[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Schöpf-Merei Ágost Anyavédelmi Központ - tapasztalatok - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Szia Hicu!
Elöször is gratulálok a babádhoz,nagyon édes!
Azt szeretném kérdezni,hogy hány ágyas szobák vannak,és milyen árban?
Nem tudod,hogy légzésfigyelöt lehet bérelni is ott ahol ti vettétek?
Nekem egy kicsit drága lenne,mert havonta 25ezer ft-ot kapok táppénzre:0(
ani24
 
 


Csak egy gyors bejelentkezés:

Hicu!

Gyönyörű a kislányodKépKépKép
MEgnéztem az összes képet róla és egyszerűen el vagyok ájulva olyan csodálatos a kiscsajKép

És hogy repül az idő, Dani már elmúlt fél éves, hihetetlen!

Felteszek róla én is egy képet, hogy ne felejtsetek el teljesenKép
Kép

Réka
muki
 
 


Sziasztok!

Hicu!

Köszi a válaszokat, mindenhol megkaptam, és sokat segítettél.
Azt szeretném még kérdezni, hogy a műtét előtti napon már a saját szobádban voltál-e, és utána őrzésre hová vittek? Nekem 3 nappal előbb be kell feküdnöm, ezért érdekelne. Írtad, hogy az egy ágyas szoba nagyon jó volt. Mesélnél erről többet? ( Felszereltség, kényelmi szempontok stb. )

Köszi mindent!


Renáta

( Nekem már csak max. 8-at kell aludni)
Renáta
 

 
 

Sziasztok!

Vic, örülök, hogy tegnap végre találkoztunk! Kép Mona, Ági, ott voltatok végül? Nem láttatok minket?

Ha valakit érdekel egy kis beszámoló: a tegnapi előadást végül Dr. Olsavszky-Szücs Gábor tartotta. (Valaki szült nála, mert az ő orvosa akkor éppen nem volt. Talán Zsófi? Bocsi, nem emlékszem.). Egy fiatal, szimpatikus orvos, még szakvizsga előtt áll, és tényleg hasonlít Carter dokira a Vészhelyzetből Kép Csak fél óra csúszással sikerült elkezdeni az előadást, ezért egy kicsit csapongott, nagyon sok mindent akart elmondani egyszerre, de nem akarta húzni az időt sem. A téma a szülés folyamata volt. Azért nagyjából sikerült végig mondania. A végén pedig megmutatta a diákat, amik a múltkor lemaradtak.

Réka, tényleg gyorsan megy az idő! Nagyon édes a kisfiad! Kép Kép

Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Tündi, én is nagyon örültem, hogy találkoztunk!
A tegnapi előadás tényleg sokkal- sokkal jobb volt, mint a múltkori. Tényleg nagyon kedves és lelkiismeretes volt ez a doki, és szerintem attól függetlenül, hogy annyi mindent hirtelen el akart mondani, nagyon jól érthető volt a mondanivalója, és szerintem nagyon lelkesen mondott mindent. Egy szóval nekem ez a doki nagyon szimpi volt!
A képek vetítése számomra első látásra kicsit rémisztő volt, de hát a szülés egy teljesen természetes folyamat, és ezek a "véres jelenetek" is beletartoznak. Kispapim egészen jól viselte a vetítést, sőt! Habár Ő egy igazán érdeklődő kis pasi, s már alig várja a papás szülést és persze a nagy találkozást a pici kislányával:-)

Ami viszont engem teljesen ledöbbentett az az volt, amikor nem volt már több szék, s néhány kismama (köztük én sem) nem tudott leülni, s az egyik kismama beszólt nekünk, mikor megkérdeztük, hogy "a mellette lévő szék szabad- e", hogy "nem, mert mindjárt jön a férje, és Ő fog odaülni"...Hát ez eléggé felháborító volt. Az én férjemnek meg sem fordulna a fejében, hogy nehezteljen rám, ha én felajánlanám egy másik kismamának a Neki foglalt széket.
Ez a kismama jó erősen bemutatkozott a kisbabája és a többiek előtt...Jó nagy összetartást és együttérzést mutatva a többi kismama iránt. No, mindegy.

Tündi, megnézted a kötési fájlokat, amiket Szilvi küldött? Hogy tetszettek? Nekem nagyon, és el is terveztem, hogy meg fogom próbálni azt a kapucnis kabátkát!

Mona, Ági, Ti ott voltatok tegnap a Schöpfiben? Tegyetek fel képet a Profilotokban, így könnyebben meg tudunk majd ismerni Titeket!

Üdv és vigyázzatok magatokra ebben a nagy hidegben,

Vic
Victoria
 


Sziasztok!

Vic, én még azon is csodálkoztam, hogy amikor nem volt már több hely, és még nem hoztak újabb székeket, a már jelenlévő kispapák közül egynek sem jutott eszébe, hogy felálljon. Azért ez elég szomorú dolog. Kép

Igen, megkaptam én is Szilvitől a kötésmintákat. Én cipőket kértem, hát valami tüneményesek azok a kiscipők! Kép Most még egy hónapot dolgozom, de majd ha otthon leszek, biztos, hogy nekiállok én is kötögetni.

Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Vic, én még azon is csodálkoztam, hogy amikor nem volt már több hely, és még nem hoztak újabb székeket, a már jelenlévő kispapák közül egynek sem jutott eszébe, hogy felálljon. Azért ez elég szomorú dolog. Kép

Igen, megkaptam én is Szilvitől a kötésmintákat. Én cipőket kértem, hát valami tüneményesek azok a kiscipők! Kép Most még egy hónapot dolgozom, de majd ha otthon leszek, biztos, hogy nekiállok én is kötögetni.

Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!
Szia Hicu! Nagyon aranyos a kislányod! Gratulálok még egyszer.

Végre megtudtam, hogy dr. Olsavszky Szűcs Gábornak hívják! Ugyanis ő volt az ügyeletes orvos, amikor bementünk szülni. Nagyon szimpatikus volt nekem is. Nagyon jól tudta oldani a feszültséget, pedig elég hülyén éreztem magam a vizsgálat előtt, mert folyt belőlem a magzatvíz, teljesen olyan volt, mintha bepisiltem volna. Hát most hogy vegyem le így a bugyimat?? De ő olyan megnyugtatóan beszélt, mondta, hogy semmi baj, az a jó, ha folyik. És a vizsgálat sem volt fájdalmas egyáltalán. Utána még alá kellett írnom mindenféle papírokat, ő addig kiment a férjemhez, hogy elmondja neki, mi a helyzet. Aztán később is összefutottak a folyosón és a doki kérdezte a férjemet, hogy na, mi a helyzet. Pedig akkor már lejárt a műszakja.
Nem tudom, szakmailag milyen, de hogy emberségből csillagos ötös, az biztos.
Mackoo
Névtelen
 


Sziasztok!

Tündi,
Hááát igen, a kispapák sem nagyon ugráltak fel, de erre én már nem is mondok semmit....:-( Az ilyen ffi előbb- utóbb a saját feleségével is ugyanilyen "előzékeny" lesz.

Mikor sikerült végre leülnöm (a férjem hozott be az előtérből egy széket), akkor a mellettem ülő kismama megkérte a férjemet, hogy hozzon Neki ásványvizet, mivel nem tud kimászni a székek között, s a férjemnek teljesen természetes volt, hogy azonnal ment a büfébe és hozott ennek a hölgynek ásványvizet.
Nekem nagyon nagy szerencsém van, hogy ilyen édes férjem van, Neki ez a természetes, hogy odafigyel, segít a másiknak, nemhogy egy kismamának...
Szerintem ha ez a kismama megkért volna egy éppen "ülő" kispapát, hogy menjen ki Neki a büfébe, az biztosan elhúzta volna a száját....

Amúgy a közlekedésben már megszoktam, hogy ennyire figyelmetlenek és faragatlanok az emberek, de álmomban nem gondoltam volna, hogy kismamák egymás között is ilyenek...

Már a 33. hétben vagyunk, most néztem meg..., de mivel elég pici a pocakom, azt gondolják, hogy biztosan csak kicsit többet ebédeltem...:-)

Gondolom, hogy az a nagyobb darab kismama( aki- bár nem hiszem, hogy olyan sokkal előttem járna- beszólt nekem, hogy a mellette lévő széket a férjének foglalja) is azt gondolta, hogy én még csak a terhesség elején lehetek, szóval akár tudok állni 2 órán keresztül is...

No, mindegy, hagyjuk is ezeket a szomorú tapasztalatokat, én mindig reménykedem, hogy azért nem ez a jellemző!

Mackoo,
Én nagyon bízom abban, hogy az én dokim is majd ilyen habitusú lesz szülésem közben is, mármint ugyanilyen segítőkész, higgadt és előzékeny, mint dr Olsavszky Szűcs Gábor. Miközben az előadást tartotta, éreztem, hogy Ő komolyan csodának tartja egy kisbaba születését, és minden egyes kisbaba születését újabb és újabb nagy csodának. Nem úgy, mint néhány dokinak, aki csak vetíti nekünk a "nagy dolgokat", de a szülés közben már nem úgy viselkedik, nemhogy utána...


Üdv,

Vic
Victoria
 


Sziasztok!

Vic, pont így éreztem én is: "ő komolyan csodának tartja egy kisbaba születését, és minden egyes kisbaba születését újabb és újabb nagy csodának".
Tényleg ez áradt abból, ahogy beszélt! Kép

Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Köszi az infókat az előadásokról. Végül nem tudtam elmenni, pedig ez a téma igazán érdekelt volna. De a következőre megpróbálok. Majd teszek fel képet is magamról, ha sikerül.

Kata!

Hogy találtál meg? Én jól vagyok. Bár egyre nyűgösebben. Misi baba hogy van? Miket tud? Amióta voltunk nálatok, Balázs teljesen odavan, hogy milyen jó megfogni egy kisbabát. Pedig rá kellett beszélni. Írj e-mailt! Nem tudsz fotókat küldeni a fiadról? Jó lenne.

Ági
kovagi
 
 


Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatlak benneteket, de csak most regisztráltam magam. Remélem befogadtok!
Az az igazság, hogy úgy látom, hogy mindannyian már jóval előrébb jártok, mint én - a 18. hétben vagyok és ha minden igaz, akkor valamikor április 18 körül születik meg a picúrom.
Már eddig is nagyon sok hasznosat hallottam/olvastam tőletek a kórházról, személyzetről tapasztalatokról, de biztos lesz még sok-sok kérdésem a jövőben...

Minden jót nektek!

Kata
katca
 
 


Szia Kata!

Légy üdvözölve közöttünk!

Kép

Melyik dokinál leszel?

Üdv,

Vic
Victoria
 


Szia Kata!

Üdv köreinkben! Kérdezzél nyugodtan, én is nagyon sokat tanultam már a többiektől, és az "idősebb" kismamiktól. Kép Kép
Amiben csak tudok, megpróbálok segíteni.

Hányadik babádat várod?

Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Vic, ez a kisbirka nagyon tetszett, köszönöm Kép)

Kósa dokihoz járok. A kórházban sokat még nem voltam, kivéve a vérvételeket, a privát rendelésére járok. De szerintem majd a jövő héten mennem kell a genetikai UH-ra.

Üdv, Kata
katca
 
 


Szia Tünde!

Nagyon aranyosak vagytok, biztos, hogy fogok kérdezgetni sokat.

Az első babámat várom, így aztán teljesen tapasztalatlan és sokszor bizonytalan vagyok.
Azt még nem tudjuk, hogy fiú-e, vagy lány, persze jósolni már jósoltak mindent. Szerintem fiú lesz, de nem tudom, hogy miért gondolom ezt. Legutóbb még összezárta a lábait, így nem látszott semmi.

Azt olvastam, hogy jártok előadásokra a kórházba. Ezekről majd időben tájékoztatnak, hogy mikor van és miről, vagy külön kérdezni kell? Én még biztos ráérek, de azért érdekel, hogy hogy megy...


Kata
katca
 
 


Kata!

Én is hasonlóképpen vagyok, mint te, nem sokat tudtam a kórházról, mert magánrendelőbe járok. De a genetikai UH-t nekem Kósa csinálta, és nagyon szimpatikus volt. Kép
Én akkor kaptam a Mamakalauzt. Ezt betűzték a kiskönyvbe, rajta van, hogy mikor vannak az előadások, és még néhány hasznos infó, mint például vérvétel időpontja, CTG vizsgálatokra hogy kell bejelentkezni, terhestorna stb.

Fiú-lány kérdésben szerintem hallgass a megérzéseidre. Bár nekem is első babám, végülis mindegy, hogy fiú vagy lány, de én kezdetektől úgy éreztem, hogy kislány. Aztán persze jöttek, a jósok nálunk is, annyian állították, hogy fiú, hogy néha már magam is elbizonytalanodtam. De múlt héten a 3D-s UH kiderült, hogy jól éreztem, kislány lesz. Kép

Egyébként az előadásokra bármikor jöhetsz, sőt meghallgathatod többször is akár. Ha van kedved csatlakozz hozzánk most, de biztos lesz ilyen jövőre is.

Tünde
rtünde
 
 


Kata,

A múltkor (ha jól emlékszem kedden) leírtam, hogy pontosan mikor vannak ezek az előadások a Schöpfiben.

Én is a megérzésemre hallgattam, sőt az én édes férjem is kerek- perec megmondta, hogy Ő valahogyan érzi, hogy kislányunk lesz. Persze nem mertük nagyon sokáig nevén nevezni, hanem összevontuk a fiú- és a lánynevet, úgy szólítottuk Őt, a pici Pocaklakót.
De mostmár többedik Ultrahang és a 3D- s Ultrahang is megerősített minket, hogy egy pici lány lapul odabent!!!

Tünde, képzeld, a Friss kismamákban már 12. vagyok a sorban...!!! Hogy szalad az idő. Amikor idejöttem, akkor még csak 30- 40 között voltam valahol...

Vic
Victoria
 


Sziasztok!

Kata, itt van, amit Vic írt, csak emlékeztetőül:
nov. 19. 16.30 Szülészeti fájdalomcsillapítás
nov. 26. 16.30 A fogorvos válaszol
dec. 3. 16.30 Az újszülöttekről...
dec. 11. 16.30 Terhestorna, mozgásformák, relaxáció

Vic, 12.? Húha! Tényleg rohan az idő! Kép Kép
Én is 42. voltam, most meg 23.

Tünde
rtünde
 
 


Szia Kata!Kép
Üdvözöllek én isKép!!!
Kérdezz bármit, még frissek az infóimKép

A friss kismamákban közzétettem, de ide is bemásolom a szüléstörténetemetKépKépKép

hicudzsi
 
 


Mivel programozott császárom volt, október 29-én kellett bevonulnom a kórházba. Kivizsgálások, vérvétel stb. (nem mertem az ebédhez sem hozzákezdeni, annyira idegen volt számomra a kórházi környezet) úgy éreztem magam, mint kisiskoláskoromban amikor először mentem Dunabogdányba Éjjel csak negyedórákat aludtam, vagy még annyit sem, többször sírtam, mert nagyon hiányzott a férjem meg nagyon izgultam is. Este még le kellett mennem CTG-re, 20 perc után odajött az egyik szülésznő (morcos, feketehajú, nagydarab) és szinte letépte rólam a tappancsokat, hogy "na ebből én nem tudok semmit kiolvasni", ugyanis nem mocorgott Édua, na ez is balzsamozta a lelkemet
Másnap fazonírozás és beöntés, majd le a szülőszobára. Az én édes férjem kapott egy csodaszép kék öltözéket és mellettem drukkolt. CTG-re raktak (95%-os fájásokat mutatott amiből semmit nem éreztem), bekötötték az infúziót (fááj, utálom) és betették a katétert (hát attól kiborultam). Aznap valami napkitörés volt és mondták, hogy ez megzavarhatja az elektronikus gépeket, jó vicc volt, ugyanis egyszer csak a CTG elkezdett sípolni, az ijedtségre azután egy jót röhögtünk Mondta a szülésznőm (Szerpné Szabó Tündi, aki egy tündér!! Mindenkinek ajánlom!), hogy eresszem el magam, erre mindenhol folyt a pisi akkor már sírtam, mert azt mondta, hogy lehet vastagabb katétert kell feltennie. Az én édes férjem vígasztalt. Azután az anesztes azt mondta, hogy jó ez, és vittek a műtőbe.
Ott meztelenül a műtőasztal szélén, már remegtem a fáradtságtól és a félelemtől. Közben a dokim mondott egy pár jó szót, nagyon kedves volt. Megkérdezte, hogy a kispapa bejöhet-e. Ketten beleegyeztek de ketten megjegyzéseket tettek. "Ki ez? Valami különleges páciens, vagy netán rokon?" A dokim azt mondta, hogy egy nagyon kedves pár vagyunk neki, és ezért. Lerendezte őket, de nagyon fájt a rosszindulatuk. A lábam lezsibbadt, lefektettek. Azután Tamás bejöhetett, leült a fejemhez és folyamatosan magyarázott, hogy ne halljam a dokikat.
Sajnos nem tudta elnyomni azt, amikor az előbb említett asszisztenshölgy megkérdezte: " Miért csak ekkorát vág?", "Ezen nem tudom kihúzni!"; a dokim: "Megvan az okom rá.." tök aranyos volt, hogy mindig helyretette. Végül nem is tágított, sikerült kihúzni a babát és csak kétcentis vágás van a méhemen. Az elég kellemetlen volt, hogy rángatták a testemet, erős nyomást éreztem a gyomorszájamnál majd egy hirtelen cuppanás, megkönnyebbülés. Azután meghallottam a világ legédesebb hangját, egy kis brekegést. Ez volt az én kislányom első hangja Kérdezgettem, hogy milyen APGAR eredménye lett és, hogy mekkora. 3800 g, 54 cm és 10/10-es APGART kapott.
Elvitték megmérni és a kispapa is vele ment. Ezután csak kifelé figyeltem és hamarosan hozták is. Az arcomhoz tették, sírt de beszéltem hozzá és figyelni kezdett. Már akkor beleszerettem, de még mindig nem tudtam felfogni, hogy ő az én kislányom, hogy belőlem jött elő. A varrásra nem is emlékszem, gyorsak és profik voltak, amikor levették a paravánt előlem az orvosom rámnézett és nagyon édes volt, valamit mondott de nem tudtam odafigyelni, mindenesetre mosolygott.
Azután áttettek egy hordágyra, a hasamon az infúziós és a pisis zacskó, már inkább groteszknek éreztem a helyzetet. A lábaimat úgy éreztem, hogy fekvő helyzetben vannak egy kicsit behajlítva, erre megláttam két lábat teljesen más helyzetben, már nevettem mikor rájöttem, hogy azok a saját lábaim. Kint várt a férjem, könnyes szemmel, anyukám, nővérem és a húgom. Reszketett nagyon a felsőtestem. Mindenki bizonygatta, hogy milyen bátor vagyok, de én nem értettem, most sem értem
Utána 24 órát kellett feküdnöm, 1-kor hozták ki a lányomat akit mellre is tettem.
Ezen az éjszakán megint nem aludtam, fájt mindenem de nem érdekelt, csak azt vártam mikor hozzák legközelebb Éduát, amikor a nővérkék átpelenkáztak mindig ezt kérdeztem tőlük, nagyon aranyosak voltak és már előre mondták: - Mindjárt hat óra, hozzák a babákat! Amikor reggel jött az anesztes kérdezgettem, hogy ha letelt a 24 óra mehetek-e fürdeni, erre mondta, hogy ne álmodjak erről, örülhetek, ha majd délutánra el tudok indulni. Persze 11-kor kissé megrendült testtartással már zuhanyoztam, a nővérkék meg azon rötyögtek, hogy mekkorát néz majd a Schorbán doki ha meglátja, hogy délután hogyan galoppoztam a gyerekért a folyosón, meg bátorítottam az aznapi császáros csajokat.

Hát ennyi, utána még egy párszor elveszítettem a lelkesedésem, de az átéltek eltörpülnek a mindennapi csoda mellett amit a kicsi lányom jelent számunkra!


Na lehet, hogy ezután jó nyavajgósnak hisztek KépKépKépKép De azért jó felkészülni mindenre, remélem ezzel segítek!
PUSZI!
Emőke+Édua

hicudzsi
 
 


Azt hiszem a nagydarab otromba szülésznő aki a CTG-vel szórakozott előző éjjel valami Marika volt. Már többször összefutottam vele a kórházban és sosem volt szimpi.
Azt hiszem ő a Kósa szülésznője és a saját pácienseivel bűbájosKép

hicudzsi
 
 


Szia Hicu!
Köszi,hogy megosztottad velünk a történeted.Nagyon megható,nem tudom miért de mindig elsirom magam,ha ilyen szépeket olvasok.Már én is nagyon várom a találkozást,már nincs sok idönk.Még egyszer gratula a kis Éduához.
ani24
 
 


Sziasztok!
Voltam pénteken CTG-n,nincs semmi gond.Mondjuk elég kemény fájásokat mutatott ki a gép,de azt mondták hogy ez természetes az utcsó hónapban.Hááát,nem tudom mert elég kellemetlen fájások!!! A kis babokám úgy beindult,hogy a korongott az ápolónönek kellett tartania a hasamon,mert mindig lerúgta és állandóan elvándorolt.De nagy nehezen meglett.
Csináltattam UH-t is,és nagyon szépen fejlödik a picurkám.
Nagyon megköszönném ha tudna valaki segíteni mi mit jelent.Na szóval!
BPD:81mm.
OFD:109mm.
AC:293mm.
FL:69mm.
Magzati súly:2530g(+-10%)
Szerintettek ezek a méretek 36 hetes korhoz megfelelöek?
Elöre is köszönöm a segítségeteket!

Kellemes pocaknövesztést!

Ani
ani24
 
 


Bennfekvésem alatt nagyon szimpi volt nekem az Ádám főorvos. Tudtok róla valamit? Mindenkihez volt egy kedves szava. Baromian emberségesnek és nagy rutinú orvosnak ismertem meg.
Dóra
 


Sziasztok!

Ani, azt nem tudom, hogy 36 hetes korban mik a méretek, de a rövidítésekben tudok segíteni:
BPD: fejen falcsontok közötti távolság
OFD: homlokcsont-tarkócsont közötti távolság
AC: törzskörfogat
FL: combcsont hossza.

Dóra, sajna nem ismerem Ádám főorvost.

Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!


Ani!

Szerintem a méretek tökéletesek, nagyjából egyeznek az én lányaiméval a 36. héten.

Képzeljétek, 1 éjszakára vendége voltam a kórháznak! Az elsőre fektettek, és mindekinek tiszta szívvel ajánlom, ha teheti, kerülje el!


Pusz!


Renáta
Renáta
 


Sziasztok!

Renáta, mi történt? Miért kellett a kórházban éjszakáznod?

Tünde
rtünde
 
 


Szia, Tünde!


Szivárogni kezdett a magzatvíz, de kiderült, hogy csak beállt a baba feje, és valamennyit kipréselt. Tényleg nagyon kevés volt, de be kellett mennem. Csütörtökön már mindenképp megszületik a manó.

Renáta
Renáta
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen az elődadásokra vonatkozó időpontokat, majd meglátom, hogy megyek-e, lehet, hogy inkkább kivárom, hogy már kicsit idősebbek legyünk.
Hicu, gratulálok a kislányodhoz, tényleg nagyon megható a történeted. Várom már én is azt a pillanatot, amikor találkozhatunk a kicsikémmel. Bár még nekünk van időnk bőven, de most háromszor egymás után azt álmodtam, hogy már megszületett.
Egy kicsit megrémültem az undok, Marika nevű szülésznőtől. Ez egyébként hogy megy? Valamikor lesz alkalom bemenni a kórházba és ott választani egy szülésznőt, vagy az orvos ajánl? És ők is megmondják a tarifájukat? Elnézést, hogy ennyi kérdést teszek fel, de fogalmam nincs, hogy ez hogy megy...
Ma fogom egyébként megtudni, hogy milyen lett az AFP-m és ha minden igaz, akkor UH időpontot is megbeszélünk.
+ ma megyek toxoplazma vizsgálatra, mert van egy cicám és miatta el kell ezt végeztetni, de ez csak egy szimpla vérvétel. Csak már nagyon éhes vagyok Kép
Úgy látom, hogy lesz kiért izgulnom az elkövektezendőkben, de persze szívesen teszem és drukkolok majd értetek! Renáta, te vagy a következő?

Kata
katca
 
 


Szia Kata!
Lehet szülésznőt választani, bár nem egyszerű a dolog.
Az egyik lehetőség, hogy amikor bemész szülőszobát nézni (mert erre is van lehetőség), az éppen akkor bentlévő szülésznővel elbeszélgetsz és eldöntöd, hogy szimpatikus-e neked. Ezen a fórumon még utánakérdezhetsz, hogy kinek milyen tapasztalata volt vele, aztán ha tetszik, amit olvasol, megkörnyékezed.
Ennek az a hátránya, hogy a szülőszobán nem fog neked felvonulni az egész "kínálat", így ez nem is igazi választás. Annyi, hogy legalább összeismerkedsz vele a nagy esemény előtt és nem egy vadidegen fogja levezényelni a szülésedet.

Aztán az is lehet, hogy a dokidnak van "saját" szülésznője, akivel (és csak azzal) szülni szokott. Ez esetben sincs választásod, de legalább előre megismered, tanácsokat ad neked.

Vagy itt a fórumon valaki nagyon jókat ír valamelyik szülésznőről és ez alapján indulsz el.

Nekem Kósa doktor az orvosom és ő ezzel a bizonyos Marikával dolgozik együtt. Kicsit tartottam tőle, hogy vajon szimpatikusnak fogom-e találni, mert szerintem ez nagyon fontos. Úgyhogy némi gyomorideggel készültem az első találkozásra. De végül megnyugtatóan végződött. Azt hiszem, magamtól nem választottam volna őt, mert kicsit barátságtalan a modora így elsőre, de végül nekem nagyon "bejött". Szülés után is följárt hozzám megnézni, mi a helyzet. Még mobilon is fölhívott, hogy minden rendben van-e. Egészen összebarátkoztunk. Szóval én csak jót tudok róla mondani.

A tarifát meg is lehet kérdezni, vagy esetleg utánakérdezel a fórumon, hogy ki mennyit szokott adni és az alapján döntesz.

Ha van még kérdésed, írjál ám nyugodtan.

Mackoo
Névtelen
 


Szia Mackoo!

Köszi szépen. Kicsit megnyugodtam. Nekem is Kósa doki az orvosom, így valószínűsíthető, hogy Marikával én is össze fogok futni, de ez tényleg megnyugtató volt, amit írtál.

Kata
katca
 
 


Kata!
Nekem is Marika volt a szülésznőm és mivel Kósa doki éppen szabin volt amikor szültem, Marika maradt az egyetlen biztos pont.
Velem végig nagyon kedves volt, figyelmes és szerintem nagyon profi.
Most voltam bent a kórházban a kisfiammal kontrollon és meglátogattuk Marikát is. Még így fél év után is megismert és nagyon örült, hogy megmutattam neki Danit. De persze el tudom képzelni, hogy csak a saját betegeivel kedves, de ha te őt választod, akkor gondolom ez nem probléma.
És egy kérdés: Nem tudod véletlenül, hogy Kósa melyik napokon és mettől meddig rendel a Váciban?
Jó pocakosodást!

Réka
muki
 
 


Szia Réka!
Azt megkérdezhetem, hogy milyen kontrollon voltál? A kisfiad miatt vagy neked kellett visszamenni kontrollra? Én úgy tudtam, hogy szülés után hat héttel kell visszamenni, aztán kész. Vagy ez nem így van?
És hogyhogy nem jött be Kósa doki a szülésedhez? Vagy teljesen váratlanul jött?
(Remélem, nem vagyok túl indiszkrét! Ha igen, mondd meg bátran.)

Ja, igen. Azt kihagytam, hogy Marika nagyon profinak tűnik, nagyon tapasztalt.

Mackoo
Névtelen
 


Szia Réka!

Köszi az infókat. Marika felől már egészen megnyugodtam Kép Tudtad előre, hogy Kósa szabin lesz, vagy ilyenkor mi a helyzet? Én attól tartok, hogy esetleg nekem pont Húsvétkor kell majd bevonlunom...

Kósa rendeslése a Váciban: H-SZ-P. Én általában elég későn megyek, így azt biztosan nem tudom, hogy mikortól kezdi a rendelést, de kb. 16-20 óráig. Az biztos, hogy fél 8-kor még jöttek a múltkor utánam.

Üdv, Kata
katca
 
 


Szia Réka!

Köszi az infókat. Marika felől már egészen megnyugodtam Kép Tudtad előre, hogy Kósa szabin lesz, vagy ilyenkor mi a helyzet? Én attól tartok, hogy esetleg nekem pont Húsvétkor kell majd bevonlunom...

Kósa rendeslése a Váciban: H-SZ-P. Én általában elég későn megyek, így azt biztosan nem tudom, hogy mikortól kezdi a rendelést, de kb. 16-20 óráig. Az biztos, hogy fél 8-kor még jöttek a múltkor utánam.

Üdv, Kata
katca
 
 


Elnézést, ezt kétszer sikerült felraknom...
katca
 
 


Szia Kata!
Köszi az infót. Kb. pár nappal előtte mondta Marika egy CTG-n is, hogy nem lesz Kósa a 4 napos ünnep alatt (május 1-2-3-4), meg hívott is, mert tanácsolt mindenféle szülés beindító módszert, mivel elég nagy volt már a baba (38. héten 4100 grammmal született meg), és aztán szólt, hogy álljunk le, mert nem lesz Kósa. De akkor már késő volt KépDe ez benne vana pakliban. Az orvos amúgy is csak a végén van ott, szerintem a szülésznő a lényeg.
És Marika nekem nagyon jó pózokat tanácsolt, meg elég erőszakosan mindta is, hogy keljek föl, és bár akkor haragudtam rá, mert nekem jobb volt feküdni, mégis hipergyors és hiperkönnyű szülésem volt, amiben szerintem neki is nagy szerepe volt.Kép

Réka
muki
 
 


Szia Mackko!
Bocsi az előbb nem láttam amit írtál.
Danit kell visszavinnem kontrollra kb. kéthavonta-havonta, mikor mit mondanak. Ez a kezdeti nehézségek miatt van, talán még emlékszel írtam régebben, hogy mi történt, ami miatt aztán koraszülött osztályra került. De talán már nem sokáig kell járnunk, mert mindig mindent rendben találnak, múltkor csillagos ötöst adott neki a dokinéni, olyan szépen csinált mindent.Kép
A problémamentes szülés esetén csak a 6 hetes kontroll van és ha ott mindent rendben találnak, akkor nem kell többet visszamenni.

Kicsit jött csak váratlanul Kósa nyaralása, mint Katának is írtam, tudtam, hogy Rómába utazik a feleségével. De a mobilja ott is be volt kapcsolva, mert aznap is voltam CTG-n és utána kellett hívnom, hogy mi a helyzet. Akkor még nem szülünk volt a helyzet, aztán este meg már szülünkKép Azt hittem a CTG ennyivel előtte már ki tudja ezt mutatni.
Azt hogy nem volt ott a szülésnél valahogy nem éltem meg tragikusan, mert annyira profi volt az ügyeletes doki és Marika is, hogy áradt belőlük a nyugalom, én sem voltam ideges.

Réka
muki
 
 


Szia Réka!
Érdekes, én is azt hittem, hogy a CTG erre alkalmas, hogy megmondja kb. mikor szülünk. De Kósa doki egyszer azt mondta, hogy a CTG egyetlen dologra alkalmas: megmutatja a méhlepény állapotát (?).
Egyetértek, szerintem is a szülésznő a legfontosabb a szülésnél, mert ő van ott végig. És nagyon sokat tud segíteni egy jó szülésznő a fájdalom elviselésében. Marika pl. engem megpróbált masszírozni a keresztcsontomnál, más kérdés, hogy nekem ez nem jött be. Nekem a zuhany segített sokat.
(A doki is fontos persze, hiszen mégiscsak ő varr össze a végén, és hát ő végzi a terhesgondozást is.)
Névtelen
 


Bocs, Mackoo voltam 12.41-kor.
Mackoo
Névtelen
 


Sziasztok!

Renáta, örülök, hogy végül kiderült, hogy minden rendben. Csütörtökig már csak 3-at kell aludni! Drukkolok nagyon! Kép Kép

Ha már így a szülésznő választás a téma, én is kérdeznék. Mikor érdemes valakit választani? Úgy értem kb. hány hetesen? És egyébként hány szülésznő van? Eddig 3-4 nevet hallottam emlegetni.

Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!

Köszi az infokat, ezek tényleg nagyon hasznosak.
Most tudtam meg egyébként, hogy az AFP-m teljesen rendben van, holnap megyek UH-ra a kórházba.
Hova kell ott menni? Vagy a portás bácsi majd útba igazít? Reggel 8-ra megyek. Érdemes hamarabb menni, vagy mindegy? GOndolom sorban állás van...

Kata
katca
 
 


Kata!

Én csak egyszer voltam a kórházban UH-n, akkor is éppen átépítés volt és a könyvtárban volt az ultrahang. Ha jól tudom, akkor a felvételi ablaknál kell tovább menni egyenesen, és most ott van. Úgyis be kell jelentkezni az ablaknál, ott is tudnak segíteni merre menj.
Amikor én voltam elég sokat kellett várni. Pedig már ott voltam 8 előtt, mert aznap voltam vérvételen is. Vigyél valami jó könyvet. Kép

Tünde
rtünde
 
 


Sziasztok!
Az UH már nem a könyvtárban van,hanem ha jelentkeztek a felvételi ablaknál,majd egyenesen tovább mentek,a folyosó végén megtaláljátok.Megismeritek,mert van egy kis váró is,és a jó hir szerintem az,hogy 3 ajtó van és mind a három teremben UH-t csinálnak.Lényegesen gyorsabb,én pénteken voltam és negyed óra alatt végeztem a vizsgálattal együtt.
Remélem tudtam segíteni!
További kellemes pocakosodást!

Ani
ani24
 
 


Szia Tünde!
Én kb. a 30. hét környékén kezdtem foglalkozni a szülésznő témával. Akkor kérdeztem meg Kósa dokit, hogy van-e fix szülésznője. Aztán időpontot egyeztettem Marikával és kb. 4x találkoztunk vele szülés előtt (én 37 betöltött hétre szültem).
Szerintem egy pár alkalommal jó, ha tudsz vele beszélgetni. Legalább egy kicsit összeismerkedtek, megbeszélitek, mit érdemes bevinni a kórházba, stb.
Azt nem tudom, hány szülésznő van a Schöpfiben. Esetleg valaki más tudja...?
Mackoo
Névtelen
 


Nahát, ez tök jó, hogy így felgyorsult az UH. Amikor én jártam (az átépítés előtt), az ember néha órákat várt.
És megfigyeltem, hogy először a kisterheseket hívják (akiknél hüvelyi uh-t csinálnak), aztán jönnek a nagypocakosok.
Vagy már ez is megváltozott?
Mackoo
Névtelen
 


Sziasztok!

Ani, köszi az infót, nem tudom kell-e majd még a kórházba mennem UH-ra, de azért megnyugtató, hogy nem kell annyit várni.

Mackoo, neked is köszi! Akkor lassan én is elkezdhetek majd gondolkozni. Úgyis mire legközelebb megyek a dokimhoz, akkor már 29 hetes leszek, majd rákérdezek.

Tünde
rtünde
 
 


Szia Mackoo!
Én is volt,hogy 2-2,5 órát ültem az UH-n,mire sorra kerültem.Én nem tudtam hogy elöször a kisterheseket hivják be,de az biztos,hogyha beutalód van UH-ra,az elsök közé tesznek.Nekem is szerencsém volt,mert aki csinálta a CTG-t,ő szólt oda,hogy menni fogok.A felvételi ablaknál mondták,hogy jóval gyorsabban megy az UH.Én is örülök,hogy nincs az a sorban állás.

Ani
ani24
 
 


Sziasztok!

Köszi az infokat, megtaláltam az UH-ot. Az a része a kórháznak egészen szépen meg van csinálva. Valóban elég gyorsan haladt a sor. Valamennyit kellett várnom, mert előttem már voltak néhányan. Szerintem nagyjából érkezés szerint ment.

Sajnos az nem derült ki, hogy fiú, vagy lány, megint összezárta a lábait Kép De ami ennél sokkal lényegesebb, hogy minden rendben van, mindene akkorra amekorrának lennie kell.

Kaptam egyébként a kiskönyvembe olyan lapot, amin rajta van az elődaások időpontja. Majd válogatok, hogy mikor és melyikre menjek.

Kata
katca
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: