A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Igen Andi, a plafon kilencven valamennyi GYED esetén, ami a minimálbér 2x után jár. Idén én nem voltam bejelentve csak 6 órára, tehát jóval kevesebb lenne az ezévi átlagbérem. Ezért kell úgy intéznem a dolgot, hogy még idén elkezdődjön a GYEDem, tehát az elmúlt évem a 2007 legyen és ne pedig 2008...
No mindegy, a lényeg, hogy nekem állítólag így jön ki jobban, úgy hogy holnaptól TGYÁS :)

Kép

Kép
bettica

a Tgyást ugye meg max. 30 nappal a szülés előtt lehet igényelni...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Betti: ird már meg a számod nekem és elmondom ezt, de leírni oldalakat nem fogok!
bszilvi25

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, a vérnyomásom 160/110, úgyhogy nem várhatok tovább, be kell feküdnöm a kórházba. :( Megpróbálják majd levinni a vérnyomást, a következő pár napban kiderül, hogy szülhetek-e normális úton. Ha nem akkor császár. Most indulok, majd küldök helyzetjelentéseket bentről.

Vigyázzatok magatokra, míg nem leszek! :wink:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

No, ledőlök egy picit, mert beszakad a hátam :cry: Tessék sokat írni. Várom a fánkreceptet.
bluebox

Montana: ezer drukk!

Én most megyek, mert megjött a párom! Holnap reggel CTG, ugyhogy majd valamikor délután jövök.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

ja én is várom a fánkreceptet

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Márti: persze, hogy a dokinál szülök és nem a védőnőnél, de a Doki azt is mondta, hogy ő nem hisz ezekben..... :? :?
Szóval ez volt az első reakciója, és nem az hogy attól tgulni fogok, stb. Én azért kérdezlek titeket, mert többet segítetek mint maga az orvosom..... (nem részletezem, de igy van)
bszilvi25

Sziasztok Lányok!
Bocsánat , hogy ismeretlenül betörök hozzátok. Tudok ajánlani egy weboldalt, amit feltétlenül nézzetek meg.
Egy cég ajánlja a szolgáltatásait, ami nagyon nagy segítség nekünk Kismamáknak. Szülés utáni papírmunkákat teljesen elin tézik (Budapest és környékén) és nem kell sorban állni egy csöpp babával. Családi pótlék, TAJ kártya, Egyszeri anyasági segély, Gyás, Adókártya...
www.kisanyuka.hu
Nagyon ajánlom mindenkinek, akinek nincs kedve bemenni egy pöttömmel ezer ember és még több papír közé!
csillamama

Montana: Ejnye :cry: Kérünk jelentést!!!!!!!!!!!! Nagyon fogom várni. Küldjél nyugodtan nekem, én úgyis itt ülök a gépnél :wink: Kitartás, minden rendben lesz :wink:
bluebox

Móni! Gratulálok a kis Mirkóhoz Csoda Szép Fiúcska! :D Örülök, hogy már jól vagytok!
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:02-kor.
hékás

Szilvi: Cinikusan kérdeztem, hogy kinél szűlsz. Bocs, hogy poénkodtam, de akkor is azt kell tenned amit a dokid javasol, hogy utólag ne tudjon semmit a szemedre vetni.
bluebox

Oszman - szép pocak! A recepteket már megkaptam a védőnőtől, csak a baby nevét és születési idejét kell ráírnom és az én TAJ számomat (az elsőt kicserélni 8-ra) és aláírni, apa majd kiváltja míg bent leszünk. Nekem először a körzeti gyermekorvos lesz, még nem ismerem, mást sem, ha nem válik be majd váltunk, ha olyan, mint a védőnő, akkor főnyeremény!

Szilvi
- én nem szedném a helyedben, én úgy vagyok vele mindenről tudjon a dokim, még a málnalevél teát is mondtam neki és kérdeztem mikortól ihatom. lehet parás vagyok de semmit nem szedek be vagy hagyok ki a megkérdezése nélkül, ezért is szedek még egy hétig Mg-ot még. Később legalább tudom, ha gond van, én mindent úgy csináltam, ahogy a doki mondta.

Montana
- szorítok neked, hogy vérnyomás lejjebb menjen, vigyázz magatokra!

Fánk - holnap jön anyu és pont azt beszéltük, hogy fánkot sütünk!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Na megyek a körzetihez, remélem nem ázok el!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Andi: 28 nappal lehet elöbb igényelni a TGYÁS-t !!!

Bettica: ha nem írod meg a számod nekem az is mindegy!
A táppénz, megegyezik a TGYÁS összegével! Én a helyedben nem kezdeném meg hamarabb egy nappal sem a GYÁS-t!
Én szülésig táppénzen vagyok! :wink:

Márti: ne kérj bocsánatot, csak olyan tanakodóban vagyok most....
bszilvi25

Bogi! Ő is Debrecenbe megy :) Biztos valami országos konferencia! Nem baj okosodjanak csak!

Kép

Kép
[/url]
stella40

Nálam nem fog megegyezni a táppénz és a tgyás összege. Egyébként én is szülés után veszem csak igénybe. De mindenki úgy csinálja ahogy neki a legjobb! Úgy tudom hogy a táppénznél a napi bruttó átlagkereset 70%-a, ha előtte két évig már biztosított voltál, ha ennél kevesebb ideig, akkor 60%-a. A tgyás-nál pedig csak 180 nap biztosított kell meg legyen, de lehet én tudom rosszul. :roll:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szilvi, Manka: ennyire én nem tudom a tgyást. Én egyébként a szülés után fogom igénybe venni. De tényleg igaz, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy a legjobban megéri neki!

Ja és a receptetek a babának én is megkaptam már, majd a párom kiváltja amig a kórházban leszek.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Én valószínű egyébként, hogy palacsintát vagy gofrit fogok sütni a hétvégén!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca - mindkettőt imádom!!!!!!

Most már tényleg megyek!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Bari: mi volt a mai CTG-n?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Manka: én ennek már utána jártam. Ha volt 180 nap biztosított jogviszonyod az elmúlt két évben akkor az az alapja mindkettő támogatásnak. Ha végig dolgoztál 2007-ben, akkor annak az évnek a jövedelme alapján állalpítják meg. (nálam igy lesz) És mind a kettő 70%!!!!

Ajánlom figyelmébe mindenkinek ezt az oldalt, én is itt kaptam választ!!

http://forum.index.hu/Article/showArtic ... &t=9036766

Itt számszerűen is lehet kérdezni. De ha szántok rá egy kis időt mindenki választ kap a kérdésére. Nekem egy napon belül válaszoltak. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
bszilvi25

Sziasztok!

Hú,itt aztán pörögnek az események!
Mindenki ctg-zik,jóslózik vagy éppen kórházba indul!

Montana! Várjuk a helyzetjelentésedet és drukkolunk nagyon!!!!

Szilvi! Én sem szedném,nekem amit a dr. mond az szent!
Általában,azért mikor a Seduxenre akart rábeszélni,többször is,csak bólogattam,hogy IGEN DR ÚR?HÁT PERSZE DR: ÚR!!! De azt azért kihagytam!
De amúgy hallgatok rá,ő a főnök!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Oszmann! Tényleg nem semmi a pocakod!!!

Nekem is mindenki május végét,juni lejét jósol!
Hát kíváncsi vagyok!
Nem bánnám ha nem kéne túlhordani!!

Apa elment,megjött Áron bútorának az anyaga és ma kezdik összeszerelni!!
Jupijééééééééé
Remélem hétvégére minden a helyére kerül!!!

Fánk!!!!!!!!!!!!!!!! Nyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Kép

Kép
ibm

na most már tényleg megyek! akkor holnap

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Recepteket nekem a körzeti kiírta az én nevemre,már itthon is vannak!
Nekünk egyenlőre ő lesz a dokink,mert nincs kimondott gyerekorvos csak a 2 szomszédos községben,akikről ki ezt,ki azt mond!
Havi 1X jön ide is gyerekorvos megnézni a babákat!
Úgyhogy majd ha kialakul valamelyikről a véleményem akkor választunk.

Kép

Kép
ibm

Nem tudok visszaolvasni mielött ezt nem írom le!!!

Móni gyönyörű a baba egyszerűen imádnivaló..nagyon az izlésem kis fekete...jaj de szép csodaszép!!!
Vendég

Köszi csajok mindenkinek!Aranyosak vagytok!
Jövök ahogy tudok!
Csirivel mi a turó van?Csak nem bent van a korházba?
Vendég

Imádlak BARIKA!
Édes vagy!
Vendég

Megjöttem ctg-ről végre volt a dokim..szerinte tökéletes a ctg-m bár a baba hiperaktív de azt mondta ő is,hogy az jó.
mondtam neki,hogy otthon nem ugrál mindíg ennyit:erre ő:akkor minket szeret...

20 nap múlva szászároz..és addig 3 naponta ctg

20nap
Vendég

nem szászároz hanem császároz :lol:
Vendég

Fuuuuuu Bari 20 nap az duuuuuuva!
Mindjárt neked is lesz csöppöd!
De jooo!
Vendég

Na mentem mert ébredezik Mirkó királyfi! :lol: :lol: :lol: :lol:
VigyÁzatok magatokra!Pussy
Vendég

Móni, klassz, hogy írtál, és köszi a Mirkós fotókat, tényéeg igazi hajasbaba :)

Oszman, mi is a párom hajdani gyerekorvosához fogunk járni, egy tündéri néni... mi mondjuk még nem voltunk nála, csak felhívtuk, hogy vállal-e. De lehet, hogy hamarosan elmegyünk.

Montana, szorítok Neked, és azért adj ám életjelet valami úton-módon.

Bari, na akkor te már legalább pontosan tudod, mikor lesz a nagy nap. De hogy fogod kibírni, hogy csak 3 naponta mész CTG-re? :) Na, ez csak ugratás volt, ne sértődj meg :)

Az én babám ma alig moccan... Szerintem a frontot érzi...

Kép
elan

Elan nem vagyok én sértődékeny és a humort meg értem és szeretem...hááát nem tennék rá 20 forintot,hogy csak a3 naponta fogok menni :oops: :oops: :oops: :oops:

Móni:kifelejtettem,hogy milyen gyönyörű haja van...
És még valami :olyan szar,hogy én nyugtatgattalak a legjobban,hogy még van időd szülésig nem félj...erre 3 nap múlva már szülni mentél...hát bocsi tévedtem :oops:
Tudom,hogy a babától ritkábban fosz már jönni de ahogy teheted gyere és dobj egy-egy képet..had vegyek mintát :lol:
Vendég

Bari,
örülök,hogy minden rendeben,és tudtál beszélni a dokiddal.Akkor ugye egy kicsit megnyugodtál,hogy minden rendben.?
Kezdődhet a visszaszámlálás,ez a 20 nap hamar elröpül majd! :wink:

Szilvi,
írtam pü-t!

Üdv.

Timi
timiban

Bariiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!

2O nap???????
És 3 naponta CTG?????????
Hát ez baromi jó hír nem?????
De jó,hogy pontosan todod már!!!!
Fini volt a Mc kaja???
Gondoltam ám rád,mondtam is Apának,hogy mit fogsz enni!!!! :roll:
Úgy imádom!

Nem csinálsz új vonalzót,hogy lássuk a napokat?
Vagy ez már a szivedhez nőtt???

Kép

Kép
ibm

rendeben=rendben
timiban

Ibm végül is ez mutatja az igazi terhességi heteket...csak a programozott császár miatt 20 nap...amúgy annyi lenne mint a vonalzó

Kaja ne is mond:
Odafelé menet végigettem azt amit leírtam...esküszöm ugyan azt!!
Annyi külömbséggel,hogy mint kiderült dupla sajtburger már nem létezik csak szimpla!!
Sorrend:2 sajtburger nagykrumplival
csokifagyi
cézársali
kóla

eredmény olyan szintű gyomorgörcs,hogy a klinikán tényleg azt hitték szülni megyek..
kb egy órát szenvedtem,de úgy,hogy a homlokomon folyt a veríték :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Azért most tömöm az agyamba a földimogyorót!!
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem a Mc-is kajától amúgy mindig hasmenésem lesz,egy jó kis görcs után!
De azért időnként megéri,annyira finom!! :lol:
Szombaton ettem én is ,sajtos mc royal menüt,természetesen colával és fagyit!!!!
Jaj de jól esne most is!!!

Kép

Kép
ibm

Timi: válaszoltam! Köszi
bszilvi25

ibm én is azt mondom!annyira finom,megéri a szenvedést :lol:
és ráadásul hizlal is
Vendég

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 15:06-kor.
pironya

Rendesen irigyellek Titeket, hogy ilyen problémáitok vannak.
Én miért nem eszek sokat? és miért nem hízok????? (ma még csak 1* ettem)
A gyerek is csont és bőr bennem, ha igaz amit a doki ma mondott súlyt!!!
bszilvi25

Szilvi - köszi a linket, már ismertem. Nekem azért 60% a táppénz alapja, mert nincs meg a két év biztosított jogviszony csak 1, mivel én ennyi ideje dolgozom, előtte pedig 2,5 év nappali PhD volt, ami ugye nem számít munkaviszonynak. Nekem ezt mondták a TB-sek a cégnél és ez alapján végzik a bérszámfejtést is, elhiheted a 70%-nak jobban örülnék, ezért lesz jobb tgyás, csak hát az sem tart örökké. Aztén pedig ugye a gyed, de hát abból is vonnak, na de mindenki azzal vígasztal, hogy külföldön még ennyi sincs és mehetnek vissza jó korán dolgozni a kismamik. Ez elég szörnyű lehet, így inkább nem panaszkodom.

Bari - örülök a híreknek! 20 nap az már nem is olyan sok és szinte állandó megfigyelés lesz már addig, igazán nincs okod panaszra! Örülök, hogy jobb kedved van!

Márti - mi a helyzet a fájásokkal?

Timi - sikerült végre szereznem málnalevél teát, de gátmasszázs olaj helyett csak mandula olajat kaptam, így azt vettem. Én csak a szüléskor akarom használni majd, az is ugyan olyan jó lesz?

Aki nem tudja - Megkérdeztem a körzetinél mi is a helyzet ha már
szülünk, azt mondták be kell telefonálni amikor bekerültünk és ha megjött a baby, akkor pedig elmenni a papának az utolsó táppénzes papírért. Ennyi, a többit, tehát a tgyást már máshol kell intézni, már ha valaki szülés után kezdi csak meg. De mindenképpen szólni kell, hogy bekerültünk a koriba, legalábbis itt ezt mondták.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Látom tgyás a téma! Nem olvastam vissza, aki túl van rajta megírná mit kell beküldeni vagy bevinni az igényléskor?
Van az igénylőlap, meg a pótlap amit a melóhelyről kapok, kell az orvosi igazolás a terhesállományba vételről, és kell még valami? Az oep honlapján az van írva hogy terhes kiskönyv is, de nehogy már azt beküldjem! Valaki meg azt mondja hogy tb kiskönyv?? Szerintem az sem! Vikinél nem emlékszem hogy kellett volna!

Köszi aki segít!!
Mindenkinek kitartást csajok! Én már nagyon ki vagyok!! :roll:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Szilvi - miért nem eszel? Semmit nem kívánsz? Vitamint se szedsz? Szükségetek van a tápanyagokra! Műzli, édesség, fincsi szendvics sem csúszik?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Nem szeretem a mekis kaját...meg úgy általában az ilyen gyorséttermes kajákat. Úgyhogy ez nem hiányzik :)

Sajnos én is sokszor vagyok éhes, és hát kevés ötletem van arra, hogy mit ehetnék, amiben kevés a szénhidrát... már össze-vissza trükközök, de mivel édesítőszerrel sem szeretném mérgezni a gyereket, nehéz...

Bari, nekem is olyannak tüntél, mint aki érti a tréfát, azért mertem ;) A vonalzódat nincs kedved módosítani?

Kép
elan

Szilvi mekkora a baba?????
Vendég

Elan:végül is az nem lenne igaz..mármint ha módosítanám a vonalzót..én ennyi hetes vagyok csak a csaszi lesz hamarabb

amúgy meg hülye vagyok hozzá gigi szokta..akit ezuton is megkérek,hogy majd amikor a gyerek megszületik csináljon nekem új vonalzót,de olyan egyszerűt mint ez és NEangyalkásat
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: