A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Márti:pü.

Kép
melike

Mármint, hogy-hogy kettő????
bluebox

Na, befutottam. Teljesen lefőttem, nagyon meleg van kinn.
Apucit vittem tanfolyamra, ha esetleg itt az idő tudja hová kell velem rohanni... :lol:

Körbevezettek minket a kórházban, még szegény vajúdó mamikhoz is benéztük... :shock:
csipisz

Bari, 1 gyerekem van most MÉG :wink:

Megfürödtem, Apa hazajött, megyünk dokibácsihoz. Szorítsatok Nekünk :wink:
bluebox

Tényleg Andi, írtad is hogy hova mentek. Tényleg nagyon szita az agyam, nézzétek el nekem. :cry:
bluebox

Márti: Semmi gond, én is vagyok így... ahogy egyre nagyobb
a bébi, én annál feledékenyebbé válok :lol:
csipisz

Márti: jól látom hogy a kisfiad alig fér be az ajtón??? :D
tisztára mint az én kisöcsém... :lol:

tudjátok mi a legújabb parám? hogy nem fogok rájönni hogy mikor fájok. :roll:

Szilvi: örülök hogy bevált a mganézium, mondtam én! ;)

mia_snow

szita agy: tegnapelőtt itt volt az öcsém délelőtt, kb 3-szor szólt rám hogy hol van már a kávéja... 1,5 óra alatt elkezdtem megcsinálni néhányszor, aztán hol a telefon csörgött, hol egy kis franciadrazsét KELLETT ennem, ... szóval mindig közbejött valami, ami miatt elfelejtettem kávét főzni. az eheti teendőkről pedig listát írtam, biztos ami biztos. :roll:

mia_snow

Mia, épp most jöttem haza szülésfelkészítőről, és a szülésznő azt mondta, ha megkezdődnek az ötperces fájások és már apával is egyfolytában veszekszünk akkor ott már bizti lesz valami. :lol: :lol: :lol:
csipisz

hehe, ez jól hangzik, de nekem még sose fájt semmim. még menstruációs görcsöm se volt sose. szóval hogyha akárhogy is, de a hasam-környékén fáj, akkor már az az?

szombat délelőtt volt olyan, hogy néhányszor vmi húzódás-féleséget éreztem, köldök fölötti részről indult, és a fenekemig (!) tartott.... anyunak mondtam, de ő is csak a szemeit meresztgette. :D

mia_snow

Neked is valószínűleg jósló fájásaid vannak, nekem már egy hete megkezdődtek, néha majd kiugrik a szemem. :lol:
Kinek milyen.
csipisz

Sziasztok, megjöttem :cry:

MÉG MINDIG SEMMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UGYANOTT VAN, AHOL EDDIG VOLT!!!!!!!!!!

Én ebbe beleőrülök :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Fáj, nagyon fáj :cry:

Pénteken is CTG-re kell mennem, már el is intézték az időpontot!!! Holnap 10-kor kell a dokit hívnom, hogy milyen lett a vérkép eredményem :cry:

Na most én tünök el egy picit :cry:

Mia: Igen jól látod, olyan nagy a "pici" fiam :P
bluebox

Márti, nem iszol te véletlenül málnalevél teát? van egy ismerősöm aki nagyon fájt tőle, mégis a 42. héten úgy indították be neki a szülést, mert nem történt semmisem. ahogy elhagyta a teát, már nem is fájt annyira. vagy pl magnézium: az én dokim javasolja hogy a legvégéig szedjem...

mia_snow

ja és íme a hosszú hétvége eredménye:
Kép

illetve nemcsak ez, mert végülis az egész lakás ki lett festve, nagytakarítva. :D
holnap kezdek mosni, vasalni. meg városházára menni a házassági anyakönyvi kivonat másolatáért, meg délután dokihoz.

mia_snow

Mia: Nem iszom málnalevél teát, nem szedek semmi homeopátiás bogyót sem, magne B6-ot szedek, napi 2-t, meg 1 gravidát, meg 1 ferrofolgammát. Ennyi.
Csini nagyon a babalak :P
bluebox

Sziasztok!

Már én is itthon. Védőnőnél voltam, meg holnapra vásároltunk apósommal 1-2 dolgot. Remélem azért haza engednek...

Márti kitartás! Nemsokára túl leszel rajta!

Kép
wvikka

Mia!

Csodaszép a szoba! Nálunk is narancssárga lesz a babaszoba ha elkészül. :)

Kép
wvikka

Márti, Bari
Jóképűek a fiúk :lol:

Mia
Klassz helye lesz a babának :lol:

Kép
Kép
Kép
Vendég

Szép méret Gigi :wink:
Én megpróbálok egy picit aludni, hátha sikerűl. :wink:
bluebox

Szép a hasad Gigi az enyémen is ilyen ferde a csík :wink:
ez a divat :lol:

Lányok én azt találtam,ki,hogy holnapig nem alszok,mert reggel megint nem fogom érezni ahogy mozog...mert ha alszok akkor ő is..
A férjem nem kultiválja az ötletemet...de én komolyan gondolom
Vendég

Mia : nagyon szép lett a babaszoba... bárcsak már én is itt tartanék.

Márti: nekem a doki napi 6szem magneB6ot javasolt. Bár mondjuk én nem ismerem azokat a gyógyszereket, amiket még szedsz.

Gigi: ez már tényleg gigaméretesedik. :D
csipisz

Sziasztok!

Köszi Hékás a hiányolást, de ne izgulj, nem előzlek meg. :wink: Hajtok arra, hogy egyszerre legyünk bent. :lol: Bár nem tudom mi lesz, mert bár fájások nincsenek, de a vérnyomásom nagyon felment. :roll: Nem adott a doki több időt a vérnyomás házi rendezéséhez: kaptam Dopegytet. Egyelőre 3*1-et kell szedni és minden nap vérnyomás mérésre visszamenni. Csütörtökön májfunkció és annak függvényében megbeszéljük a továbbiakat. Ja, 150/100-at mértünk ma. Azt mondta a doki, hogy ez bizony egy sunyi, alattomos toxémia. :(

Nálam csak egyszer volt kint a védőnő, kínáltam őt, de nem kért semmit.

Blue! Merrefelé laksz? Merthogy én is kispesti vagyok. Én a Kossuth tér közelében.

Én is írtam kezdettől, hogy mennyit költöttünk a "baba-project"-re. Eddig 400.000 ft-nál tartunk. :shock: :shock: Ebben benne vannak a ruhák (kaptunk valamennyit, de sokat vettem, turis nincs közte), ágyneműk, lakberendezési cuccok (bordűr, függöny, lámpák, stb) bútorok, autós ülés, játszószőnyeg, kád, orrszívó, szóval minden, ami egy első gyerekhez kell. Benne vannak az összegben a genetikai vizsgálatok is, a korom miatt többször is csináltak és az mindig fizetős helyen volt. Amire nem kellett költeni az a babakocsi, a mellszívó, mert ezeket kaptam és a terhesgondozás, mert az sztk-ba jártam. Szóval csodálom azt, akinek ennél kevesebből kijött, mert ténleg semmi luxust nem vettünk, csak ami kellett. Mondjuk a gyerekszoba teljesen bútorozatlan volt és csak a bútorok 180.000 ft-ba kerültek. :roll:

Mia! Nagyon csini lett a gyerekszoba! :lol:

Kíváncsi vagyok, hogy a júniusi kismamik közül hányan lesznek (leszünk?) májusiak! 8)

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

köszi a dícséretet :)

költségvetés: a nagyobb dolgokat használtan kaptuk, pl babakocsi, kiságy, fürdető állvány+kád, pelenkázó, ilyesmik. + kaptunk annyi ruhát, hogy ha nem lennék ilyen lágyszívű, talán nem is kéne vennünk neki, na de hát mégis, na. :D még takarót, kifogót is kaptunk, szóval venni a következőket kellett (már megvannak):

- mellszívó (12 000)
- pár csomag pelus (dm-es newborn és mini) (kb 3-4000?)
- falra a festék és a bordűr (15 000)
- pelenkázó táska (használt, de pont olyan amilyet szerettem volna, 4500)
- apróságok, mint pl játszó cumi, porszívós orrszívó, textilpelus, ilyesmik (5000)
- ruhák (10 000 ft)
- doki (kórházban eddig 10 000 borítékban, + magánrendelésre 1szer hívott, az 6000 volt, de holnap megyünk újra...)

más most nem jut eszembe. ahogy elnézem a költségeket, súlyos százezreket spóroltunk. :shock:

mia_snow

Bari, ne csináld ki a babócádat. Aludj éjszaka, Neki is kell pihenni :cry:
bluebox

Nekem
babakocsi 40000.-
kiságy pelenkázó 38000.-
ruhák kb 20000
takarók huzatok 10000.-
pelenka cumi apróságok 15000.-
orvos eddig kb 100000.-
még a szülés 80000,hetente 5 ezer ctg-re,nekem betét nagy bugyi,
szobába apróságok hátravannak
Vendég

Ja és a férjemnek minden eggyes kiesett napja össz kb 100.000
Vendég

De ebben nincs benne a havi 5 ezer magnézium,a hüvelykupom,elevit
basszus ez kemény :twisted: :shock:
Vendég

Én inkább össze sem számolom. Pedig nagyon spórolósra vettük a figurát :wink: De a legtöbb amit eddig kifizettünk, az a doki. Most meg pláne. Heti 8000 :cry:

Montana: írtam üzit.

Csiriről valami hír???????? :shock: (szegény, már biztos nagyon sokat csuklik, csuklott és csuklani fog)
bluebox

Ezeket a költségeket én össze se merem számolni!! :shock:

Dana!
Jól emlékszel,pedig már jó régen volt! Igen,én véreztem az elején egy vizsgálat után.De nem tudjuk,hogy mitől!
Egyébként lehet,hogy tényleg tágított rajtam a doki,de ha így is tette,bizonyára csak önszorgalomból... :roll: :roll:

Bluebox!
Nem semmi a görbéd!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: Ezzel már tényleg szülnöd kellene!!Fájások? Hány percenként????Méred???
Írtad,hogy szeded még a Magne B6-ot?? Minek? Nekem azt mondta a dokim,hogy a 36.héttől a vason kívül semmit se szedjek.
A Magne B6-nak ugyanis izomlazító hatása van,tehát nem fogsz "fájni"!

Én egyébként jobban érzem magam mint valaha.Fájásnak nyoma sincs... :? Vagy majd éjszaka megint? Majd reggel jövök megint panaszkodni,hogy nem aludtam.Azért ez így kicsit uncsi,legalább aludni tudnék... :wink:

Mia!
Meseszép lett a babaszoba!!!!!! :D Ugye milyen jó érzés odaaállni nagy pocakkal a kiságy mellé és simizni a takarót????????
Én majd minden nap ezt csinálom. :oops: :wink: Jó érzés megnyugodni,hogy minden kész a baba fogadására!! :D :D
Ja és nekem elhiheted,észre fogod venni,ha fájni fogsz,hacsak nem tartozol bele abba a ritka kivételbe,akik fájdalom nélkül szülnek. :wink: :wink: :wink:

Kép
orsitigris

Hú,nem semmi összegeket írtok!Sajnálatos,hogy egy gyerek ennyibe kerül.Pláne akinek semmije sincs,és mindent meg kell vennie.
És a dokinál hagyott pénzről ne is beszéljek!
Tényleg Bari neked miért kell fizetned a ctg-ért?
És tényleg alukázzál éjszaka,hisz az senkinek nem lesz jó,ha kimerült leszel!Holnap megint mész ctg-re,ez azért megnyugatató,és ma is minden rendben volt a babáddal,és ez így is marad!!!

Márti,
sajnálom,hogy ilyen fájdalmasnak éled meg a jóslófájásokat,mert mivel nem változott a méhszájad,valószínű"csak"erről van szó.Kitartás,tudom mondani könnyű! :roll:

Szép estét mindenkinek!

Timi
timiban

Ja és Márti a magnéziumot már ne szedd! :wink:
timiban

Nem önszántamból szedem a magnéziumot, de olyan katonásan kikérdez mindig a doki, hogy SZEDI A MAGNÉZIUMOT??????????? Most is megkérdezte. Én már abba akartam hagyni, de nem engedte.

Orsi: Azt hiszem ugyanúgy jártam ezzel a terhességgel is, mint az elsővel. A joslófájások iszonyatosak, tágulni meg semmit. Bár császároznak, de akkor is meg kell hogy induljanak a dolgok. Pénteken megint CTG :cry:
bluebox

Hát én valamiből kimaradok!!
Blue milyen görbéd van és hol???
A múgy ma kérdeztem a klinikán nst és ilyen fájásmérés amiről ti beszéltek NINCS!!
CSAK CTG!!Szóval ha lenne fájásom arról sem tudna senki...

ctg-ért nem fizetek,de mivel minden alkalommal kell a dokimmal is találkozni,neki adni kell a tarifát
Vendég

Én még mindig napi 3x2 magnéziumot tolok, a dokim nem mondta, hogy ne. Ráadásul csak két hét múlva találkozunk újra, és jövő csütörtökig szabin lesz. Szerintetek önkényesen csökkentsem?

Kép
elan

Bari: 302. oldal, a mai CTG-m. Nem akartak előszőr hazaengedni a korházból, hívni akartak egy dokit, aki megvizsgál. Mondtam, hogy jüól vagyok, csak fájok a dokimmal meg délután találkozom. Még hozzád is intéztem azt hiszem azon az oldalon pár szót :cry:
bluebox

Megdöglenék 2 hétig ctg orvos nélkül
Vendég

Timi: Írtam pü-t.
bluebox

Hát igen sajnos az én ctg-m nem ilyen...és lajikusként is látom,hogy a ted Blue jobb :(
Nekem 10xekkora kilengések vannak 10x sürübben....

és 100 és 180 között vannak...
Vendég

A baba szívveréséről beszélünk most? Nekem is lecsúszott egyszer, mert elmászott Kristóf és lecsúszott a tappancs. Az alsó görbe pedig a fájásokat mutatja. Szép egyenletes az is :cry: A doki mondta, hogy szép joslófájások :wink: JÓSLÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hogy fog kinézni, ha már nem jósló lesz? Összehasonlítottam az első gyerekem CTG-jével, tökre így néz ki, és még időben is ugyanott vagyok. Ha így haladok, akkor tényleg csak 3 hét múlva szülök?????? :shock:
bluebox

Bari, nálad van a mai CTG is? Ha igen, nem akarod megmutatni?
bluebox

Blue az orvos nem engedte hazahozni...
Berakta az ottani mappámba :twisted:
azt monta jó és ennyi..holnap ismétlés...
De nem vagyok nyugodt...ha annyira jó miért kell egy nap múlva ismétlés???
Annyit mondott kicsit többet mozgott mint az átlag de ez nem baj
Vendég

Szerintem a dokid is szeretne megnyugtatni, hogy minden rendben van odabent. Na meg nem akarok tapló lenni, de mivel írtad, hogy ilyenkor mindig adsz neki 5000-t, hülye lenne kihagyni. Még az a szerencsém, hogy az én dokim 1héten, csak egyszer rendel. Különben mehetek egy másik kerületbe, az SZTK-ba, ami katasztrófális állapotu sajna és nem is nőgyógyászati rendelő, hanem onkológiai. Na mind1. Szóval, ha a doki azt mondta, hogy rendben van, akkor légyszi hidd el neki, átverni biztos nem fog. Ha bármi probléma lenne Veletek, már valszeg befektetne a korházba. Azt meg ugye nagyon nem szeretnéd. Beszélgettél már a dokiddal őszintén a félelmeidről?????????? Biztos vagyok benne, hogy meghallgatna és meg tudna nyugtatni Téged. És légyszi tényleg aludj az éjszaka, hidd el a Babádnak nagy szüksége van rá. Szegényke, állandóan stresszeled, hogy nem mozog.
bluebox

Ez nem az én dokim volt!!
És a múltkori sem...
Ezeknek nem adok...
Csak akkor adok amikor kimondottan hívnak és az én dokim van hetente egyszer..
a magán ctg akcióimról nem is tud a dokim és idegenek meg nem adok lóvét csak néha
Vendég

Megjöttünk!

Voltunk szülésfelkészítőn a János kórházban. Hát? Elkezdtem legalább..... Apa amíg várt lent, találkozott a dokimmal is, aki nagyon örült neki, hogy járok ilyenre.... 8) 8)

Mia: nagyon szép lett a babaszoba!!!!!!! :D :D :D
bszilvi25

Mire jó a szülés felkészítő?
Vendég

Hogy legyen némi sejtésem a dolgokról!!!! Úgy általánosságban.
Aztán biztos jó sok dolog nem úgy fog történni, ahogy ott mondják, de némi táppontot ad. Én nagyon parázok, úgyhogy megyek......
Ha jól jön ki és a 40 hetet kibírja a kisasszony odabent, akkor az összes előadáson ott tudok lenni.... :D :D :D
bszilvi25

No Bari, akkor én most nem értek mindent. Te ma privát CTG-n voltál, és erről nem is tudott a dokid?
bluebox

Barika
Tessék aludni!
Szegény gyerek :cry:

Mi nem olyan sokat költöttünk most... talán 30000-40000-t... persze, második gyerek... szintén nyári... :wink:

Dokinak még nem adtam semmit...
Vendég

Szilvi még az első okosítás volt? :)
csipisz

sziasztok!

most akkor a ctg a 36. héttől van?mert már teljesen belekeveredtem a ctgbe meg nst.be.a ctg nézi a baba szívét, meg a mozgásokat is? gondolom már százszor kibeszéltétek, de akkor az nst.n mit néznek és az mikor van. az jó, ha én most pénteken megyek először nstre?

Kép
Kép
eyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: