A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Blue nekem hivatalosan holnap kezdődik a ctg..a megkezdett 36. héttől!!!
Ezen a klinikán így van!!!

De én a paráimmal már 3x bementem...kérek egy ctg-t és az éppen ügyeletes dokinak mutatják meg aki nyugtáza,hogy jó és aláírja!!!
Vendég

Az nst és a ctg pontosan ugyan az. Csak az a különbség, hogy hol hogyan hívják. Megyek tovább pakolni....

Kép
wvikka

Márti,
gondoltam,hogy orvosi utasításra szeded,azért tettem utána a jelet! :wink: Pedig már nem kéne,hisz "rég"elmúltál már 36 hetes. :D
De azért is szedetheti még mert nem akarja,hogy annyival előbb beinduljon,hisz program császár leszel.(ez csak egy tipp,hangosan gondolkodom :roll: )
Nem kaptam semmit,a másik pü-t már olvastam! :wink: Gondolom arra gondoltál.Vagy van újabb is?

Bari,
így már értem.
timiban

Mára megszüntem...holnap megyek orvoshoz és ctg-re.
Végre a saját dokim...nagyon kell már vele beszélnem...és az összes ctg-met megmutatom neki!!!
Csak neki hiszek senki másnak...vagy már neki
sem?
Vendég

Jó éjt mindenkinek. Kép
csipisz

A Jánosban a 35. héttől van CTG.

Szilvi, én is voltam már a Jánosos szülésfelkészítőn, de csak egyen (amin a gyermekágyról és a császárról volt szó). Nekem nagyon tetszett, az előadó szülésznő nagyon jó volt.

Nekem arra volt jó, hogy a kórházspecifikus dolgokat megtudjam, hiszen azért vannak eltérések (pl. a Jánosban nem kerül őrzőbe az ember császár után, hanem rögtön leviszik a normál gyerekágyas osztályra).

Többre viszont nem megyek, mert a pasim dolgozik olyankor, nincs, aki fuvarozzon; meg amúgy is megvan a tanfolyam teljes írásos anyaga, abban nagyon remekül megvan minden :)

Kép
elan

[quote="gigaboszi"]C írta:gigabosziTG... az maga a vizsgálati mód... cardio-tokográfia (a baba szívműködését nézi a méhtevékenység függvényében)
NST... non-stressz teszt... nyugalomban végzett vizsgálat...

Valaki kérdezte!!!!

Ha esetleg már megválaszoltátok , elnézést, idő volt mire megtaláltam!!!!!!!
bszilvi25

Elan: akkor én is mehetnék már??? 35. hetet taposom!!
Na holnap kifaggatom a dokimat!! A védőnő mindig a 36. hetet mondja.
Én megyek amig bírok, ma megfogadtam, mert tetszett az egész. :wink:
bszilvi25

köszi csajok, asszem én is megyek pihizni
jó éjt és sok simizést mindenkinek
mára beígérte a férjecském hogy végig fog simizni meg masszírozni.nektek is ezt ajánlom egy kismamának kijár

Kép
Kép
eyi

Jó éjt Mindenkinek! Reggel jövök :wink:
bluebox

Szilvi, ki a dokid? Én Dömötörihez járok, ő a 35. betöltött hetet mondta. Szóval Neked szerintem jövő héttől aktuális (bocs a félreértésért, én mindig betöltött hetekkel számolok.)

Kép
elan

Elan: nekem a Márkus doki az orvosom!
Egyszer találkoztam a Dömötörivel még ott lent a rendelésen....

Csipisz: igen! De tudod, ami késik nem múlik!!!

Jó éjt mindenkinek!!!
bszilvi25

Ma voltunk dokinál, meg volt az újabb CTG, azt mondta tankönyvi görbét produkáltunk! :lol: Már volt méhtevékenység is, bár ebből még semmit nem éreztem. A strepto pedig negatív lett szerencsére. Holnap jön az utolsó labor. A Mg-ot még egy hétig szednem kell.

Ma sikerült beszélnem a szülésznővel is, nagyon aranyosnak tűnik, szerintem jól választottunk.

Mia - fájás para nekem is van, azt mondta a szülésznő, észre fogom venni, ha menni kell, ha már nem bírom elviselni a fájdalmat, ne a perceket nézzem. Egyébként nagyon szép lett a szoba!

Márti - akkor még várnotok kell ezek szerint, nagyon erősek a fájásaid?

Honnan tudom mikor megy el a nyákdugó és mikor van problémát jelző vérzés? Mi a különbség a kettő között?

Mindenkinek jó éjt!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok! Ezek szerint most mindeninek jobb éjszakája volt és tudtatok pihenni.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Jó reggelt Mindenkinek!

Képzeljétek, 2 hónap után végre sikerűlt aludnom :wink:
bluebox

Jó reggelt!

Nahát nem panaszkodás,de én 2x voltam pisilni az éjszaka.Amúgy nem fáj semmim csak a második után alig bírtam visszaaludni.Ennyi baj legyen. :lol:

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:15-kor.
hékás

Én is jól aludtam csak az orrom van bedugulva :( Remélem szülés után elmúlik. Ez elég kellemetlen , kb az utolsó harmadban alakult ki, ez miatt horkolok is éjszaka :(

Kép

Kép
[/url]
stella40

Mi a baj Hékás?

Márti jelöltelek iwiw-en.

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:16-kor.
hékás

Melike, köszi visszajelöltelek. Hékás, tényleg mi a baj?????

Kristóf baba úgy bealudt a tegnapi fészkelődés után, hogy ma még meg sem moccant :shock: :shock: :shock: Viszont a hasam majd leszakad. A fájások szépen folytatódnak :wink:
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:16-kor.
hékás

Hékás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne depizzzzzzzzzzzzzzzzz :roll: :roll:
Inkább vegyél nekem patiszont, sokat küldd el nekem, én meg megsütöm apának, ezt kért vacsira, meg taartármártást+rizs.
Nálatok mi lesz a kaja?
bluebox

Sziasztok!

Na remélem mindenkinek nagggyon szép napja lesz ma.

Kivételesen most én aludtam rosszul...1 órától fent voltam, keményedett a hasam időnként...nincs jelentősége...aztán úgy elkezdtem törni a fejem minden ügyes-bajos apróságon, hgy szerintem csak kicsiket bóbiskoltam. Na most nyomi vagyok :P

Tegnap voltam aranyos doktornénimnél...minden okés, méhszáj zárt, megrövidült, baba feje be van illeszkedve...ennyi. 8000 ft minusz a tárcámban. Jól elvagyunk 2 in 1.

Majd benézegetek még ma ...de dolgznom is kell.

Orsi,
hát akkor dokid elég tapintatlan...tuti tágított...de erről tájékoztatnia kellett volna. Sőt megkérdezni hozzájárulsz-e. Nekem Julikámnál követték el ezt a "kis segítséget" Köszi. Eredménye vérezgetés, napokig tartó fájástevékenység (tágulás nélkül) bizonytalanság, hogy akkor most szülök már vagy nem...és végül a rendszeres fájások beállásakor is mikor bementem szülni kiderült hogy a méhszáj gyakorlatilag még éretlen...ami utána jött, most nem részletezném.

Puszik

Dana

Kép
danaaia

Sziasztok!

Mia: nagyon szép lett a szobátok.

Lányok nincsen valakinek valami tuti aranyos képe lányos, amit majd el lehet küldeni e-mailen, ha megszületik a baba. Pl. Megszülettem és egy aranyos rajz. Mert nem találok sehol.

Éjszaka: nekem ma éjszaka kőkemény volt a hasam és a lábam is. ÚÚ alig bírtam visszaaludni! De amúgy hála istennek semmi bajom.

Egyébként én is attól félek, hogy az egyik éjszakai pisilés alkalmával elmegy a nyákdugó és nem veszem észre, mert tiszta kóma vagyok és sötét van... De egyébként engem is megnyugtattak, akik már szültek, hogy észre fogom venni, ha elindul a banzáj...

CTG: nálunk a 35. héttől csinálják!

Márti: még most próbálj aludni! :lol:

Költségvetés: én nem számoltam össze, de elég sok mindent kaptunk, de min. 100.000 Ft-ba fog kerülni!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Az utolsó hetekre mindenmki bedepizik?
Azt hittem csak én!!Sőt tegnap a dokinál is úgy láttam,hogy rajtam kivül mindenki vidám és problémamentes!!

Blue de jó neked,hogy ilyen nyugodt ember vagy...irigyellek :oops:
Vendég

Dana:nem bírom a vonalzódat látni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Bari, azért most nem vagyok "annyira" nyugodt, de még várok egy picit. Remélem tényleg nincs semmi baj, miért lenne????? Tegnap gyönyörű szívhangja volt Kristófnak, hopp...... megmozdult a drága :P :P :P :P A csoki meghozta a hatását :P :P :P :P :P
bluebox

BAri, mikor mész ma CTG-re?
bluebox

Andi ez jó lesz?

Kép
bluebox

De a STARTLAP oldalán, ha rákkatintasz a képeslap-ra, akkor rengeteget fogsz találni.
bluebox

Igazság szerint délelött van beirva a könyvembe...de a dokim 3-tól rendel!
Inkább du megyek,mert nem akarok sokat várni...és a nővérke azt mondta délután is tud ctg-zni attól független,hogy elvileg de van
Vendég

xxx
hékás

Akkor ezekszerint délután fogsz menni. Én is akkor mennék, amikor bent van a dokim, az tuti. Csak Ő tudna megnyugtatni engem, hisz csak Ő ismer. Gondolom ez Veled is így van.

Hékás: Örülök, hogy magadhoz tértél :wink:
bluebox

blue:igen én is vele akarok beszélni..olyan szar,hogy hetekig el sem lehet érni...ő ismer kivűl belül...és az összes terhességemet is ismeri..kétszer császározott.
Tudom,hogy a klinikán jó dokik vannak és azért normális pillanatomban szoktam magamat nyugtatni,hogy 3 orvos látta a ctg-met és mind a 3 tökéletesnek találta...
De ha belém bújik a kisördög akkor senki nem tud megnyugtatni...
Valahogy így érezheti magát Csiri is...ezért én nagyon megértem
Vendég

köszi Márti a képet. Néztem én is a startlapon, de nem találtam olyat ami tetszene. Te egyébként ma 'hivatalos' vagy dokihoz?

Hékás: mi volt a probléma?

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jaj Bari,
már eszembe jutott hogy tuti stresszellek vele....most vegyem le tényleg?

Na majd nem írok ma többet és nem látod, okés? :wink:

Te is a 35. hétben vagy ez tök jóóóóó.

Ja még annyit, hogy írtatok itt korábban a sok tej káros voltáról...hát én aztán sokat iszom, mert nálam a terhesség egyik tünete a tej kívánása nagy mennyiségben..nem is tudom megállni. De a vérképem meg tök jó, vasat nem szedek pedig.
Most is sok tejet iszom simán, kávéval, kakaóval...muszáj. És tuti többet iszom néha mint fél liter :oops:

Költekezés: én nem vettem SEMMIT...na jó két fürdőlepedőt, meg egy csomi pelenkát. Takarékos 4. gyerek. :lol: Ami kiadásom van az a doki meg a szülésznő.

Ja Bari,
én még nem is voltam ctg-n...csütörtökön megyek először...te meg már csomószor voltál....akkor én is irigy vagyok 8)

Na akkor eltűntem, Bari ne nézz oda a vonimra...

Kép
danaaia

Dana: ne tűnj el!!!!!!!!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:17-kor.
hékás

Jó reggelt!

Én is nagyon jól aludtam ma éjjel, még pisilni sem keltem fel.
Tegnap jót tett nekem a kis jövés menés, elaludni is alig bírtam.

Márti: örülök, hogy jól aludtál!

Hékás: fel a fejjel, majd a napsütés felold remélem, és jobb kedved lesz.

Ma megyek a dokihoz 1-re, kivi vagyok mit tudok belőle kisajtolni!!!!
(MINDENT TUDNI AKAROK!!!!!!)

Melike: képzeld a védőnő is ezeket a homeós bogyókat javasolta amit Te is írtál, csak ő még kiegészítette 1-2 dologgal szülés utánra. Ma ezt is megvitatom a dokival.
bszilvi25

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:17-kor.
hékás

homeos bogyók:

6 (vagy 35.héttől) héttel szülés előtt:
- MÁLNALEVÉL GYÓGYTEA: tágulást segíti. Reggel-este 1-1 bögre tea, 1 teáskanál teafű 2 dl vízben leforrázva, kb. 10 percig állni hagyva, utána fogyasztható, ízesíthető.

36 héttől:
- CAULOPHYLLUM THALICTROIDES CH30: tágulást segíti, 1x5 golyócskát elszopogatni.
- CIMICIFUGA RACEMOSA CH30: tágulást segíti, 1x5 golyócskát elszopogatni

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Bari, igazad van, ami a doki témát illeti. Tőlem is megkérdezték tegnap,hogy hívjanak egy dokit aki megvizsgál?????? Mondtam, hogy NEM van nekem dokibácsim, aki délután meg fog vizsgálni. Na így hazaengedtek. Tisztában vagyok vele, ha be kell majd mennem a korházba szűlni, akkor elsőkézből az ügyeletes doki fog megvizsgálni, utána fog csak beérkezni az ÉN dokim, akit én biztos nagyon-mnagyon fogok már várni, de azt is tudom, hogy lényegében semmit nem tehetnek, hisz rajta van a papíromon, a kiskönyvemben, hogy veszélyeztetett terhes, csaászározni.

Andi: Tegnap voltam dokinál, ma nem megyek :wink: Majd csak kedden.
bluebox

Abból kiindulva amit írtál, lehet hogy szerinte már nem is fontos találkoznotok, csak a szülésnél... NEM????
bszilvi25

én ezeket a dolgokat fogyasztom

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:18-kor.
hékás

Azért Hékás nagyon furi a dokid. Én aki ugye nem előszőr szülök, engem is már hetenként hív a doki. Te aki előszőr szűl, miért csak havonta?????????? Ez nekem magas. Magánrendelőbe jársz, vagy a korházi rendelésére?
Nem paráztatni akarlak, nehogy félre értsél. Gondolom teljesen nyugis terhességed van, ezért nem "kíváncsi" Rátok, csak szerintem normális dolog lenne mindenkinél, az utolsó hónapban a heti vizsgálat?
bluebox

Márti: és keddig otthon vársz?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

húúú de rég volt enyém a laptető

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:18-kor.
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: