A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Sziasztok csajok!

Elég volt visszaolvasni,de azért próbálok reagálni a dolgokra!

Viki! Örülünk,hogy újra köztünk vagy!
Anyudnak jobbulást,azért jó kis dr. lehet!
:twisted:

Babuli! Nagyon drukkolok macsek ügyben!

Bondi! Hú ma tényleg rohangászós napod lesz,azért csak óvatosan!
Autósülést mi kaptunk kettőt,úgyhogy ebben nem vagyok otthon!

Szilvi! csatlakozom hozzád! Eddig csak időnként eltűnt a bokám,de tegnap iszonyatosan bedagadt az egész lábfejem!
Hiába pihent egy éjszakát,most is dagadt és szerintem nemsokára elefánt méreteket ölt majd!
Asszem mától papucsot kell hordanom!
Nincs tippem,hogy mit csinálj vele! :cry:

Magdolna! Jó lehetett a bográcsos party,és még jobb a mai séta Apával!
Mi tegnap du. grilleztünk kicsit,nagyon fini volt!

Hene! Gratula a 38. héthez!!!
Drukkolunk nagyon !
És nagoy irigy vagyok!
:wink:

Maria! Drukk a dokihoz!

Kata! Dóri baba ilyen lusta volt???
Bezzeg Apának szótfogad mi???
Drukk a dr-hez és biztos minden rendben lesz!
Igen 2 hetet beszéltem még meg Áron babával!
Werával juni 2-ben maradtunk!! :lol:
Tegnap mindenki azt mondta,hogy szerintük 2-3 hét,mert nagyon kezd karikásodni a szemem,vizesedni a lábam,minden bajom van és persze ez az eszement fészekrakás!
Szerintük egy Anya megérzi!!
Hát remélem igazuk lesz!!!

Timi! Nem lehettett semmi a kocsis malőr!
Jó hogy nem lett semmi bajotok!
Én is mindenhol érzem a mozgást,általában köldök fölött,de néha úgy beindul,hogy azthiszem szétver alulról és az nem olyan kellemes!

Andkata! Nagyon jó lehetett a hétvégétek!

Én ma 13-ra megyek uh-ra,remélem minden ok.!

Kép

Kép
ibm

Na, vagyok újra. Iszonyat meleg van kint!
Meg lehet kövezni, dinnyét zabálok! És isteni! :D

Kendőtől kicsit tartok, hogy nem tudom rendesen megkötni. Nehogy baj legyen! Te jó ég, már most mi mindentől féltem ezt a szegény gyereket!
Kendő-kenguru ügyben kikérem azt hiszem a védőnő véleményét is, úgyis holnap megyek hozzá.

Hene! Atyagatya! 14nap? :shock: Ez tök izgi! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Na jó!!! Ez nem ér!!!

A tegnapi dinnye után és amiket itt írtok,én megyek vásárolni!!!!
Majd jövök!!!
Persze dinnyével!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
ibm

Magdi!

Nekem irtó mázlim van, mert egyébként nem vagyok egy vékony alkat, de a terhesség alatt nem voltak éhségrohamaim, szerintem nem eszem többet ( mondjuk oda is figyelek hogy mit), sokat mozgok nagyon, de még igy is azt mondom egyszerűen szerencse.
Talán kicsit kárpotlás azért, hogy egész gyermekkoromban azt hallgattam- ha kövér leszel senki nem fog feleségülvenni!
Na ez nem jött be a szüleimnek, több jelentkező is lett volna!
:D :D :D

Kép
andkata

Kata!

Drukk a dokinál!
Tuti nincs semmi baj!

Kép
andkata

Sziasztok!!

Hát, megjöttem...
Vissza még nem olvastam, ezért most csak leírom, mi volt!
Remélem, mindenkivel minden oké!!!

Doki örült nekem, alig hitte, hogy ez a 31/32. hét...
Azt mondtam, még egy hónapot bírjak ki!
Megígértem...

Vizsgálat nem volt kellemes, de méhszáj változatlan. 2100!!!!! :lol: :lol: :lol:
Mondtam neki, hogy legutóbb medencevégű volt, ő a vizsgálatkor úgy érezte, megfordult.
De csak megviccelte a csöppöm...
Az uh-n egyértelműen megmutatta, hogy bizony faros...
1780g.
A doki szerint kicsi az esély rá, hogy megforduljon, mert kevés a helye...
Szerinte először szülő nők is hoznak világra gyereket farosan... :shock:
Azt mondta, no para...
Hát én bizony besz@rtam...(Elnézést a szóhasználatért... :oops: )

Tuti, hogy lány, nem is kereste, de egyértelműen látszott.
A baba jó magasan van, még nem akar megszületni szerencsére!!!

A védőnő megmért, +11 kg-nál tartok. Ez rengeteg!!!!
A doki viszont figyelemre sem méltatta. (szerencsére)
Vendég

mondtam=mondta
Vendég

na, Marcsi ezek jó hírek!
Gratula!!!!

Kép
andkata

mármint a farosság nem annyira, de ez meg még tényleg vátozhat....

Kép
andkata

Úúúú, ez a faros szülés nem hangzik túl jól!
Nekem csak induljon meg a jó végével! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Marcsi!!!!! Figyi, és mit jelentene ha nagyon alacsonyan lenne :?: mondhatni baromira a kijáratnál??????? Mert nekem meglepően lennt van
magdolnam

Egyébként meg örülök annak,hogy minden rendben van.
magdolnam

A. KAta Te dr. vagy ugye? Ez mit jelent amit az előbb írtam???
magdolnam

Utolsó percig megfordulhat. :lol: Esetleg homeos pulsatillla? Én tegnap bekaptam, majd referálok.

Valaki babahordozót nézett, babaszobán lehet találni sokszor jó áron használtat.

Kendő szülés után azonnaltól jó, felcipleni lehet, hogy érdemes karikást venni, azzal nem gond a kötözés, egyszer kell jól beállítnai. (azt hiszem babyslingnek is hívják, meg van vmi babazsák). Szintén érdemes babaszobán meg mindenhol nézni. Na ha alszanak, mutatok linkeket.

potyka

huh!
porszívózás kész, takarítás kész a nappaliban, előszobában és a wc-ben
megyek hajat mosok, aztán közben megreggelizek.
reggeli után meg megcsinálom a hajam és utána a fürdőt. a többit nem kell az tiszta. a hálóban van kifogásolni való, de hát annak már olyan mindegy. jövőhétig jól van az ugy. utána ugyis felfordulás...
és képzeljétek tök jól birom. igaz beosztom egész délelőttre, de hát egyben már nem menne.
igy meg nagyon jól birom.

marcsi!
jó hogy minden rendben volt. nah én azért nem szeretnék farosan szülni. egyáltalán nem!!!!!!

Kép

Kép
timi1982

Egészen egyszerűen semmit...

szerintem.
Mert minden baba más és más, mint ahogy a tiéd megfordult, az enyém pedig még nem.
Erre nem lehet adni, csak megjegyezte a doki, mivel nálam a fenyegető koraszülés réme folyamatosan ott lebeg... :roll:
Vendég

Marcsi: azért ezek jó hírek! A babó így is úgy is ki fog jönni. De az hogy még nem készülődik kifelé az jó, meg hogy nem is változott a méhszáj státusza!
Vendég

Potyka!
[quote]E írta:setleg homeos pulsatillla?

ez mi?
Vendég

Magdi!

Most a lenti hasállásról kérdezel?

Kép
andkata

Magdolnám: az lehet, hogy te scak úgy érzed! Vagy a doki mondta, hogy beilleszkedett? Ha nem legközelebb ha nem mondja és érdekel kérdezz rá. Ha már az elölfekvő részét (buksi, vagy popsi) a medencebemenetbe illeszti, felkészült a megszületésre, ezt jelenti.
Vendég

Marcsi!

Ez a paráztatós doki mondjon le! Ezt mondja 2 hónapja!

Kép
andkata

ööö nemtom pontosan Kata. Szóval uh-n nézték és a gyerek már majdnem kinn van, iszonyúan lenn van, közvetlen mintha be lenne fordulva. Mivel nem vagyok dr, így nem igazán tudom hogy mit válaszoljak a kérdésedre. A hasam ha tükörben nézem, viszonyleg fenn van
magdolnam

marcsi: faros maradtál? :) na jó hogy megígérted hogy megvársz, de nem vettem ám komolyan, nyugodtan megfordulhattatok volna, de ha vigasztal valamelyest kizárt hogy mi is megfordultunk volna... :? a farosokat nem szülesztik tán meg rendesen?????? :shock:
11 kg?? :shock: de jó volna, én pont 15-nél tartok :?

Kép
Kép
h. szilvi

magdolnám: ez enyém is nagyon lenn van, nem is tetszett a dokinak, remélem a holnapi uh-n azért jobb hírekkel szolgál majd.....

Kép
Kép
h. szilvi

:shock: :shock: :shock: én is így vettem ki a szavaiból, hogy beilleszkedett, de nem mondta ki. Mire észheztértem volna, egyfolytában annyit hajtogatott: hogy nyugodjak meg. de miért, amikor nem is voltam ideges.
magdolnam

Szilvi megkérhetlek arra, hogy a dokidat jól kiffaggatod erről??? Mert nagyon érdekelne!!! Én akkor nem voltam teljesen magamnál, ezért nem nagyon reaáltam rá
magdolnam

Marcsi! Örülök a jó eredményeknek! A méhszájad is tök jó :lol: már 15 hete tartja magát!
A lányokat simán szülted? Vagy volt császár? Mert ha igen, akkor ha Emma nem fordul be, szerintem ő is az lesz. És gondolom annak jobban örülnél, mint egy faros szülésnek. De még azért van idő, szerintem még van esély a megfordulásra!

Szekrényeket átpakoltam. Most beáztattam egy adag fehéret: Textilpelenka, lepedők. Ma kimosom és kivasalom őket, aztán mehetnek a helyükre! Holnap meg mosom a babruhákat! Mostmár van hova tenni.
Azért ez a szekrénybe nyújtózkodás nem esett olyan jól! :shock:

Kép
szly27

Magdolnám: bocs ha a kérdéssel összezavartalak! Azt akartam kérdezni, hogy mondta e szakember, hogy lent van vagy csak te érzed úgy! Mert attól, hogy neked az az érzésed, az még nem jelent semmit. (de úgy vettem ki a szvaidból, hogy ezt nem mondta a doki és ami igazán fontos azt azért mindegyik elmondja) szóval nyugi!
Vendég

rendeben, ha hajlandó velem egyáltalán rendesen szóba állni :( , valahogy a nem magán rendeléseken kicsit furcsák, vagyis furcsa...de valami olyasmit célozgatott hogy ennyire lenn akkor kéne lenni ha szülünk, és pihi sokat hogy tudjon feljebb jönni még ha nem is teljesen vizszintbe, de pihi legyen....

Kép
Kép
h. szilvi

na igen, van 4 végteg egy fej egy popsi...kitudja ebbe a kavalkádban hogy milyét hova dugja :roll: :lol:

Kép
Kép
h. szilvi

Kata, de mondta. Én meg nem is figyeltem, hogy hol van, mivel nincs összehasonlítási alapom
magdolnam

Szly: szekrénypakolás az nem semmi! Illetve nekem mostanában lassan minden sok. (pedig nem is vagyok óriáspocakos) de állítólag nyújtózkodni nem is szabad!
Vendég

köszi és már nagyon várom hogy holnap legyen és jöjj az infókkal. Majd dvdről leszedem azt a képet, ahol úgy fekszik. (a méh kijárata olyan kehely szerű és kb 1cm sincs a fej és a kijárat között)
magdolnam

Magdolnám: akkor is azt gondolom, hogy pihizz sokat, ne erölködj, meg emelgess! Ha nagy baj lenne biztos befektett volna! Hát akkor ő már oddakészült, ettől még várhat jó sokat!
Vendég

ez csak sajnos szonográfus volt, de én bizakodó nőci vagyok! Remélem azért még vár egy picikét....
magdolnam

Vidokata! Igen én is hallottam hogy nem kéne nyújtózkodni. Utána felálltam egy székre, csak attól is mindig fo.ok, hogy leesek.

Magdi! Ha tényleg beilleszkedett és közel a szülés, tuti szólna a doki.

Kép
szly27

pontosan mit is kérdezzek meg tőle?

Kép
Kép
h. szilvi

Hogy ti mennyit tudtok beszélni! :wink:
Lecsó már rotyog, alig várom hogy kész legyen!

KépKép
hene

Marcsi! Hát én sem örülnék azért ha faros lenne,de most úgy gondolom már minden mind1 csak rendben legyen!
Valahogy majd cssak kijönnek és mi kifogjuk bírni!!!! :lol: :lol:

Én uh után még elmegyek barinőmhöz a légzésfigyelőért és akkor már tényleg minden itthon lesz!

Ja! 11 kiló???????????? :shock:
20-hoz mit szóltok????? :shock: :shock: :shock:
Nekem annyi!!!!!

Micsoda takarításokra van még energiátok te jó ég!
Én örülök ha egy keveset még megtudok csinálni!
Na de ezt a pár hetet már kibírom!!!

JA! És megjöttem a boltból és megettem egy nagy szelet dinnyét én is!!!!
Nyamiiiiiiiiiiiiiii

Na most lépek kicsit összepakolok,mert egy óra múlva indulnom kell!

Jók legyetek!

Kép

Kép
ibm

Jaj, tényleg mindig elfelejtem írni. A múlt héten vettem egy tök jó állapotban lévő Avent mellszívót. Megvannak a pótalkatrészei, amit még ki sem bontottak+ van hozzá két kicsi cumisüveg. 5000-ért ideadta a csaj. Örülök neki nagyon, csak nehogy csalódás érjen és a végén nem tudok vele fejni. De eddig mindenkitől csak jót hallottam róla.

Dorkaanyu (tudjátok a játszóteres) két évig fejte magát vele és még le is adott tejcsit. Dorka csak cumisüvegből kapta két éves koráig.

Kép
szly27

A múltheti mérlegelésem eredménye +21kg! Igazából engem nem zavar. Majd szülés után foglalkozunk a + kilókkal, már ami marad, de nálam a szoptatás lesz a lényeg! Jövő nyárra majd formába hozom magam! :wink: Ha tudom! :?

KépKép
hene

Hene! De jó! Neked már ki van írva: " Anyának már nagy pocakja van!"

Kép
szly27

Szilvi, csak annyit hogy pontosan mi t akar jelenteni, hogy nagyon lennt van a gyerek (amit az előbb leírtam)? illetve ez a szülés várható időpontját előrébbhozza?
magdolnam

Igen, Anyának már nagy pocija van, és milyen nagy lesz ha megebédelek! :wink:

KépKép
hene

Pulsatilla homeos bogyó, szokták ajánlani faros baba jóútra térítésére... Nem tudom enyim bukfencel-e tőle, de a közérzetem mérföldekel jobb, márpedig a pulsatilla a sírós kismamahangulat szere is (jó van, én nem bömbölök, de lássuk be, furán is jönne ki, viszont úgy 3 napja rém szenvedtem a világtól, most meg megint minden a régi). Patikában kapható, 30as potenciál/hígítás esetén szokták mondani, hogy 3 napig napi 3, aztán várakozás, esetleg egy hét múlva ismétlés.

Faros gyerekhez annyit, hogy nekem a negyedknél is azt mondták, hogy meg KELL szülni. KHm. Szerencsére megfordult.

LÉlekgyógyászok mondják, lehet, hogy cska egy kis figyelmet szeretne, kis egyedi foglalkozást CSAK vele. (ugye ez pl. nálunk érthető), így tuti minden nap tökölődöm kis négykézláb, kis elmélkedés, rábeszélés, blablabla. Ennyi bele is fér. :lol:

potyka

ti nem vagytok nagyon fáradtak???
magdolnam

Ja, és a lenn van, hol van is állati relatív ám. Azt hiszem háromszor szinte 3000 méhszájjal, és úgymond magasan lévő gyerekkel mentem szülni. Extrém hosszan egyet sem vajúdtam, oxyt kétszer kaptam, másodszor sztem a doki sietetett hazafelé, folyton hívta a felesége, cska azért.

potyka

jéééééééé én azt hittem, hogy azokat kapásból csárral szedik k.
magdolnam

jaj hene!!!!

hogy neked már mi van kiirva!!! aztapaszta!!!!! juj...

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Hene!
Gratula a 38. héthez! :wink:
alig várom teljen már az idő, majd lecserélem én is ilyen babafalvás vonalzóra az enyémet :lol:

VidoKata!
Drukk a dokihoz, minden rendben lesz, párod meg ne morogjon, mi már csak ilyen paramamik vagyunk :lol:

Ami!
Húúúúúúú
jól megijesztettél a hétvégéddel :shock:
hála Istennek semmi baj, remélem még bent marad egy picit Áron baba :wink:

Timi!
Örülök hogy végül nem lett semmi baj, reméljük azért nem kell több ilyen izgalmat átélnetek!

Kép
kimma

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: