A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Kiko!
A gyártóra, anyagára gondoltam.
Mert nekem volt egy Kismamás, és az nagyon merev volt, nehéz volt kibogozni. Azóta láttam a csúcsmodell kendőt. Hát ég és föld. Csakhát a Kismamás 4500,- a Lana 20000,-
Vetted, vagy ajándékba kaptad?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ajándékba kaptam. Olyan lenvászon-féle az anyaga.

Kép
kikó70

köszönöm a tanácsokat, nagyjából már én is eljutottom oda, hogy érzékenyebb az idegrendszere...csak fura, hogy ez csak 2 hónaposan jött ki, persze most nyílt ki a világ

azért még lehet, hogy írok annak akit ajánlottatok

most jöttem az orvostól, vizelet ok, megvizsgálata még egyszer - ő is kb annyit állapított meg, hogy makkegészséges a gyerek, csak az anyja kicsit hipochonder :)
na jó, ez nem mondta, én állapítottam meg.
Szilvánusz leírása találó :)
még azért beutalt egy vérvételre, mert a vashiány okozhat étvágytalanságot...de csak akkor megyünk el ha jövő hétig romlik a helyzet

kísérletezünk azért még másfajta tápszerrel, meg nagyobb lyukú cumival, hátha úgy többet eszik, de amíg még nő a súlya próbálok nem idegeskedni....

ja és az orvostól hazafelé már annyira álmos volt, hogy még a hordozóban is hajlandó volt elaludni :)

Pumperka, nekünk van bébiőrünk, bár kicsi a lakás, de elég béna, néha előbb hallom, hogy nyöszörög mint ahogy bekapcsolna.
max. ha kimegyek a teraszra amíg a szobájában alszik, akkor jól jön, vagy ha valami zajosat csinálok a nappaliban és behajtom az ajtatját.

Szilvánusz, ha jobb lenne akkor amikor már egyedül vagytok, mehetünk más nap is, majd keddre kitalálok mást :)

KépKép
judit18

Sziasztok!

Mni, megtettem a szavazáshoz, amit tudtam. Remélem min. 20 lesz belőle, különben újra küldöm Nekik a kérésem.

Sajna mostanában elvesztem, még az olvasás sem megy.
Kölyök, olyan precízen válaszol mindenkinek -igaz, többen is-, és ott szoktam felzárkózni időnként.
A fülbevalóról még annyit, hogy a lányom úgy aludt el kb. egy éves korától, hogy morzsolgatta a fülcimpáját, úgyhogy addig halogattuk, hogy később ezmiatt elmaradt. Most meg nem akarja.
Kajával, alvással nálunk nincs gond, összesen kb. 5X kelt fel éjjel a kiscsaj. Amúgy este 10 utántól reggel 6-fél 7-ig alvás. (akkor is én keltem).
Fejni, csak reggel szoktam, ritkán este is.Igaz, így a menses is hamarabb jelentkezett, nekem a 7. és 8. héten is volt kettő, majd három nap. A fiam után bezzeg 11 hónapot várhattam.
Cumit szintén nem fogok adni neki, mert a fiam úgyis folyton elvenné. Nem győzném tisztítani.

Mzx, nem emlékszem, zuglói oviról írtál? Nekem tavaly úgy sikerült az Emmába beíratni a Dorinát, hogy még csak adás-vételi szerződésünk volt, lakcímkártyánk pedig még nem.
Szerintem az is előny volt, hogy bölcsiből jött a lányom.
Egyébként újépítésű ház, és három év múlva innen is kb. 4-5 gyerek lesz ovis korú majd.

Jó hétvégét mindenkinek!
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani

Egy kis humor.

Doktor úr visszafelé folyik a vérem!
- Miből gondolja?
- Régebben, ha a feleségem megsimogatta a hajam, felállt a farkam,
Most meg, ha megsimogatja a farkam, égnek áll a hajam!

A férfi este odaáll az asszony elé! Mutogatja az izmait.
- Nyolcvan kiló dinamit!
Az asszony nevetni kezd:
- De mit érek vele, ha a gyújtózsinor csak négy centi?

Van Tesco gazdaságos óvszer, csak előbb ki kell enni belőle a
kempingsajtot.

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, és hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát úgyis az időjárás határozza meg!

Egyszer volt egy kutyám, Egyiptomnak hívtuk. Minden szobában
hagyott egy piramist...

Te vagy a megtestesült költészet. Az ajkad Weöres, a szíved Arany, az agyad Tompa...

'Kérjük azokat a dolgozókat, akik családtagjaik temetésére
szeretnének elkéredzkedni, hogy szóljanak legkésőbb a meccs előtti napon'

A férfiak megnézik a nők fenekét, és azt gondolják: húúú, micsoda
segg!! A nők is ugyanezt gondolják, de közben a pasi arcába
néznek...

Rájöttem, hogy mi az impotencia oka: a gravitáció!

Sohasem gondoltam volna, hogy a bank egy vidám munkahely.
Először csak kedvesen mosolyogtak, aztán, amikor meghallották, mennyi hitelt szeretnék felvenni, kitör a röhögés...

A szex olyan, mint a paprikás krumpli. Kolbász nélkül is jó, de
kolbásszal az igazi!

Egyik feleségemmel sem volt szerencsém. Az 1. elhagyott, a 2. nem...

Az erkolcsösség nem más, mint az alkalom hiánya!
Vendég

Judit: jó akkor legyen inkább szerda. Valaki akar még csatlakozni?
Mni: valamikor szívesen megyek hozzád is, majd megbeszéljük, remélem belefér.

Teszek fel egy fejemelgetős képet. )Így már nem olyan husi a feje, mint alapból). Kicsit bekancsít a kisdrágám, dehát még nagyon kell koncentrálnia. Kb. 3 percig tartotta így a fejét. Ja és a héten elkezdte nézni a kezét, meg meglökni, megpróbálni megfogni a lógókat. Olyan cuki, akkora lépések ezek számunkra. :lol: :lol:

Kép

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!

Eléggé le vagyok maradva az olvasással, úgyhogy lehet, hogy már kitárgyaltátok a témát, de leírom inkább, mielőtt elfelejtem:

Aranykavics, RTL-es szakértőről az a véleményem, hogy hogy hagyja sírni éjjel órákat a saját gyerekét, ha akarja, én biztos nem tenném. Legalábbis nem ilyen pici babáknál. Olyan 9 hónapos kor körül már talán van értelme kisebb ráhatással leszoktatni az éjszakai kelésről, de ilyen piciket??? Tapasztalatom szerint ha este jól teletömi a pociját a baba, akkor éjjel kb. ilyen kortól már tényleg csak egy (vagy több) rövid szopira kel fel. Szerintem ez gyerekfüggő, van olyan baba is, aki akár magától is visszaalszik, ha az anyuci egy kicsit megölelgeti, megnyugtatja, vagy simizi. Nálunk nem ez volt, sokáig csak szopival aludt vissza éjjel, aztán sokszori próbálkozásra ringatásra is visszaaludt, majd amikor abbahagyta a szopit (11 hónaposan úgy döntött, hogy többet nem kell cici), onnantól magától végigalussza az ájszakát. Előtte is aludt egyben 5-7 órát már 4 hónapos korától, én azt már átalvásnak vettem.

Nekem az esti megtömés jött be a hosszú alvások elérésére, másnak az, ha csak vizet ad neki éjjel, mások pedig esküsznek rá, hogy éjjel semmit, mert akkor nem a ciciért, hanem a vizecskéért fog ébredni. Próbálkozni kell, aztán majcsak bejön valami :). De pár hónapot én mindenképpen várok ezzel, egyelőre egyszer-kétszer kel fel éjjel, és rendes adagot szopizik.

Melinda, Lauránál ilyen orrán-száján kijött tejcsi csak akkor van, ha túl sokat eszik. Nekik még olyan közel, majdnem egyben van az orrüreg a szájüreggel, szóval nem csoda, ha ott is jön. A büfiből is szokott oda menni nekik pici, de azt kiprüszkölik, szinte nem is veszi észre az ember.

Évi, nálam is volt ilyen, egyértelműen az idegeskedés okozza, feküdj le, hallgass valami nyugtató zenét, ne gondolj a tejcsire 1-2 óráig, aztán próbálkozz megint a fejéssel. Mondogasd magadban, hogy semmi gond, holnapra visszajön a tejcsi, és ha elhiszed, akkor úgy is lesz! :)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Megpróbálok gyorsan írni, mert lassan ébredezik Dórika. Tegnap már nem tudtam jönni, mert séta után megetettem Dórit, aztán hazaért Apa és úgy döntöttünk, hogy együtt lemegyünk sétálni, közbe megvacsiztunk a Mekiben. Salit kértünk, aztán csak nem bírtam ki, ennem kellett még egy sajtburgert meg sültkrumplit. :oops: Jól van na, a szoptatáshoz kell az energia. :D

Pumperka,
még csak itthon próbáltam ki a mei tai-t. Amikor sétálgatok vele, rendszeresen elalszik benne Dóri, meg jól érzi benne magát, nem sír, elvan.
Már én is jártam így, hogy lefeküdtem aludni, amikor Dóri is, és a sírásra keltem fel. Nem tudtam eldönteni, hogy egyből felébredtem-e rá, de szerintem igen, meg Te is! :) Főleg, hogy nem voltatok távol egymástól.

Kikó,
Dóri is szokta így forgatni a fejét, főleg nappal, amikor nem alszik annyira mélyen.

Szilvánusz,
már mások is mondták, hogy szerintük kiegyensúlyozott vagyok, de tudnád milyeneket szoktam problémázni egyes dolgokon barátnőmnek, férjemnek. Barátnőm elég rendesen helyre szokott rakni, elgondolkodtat, hogy tényleg probléma-e a probléma és segít azt megoldani. Nem mindig érzem ám jól magam a bőrömben, csak nem vagyok az a panaszkodós fajta, azért nem jön néha le. De az, hogy szeretek másokra odafigyelni, az igaz! :)

Komolyan tartja a fejét Marci, ügyes! :)
Dóri is a héten kezdte nézegetni a kezét.

Zsu,
már hiányoztál!! Remélem minél előbb megoldódik nálatok a probléma!

Petramama, Mzx,
nektek is nagyon köszönöm a bukással kapcsolatos hozzászólásokat, segítséget!

Judit18,
örülök, hogy Eszter vizelete rendben volt! :)

Aranykavics,
viccek: :D :D :D

Melinda

Kép
melinda80

Ja, még annyit, hogy Dóri is magától alussza át az éjszakát. Az első hetekben éjjelente egyszer kelt, aztán ez elmaradt, semmit se tettem az átalvás érdekében.

Melinda

Kép
melinda80

Pumperka,
Zsombi mennyi időt bír ki a mei tai-ban? Azon gondolkozom, hogy délután el kéne menni a tescoba. De mivel nincs autónk, vagy busszal, vagy gyalog mennénk. Gyalog kb. 3/4 óra, az oda-vissza utat kibírná a babakocsiban. Busszal hamarabb megfordulnánk, meg nekem kényelmesebb lenne úgy nézelődni, hogy Dóri rám van kötve, nem kéne lavírozni a babakocsival.

Melinda

Kép
melinda80

Ez nagyon tetszik, a többit itt találjátok:http://www.babazo.hu/bebi/200609213honapos.html

"Alvás
A szakkönyvek és a szomszédasszonyok, továbbá anyósod szerint ilyenkor már át KELL aludnia az éjszakát. Na persze... De hiszen azért van két füled, hogy az ilyesmi az egyiken bemenjen, a másikon meg kijöjjön. Nem fogja átaludni az éjszakát. Miért, te sosem ébredsz fel? És mindig sikerül visszaaludnod? Soha nem keltél még fel pisilni, tévézni, inni valamit vagy csak olvasgatni? Ne gyötörd magad önváddal, marcangolással. Minek? Akkor aludni fog a baba? Ne bosszankodj. Mire kamasz lesz, vaslapáttal sem fogod tudni kiverni az ágyból. Azt a kis időt pedig féllábon is ki lehet bírni - akár hiszed, akár nem (nyilván MÉG nem).

De ha végképp nem tudod elviselni a sok hihetetlen történetet csodálatosan alvó csecsemőkről - találj ki te is egyet, nagyon vadat, és terjeszd. Körülbelül uigyanannyi lesz a valóságtartalma, mint az övéknek..."
linocs

linocs

[quote="linocs"]
írta:
linocs
Mire kamasz lesz, vaslapáttal sem fogod tudni kiverni az ágyból.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , valahogy így! Este nem tudod ágybakergetni (mert az internet, az éjféli film, a diszkó stb.), reggel nem bírod kiszedni az ágyból! :lol: :lol: :lol:

[quote="linocs"]
írta:
linocsDe ha végképp nem tudod elviselni a sok hihetetlen történetet csodálatosan alvó csecsemőkről - találj ki te is egyet, nagyon vadat, és terjeszd. Körülbelül uigyanannyi lesz a valóságtartalma, mint az övéknek..."

Ez is nagyon jóóóó!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na akkor: csak Neked ;)
linocs

egy csodálatosan hihetetlen alvástörténet :

Eszter meghallotta, hogy át KELL aludnia az éjszakát és f9től reggel f7ig aludt!! rendes gyerek :)

lehet, hogy a kajaprobléma is megoldódik, bepróbálkoztunk nagyobb lyukú cumival és abból többet evett... egyelőre, lekopogom, remélem ez volt a gond. a kis huncut lusta volt szívni. elméletileg 3 hónapos kortól ajánlják a nagyobbat, de biztos mohó a kis drága.

a nemtudokelaludnisírok kérdés még függőben, de nem bírok itthon ülni ilyen időben, így most elugrunk sétálni azért vele...

Szilvánusz, ok akkor szerda. hogy mikor arról fogalmam sincs, koradélután kb, nem? odamehetek hozzátok és onnan mehetünk, így talán rugalmasabb a dolog, majd meglássuk mikor esznek

KépKép
judit18

Nincs kedve valakinek jövőhéten IKEA-zni?

Judit18! Félelmetes, hogy mennyire hasonlítanak a problémáink!!! Ez mitől van? Ha jól tudom, egy nap eltérés van a két babuci között. Lehet, hogy ezért?
Nappal nem nagyon hajlandó aludni Livike, max. akkor, ha ringatjuk a kis popsiját.

Nálunk a szopizás egyre nehezebben megy, de ez várható volt. Mostmár van olyan étkezés, amikor csak a tápit fogadja el. Néha szoktam fejni, hogy kapjon valamennyi anyatejet is. Amennyire ijesztgettek, hogy a cumisüveg miatt nagyon hamar le fog szokni a szopiról, én még csodálkozom, hogy eddig is bírtuk/bírjuk...

Valaki írta a toka redők közötti gyulladást. (bocsika, nem emlékszem, ki volt)
Nekünk a millió kence, bőrgyógyász, stb után az ügyeletes doki adta a tuti tippet. Kiderült, hogy két napon keresztül azért sírt állandóan Livike, mert az a gyulladás állatira fájt neki. Amikor hosszúhétvége volt, már kénytelenek voltunk elvinni az ügyeletre, mert éreztem, hogy valami baj van. Betadine-nel kell bekenni vékonyan, kitörölni vele a váladékot(ha van), megvárni, míg megszárad, és nekünk másnapra majdnem teljesen elmúlt. Utána állítólag neugranormonnal kell kenegetni, de szerintem ez hülyeség, mert az becsomósodik, majd újra begyullad, úgyhogy anyukám tanácsára kamillás vízzel törölgetjük.
A Betadine-t nem lehet sokszor és gyakran a jód miatt.
Remélem, tudtam segíteni azoknak, akik hasonló nyűggel szenvednek...

Kép
pété

Linocs,
ez nagyon jó! :D

Judit18,
tényleg, lehet, hogy az egylyukú cumi már kevés volt Eszternek, ügyes vagy, hogy rájöttél erre! Örülök, hogy ilyen nagyot aludt éjszaka a leánykád! :)

Pété,
örülök, hogy javul Livikének a gyulladás! :)
Köszi, hogy megosztottad velünk ezt a módszert, elmentem, hátha szükség lesz rá, mert pici lányom is tokás. :)

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Először is..képzeljétek Olika drága este 9 -től reggel fél 7-ig aludt :lol: Átalussza az éjszakákaz már vag 3-4 heteDE mi sem tettünk ért semmi!!!Teljesen magától lalakult ez így ki nála....
Én sokszor már a tülkön ülök reggelente mert majd szét durrannak a melleim :shock: Tiszat tej a pizsim meg az ágy is...szal a melleim még nem tudtak beállni....és egyátalán nem lett kevesebb...És valszeg nekem is ezért jött meg ilyen hamar(szülés után 8 hétre)a nagyfiam 2x-3x is kelt éjjel anno,hát vele nem is jött meg csak szülés után 12 hónapra.Ja és nagyon durva a mensim :evil: ömlik mint a Niagara... :(

RTL-es műsor:nagyon gáz volt...úgy betelefonáltam volna :(
Ha egyszer léhes az a gyreke akkor miért ne etetné meg az meber amíg ilyen kicsi????Ha egy felnőtt is éhes ,akkor eszik,nem????
A nagyfiam 1,5 éves(!)koráig felkelt éjszaka és megivott 2 dl tápot(amikor már nem volt szopi)Nagyon nehezen szokott le róla,de egyszerűen éhes volt...
Most Olika úgy látszik nem éhes éjjel,de természetesen én is simán megetetném ha kérne.Asszem nálunk is az vált be hogy nagyon jól beeszik este... :wink:

Szilvánusz!

Nagyon kösz a bókot :lol:
Hát csinosnak még egyátalán nem mondhatom magam8sőt :evil: )de majd dolgozm rajta..És ősanya??:ezt már más is mondta...érdekes mert egyátalán nem érzem annak magam,inkább a tesóm az(2,5 évig szoptatta a gyerekeit,otthon szült,no cumi egyiknél sem,együtt alszanak,folyton otthon volt a babákkal stb..)na nálunk ezek nincsenek így.....Nem alszunk együtt a gyerekkel,van cumink,fél évig szoptak a fiaim(sajna a mellgyuszik miatt :( )eszembe se jutott otthon szülni,szeretek jönni-menni... meg is kapom tőle hogy kicsit irónikusan és negatív kicsengéssel,hogy "mai modern kismama vagyok":wink:
Viszont a "ne hagyjuk sírni a babát""sokat szoptatni""sokat felvenni és babusgatni"elvekkel egyet értünk :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Pumperka: te hogyan veszed rá a gyerkőcöt h.egyen? Nálunk az első 2-3 percben jól szív utána pihi, bealvás vagy vigyorgás.Hiába csikizem, csipkedem akkor sem hajlandó enni.Ha túl hamar teszem át a másik cicire akkor meg túl sok előtejet eszik és nem jut hozzá a zsírosabb hátsótejhez és nem hízik.Fejni nem nagyon van időm és a türelem fogytán kap üvegből pótlást.Tudom nem szabadna.

Mindezek mellett még a fejlődése miatt is stresszelek. Bár a neurológusnál voltunk és azt mondta normál fejlődés felé halad és szerinte csak én idegeskedem túl sokat a dolgon. Nem tudom hogyan kellene megnyugtatni magam. Tippek???
Lehet h. az is megnyugtató lenne ha a napi 7 evésnél számszerűen látnám h.megeszi a 100-at és nem csak 40-et.Ezért is gondoltam tápszerre.

Cicuka

Kép
cicuka78

Szilvánusz: Úgy irígyellek a fejtartás miatt. Én ezzel küzdök már 1 hónapja. A kis drágám nem nagyon akarja csinálni a tornát, de anélkül pedig nem megy ugyanis ő utál hason feküdni ordít,ha leteszem.

Judit18: Te mióta tápszerezed a babát?

Kvaszeva: Te megbántad, hogy elkezdted tápszerezni a babát? A ciciről is leszokott?

Azt azért én nem szeretném, mert azzal el lehet altatni és nincs szükség cumira. Arra nem szívesen szoktatnám rá.

Ti milyen üveget használtok? Nekünk Aventes van, de az olvastam, h. a Mam-os olyan alakú mint a cici (lapos) és ezzel nem szokik le a ciciről.

Kép
cicuka78

Cicuka,
nem akarlak rábeszélni a mérlegre, mert valakit stresszel, de engem igazán megnyugtat. Tápszerrel pótolnom kell általában Dóri utolsó két étkezését, illetve a többi alkalommal lefejt tejből megy a pótlás, amíg van, és csak akkor tudom, hogy mennyit kell még adjak, ha Dórit lemérem, mennyit szopizott. Nekem mondta anno a védőnő, hogy felejtsem el a mérleget, kipróbáltam, de nem találtam el az adagot és a lefejt tejjel nem akartam szórakozni, hogy esetleg többet mérek, mint amennyi kell még pótlásnak és akkor oda, ami megmarad.

Én a helyedben ha ennyire nem akarna szopizni Dóri, hagynám szopizni, amennyit bír, aztán a maradékot lefejném és megkapná üvegből. Próbálkoztam korábban a kanalazással, de sok mellé ment és rengeteg időt elvett, illetve Dóri türelmetlenül evett, lassú volt neki az adagolás, úgyhogy áttértünk a cumisüvegre. Mi Aventet használunk, és ugyanúgy szopizik, mint korábban, nem zavarta meg az üveg cumija.

Melinda

Kép
melinda80

Pété, annyira hasonlóak a problémáink, hogy a toka-ügy is nálunk volt (legalábbis nálunk is), csak neki még a füle mögött is be volt gyulladva. mi egy antibiotikumos krémet kaptunk rá, attól múlt el végül. azóta meg vigyázok, hogy ne izzadjon ott be, mert attól volt úgy láttam, meg hintőporozom

mi egyébként egy tommee tippy nevű cumisüveget használunk, a Brendonban kapni, állítólag nagyon anyamell-szerű, már formára is kerek nem olyan mint az aventes

mennék én Ikeába, de még mindig nem igazán alszik ha kimozdulunk. ma egy fél órát aludt nagy nehezen a hordozóban, de megint megszívtuk. olyan fáradt volt, hogy bár 4kor evett utoljára, most 7kor nem akart enni hanem bealudt nagy nehezen...most megint csak 5szor tudom megetetni és mivel nem eszik jóval többet, összességében kevés a totál...

Cicuka, nem gyarapodik eleget Kristóf? csak azért semmiképp ne tápszerezd, hogy lásd mennyit eszik. akkor már inkább mérd kaja előtt-után
Eszter gyakorlatilag 2 hetes kora óta kap tászert, annyira kevés teje volt, és most már csak azt kap 1 hete.
megvan az a hátránya, hogy mivel látom mennyit eszem, állandóan idegeskedem, hogy ha kevesebbet eszik... pedig egyelőre gyarapodik Eszter csak már nem olyan tempóban mint előtte....

KépKép
judit18

tommee tippee

KépKép
judit18

Judit!
Gratula az éjszakátokhoz és hogy rájötettek, lehet hogy a kislyukú cumi a gond! :lol:

Szilvánusz!
Én a bölcsész? :lol: De tényleg ilyen mindent beszéljünk meg tipus vagyok. :roll: Huhh, ez tényleg így van. :)
A kisfiad nagyon helyes ezen a képen. Itt még baba formája van, mert az előző képen már kispasi volt. :)
3 perc? Fejtartás? Nálunk kín a hasonfektetés. Nem szereti, igaz a fejét próbálja tartani, de hason nem szeresse!

Mzx, Panny!
Köszi, hogy leírtad a meglátásod éjszakai ébredés ügyben :)

Melinda!
Gratula nektek is az éjszakai átalváshoz!
Most nálunk is csak egy kelés volt. Hehe. Ilyenkor hétvégén, annyira jó, mert a párom átveszi a reggeli etetésnél és én alhatok 10-ig is! :lol:

Pété!
Örülök, hogy a TOKÁS :lol: problémáitok megoldódtak. :)
A Bepanten kenőcs nem segít? Az nem jó?

Cicuka!
Ha a doki azt mondja, hogy nincs gond, akkor ne aggódj!
Bár tény, nekem azt mondta a védőnő és doki is, ha stagnál a súlya, akkor táppal pótoljam. De nálatok gondolom nem erről van szó, csak lassúbb a fejlődés üteme. Ugye?!
Fejtartás.
Van olyan baba hogy 4 hónaposan tartja. Az is normális! :)

Nálunk a hasonfekvés a gond.
Bár ez a kép rácáfol.

Kép

Mindenkinek jó éjt kívánok! :D
Vendég

Judit18:
Az elmúlt másfél hétben összesen 10dkg-ot gyarapodott az itthoni mérleg szerint. Mértem egy időben és 30-40-nél többet nem evett. Másfél hét múlva kell vinnem a 3 hónapos oltásra és méretzkedni. Nem tudom mit fog szólni a doki.

Melinda80
Próbálnék fejni etetés után, de 1 órát van cicin és utána, ha 1/2 órára magára hagyom akkor sír és ez nem jó neki sem és nekem sem.

Aranykavics:
Biztosan lassúbb a fejlődési üteme. Nem is ez lenne a gond. A hasonfekvés nálunk is hasonló, mint nálatok.

Kép
cicuka78

Pumperka! Nagyon-nagyon köszönöm a tippet. Írtam az Eszternek, már válaszolt is és tett fel egy csomó kérdést. (Lehet, hogy már olvastad is.) Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen megoldást javasol a mostmár lassan 3 hete tartó "szopisztrájkra". :shock: :? :roll:

Cicuka! Én nem bántam meg a tápszerpótlást, mert mint korábban írtam is, Botondnak 3 nap alatt 100 grammot esett a súlya úgy, hogy az alatt a 3 nap alatt csak és kizárólag cicizni próbáltunk, tehát szerintem nálunk nem a cumi okozta a szopiproblémát, de azóta viszont lehet, hogy már az is baj. Viszont én nem kínzom a gyereket. Amit lefejek, azt megkapja üvegből (Avent), ha kevés, akkor tápszert is kap. Itt írták már a többiek is, hogy ne görcsöljünk ezen. Ha nem megy, nem megy. Attól Te is, én is, meg Mindenki aki tápszert pótol és ráadásul üvegből, még mindig nagyon-nagyon jó Édesanya! :wink:

Mindannyiótoknak köszönöm a nyugtató szavakat! Pihentem, kevesebbet stresszeltem és tegnapra nagyjából majdnem ugyanazt a mennyiséget tudtam fejni, mint korábban. Szerintem mára teljesen helyre is áll a rend. :D

Szép vasárnapot!

Évi

KépKép
kvaszeva

Cicuka, így már értem.
ha látod, hogy még éhes, 1 óra után akkor én biztos adnék tápszert...gondolom már megpróbáltál mindent, hogy több jöjjön...

nálunk valami rettenetesen rapszodikus az evés.
mi lehet??
tegnap délutántól:

du. 4 - 120

este 7 - 50

9kor fürdés után nem hajlandó enni

11kor felkeltjük, hogy egyen - 80at eszik

alszik reggel 7ig! - ekkor 80at eszik

9kor éhes - 80at eszik

f10kor bepróbálkozunk egy másfajta táppal - eszik még 80at

érti ezt valaki??? én nem tudok rajta kiigazodni...

valakinél volt már székrekedés? mit adtatok rá?

KépKép
judit18

Sziasztok!

Már olvasgatlak egy ideje titeket, ugyanis az én kisfiam is 2008 márciusi, de eddig nem tudtam, lesz-e időm rendszeresen írni ide, és ezért inkább nem is jelentkeztem be. De ha nem bánjátok, most csatlakoznék. Jó sokan írtok ebbe a topikba, biztos eltelik majd egy kis idő, mire kiismerem magam, megjegyzem a neveket, de igyekszem :)

Magunkról: két gyerkőcöm van: Flóra 3 éves múlt márciusban, Marci pedig 2008 március 6-án született. MIndkettőt az Istvánban szültem, és mindkettő császár lett (az első farfekvés miatt, másodjára megpróbáltuk természetesen, de olyan 20 óra vajúdás után végül mégis nyisza lett, mert nem ment lejjebb a fiatalúr feje). Flóra szuper tesó, az első perctől szeretettel veszi körül az öcsit, segít, ahol tud. Persze azért több foglalkozást igényel, mint Marci előtt, de ehhez abszolút joga van (csak néha purcanok ki :lol:). Marci pedig eddig nagyon nyugis baba, inkább csak estefele kell néha ringatni, magunkra kötni, amúgy jókat eszik, alszik. Éjszaka már többször megtisztelt 7 órás alvással, ami számomra hihetetlen (Flóra ilyet először 15 hónaposan csinált). Napközben is nagyon nyugis, akár 3/4 órát is elvan már a játszószőnyegén (ez is a csoda kategóriájába tartozik számomra).
Mutatok képet is a lurkókról.
Kép Kép

Kép
KépKép
nebula

Judit!
Nálunk is van a fül mögötti gyulladás, de ma reggelre olyan brutál formában jelentkezett, hogy nem is tudom, mit csináljunk vele. Nem akarom állandóan a Betadine-nel kenegetni, mert az már ártalmas lenne. Ti mit kaptatok rá???

Kép
pété

Na, valamiért nem kell neki az egész aláírásom. Majd próbálkozom.

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok!

Nebula!
Üdv. köztünk! :) Gratula a gyerkőceidhez! :)

Judit!
Nem elkeseredni a rapszódikus evés miatt! Múlt héten és az előtt a fiam pont ezt produkálta. Nem akart 100-at sem megenni! És tök jól elvolt! Kész! Van étvágytalanabb időszakuk! Szerintem emiatt ne aggódj!
Nem foggyon! Bár szerintem nálatok erről szó sincs! :)
Nálunk ezen a héten kezdett megint normalizálódni, hogy 100-120at eszik.
De még mindig nem eszi meg a 160-kat, amit pl. 3 hete csinált! Pedig van tejem. Tudom.

Cicuka!
Jegyezd fel az észrevételeidet és megbeszélitek a tanácsadáson. Te látod, hogy mi a helyzet!
Én teljesen megértem az aggódásod, mert valahogy az ember mindig jobban aggódik, ha nem eszik eleget a babája, mint ha többet eszik... :)
Vendég

Nebula! Üdv köztünk! Gyere gyakran! :wink: :D Szépek a gyermekeid! 8)

Kavics! Nagyon édes a kisfiad! Én úgy imádtam, amikor Boti így aludt rajtam, de kb. 1 hónapja már nem szereti, pedig Ő csak hason alszik. Ki érti ezt??? :roll: :lol:

Judit! Nálunk is ez van most kaja terén. :roll: Egyik nap teljesen jól eszik, másik nap szinte semmit, de ettől függetlenül jól alszik. Napközben van két kicsi alvása, ami olyan 30-45 perc, meg egy nagy ami két-két és fél óra, éjszaka pedig egyszer ébred enni. Napirendünk nincs, minden nap másmilyen. Az esték viszont eléggé hasonlóak. Este 9-kor alszik el Boti, hajnali 1/2 2-kor ébred enni, jóllakik, majd alszik 1/2 7-ig.

Évi

KépKép
kvaszeva

Pété,
mi egy Bactroban nevű krémet kaptunk, ez az antibiotikum.
ezzel kellett reggel-este kenni, és napközben meg egy zsírosabb testápolóval 3-4szer. ettől elmúlt 2 nap alatt kb.
azóta is látszik, hogy érzékenyek ezek a területek, ezért hintőporozom, amitől néha kiszárad, akkor meg testápolózom

Aranykavics, Évi, köszi a nyugtatást...
érdekes, hogy azt mondják, hogy a babák előbb-utóbb kialakítanak maguknak egy napirendet, hát nálunk sincs már semmi egy ideje...
most evett 130at! fene se érti
ő is simán evett 160akat 2 hete...
az a gond, hogy már majdnem 6 kg és ahhoz képest nagyon kevés, hogy alig 600 grokat eszik egy nap. alig gyarapodott ezen a héten...

azért az orvos elküldött vérvételre a biztonság kedvéért, holnap megyünk a madarász utcai gyerekkórházba
ettől most persze úgy parázok, nehogy kiderüljön valami.

Szia Nebula! üdv nálunk

KépKép
judit18

Judit, Cicuka!
Nálunk is ez megy 2 hete. :( Elkezd enni, aztán 30-40 gr után húzza magát és sírni kezd. Még büfizés után sem nagyon hajlandó többet enni. Tegnap este már teljesen kivoltam. Megint alig evett és tök nyűgös volt, aludni nem nagyon akart. Erre kifejtem mindkét mellem. Lejött 130 ml. Ebből megnyugtatás és apa kezében való röpke alvás után 60 ml-t megevett szoptanitból, meg ami még emellett jött a ciciből és aludt fél 4-ig. Akkor evett rendesen. Egyébként éjszaka soha sem csinál műsort. Eszik és alszik tovább. :)

Erre ma, mint a kisangyal 3 óránként kér enni és nyugodtan szopizik Ilyet esküszöm több hete nem csinált. :D :D :D
Én sem értem az egészet. A nagyoknál semmi ilyen problémám nem volt.

Napirend? Az mi? Nálunk nincs ilyen... Bár ma mintha haladnánk efelé. Ja és most 4-kor 160 ml-t szopott. :D

Egyébként az alvással nálunk nincs baj. Kivéve a babkocsiban, ahol háton kell feküdni. Na azt utálja. (Hason alszik az ágyában.)

Kép
Kép
Kép
petramama

Nebula, üdv közöttünk! :) Szépek a porontyok!

Pété, Judit, én írtam a tokagyulladást, kösz az ötleteket! Egyelőre a Sudocrem 2 nap alatt rendbe tette. Pété, az antibiotikumos előtt próbáld ki Te is, szerintem. Félek azért a nyártól, úgyhogy megjegyzem amit leírtatok.

Kissani, igen, zuglói ovi. Az a baj, hogy pont a leendő körzetes ovink van tragikus állapotban, úgyhogy inkább nem lobogtatom az adásvételit... Mindegy, úgyis jövőre akarom csak beiratni, idén túl sok lesz neki a változás (február:kistesó, augusztus: költözés).

Kép

Kép
mzx

MEGJÖTTEM!!!!!!!!!!! ÉS HÍZTAM 3 KILÓT!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
(de tényleg)

beleolvasgattam az irományaitokba, de holnap szépen visszaolvasok rendesen. :wink:

addig is panny: a te epreid szebbek! :wink:

tök jól éreztem magam, legszívesebben lent maradtam volna a Balcsin, de a férjem már kész volt nélkülünk. Tegnap zokogva sírt- na akkor én is kész lettem. (soha nem láttam sírni)

sok-sok pusszantás

ui: kvaszévi, remélem nem vagy már depi!
Vendég

SZIJJJJJJJJJJJAAAAAAAAA HÉDIKE! :wink:

De jó, hogy vagy! :D

Nem vagyok már depi. Bevettem a lesz@rom tabit. :wink: :lol:

Mesélj, milyen volt??? És kérünk képeket a hízásról meg a barnaságodról is!!! 8)

Évi

KépKép
kvaszeva

Évikém, örülök neked, hogy nem vagy már befordulva!!! Megijesztettél, csak az elejét olvasgattam az üziknek egyenlőre. Biztos, hogy látni akarsz? Komolyan, simán úgy nézek ki, mint egy terhes. (a 6 hetes kontrollon is hárman kismamának néztek, az egyik ebből egy doki volt :lol: )
Jó ám a leszarom tabi, én is beveszem elég gyakran :wink:
vki írta itt a végén a székrekedést...ne tuddjátok meg. Martin 4 nap után kakilt múltkor, most meg 5 nap telt el, na akkor vettem glicerines kúpot...sikeresen kirobbantottam belőle a kakit, pedig csak negyed kúpot dugiztam be neki. Mondjuk mindenki azt mondja, hogy nem baj ha nem kakil, mert anyatejes és az utolsó cseppig hasznosítja a tejet...de azért akkor is, 5 napig nem kakilni :roll:

Hízás: nem csak én gyarapodtam az elmúlt napokban, hanem a fiam is, pedig néha elég fonnyadt a csöcsöm, olyan, mintha alig lenne benne. De biztos van benne akkor is, mert szopik :wink: 5600 g most, lemértem fürdés előtt. Én sokkal jobban érzem magam, hogy nem mértem, csak 2 hete. Semmi stressz azóta, fogalmam sincs, mennyit ehet egy evésre, néha csak 1 percig szopik és kiröhög, de vissza sem rakom, nem erőltetek semmit.

na koccolok, mert holnap be kell köttetni az uram szakdoliját :shock:

aztán holnap jövök ám 8)
Vendég

Jim!

Jó, hogy azért visszajöttél már :wink: :wink: :wink:
"fonnyadt a csöcsöm"... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: beszarás dumád van :lol: :lol:

Jól teszed, hogy nem méred és látod hízik így is :wink:
Én bevalom, egy hónapban csak egyszer megyek méretni a védőnőkhöz...Egy kg-kat hízik havonta, úgyhogy nincs gond.

Judit!

Az enyim fickóka is csinál olyanokat hogy 5 perc szopi után nyűglődni kezd,húzza magát és sírdogál...én hasfájásra fogtam ,mert sajna már a második antibiotikum kúrán vagyok túl a gennyes torkom miatt :(

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Jövök panaszkodni egy kicsit, ha meghallgattok!
Olvastam, holnap reagálok mindenkinek, mert ma kikészített az anyósom és az apósom. Teljesen magam alatt vagyok! Elmentünk nagy hívogatásra hozzájuk, de ott úgy összevesztem az apósommal, mert már nem bírtam hallgatni a beszólogatásait, pedig ha a világ türelmes embereinek versenyt hirdetnének a legjobb 3ban bennelennék! Gondolhatjátok, hogy mi lehetett!
Egész úton a kocsiban haza bőgtem, de olyan szinten, hogy már remegtem. Elintézték, hogy többet én a lábam nem teszem be a házukba, de az unokájukat sem látják!
A párom itt nyugtatgatott, mert még én éreztem sz@rnak magam, mert védekeztem. Remélem a tejcsi nem látja kárát. :( :(
Elkezdett mindent a fejemhez vágni, de nincs mit mert én nem bántottam meg őt eddig, de ő olyan, hogy mindenki hülye bunkó, csak az jó, amit ő vall.
Ugye a kórházas eset után, amit már írtam, itthon szólt a párom amikor jöttek, hogy húzza a cipőjét le és mosson kezet, ha fogdosni szeretné a pár napos Picit. Na most ez terítékre került, és csak vitte a maga mondandóját, hogy sterilizáljuk a gyereket, ő rá se lehel (be is rúgott volna Réka a lehelletétől), nem is jön felénk többet, húzzunk üvegfalat fel stb.
Le sem tudom nektek írni mik voltak, mert feldühítem magam, és az érzéseket sem, hogy milyen rossz szarba döngölve éreznie magát az embernek. Amikor oda megyünk így is azt éreztem és éreztették is eddig, hogy én egy senki vagyok ők az istenek! A mi családunkat teljesen lenézik, csakm tudom miért. Érdekes velük soha semmi gond nincs.
A baj, hogy a párom is hiába beszél nekik!
Be is fejezem inkább! Ne haragudjatok!

Kép
Kép
tündérmanó27

...csak nem tudom miért...
már az írás sem megy

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

Hédi, szupi, hogy visszajöttél :lol: !!!

Szia Nebula, gyönyörűek a gyermekeid!

Petramama, na végre még valaki, akinek a gyereke utálja a babakocsit :lol: . Mondjuk az én fiam hason is utál lenni :shock: .

Tündérmanó, átérzem a gondodat, sajnos velem is megtörtént már, hogy apóssal összerúgtuk a port, mondjuk ez még régebben volt. Persze Ő is mindennek tudora, de én ezt leszartam. Azóta nem mer nagyon okoskodni, én meg baromi cuki vagyok, és így jól elvagyunk, szépen csendesen :lol: .

Endre

Kép
kikóférjendre

Jajj, de hülye vagyok, a férjem nevével jelentkeztem be előbb :lol: :oops: .

Kép
kikó70

Na megyek is aludni :roll: , Zalán már fél 10 óta húzza a lóbőrt. Ma jól kifáradt, vendégeink voltak. Takarítottam, sütöttem, főztem, ma apa gyerekezett, én csak szopiztattam, aztán Endre átvette.

Kép
kikó70

Szép jó reggelt mindenkinek!!!

Pár kép Fruzska reggeli ébredéséről :)

Kép
A rokkerlány ;) : [img]
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.6566.jpg[/img]
Kép
linocs

A rokkerlányos nem sikerült, de most:
Kép
linocs

Linocs!
Naggggyon jó!

Kép
Kép
tündérmanó27

Jó reggelt!

Zajlott az élet a hétvégén, de az úgy jó, csak hulla vagyok.
Mégis korán kidobott az ágy, pedig mind a 3 alszik még. Nagyoknak szünet van a suliban, délután meg atlétika versenyre viszem az Áront.

Tündérmanó!
Nagyon sajnálom, az nagyon rossz, ha valamelyik családtagjával nincs jóban az ember. Próbálj nyugodt maradni, és tényleg egy darabig nem kéne találkoznod apósoddal.

Nebula!
Üdvözöllek, szépek nagyon a gyerekeid. :wink:

Jim!
:D :D :D :D
De jó, hogy újra olvashatlak. :wink:
Jó, hogy egy kicsit lazíthattál a Balcsin. Mi csak augusztus legelején megyünk, de már várom... :wink: Képeket kérünk!!!!
Zsombor totál egy súlyban van Martinnal. Tegnap este ő 5690gramm volt, de nem sokkal elötte evett, tehát az a 90 gramm a végén pont kb az evés.Hát igen, egy súllyal születtek, egy nap különbségggel... :lol: :lol: :lol:

Évi!
Drukkolok neked, és kiváncsi vagyok hogyan alakul Boti evése. Az már nagyon jó, hogy a kedved jó. :wink:

Judit18!
Képzeld el, hogy május 1-én még nem zavarta Zsombort a jövés menés, zene stb... Most szombaton reggel 8-tól délután fél 3-ig egy gödi crossfutáson voltunk, és mire hazaértünk totál megzakkant, és csak cicin volt el estig. Sírós volt már hazafelé is, csak picit aludt el. Szóval nekem is oda kell már figyelnem. Nem zárja már ki ő sem annyira a külvilág ingereit....

Egyébként apa futott a 14 km-en, Csenge, Áron meg a 2 km-en. És képzeljétek az Áron a 14 :!: év alattiak között ezüst érmes lett, 9:33 időeredménnyel. Sok nagy gyereket és felnőttet leelőzött, még összesítésben is 5. lett . Teszek fel pár képet, csak kicsinyítek. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

pumperka: várom a képeket! Milyen ügyi gyermeked van, bakker én futni sem tudok. Tök jó, hogy Zsombi Martinnal egyensúlyban 8) van. Kínlódunk itt a szopival, aztán mégis gömbölyödnek. Azt pont olvastam, mikor írtad a 270 ml-es storyt, fetrengtem :lol:

nesze nektek itt van 4-5 hós terhes Hédi -csak akkor hogy lehet 8 hetes a gyerekem?! :shock: :lol: -

Kép
Vendég

Még a rajt elött:

Kép

A véghajrá amikor lelözi a későbbi 3. helyezettet:
Kép

A dobogó 2. fokán:

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép