Halihó!
Most van egy kis időm végre írni!
Kint vagyun az udvaron, Liliána szunyál a babakocsiban. Vettem rá szúnyoghálót, hogy ne lepjék szegényt a bogarak, de így is vadászrepülő méretű dongókat kell hajkurásznom, mert rászállnak a hálóra és ott nézegetnek...
Egy fél órája felébredt és úgy tépte a szúnyoghálót, teljes gőzzel, azt hittem elszakad. Bemérgesedett, hogy rátettem a kocsijára, mert nem látott ki rendesen. Pedig nagyon vékony anyagból van, de mégis zavarja.
Vera!
Sok mindentől lehet ez a nyűgösség. Fogzás, front, melege van, fáj a pocija, stb.stb. Nálunk most az van, hogy egyik éjjel 1-szer kel fel, másik éjjel 2-szer. Ma pl. egész hajnalban pukizott, legalább 4-szer ébredtem fel arra, hogy nagyokat rotyogat és nyög. De kaki nem jött, csak a szelek
Ma pedig fél 1-kor evett, egy óra múlva felébredt, és fél órán keresztül ismét durrogatott és úgy sírt minden pukkanásnál, aztán mikor befejezte, egyfolytában vigyorgott, megkönnyebbült szegénykém.
Csak azt tudnám, hogy mit ettem olyat, ami felfújhatta?
A múltkor akartam reagálni arra, hogy a doktornőtök majdnem rávezetett titeket a tápszerre, de aztán nem volt időm írni.
Hát elég szomorú, hogy azért cseszegetnek egy anyukát, hogy sokat hízik az anyatejes babája. Hol járt az illető egyetemre? Valószínű olyan helyen, ahol egy dundi kisbaba sincsen...
Én is csatlakozom Mamackához, hogy anyatejes babát nem lehet elhízlalni!
Mi most tartunk pontosan 3 kg hízásnál, 3 hónap alatt, ami átlag 1 kg havonta. Nem mindig fog a baba sokat hízni, csak az első fél év a látványos, utána már van tartalék, kevesebbszer eszik, stb.
Azt meg, hogy hány percig eszik egy baba, egyáltalán nem szabadna befolyásolni. Kinek mi esik jól.
Felnőttek között is van olyan, aki 1 órán keresztül eszik egy fogást, de olyan is, aki 10 perc alatt kettőt. (gondolom csecsemőkorában is hasonlóan evett az illető...)
Szóval szerintem többet ne hallgass ilyen helytelen tanácsra, csak a saját ösztöneidre. Ha jó a babádnak a sok szopizás, nyugodt és jóllakott tőle, akkor nyugodtan etesd annyiszor és addig ahogy ő kívánja. Baja nem lesz tőle, az tuti!!!
Viki lányom is látványos hízó volt (mondjuk Lili már lekörözte), mégis egy kis vékonyka, csini kislány lett belőle, pedig most is rengeteget eszik.
/Esetleg a dr.nőt támogatja valamelyik tápszergyártó cég??!!/
Nálunk most már csak napi 1-szer van kaki, de előfordul, hogy 2-3 naponta jön csak. Úgy látszik, ez már így is marad.
Mondjuk Vikivel sokkal vészesebb volt a dolog, mert ő 6-7 naponta kakilt csak, akkor is csak hőmérővel, vagy kúppal tudtuk előcsalogatni belőle
Vikci!
Remélem a Chamomilla fog használni a kisfiadnak! Nekem Vikinél nagyon bevált.
Egyébként Boldog 3. Hónapot nektek!!!
Amúgy köszi a drukkokat, a vizsgákkal, meg a sulival már kezd tele lenni a hócipőm....
Viki és munka mellett sem volt egyszerű, de most hogy Lilike is itt van, így már extra megterhelőnek érzem. De már csak egy évem van, nem akarom félúton abbahagyni.
Ez a félév húzós csak, mert most még Lili pici, sokat szopizik, nem tudom nagyon rábízni még senkire hosszú ideig. A következő vizsgaidőszakban már 10 hónapos lesz, akkor azért már könnyebb lesz talán.
Most sokszor úgy érzem, hogy semmire sincs időm, mindent rohanva csinálok, tanulni majd lopva fogok. Még az a szerencse, hogy Viki oviban van a vizsgaidőszak végéig, mert ha még ő is itthon lenne, akkor kész lennék totál. Így csak közepesen vagyok kész...
Nem akarok most itt vallási topikot indítani

, de volt már valakinek keresztelője? Ha igen, hogy viselte a babuci?
Nekünk június 14-én lesz valószínűleg, remélem nem lesz nyűgösködés és "éppen akkor leszek éhes" állapot!
Meri, Zsu, Szili, Bchris, többiek, merre vagytok????
Gyönyörű, napsütéses napot mindenkinek!
Kata