A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Tünde,
köszi, köszi a táblázatot!!!!
Szóval a hiányzó adataim: kislány, Liliána.
SZülés várható ideje: 2008.08.18.
Szülésznő: ??????? SZeretném Gabit, de Ő elvileg akkor jön vissza a szabiról, úgyhogy még nem tom hogy ki lesz.

Dorka,
Jaj de édes Berke... Igen, mi maradtunk a Liliána mellett!!!!!!!! :lol:

Zsófi,
Hát mi kivettük Rékát a kiságyból (1 évesen) és azóta verem a fejem a falba.... Olyan ágyat vettünk neki, amiről letud mászni, szóval egy kezemen megtudom számolni, hogy hányszor aludt a saját helyén... Én biztos, hogyha visszacsinálhatnám akkor még nem venném ki Rékát a kiságyból...
Mi sem veszünk testvérkocsit, ill. fellépőt... Elő se vettük már idén a babakocsit, pont azért hogy szokja, hogy sétálni kell. Igaz, ha valahova megyünk akkor kb. 1/2 órával hamarabb elkell indulni... de most már legalább nincs az, hogy anya vegyél fel!!!

Steffi,
Te kis fitti Paldi!!! Tök jó, hogy ennyit mész Martinnal.... Mondjuk én is észrevettem, hogy mióta jól vagyok azóta állandóan megyek....

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

HOgy vagytok ma?
hú, hát én nagyon álmos vagyok!
iszonyat éjszakánk volt, szegény Larának hőemelkedése volt az oltás miatt, fél óránkét felsírt, de aztán ha megsimogattam visszaaldut, kivéve két alkalommal, mert egyszer enni is kellett, második alkalommal meg inni.
most alszik.
Ehhez még hozzá jön, hogy 4 foga jön egyszerre.
de ha ezek kijönnek, akkor már 16 fogunk lesz!

ja, és tegnap reggel úgy megharapta a kezem, hogy fáj, és tiszta lila.

na megyek pakolgatok.

szép napot mindenkinek!

ancsaboszi

Sziasztok!

Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat!

Ancsa privijét már megkaptam, Steffi a tiedre is nagyon kiváncsi vagyok!

Aztán ha a dokinál kötök ki jövök majd még érdeklődni a kórház iránt, a szobákkal kapcsolatosan, meg mindenről ha nem baj :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Steffi igazad van!!!

Táblázat! Dorka, de igen, ez az előző változat, utána beleírtalak téged is, meg Liliána nevét is, csak azóta nem kicsinyítettem újat. :( Bocsi, majd összeszedem magam!

mtunde

Barbi, iszonyat jó képekt, legközelebb én is!!! Majd jól kiretusálod a szakadásokat a hasamon :D

mtunde

El is feljetettem, hogy üdv Akíra és Andóca!

Akíra!
Kislányod hol született?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
Lányom a Schöpfibe született de az ugye bezárt, a mostani dokim a Péterfybe van de gondok vannak a hozzáállásával....szóval ezért akarok váltani! :?

KépKép
KépKép
akíra

Hi!

Örülök, hogy értitek mire gondolok a nem kérdéssel kapcs-ban, de azóta aludtam ill. nem aludtam rá egyet és már megint másképp gondolom :roll: na mindegy, ha tudjuk a nemét a cyber családnak úgyis elmondom a kirohanásom nem is nektek szólt, csak nektek mondtam el! remélem senki nem morci rám :?:

Barbi!
Irtó jók a képek! Ugye nem felejtetted el mit ígértél nekem? :wink: És hajrá kicsöcsi! :lol: Egyébként én is elbírnám viselni a csak férfi társaságot, de az sem gond, ha lesz egy szövetségesem a lányom személyében.

Akíra!
Nincs elfelejtve!

Ancsa!
Hát nekünk is szar éjszakánk volt, nem tudom mennyire vigasztal. Martin bő 2 hónapja alszik éjszaka, mint a kisangyal csak akkor ébred, ha gáz van... Hát most volt. Hajnali 1ig aludt aztán 4ig nem ezalatt 3x hányt, 3x ágynemű csere, öltöztetés, a láza felszökött 39-re, rosszul volt nagyon. Végül aludt fél 8ig, de utána is hányt vagy 3x, dokinál voltunk, nem nagyon tudott mit mondani, főleg, hogy fél 9óta nem hányt. Nem tudom mi lehet ez, furcsa... Most alszik szegénykém, főzök neki mindjárt krumplipürét, úgyhogy a levével keverem össze. Én is ki vagyok, de ez nem számít. Szerencsére a férjem itt van velünk!

Kriszta!
kiváncsi vagyok a képekre! Biztos édes a kisfiatok! :lol:

Szép napot, majd jövök!

Orsi, Zsu!
Írok e-mailt!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok Lányok!

először is sok-sok álommanót kívánunk minden NEM ALVÓNAK!!!
Lara Babának és Martinnak mielőbbi gyógyulást!!! sok-sok gyógypuszi nekik!!!!

Nem tudom hogy mi volt múlt éjjel, de mi sem aludtunk. Már 8-kor ágyban voltak a lányok, de Kata 10-kor még mindig nyüzsgött. Bár lehet csak álmában. Igaz egyszer 10 körül fel is kelt és kért vizet, majd éjfél körül Szofi is nyekergett. Ő ekkor kajált, 1-ig meg szenvedett, majd 2-körül megint nyekergés. Semmi nem volt jó. Végül megkérdeztem, hogy kér-e vizet: heves bologatás :D ivott és csend lett. De csak Szofinál, mert KAtához még 2X oda kellett feküdnöm az ágya mellé és még így is sirdogált. :shock: :oops: Én végül 6-kor meguntam ezt a kínlódást és felkeltem. Ők még 3/4 órát rádobtak. Most jöttünk meg a játszótérről. :D Azt hiszem nem kétséges hogy mit csinálok ha alszanak DU. :lol:

Emano!
Balunak nagyon jó a sérója. Nem is kopi! :D

Gyuzso!
kutyihoz, cicákhoz gratula! Kár hogy allergiás vagyok a macskára. Pedig úgy imádom őket (is). Múlt éjjel azt álmodtam, hogy befogadtunk egy barna spánielt. :lol:

Megyek. Bocsi mindenkitől de ma nem vagyok 100-as :oops: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

zsófi: mi kaptunk testvérkocsit, amiben egymás mögött voltak. amíg Mikolt még pici volt, addig a normál babakocsi tetejére rátettem a hordozót és úgy sétáltunk, mert azzal könnyebben be tudtam jutni az üzletbe is. utána jött néha az, hogy Mikolt már kenguruban utazott, míg Ricsi a babakocsiban. testvérfellépőt akkor érdemes csak beszerezni, ha a nagyobbikat rajta tudod tartani hosszabb időre is, mert én akiktől eddig hallottam, hogy van, azoknál a nagyobbik gyerek folyton leugrált és nem lehetett haladni.
szóval nekem a testvérkocsi bejött, ha időre mentem valahova a gyerekekkel, mert így nem kellett attól félnem, hogy Ricsi feladja a motorozást és nyaggat, hogy vigyem. hátránya, hogy üzletekbe nem nagyon lehet vele bejutni.

Tünde: mivel mindenki kislányra esküszik, így már a név is tuti nálunk: Dóra Orsolya.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!!!!

Újabb kérdésem van.... :lol: Szerintetek átszoktassam e Berkuszt "felnőtt" ágyba mielőtt megszületik a tesó vagy ne????Olyan jól alszik akiságyban...szinte soha nem ébred fel éjjel , bemenni egyátalán nem kell hozzá éjjelente.Este 9-kor lefekszik és reggel 8-ig alszik egyhuzamban...attól félek, hogyha kapna nagy ágyat elindulna az éjjeli menet...Na mit gondoltok??????

Ancsa !
Küldesz egy mailcímet amire átküldöm a képet??Köszi előre is!!

A hétvégén ha minden igaz nem leszek, mert megyünk a BAlatonra Kite fesztiválra ...kiállítunk.Összekötjük a munkát a családi kikapcsolódással!!
MIndenkinek kellemes időtöltést, sok napfényt és egyebet kívánok a hétvégre!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

Köszi mindenkinek a dícséreteket blog-ügyben, mindenkit várunk sok szeretetttel! És Tünde, a photoshop csodákra képes, kívánságra bármit eltüntetünk, no para! :lol: :wink:

Steffi, nyugi, nem felejtem el, elő vagytok jegyezve fotózásra! :lol: Martinnak meg sok-sok gyógypuszit küldünk, jaj, szegény, hol kaphatott el és mit???

Dorka, én a helyedben nem szoktatnám át, ha jól alszik most, akkor minek bolygatni? Eleve elég 2-3 éves kor körül, nem? Dani is nagyon jól alszik a rácsos kiságyában, szóval én tuti nem akarom átszoktatni még...bár nekünk átalakítható gyerekággyá, lehet, h nektek is olyat kellene venni és akkor kb 1 év múlva, amikor Berke átszokik, akkor ágyat cserélnek :lol:

Ancsa, Lara hogy van? Jobban?

Mi ma délelőtt együtt úsztunk Tündérrel és Dórival! :lol: Jól vannak és sztem nemsokára pótolják a hiányzásukat! :D

Akírának és Andócának üdv itt!

KépKép
barimami

Barbi!
le a kalappal! :D :D :D :D nagyon profi mind :D :D :D :D

Dorka!

én se raknám át másik ágyba. Főleg ha ennyire szuperül alszik. :D
Mi ez a fesztivál??? csak nem a mezőgazdasági KITE bulizik??? :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok!
közületek volt valaki kívánós terhesség alatt??? :D én még a rókázás előtt a NEM CSÍPŐS PEPPERÓNI paprikát kívántam nagy mennyiségben, most meg 3 napja nem bírok leállni a meggy befőttel. :lol: :lol: :lol: olyan isteni finom savanykás, főleg lehűtve. :D :D :D nyamíííí

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dorka,
Neeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én nagyon megbántam, mert azóta szó szerint megindult az éjjeli menet, de most már úgy hogy este egyből nálunk köt ki!!!!

Tünde,
Mindenki elnézi NEked, hogy nem friss a tábla. Igy is le a kalappal előtted, hogy bírod tartani a lépést!!!!

Veronikusz,
Kívánóság: Mi is az???? :lol:
Ha az, hogy két pofára tömöm a zöldségeket, gyümölcsöket és a savanyúságot (néha a csípőset is :oops: :oops: ) akkor szerintem tudom hogy miről beszélsz..... Ma pl. elhatároztam, hogy holnap addig fogok menni a piacon amíg nem találok cseresznyét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aztán lehet, hogy vasárnap este is ott fogok ülni mert nem lesz :lol: :D

vica10

Vica!
hogy én hogy örülnék ha CSAK gyümit, zöldséget és savanyút ennék!!!! :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
METRO: sárgadinnye 200 Ft/kg, eddig 300 Ft/db. Lefogadom, ha olcsóbb lesz, nem fog kelleni nekem... :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Steffi, Ancsa
Remélem Martin és Lara már jobban érzi magát! Küldjük a gyógypuszikat!++++++++++++++++++++++++

Veronikusz
Sajnálom, hogy nálatok is ilyen zűrzavarosak az éjszakák, remélem a mostani és a többi nyugodtabb lesz.

Vica
Már érik a legkorábbi cseresznye, bár ez még elég vízízű, de pirosodnak a jó édes fajták is. :lol: :lol: :lol: Nekünk szerencsénk van gyümölcs szempontjából. Van egy jó nagy gyümölcsösünk. Tavasztól őszig van mindenféle finomság. :D

Barbi
A képek nekünk is nagyon tetszenek. Édes Dani nagyon!!!

Andóca, Akíra mi is üdvözlünk titeket itt!

Dorka
Jó utat és kellemes időtöltést!
Én sem raknám át másik ágyba Berkét. Az átszoktatás idejére bölcső a kicsinek esetleg?

Manóka
Szép neveket választottatok!

Steffi
Már én is akartam írni, mint Ancsa, hogy miért érdekel, hogy a szomszédban is Marcell lesz? Én addig válogattam a lányomnál a nevek között - pont azért, hogy ne legyen ugyanaz, mint vmelyik rokonnál vagy ismerősnél - hogy sikerült mégis ugyanazt adni neki, mint az egyik rokon gyerekének.
Mentségemre legyen mondva, fogalmam sem volt róla, hogy ő is babát vár.
A lányok egyidősek, egy óvodai csoportba jártak, most egy osztályba is, és a legjobb barátnők. :lol:

Szép hétvégét mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Ezt én alkottam, csak kicsit koszos volt a tükör:
Kép

Ez meg Ő:
Kép

Kép
Kép
kriszta36

Még egyet:

Biciklis macska:

Kép

Kép
Kép
kriszta36

De drága. :) És ő lenne a kis hiszti-Kriszti? Nem is hiszem. :wink:
Nem látszik egyébként, hogy koszos a tükör, Kriszta

Hm, ezek a képek a kislegényekről... Nagyon tetszenek.

Dorka, szerintem is jó név a Boróka és olyan testvéres a Berkéhez.
Manóka, nagyon szép a Dóra Orsolya is.
Nálunk is számba jöttek ilyenek, meg a Zsófia, csak a keresztnév nálunk nagyon mély magánhangzós és azt akartuk, hogy azért könnyedebb legyen kimondani.

Veronikusz, ma sikerült aludnotok?

Steffi, a "rosszalkodás" szempontjából teljesen mindegy lesz, hogy két fiú vagy két lány, de egyébként is...

Ja, még testvérkocsi témához akartam egy szót: mi is vacilláltunk, de igazából rá kellett jönnöm, hogy a lányok sétáltatásához teljesen felesleges lenne, mert Melinda egyszerűen kimászik a kocsiból, ha mehetnékje van. Boltba úgysem tudnék bemenni vele, a kocsiban sem fér el. Most nagyon nehéz ha egyedül - mármint Eszterrel a hsamon - sétáltatom Melindát, de a HORDOZÓKENDŐT áldom, mert Eszter abban van, és imádja. Sokkal kényelmesebb mindkettőnknek mint a kenguru, jobban szellőzik.
Nagyon várom, hogy Melinda akkora legyen, amikor már érti, hogy nem szaladhat akármerre, de addig még sok idő, bár akkor meg majd Eszter nem fogja érteni, és persze gyalog elérhető bekerített játszóterek itt nincsenek. De akkorra már szeretném, ha lenne jogsim, ezeket a dolgokat csak úgy fogom tudni megoldani.

Mindenkinek szép napot!

Kép

Kép

Kép
memme

Steffi,
gyógypusssz Nektek!! írtam privit!!

Ancsa,
áááááááááááááááá!! harapásért őszinte sajnálat.. tuti nagyon fáj larának is!! pussz a bibire meg a növekvő fogacskára!!

Memme,
pont írni akartam, hogy én a következő babócát (is) fel fogom kötni magamra, a legelejétől fogva :lol:

rengeteg féle hordozóeszköz van, kendőből is anyagra, színre, a többiről nem is beszélve, tuti találhat mindenki megfelelőt :)
nekem a sima kenguru nem a világom..
a kocsiban van egy "városi" babakocsi, de mostanában szinte sosem használom, kötöm a hátamra, ott tud aludni és kukkolni is :wink:
úgyhogymi nem fogunk testvérkocsiban utazni..

Kriszta,
csini pocak, hát még a bringás csajszli!!!! csudaszép!!

Akira, Andóca, üdv itt!!!!!!!

Veronikusz,
sajnálom a rossz éjszakát.. délután sipirc az ágyba a csajokkal!!!
barna spancát meg Érdre kertbe!! :wink:
a Dorka által említett kite (kájt) a paplanernyős szörföt jelenti, olyan siklóernyő féle van ráerősítve a pókra, lába meg snowboardszerűen deszkához rögzítve és mindezzel a vizen siklik.. szóval nem az én sportom, de iszonyú látványos!! :lol:

Adri,
hát igen, névválasztási kalamajka.. 8) én kiskoromban "választottam" ki játékból a patrícia és a Sára neveket magamnak... 8) de mostmár szeretem a zsuzskát is! :wink:
nekünk megvolt az első cserkóevés, hát vízizű volt, de a mienk! :lol: (mármint magyar, a mienk még nem érik..)

Dorka,
én is hagynám a helyén, pont elég változás lesz a kistesó neki..

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok Lányok!

Zsófi!
Hát mi is azon a környéken laktunk ahol most Ti és mi vettünk testvérfellépőt.
Sajna nem volt jó, mert azért ott járda le járda fel buckák, stb...na szóval Orsi nem érezte magát biztonságban rajta és inkább gyalogolt...szóval alig vettük meg már adtam is el...
Végűl az lett, hogy megpróbáltam csak a környékre elindúlni eleinte a 2 gyerekkel és ment is simán minden. Ha meg épp Orsi nagyon nyivákolt akkor kivettem Danit kendőbe és becsücsült Orsi a kocsiba...de ez csak 3-4 hónapig volt így, mert azóta simán gyalogol bármennyit.

Hát csajok!!!!!!
Tegnap voltunk Dani kukiját felhuzatni :?
Szóval minden úgy kezdődött, hogy gyerekorvos megnézte és közölte baromi szűk és majd sebész megoldja ha szobatiszta lesz.
Azátán beszéltem sebésszel és elmesélte, hogy hogy csinálják :cry:
Na aztán elmentünk a másik gyerekdokinkhoz és ő szépen lemasszírozta és most borogatjuk :)
Tanakodtunk hosszasan a párommal és ez tünt a leghumánusabbnak :roll:
De még megyünk vissza hétfőn, mert hétfőn még ő csinálja neki aztán majd mi...

Barbi!
Naaaaaagyon tuti a dolog...olyan kár hogy csak most kezdtétek :(
Még egy érv a hármaska mellett...

Kép

Kép
cukipofa

Jaj Steffi, remélem már jobban van Martin, azonnal görcsbe rándult a gyomrom, ahogy olvastam mi van vele. Én az elmúlt fél évben, kétszer csináltam ezt végig a család 3 tagjával, ebből ugye a kettő gyerek. Komolyan, ha csak meghallom, hogy valaki hány kész vagyok.......
Ami nagyon fontos, itasd, itasd, itasd..... Ha egy falatot sem eszik, az sem baj, mert sokkal többet ártzasz vele, ha beleerőlteted és kihányja, ( mert akkor foyladékot is veszít ) , mintha semmit nem enne, de a folyadék bentmarad. Ha sokat hányt, lehet kapni a patikában ( recept nélkül) sodioral nevű port, - folyékony infúzió, tele van ásváyni sókkal, meg mindennel ami ilyenkor nagyon fontos, akár teába, akár vízbe kell beletenni - édes-sós íze van. Mielőbbi gyógyulást a kisbetegnek!

Barbi: nagyon szuperek a képek, irigykedem is, mert rólam nem is készült pocakos kép, max. 1-2 db, de az is dugdosnivaló...... Ha mégegyszer ( és utoljára) belevágok, tuti igénybeveszlek, persze erős retussal....... ugyanis az én hasma is zebra :oops: És.... valmait félreértettem , vagy? Kisöcsire gyúrtok?

Na, kb. ennyi maradt meg az agyamban, megyek is tovább takarítani, míg Beni enged.
Jó hétvégét mindenkinek!

Heni

Kép

Kép
cancan

Alexandrának boldog névnapot kívánunk!
Kép

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Dorka, szerintem hagyd az ágyában, tuti kezdődne az éjszakai vonulás! :) És még kicsi is a nagy ágyhoz! Ráértek.

Testvérfellépő: ami kocsink olyan, hogy hátra Bene fel td állni a csomagtartóra, de nem nagyon marad meg. Ha nem közlekedne rendesen, tuti én is kenguruznék Villővel, és Bene menne a babkocsiba, de szerencsére nem sétálunk rengeteget, hiszen itt az udvar, és ha sétálunk, akkor Bene motorozik rendesen.

mtunde

Heniék lnagyánya, Szandi! puszi neked a névnapodon! :)

Kép

Kép

Kép
memme

Szandi!
nagyon sok boldogságot kívánunk!

Ancsa! Steffi!
hogy vannak a betegek???

Steffi!
tegnap kint voltunk Kistarcsán a dédinél. Jaj nagyon élvezték a lányok. Hemperegetek a fűben és jól bevacsiztak. :D Láttam nagy buli volt az uszinál. :D :D :D Ki tudtatok azért menni? :oops:

Nálunk ritka pocsék éjszaka volt. Kata már 23.30-kor sírva kelt. Se LAci, se én nem tudtam megvígasztalni. Végül a lakásban sétált vele egy kicsit Apuci, majd visszaaludt az ágyában, de oda kellett feküdni mellé. Szofi is fel, fesírt. Kata 5.15-kor, Szofi 5.45-kor kelt reggel. Igaz 11 után már aludtak, 4 órát!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szandi!
Nagyon boldog névnapot kívánunk!!!

Ákosok, Ádám és Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Vali!
WOW!!! új avatar! új vonalzók!!! szuuuuuuuper!!! Nagyon jók a képek!!! :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Látom nem volt nagy mozgás hétvégén, gondolom sokan csavarogtak!!!
Steffi!
MArtin jobban van????

Kép Berke csak úgy Kép Berk sétáltatja a Millit vagy fordítva? Kép Berke és én de gondolom már megismertek...

KépKépKépKép
vdorka3

Berke menjen a nagyágyba vagy sem téma?
Köszönöm a segítséget, MEGGYŐZTETEK!!!!!!
VAn még egy kérdésem ha lehet?????Szerintetek külön szoba vagy egybe???Tudnak jól aludni együtt??nem zavarja a kicsi a nagyobbat és fordítva????
Előre is köszönöm!!!!

KépKépKépKép
vdorka3

sziasztok

csak beköszönök, mert fürdés.....
majd talán holnap jövök

mindenki nagyon szééééééép
Kriszta!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

Kép
gablaty

Szandi, nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!

Kis betegeink vajon hogy vannak????

Dorka,
menő csávó Berkusz!! az emberem a háttérből az első fotóra csak annyit mondott : kúúl :lol: mondjuk neki mániája a felhajtott galléros nyak :lol:
tesó: én, mint 1gyermekes, tehát zéró tapasztalattal rendelkező, úgy gondolom, hogy Mica tesót is magam mellett szeretném tudni az elején (vagy annál is tovább)
ha nagyobb, akkor szerintem jó lehet, hogy együtt alszanak :wink:
feltéve, hogy Berke, mint báty, ebben egyetért :lol:

mondjuk nálunk ez valszeg azt fogja jelenteni, hogy a jelenleg 2 fős családi ágyunk 3 főre fog nőni :lol: :lol: (Mica, Mica tesó, én..)

Veronikusz,
szuper, hogy Kistarcsa víkend jól sikerült!! az éjszakákért sajnálunk.. :shock:

Kati,
nekünk azt mondta a gyerekdoki, hogy 1 éves korig semmit nem kell tennünk és hogy 2/3 éves korig ne nyúljon sebész sem hozzá.. :? gyors javulást!!!

nálunk csend, Miklós szétcsúszott, már alszik :lol: ritka pillanat :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

SZANDI, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!

Dorka, én akkor tenném őket egybe, amikor kistesó már stabilan átalussza az éjszakát és nem kel fel szopizni, nálunk ez féléves korban jött el, de persze ez szoktatás kérdése...Képek szuperek!!!!

Vali, jó az új vonalzó+avatar!

Heni, Kati, ha nektek egy fotózás adja meg a végső lökést, akkor hajrá hármaska! :lol:

Kriszta, Panna rettentő édes a kis biciklis felszerelésben!

Veronikusz, kösziii! :D Alvás miatt meg részvét, kiderült, hogy mi lehetett a gond? :shock: :?:

Kívánósság: én midnent kívántam, édeset és sósat egyaránt, nálam a reggeli kakaó volt az alap indulás! :lol: De néha napközben is lecsúszott bár bögrével! :roll:

És akkor én is egy képet Daniról, meg rólam :wink:

Nyugodalmas jó éjszakát kívánunk mindenkinek!!!

Kép

KépKép
barimami

Halihó!

Iszonyat pangás van itt...de nem baj ez azt jelent, hogy mindenki családozik, csavarog :D

Alexandrának boldog névnapot kívánunk.

Gyuzso!
Hát nálunk ez most úgy alakult, hogy jól körbejártuk a dolgot.
Az orvosok azért mondják általában a 2-3 éves kort, mert a fitymaszűkület addigra spontán megszünhet vagy lazábbá válik.
A letapadást azt max 2 éves korig jó megszüntetni, de a sebész azt mondta, hogy az a max 2 évesen az inkább 1-1,5 évesen...szóval inkább legyen kissebb, mert akkor hiába csíp meg ilyesmi, könnyebben pisílnek, mint egy nagyobb gyerek aki már vissza tudja tartani és iszonyat balhék árán kihozz a szülőkből, hogy csak éppenhogy húzzák vissza és ne rendesen...
Szóval emiatt sokszor visszakerülnek sebészetre...
Mivel Daninál simán letapadás van így most túlestünk rajta és már nincs is gond vele. Szépen lemasszírozta és ennyi...kicsit fáj még tegnap, de ma már markolászta a kádban :roll:
A szomszéd kisfiúnak az anyukája sírva könyörgött, hogy pisiljen már...(3 éves és most vágták). A kiscsávó földön fetrengett a fájdalomtól napokig. A tesóm a mai napig emlékszik arra, hogy mennyire szar volt neki utána és, hogy mennyire sírt (ő is 3 éves volt).
Na szóval "röviden" ennyi :D :D :D
Én annyira megnyugodtam, hogy túl vagyunk rajta...
Ezek a fiús dolgok :roll: :roll: :roll:

Veronikusz!
Írok privit...majd olvasd el :D :D :D

Szép estét mindenkinek!!!!!!

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!
TÉnyleg nagy itt a pangás......
Kukackérdés!
Sokáig a Berkéjé is le volt tapadva de úgy rendesen....de mindig amikor kapott szurit a doki megmacerálta neki és most úgy tűnik tök jól működik a dolog....

Mi lehe Borsikával????Bizti otthon vannak már......Jó lehet Nekik :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Cukipofa!
válaszoltam. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Barimami!!
Nagyon jó a fotótok...Azt kell mondjam, hogy ez a szempár lehengerlő!!!!EGyébként nagyon hasonlítotok egymásra :)

KépKépKépKép
vdorka3

sziasztok!

Veronikusz,
Azért az elején nekem is lecsússzant 1-1 tábla csoki együltő helyemben! :lol: :lol: De most valahogy ezekre vagyok beállva....

Adri,
Végül láttam a piacon cseresznyét, de nagyon kicsi volt és semmi íze :( :( Ugyhogy még várok... Irigyke a sok gyümi miatt....

Kriszta,
De szép vagy!!!! Peti nagyon aranyos, Panka pedig nagyon vagány ebben a szerelésben!

Ancsa, Steffi
Hogy vannak a betegek?????

Dorka, Barbi
Nagyon szépek vagytok!

Mi is egész hétvégén a kertben voltunk... Tegnap végig takarítottam az egész lakást... (jól el is fáradtam) Aztán este nagy meglepetésünkre Réka a saját ágyában aludt el!!! :D :lol: Persze 1/2 2-kor csatlakozott hozzánk, de már ez is nagyon jó volt!
Van egy képünk Liliről, ez múlt héten készült!

Kép Lili oldalról

vica10

Vica! nagyon édes LILI baba :D :D :D
Ezek olyan szép felvételek!!! amikor az ember először látja ki is lakik odabent? :D nagyon cukiiiiii

Ancsa! nem megyünk Prágába, mert Anyu 2er volt rosszul az elmúlt héten, ma is dokinál van, vérnyomást, meg a szívét nézik, rátettek ilyen 24 órás ketyerét is, ami 15 p-ként méri a vérnyomást is. 26-án is megy vmi vizsgálatra, mi meg akkor indultunk volna....
szóval most nem megyünk, majd vmikor.....

Kép
gablaty

Sziasztok!

Jó régen nem voltam és csak nagyábol olvasstam el a dolgokat.
Bori: Gratulálunk mi is neked igaz egy kicsit megkésve :oops:
Várjuk a szülés történetedett :lol: egészséget és sok tejcsit kivánunk még nektek.

Mi is csavarogtunk,teszek fel képeket, mert kedvet csináltatok hozzá. Minden kép nagyon tetszik :lol: :lol: :lol:

Kép Fiúk büvölik a kigyókat a tropicarium-ban
Kép Viktor és a halucik
Kép

valentina

Kép Viktor ismerkedik a Picurral
Kép
Pancsi Apával
Kép
Na jó megyek én is a dolgomra.
Ja nem fontos,de levágattam a hajamat 8)
Szép napot mindenkinek

valentina

Sziasztok!
Leírom egy vasárnapi élményemet, mert még mindig a hatása alatt vagyok! :twisted:

Pati és Marci szülinapi zsúron voltak a budaörsi mekiben. Mentünk értük délután. A teremben maradtunk a férjemmel, amíg a vendéglátó elment rendezni a számlát. A gyerekek ki-be jártak az ajtón a játszóházban, így az kicsit nyitva maradt. A nyitott ajtón egyszercsak belép egy fiatal cigány anyuka, alaposan körülnéz, majd megkérdi: Abból a tortából lehet enni?
Közöltük vele, hogy itt egy szülinapi buli van, csak a meghívottak részesülnek belőle.
Erre kirohan, közben hangosan kiabál és mutogat a gyerekére, hogy az a kisfiú is ide lett meghívva.
Annyit tudtam tenni, amíg apuka odalépett a gyerekkel, hogy becsuktam az ajtót és belülről nekitámaszkodtam. Próbáltak így is bejönni, de a férjem - nem túl udvariasan :lol: - elküldte őket.
Véleményt róluk hangosan nem nyílvánítok, de meg van róluk. :twisted: :twisted: :twisted:

Szép napot!
Majd jövök még!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Borsika üzente:
Itthon. Bogi gyönyörű és nagyon jó baba, jó étvágya van szerencsére. Én már olvastalak titeket, de nagyon fáj még a sebem, és inkább ágyban töltöm a napokat, rossz ülni, de nemsokára írok! Köszi, hogy gondoltok ránk! Jól esik! :D
Bori

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Csak halkan kérdezem: ha én lépek be a legkisebb lányommal, kapott volna a tortából?
Ént teljesen idegen gyerekeket is meg szoktam kínálni... bárki legyen is. Csak a múltkor egy cigány család utazott velünk a vonaton, mi valami finomat ettünk és megkínáltuk az ott ülő kb. 6-7 éves kisfiút, akinek majd kifolyt a szeme a finomságunkért. És amikor mgkínáltuk, akkor valami ronda fintorral visszautasított minket . Gondolom, hogy nemigen kap senkitől semmit csak úgy. Ez a tapasztalata a "magyar" emberekről. Az én lányom már kapott így ropit, csokit, ezt azt. Jó házból való illedelmes lányka. És magyar.
És bocs, legfeljebb magamra haragítom az egész cyber-csapatot, de úgy érzem, el kell mondanom, mit gondolok.
Ez a mekis /ja és cigány/gyerek most megkapta, hogy ő nem kap. Gyerek. ugyanolyan, mint az enyéim mind és a másé. De ő már gyermekkorban kapja a kondíciót az elutasításra. És akkor, mire felnőttkorba lép, számonkérjük rajta a devianciát, az agressziót, ami sokszor csak egy kondicionált következmény.
Uff, én szóltam, és megértem, ha valaki másképp gondolkodik, ezért sem ítélkezem, de úgy érzem el kell mondanom. A gyerekeimet is így neveltem.
Szeretettel
nováky_rita

Bori, pihenj amennyit tudsz, én gyere majd mindenképpen!!! :D

Adri, nem semmi, nem kommentálom inkább... :evil:

Mi kis történetünk... Ákost elviszi a keresztanyja a suli végén Velencébe, már ezer éve beszélnek róla. Kiderült, hogy mivel Horvátországon keresztül megy a vonat, kell írnom egy nyilatkozatot, hogy mehet nélkülünk, s ezt közjegyzővel hitelesíttetni, majd fordítóirodába lefordítani... Most kérdeztem a legközelebbi közjegyzőt, 16.400,- Ft-ért csinálják meg. Ehhez hozzájön a fordítóiroda, ami 4-5.000,- Ft. Tehát ha minden jól megy, megússzuk 21.000,- Ft-ból a nyilatkozatot azért, mert áthalad Horvátországon a vonat... Szerintetek? Kicsit kiakadtam. Lehet, hogy a végén én is elmegyek, mert a vonat is kb. ennyibe kerül... :evil:
Egy másik közjegyző azt mondta, hogy aláírásonként 1500,- Ft-ért megcsinálja, de kell hozzá az apuka is persze, ami azt jelenti, h. egy nap szabit ki kell vennie... Ja, de még utánanéz, hogy nem kell-e közjegyzői okiratba foglalni a dolgot, mert ha igen, akkor nála is annyi, mint amit a másik mondott. Felháborító!!! Mintha ezzel a gyerekkereskedelmet vissza lehetne szorítani!!!!!
Bocs, de mérges vagyok nagyon!

Kép
Kép
Kép
v30

Rita, lehet, hogy igazad van, mi is ott jótékonykodunk, ahol tudunk, mi pl. ha érnek a kertben a gyümölcsök, mindig beengedjük a nem éppen jó sorból való ismerős falubeli gyerekeket, hogy egyenek, szedjék le nyugodtan, a már nem használt ruháinkat elvisszük nekik stb. De azt gondolom, azért mert valaki elutasításra került, nem feltétlenül kell szitkozódnia, kiabálnia...
Sajnos ebben a szituációban én is hasonlóképpen cselekedtem volna, mert bizony nem jók a tapasztalataink a kéretlen vendégekkel kapcsolatban. Sztem nem arról az egy szelet tortáról volt szó, hanem, hogy beengedjenek oda idegeneket, vagy sem, főleg ha ilyen a hozzáállás.
S, hát nem tehet róla ez a gyermek, de ő már ezt a tolakodó viselkedést is szívja magába születésétől kezdve. Ilyen a kultúrájuk, ezt én értem, de azt gondolom, hogy amíg a népesség többsége más normákkal él, addig nekik kell alkalmazkodniuk, lásd, nem rontunk rá idegenekre ha valamit megkívánunk, vagy meg szeretnénk szerezni. Mennyi éhező magyar szegény gyermek van a környezetünkben? Ők csendben elfogadják a sorsukat, mi meg minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy támogassuk őket.

Baromi nehéz kérdés ez, nagyon sokat lehetne róla beszélni, értem Rita, hogy mire gondolsz, és tudom, hogy a deviancia egy okozat, és azt gondolom, hogy korai gyermekkorban kell elkezdeni az "átnevelést", de miközben az okot próbáljuk orvosolni, szerintem mindenkire tekintettel lenni, mindenkit figyelembe kell venni, nem csak egy csoportot.

Ez az én álláspontom, bocsánat, remélem nem sértek meg vele senkit. :o

Kép
Kép
Kép
v30

Köszi a hozzászólásokat!

Rita
Megértem az álláspontodat, és mi is, mint Valiék szívesen adunk a rászorulóknak, csak ez nem a mi tortánk volt. Az ilyen ingyenélőket pedig nem szeretem. Volt ott még kb. 30 idegen gyerek. Mindegyiknek nem adhatok. A szülei közben fagyit ettek, ezt elfelejtettem leírni.
A gyereket sajnálom, hogy ilyen szülői példát lát és ilyen közegben nő fel. De nem segíthetünk azokon, akik nem akarják.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

sziasztok,

Dorka: mi külön szobában altattuk a gyerekeket, amíg rendszeresen szoptattam Mikoltot. aztán mikor kiderült, hogy úton a bronzérmes, akkor összeköltöztettük őket, de ekkor már Mikolt is gond nélkül átaludta az éjszakát. amúgy a másik sírása nem zavarja őket, mivel a két szoba bejárata egymás mellett van, tehát lehet jól hallani a sírást, de sosem ébredt fel Ricsi Mikoltra. azóta sem ébresztik fel egymást, ha valamelyik felsír éjszaka.

például most éjszaka is felváltva sírtak fel (így legalább kétszer annyit lehet turáztatni anyut, aput :wink: )
Mikolt köhög, Ricsinek pedig fene tudja mi baja. Lázas, és ennyi. gyógyszer hatására lemegy 36,1-re is napközben, majd du 5-6 óra fele megint 38,6. tegnap óta azt is mondja, hogy fáj a szája belül, de a doki sem látott benne semmit, úgyhogy megy a találgatás. most kapott valamit, amitől remélhetőleg nem fog fájni a szája.
volt már valakinek hasonló betegsége? mi lehet ez egyáltalán?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: