legyenek rajta (a régi babanetes már elavult). Képeket is megpróbálok feltenni... :)

Kép Zétény Kép Zsomborral Kép hármasban

Szülni nagyon jó volt. Zsombi születése is élmény volt (3 óra kellett mindössze), de Zétény manót világrahozni maga volt a csoda! Nem azért, mert hihetetlen gyorsan, sőt szinte viccesen gyorsan történt minden (játszótérről mentünk, csúcsforgalomban, és 3/4 óra alatt kibújt), hanem mert akkora lelki pluszt kaptam a Dokitól és a szülésznőtől, amire nem számítottam. Gátvédelemmel szültem, de kicsit repedtem, hamar begyógyult, rögtön ültem.

KépKép
KépKép
anittik

Veronikusz,
Mért nem voltatok?

Barbi,
Nincs mit. Édes lehetett Danca! Öledben ült? Vagy van róla kép?

Gabi
Szóritok, hogy jók legyenek az eredmények!!!

Dóri
Jön egy pasi, aki felveszi dvd-re az úszást, és összevág egy 7 perces kis anyagot, ahol a TE leánykád úszik, és az örök emlék, ha nem kérsz az sem baj, akkor nem téged filmez majd a bácsi!
Mi csináltattunk novemberben, és Lara azóta magát nézi!

Borsa,
Ugye ugye? :wink:
Akkor jól éreztem a puskás dolgot!

Emese
Nagyon édesek!
És Ti is azok voltatok!

ancsaboszi

Tegnap este írtam egy csomót és lszállt..most próbálom pótolni.....
Veronikusz....!
Nekem is rugdos mindenhol de főleg ott lent...nagyon lent.NA jó elárulom segített Vida doki is egy kicsit a pozíció meghatározásásban :lol: Csak azért vagyok ilyen jól tájékozott.....
Egyébként nekem teljsen elmúltak a rosszul-léteim...Neked????
MIlyen volt az éjjel?
Az alváslaborba pont a szülinapomon mentek , ezért külön szorítok :lol:
Banana!
Én az olajat is használtam a 36. héttől, de nem sokáig mert folyton herpeszem lett tőle 2-3 napra...ott lent....és féltem, hogy nem szülhetek rendesen, mert ugye közelgett az idő.....(az is lehet, hogy nem az olajtól volt , mert én hajlamos vagyok rá)Egyébként szülés közben locsolta az szülésznő gazdagon az ollajat és nem volt belőle semmi gond, sőőőőőt jót tett!

Anittik!!
Irígy a gyors szülésért :lol: Aranyosak a gyerekek :!:

Paklincs!!!
Flórka tündéri... :lol: Az a szempár hihetetlen, mennyire szép szeme van :!: :!: :!: A jókedvű fotón is cuki az "ínysor" :lol: Kisjankónak lesz dolga mire a sok pasit majd elkergeti Flórka mellől......

Ancsa!
Mi az a dvd úszás????

KépKépKépKép
vdorka3

Ancsa!
az a helyzet, hogy Katánál voltunk a Praxisban és nekem legalább is nem okozott akkora lelki pluszt, hogy úgy érezzem: feltétlenül el kell mennünk. Engem sokkal jobban megnyugtatott az, hogy rugdos ezerrel. A dokim annyiszor csinált UH-ot, hogy tudtuk hogy minden OK. De lehet hogy mi „rontottuk” el a dolgot azzal, hogy Katánál már a 21. héten voltunk. Talán az túl korai volt. ??????

Anittik! Emese!
képek :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem tudom tegnap mi volt, de 16.30-ig aludtak DU a lányok (kb 13.20-tól a bölcsi miatt) és akkor is én ébresztettem őket nagy nehezen. Kata 4-kor kijött a nappaliba, lefeküdt az ágyra és elaludt. Később egyszer le is esett (négykézlábra) majd visszamászott és aludt tovább. Szofit is ébresztgettem, de csak átfordult a másik oldalára és aludt tovább. :shock: Így csak este 9.30-kor tudtam őket ágyba dugni, de úgy aludtak éjjel mint a bunda. Szofi is csak egyszer kelt 2.45-kor enni, majd most reggel 6.30-kor. Nem is kellett bemenni különben hozzá. Egy nyekkenés se volt. :D:D:D:D:D
Bezzeg én!!! :cry: hajnali 1-ig nézegettem az órát, bámultam a zivatart, villámokat, lányokat, majd Szofi evése után dettó. Vagy 6x kint voltam pisilni unalmamban. Remek lesz ha ez így lesz szeptemberig. Lehet beszerzek egy gumikalapácsot és ilyenkor megkérek vkit, hogy vágjon fejbe. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka!
a rosszullétek nekem is elmúltak a 14-15. héten. Azóta csak fejfájás volt, de mostanság az se jellemző. Kopp-kopp! :D

Nem is "mondtam"! tegnap beszéltem egy anyukával és ő mondta, hogy vannak olyan férfiak, akik pl. 80%-ban csak X-es hímivarsejteket termelnek (vagy épp fordítva). Így szinte alig van esély arra, hogy fia is legyen (ill. lánya). :shock: :shock: :shock: Tudtam én hogy van itt valami turpisság. :roll: :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!

Azért látom a jó kedved meg van! :wink:
Tök jó hogy a lányok ennyit aludtak!
Most már akkor tuti fognak sokat!
És TE is mától!

Értem,
hát igen nem vagyunk egyformák!
:lol:
Nekem nem csinált mindig UH-t és ezért megnyugtatott ha láthattam! Hisz azért izgultam, hogy Vele minden rendben legyen, és jó volt látni.

DorkaFeljebb írtam le Dórinak, pont az írásod felet.
de
:lol:
Jön egy pasi, aki felveszi dvd-re az úszást, és összevág egy 7 perces kis anyagot, ahol a TE leánykád úszik, és az örök emlék, ha nem kérsz az sem baj, akkor nem téged filmez majd a bácsi!
Mi csináltattunk novemberben, és Lara azóta magát nézi!
Szóval ez, bocsi, hogy pontatlanul fogalmaztam, de gondoltam aki idejár az tudja. Mert volt már benne rész.
Bocsi :oops: :wink:

Anittik!

Annyira meghatóak a képek!

ancsaboszi

Dvd úszás lényege:
hogy természetesen sok a viz alatti felvétel, és annyira édesek rajta!

[/b]

ancsaboszi

Jó reggelt!

Ancsa: köszi az infót, én még nem hallottam róla, de azt hiszem benevezünk egy ilyen felvételre, mert tényleg maradandó élmény. Sajnos a papás úszásról is most lecsúsztunk, mert már nem volt jó időben hely, pedig férj még nem látta Tündét merülni.

Paklincs: hogy van Flórka? Miket csinál már? Mozgásban jóval előlrébb jártatok nálunk, de mi fogra gyúrunk, mert már 8 van :) Meg megy a pá-pá (kézmozdulat és szóval is) meg puszikat dobál.

KépKép

KépKép
snowwhite

Dóri,

Nagyon édes lehet Tünde!
Lehet holnap megyünk a Stop Shop felé, vagy ma délután!
hm?
:wink:

Miről maradtatok le?
a családi úszásról?
nem értem, hisz Apa bármikor mehet és megnézheti, sőt be is mehet!

Ja, és nincs mit az infót!

ancsaboszi

Lányok!
fogadott szülésznő esetén mennyit illik neki adni??? ha lehet a E-MAIL-ben válaszoljatok! de jöhet privben is.
Előre is nagyon köszi. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsa: apa dolgozik minden hétközben, ezért nem gondolunk szabadságot "beáldozni", de a hétvégi családi úszáson megnézhetné a lányát, sőt bent lehetne vele a vízben. Csak most Tünde olyan jókat alszik napközben kétszer és ezt nem akarom emiatt szétrombolni, majd következő hónapban próbálunk hamarabb feliratkozni.

Veronikusz írtam privit.

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Köszönöm a dícséretet a fiúk nevében is. ;)

KépKép
KépKép
anittik

sziaaszok

Anittik ! nagyon szépek vagytok!!!!

Borsa!!! köszi köszi - úgy legyen.... :lol: (és oda is) :wink:

hAJNI! köszi neked is a terelést!!! ez a Nemesnép? merre van? tök jól néz ki.... szállás? stb. milyen volt? ellátás? látnivalók?
koszt? ára? jöhet privibe is...

Kép
gablaty

Sziasztok,

Most csak egy fél napra tűntem el, mégse győzlek visszaolvasni titeket :D

Banana, nem kell összekeveréstől tartanod, sajna nem szülhetek a Kútvölgyiben, így tuti nem leszünk bent együtt... Hacsak nem jössz át te is a II-es nőire :twisted:

Pont ma voltam ott a dokinál, közölte, hogy azért a frontok megtették a hatásukat, picit már ki van nyílva a méhszáj, de ettől még akár túl is hordhatom. Csak szól, hogy ne ijedjek meg, ha netán beindul... Amúgy meg ha nem indul meg magától, sztem beindítja úgy 3 hét múlva... Azt mondta, már most is megvan 3 kiló a gyerek (UH alapján), és ő szeretné, ha 2-3 hét múlva megszülnék - a cukor miatt is jó lenne...

Veronikusz, írok privit...

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: