A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Vikka: A felső a baba szívhangja, az alsó a méhtevékenység. Azok a 100-as kiugrások a fájásokat mutatják. Egy ilyen CTG 20 perces. Kb 5 percesek ezek a mérések.
bluebox

UH-n is voltam. Írjam az eredményeket????
bluebox

Uhh. Akkor Te is mindjárt szülni fogsz? Mi lesz velem itt Nélkületek?

De nagyon izgi!!!! :lol:

Lassan kezdődik a baba zápor... :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
wvikka

Igen!!!

Kép
wvikka

Státusz: Med.v.fekvés. BPD 95 mm, Th 90 mm. mellső falon fundusban tap.lepény. FL 72 mm. átl.-nál vmivel kevesebb magzatvíz. Norm.flow.

Diagnózis: Veszélyeztetett terhesség medencevégű fekvés.
bluebox

És akkor ebből mi lesz? Császározni fognak?

Kép
wvikka

Igen. Császározni fognak, ezt már biztosan tudom 2 hete.
bluebox

És mit mondtak? Gondolom nem várják végig, pláne nem ezután a CTG után...

Kép
wvikka

Orsi, sorstársad lettem :wink: Ha nem akarsz nyílvánosan jajogni, jajogj nekem :wink: Aztán én is jajongok Neked :wink:

Vikka: Ha mi elmennénk esetleg szűlni Orsival, akkor Te nem fogsz egyedűl maradni. És egyébként sem biztos, hogy mostanában megyünk :wink:
Olyan sokan vagyunk itt, hogy majd nyugtatgatjátok egymást na és persze szórakoztatjátok is.
És vigyáztok Barira, mert szegény mostanában nagyon-nagyon depis. Bár az Ő helyében valszeg Én is az lennék.
Remélem semmi baj nincs Velük.
bluebox

A dokim még nem látta, csak délután 5-kor fogja. A CTG-s nő kérdezte, hogy vizsgáljon-e meg egy orvos, de nem kértem belőle, hisz délutánig csak nem lesz semmi baj??????
Azt mondta a doki, ha elkezdődnek a fájások és a méhszáj kinyílik akkor kiveszi a babát, mert a súlya már bőven megvan, és elvileg ugye a 37. hétben tartunk. Egész pontosan 36+4 nap.
bluebox

Márti: nekem is mindig ezt a 3 adatot nézi a doki!!! :( :( :( :(

Most jól felhúztam magam!!!!
Kihívtam a Waillant-ot , hogy a cirkót nézzék meg (éves karbantartás)
és időpontom holnap 10-14 közöttre szól!!!! (ez még múlt hét szerdán volt kb)
Ugye utána (csütörtökön) mondta a dokim, hogy menjek holnap hozzá 13-ra!
Most gondoltam, kérek akkora szívességget a kedves Waillanttól, hogy 10-12 között jöjjenek ide. Hát nem tudták elintézni.
Mondtam a nőnek, hogy miért kérném, akkor sem.
Megköszöntem, és kértem akkor ki se jöjjenek!!!!!
Rohadt szemetek!!!! Aztán ha nem telefonálok oda, akkor simán ideért volna a szemét 10-re. De nem hergelem magam. Már kihívtam péntekre a Bravó gázt. Legalább olcsóbbak is.
bszilvi25

Felhívtam Apát, elmondtam mi volt a korházba, arra kért beszéljek Kristóffla, hogy bírjon ki még 8 napot. Mondtam neki, hogy én megpróbálom, de azért ne legyen nagyon mérges, ha mégsem így lesz. Mondtam, küldök neki sms-t ha eltűnnénk a korházba, nehogy azt feltételezze rólam, hogy bulizni mentem :wink:
bluebox

Szilvi, ne húzd fel magad :wink: Tudod, attól nem lesz jobb :cry: Tudom, könnyű mondani :wink:
bluebox

:?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:54-kor.
Vendég

Még csak most tudatosult bennem amit írtál!!! Lehet, hogy Te is babázol hamarosan? Kiváncsi vagyok, mi lesz a dokidnál du!!!!
Oda úgy mész, hogy mindenképp hazamész még????? Tehát nem cucccal?!?!?!
bszilvi25

Hm... most én nem értem. Nekem csak 1 görbém van, nincs ilyen alsó, ami a méhtevékenységet mutatná. Akkor ez most mi?

Kép
elan

A dokitól mindenképp hazajövünk, mert nem a korházba megyünk. Gondolom azt fogja mondani, hogy ha a fájások erősödnének, vagy elfolyna a magzatvíz, akkor menjünk be a korházba. Na, majd akkor megyünk!!!!!! Igen nyugodt vagyok, azt hiszem. Nem akarok stresszelni, az Kristófnak sem lenne jó. Azért szerettünk volna várni még legalább 8 napot, hogy ikrek jegyű legyen a babó :wink: (nem minden áron, azért ennyire hülyék nem vagyunk. Apának május 31-én van a szülinapja egyébként. Szép ajándék lett volna, bár ki tudja még lehet.)
bluebox

Bari,Márti
írtam nektek pü-t,de még mindig nem küldte el ez a fránya babanet.A kimenő fiókomban tanyázik.Nem értem miért?Remélem időben megkapjátok! :roll:

Márti,
szépek a görbéid! :wink:

Timi
timiban

Halihó!

Micsoda dolog...mindenki szülni készül már???? Héééé

Orsi,
azt nem értem, adokid miért piszkálja a méhszájadat ilyen agresszívan...lehet hogy rossul vettem ki, de mintha itt vizsgálat örve alatt kicsit tágított volna? Ezt megbeszélte veled, vagy csak önszorgalomból tette? Ha jól rémlik neked volt még az elején, hogy úgy megvizsgált, hogy véreztél kicsit? Ha keverlek valakivel akkor bocsika. Simna szülésre készülsz egyébként?

Bari,
édes Barikám, hát megint mi a baj? Nekem is volt leszúrás a fiamnál anno a CTG-n, de ahhoz hogy az bajt jelezzen nem egy leszúrás kell és nem egy pillanatig tart...én tudom, nekem vlt ilyenben részem...és él a fiam és egészséges. Nyugi jó? Bár már lehet bent vagy ctg-n.

Márti,
hát te is beelőzöl??? Még ilyet...nekem már csak 16 napom van de én tök jól vagyok...jól alszom, nem fájok...Dátumot kéne cserélnünk? :D

Timi,
igazat adok neked hogy tisztázni akartad a kollégák helyzetét Csirit illetően...de az tényleg érdekes hogy adtak ki infót...de ez mondjuk nem a te problémád...nyilatkozni mindenkinek kell, hogy rá vonatkozó személyes adatot kinek adhatnak ki. Adatvédelmi vitába lehet bonyolódni, de nyilvánvalóan nem érdemes...ennek az útjai még nem járatódtak be rendesen Magyarországon. Tényleg olyan izé szitu ez is, most megkérdezzük telefonon hogy hogy van, egy jóérzésű ember mndaná azt, hogy nem nyilatkozhat? Mereven értelmezve a szabályt ezt kéne mondania...és attól kinek jobb? Másrészt meg elég a mondat elejére egy "szerintem, én úgy gondolom, véleményem szerint" előtagot tenni és máris nem személyes adatot mond hanem magánvéleményt az meg nem sérthet személyiségi jogot...na akkor megint helyben vagyunk.

Ma én is megyek dokihoz, kenetvétel lesz...meg felteszek neki pár kérdést a szüléssel kapcsolatban és lepengetek 8ezret...jó program. Nem fogom engedni hogy macerálja a méhszájam.

Jaj még semmi ebéd nincs a láthatáron...ötletem sincs. :(

Puszi nektek

Dana

Kép
danaaia

Most látom,hogy Márti a tied már elment,de Barié nem,pedig neki már több,mint egy órája írtam!
Nem igazán használom a pü-t,inkább mailt írok,ha priviben szeretnék vmit,ezért nem értem,hogy azt miért nem küldi el?
Talán Bari postaládája van tele?
timiban

Timi, én már válaszoltam is Neked. Lehet, hogy azért nem megy el, mert nincs a gépnél????? Lehet, hogy most jó nagy baromságot írtam, csak találgatok.
bluebox

Dana, ha gondolod cserélhetünk dátumot. Attól tartok egy picit, hogy ugyanugy fogok járni ezekkel a fájásokkal, mint az első szülésemnél. 1 hónapig szórakoztatott a gyerkőcöm 10 illetve 5 perces fájásokkal :cry: Kristóf baba, csak nem lesz olyan.
bluebox

Timi: addig van a kimenő fiókban, amig el nincs olvasva.
Ha Bari is elolvassa, akkor az elküldöttek közt lesz :wink: :wink:
Ezt nekem sem volt egyszerőű kitalálnom még az elején :?
bszilvi25

Dana,
igen elég kényes szitu ez.Mert telefonon nem igazán beszélhetsz semmiről,mert nem tudhatod ki van a másik végén.De a magánvélemény,ahogy te is írtad,nem sért jogokat.És tényleg nem jutottam olyan infóhoz,amivel vissza lehetne élni,vagy bármi konkrétat elmondott volna a kolléganő.Azt,hogy kint van osztályon,nincsenek fájásai,mindketten szakmai szempontól jól vannak,ezzel nem mondott semmit,amivel sérthetné az adatvédelmi és emberi jogokat.
Nyilván egy lelet,vagy bármilyen személyes info kiadása tilos telefonon keresztül.
Mondjuk a kollégáim akik tudják,hogy velem beszélnek azért elmondják a leletemet a telefonba!

Különben meg nem tartom magam etikátlannak!És akik ismernek azok sem!Inkább olyannak aki utálja az igazságtalanságot,és a mellébeszélést!

További szép napot,és jó pocakosodást kívánok mindenkinek!

Timi
timiban

Szilvi köszi! :wink:
timiban

Képzeljétek, meglátogatott egy Babanet-es csajszi. Írogatok egy másik topicba is, itt a kispestiekkel levelezek, és ma erre sétáltak, és meglátogattak. Nagyon jól esett a lelkemnek. :wink:
bluebox

Sziasztok!

Nagyon izgi, hogy így beibdultatok!!! Én nagyon drukkolok, hogy a jövő hétvégi költözés utánig kihúzzam s züléssel. Utána már jöhet a minimanó!!:)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Orsi: Ugye nincs semmi baj, biztos pihizel :wink: Azért néha jelentkezz be, hogy nincs semmi bajod :wink: Nagyon szar ilyenkor egyedűl lenni :cry:
bluebox

Na,megjártam a boltot,dokit,postát.Nagyon meleg van!Tök jó!
Képzeljétek a postán sokan voltak,még volt előttem 3 ember,mikor a mellettem lévő sorban egy nő szólt,hogy menjek elé nyugodtan és fizessek (ő volt soron).Annyira kedves volt és úgy meglepődtem,de jól esett! :oops:

Nahát Márti,már te is!?Mi lesz velünk?
Végülis ez normális,de nem gondoltam volna,hogy a júniusi topic már május közepén beindul.

Kép
melike

Melike: Majd délután kiderűl, hogy én is, vagy nem? :shock: Dokibácsi megvizsgál, aztán dönt. Az éjszakák, a számomra teljesen feleslegesek, mert már 1 percet sem tudok aludni. Ma pl minden órában pisilni mentem. És mindig félkor :wink: Kristóf baba gyurmázza alul a pocakomat. Már nagyon kíváncsi lehet :wink:
bluebox

Sziasztok!

Bébibumm lesz a héten? :D
Kutyául elfáradtam, ma megcsapoltak...életemben nem szurkáltak még ennyit, mint terhesség alatt.

Megvettem a babakocsit. Hát ilyen tanácstalanságot...Ennyi fajta kocsit... és döntsd el melyik lesz a jó. :lol:

Ma együttszülés tanfolyam lesz. Kíváncsi leszek, ezen mondanak-e valami újat, mert az első előadáson csak szövegelés volt. Nem baj, legalább apa örülni fog, hogy sokat kell ülni. :lol:

További szép napot nektek!
csipisz

Szia Andi!

Babakocsiról fénykép??????? Kapunk?
bluebox

Sziasztok!

Ikrek jegy - a párom ikrek, nem nevezném örökmozgónak, inkább a nyugit szereti, egy könyvvel el van egész nap, viszont szerintem az ikrek jegyű érdeklődő, mindenre nyitott, okos, társasági ember, szellemi beállítottságú és örökmozgó. Ő is ilyen, kivéve az örökmozgóságot, de az gyerekkorban megvolt. Ha rá fog hasonlítani a kisfiunk, nem lesz egy perc nyugtom sem és tele leszünk sérülésekkel. :wink:

Légzésfigyelő
- egyetértek Timivel teljesen, nekünk van, saját megnyugtatásra, bár tudom egyik kockázati tényező sem áll fenn nálunk és kicsi a valószínűsége is az előfordulásnak. tanfolyamon voltunk, így tudom mit kell tenni. Azt is megértem és elfogadom, ha valaki nem vesz, mi így döntöttünk.

Orrdugulás - ennek van köze a terhességhez? Nálam állandóan van, vagy én is allergiás leszek?

Bari - remélem nincs gond és mindent rendben találnak, ma mi is nehezen indultunk be. Éjszakai mozgás nincs és nem is hiányolom, néha picit érzem, ha felkelek és visszafekszem, gondolom elhelyezkedik, de ennyi, nem is tudnék aludni, ha mozogna.

Orsi - nyákdugó? Akkor már tényleg csak napok kérdése, max. egy hét. Szorítok nektek!

Babacucc
- én vezetek egy listát, először arra készült mit kell venni, aztán került mellék egy árlista is, kíváncsi voltam a végére. Hát durva. Nekünk tényleg mindent venni kellett, semmit nem kaptunk, így jött ki kb. 340 ezer, ebben nincs benne az őssejt és a doki minden alkalommal + a szülés és a szülésznő, a receptek és a kismama ruhák. De már tényleg mindent meg vettünk.

Szilva - kitartást nektek, sajnálom, hogy be kell mennetek, otthon azért másabb lenne.

Stella - sajnálom, hogy egyedül vagy én is útálom ezt, bár a páromnak csak céges vacsijai vannak, holnap is lesz, de onnan is elég hazavárni. Pedig a kórház tőlünk 10 perc sincs autóval. Mégis szeretem, ha itt van velem, így a végén...

Védőnő - az enyém szuper. Én megkínálnám, kínáltam is ásványvízzel. Meleg volt, fáradt volt, elfogadta. Miért ne, egy szerelőt is megkínálok.

Bluebox - micsoda görbék! Akkor érted is lehet izgulni?

Melike
- aranyos vagytok a fotón.

Engem soha nem hiányol senki? :cry:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ja, ma délután még dokihoz megyek, holnap labor, az éjszakáim szörnyűek.

Orsi -
nyugodtan panaszkodj, akinek nem tetszik, legfeljebb átugorja! Én meg tudlak érteni!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kép

Persze, Márti. Ilyet vettem. :)
csipisz

Mankabi: Névszerint tényleg nem hiányoltalak, de azt is írtam, hogy bocsánat, ha valakit nem említettem név szereint. Az agyam, már szita.
bluebox

Márti - csak vicc volt. :wink: Én is ötre megyek dokihoz, majd írj, hogy mit mondott!

Csipisz - szép járgány!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Andi: Tetszik a babajárgány, nem túl csicsa, egyszerű, praktikus és nagyon jó a színe :wink: Meg vagytok dícsérve :wink:
bluebox

Mankabi: Írni fogok, nem felejtem el :wink:
bluebox

Nem tudom ki írta még az ikrekről, illetve a párjáról, hogy utál vásárolni, nálunk is ugyanez van, de szerintem ez minden pasira igaz.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Én írtam Manka :wink: És cáfolom, hogy minden pasira igaz lenne :wink:
bluebox

Én egy picit megpróbálok aludni, legalábbis visszintbe helyezni magam. Már nagyon hasogat a hátam is, nemcsak a hasam. Jók legyetek. :wink:
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:22-kor.
hékás

Csipisz:szupi a babkocsi!Először én is ilyet akartam,aztán mégis bolygósítható kerekű lett.

Manka:a vizsgálatokat és a szülést meg a kismamruhát én sem számoltam bele az igaz.

Akkora szelet dinnyét ettem,hogy alig fért belém! :lol: De nagyon jól esett. :oops:

Kép
melike

Lehet már fincsi dinnyét kapni? Én is úgy ennék, csak a piacon illetve a bevásárlóközpontokban nem lehet meglékeltetni sajna.

Akkor csak én fogtam ki olyan ikreket/pasit aki utál vásárolni. :cry: Ő inkább praktikus gondolkodású, ha nem talál az első két helyen magának azt amit szeretni, el is megy a kedve és a türelme.

Manka

Kép

Kép
mankabi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:22-kor.
hékás

Epret én is kérek!!!!!!!! Eper függő vagyok! Az igazi a magyar mézédes eper, hétvégén vettem és nyomába sem érnek az eddigiek és nem is romlik olyan hamar, már alig várom hogy piacra menjünk!

Manka

Kép

Kép
mankabi

xxx
hékás

Én most vettem másodszorra dinnyét és elég jó volt.Nem mondom,hogy mézédes,de fincsi.
Epret is ettem a múlt héten olyan finomat!

Kép
melike

Hékás:és mennyibe kerülnek felétek ezek a gyümölcsök?

Kép
melike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: