A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Jó reggelt!

Ma mi is (magunkhoz képest) korán keltünk. Kicsi fiam úgy döntött, nem alszik tovább. Kezemnél fogva cibált ki az ágyból, hogy anya jössz!

Timi! Én is vezettem már olyan zuhogó esőben, hogy nem bírta a lapát. Nem irigyellek, főleg kismamaként. Még jó hogy nem lett semmi bajotok!

Babuli! Szorítok macsek ügyben! Remélhetőleg már ottmarad a cica.

Nekünk Brevi babahordozónk van. Én szeretem. 5 éve volt 20000, úgyhogy nem az olcsóbbik fajta.
Bondi! Arra figyelj, hogy minél könnyebb legyen, mert már egy pár hónapos babát is nehéz bennük cipelni!

Hene! Én Rolit 38+3 vagy4 naposan szültem. Te már tényleg nagyon közel vagy!

Marcsi! Megy a drukk az UH-hoz és a vizsgálathoz! Hátha megfordult Emma!

Kép
szly27

Jó reggelt!

Ami-örülök, h minden rendben és Áron is jól van!

Wera-Boldog szülinapot utólag! :)

Timi- ügyes voltál, h nem történt semmi baj, én biztos nagyon betojtam volna!

Babu- szoritunk macsekügyben!

Magdi- jó, h igy bejött a gyümisali örülök neki!

Titi-csini vagy! 26-án mikor mész ctg-re mert én is aznap megyek! Nem tudod kell időpontot kérni, mint uh-ra? Olivér hogy érezte magát nagyinál hétvégén?

Ahogy nézegetem a vonalzókat egyre többen nagyon közel vagytok a finishez! :wink:
bencuri

Maria, megy a dukk a dokihoz!!!!!!!!

Kriszta, nincs babakocsitárolótok? Hányadikra kell felcipelni?

Kata, csak ne idegeskedj. Amikor az én törpém nem mocorgott megkerestem azt a pózt, amikor nem kényelmes neki. Próbáltad már?

KépKép
hene

Nincs tároló és fel kell hurcolnom a másodikra. :roll:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kata! Persze könnyű mondani, hogy ne idegeskedj! De szerintem jól teszed, hogy elmész az orvoshoz, így megnyugodhatsz, hogy inden rendben van. Én is ezt tenném a helyedben. A férfiak meg már csak ilyenek! Én is mindig jobban aggódom apánál. Nekik minden olyan egyszerű. Rolival kapcsolatban is, sokszor a fejemet fogom miket csinálnak!

Kép
szly27

Magdolnám: köszi
Hene: hát nem tudom mi nem kényelmes neki de én már úgy éreztem mindent megpróbáltam, még nyomkodtam is, mert a hasamon át teljesen ki lehet tapogatni a gyereket. Itt pent a csücskös kis popsiát meg néha a lábait. Ez normális egyáltalán??
Amúgy lehet, hogy kevés a helye, csak ne legyen túl kevés (mert ugye nekem kevés volt a magzatvizem, most meg nem tudom, hogy áll?
Na jó nem untatlak titeket!
Vendég

Marcsi megy a drukk!

Kata, mikor mész ma a dokihoz? Irj majd mi volt!

Kriszta, megértelek, h gondolkodsz a cipelésen! Én csak tudom, 3-dikon lakunk! :evil: még az a szerencse, h mostánába úgy időzitem a sétákat, h lefelé Bence lelépcsőzik, hazafelé még apa hozza! Már megemelni se tudom a pocakomtól szinte a kisfickót!
Mikor meg pici volt levittem először a babakocsit, ő addig a kiságyba utána meg őt! Ja és sportbabakocsival már könnyebb volt, már gyerekestül is tudtam vinni! 8)
Hogy kettő gyerköccel, h lesz?
:oops: :oops:
bencuri

jó reggelt lányok!

viki!
jó szépítkezést.

marcsi!
megy a drukk a dokihoz ++++

babu!
remélem elviszik a cicát, (azért kicsit sajnálom hogy uj környezetbe kerül) és remélem jól fogjátok érezni magatokat az "uj" helyen.
kitartást hozzá.

kérdésem lenne. eddig az én egyetlenemet mindig oldalt éreztem kb. a köldököm magasságában és egy kicsit fentebb.
most 2-3 napja lent a köldököm alatt kb. a petefészkemnél érzem és tök elől.
most akkor megfordult és merre fordult? és most mivan???? eddig volt jó helyen, és most nincs, vagy eddig volt rossz helyen és most van jól????
kb hol kellene érezni ha már jol fekszik??? eddig olyan megnyugtató volt oldalt a köldök magasságában érezni. most meg elég rossz érzés ott lent érezni hogy motoszkál. :roll: :roll: :shock: :shock: :? :? segítsetek!!!!

Kép

Kép
timi1982

Dehogy untatsz Kata, menjel el a dokihoz és akkor legalább megnyugszol, így meg csak idegeskedsz!
bencuri

Kata, ne hülyéskedj, nem untatsz. Engem nem, azért vagyunk hogy elmond és ha tudunk kitaláljunk valamit. Amúgy szerintem vannak olyan időszakok, amikor kicsit lustábbak.
Amúgy én is úgy tudom hogy 37 héttől nem koraszülött, csak ugye azt szokták mondani plussz-nínusz 2 hét! :wink:

Kriszta, hogy tudtak így házat építeni???????????????????????
Én véleményem, babát és mindent amit elbírsz még mellette felvinni, elrendezni, addig csak nem viszik el a kocsit. Utánna vissza a kocsiért. Mert egy idő után egyszerre nehéz lesz!

KépKép
hene

Ja Kriszta és ha csak a boltba szaladtunk, le nagyon jó volt a kenguru, de nekünk olyan van amibe csak 3hónapos kortol lehet beletenni a babót! Nem tudom a kendővel mi a helyzet? :oops:
bencuri

Timi! Nekem Lara fejvégű és jobb oldalon van a háta. Én főleg bal oldalon érzem mozogni középtájon, az a lába. Ha kifeszíti magát, akkor bal oldalon a lába, jobb odalt fen a fenekét érzem. Néha szokott fent a bordáimhoz rugdosni. És szokott lent is, gondolom a kezével. Jobb oldalon középen és lent egyáltalán nem érzem.

Azt hogy neked most hogy fekszik nem tudom ebből.

Kép
szly27

Timi, nyugi, mi is így voltunk. Nekem is furi volt a lenti kaparászás. De amikor mégkisebb lesz a helye, érezni fogod mindenhol. Oldalt is, nekem is visszajött a bal oldalamhoz. Az a kedvenc helye!

KépKép
hene

Én úgy tudom, hogy pár hetes korától lehet használni a kendőt, és sokkal jobb a babának a kendő, mint a kenguru.

KépKép
hene

Na összeszedem magam, és megyek a zöldségesbe.
Lecsóra jáj a fogunk!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
hene

hát akkor az enyém most lehet hogy megint visszafordult farosra. eddig meg voltam nyugodva hogy tuti már fejvégű. de most... ha most faros, akkor az nem jó. vagy még megfordulhat?
nah mindegy. kicsit idegesítő hogy mi is a helyzet, de jövő hét végén ugyis megyek uh-ra. majd megkérdezem.
vagy lehet jövő héten szerdán ránézésre a védőnő is tud valami okosságot mondani. nekem okos védőnőm van :D

Kép

Kép
timi1982

Timi, nyug nem biztos hogy faros lett belőle! Ha láttad volna hogy a mi lányunk miket művelt 4 d-n! A lábát a szájába vette meg ilyenek. Én is szoktam lennt érezni, pedig fejvégű és azt mondták, hogy már az enyém nem fog megfordulni, mert már nincs helye. boxolhat lefele is. NEkem már a gyomrom tájékán rugdos :shock: tegnap meg lennt matatott
magdolnam

Apa mondta, hogy ne aggódjak, majd ő viszi a kocsit. :shock:
Itthon akar ő is maradni 3évig? Jó, ha itthon van, segít, de néha el kell mennem vele egyedül is!

4D-n mondta a doki, hogy Levi baba már fejen áll, de én mégsem érzem a köldököm felett mozogni. Hogy most akkor mi van?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Timi! Mint írtam, nekem is szokott lent matatni! Pedig tuti fejvégű!

Babahordozónk+ néha Roli belógott a képbe!

Kép Kép Kép

Kép
szly27

lányok!

hát nem igaz. hogy ez a szülésfelkészítő tanfolyás milyen macerás... már egy hete telefonálgatok ez ügyben és senki nem tud semmit mondani.
a saját körzetemből kaptam telfonszámot hogy kit kell keresni egy másik körzetben.
erre az se tud semmit, mert nincs párja és nem tudja mi lesz. talán jövő héten....
de könyörgöm!!! egy körzetben van vagy 4-5 védőnő. nem igaz hogy nem tudják leszervezni, főleg hogy évek óta csinálják. és ez ugy szokott lenni hogy az egyik befejeződik és indítják a következőt kis szünettel.
:twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
timi1982

szly!

néha... aha :D :D minden képen ott matat :D :D olyan édes kisfiad van! és ráadásul azok a hörcsögzacsik... oda vagyok az ilyen kisfiukért :D
bnőm kisfia is ugyan ilyen husis. ráadásul az övé annyira hörcsis hogy a cumi ha sokáig van a szájában be is vágja a pofiját :D :D
meg lehet őket zabálni!!!!

Kép

Kép
timi1982

Na, azt hiszem lépek kicsit. Gyógyszertár az uticél, meg fel kell adnom a távhőcsekket. :roll:

Ezt a kenguru-dolgot még Anyával megvitatom, de nincs jobb ötletem!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

juj nem is mondtam!

jövőhéten végre nyusziapu szabin van és nekiállunk a lakásnak.
persze érdekes lesz, mert egy hét alatt kell megoldani ugy, hogy én kedden védőnőzök és még uh-ra is el kell mennünk vmelyik nap. az meg nem félóra. a védőnőt lezavarom gyorsan. 10 percre van és majd sietek. de az uh. nah jó kocsival az is kb. 10 perc de ami ott van... :twisted: :twisted:

és csinálni kell a babaszobát (tapéta, festés, óriási ágy lecipelés, elvitetés) aztán a wc-be is le kell tenni a padlót és a csészét, meg a fürdőbe gyorsan fel kell ragasztani a szegőt. meg még lenne egy csomó minden, de ahhoz meg nincs meg a faanyag :cry: de hát az ráér. ezek amik nagyon fontosak, meg be lettek tervezve.
már ugy várom. aztán ha kész, anyáéktól jöhet be a pelenkázó, meg a babaszekrény, aztán meg június elején nyusziapu megy értekezletre, hazafelé meg hozza a kiságyunkat is :D aztán meg moshatok, vasalhatok
jaj már tökre be vagyok zsongva. 8)

Kép

Kép
timi1982

bocsi hogy ma ilyen sok van belőlem, de ugy látom szóf...som van :oops: :oops:

Kép

Kép
timi1982

Timi, fészekrakó ösztön??? Éni s pont így érzek. Most nézem, 1 nap különbség van :D
magdolnam

jó kis program, mi hála égnek túl vagyunk rajta
magdolnam

Timi! Amikor Roli megszületett, hörcsinek hívták a kórházban, olyan pofis volt. aztán meg ahogy kezdett hízni! :shock: Pedig csak szopizott. Nagyon kis duci volt!
Látom már nagyon lázban vagy! Olyan jó! Mamár én is kipakolom a szekrényt. Utána lehet mosni a babaruhákat!

Kép
szly27

egyre többször gondolok arra, hogy hogy fog kiférni?????? tudom, benn nem fog maradni :roll:
magdolnam

[quote="timi1982"]j írta:timi1982aj már tökre be vagyok zsongva. 8)

Ez ari! :wink:
bencuri

Timi - tudod, a magzatpózban föl vannak húzva a lábak, akár egészen a fej elé, így elviekben simán tud fejvégú fekvésben is lent rúgdosni!

Nekem botrány hogy mit művel ma is ez a csaj! Úgy nyúlik a hasam, hogy az valami elképesztő! :shock: Indul egy nagy bazi hegyes dudor a köldökömtől és kimegy az oldalamra, egészen a hátam vonaláig! Szerintem a térde, vagy sarka mert olyan erővel kinyomja, hogy kb 5 cm-re dudorodik. Ha nem vigyázok egyszer kiszakad a hasam :twisted: .

Kata - jól teszed hogy elmész ma dokihoz! Nem használ a sok idegeskedés, akármi is van! Persze remélhetőleg minden rendben és csak lustibb lett a babucid! Nagyon drukkolok nektek, gyere a hírekkel!!!!!! ++++++++++++++

[quote]W írta:era! Nem lehet, hogy Nóri elkezdett lefelé kúszni és így több hely van a gyomrodnak?
Babu - nekem sosem ért fel a pocak a gyomromig (szerencsére), mert nagyon magas vagyok és így több helye van. Csak fekvés közben szokot odanyújtózni néha. Így lehet több helye még mindig a gyomromnak szerintem. :D

Hene - aztaaaaaaaaa! 38. hét!!! GRATULÁLOOOOK!!! :D :D

Marcsi - neked is drukk a dokihoz! :wink:

Én úgy tervezem ma már tényleg megveszem a hiányzó dolgokat a kórházi csomimhoz. Már párszor elindultam ezzel az elhatározással, de most már tényleg nem kéne tovább húzni... :twisted: Nyugodtabb lennék ha meglenne.

Ja! Beszélgettem a fodrásznál egy csajszival és ő mondta hogy lehet kapni a gyógyszertárban TENA BUGYIt, ami mosható, kényelmes és tökjól tartja a nagy betétet. Ő azt használta a kórházban a szülés utáni napokban és neki nagyon bevált! Szerintem én is veszek ma. Elméletileg 2 db-os kiszerelésben árulják.

Bondi - mi itt vásároltunk. Sok akciójuk szokott lenn, érdemes náluk szétnézni, érdeklődni. http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/
Vendég

mondjuk tegnap meg épp azt ecseteltem nyusziapunak, hogy hogyan kéne megoldani ezt a gátmasszázs dolgot. nah ahogy elképzeltem hogy mekkorára kell megnyujtani...
mármint hogy elképzeltem hogy befelé befért az a "kis"micsoda, kifelé meg mekkora jön... hát kicsit néztem nagyot.
de azt mondta hogy ne aggódjak, kifér. és mivel apás szülésünk lesz, a dokival meg leegyezteti hogy legfeljebb egyel több öltést tegyen be.

nah szép dolog, mondhatom... :oops: :oops: :lol: :lol:

Kép

Kép
timi1982

Nem tudom merre milyen idő van, de itt nálunk kiba.... meleg!
Szakad rólam a víz, mig elmentem a zöldségesbe, meg vissza!
Nagyon nyomott vagyok! :? És a pocak is nagyon nehéz ma!

KépKép
hene

[quote]e írta:gyre többször gondolok arra, hogy hogy fog kiférni??????
:lol: :lol: :lol:
Liptai Klaudia mondta vmelyik nap a babás műsorában, hogy "Repülő fent, gyerek bent nem marad!!" Ez nekem nagyon tetszett!! És mekkora igazság! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Újra az éterben!
10 oldalt olvastam vissza...
Persze senkinek nem megy a regálás....már nem emlékszem...

Illetve!

Ami! Örülök, hogy nincs baj...
Kata! Ma hogy viselkedik Dóri?

Mi 3 nagyon szép napot töltöttünk kettesben, olyan jó, hogy elmentünk még. A panzió egyszerű, de gyönyörű helyen, Sopron mellett az erdő közepén, tényleg csak a madárcsicsergést hallod, semmi mást. Kedvesek voltak, a konyhájuk is szuper és kifizethető.
( Olyan finomakat ettünk! Mondjuk próbáltam figyelni, hogy egészséges legyen! -és nem is híztam, plussz 7-nél tartok :))

Párocska egy tündér volt, nagyon jól érezte magát, csomó helyen jártunk a környéken, gyönyörű kastélyokat és várakat láttunk és mégy egy kicsit Ausztriában is...Tényleg feltöltődtünk, romantikáztunk :D Legközelebb már Adéllal... ( mi egyébként- és a család is egyemberként Adélnak szólitjuk, már furcsa lenne másképpen- ugyhogy remélem tényleg lány :D )

Kép
andkata

Szilvi, Szly, Bencuri, Timi! Köszönöm a szorítást macsek ügyben! Ha van fejlemény azonnal tudatom Veletek!

Hene! Gratula 38.héthez! :D

Vidokata! Szorítok, hogy minden rendben legyen a Babucival! Amúgy szerintem lehet, hogy a front zavarja Őt!

Szly! Szupi a hordozó! :D

Marcsi! Drukk a dokihoz!
Vendég

Andkata - Örülök hogy ilyen szuper hétvégétek volt! :D :D És kicsit irígykedek is :oops: :wink:
Vendég

Mindenkinek köszi a gratulációkat, de jó lenne ha inkább a megszületéséhez gratulálnátok már!!!!
Vannak egy páran, akik már gond nélkül szülhetnének. Nem akarja valaki megkezdeni a sort, hogy az én kicsi nagyfiam is kedvet kapjon?????????????

KépKép
hene

Andkata, csatlakozom Werához. Én is irígykedem egy kicsit! :wink:

KépKép
hene

a.kata!
nagyon jó hogy iylen szuperul sikerült a hétvégétek. ti se unatkozatok :lol:

hene!
te vagy a legidősebb!!! kezd te a sort. :wink:

Kép

Kép
timi1982

Kezdeném én, de az albérlőm nem akar kiköltözni!! :wink:

KépKép
hene

en csak bekukk, de mar majdnem mindent sikerult visszaolvasnom:)

Kriszta: ne is igy tervezem ,hogy amig cipelem a kocsit meg a cuccokat a baboka hordozoban lesz, jobban mondva kendoben.
Mert abban legelejetol lehet, kenguru nekunk is csak 3 honapostol, meg az nem olyan feszes szerintem.

vkata: remelem doki mindent rendben talal. NEkem szerencserea a nagy kibukasom utan aktivizalta magat, szerintem az a rohadt nyomott levego nyomta le ot is. De lenyegesen inaktivabb meg igy is, remelem azert nem surun szertene s
ezt csinalni, mert idegroncs leszek.
Ferjem mindig hulyenek nez, mikor kerdi mit csinalok, en meg mondom probalom felebreszteni, kerdi minek, en meg mondom neki, hogy mert mar nagyon reg nem jelentkezett, es ilyenkor a legeslegrosszabb dolgok jutnak eszembe.
En is megyek majd a heten dokihoz azert, hogy megkerdezzem mikor jogos a param:)

Mindenkinek szep napot!
Most ki megyek picit, most meg talan nem lehet megfoni:)

Delutan leszek! Addig is mindn jot!
Dokihoz menoknek csak jo hireket!
Vendég

na jól kib... magammal.....
szerintetek hogy magyarázok meg 3,5 kg-ot két hét alatt a dokinak??? :shock:

Kép
Kép
h. szilvi

AndKata: de jó hogy jót pihiztetek és még az idő is gyönyörű volt!
Egy órától rendel a doki, akkor megyek (a párom biztos le fog szúrni!:oops:)
Főleg, hogy ma reggel olyan közepes aktivitású (ami nektek bizti gyengének számítana de ő amúgy se egy nagy ugrabugra!)

Timi: le a kezekkel Roliról! Én már lestoppoltam! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (nekem is nagyon tetszik!

Hene: én is rád gondoltam, hogy kezdhetnéd a sort! Beszélj azzal az albérlővel! :D
Vendég

Ja Kata: én a 7kg-odra irígykedem igazán! Nekem azt mondta múlthéten a doki is hogy mostmár összesen csak 2 kg-t hízzak és akkor szerinte az tökéletes, de ez azthiszem nem fog menni, mert szinte hetente szalad fel egy kiló. És már ruha nélkül úgy nézek ki mint egy...... nem is tudom! Hogy fogom ezt leadni?

Kriszti: megértelek, hogy nem akarsz cipekedni, én sem akarnék, sőt lehet nem is tudnék. Én sajnos nem értekek a kengurú, kendő ügyhöz, de a kendő szimpatikusabb és sokkal több dologra lehet használni!
Vendég

Vidokata! :D Roli nevében!

Kép
szly27

Na lépek szekrényt pakolni!

Kép
szly27

Kata :D
Gondolok rátok!
Tudom, milyen ez a folytonos magzatmozgás-figyelés. Engem Lillus folyton megtréfált. Volt olyan, hogy egy egész napon át nem mozgott, és este már készültünk az ügyeletre halálra rémülten, mire Apa még zért odahajolt, és dumált neki kicsit, meg simogatta a pocit. Erre úgy beindult, hogy egész éjjel csak rúgkapált :lol: És ezt nem 1X és nem is 2X játszotta el vlünk! :D
Remélem, az orvos megnyugtat!

Marcsi :D
Várunk, hogy mit mondott a doki!

Hene :D
38. hét... Hú+++++++++++++++++++++++++

Véda
Vendég

Szilvi :lol: én is már gondolkodtam azon hogy mit mondjak a dokinak, hogy mért ennyi jött fel ennyi idő alatt. aztán nem is jutottam tovább, mert viccesen hangzott a kifogásom. A gáz az hogy ugyanannyit eszem mint bármikor máskor és mégis.... hogy a fenébe fog ez lemenni???
7kg???????????????????????? :shock:
magdolnam

de szeretnék én is a 38.héten járni. Lizussal nagyon komolyan akarok beszélni, hogy minimum 4 nappal előbb jöjjön, max 2 hét. Mert ugyebár a dokim szabira megy 07.23-án, én meg 26-ára vagyok kiírva :roll:
magdolnam

magdolnám 7 kg? összesen? :shock:

Kép
Kép
h. szilvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: