A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Dodó, ráhibáztál. Maradt még kőrözött, és pont paprikával ettem!
Nyisd az ablakot, küldöm mindkettőt fénypost! :lol:

KépKép
hene

kesz: mara kipurcadtam. Kesz a porszivozas, felmosas is.
A mai tervbol egyedul az ablakot nem valositottam meg. Na de helyette megvan miben megyek holnap:)
HAla Nektek!

Palacsintabol egy csuszott le, reggel egy kifli, es delben egy paradicsom uborkaval, sajttal( ez most a favorit osszekockazva minden olivaolajjal soval) es egy par virslivel.
Ez volt az egesz napi etkem :oops:
Ja meg a nektarin.
Vendég

korozottet mar en is napok ota tervezem. De olyan ize vagyok, hogy megcsinalom, es azon kapom magam, nem is ettem belole. Mert megkivanom, de ameddigre kesz lesz, mar nem is kivanom, ehes sem vagyok. aztan persze ameddigre ujra feleszmelek, draga uram elpuztitotta:)
Mindegy , legalabb o hizzon:)
Vedono is nezett nagy pillakkal, hogy ezt hogy csinalom , hogy csak plussz 8nal tartok( ami amugy szerintem van 10 is) ...
Nem tudom, ha ehes vagyok is olyan csusszan le, ami nem tul veszesen hizlalo dolog, na meg a fo kajas idoben en meg dietan voltam.
Az egesz ido alatt max 4 het volt olyan mikor fekezhetetlen volt az etvagyam.
Ami azeert nem baj, csak en azt hittem oriasi zabas leszek:)
Vendég

majd szoptatas altt bepotolom, en ugyis mindig inkabb telen eszem sokat.
Akkor a plussz 3-4 kilo feljon :oops:
Vendég

tenyeleg, ha mar igy eszembe ugrott, szoptatas: csak az en izlesvilagomra van bizva hol szoptatok( ha ne adj Isten hazon kivul ehes a babacska) vagy van erre szabaly?
Mert ugye kijelolt szoptato hellyel nem mindenutt lehet talalkozni, mint ahigy sajna pelenkazo sincs minden helyen...
Vendég

ajjaj en magamban beszelek :oops:

Bar epp most meselte ocsem, hogy volt egyszer anyoseknal es o egy fasza teoriaval allt elo, miert nem vagyok tul beszedes vele mostanaban, ami amostani allapotombol vezetheto le szerinte, de epp ugy jott le a dolog mintha bekattantam volna( o azt hiszi atmeneti allapotom ilyen, es turelmesnek kell velem lenni, HEEEEEEEEE)????????
vagy megis bekattantam?
Ha igen akkor is bagoly mindja verebnek...
kicsit azert sziven utott a dolog, hogy bolondkent vagyok nyilvan tarva, holott csak gyermeket varok, es ki nem allhatom az anyosom!:)
Vendég

hene!
Ok, az erkélyajtó nyitva! :)

Anyjuk!
és nem gondol bele Gini néni hogy esetleg amit ő mesél a Tominak, az visszajut hozzád?? :lol:

d.dodó

Anyjuk, pont ma gondolkodtam én is ezen a szoptatás témán.
igazából szerintem az anyukán múlik, hogy hol szoptat. Lehet diszkréten is szoptatni. Gondolom ez attól függ, hogy te mennyire vállalod be a nyilvánosság előtt. Mármint, hogy mennyire tudsz nyugodt maradni, és nem az emberek tekintetével, megjegyzéseivel foglalkozni. Már csak azért is, mert ugye ha feszült vagy azt a baba is megérzi, és a tejcsi sem jön úgy.

KépKép
hene

hát lányok én tuti nem tudok szoptatni olyan helyen.

én igy is szégyenlős vagyok. nem tehetek róla... és tuti a szoptatás se menne a stressz miatt. ugyhogy nekem ugy kell időzíteni majd a dolgokat hogy két szopi közé essen, vagy nem is tudom hogy oldjam meg... :oops:

Kép

Kép
timi1982

Jelentem apa lemondott a madártej adagjáról. Desszertnek pont jó lesz így vacsi után. :wink:

KépKép
hene

en meg pont ugy erzem- legalabbis igy elmeleti sikon-hogy engem ez nem frusztralna, es a gyermekem lenne az elso, es ha o ehes, meg fogom etetni.. En nem tartom ezt szemermetlensegnek!
Pedig en is szegyenlos es gatlasos vagyok.
de nekem mindig olyan szimpi volt mikor anyuka ismerosok nem zavartatva magukat tudtak szinte barhol szoptatni.
Jo a nagyobb gyereknek mar igen konnyen elterelodik a figyelme, de amig meg ici pici addig ot kevesbe zavarja.
Amugy az a hordozo, amit vettem( karikas kendo) az utmutatojaban kulon rajzok vannak a diszkret szoptatashoz, mert a kendo takar mindent...
Vendég

mert csak azert mindig idohoz kotve lenni, vagy esetleg cumis etetest beiktatni...nem tudom. Igy tul nagy korlatokat jelent a szoptatas.
De en elhiszem hogy sokaknak nem megy, lehet nekem sem fog:(
Vendég

Megnézem a tényeket, addig elfekszem, utánna jövök!
Sok volt a madártej!

KépKép
hene

bucsuzom mara.
Ferjem csak hazaer hamarosan...
holnap szerintem csak bekukk lesz, mert indulas elott ajandek csomagolas, hajmosas....szoval nemigen lesz idom.
MAjd vasarnap parocska tuti palyan lesz, akkor jelentkezem.

mindenkinek szep hetveget!
Vendég

Mire meglessz a babátok,nem lesztek szégyenlősek :wink:
Egyébként meg ha valahol megéhezik a baba,és épp nincs cumisüvegben lefejt tejecske,szerintem nyugodtan meg lehet szopiztatni,hiszen éhes,és nem fog várni.

Kép
Kép
Kép
kike

Megettem a gyerkőcökkel a baracbefőttet,jajj de fini volt,és még egy kis ananász konzervet is ettem. :D
Persze krumpli,meg husi után.

Kép
Kép
Kép
kike

Újra itt!

Lányok, én becsavarodok!

tipikus női gondom van...!
nincs egy rongyom sem!
Kimentem az udvarra, hát majdnem megsültem! Kinyitottam a szekrényemet, és a pólóim 100%-ban csak a köldökömig, vagy még addíg sem érnek!!!
(A nadrágok meg rám sem jönnek!!!)

Öreg vagyok én már bohócnak!! :shock:

Mégis kell még ruhát vennem?! :shock: :shock:
Nem akaroooook!

És fáj a hátam ismét! :twisted:
Vendég

Mária:ne is mond,vagy ujjatlan,vagy hosszúújjú felsőim vannak-egy van rövidujjú-háromszor öltöztem át,mire lemondtam arról hogy úgy fogok elmenni a gyerekekért-olyan kinézettel,ahogy én szerettem volna-szörnyű :?

Kép
Kép
Kép
kike

de sebaj,június 30-ával zár az ovi,és csak augusztusban nyit,arra meg már meglessz a babó :D

Kép
Kép
Kép
kike

még elmenni valahova, csak-csak.

De itthonra valami kényelmes...

Amit most felvettem, majdnem frászt kaptam, ahogy odaálltam a mosogatóhoz... :? :shock:
Hideg volt, ahogy hozzáért a pocakom... :x
Vendég

DE HOL VAN MÉG JÚLI KÖZEPE!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
Vendég

Nekem az itthoni nem gond-Apának elég nagy pólói vannak-munkás pólók,azt hordom.Nekem az utcai a gond.Meg még hosszúgatya van rajtam-amúgy rámjön,mint eddig,csak a cipzár van félig felhúzva.nyáron meg majd lehet hogy egy szál bugyeszban leszek-na azért nem :D De hogy mit veszek majd fel-nem tudom. :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Nekem csak júli.eleje :D

Kép
Kép
Kép
kike

Na, majdcsak megoldom valahogy...

Lépek, vasalni........... :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Na, vagyok ujra, csak elmosogattam, meg csináltam magamnak egy kis rántottát..... hát szinte a legideálisabb kaja vacsira, de hát ezt kívántam :)!

d.dodó

Mindegy mi a vacsi, ha azt kívánod!!!!

KépKép
hene

hene!
Az a "kedvencem" mikor ugy vagyok vele, hogy ugy ennék valami finomat.....de én magam sem tudom meghatározni hogy mit! :lol:

d.dodó

Nálam mostanában az a baj, hogy mindent kívánok! És az sem zavar, ha már full-on vagyok! Mert nekem kell!!!!!!!

KépKép
hene

hene!
Hát nekem most nem volt elég a 2 tojásos rántotta....kitaláltam, hogy még egy kis sültkrumplit is akarok enni ketchuppal és savanyú ubival! :oops: De hogy rám miért este jön rám az ehetnék.......

d.dodó

Dodó, én alapból 3 tojásból csinálom a rántottát, vagy hagymát, vagy paprikát sütök alá!
Én mindig este tudok jókat enni. Alapból is! Olyan jókat tudunk enni apával! :oops:

KépKép
hene

hene!
De ez igy van... napközben alig eszem.... akkor is főleg gyümölcsöt..vagy max levest. (Biztos a meleg miatt is). És este meg nagyon jóízűeket tudok enni!

d.dodó

Dodó!

Tudod mire kattantam rá az utóbbi időben? Kenyeret megkentem vajjal, majd be a sütőbe, mintha ott pirítanád. Jó ropogós lesz a kenyér, de nem száraz. Csinálok rántottát sajttal és a kenyér nem vajas oldalára teszem. A tetejére pedig újhagyma és paradicsom. Húúú, ez annyira finom!! A párom mondta is reggel, hogy estére úgy szeretne enni olyat. Szerintem az lesz a vacsi.

Képzeljétek! Megettem vagy 3 almát, de pisilek, mint az ökör. A lábfejem még mindig dagadt, de már nem annyira vészes. De ha ennyit pisilek nappal, mi lesz velem éjszaka?

megyek kicsit vissza.

sz.andi

ezzel én is igy vagyok.

inkább este tudok enni. lehet azért is mert napközben meleg van, meg egyedül nem is az igazi.
nem kell hogy nyusziapu egyen velem, elég ha itthon van és közben tudunk beszélgetni.

Kép

Kép
timi1982

hene!
De ez igy van... napközben alig eszem.... akkor is főleg gyümölcsöt..vagy max levest. (Biztos a meleg miatt is). És este meg nagyon jóízűeket tudok enni!

d.dodó

tudtam hogy valami kimarad.

holnapra összekészítettem a cucomat. megcsináltam a szendvicseket is.még a sütit kell szeletelni és elcsomizni.

naná hogy az alma meg kimaradt. voltam ma a zöldségesnél, de nem vettem zöldalmát!!
mi lesz velem holnap gyümi nélkül? a sárgadinnyét nem viszem el mert az nagyon levet ereszt.
remélem ha hlnap megyünk már nyitva lesz a zöldséges.

brü-hü-hü-hü!!!! nem igaz hogy mindig kimarad valami! pedig ha azt az almát megkóstolnátok ti is... akkora mint a két öklöm összerakva és finom leveses savanykás. jah és nem darabra adják :D

Kép

Kép
timi1982

Andi!
Jól hangzik! Majd lehet kipróbálom! :) Amugy almát én is rengeteget eszem, és járok is rendesen pisilni tőle! :oops:

d.dodó

Andi inkább járjál pisilni, mint én 2 óránként :? , csak ne legyen annyi víz rajtad. Én a terhesség elejétől fogva sokat járok wc-re. Nincs nyugodt éjszakám. De nem is vagyok olyan vizes. Ezt a pár hetet pedig már fél lábon is kibírod! Kemény csaj vagy te!!!! :)

KépKép
hene

vagyis izé... szóval darabra adják. de nem az az átlagos kis méretű és 100 ft fölött lévő. az az igazság hogy egyszerre kb. a felét ha le lehet gyűrni. az akkora méretű mint az átlag darabra vásárolható zöldalmák.

Kép

Kép
timi1982

Timi!
én is ilyen sárgászöldes almát szoktam venni (a haragoszöldet annyira nem szeretem, az tul savanyú)....

d.dodó

nekem az a savanyú jön be.

ez olyan! ez igazi zöld alma csak 2-szer akkora!

Kép

Kép
timi1982

Hene!
Én eddig nem dagadtam. Pisilni meg jártam eleget éjszaka is, átlag 4. De most meg dagadok, de igazad van, inkább pisiljek... De komolyan mondom már ez sem érdekel, mert nemsokára babázhatok. Már nagyon várom!!!! :lol: :lol:

sz.andi

Hú, nagyon jól hangzik a zöld alma. Nekem mindegy, csak jó kemény legyen és leveses! Most éppen szép piros van itthon, ez is nagyon jó ízű. De vettem már olyan szar almát!!

sz.andi

Sziasztok Csajok!

Kicsit olvastam csak vissza ezért bocsi!!!

Én ma leadtam anyósnak Olivért és vasárnap megyünk érte.
Ma egész nap a városban voltam. Délelött moziztam, aztán kozmetikus, utánna a Westend-ben koboroltam. A c&a-ban vettem 2 polot. Az egyik 2490.- a másik 1190.- volt. Nem kismama polók, de hosszú a fazonjuk és rohangálni benne nagyon is megteszi. Még az utcára is ki tudok benne menni. Ja és a Deichmann-ban vettem egy papucsot 2990.- ért. Aztán ebédre ettem egy adag tzatzikit pitával és egy adag diósgubát. Nagyon kipurcantam azt hittem nem érek haza. 5-re voltam itthon, egyből elterültem az ágyon és tv-tem, csak most tápászkodtam fel. Ja és egész nap tömtem magamba homeós bogyókat, mert már iszonyúan fáj a torkom. Egész eddig megúsztam mindenféle betegség nélkül, most hogy a végén tartok most jön ez a nyavaja. A legrosszabb, ghgogy állandóan csikizi a torkomat valami és állandóan köhögnöm kell, de akkor meg nagyon megfájdúl a pocakom alja. Az orrfújás sem a legkellemesebb.

Képzeljétek Olivérnek még mindig nem akar elmúlni a köhögése és az orrfolyása. Már nagyonsokmindent kipróbáltam, de semmi javulás. A doki már hgétfőre írt is neki igazolást a bölcsibe, hogy mehet. Most vettem neki azt a gyógyszertári köptetőt amit mi szedtünk gyerekkorunkban azt a barna színű undorító izűt. (legalábbis én nagyon utáltam gyerekkoromban. Úgy kellett belémimádkozni.)
Nincs valakinek valami ötlete, hogy mit kéne csinálnom? Hova kellene elvinnem, hol kéne megnézetnem, hogy miért nem gyógyul meg? ( Dokinénik???) :shock: :cry: :?: :?: :?:
Kérlek segítsetek ha tudtok. Ja és múlt hétvégén még kötöhártyagyulladása is volt arra kapott egy gyógyszertári szemcseppet és az helyrehozta, bár ma megint elkezdett könnyezni a szeme anyós szerint. Amúgy most fejezte be a Klacid szedését.

Bocsi, már megint sok voltam.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Andi, ha így elkezdtél vzesedni, akkor lehet előbb babázol, mint én. Nekem sokan azt mondták, hogy az utolsó 1-2 hétben vizesedik be igazán az ember lánya. Akkor pedig már a végét járod. Én meg ha így folytatom, még a végén túlhordom.
Te iszol málnalevél teát?

KépKép
hene

Titanilla, akkor jobbulást az kis családnak! Én ne tessék olyan sokat rohangálni. Pihenj!!!
Ja, én nagyon szerettem az a kanalas gyógyszeret. Azt hittem már nem létezik!!?? :?

KépKép
hene

Na mára letészem a lantot!

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!!! Babák hagyjátok aludni a mamákat!!! :)

KépKép
hene

Sziasztok!

Izgalmas észrevételt tettem ma: nem férek oda a mosogatóhoz a pocakomtól. Ráadásul mindig csuromvizes lesz a pólóm mosogatás közben! :D

Kép
Kép
patr

Én Olivérrel nagyon vizesedtem már több mint egy hónappal a szülés kiírt dátuma elött úgy, hogy a bakancsomba alig tudtam belegyömöszölni a lábamat. Simán túl is hordtam volna, ha farfekvés miatt nem császároznak meg a kiírt dátum elött egy nappal. Nálam nem volt szülésre utaló jel. Szerencsére Olivérnek nem lett semmi baja pedig még a vérnyomim is magas volt és kicsit a cukrom is. Annyi volt csak, hogy Olivér is vizes volt mikor megszületett, de aztán hamar helyrejöttünk. Én 13 kg-mal kevesebbel jöttem ki a kórházból. Egész héten amíg bent voltam szakadt rólam a víz.

Az almát én is szeretem, csak kevésszer jut eszembe, hogy egyek. :roll:
Ma epret vettem egy kg-ot és majdnem az egészet megettem. Alig maradt a páromnak és úgy megenném a maradékot is. :roll: :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Olyan vicces volt ma amikor tátott szájjal megbámulták mekkora hasam van.
Ja és tegnap betöltöttem a 34. hetet!!!!! :lol: 8) :P :D

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Na Hene, majd meglátjuk. Nem is lenne rossz, ha hamarabb jönne egy picit.
Sok mindent mondanak, de majd meglátjuk velem meg velünk mi a helyzet.
Én is elteszem magam holnapra, majd gyövök, addig is jóccakát! Cép álmokat!

sz.andi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: