A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi, Zuzmó,
Csak megelőlegező szocpolra vonatkozik (tehát, ha a gyerek születése előtt vettél fel szocpolt, mondván majd csak megszületik/megszületnek. Ha x napon belül nem jelented be a gyerek születését akkor bazi sok büntetést kell fizetni. Eddig úgy volt, hogy 8 éven belül szülessen meg a két gyerek (ha kettőt vállaltál be) és 8 éven belül jelentsd is be. Kifüggesztették a módosítást (módosításokat, mert több is volt) állítólag a bankokban a változást a többi változással egyetemben. Én sajnos nem járok havonta a bankfiókba elolvasni a hirdetményeket. Állítólag rajtam kívül még néhányan nem járnak. (Persze telefonáltam még 1 éve, de akkor - pedig már állítólag volt változás - azt mondták, hogy peace, és nyugodjak le, van még időm... Jól le is nyugodtam egész vasárnapig, amikor olvastam a cikket.)

Rylie,
És miért nem te és az apa töltitek ki a papírt a fogantatásról? (Nekem jobban tetszene. Autentikusabb volna vagy mi.)

Rylie,
KÉpek óriásiak, de azért M-val, aki mostanra egy érett terminátor nem vállalnám be! (A franc fogja a vízből húzigálni.)
Kamilla szép pillangó lett!

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok!

Rylie! Ez nem ér, hogy nem vagy rajta a képen. Kamilla viszont nagyon édes, milyen jó kedve van :)

A kölkeim egy ültő helyükben (így kell írni?) képesek fél-fél kiló epret betömni. :shock: És utána 10 perccel vacsorázni. :shock: Pedig direkt vettem magamnak tejszínhabot az eperhez, de felzabbantottak előlem mindent :(

Tényleg úgy el van veszve mindenki. A legfeltűnőbb Votiv és Nuk. Tudtok róluk valamit?

Apropó: szombaton mikor van az a lovas program? Valaki felvilágosítana, esetleg egy címmel is? Jó lenne elmenni a gyerekekkel.

KépKép
KépKép
lindicita

Johi! már elfogyott a szabid :shock: ? óóó :( . szívesen látunk máskor is, s még terveimben van további buliszervezések :lol:

Zuzi! nem semmi vendégseregetek volt :shock: :lol: ! le a kalappal előtted, s fiacskád is biztos imád és imádni is fog érte :lol: :lol: :lol: !
ketteske megfogantatása még egyenlőre eltolt jövőkép. de ami késik... 8)

Akata! én is sajnálom, h nem jöttetek, de bizti összejön majd :wink: .
masinisztaegyetem :lol:

Lindi! hajszálon :(

Rylie! lánynevek első három, fijúk bejön mindhárom, de a CsCs tényleg nem a legszerencsésebb.
s ez az apasági mizéria :roll:

biocolor festék: nem ehető, de arcra kerülve sem árt, s simán mindenből kimosható.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Jó reggelt!

Nem jön ma valaki a Camponába? Nekem is vissza kell vinnem egy rucit a H&M-be, előtte-utána egy fagyi a Mekiben? Hm? Én 11 körül megyek, mindkét gyerkőccel, ami mondjuk érdekes menet lesz.

KépKép
KépKép
lindicita

Hát, ha sehol senki, akkor szétoffolom a topikot a hétvégi kiránduláson készült képeinkkel.

Csókakő vár - Majki tó

Kép

Kép

Kép

Kép
lindicita

Kép

Kép

Kép

Kép
lindicita

Kép

Kép

Kép

Kép
lindicita

Kép

Kép

Kép
lindicita

Kép

Kép

Kép
lindicita

Lindi,
Óriásiak a képek!! Ahol B. a fejét (haját) fogja és a kék kulacsos G-vel nagyon jól sikerültek. És a két gyerek a sziklafal előtt! Meg ti hárman a kőfal előtt! (Persze Ti is szépek vagytok, de maguk a képek is sikerültek - propagandás hangulatúak - ilyenek alapján akarnak a nők gyereket, lehetőleg többet!! Tényleg, vmi olyan kép, ahol egyszerre ordítanak nincs??? (Vagy másnak? Sajnos nekem is csak olyan van, ahol egyszerre 1 ordít. És nemsoká felnőnek, nem is lesz egyszerre sírós képem...)

Móni
Kép
Kép
monisa

Na, még egy hozzászólás, aztán eldugulok egy időre :)

Grétim egy pár megmaradt 92-es ruciját felraktam a tesz-veszre, nem tudom, melyik csajszinak ez a mérete, talán Kamilla és Szellőke Eszter, Pannus. Nézzétek meg, ha tetszik valamelyik, csak szóljatok.
Itt a link:

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... r_id=10914
lindicita

Monisa! Egyszerre sírós képünk nincs, de most addig nem nyugszom, míg nem készítek egyet :lol: Csak az van, ha mindkettő sír (egyszerre), akkor valami gáz van és be kell avatkozni, de legközelebb először a fényképezőért nyúlok :)

Na, még 2 képet teszek, ez meg itt a budaörsi repülőtéren készült. Gréti annyira élvezte, hogy nem is lehetett elkapni egy képen sem.

Kép

Kép

*
Szerintetek nálunk kérdésés, vajon ki az apja Bajninak??? :lol:
lindicita

Lindi: tényleg mennyire apja fia! :o Máskor is offolj csak nyugodtan! :)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok,
hát, be kell vallanom, hogy zugolvasó lettem :lol: :
a héten a kilenéves évfordulónkat ünnepeljük apával,s ennek megfelelően nem is jutok géphez 8) :lol:
De azért Lindi-féle cuccokra lecsaphattam :)

Képek nem mellesleg nagyon jók!!!

Lindi,
Gérti gyorsan megszokta a napszemcsit? Nem bírom E-t rávenni a viselére, pedig nem lenne rossz, ha végre hordana :-D

Rájli,
nevek: szerintem tök mindegy :-D
Akármit is adtok neki, azzal fogjátok megszeretni :-D (Apa kb úgy jött a kórházba, mikor Atit szültem,hogy előző héten győztem meg,hogy mostmáraztántényleg bólintson rá a névre :-D )

Kérdés: a ruhák kapcsán újra felmerült: meddig adtatok bodyt a gyerekre,s mikor váltottatok pólókra???

Kép
Kép
szelloke

Nagyon boldog Botond napot!!!! az illetékeseknek boldog névnapot :D :D :D

Lindi :) Hú de jók a képek!!! Hihetetlen szuper helyen voltatok, és olllyan édesek a gyerkők!!! :D :D :D még sok ilyen offot kérünk!!

Tinu :) Tüncinek bulást!!! Remélem már jobban van!!!

Zsanci :) Jaj, bulást Nektek++++++!! Végül nem voltam, mert felhívott a dokinéni és másik ip-t beszéltünk meg, de ami késik nem múlik :wink:

Szrek :) Ábellel azóta minden okés, láznak se híre se hamva, ugye?

Zuzi :) Takony van még? (bocsi, úgy szégyellem, hogy észre sem vettem tegnap :oops: ) +++hozzá!!

Rylie :) Tök jó neveket választottatok, igazán különlegesek! :D és tök jó, hogy már sikerült redukálni a kört!! Ez a gát tényleg szuper, Kamilla meg nagyon szépséges pillangó!! :D :D

Móni :) Igen, a morzsa ilyen egyszerűen készül :wink: :mrgreen: :lol: és 1 hónapon belül ennyiszer magas láz?! te jó ég!! én is kikészültem volna, nekem a legutóbbi 3napos is már sok volt :roll: :roll:

Kép
Kép
denizsa

mai képem címe:

a nyugalom ára

Kép
szelloke

Szellő :) Boldog évfordulót Nektek!!! :D :D :D

És ha már képes offolás:
Bálint így pacigoltatja a nyakában Bencust (kicsit elmosódott, olyan gyorsan a srácok :lol: ):
Kép
Bencus már teljesen egyedül nyuszimotorozik és roppant büszke magára 8) :lol: :
Kép
denizsa

[quote="szelloke"]a írta:szelloke nyugalom ára

ez így igaz :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
denizsa

Deni, de édiiiiik!!! :lol:
szelloke

BOLDOG BOTOND NAPOT ÉS EMMÁNAK UTÓLAG IS NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :D :D :D

Szülinapos képek nagyon jók :D Nem mellesleg a többi képek a gyerkőcökről :D :wink:

Amin megragadt a szemem:

Deni,
Hát nem semmi azért amilyen tortát gyártottál, nekem ez kb. 2 napig tartana, emelem kalapom :lol: Lovagoltatás nagyon tutti :wink:

Zuzi,
Nem semmi csaj vagy a pizzasütéssel :o :D

Rylie,
Nevek teccenek, főleg az Adél :wink: :D

Minden kis-és nagybetegnek gyors gyógyulást!!!

Folyamatosan olvaslak Benneteket, de írásra már nem mindig jut idő.....

Kép Kép
curse

képek édik

Szellőke,
én nagyon sokáig rövid ujjú (télen hosszú) bodyt adtam Lencsére, s arra rá egy pólót (rövid v. hosszú ujjút). akkor váltottam trikóra (nálatok atlétának mondják szerintem), amikor már nem viselt folyton pelust, és kényelmetlen lett volna vécézésnél gombolgatni. s erre a trikóra megy mai napig valami póló. persze a body sokkal jobb volt, mert nem volt ki folyton a dereka...

a napszemcsiről meg annyit, hogy nekünk is van, L. szívesen viseli, még a lakásban is, de napon nem igen engedem neki használni, mert félek, hogy belenéz vele a napba (ami ugye vaksággal járna, és olyan könnyen megeshet, mert a sötét szemüveggel könnyedén megteheti az ember), nem beszélve róla, hogy lehet az bármilyen UV védős akkor se tökéletes. szóval én félek a napszemcsitől ilyen kicsiknél.

ancsipancsi

Deni: javulgatunk, köszi. Mikortól lehet motort adni a gyerek segge alá? Én még nem próbáltam ilyesmit Tüncinek. Vagy vannak ezek különböző méretekben?

Ancsi: én is így vagyok a napszemüveggel. Tüncinek nem lesz, mert nem bízok az UV-szűrésben és akkor meg még káros is lehet. Én sem hordok.

Kép
Kép
tinu

Ancsi,
napbanézősdire nem is gondoltam :shock:
Akkor lehet,hogy nem is erőltetem ennyire :?

Tinu,
bár nem tőlem kérdezted,de épp itt vagyok: sokféle motor-méret van :wink:
szelloke

Tinu,
Motor: L. 1 éves szülinapjára kapott. kb. 1,5 éves koráig a lakásban volt, de már akkor ráült, mikor még nem is tudott járni. a lakásban megtanulta használni, s mikor láttam, hogy lehet, hogy menne neki, lementünk az utcára és ámultam bámultam, hogy milyen jól teper vele. a legkisebb méretet kapta, asszem 2-3 méret van belőle. még most is szeretne motorozni, csak már kicsi neki. most már bringázik. nálatok már igencsak aktuális, mert jön a nyár, egész nyáron/ősszel tudná használni, seperc alatt megtanulja hajtani, s jövő ilyenkorra meg már kicsi is lesz neki. ha bemégy a Régióba, vagy ilyesmi helyre, akkor ültesd rá a legkisebbre, és meglátod, hogy mennyire jól leér a lába róla.

Napszemcsi: nekem van, de én felnőtt vagyok és tudom, hogy napba még a napszűrős szemüveggel is csak pár mp-re lehet nézni. de egy gyereknek ezt nem tudom megmagyarázni, hogy hiába uv szűrős, meg sötét a szemcsi, megvakul, ha pár mp-re is, de bele néz a napba. jó, persze vannak ösztönök, amik összehúzzák a szemét a fényre, de még ebben sem bízom :)).

Zuzi pizzája:
ha valakit érdekel, feldobjuk a receptet, mert irtó könnyű elkészíteni a tésztáját és ANNYIRA FINOM!!! :)

ancsipancsi

érdekesség:
az astornet.hu-n megnéztem Lencse aszcendensét, és kiderült, hogy szűz :). egész életemben üldöztek engem a szüzek, az összes főnököm meg egy két pasim is az volt. (a többi pasim nagy része meg skorpió :)). Lencse oroszlán/szűz. sajnos Adrikát nem tudom megnézni, nem fogadja el a gép, hogy 2008-ban is születnek emberek.:)
én meg ikrek/mérleg vagyok. totál kettős.

ancsipancsi

Ancsi: engem a Bakok és Skorpiók kísértenek pasiban. Az uram is Bak. Tünci szintén Bak :) , Oroszlán aszcendenssel. Igen nőies párosítás. :lol:

Kép
Kép
tinu

Curse :) De jó, hogy előkerültél, már épp hiányolni akartalak :D És mi újság Nálatok, hogy ennyire el vagy havazva?

Tinu :) Csajok már jól megaszonták, tényleg van többféle méret, Bálint 1éves sz.napjára kapta az elsőt, de Bencus már régóta szemet vetett rá, tudod a "bátyó-hatás" :lol: Ha bizonytalan vagy, a legjobb ha kipróbálod Tüncivel vásárláskor, és nem kell rögtön "nagyoknak" való 3 kerekűt venni ha úgy érzed, a 4 kerekű sokkal stabilabb, nem borulékony, alacsonyabban van az ülőkéje, stb. Bencusnak is ilyen van és már egyedül megy vele, szóval Tüncinek is simán menne :wink:

Szellő :) Bodyt én is sokáig (kb 2éves koráig, tul.képpen amíg belefért) adtam Bálintra, hasonló okokból mint Ancsi, hogy a derekát védje stb., de nyáron simán mehet a póló is, nem fog megfázni sztem. Napszemcsikkel én is még csak szemeztem B-nek, de akkor én sem kapkodom el...

Ancsi :) Hogy bírod a mindennapokat a 2 gyerkőccel? Kezd már könnyebb lenni vagy csapdosnak még a hullámok? Lencsi kaksi-problémája azóta hogy áll, megoldódott?

Zuzi :) Takonykór van még??

Tényleg, Fibiék a hétvégén jönnek haza, ugye?
denizsa

Deni,
M.-nak volt 3naposa (ezt még jól viseltem, maga a láz ok volt, utána 2-3 napig volt ideges a gyerek, és én is ettől). Utána P. volt lázas az 1 éve várt nyaralás előtt 1.5 nappal. Azért elmentünk, mert már nem volt lázas, meg ugye nem túlélőtúrára mentünk a 3 gyerekkel (öcsémék kislánya is jött, öcsémékkel). Ott P. már jól volt, csak M. kapta el, de neki nem mértem meg a lázát. A nyaralásról nem írtam, talán nem véletlenül. Pedig voltak szép pillanatok. Már magamhoz tértem, így pár hét távlatából nem is rossz visszagondolni....

Tinu,
Motorból sokféle van. Nekünk a legolcsóbb jött be. P. 1.5 éves volt kb. M. még nem tudja használni, de ugye M. másban nagy :lol: (Úgy értem nem nagymozgásos dolgokban, már ha így mondják a menést, amit még nem csinál és a motorozást, amit úgy csinál, hogy ül rajta és vigyorog. Voltaképp piszok kényelmes ez nekem, csak P. ne próbálná meg lelökdösni!)

Szellőke,
Jó a kép!!! (Simán megérte! Hány percig voltak el? Ha min. 8, akkor jó vásárt csináltál. Ha kevesebb, akkor kizsigerelnek a kölkök!)

Móni
Kép
Kép
monisa

Deni,
megvagyok. amit nem lehet megszokni, az az éjjeli kelés, meg a kevés alvás. (az is több részletben) amúgy minden okaj.

ancsipancsi

Zuzi kért meg, hogy kicsinyítsem neki ezeket a fotókat és tegyem fel

Bazsi szülinapján:

Kép Kép Kép
ancsipancsi

hát Lányok, teljesen meg vagyok hatva!
most olvastam vissza (két fejés alatt), hogy mennyien izgultatok értem a szülés alatt és utána is mennyi szép gratulációt kaptam. olyan aranyosak vagytok!!! köszi mindenkinek!

TEJCSI:
eddig minden rendben volt a tej mennyiségével, de én gondoltam növelem. :) hát elkezdtem hipp szoptatós teát inni, első nap nőtt a mennyiség, és második naptól elég szépen visszaesett. nekem mindig le van fejve előre 3-4 adag kaja a babának, s a kb. 4 adagból már csak 3 lett (azaz durván 1 decivel csökkent/nap a mennyiség). úgyhogy tökre beijedtem (hűen magamhoz), abba hagytam a hipp teát, s visszatértem a jó kis Milfordhoz és egyéb finom valódi gyümiteákhoz, s mivel ez se hozott igazi eredményt, kondícionálni kezdtem magam :D, azaz ma egyel többször fejtem,s jelenthetem, hogy sikerült ma behoznom a lemaradást. nem tudom, hogy holnap is egyel többet kell-e fejnem, vagy ez már így marad, meglátom. olyan balfék tudok lenni, hogy rögtön beijedek. épp mondtam férjemnek, hogy ideges vagyok, hogy kevesebb a tejem, s kevesebb a tejem, mert ideges vagyok. :?
s még elmondhatom, hogy tényleg megiszom az előírt 3-4 liter folyadékot. rengeteg! szabályszerűen vedelek.

ja és psze nem akarom elkiabálni, de a fejésekből jöttem rá, hogy a szoptatós babák miért ébrednek sűrűbben,vagy miért nem alszanak éjjel. nekem tök hektikus, hogy mikor mennyi tej jön. van, hogy 60 milli, de van, hogy 150, hajnalban meg akár 220 is, s az átlag adja ki a gyerek igényét nagyjából.
az adagja hivatalosan kb. 95 milli, de én minimum 110-et adok neki, néha 120-at, mert kéri, s én "igény szerint" etetek, mert mindig van előre pár adag. (s az időben is igény szerint járok el, igaz 2 órán belül nincs kaja, de ha utána éhes, akkor nem tartom be a három órákat. neki viszont óramű van a hasában, mert van, hogy teljesen pontosan 3 óra múlva éhes) ha csak szopizna, akkor megszívnám, mert általában este már kevesebb a tejem, s hajnalban több.
Adjita tegnap volt 6 hetes, s már úgy alszik, hogy 11-kor eszik, 12-ig bénázok (fejés, altatás, cumiztatás), s most jó pár napja nem ébredt 4 előtt, inkább 5 körül. úgyhogy elég frankó. utána már csak max. 2 órát tudok aludni, úgyhogy napi 7 óránál többet nem tentézek, de ez gondolom egy csodálatos dolog a szoptatós anyák ötvenszeri keléséhez képest. (habár rokonom este 9-kor megszoptatja a 3 hós gyerekét, aki utána reggel 7-ig alszik, úgyhogy vannak kivételek)
meg még egy érdekes dolog (ha már tépem a szám :) ) : a tejleadó reflexem nem mindig működik. van, hogy csak csöpörészik, de érzem, hogy van még bőven. masszírozom és van, hogy semmi nem történik, s aztán nagy koncentrálásra egyszer csak beindul, s csak úgy folyik. úgyhogy azon túl, hogy fizikailag termel-e a mell tejet, tényleg az agynak rengeteg szerepe van,egyszerűen nem szabad feladni.

ancsipancsi

Ancsi,
Nagyon-nagyon érdekeseket írtál!!!
Nekem néhány dolgot új megvilágításba helyezett!!
Azt mondják, hogy este 'tartalmasabb' vagy 'zsírosabb' vagy vmi ilyesmi a tej. De elképzelhető, hogy ez csak a leharcolt anyáknak való szöveg. Mint, hogy nem jó a cumi, mert éjjel sokat kell felkelni visszaadni a cumit. Ami persze lehet hogy igaz. Nekünk nem is volt cumi. Vagyis még mindig van, mégpedig én! Mennyivel könyebb lenne egy cumit M. szájába nyomnom, mint éjjel megszoptatnom. És mivel egy ágyban alszunk a cumiszájbanyomáshoz fel se kellene ébrednem. És egy 10-30 perces szoptatáshoz még ha fekszem akkor is ...

Móni
Kép
Kép
monisa

sziasztok,
csak egy gyors:
elromlott a telóm kijelzője, igy nem tudok sms-eket olvasni. SZóval, ha vki ir, és nem válaszolok, akkor az most nem bunkóság, hanem pech...
talán a jövő héten kapok új telót, de a régi sms-eket már akkor sem tudom elolvasni, sőt az összes telószám is eltűnt, majd légyszi irjátok meg nekem a számaitokat, persze csak aki úgy érzi, hogy szükséges, h a száma meglegyen nálam... :lol:
jóéjt.
zsancikant

Monisa,
tényleg megérte, mert kb 10perc lehetett a nyugi (Lindi-féle ruhaák kiválasztása történt)

Zuzi,
a srácod nagyon helyes!!!!!!Megdöbbentszmájli :lol: 8) És hogy szeret :-D

Ancsi,
este zsírosabb a tej szöveget ismerem, nem kommentelném 8) :wink:
Jah és tejleadásnál nekem bevált: mondogatom magamban: elindul a tej, nem tartom vissza a tejet, éhes a gyerek...
És bejön, szóval nem kel röhögni :mrgreen:

(Tényleg nagyon hülyeséget írtam pü-ben, a lényege,h hallottam már NYJ-ról, de még nem jutottam el oda, hogy nem ciki, ha Őt választom kövi szülésnél és nem KV-t.)

Rájli,
csakúgy eszembejutottál, mert mingyá június :-D

Szrek,
neked később pü-zök :) ...

És remélem mindenkinek szép nyárközeli élményeik voltak/vannak mostanság,s ezért nem jelentkeztek!

Kép
Kép
szelloke

és külön hsz-ben:

Ati simán feláll!!!! 8) 8) 8)

Na, jócak :D
szelloke

itt van az L is, akinek hiányzott :lol:
szelloke

Szia Móni,
nem gondoltam, hogy vki elolvassa, mert eléggé olyan filozofálgatásnak tűnt a sok marhaság :). mindenesetre én is dilemmáztam, hogy cumi-e, vagy nem. Nálunk Lencsénél 2 hónapig kellett a cumi, aztán megtalálta az ujját; ez adta a lökést, hogy nem lesz baj a leszoktatással. :) Este lehet, hogy zsírosabb a tej, de most is csak 60 jött lefekvés előtt, és ha nem lett volna tartalék a hűtőben, akkor biztos nem 4:50-kor kel éjjel 11 után, hanem már hajnali 1-kor.
különben a cumit egyre ritkábban kéri, a hajnali cumi visszaadogatások már csak elvétve fordulnak elő. inkább délelőtt csinálja ezt, meg du.

Szellőke,
én meg ezt mondom "add le begyem a sok tejet" :lol: , és közben baromira röhögök. :)
a szülésznőnknek fingja nincs, hogy ki szült nála előzőleg! engem meg se ismert, úgyhogy biztos nem haragudna meg, ha mást választanál.

ancsipancsi

Atinak gratulálok!! :)

ancsipancsi

Ancsi,
hát, tényleg lehet, hogy nem is emlékezne ránk majd...Na, mindegy,ez nem a következő 1-2 év témája lesz úgysem (valószínűleg)
És Zuzi pizzája engem érdekel ;-)

Eszter tegnap minden alkalommal pisilt a bilibe, mikor levettük a pelust és ráültettem,azaz összesen 4*! Ha nem pelusos lesz, akkor hányszor kell majd bilire ültetni????Félóránként vagy hogy????Mert ő maga nem szól, csak hajlandó pisilni, ha kérem :lol:

És tényleg mivanmár Votivval és Nukkal???

HA outlet-es vásárlás tervezek, akkor GL vagy Premier outlet szerintetek??Én még egyikben sem jártam,s most magamnak keresnék nyárra valókat...

Kép
Kép
szelloke

Szellő!
Zuzi pizzáját ide másolom: (1 nagy szabvány tepsihez)
250 g liszt
1 tasak szárított élesztő (Zuzi normálisból csinálja, én meg nem 1 tasakkal tettem hozzá, mert az én tasakom 1 kiló liszthez való :), hanem negyeddel)
1 csapott tk só
125 ml langyos víz
1 teáskanál méz
75 ml étolaj

lisztet elvegyítjük az élesztővel, hozzáadjuk a többit, és gyúrófejjel ellátott keverőgéppel kidolgozuk. Lefedve kelesztjük, kb fél órát. Aztán átgyúrom lisztezett deszkán, kinyújtom, bele a tepsibe, ilyenkor érdemes még egy kicsit keleszteni, aztán rárakom a feltéteket. Előmelegített sütőben 180 fokon légkeverésen sütöm. Tök jó, mert így két tepsi is sülhet egyszerre. (ha két adagot gyúrtunk)

ez nagyon vékony, finom ropogós pizza lesz!

PISI: nálunk kb. 1,5 óránként el kell parancsolni, mert különben becsurgat. meg néha ő szól hamarabb, hogy kell neki. Tiéd gyerek még túl pici, hogy ilyesmiket jelezzen, de nagyon ügyi, hogy már bilizik. (vagy nem az 1 évessel próbálkozol?)

OUTLET: mivel nekem enyhén molett a sziluettem ((C)by Evettke), sátor boltban kapok csak rucit, de legalábbis C&A-ban és ilyen helyeken, úgyhogy az outlet témához nincs kompetenciám.

FŐZÉSEM:
mai főzésem burleszkbe illő volt! (meg máskor is ilyesmi szokott lenni) nagy is bömbölt, meg üvöltött, hogy légyszi adjam oda Adrikának a cumit, meg a kicsi is üvöltött, mert 2 percenként kérte a cumit. így kb. 5 km-t gyalogoltam a tűzhely és a kiságy között, pedig kb. 5 méterre vannak egymástól csupán. viszont legalább van egy adag husileves Lencsének (holnapra is), meg főztem 20 szilvásgombócot, jó kis Lidl-ös fagyasztottat. 8)

ancsipancsi

áááááá, bocs, Szellőke ! :DDD
a fiad nyilván már szobatiszta 7 évesen :D, a Pannus meg nem egy éves, hanem 1 éves 10 hós. akkor teljesen ideális az idő. Lencsét tavaly ugyanígy két éves kora előtt kezdtük szoktatni, mert jött a nyár, sokat volt szabadban, ahol elcsoroghatott a pisi. (pl. Horvátországban)

ancsipancsi

Móni :) Jó kis nyaralás lehetett... Hát akkor egy példa, csak hogy teljesen megkeverjelek a cumis dologgal :mrgreen: : Bencus szeret cumizni, azzal is altatom el, de éjjel csakazértis szopi kell neki, nem lehet átverni cumival (se cumisüveggel, stb.) :lol: no erre varrjál gombot :wink: :lol:

Ancsi :) Hát a nemalvást témyleg nem lehet megszokni... nekem sem sikerült sajna, pedig már úúúúgy vágyom egy átaludt éccakára... :mrgreen: Fejéshez +++++, leborulok előtted, hogy milyen kitartó vagy!! Szopi-éjszakai kelések téma sztem kimeríthetetlen és megfejthetetlen... érdekes módon Bencus ilyen kis korában (kb úgy 4 hós koráig) egészen szépen aludt éjjel, max. 1-2x kelt szopizni, aztán kezdett durvulni a dolog és pár hónapja állt vissza az 1-2 alkalomra, szóval ki érti ezt??
Képek szuperek, köszi!!!! :D :D :D

Szellőke :) Hű, naaagy gratula Atinak!!!!!!!!!! :D :D (Te meg még aggódtál! :wink: :mrgreen: ) Outleteket én sem ismerem... :roll: És Eszti már bilizik?! wow, gratula neki is!! :D én nem tudnék fix időt mondani, tök változó, legalábbis Bálintnál, inkább attól függ hogy mikor és mennyit iszik, van hogy félóránként megyünk és van hogy másfél óra is eltelik :roll: és bár ő már tud(na) szólni, sokszor rákérdezek, mert hajlamos belefeledkezni a játékba vagy nem akarja abbahagyni.

Zsanci :) Szívesen megadom a számom :wink: :mrgreen: :lol: de akkor majd mélben.

Holnap délelőtt jön vki játszózni a Fonyódira??
denizsa

Annyira jó, h felvettettétek a napszemcsi és motor témát :) Nem régóta gondolkozom mindkettőn. Az biztos, h akkor napszemcsi még egy jó ideig nem lesz Adélnak. Ancsi, jó, h írtad, h a gyerek simán belenézne a napba vele. Nekem eszembe se jutott volna.

És engem nagyon érdekel Zuzi pizza receptje :D Áh már látom meg is érkezett a recept :D

Deni,
Mostanság összetorlódtak az itthoni teendők, orvoshoz is relative sokat kell most mászkálnom, meg persze szinte egész nap kint vagyunk a kertbe, ráadásul még mindig kocsi nélkül vagyunk :roll: Úgyhogy múlt héten szépen bent ragadtunk a városba, amikor a megagiga bombát találták pont ott, ahol párom dolgozik. Úgy volt, h hazahoz bennünket olyan 1 körül, aztán lett belőle 4 :roll:

Bazsó szülinapos képek nagyon jók :D főleg amin Pannus harapdálja Zuzit :lol: mert ugye ő Pannus az első képen? :? :oops:

Ancsi,
De jó, h betetted a hármas képet avatarnak :D Tejcsis fejtegetés érdekes volt :)

Zsanci,
Telód :evil:

Szellőke,
Attidnak hatalmas gratula :D Eszter bilibe pisiléséhez nem kevésbé :D :wink:
Outlet témában: én mindkét helyen voltam, de egyiktől sem voltam annyira elájulva. Bár emlékszem Votiv írta, h amikor azok a nagy kedvezmények voltak, akkor nagyon jó rucikat lehetett venni. Én inkább maradok a C&A-nál és a H&M-nél :)

És képzeljétek hétvégén próbáltunk Adélnak szandit venni (17-es lábra), hát baromira nem volt egyszerű eset :roll: Általában 19-estől indulnak, egy-két helyen volt olyan fajta cipi, amiből szokott lenni 18-as, de persze akkor nem volt :roll: Úgyhogy végül kínunkban nike szandált vettünk neki, mert egyedül az volt jó Adél lábára, pedig annyira nem akartam volna ilyen márkájú cuccot venni :roll:

Nekem olyanba segítsetek lécci, h zoknit mindig kell a kőcre adni? :? Annyira bizonytalan vagyok, h nem-e fázik meg, ezért ha kell, ha nem zoknit kap.

Kép Kép
curse

Curse,
tök kicsi Adél lába! :lol: vagyis Lencsének tök nagy a lába! :) asszem 18-as volt az első Siesta szandink, ami jól tartja a bokát, lábat, és ahhoz nem muszáj zoknit adni. de elképzelhető, hogy feltöri majd a lábát. (viszont ekkor Lencse még csak 1 éves volt, szóval lehet, hogy negyvenvalahányas lába lesz nagy korában)
a napba nézés nálam azért vetődik fel, mert férjemmel minden napfogyit nézünk, meg sokszor a csillagokat is az erkélyről egy távcsővel (amivel a szaturnusz gyűrűjét is lehet látni).
avatarra ti adtátok az ötletet én meg megvalósítottam.

Deni,
a fejésnek van jó oldala is. igaz, hogy sokat kell mosogatni, meg nyúzni magam, és éjjel hosszabb a művelet (meg nappal is), nem lehet gyorsan visszaaludni, de a gyerek meg beáll szépen egy kajára és így az alvásra is. meg majd később nem kell leszoktatnom a ciciről :lol:

most az a célom, hogy legalább 6 hóig legyen elég tej. utána már felőlem meg is csappanhat, persze nem bánnám, ha 1 éves koráig tunék neki fejni...
ancsipancsi

Curse,
nemtom,h kell-e adni zoknit,de én biz adok mindig. Már csak amiatt is,, mert sztem ha homok megy a szandiba és mezítláb van a gyerek, az baromi tud dörzsölni...
Azért csak nem lesz rossz a Nike cipő :wink:

Ancsi,
szerintem kicsit pihenj le, ha tudsz :lol: :lol: (feltéve, ha az én 7éves fiamról és Pennusomról beszélnél :mrgreen: )

Zuzi,
Pannus van az első képen?? :oops:

én rohanok,mert A meg MINDENHOL feláll, totál életveszély lett a kecó :shock: :lol:

Kép
Kép
szelloke

Sziasztok,

Napszemcsit megkérdeztük annó a szemészeti klinikán egy nagyon kedves és nagy szaktudású drnénitől. Azt mondta, a simlis sapek épp olyan jól véd -szárazon- amitől kell, de a jó minőségű napszemüveget is nyugodtan lehet használni. És én nemigen hiszem, hogy a gyerek belenézne a napba a szemüveggel, ha én megpróbálnám nekem sem sikerülne, ( esetleg a lemenő napba ).... :?: de ezt ki fogom próbálni :) Ákos hordott jó szemüveget a vizes nyaralásokon, ugyanis a vízről visszaverődő UV 8x, a homokról és hóról visszaverődő 10x és ez ellen ugyebár hiába a sapka. Nem nézett a napba, szerintem az nagyon bántó szemüveg ide vagy oda. De megoldásként még mindig ott van a fehér üvegű napszemüveg ami olyan mintha nem lenne, viszont az UV-t tökéletesen szűri.
Én mindig hordtam napszemüveget és feltétlen hiszek a jótékony hatásában. No meg a gyerekek és a természet egységében is, miszerint nem vakítja meg magát, mert még működnek a kódok, hogy kell élni a világban :) Remélem nem tévedek :wink:

Kép
akata

Ancsi: akkor nem is mondom, hogy TÜnci első cipője és most már szandija is 21-es. :D Igaz, ő csak 14,5 hósan kezdett járni, a szandit meg most kapta. Pedig azér annyira nincs bazi lábam, 39-es. Mondjuk magasabb is lesz szerintem, mint én, mert 15 hósan 81 cm-nek mérték.

Curse: én is adok zoknit. Tavaly is csak az oltári nagy kánikulában nem adtam Tüncire, mert akkor még a pelus is sok volt rajta. Mondjuk itthon tegnap mezitláb volt délután, mert nem volt hideg a lába. De most úgyis jön a lehűlés.

Lehet, hogy Nuk és Votiv együtt vannak ott, ahonnan nem tudnak írni... :roll:

Kép
Kép
tinu

Kata: és hol lehet jó minőségű napszemüveget venni gyereknek?

Kép
Kép
tinu

Szelloke,
:lol: :? :shock: :D sík hulye vagyok
most epp fekszem :)

Kata,
igen,minel vilagosabb legyen a szemcsi ,igy oke, igy fix,h nem nez a napba.
de hol megbizhato a napszemuveg? Ofotertban van kicsi?
ancsipancsi

NEEEEEEEEEEEEEEEMMMMMMMMMMM

Votív és Nuk nem együtt nem tudnak írni, hanem külön-külön :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindenkivel minden ok, csak most vagyunk a pránanadi 21 napos tisztítójának a finisében, ahol is minden nap kell másfél órát önkezelni. Sajna Votívnak (bár az ő nevében nem akarok írni 8) ) é nekem is csak a netezésből volt elvehető időm :cry: :cry: :cry:
De ma van az uccsó nap, talán nemsokára visszatérünk 8)

/mellesleg már én sem tudok nyugton netezni, mert Réka (is) mindenhol feláll és általában hanyattvágja magát :roll: :roll: , de azért ügyes nagyon)

PUSZI_PUSZI

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: