A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Sziasztok lányok!

Pumperka:
igen, nekem volt érzékeny a bimbóm, de szerencsére, most már nagyon ritkán fáj csak. Korábban meg minden első 2 percben, plusz két szoptatás között is, de szerencsére mostanra ezek elmúltak. Érdekes, hogy nálatok is gyakoribb lett az ébredés. Tegnap szerencsére egy fokkal már jobb volt a helyzet, így is kétszer ébredt, de legalább visszaaludt a második után is egyből, igaz csak hatig. Ma este 6-kor evett és 7-kor már elaludt, kíváncsi leszek hányszor fog ébredni ma.
Linocs: nagyon jól éreztem magam a szigeten, tök jó volt látni titeket, és bocs, ha kicsit sokat dumáltam, de rámjött a szófosás. Menjünk majd máskor is.
Fanetta: köszi a tanácsaidat, tök jó volt és hasznosak, és ne tessék eltűnni megint.
Mni: Jó volt látni titeket is, Lilláról továbbra sem hiszem el, hogy tud sírni.... :D
Cicuka78: lehet, hogy lemaradtam, de hogyhogy csak 4100 a Kristóf, nem eszik eleget? Kitartás neked is és mindenkinek, aki fej és/vagy tápszerezik. Na és azoknak is, akiknek fáj a cicikéjük.
Márti, Panny: nagyon szép a kertetek, nagyon irigykedem. Én is szeretem a virágokat, csak ők engem nem annyira. Mostanéban veszítem el őket. Tényleg van egy ilyen piros virágú orchideám, aminek a virága elszáradt. Le kéne vágnom ugye, vagy mi a teendő segítsetek lécci.
Juditkecskemét: jujj, de fársztó lehet egy-egy ilye akciós nap :(
Judit: Jajj te szegény, gyere nyugodtan panaszkodni. Nem mondod, hogy a frontra fogta a védőnő, hát én ettől herótot kapnék. Igen, az a legrosszabb benne, hogy nincs megfejtés, és senki nem tudja megmondani, hogy mi lenne a megoldás. Én nem merek már megszólalni elrontás és leszoktatás ügyben :wink: , de biztos tud majd valaki okosat mondani.

Mi jól vagyunk, Marcika ma elalvás szempontjából nagyon kis édes volt, reggel cicin, aztán délelőtt porszívón, délben cicin, délután babakocsin, este ölben ringatva aludt el.
Meséltem a lányoknak, hogy képzeljétek el, hogy 4-5 perc alatt szív ki 140-180 grammokat (6130gr). Ennek persze az a vége, hogy sok neki, és egy csomó visszajön, szinte még le sem nyeli az utolsó falatot. Szinte mindig bukik, néha nem is keveset. Aztán ma esti altatás alatt megtalálta a karomat elkezdte szívni, na 20 másodperc után így nézett ki a karom, szóval nem csodálom, ha 5 perc alatt is megy neki a szopi. :shock: :shock: :shock: :shock: Kép

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Pumperka, nálunk is melegszendvics volt. :) Ananászos! Nagyon finom! :D :)
Mzx, képzeld Feri anyukája sem kapott kódot a T-online-os címére... :(
Panny, Neked is nagyon sok szép virágod van! Nem semmi ezt végiglocsolni nap, mint nap.
Judit, mi a Jancsi büfében ettünk ma...
Sajnos nem tudok segíteni a problémáidon, de remélem mielőbb megoldódnak és Eszter visszarázódik a régi kerékvágásba.
Csujzi, ne írj butaságokat! Igenis közénk tartozol és nagyon szívesen olvasunk rólatok és nem sértődünk meg, ha nem szólsz hozzánk külön-külön. Nem semmi, hogy milyen kitartó vagy a fejéssel és etetéssel!
Szilvánusz, de igen tud sírni! Az előbb Lilla feküdt a játszószőnyegen és látszólag jól elvolt. Majd Feri tüsszentett kettőt és szegény Lilla úgy megijedt, hogy kb. 10 percig kellett nyugtatgatni, hogy befejezze a sírást. :lol:

KépKép
KépKép
mni

Jut eszembe, Zsuval mi van, merre járhat? Ezer éve nem írt és tudtommal neki még alibije sincs :lol:
Mni: szegény Lillácska, egyszer szopi közben nálnuk is megijedt Marci az apja tösszentésétől. Olyan édi volt, ahogy előbb megrezzent, aztán lekonyult a szája és kicsit sírt. Majd megettem....akkor is :D

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz!

Nem semmi vérszívó a fiad :lol: :wink: Jó kis foltot csinált a karodra :wink: Amúgy szép vékony a karod(is) :wink:

Sajna orchidea ügyben nem vagyok illetékes... :shock: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Jó Reggelt Anyukák!!!!!!!

Pumperka!
Imádom a szászorszépet!!!!!!
Nagyon aranyos!!!!!!!!!!!!!!!!!
A csigát viszont kihagynám! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja igen a múltkor kérdezted, hogy gyorsan eszik-e Bence, és én nem arra válaszoltam! :shock:
Igen!!!! Jó gyorsan eszik! 20-30 perc alatt 150 gr egy ciciből!
A múltkor én is kinlódtam két ciciból alig jött 80 :? :?
De szerencsére úgy nézz ki rendeződött a helyzet!
Gyorsan kopp-kopp! :lol: :lol:
A múltkor láttam, hogy Zsombi hason aludt! Szereti??
Éjszaka hogyan alszik???

Panny!
Azt a mindenit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon gyönyörű!!!!!!!!!
Úgy látom, te már hamarabb el kezted, mint én! :D
Nekem még csak most kezdik ontani a virágokat a petóniák is, meg a muskátlik is!
Te kiszoktad teleltetni????????
Mármint a muskátlidra gondolok! ( Angol )
És a Leandered milyen színű??????????
Ja és milyen tápoldatot használsz? Én a muskátli dokit mindenre!

Szilvánusz!
Hát az orchidea nagyon kéyes kis virág! :D
A következőket nagyon szereti:
-Imádja a fényt
-Nagyon fázós kis növény
-páraigénye nagyon nagy
-mindig álljon alatta egy kis víz
-2-3 hetente nem árt tápoldatozni
-ha átülteted, akkor csakis átlátszó vödröcskébe, mert a gyökerének is szüksége van a fényre!
Az elszáradt virág le fog esni, ha nem akkor segíts neki!
Remélem tudtem segíteni egy kicsikét! :D

Nem semmi kis foltocskát rittyentett oda Marci!! :lol: :lol: :lol:

Csujzi!
Nagyon ügyesek vagytok le a kalappal előtted!
És butaságokat meg ne írjál!
Ha tudsz akkor gyere, szívesen olvasunk rólatok!

[size=12]Kölyök![/size]
?????????????????????????? Merre vagy?????????????????

Jim!
Még mindig nem mentetek haza?????
Vendég

Szilvánusz: Kristófot 2520g-vel hoztuk haza és heti 15dkg-ot gyarapodik. Nagyon rossz evő. Sokat lóg a cicin és bealszik, de nem sokat szív (egyszerre 30-50g-t). Egy nap 6-7X eszik.Mondtam a helyettes gyerekorvosnak, hogy lehet kevés a tejcsi pótoljuk ki tápszerrel. Azt mondta szó sem lehet róla, etessem igény szerint. Különben is annyit eszik a gyerek amennyi jólesik neki. Ekkor elkezdtem pótolni lefejt tejjel és azt simán benyakalta. Most elhatároztam, hogy kitartó leszek és igény szerint etetünk eszik amennyit eszik. De meglepődve láttam, hogy a múlt heti mérlegeléshez képest nem hízott. :(

Cicuka

Kép
cicuka78

Tündérmanó!
Ádi oszt.társa előkerült????????????????
Már tegnap is akartam kérdezni.
Vendég

Tündérmanó!

Tényleg ,én is akartam kérdezni,hogy meglett a gyerek???

Márti!

Ez az idei muskárti(angol9teljesen új.A tavalyit megpróbáltam átteleltetni a garázsban,elég jól bírták...kb.március környékén mentzek tönre de gőzöm sincs hogy mitől...Locsoltam is őket,néha adtam nekik tápoldatot is,aztán egyszer csak elkókadtak és kész :( A sima muskátlijaiam8az ablakokban vannak elől)szal azok simán átteleltek a garázsban és szépek :wink: Az angol m.sokkal kényesebb már kitapsztaltam...de olyan szépek viszont,nem?! :wink:

Táprudazni szoktam a növényeket...mindig más márkájúval(de nem gagyi Tescóssal :shock: ..mert azzal egyszer már befürödtem :twisted: )

A Leanderem még nem tom milyen színű mert tavaly kaptam,akkor még nagyon kicsike volt,szal sztem most fog először virágozni :wink: )

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen ritkán jelentkezem, de mindig annyi dolgom van.
Napközben csak szopizni járunk haza, vagy még arra sem, mert megtudom etetni útközben. Pl. ovi, biolabor, edzés, stb.
Szóval délelőtt elindulunk és csak este érünk haza. Ma is annyi dolgom lenne, hogy megint csak a felét fogom tudni elintézni. Alexa nagyon jól bírja akár 4 órát is alszik a babakocsiban. Amint elindul a szekér beájul és akkor kel fel ha már nagyon éhes.

Csak beleolvastam az irományotokban.

Linocs, Fanetta, stb.!
Én is elakartam menni a Margitszigetre, de sajnos 2-re mentünk a fiammal a biolaborba, így sztorno, mert nekem most az ő gyógyulása a legfontosabb.

Sajnos még mindig nem hajlik a végperc, nagyon elkeserítő, mert nem úgy néz ki mintha be lehetne tornáztatni. Mindenféle alternatív gyógymódot megpróbálok, hátha, és ami fontos, hogy én nagyon bízom benne, hogy mozogni fog.

Márti, Puperka,Panny!
Ez nem ér olyan szépek a virágok és a kertek. Nekem még nem volt időm sem, hogy elmenjek virágot venni az erkélyre, pedig ilyenkor más nekem is virághegyekben úszik.

Pumperka!
Jók a csigák! Csak ne, hogy a ház mellé tegyétek. n gyerekkoromban ugyan így gyüjtöttem és letettem avikkendház mellé este, mire reggel felkeltünk az összes csiga a ház falán volt.

Melinda, Tündérmanó, Panny!
Tündérek a babucik, nekem is kezd gőgicsélni az Alexa!

Niki!
Még kedden szavaztam a kis Lillára. Az Esztergomi képek gyönyörűek, mint ha képeslapok lennének.
Egésznjap áram nélkül lenni elég gáz. Jól tettétek, hogy elmentetek.

Képzeljétek nálunk május 1-én a teremgarázsban leszakadt egy szenyvíz csatorna, az ami megy ki az utcára. Ne tudjátok meg, hogy 1,5 hétig milyen fekália szag terjengett a házban. Kb 1,5 órát ömlött a szenyvíz, nagyon gáz volt.

Jim!
De jó nektek a Balcsin, én is én is. Vagyis hétvégén lehet, hogy mi is megyünk Füredre.

Mennem kell mert 9-kor randim van, néhány kép rólunk.

Anyáknapja az oviban:
Kép

Anyáknapja a suliban:
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.9943.jpg[/img]

Lexike!
Kép

Kép

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Bocsi ez lemaradt!

Kép

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Jó reggelt!

Márti!
Zsombor mostmár nem szeret hason aludni, valahogy észrevettem, hogy már nem tetszik neki. :? Most a hátonalvás a divat.

Szilvánusz!
Nálam a mellbimbó érzékenység még van, de hát mi sokáig eszünk még mindig. :(

Igen ez egy nehézségem, hogy naponta 7-8 x 1 óra szoptatás....
Elfogadom, de irígykedem, hogy van akinek már csak 5-7 perc....
Ja és mindig kell a két mell neki. De örülök, mert minden nehézségünk ellenére még mindig csak anyatejet kap Zsombor. :D
A mennyiség is most egész kielégítő. Nem mérem, de sokat mosolyog és 39 dkg-ot :shock: :shock: hizott most egy hét alatt.

Cicuka!
Nálunk ugyan a gyarapodás jó, de átérzem, hogy milyen sok idő egy belealvós lassan evő gyereket szoptatni. Kitartás, nálunk se dől a tej, néha még bepuszilna du vagy este egy kis pótlást, de nem adok, és nálam is ezt mondja a gyerekorvos, de én se szeretném.... :wink:
Alkalmanként mind a két melledet odaadod Kristófnak?
Kitaláltam, meg olvastam egy-két módszert amivel több tejcsihez juthat a baba a szoptatás alatt, ha gondolod megosztom veled, de nem szeretnék okoskodni semmiféleképpen.
Az elején én se hittem,hogy azért feljebb tudom tornázni a mennyiséget, de ha egy pici sikerélményhez jutsz valahogy az nagy erőt fog adni.

Mindenkinek köszönöm, hogy eddig biztattatok szoptatás ügyében. :D

Melinda!
Jó, hogy nálatok már lerövidült az etetési idő. :wink:

Csujzi!
Le a kalappal elöttetek. Bírjátok az apa nélküli napokat, ez igen.
A fejésért meg minden elismerésem. :wink: Írj nekünk ahogy csak tudsz. Közénk tartozol.

Judit18!
Ujjszopás ellen nagyon ellene vagy?
Minden babaéletében eljön amikor elkezd ismerkedni a kezével, meredten sokszor bandzsítva nézi, beveszi az ujjacskáját a szájába, és ezt gyakorolgatja, és egyre tudatosabban. Ha esetleg ezekben a napokban nem adsz neki cumit, lehet, hogy az ujja mellett dönt. Ésa meglátod, mászni, játszani nem lehet ujjal a szájban, szóval ha kiegyensúlyozott lesz Eszter akkor szinte csak elalváshoz igényli, vagy ha fáj valami...
Csenge is kb 3 hónapos korától stabilan így altatta magát, és nem lett ferde a foga, soha nem lett sebes az ujja...Mert nem lógott állandóaqn a szájában a keze. Volt más dolga: forogni, mászni, építeni, biciklizni stb....
Téged se akarok semmire rábeszélni, csak ez is egy alternatíva.Ha tényleg zavar a cumiügy. :wink: :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Sztem tedd itt közhírré hogy hogyan növelted meg a tejcsid mennyiségét,lehet mást is érekel :wink: :wink:

A 39dkg hízás egy hát alatt több mint átlagos,mit modjak :lol: :lol: Nagyon szép érték :lol: :lol: :lol:

Te tényleg nagyon kitartó vagy...emlékszem, hogy az elején akár simán pótolhattad volna táppal.de te kitartottál és meg is lett az eredménye.Ügyes csajszi vagy!!!

A mellbimbó fájdalom kezd nekem enyhülni...nem azt mondom hogy nem fáj már,de sokkal enyhébben..vagy az is lehet hogy már a szrevezetm hozzászokott és azért érzem enyhébbnek??? :shock: Az első 3-4 korty fáj egy kicsit azután már nem is...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Pumperka,
szépek a virágok!
Gyerekkoromban én is nagy csigagyűjtő voltam, de megenni nem tudnám. :)

Panni,
le a kalappal, hogy 3 gyerkőc mellett még jut időd a kertre is.! Szép a veteményes kert és a virágok és csodásak! :)

Judit18,
remélem csak átmeneti Eszternél ez az időszak!

Csujzi,
örülök, hogy írtál! :) Szerintem itt mindenki megérti, hogy egyedül sokkal nehezebbek a hétköznapok és kevesebbet tudsz írni. Gyere, amint időd engedi és légyszi tegyél majd fel képet Lujziról! Minden elismerésem a fejés miatt!

Szilvánusz,
ejha, nem semmi az a foltocska a karodon! :shock:

Niki,
már kérdezni akartam, hogy másnak is ijedős-e a babája, de Te megnyugtattál, hogy nem csak az én leánykám ilyen. Anyukám furcsállotta, nekem fel sem tűnt, hogy Dóri annyira ijedős lenne. A hirtelen zajoktól szokott összerezzenni. Anyu szerintem eltúlozza, hogy Dóri hiperérzékeny...

Beus,
továbbra is megy a drukk Marcinak!!!
Arik az anyáknapi képek!
Alexa nagyon formás, husis bébi! :)

Pumperka,
nagyon ügyes és kitartó vagy a szopizást illetően! Gratula Zsombi ilyen szép súlygyarapodásához! :)
Engem is érdekelne pár tejcinövelő tipp! Légyszi írd le!

Este nyűgös volt Dórika, sehogy sem volt jó neki, hiába tartottuk felváltva Apával a karunkban. Biztos az oltástól volt nyugtalan. Féltem, hogy nem fog jól aludni éjjel, de semmi gond nem volt. Fürdés és vacsi után, kis nyüglődés után 9-kor bealudt, és reggel 6-kor kelt. :oops: :D

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok, oltásokra lehet kapni homeos kivezető szereket, nálunk nagyon beváltak. Nem sírogatatk annyira, és a várható reakciók sem jöttek (láz, fájdalom, stb.). Meg én hiszem, hogy könnyebb a szervezetnek.

Akkora kedvet csináltatok, nekiesek én is a avirágoknak. Tavalyi ládákat már elővették nekem, de még nem fűlött a fogam a kimosáshoz, ültetéshez. Khm, ugye útban van a hordó hasam is. De ma. Meglepem magam a névnapomon sok sok petúniával? vagy muskátlival? Vagy mindkettővel. :lol:

Ha valakinek esetleg aranyvessző hiányzik a kertjéből, mi most kiszedtünk egy hatalmas bokrot, és rengeteg dugvány van... Igaz a világ vége, cska gondoltam szólok.

potyka

Melinda!
Létezik ilyen?? :?: :shock: :shock: Ennyit alszik Dóri evés nélkül??
Nimi ált. éjszaka 4 órát bír ki, egyetlen egy rekordunk van 7 óra. De az egyszeri volt, inkább 3-4 órát bír ki, sőt az éjszaka második felében csak 2,5 órát bír ki evés nélkül.

A virágok tényleg szépek, én is tennék fel képeket, de én nem tudom hogy kell a fényképezőt a számítógéphez csatlakoztatni. :(

Nimi tegnap megkapta az oltást. Sírt szegény és eléggé vérzett is neki.
UH-on azt mondta a doki, hogy az újszülöttkori vesetágulata elég komoly volt :!: :!: (baj is lehetett volna belőle), de a jobb veséből eltünt, a balban meg csökkent. De haragszok a háziorvosunkra, aki egy hónapos kora helyett, két hónapos korára kérte az időpontot.
Kérdezte a doki, hogy jól fejlődik a baba?? Mondtam erre, hogy rekordokat döntöget. Tegnap (azaz 2 hónaposan): 7270 gramm volt a dokinál és 68 cm :!: :!: :!:
Azt mondta az orvos hogy egyáltalán nem kövér, szép formás :oops: :) :oops: :)

Csujzi! Jó hogy jöttél én már hiányoltalak! Képet kérünk!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Autósülésbe mi szoktunk összehajtogatott törülközöt tenni a hátuk mögé. Mondjuk nyái baba még nem volt, azt hiszem, ebben az esetben összehajtogatom, és kicist ki is lyuggatom majd, hogy az öv átmenjen rajta, mert a nagyok már nagyobb székben voltak, ha jól emlékszem.

potyka

Elmaradt a randi, így most főzök egy kis húslevest.
Próbálom felhívni az urológiát, de állandóan foglalat.
A szülés óta (egyébként gyerek korom óta)vannak problémáim, amit homeos bogyókkal próbáltam kezelni, több kevesebb sikerrel. Múlthéten belázasodtam, így orvoshoz kellett mennem. Jelenleg semicilint szedek. Szóval most urológiára kéne mennem, hogy ismételten kivizsgáljanak, amit 20 éve nem tudnk, mert nem találják az okát. Így marad mindig az antibiotikum, ha már nagyon nagy a gáz.

Melinda!
Köszi a drukkot. Alexa tényleg kis husgombóc, óriási már 3 hónaposnak nézik. Nyaka az nincs akkora hálya és tokája van. Olyan cuki!
9-től 6-ig aludt a Dóri? Az nagyon jó!

Potyka!
Isten éltessen!Azt hiszem én is elmegyek ma virágbeszerzésre. Nekem is kint sorakoznak a ládáim a folyosón.

Pumperka!
Ez a súly gyarapodás gyönyörű. Minden elismerésem a szopikért. Nekem is 5 esetlek 10 pec a szopi, ha tele van a cici. Amikor meg kell dolgoznia a tejcsiért akkor 20 perc.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

szilvánusz: tőlem mehetünk bármikor! Én nagyon jól éreztem magam veletek a Margitszigeten!!!

Nimi is tegnap nyűgös volt: töbször is felébredt 10 percre rá, hogy elaludt, pedig erre sohasem volt még példa. Ha elalszik, akkor 2-3 órákat alszik máskor. Mégiscsak lehetett valami frontféle.

beuska: bepótoljuk (a talira gondolok)!

panny:én is még mindig érzem az első pár szívását, pedig lassam betöltjük már a 3 hónapot.

juditkecskemét: és még valami: eszembe nem jut szégyenkezni azért, mert Fanni épp hisztizik az utca közepén. Dackorszakban van, és természetes, hogy ezzel jár. Akinek van gyereke, az tudja, aki meg nem, az nem. Ő fekszik a földön, ordít, stb.. és meg üllök mellette (ha épp ráérek) nyugisan, szórólapot nézegetek és nem hatnak meg a járókelők. Ha meg sietnem kell, akkor elmondom neki 3x, hogy most miért kell sietnünk, és hogy jöjjön, majd felkapom a vállamra, mint egy zsákot -ahol természetesen tovább üvölt és rúgkapál- és viszem -és így akkor is tudom vinni, ha bababkocsival vagyok.(nemtom, milyen hisztiket szokott levágni Levi, de szerintem Fannit nem tudja überelni :lol: )

potyka: Fanni is használta az "én"-t, meg a Fannit is magára. Azt olvastam valahol, hogy akkor van már én tudata a gyereknek, ha filccel rajzoltsz egy pöttyöt a homlokára, és a tükör elé allítva az önmagára rajzolt pöttyöt kezdi vakargatni, nem a tükörképéét. És Fanni is nagyon szereti Nimródot: fogja a kezét, bohóckodik neki. Amint azt már írtam is, sokszor meg kell mentsem a szeretetétől.

panny, márti: gyönyörűek a kertek, virágok :!: :!: . Csak tudnám, hogy tudtok ennyi mindenre időt szakítani!!!! Nálunk, a VII kerben egy nap 24 órából áll. És nálatok :?: :?: :?: :?: :?:

csiga: van a csigánál gusztustalanabb :!: :!: :!: A pucér csiga :!: :!: :!:

utazás: mi is megyünk nyaralni. Simán. Bár az autósülést nagyon nem szereti Nimikém, mert abban nem lehet hason feküdni. De majd elcsábítom valahogy a kis lókötőt.

Kép Kép Kép
fanetta

Köszönöm a kedves szavaitokat.
Az idén már másodszor volt velünk az őrangyalunk.

Mni! Ment Lillára a szavazat! :wink: Tegnap este szólt az egyik ismerős, hogy mégsem tudnak jönni Franciaországba, tehát felszabadult egy apartman, ha gondoljátok... :wink:
Többiek esetleg?????

Márti, Panny! Olyan gyönyörű a kertetek és a virágok. A mienk nagyon kicsi. Most szörnyen irigykedem ám. :oops: :wink: :lol:

Pumperka! Engem is érdekelne a tej mennyiségének növelése. Hátha többet tudnék adni ennek a picurnak, még ha csak üvegből is. Sokat számítana. :roll:

Tündérmanó! Remélem már jobban vagy!

Juditkecsk! Te szupi laza Anyuka! :lol: Örülök, hogy Nimi veséje gyógyulgat! Szép méretekkel rendelkezik az úrfi! :D Sok türlemet kívánok Neked Levihez!

Cicuka! Én is azért adtam tápszert, mert már fogyott Botond. Mindenesetre nagyon sok erőt kívánok Neked.

Csujzi! Gyere amikor tudsz. Nem felejtünk el! :wink: :D

Szilvánusz! Nem semmi szívókája van Marcikának! :shock: 8)

Judit18! Nem akarok ám okoskodni, de nem lehet, hogy egy picit stresszesebbek vagytok és azt érzi Eszter??? Nálunk egyből megérzi Boti, ha feszültebb valamelyikőnk. :? :roll:

Beuska! De jó, hogy írtál! Drukkolunk, hogy mielőbb rendbe jöjjön a kisfiad ujja! :)

Melinda! Oltás után mi is nyűgösebbek voltunk, de kb 48 óra múlva nyoma sem volt az egésznek. :wink:

Potyka! Boldog névnapot!
:D

Fanetta! Szólj, ha sikerült megtanulnod pasiul. Megyek hozzád továbbképzésre! :wink: :lol:

Évi

KépKép
kvaszeva

HAlihó!
Bocsi, hogy mostanában nem jelentkezem, egyszerűen nincs semmire se időm...ISmerős valakinek??????? :D
Panka elég nyűgös 4-5 napja, ma pl hajnal 3 óta tart a műszak, elég hullák vagyunk már (néha vicces, hogy két felnőtt embert készít ki ez a 6kilós kis csomag)
Szóval kínlódunk mi is sokat, evéssel, alvással, pocakkal, stb. Nagyon zombi vagyok már, és nem tudom, mikor lesz talán jobb...
Bocsi, h panakszkodom én is..de most rohadt nehéz..Nem tudom, mit hol rontok el, és már nincs is erőm agyalni ezen.
Az oltást mi is tegnap kaptuk meg, a szokásos hisztin túl nem volt egyéb mellékhatása..
Na, próbálok majd jönni, ha vidámabb leszek, most kicsit sötéten látok mindent......és uaz, mint Csujzi, nem is tudom, érdekel-e vkit a nyígom, nem akarok fárasztani senkit, külön reagálni meg nincs erőm egyelőre.....

KépKép
kmanna

Csibész nagylányom és a fiam.

Kép Kép

Kép Kép Kép
fanetta

És egy cuki sztori:

Hétfőn elmentünk Tiszafüredre ismerősökhöz, akik kitalálták, hogy irány a Hortobágy. Baromi jó programok voltak és nagyon jól is éreztük magunkat, de nem ez most a fontos...

A séta közben egyszer csak odalép hozzánk egy két és fél éves kislány (megkérdeztem a szüleitől a korát) azzal, hogy szeretné megnézni a kisbabát. Felemeltem, megnézte, majd a következő párbeszéd zajlott le kettőnk között.

-Hogy hívják a babádat?- kérdezte.
-Botond a neve.- feleltem.
-Nekem is van egy Botond barátom, csak én Botinak hívom.
-Mi is Botinak becézzük Őt.
-Te vagy az Anyukája?
-Én.
-Akkor Neked is volt Anyák napjád?
-Igen volt.
-És mit kaptál a babádtól?
-Egy nagy csokor virágot.
-És nem énekelt Neked?
-Nem, mert Ő még nem tud beszélni sem.
-Akkor én énekelhetek Neked valamit?
-Örülnék neki.
És előadta az Orgona ágát.
Hát több sem kellett amúgy is érzékeny anyai lelkemnek. Meghatódtam, elérzékenyültem, elpityeredtem.
Mire a kislány a dalocska végére ért, addigra Botond is felébredt, elég hangosan jelezve, hogy Ő bizony éhes. Erre a kislány közölte, hogy majd Ő megnyugtatja, és elkezdte énekelni Neki az alábbi dalt.

Boti, Boti tarka...

Ettől a pillanattól kezdve már a nevetéstől folytak a könnyeim, de nem csak én kacagtam, hanem a férjem, a kislány szülei és a közvetlen közelünkben álló kb. 20 ember is.

Évi

KépKép
kvaszeva

kvaszeva: édi, édi.........:lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

Szilvánusz, Márti, hétvégén vettem anyunak egy átlátszó cserepes orchideát. Kikérdeztem a csajt, hogy mit igényel a növény. Azt nem tudom, hogy jót mondott-e, de szerinte nem szabad vízben állnia, a fényes helyet kedveli és nem szabad szerinte a leszáradt virágot levágni, mert többet nem fog akkor virágozni. Azt mondta, hogy meg kell várni, hogy a szárból friss hajtás bújjon ki, és utána lehet csak a felette lévő leszáradt virágot levágni.

Niki, valóban a t-online-os e-mail címemre nekem sem küldték a kódot, viszont a freemail címemre azonnal megjött!

Panni, Márti, olyan gyönyörűségesek a kertjeitek és a virágok!!!
Sajnos nálunk még építési terület van, de remélem jövőre már én szépítgethetem a kertünket. Egyelőre, csak a házban lévő növényeimet dédelgetem. Van egy növényem, azt hiszem nyílvirág a neve, a régi lakásban soha nem virágzott, nem is tudtam, hogy van virágja, szóval most itt a házban kivirágzott. Úgy örültem neki!!!!!

Csujzi, bár azt mondtad, nem tudod olvasni a beírásokat, azért én mégis írok neked. Nagyon jó, hogy hallunk felőled és le a kalappal, hogy így bírod a férjed nélkül. Nekem már az is nagyon gázos, hogy csak este látom a férjemet, nem is tudom mit csinálnék, ha éjszaka sem lenne itthon.

Na mennem kell, pedig még akartam írni, de sír a Mucikám. Na majd máskor...

Ildi

Kép
kikó70

[color=darkred]Potyka,
boldog névnapot kívánok! :)[/
color]
Hadd lássuk azt a hordó hasat, tehetnél fel róla képet!

Judit,
igen jó alvókája van Dórinak, volt kitől örökölni, Anyu szerint én is ennyit aludtam.
Örülök, hogy Nimi veséje gyógyulóban van! :)

Kmanna,
persze, hogy kiváncsiak vagyunk rád! Ha nem tudsz reagálni, akkor is gyere és írj, így legalább tudjuk, mi van veletek!

Évi,
nagyon aranyos lehetett az a kislány! :)

Fanetta,
úgy tetszenek a gyerkőcök ezekben a nyári kalapokban! :)
Édi Nimi, változott az arca, igazi kispasis. :)

Melinda

Kép
melinda80

kvaszeva: bocsi, de akik haladó szinten beszélik ezt a nyelvet, azoknak fütyijük van :!: :!: :!: A lakosság többi százaléka legfeljebb időnként képzeli azt magáról, hogy ő is érti ezt a nyelvet!

Kép Kép Kép
fanetta

Csujzi, Kmanna, ahogy látjátok mindnekinek van itt ilyen-olyan nyűgje, azért gyertek ha tudtok...
én legalább irogatok ha már kimozdulni nem nagyon tudok

Potyka, boldog névnapot!!! én még pont a szülés előtti napon beültettem a virágládákat - pedig akkor már járni is alig tudtam - de legalább azóta is virítanak. nekünk is szászszorszép van, annyira jól bírják, már 2 hónapja virágoznak folyamatosan.
a rhododendron is most nyílik, nagyon szép

tényleg tegyél fel képet, nem is ismerünk arcról....

én nem vagyok nagy profi orchidea ügyben, tavaly leszedtem az elnyílott virágot, nem sok mindent csináltam vele, ritkán locsoltam és az ablakban volt du. sütötte a nap, és idén újra virágzott....mázli

Fanetta, cukik a kicsik! Eszternek is van egy ilyen félmosolya mint Niminek, amitől olvadok, ha a tükörben megmutatom magának akkor csinálja mindig

Szilvánusz, édi lehet a kis vámpírod :) már 6 kg fölött van!! nem semmi. pedig Eszter nagyobb súllyal született és ő még csak 5,85, de nem akarom hasonlítgatni, pláne, hogy lány és lássuk be elég husi volt amikor született, néha megdöbbenek amikor visszanézem a képeket, hogy mekkora feje volt :)

Évi, biztos igazad van, de ez a stressz nálam ördögi kör, reggel nyugodtan ébredek, hogy majd most mindent kibírok és az első szenvedések után már ideges vagyok, ezt érzi Eszter és gondolom ő is egyre idegesebb....ettől én is, mire Attila hazajön kész vagyok.
tegnap este ő átvette teljesen az altatás menedzselésést én magamra zártam az ajtót és megnéztem a drhouse-t....

most megyek a gyerekorvoshoz összeírtam minden sirámom, kíváncsi vagyok ő mit mondt. meg az oltásokat is most kapjuk, remélem még nem dob rá az amúgyis nyűgös hangulatra, hogy belázasodik

megint 1 óra volt mire el sikerült altatnom onnantól, hogy már ásítozott....és most kelthetem fel, mert megyünk az orvoshoz...

de jó ,hogy olvaslak titeket, mert így legalább kellően értékelem, hogy Eszter megint este 9től reggel 5ig aludt, majd evés után még 9ig!! szóval van amire igazán nem panaszkodhatom....
még mindig jobb, hogy nappal nyűgös mintha éjjel lenne az

KépKép
judit18

Melinda: te mindig olyan szépen reagálsz mindenki hozzászólására!!! Úgyhogy ne kérj bocsánatot, hogy hosszú leszel! Nagyon köszi, hogy ilyen figyelmes vagy!
Tök jó dolog nem, hogy a kisporontyok már „műsoroznak”: nevetnek, sikongatnak, próbálnak válaszolni... Nagyon élvezem én is!
Fülbevaló: én Mni hatására ;) a kórházban belövettem Fruzskának a fülbevalót. Úgy gondoltam, hogy akkor ötnaposan még egyszerűbb, mint majd később. Nekem nem volt fülbevalóm, csak 12 éves koromban. De addig folyamatosan nyaggattam a szüleimet, kb 5 éves koromtól kezdve, hogy szeretnék – nem kaptam... Úgyhogy Fruzska kapott, aztán ő meg majd arról panaszkodik, hogy miért lövették ki neki ilyen „fiatalon” :)
Jó vételnek tűnik a hordozó. Nem is láttam olyat, hogy ilyen kupolás – nagyon praktikus. Én egy pelust szoktam felülre ráteríteni, hogy ne zavarja a nap...
Dóra azért mégis bátor leány, hogy a babakocsiban meg is nyugodott. Annyi felháborodás meg jár neki, hogy sírjon, mert szúrkálják :)

Tündérmanó: egyszer bemásoltam ide (amikor Lilla 2 hónapos volt), hogy a babák legtöbbet 8-10 hetes korukban sírnak. Nem tudják miért. Tudom, ez nem vigasz, de hátha igaz, és ahogy jött úgy el is múlik ez a sírás-rívás.
Nekem barnás vacak helyett, pár csepp vér volt, aztán semmi. Hogy az mi volt???? Persze ez a 6 hetes kontroll után volt, úgyhogy dokihoz nem mentem vissza
Mi van Ádám osztálytársával?
Nagyon édes a kiscsaj!!! A második képen olyan kis incselkedős arcot vág! Nagyon helyes!

Juditkecskemet: nagggggyon laza ;)
Minden elismerésem a sulival kapcsolatban! Nem lehet egyszerű! Egy barátnémmal 2 éve fejeztünk be egy főiskolát. A négy év alatt két gyermeket szült – nem voltak egyszerűek neki a vizsgaidőszakok – láttam rajta, mennyire fárasztó neki – de megcsinálta!!!
Szegény, biztos nagyon nehéz lehet Leventével. Mint elsőgyermekes anyuka sok tanácsot nem tudok adni – sőt inkább tanulok tőled, hogyha majd lesz második, akkor mi várható esetleg Fruzskától...
Hűha szép méretek! Nagyon hosszú Nimi!

B.márti77: milyen rendes Bence, hogy tudsz vele mindenhová menni!

Fanetta: köszi a megnyugtató szavakat – nem aludtam éjszaka... ;) Cikinek egyáltalán nem gondoltam, hogy Fruzska ilyen – és nekem egyáltalán nem nehéz (ha az is látszott esetleg az arcomon), csak azt sajnáltam, hogy nem tudtuk együtt tovább róni a köröket.
Gréti is ugyanezt mondta rólatok (mármint, hogy jó fejek vagytok).
Hogy továbbfokozzam a fényképezőgép mizzériát – ott volt a kis beste a kocsin lévő zsák aljában :) :) :) Nem vagyok szétszórt, áááááá nem :)
És Fanetta – csatlakozom a többiek kérleléséhez: ne tűnj el! Kellenek a te velős hozzászólásaid!!!
Na látom, ma bepótoltad a hiányzást – csak így tovább!!!
Helyesek a csemetéid! Niminek a vigyora emlékeztet rád!

Mni: azta, milyen szerencsések vagytok – plusz egy hónap családi pótlék!!!

Pumperka: azért a melegszendvics jobban hangzik ;) Habár én ettem csigát – nagyjából mindent kipróbálok, legalább egyszer ;) – de nem különösebben ízlett...
Nagyon szépek a virágaitok!!! Nálam a növények önellátásra vannak szoktatva :) szerintem kimennek, ha szomjasak – nem tudom, ugyanis hogyan maradnak meg nálunk – nagyon el vannak hanyagolva, de élnek, virulnak (na ez egy kicsit túlzás)

Panny: nagyon szép a házatok, és a kertetek, és a virágaitok! Irigykedem innen a XIII kerületi lakásból :( És Olivér, ahogy alszik – nagyon édes!

Judit: kérdezd a lányokat (Szilvánusz, Fanetta), milyen volt Fruzsi az evés előtt: sírt nagyon – kb. egy negyedórát. Nem akarta elfogadni a cicim. Aztán nyugtatgattam, és elfogadta, és evett. Később kiderült, hogy épp kakilnia kellett... Arra jöttem én rá, hogy idáig majd mindegyik pelusban volt kaki, most már csak mindegyik másodikban – valószínűleg most már nem csak úgy kirotyog, hanem kicsit erőlködnie is kell – és az nem tetszik neki. Az első kortyoktól biztos beindul a bélműködése, az meg ugye kellemetlen, aztán meg erőlködik. Úgyhogy szépen, türelmesen (kicsit azért fájdalmas arccal) végigasszisztálom ezt a negyed órát, aztán úgyis enni akar ;)
Cumi: én nagyon cumiellenes vagyok – önzőségből: lelkiismeretfurdalásom van, mikor odaadom neki, hogy a cicim helyett egy ilyen plasztikot kell szopnia – közben persze tudom, hogy egy babának nagyobb a szopási igénye, mint az evési igénye, tehát nem lehet mindig a cicimen, mint amennyi szopást igényelne... És mi (én és Fruzsi) pórul is jártunk: múlt héten, mikor vittem csípőszűrésre, akkor kénytelen voltam cumit adni neki, mert egyedül voltam, és vezettem. Na ez a cumizás annyira jól sikerült, hogy aznap csak 3!!!!-szor evett össz-vissz. Napközben kb. 5 órát aludt egyfolytában, és azt is csak akkor hagyta abba, mikor erőszakkal kivettem a cumit a szájából, mert hazaértünk. Szóval valszeg kielégült a szopási igénye, és emiatt aztán nem akart enni. Nem tudom, hogy neked tanulságos-e a történet, mindenesetre én nagyon kerülöm továbbra is a cumi adását. Ja, és mostanában fedezte fel a kezét – és cuppog vele. Evvel kapcsolatban is voltak fenntartásaim, de aztán kiagyaltam, hogy a csöppek az elején mindent a szájukba vesznek, úgy ismerkednek a dolgokkal – úgyhogy egyelőre hagyom az öklét, ujjait, ökleit hadd cuppogjon velük :) Aztán ha már nagyon cuppog, az úgyis az éhség jele, és akkor megszoptatom.

Csujzi: csatlakozom a többiekhez: nem attól tartozol ide, hogy sokat írsz. Vannak olyan grafománok, mint például én, és vannak, akik nem. Szóval gyere, amikor tudsz, adj hírt magadról!!!

Szilvánusz: én nagyon bírom, ahogy pörög a nyelved ;) és nagyon kedves voltál Fruzskához, úgyhogy nem haragudhatok rád ;) (na, jól megfutottuk az udvariassági köröket ;) )
Különben tegnap is voltunk a Margitszigeten – alig, hogy leterítettük a pokrócot, elkezdett dörögni, úgyhogy uzsgyi be a Sport uszodába, ahol „berendeztünk” egy babasarkot: etettünk, tisztábaraktunk :) Bármikor kedvetek van, hívj délelőtt és megyünk is :) Ez mindenkire érvényes!!!
Bevallom a képen először a cickóidat néztem – meg is jegyeztem magamban, milyen szép dekoltázs – aztán olvastam a szöveget. Nem semmi a gyermek szívóereje!!!

Mni: szegény Lilla! Én előre félek, mert allergiás vagyok augusztusban, és nem tudok kicsit tüsszenteni, mit fog Fruzska szólni hozzá...

Beuska75: majd legközelebb jössz már te is! És tényleg úgy van, hogy a fiad gyógyulása a legfontosabb!!!! Szépek a képek!

Pumperka: ne aggódj, én is még a „hosszan szopó gyermekek klubjának” tagja vagyok ;) Fruzska mostanában néha már csak fél órát szopik, de ez még ritka. Majd alakul, szerintem, ha rájönnek, hogy van egy csomó érdekes dolog, amit fel kell fedezni, fogjuk mi még úgy vadászni őket, hogy jöjjenek már enni :)
De rá kellett jönnöm, hogy nem csak Fruzska olyan kényelmes, hogy ennyi ideig eszik, hanem a mellem is olyan, hogy csak az elején jön könnyen a tej, a közepe felé már nem annyira... A múltkor (amikor csak háromszor evett Fruzska) kénytelen voltam lefejni, ez kb. 1.5 órába telt, míg a félig kievett és a másik teli mellemet lefejtem – szóval nem lehet a lánykám dolga egyszerű

Potyka: BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!

Kvaszeva: hm, jól hangzik a szabad apartman... De majd Mni-ék!
Na, erre a történetre én is elérzékenyültem...

Kmanna: gyere te is, nem ér eltűnni!
linocs

És rólunk:

A leánykát már terveztem átszoktatni a kiságyra, ugyanis a babakocsiban alszik. Tegnap hirtelen felindulásból a kiságyába raktam le aludni. És láss csodát: este negyed 10-től reggel negyed 5-ig aludt :P :P :P Akkor is csak azért kelt fel, mert kakilnia kellett, úgyhogy megszoptattam, tistába tettem, aztán 5-től aludt 11-ig. Igaz, azt a kocsiban. Szóval sikersztori :)
linocs

kölyök: mostanában ritkán jelentkezel. Csaknem megszületett prikulicsod :?: :?: :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

linocs

Linocs!

Pont én is ezt gondolom, hpgy a hosszú szopi azért is jó, mert Zsombor szopási igénye is jobban ki van elégítve, és ugye nálunk sincs cumi. A tej is egyre nehézkesebben jön a közepétől nekem is.
Szóval elfogadom az állapotot, sőt ez egy jó kifogás egy pörgős hétvégén a pihenésre. :wink: Bocsika, én szoptatok! :lol: :lol: :lol:

Az ujjcuppogás nálunk is néha már szerepel a műsoron, de ha hevesen teszi, mindig megszoptatom. Még éjszaka iscsak cuppogás volt, úgy vettem ki szopizni, minden sírás nélkül, de hallatszott, hogy az olyan éhes cuppogás, és majdnem olyan hangos is volt, mint a sírás. :lol: :lol: :lol:
Lányomnál én se örültem, hogy elkezdte az ujjszopást, de mostmár látom, hogy ez így volt jól. Nincs vele semmi probléma...

Potyka!
Kép

Judit!
Próbáljátok meg megtalálni az optimális állapotot, a jövés-menés, pihenés arányára. Az kiderült, hogy Te nagyon pörgős vagy. Szóval az is hiba lenne, ha begubóznátok. Oltáshoz drukkolok. :wink:

Éva!
Nagyon aranyos lehetett a kislány. :wink:
Ma kezdődik a filmfesztivál. :!:

Melinda!
Nagyon jó alvókája van Dórinak, és tényleg Te vagy az egyik aki mindig mindenkinek reagálsz szépen. :D

Én nagyon kapkodó vagyok sajna :oops: , meg Zsombor is közbeszól néha. :(

Beuska!
Drukkolok Marcinak, hogy gyógyuljon szépen. :wink:

A szopizásunkkal kapcsolatban olyan túl extra tippjeim nincsenek, csak azt hangsúlyoztam, hogy az olvasás és a tapasztalat együtt sok erőt adott, hogy higgyek magamban. Ill. kikísérletezzek, hogy nekünk mi a jobb.

1. Sokszor mellretettem Zsombort a kezdetektől...
2. Mindig mind a két mellemből szoptatom.
3.Ha kell visszarakom az elsőre, mert újra kiváltódik a reflex.
4. Ha nem jön már semmi, akkor a c fogással többször is kiváltódik reflex. Többször próbálkozom és ez időigényes, de sokszor a türelemmel egész jó kis extra adag tejhez jut Zsombor mondjuk a 40. percben, pedig előtte 10-15 percig csak üresjárat volt. Ezek a 15-30 mili pluszok is számítanak. 7 etetésnél ez már 100ml felett van bőven.
5. Minden mellen töltött idő inger a mellnek, és csak dícsérhetem Zsombort, hogy ilyen kitartó.
6. A lelkiállapot nálam nagyon fontos, ezért fontos a támogató családi háttér.
7. Nem keseredek el, ha esetleg mégis kevesebb annál amit szeretne, majd a következő evésnél, ami valószínű max fél óra múlva kezdődik, ha így alakult...

Szóval dolgozunk Zsomborral mi is rendesen.... :wink:
Egyedül a másik kettő miatt nehéz ez a hosszú etetési idő, de nem cicivel fog menni Zsombor érettségizni. :lol: :lol: :lol:
Ja és iszom a Karamalzot, de szerintem csak az íze miatt. :lol: :lol: :lol: :lol:

Éjszaka nem kelt Zsombor fél 2-kor ahogy szokott, így hajnalban az egyikj ciciben maradt tej. Reggel 8 után éreztem, hogy nagyon feszül már, kivi voltam, hogyígy, hogy van bőven mennyit eszik. Hát ugye nappal éberebb, így ki is szívta mind a kettőt. :shock: 270 ml-t. :shock: Utána jött alul felül ki. :lol: :lol: Egy darabig feküdt mint egy zsák aztán elkezdődött a hasfájás, így magamra kötöttem, mert éppen a felmosást kezdtem. És így mostunk fel a 70 nm járólapot, és a testmeleg a hasikájának is jót tett. :wink:
De ez csak azért volt mert éjszaka kimaradt egy evése. Ennyi nem szokott lenni.... Bár ritkán mérem :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja! Bocsi Fanetta!
Neked is akartam írni. :oops: :oops: :oops:
Na valahogy így kezeltem én is a dackorszakukat: következetesen, határozottan, de szeretetteljesen. Legalábbis törekedtem rá.
És az is elmúlt. Nekünk lassan itt a kiskamaszkor. :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Elsőnek is, Potyka, mosolygós vidám névnapot :)

szval itt vagyok ám, csak mindig van valami programom. :)
Egy csomó mindent akartam mesélni Nektek.
pl, hogy milyen vidám volt a hétvégénk, minden nap kirándultunk, hol kicsit, hol nagyot :)
Csatlakozom a szabadon szoptatók táborához, szombaton még a kocsi hátsóülésén etettem, vasárnap viszont egy rét kellős közepén! Jaj lányok, olyan gyönyörű volt, domboldal -így könnyebb volt a lábamat támasztani, lábszárközépig érő fű teli gyermekláncfűvel gólyahírrel két fa középen és erdő a szélén, persze utak is voltak. Jaj, csodás volt :) Hétfőn meg egy kicsi vasútállomásnál az ebédlő -ami már zárva volt- kinti padján a kendőben. Na akkor már haladó anyukának éreztem magam :lol:

a másik: nem mindig ilyen jó az alvókája, de épp most porszívóztam ki a lakást, nem hagyva ki az szobát, amiben aludt :) persze egész halk porszívónk van... aztán a végén sikerült eldönteni a porszívó csövét, jó nagy zajjal... ez sem ébresztette fel :lol: már több,mint 3 órája, hogy evett, szval bármikor itthagyhatlak Titeket...
előre is bocsi, ha úgyéreznétek, félbeszakadtam ;)

Tündérmanó, miújság a fogaddal, jobb már?
ugye megkerült Ádi osztálytársa???? cukik a képek :)

Szilvánusz, csatlakozom az előttem szólókhoz, valahogy úgy érzem, még nem jött el az ideje az olyanfajta nevelésnek, hogy hagyjam sírni. Csak akkor, ha nem tudok mást tenni, de akkoris a karomban sírjon inkább, mint egyedül a kiságyban.
Nem semmi foltot csinált a kissrác :)

Évi, hihetetlen, hogy mennyire vigyáztak Rátok... bosszúság az autó, gondolom, hogy nem örültetek, de inkább az,mint más...
És télleg ne legyél depi a táp miatt, én télleg nem tudom mit csinálnék a helyetekben, szval fel a fejjel, tuti az a legjobb Botinak amit Te csinálsz :) a kislányos sztori olyan aranyos éa megható....
Nagyon irigy vagyok, F1 miatt... is, szval szerintem nyugodtan menjetek :) ahol Te/Ti ottvagytok ott neki a legjobb :lol:

Amúgy az utazásról: mi már 2hósan hazautaztunk volna vele... ami ugye ha egyhuzamba megy az ember gyerek nélkül 10óra autózás, ezt ugye min 3-4szer meg kell majd szakítani enni meg ilyenek, ami 13óra minimum... najó, most már tudjuk,hogy júliusban megyünk de akkor se lesz piskóta, szval ehhez képest a repülő :) sima ügy :)
És szerintem Aranykavics, Te se aggódj :) amúgy azt mondják az ilyen kicsi gyerekkel még könnyebb, majd a nagyobban lesz nehezebb...

Linocs, a cumi ügyben megértelek, valahogy én is igy vagyok vele. Itt egy anyuka azt mondta, hogy hááát, bátor vagyok... eddig még nem inogtunk meg, egyszer sem kapott Máté cumit. Egyszer volt olyan, hogy nagyon üvöltött a kocsiban hátul míg én vezettem, akkor félreálltam megnyugtatni kicsit, persze nem sokat segített, de tudtam 5perc és otthon vagyunk... 5perc... rengeteg idő, de szerintem a cumi sem nyugtatta volna meg. Amúgy ő is megtalálja már az öklét, annyira aranyos... és lehet hallani, hogy mikor vált át olyan cuppogásba ami már az éhséget jelenti. :lol: cuki.

Márti, aranyos akis Bence, majd Marciról is kérünk képet ;) és csodaszép kertetek van!
Pannynak szintén! jaj úgy irigykedem ilyenkor....

jut eszembe virág: én a házassági évfordulónkra kaptam orchideát és a sógornőm elmesélte, hogy ő mit hallott az ápolásáról, bemásolom:
" Az orchideám tele van virággal, asszem márciusban kezdett megint virágzani. Úgy működik, hogy nem kell beletenni semmit, hihetetlen igénytelen, csak hetente egy kicsike víz a "földjére" (ugye a tietek is faháncson van?). Fél deci kb. Vagy csak pár csepp. Nyáron több. Szal alig. Na és akkor virágzik vagy 2 hónapig, aztán nem kell megijedni, elkezdi magának leszárítani a régi hajtást. Csúnya kis kóró lesz belőle, de alul a zöld levélke megmarad. Nem szabad levágni a leszáradt szárat! Most jöttem rá: mert nem lehet tudni, hogy épp ugyanaz fog-e kihajtani vagy sem. Nekem az egyik
ugyanabból hajtott ki újra, a másik totál leszáradt. Kb. fél év után vagy néhány hónap múlva jön a másik hajtás (nekem 4 hónap múlva). De két új hajtást hozott, és azóta virít ismét. A napot szereti: ha süti a Nap, hihetetlenül gyorsan nő. És a meleget. Ezeket a jótanácsokat Nórától hallottam, és nekem is bevált. Azt mondta, neki így kétszer borult virágba (az első a bolti volt), aztán feladta. De addig működött."

Mni, én úgy terveztem nem adok vizet neki, csak cicit, de most, hogy Panny írta, hogy a kocsiban mégis kell néha, én nem mindig lehet szoptatni.... szval asszem én is fogok, de még nem.

Pumperka, én is ugyanezen gondolkodtam a minap, hogy mit adjak a gyerekre... mert kint meleg van, de néha azért fúj a szél. A kocsiban meleg van, a lakásban meleg van, de nem sokkal melegebb, mint 1 hónapja. szval :? de egyre kevesebbet adok rá :) és ma kinézek valami bébinapvédőt. köszi a linket :)
Aranyos a lányod, ahogy lovagol :)
ezek a csigabigák :) irtó jó :) egyszer ettem, nem hatott meg.... ahogy a békacomb sem ;) az utóbbi túl apró, sokat kell enni, hogy az ember jól lakjon :lol: :lol:

Jim, hiányzol!!! gyere gyorsan haza, még leégsz a Balatonon :lol: najóóó, élvezd a napsütést :) vajon attól féltél,hogy a helyes pasi Rádveti magát amikor meglátja a cicidet? ;)

Feri, Mni, gyönyörűek a képek és annyira aranyosak vagytok rajta! :) ja, természetesen szavaztam rá :) még kedden :) télleg lehet többször is?

Melinda, csudaaranyos Dóri :) tök jó, hogy ennyit mosolyog :)
az jó, hogy bealudt az oltás után. Jaj, én már előre úgy félek, pedig még nekünk elég messze van...
télleg, most filózom, beadassam-e a BCGt.... itt ugye nem kötelező de otthon még él a TBC.... és ha hazamegyünk véletlenül? :?:

Juditkecskemét,olyan jó olvasni, hogy ilyen "laza" vagy :) tényleg! és most már én sem szoktam nagyon nézni az órát. csak picit :) de hogy mennyit eszik grammra, azt egyszer nem mértem. nagyon büszke vagyok most az egyszer a makacsságomra, mert mindenki erről akart meggyőzni. csak nem értettem miért lenne értelme, ha igény szerint szopik, akkor tökmindegy, mennyit, nem? amíg jól gyarapszik és láthatóan egészséges és kiegyensúlyozott, addig mit parázzak és miért adjak magamnak még egy feladatot? ;)
Naggyon drukkolok Neked a vizsgaidőszakhoz! Hihetetlen mi mindent bírsz. szval +++++ háttérből is ++++
majd írd meg hogy vált be a babakocsi!

jut eszembe babakocsi, most készülök felülbírálni a döntésemet, amit még nem vettünk meg (PegPerego UNO) mert itt az erdei utakhoz nagyobb kerék lenne ideálisabb. Szval akinek nagykerekű babakocsija van, meséljen, milyen hátrányai előnyei vannak! köszi :)

Cicuka, szegény Kristóf :( bár azt mondják anyatej mellett teljesen normális, hogy napokig nincs széklete, de engem is zavarna... már a napi 1kakival is jól megküzd a lelkem... ma a délelőtti szopi alatt jött... annyi, hogy tudtam elég gyors lenni és talpig kakis lett :lol:

Fanetta, végre itt :) hiányoztál! csudaédesek a kölykeid :)

CSUJZI!!!!!! jaj Te naggyon naggyon sokat gondoltunk Rád!!! örülök, hogy írtál, nem baj ha nem szólsz mindenkihez, sőt nem baj ha senkihez nem szólsz, csak írj magatokról!!!!

Mzx, gratula a 3hós nagylányhoz!! :)

Judit18, sajnos nem tudok semmi okosat mondani... drukkkolok,hogy megoldódjon az evés sírás...!

Eszterxx???

Beuska, annyira aranyosak a gyerkőcök a lányod nagyon hasonlít rád! (még mindig hiányzik a vonalzója, direkt? )

Mni, MElinda, annak ellenére, hogy ma porszívózás alatt aludt simán, nálunk is gyakran összerezzen a legapróbbnak tűnő hirtelen neszre is (akár arra is hogy elkezdem felhúzni a forgóját) ez azt jelenti, jó a hallása :)

Potyka, köszi a törülközős tippet, kipróbálom
na nyöszörög már egy 5perce (nem sír ;) )
... megyek. :)
remélem senkit nem hagytam ki, vidám napot :)
ja mégegy kérdés, mert muszáj elmennem fodrászhoz mert már nagy a hajam, tiszta lobonc :) ma meg is nyirbáltam, de a férjemnek nem tetszik... (csak a fufrum, hogy ne izzadjon a homlokom :) ) szval Jimen kivül volt már valaki fodrásznál? mit csináltatok közben a gyerkőccel? vinném, de a kendőbe mégsem lehet közben ;)

mosolygós napot

Kép

Kép
kolyok28

a legaranyosabbat kihagytam:
tegnap hazajön az uram,kérdi: " Gyümölcs hol van?" (ez volt az első kérdése...)
hirtelen nem tudtam, venni kellett volna valamit???
majd leesett, hogy Mátéra gondolt ;)

Kép

Kép
kolyok28

Csajok! Egy nagyon fontos (nekem legalábbis) kérdés, ha már a szexet, és a mensit kitárgyaltuk :oops:
Olyan kegyetlen, fájdalmas székrekedésem és aranyerem van, hogy alig tudok ülni... Nekem ilyen sohasem volt, még a terhességem alatt sem.
Van még valaki ezzel így? Tudtok javasolni vmit?
linocs

[quote="pumperka"]
írta:
pumperkade nem cicivel fog menni Zsombor érettségizni. :lol: :lol: :lol:

Pumperka!
Ezen hangosan röhögtem! :lol: :lol: Én ebben nem lennék olyan biztos! Kép Lesz majd egy 16 éves fruska, akinek a cicijéről álmodozik a fiad! A történelem írásbeli előtti estén! :lol: :lol: :lol:

Linocs! Melinda!
Ti olyan figyelmesen írtok mindenkinek! Én meg egy lusta dög, feledékeny nőszemély vagyok, aki végigolvas mindent és csak a dallamára emlékszik!

Linocs!
Hihetetlenül önzetlen nő vagy! Ahogy beszélsz a kislányodról, dolgaitokról. Én időnként teljesen elszégyellem magam, mert önzőnek érzem magam.
Eddig pörögtem mint egy búgócsiga, most pedig igyekszem átvenni a kisfiam ütemét!
Persze nem nehéz és nagyon szívesen teszem, de időnként mégis úgy érzem, hogy nem vagyok elég alázatos! :(

Szilvalekvár, 3x2 evőkanál lenmag + 2 liter folyadék, retekcsíra! Ezek a kellemes gyógymódok.
És minden más, ami a patikában kapható. vény nélkül.

Szilvánusz!
Micsoda dekoltázs! És karcsú kar. :) Nagyon csini nő lehetsz! (csak feltételezem a látottakból!) :D

Panny!
A terasz és az udvar fantasztikus! :) Én annyira szeretnék kertes házat! De a lottó ötös várat magára! Kép De az alegnagyobb baj, hogy lottószelvényt sem veszek! Kép

Judit!
Próbálj meg "naplót" vezetni, hogy hogyan telik a napotok. Milyen ingerek érik a gyereket, mettől meddig alszik, eszik, büfizik, mikor érzed magad idegesnek, feszültnek, merre voltatok, hogyan reagált a kislányod!
Eseteg segít. Az aranyközéputat meg kell találni, mert hosszú távon neked szükséged van a "kijárásra" és Eszter lánynak is jót tesz a kimozdulás. Persze ezt ő még nem tudja! :)

Judit(kmét)!
Szerintem se szégyenkezz a kisfiad miatt! Dackorszak és kész! Agyon nem ütheted! ÉS azt élvezem a legjobban, hogy minden szülő szemében megszépülnek a kisgyermekes évek és totál elfelejtik, hogy ők is éjszakáztak, szoptatási nehézségeik voltak, hogy volt dackorszak, esetleg bukásra állt a gyerek, vagy az idegei totálisan kikészültek a kamaszkortól. És néznek rosszallóan vagy sajnálkozva!
De ugyanakkor pont ettől szép ez az egész feladat, hogy elflejtjük a nehézségeket és csak a szép marad meg! :) (remélem :lol: :lol)

A vizsgákhoz azt kívánom, hogy India és Kína versenyt sz.rjon Neked! :D

Az én fiacskám is hasonló éjszakákat produkál, mint a tiéd! Én inkább azt vettem észre, hogy telik az idő, "romlanak" az éjszakák. Többet eszik éjszaka, vagyis többször felkelenni. És eszik, nem csak cicizik. Ma éjjel fél egykor 170et szopott! Tehát tényleg éhes, nemcsak a cici kedvéért ébred fel.
Napirendünk még állandó, de az éjszalkák és reggelek/inkább hajnalok eléggé változnak.

Fanetta!
A te gyereknevelési lazaságod is nagyon nagyon tetszik! :D Olyan könnyednek és magabiztosnak tünsz! Gondolom az is vagy! :)
Nagyon aranyos a lányod! Tündéri mosolya van! :)

Csujzi és Manna!
Meg tudom érteni a szétcsúszott állapototokat!
A nemalvás és a sok sírás az ember idegeit szétcincálja! Szó szerint! De az adjon erőt és reményt nektek, hogy ez az állapot is véges! Túl lesztek rajta!

Mni!
Nálunk is van ijedés!
Pl. tüsszentenem kell szopi közben! :roll:
Hirtelen bontom ki a popsitörlőkendő dobozást! (elég zajos)
Úgy meg tud ijedni! :roll: :lol:
Vendég

Linocs: próbáld ki hogy reggel egy pohár joghurttal kezdj, amit összekeversz müzlivel (nem amolyan csokisizére gondolok, hanem igazi gabonafélére).

Kép Kép Kép
fanetta

ja-ez csak a széklet fellazítására

Kép Kép Kép
fanetta

Köszi csajok!
Az oka is nagyon érdekelne, habár valszeg kevés a folyadék, amit iszom (2 liter kb).
linocs

Igen Linocs!

Szerintem is a folyadékot, most fontosabbanak tartja a szervezeted tejcsire fordítani. Jól ki van ez találva a baba életbenmaradása a fontos. Mi lehetünk kálcium hiányosak, székrekedősek, vas hiányosak, zombik és még ki tudja mik.... :lol: :lol: :lol:
Gyógymód, mait eddig irtak, plusz még aszaltszilva, aszaltbarack, bár ezeket figyelni kell milyen hatással vannak Fruzsira....

Kölyök!
A gyümölcs nagyon tetszik. :wink:

Aranykavics!
Már én is egy ideje, úgy éreztem sűrűbben eszünk éjjel, mint nappal, és most végre jött egy nyugis éjszaka. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Még két kép, aztán eldugolok.
Az egyik a hétvégi siófoki kiruccanásról, a másik pedig a terpeszbetétes űrnőről egy lakoma után ;)

Kép

Kép
linocs

Linocs!

Bábakoktél? :wink:
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati: hát igen, nem is lennék ellene, csak ugye a barackpálinka... Fruzska meg énekelne egész éjszaka :) Meg ha már megúsztam a túlparton...
linocs

Linocs!

Nekem a szülés alatt, után iszonyatos aranyerem volt(iszonyatosan kinnt volt és fájt meg minden.A 40 nyomástól jött ki ennyire :shock: )Gondolhatod hogy a víz kivert amikor WC-re kellett mennem...kb.2-3 naponta bírtram csak..Mastu krémet használtam ,meg Homeos Aloe 5 ch-t.3-4 hét alatt jött helyre ,de a fájdalom már 2-3 nap alatt enyhült.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kavics!

Sajna mi se nyertük meg a lottót(pedig apám a szserncsejáték RT-nél melózik :wink: )...25 évig nyögjük a 10 millás hitelt hogy szép kertes házban lakhassunk :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Linocs, savanyúkáposztalé? azt sajna én sem tudom mitől lehet

cumiügyben tanulságos volt amit írtál, de Eszter nem szopott 2 hétes kora óta, tehát neki az orvos szerint is ki kell valamivel elégíteni a szopásreflexét, és ettől csak nem ment el hirtelen az étvágya ?

én nem bánnám ha az ujját szopná, de a cumi miatt pont még nem csinálja és mivel olyan iszonyú nehéz mostanában elaltatni nem merem pont most megvonni tőle a cumit...

igazából ő is vicceskedik sokszor, ma is megevett 80at majd utána sztrájk, kaki, na jó mondom akkor ennyi, pelekázás után mondom próbaszerencse és még 40et evett...

de ahogy írjátok ezeket a mennyiségeket - Pumperka 270!!! jesszus. na jó tudom ez extrém de akkor is, hova fér el benne ? persze ahogy írod sehogy...

az a baj - többek közt - a tápszerrel, hogy nem tudok nem idegeskedni, mert mérés nélkül is tudom mennyit (nem) evett...
ja és 1 dobozt elhasználtunk a héten 3 nap alatt!! (kb 2000 ft!!) mert ugye mindig bepróbálkozom hátha most eszik majd sokat, de aztán dobhatom ki.
itt nincs olyan mint a szoptatásnál, hogy na most egy kicsit, meg félóra múlva megint egy kicsit. vagy mindig dobom ki a 150eket...

Kölyök, én is voltam már fodrásznál. kisakkoztam 2 evés között elrohantam, persze nálunk a cumisüveg miatt még az sem gond ha nem érek vissza, de nem akarom, hogy más etesse, legalább ennyi maradjon nekem...

még egyszer Linocs á csúsz a terpeszpelusos kép :) :) úgy látom nem zaklatja fel nagyon

Aranykavics, köszi a tippet, már irogattam eddig is mennyit eszik, kakil, de lehet, hogy még pontosabban kellene a hangulatait is...

végül egyébként nem is kapott ma oltást, mert az orvos még bizonytalan, hogy beteg-e és nem akarta beadni.
azt mondta, kicsit piros a torka, meg elküldöt füll-orr-gégészhez, de szerencsére ő nem talált semmit
szóval továbbra is találgatás miért nem eszik annyit és mi ez a furcsa álmatlanság. holnap kell vinnem vizeletmintát

ti már vettetek? elég mókás, szegénykére egy zacsit kell ragasztani ugye ott... de persze a múlkor is akkor kakilta össze magát jusztis - azt a zacsit inkább nem vittem az orvoshoz :))

amúgy megint egy percet nem aludt amíg végigjártuk az orvosokat meg a gyógyszertárat, pedig legmélyebb álmából keltettem....

KépKép
judit18

a kis mozirajongó :) Kép

KépKép
judit18

Köszi lányok a bókokat, igazán nem azért készült a kép, meg amúgy is, aki látott tudja, hogy csak a vállam meg a karom vékony, onnantól lefelé jön a feketeleves. De azért persze jólesett. :oops: :oops:
Ja és köszi az orchidea tippeket, végül 3/2 arányban az nyert, hogy ne vágjam le, csakha jön az új hajtás.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én így Marci 2 hónapos korára tértem magamhoz. Végre van energiám meg életerőm, úgy, hogy napközben mostmár sosem alszom. Valahogy jobban össze tudom egyeztetni a babázást a házimunkával, a főzéssel, meg a fodrász, kozmetikus, ilyesmivel, és ez olyan jó. Ma végre tornáztam is, márcsaka butikolás hiányzik, mert semmi, de semmi nem jön rám. Persze a közérzetemen biztos javít a reggeli napozás a teraszon, meg a házasélet is:wink: :wink: Azért ez a 6 hét biztos nem véletlen, ennyi tényleg kell szerintem, hogy átálljon az emberlánya.
Linocs: örülök, hogy ezt írtad, mert tudni kell rólam, hogy eddig arról voltam híres, hogy ha bármilyen társaságban, baráti összejövetelen gyerek volt, akkor onnantól engem el is felejthettek, mert csak a gyerekkel foglalkoztam. De megfigyeltem, hogy mióta van Marci, sajnos nem jutott időm meg energiám más babákkal is igazán törődni és ezt egy kicsit sajnáltam. De ahogy fentebb írtam, mióta magamhoz tértem, azóta jobban megy (ezek szerint:))
Judit18: Nem ér hasonlítgatni, hidd el semmi értelme és nem számít az a néhány gr különbség. Max. a karomon érzem:)
Végül maradok Pesten jövő7-en, ha gondolod én szívesen meglátogatlak, persze tudom, nem ugyanaz, mintha te mozdulnál ki, de legalább nem leszel egyedül. De ha az is sok Eszterkének, akkor mond nyugodtan.
Kvaszeva: én is csatlakozom,hogy örülök, hogy megúszta a férjed, szörnyű lehetett, de nektek 100 életetek van szerencsére.
Pumperka: olyan tündér vagy, ahogy hozzáállsz és küzdesz a szopiért, nagyon felnézek rád így látatlanban is.
Beuska: Nagyon szorítok druszánk Marcikának. Mindenképpen írj, hogy mizu vele. Tényleg ő Márton vagy Marcell?
Cicuka: ja, mostmár értem, az maradt ki nekem, hogy ilyen kevéske súllyal született. De azért csak kitartás, ilyenkor olyan lelkiismeretfurdolásom van mindig, hogy jövök itt ezzel az elkapatás témával, nemhogy egyelőre csak azzal törődnék, hogy szépen és jól szopizik és szerencsére van is mit. Minden más csak mellékes egyelőre.
Panny: mi 25 év alatt 15 misit törlesztünk azért, hogy legyen egy 54 nm2 lakásunk :shock: :shock: :shock: ez a nem semmi, mi?:D :D De ha minden igaz pár éven belül mi is költözünk.

Van valakinek tapasztala futás és tejmennyiségcsökkenés fronton? Mert én lassan el szeretném kezdeni, csak azt hallottam, hogy nem tesz jól a tejcsikének.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Fülbevaló: nekem egy ismerősöm azt mondta, hogy Ők 4 hónapos korban lövették be a fülébe. :) Amúgy nekem ilyen eszembe sem jutna, hogy nem akar fülbevalót... anno nekem is a kórházban szúrták ki a fülemet és sose bántam meg, hogy van. :)

Kölyök, köszi a szavazatot. Hivatalosan hetente egyszer lehet egy IP címről és egy email címről szavazni. Én már voltam fodrásznál, szerencsére Feri itthon volt és vigyázott rá, de múltkor a kozmetikushoz vittem Lillát is, aki szépen illedelmesen megmutatta szép szemeit a kozmetikusnak, majd szépen elaludt. :D
Ma láttam egy rendszámot és egyből eszembe jutottál: PIP-314 Biztos a tulaj is matematikus. :D

Most többre nincs erőm, mert ma be kellett mennünk a városba és az Oktogon és a Nyugati közti utat 40 perc alatt tettük meg. :( A 6 km-t meg 2 óra alatt...
Szóval megyek aludni, szép álmokat Mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
mni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: