A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Szilva, le a kalappal!!!!!!! Azért mielőtt elvonulsz, válaszolsz a feltett kérdésemre??? Talán 2 oldallal ezelőtt kérdeztem :cry:
bluebox

Bari
Te ide tartozol... :wink:

Szilva
Szép nagy pocak :lol: :lol: :lol: :lol:
Drukkolok, hogy ne túl sokáig kelljen benn lenned... :wink:
Vendég

Bocsi Szilva, csak pont egyszerre írtunk, köszönöm a választ! Ha bármi történik itt akkor én szívesen tájékoztatlak telefonon, persze ha szeretnéd :wink:
bluebox

blue: válaszoltam :wink:

bárány: te kérdezed? Neked is elég hatalmas a pocód. Eddig nem mértem a körfogatát, de a múlt héten csak úgy kíváncsiságból megmértem. Hétfőn 117 cm volt, múlt hét vége fele (már nem emlékszem, talán csütörtökön) pedig 120 lett. :? Egyébként nem igazán bírom, nagyon fáj a hasamalja, mikor felállok és mikor megyek. Szinte alá kell támasztanom a kezeimmel :oops: :lol:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

És lehet, hogy én fogok utoljára szülni...
Apa ma azon vigyorgott, hogy a nagyanyám okozta stressztől sem szültem meg... Tomit a 42. héten úgy kell majd kirobbantani a helyéről...
Vendég

Minden fejleményről beszámolót kérek :wink:

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Szilva, mi folyamatosan egyszerre írunk :wink:
bluebox

Szilva
Terhespatológia... én két éve feküdtem benn... :wink:
2 hét után inkább megfogadtam, hogy fekszem otthon...
Vendég

gigi: miért hívják terhespatológiának?

Szilvi

szilvaqueen

Szilva
Telefonszámokat tudsz?
Vendég

Ígérem, írni fogok. Én most mértem meg a pocakom: 117 cm :wink:
bluebox

Azért mert a kóros, problémás terheseket fektetik be...
Vendég

Gigi: Szóval akkor én kóros, problémás vagyok? Ááááá :lol: Egyébként mikor 11 hetes is bent feküdtem, akkor a 2. emeleten voltam. Nekem az sokkal szinpatikusabb volt. :?

blue: az igen :D

Szilvi

szilvaqueen

Itt is megírom...
Aki akar majd MMS-ben képet az írjon telefonszámot...
Az az elsőkörben értesül.... :wink:
Vendég

Most már megyek, nem bírok ülni.

Pusszantok mindenkit!

Szilvi

szilvaqueen

Nekem nem volt bajom az ellátással... csak éhen akartam halni...
Klinikai koszt :evil:

Már az ikerterhesség se normális... viszont van egy ismerősöm, aki ikreket szülni úgy esett be... meg tudta beszélni, hogy idő előtt ne fektessék be...
Vendég

Szilva, a legjobbakat kívánom Nektek. Ígérem, mindent megírok, nem fogsz lemaradni :wink: Tudsz mms-t fogadni?
bluebox

Elmentem aludni, mindenkinek nagyon szép jó éjszakát kívánok!
bluebox

Már megint lemaradtam mindenről, de egyszerűen feküdnöm kellett... :(

Márti: Igen. A Margitba kell mennem. De állítólag jó hely.

Szilvi: Köszi, én is nagyon remélem, hogy haza engednek még.

Szilva: Drukk és kitartás!!!!

Már úgy is elmentetek aludni, megyek én is. Azért mindenkinek nagyon jó, nyugodalmas éjszakát kívánok!!!!

Kép
wvikka

Jó reggelt!

Undorító éjszakám volt, semmit sem aludtam :cry:

Vikka: A Margit jó korház, én szerettem :wink:
bluebox

24 NAP :oops: :shock: :roll: :roll:
bluebox

Jó reggelt!
Elment a párom dolgozni, 1 hétre :( eddig is így járt dolgozni, de most kezdtem beparázni ettől!

Kép

Kép
[/url]
stella40

Szia Stella!

Nyugi, ne parázz :wink: Majd mi vigyázunk Rátok is :wink:
bluebox

Sziasztok!

Gigi,
őszintén megmondom vacilláltam,hogy felhívjam e őket,de annyi negatív dolog hangzott itt el,hogy úgy éreztem a szakmát meg kéne védenem.(éheztetés,szenvedni hagyás,nem csinálnak semmit,stb.)
Nem Csiri ellen irányult a telefonom,és írtam is a hsz-ben,hogy remélem,ha visszaolvassa,nem haragszik meg ezért.
Nem igazán volt etikus,de a kórház semmilyen konkrét infót nem adott ki.A jelenlegi állapotát mondta el,pontosabban a szülésznő inkább a saját véleményét.
Gondolom azt meg te sem tartod etikusnak,ha egy intézményt és a kollégákat a szóbeszéd húzza le,mellette meg azt se lehet tudni,hogy mi a valóság alapja.Nem ismerem a kórházat,még soha nem jártam ott.Itt a babaneten a kórházas topikban olvastam róla,inkább rosszat,de én inkább pozítivan állok a dolgokhoz.

Tényleg nem akartam etikátlan lenni,de az igazságtalan vádak jobban fájnak,még akkor is,ha nem rólam és arról a kórházról van szó ahol dolgozok.
Természetesen,ha vki negatívat mond arról a helyről,ahol vagyok,és az esetet is ismerem,igazat adok neki,ha úgy történt ahogy!Sőt ahogy írtam,sokszor megmondanám a dokinak a véleményem,de sajnos sokra nem megyek vele,mert ő az orvos!Akár tetszik akár nem felettem áll!
Sajnos az a baj,hogy egy-két pancser(szerencsére belőlük van kevesebb)miatt szívhat az egész intézmény!Bocs a kifejezésért,de nem igazán tudom megérteni,miért lesz vki orvos,ha nem oda való,és az ugyan úgy igaz ránk is!
Sajnos szülésznőkban is van olyan,aki nem tudom miért van a pályán!

Telkit még nem ismerem.Mondtam már nekem egy bába,hogy szerinte én nem fogom ott jól érezni magam,hacsak nem tudom kiharcolni az igazam!
Ehhez is pozitívan állok,mert amíg nem dolgoztam benne,addig fogalmam sincs,hogy fogom magam érezni.Mindent megteszek,hogy jól! :wink:

Bocs kicsit hosszú voltam!

Üdv.

Timi
timiban

Jó reggelt kívánok!

Gigi:te nem kaptad meg a tel. szám listát?Mert az enyém ott van és én mindenkiről kérek információt,képet!

Ismét jól aludtam! :lol: :oops:

Szilvi:hatalmas a pocid!Drukkolunk nektek!

Kép
melike

Sziasztok!

Mentem CTG-re, áramlásvizsgálatra, ha megjöttem jelentkezem :wink:
bluebox

Siess vissza Márti,várunk!

Kép
melike

Jóreggelt!

Márti vigyázz magadra!

Stella most otthon maradtál egyedül?

Én már lassan bármit megadnék azért hogy csak 3 órát tudjak aludni egyben... Kezd merülni az elem...

Kép
wvikka

Sajnállak titeket,hogy ennyire rossz éjszakáitok vannak,de őszintén szólva örülök,hogy én még bírom.
De biztos eljön az én időm is... :cry:

Mától elkezdtem a homeopátiás bogyók szedését!

Kép
melike

Melike Te tudod, hogy mi az? Lécci lécci lécci mesélj! Én is szeretnék olyat!!! Mi a neve? Hol lehet kapni? Mikor kell elkezdeni szedni? És hogyan?

Kép
wvikka

Vikka:nekem a védőnőm adta a papírt,amin van,hogy mikortól mit kell szedni és egyeztettem a dokimmal is.
Különben a neten is megtalálod ezeket,de írom neked.

Kép
melike

Köszönöm!!! :lol:

Én a neten azt sem tudom hogyan keressem, meg ezen a téren nagyon bizonytalan vagyok egyedül. Jobban merek olyan dolog után menni, amit már mások is használnak, mint hogy egyedül vágjak bele. Pedig ez egyáltalán nem jellemző rám, de valahogy babócával kapcsolatban ilyen félős lettem...

Persze én is meg fogom beszélni a dokimmal, mert nélküle semmit nem merek bevenni.

Kép
wvikka

Jó reggelt!

Melike: kérdésedre válaszolva , nekünk sem volt eddig annyira vészes a babacuccok beszerzése. Mondjuk a kocsit a mamám veszi majd. (na az nem olcsó történet) - úgy hogy az ágyat írtam mennyiért vettük, és én nagyon sok rucit kaptam a barátnőmtől, igy talán 100e alatt van az eddigi költésem. Beleszámolva azokat amiket még meg sem vettem. (DE MÁR TUDOM TUDOM, MIT HOL VESZEK MEG!!!)

Buci: nem ér ilyen sütiket feltenni!!

Márti: siess vissza, várunk! Az természetes ha írt volna Csiri, akkor azt egyből megírtam volna Nektek! De ahogy látom, elég hanyagra vett minket. Szombat reggel rég volt! :cry: :cry: :cry:

Szilvi: ezt már lehet, hogy nem olvasod, de nagyon szorítok Nektek!! Kitartás, és tényleg szép nagy pocid van, de a 2 babcinak kell is a hely!!!!

Gigi: az MMS -el kapcsolatban a múltkor én is azt akartam hogy majd küldök itt valakinek képet, aki azt gépről fel tudja tenni. De aztán tanakodtam, hogy megtanítom Apának! :wink: Hátha meg tudja csinálni. Majd "gyakorolok vele"!! Ő Ps2 homo.....

MA JÖN A "BARÁTNŐM" !! :? :? :? Tudjátok, a 4 pecsétes titkok őrzője!!! (a védőnő)
bszilvi25

Megmondom őszintén én egy héttel hamarabb kezdtem el,mert bajom nem lesz tőle és ha megszülök 2 héttel hamarabb,ahogy jósolta a doki,akkor nem tudom beszedni rendesen.
Szóval: amik kellenek
Cimicifuga C12, ez puhít
Caulophylium C12, ez tágít
Arnica C30, vérzéscsill.

37. héttől hétköznap Cimicifuga napi 1x5 golyó,vasárnap Arnica 1x5 golyó.
38. héttől hétköznap Caulophylium napi 1x5 golyó,vasárnap Arnica 1x5 golyó
39. héttől ha nincsenek jóslófájások,akkor Cimicifuga,mint a 37. héten és vas. Arnica
ha vannak jóslók,akkor Caulophylium,mint a 38. héten és vas. Arnica.

Kép
melike

Melike: pü!
bszilvi25

Ja,és nem mindegyikből volt ilyen számú (higítású) és én megvettem a nagyobbat.
Mia is szed ilyeneket úgy tudom és ő is más számút szed.

Szülés megindulásakor Arnica C 30 1x5 golyó
kitolási szak kezdetén 1x5 golyó Arnica
szülés után 1x5 golyó Arnica.
Ennyi.

Kép
melike

Az sem titok,hogy ezeket (3 félét) kb. összesen 1600ft.ért vettem.

Kép
melike

Az éjjel megint fent voltam...Biztos voltam benne,hogy itt az idő.
0 óra 5 perckor erős hányingerre ébredtem.Kinyitottam a szemem,és már jött is egy fájás.Gyönyörűen,szabályosan 8 percenként ismétlődtek.Kb. fél 5-ig.
Az utolsó már 12 perces volt,nem is fájt annyira,és végül elaludtam.A férjem meg ott horkolt mellettem egész idő alatt,én meg szenvedtem.
Ma vidékre ment,messzire.Azt mondta,hogy kb. 1,5 -2 óra alatt hazaér,ha bármi van.Hát köszi.

Az előbb voltam WC-n,megint volt egy kis barnás valami,szerintem tovább nyíltam.
Ja ,és most először éreztem fájások alatt a császáros hegemet.Hááát,ölég kellemetlen...

Kép
orsitigris

Bár azt nem tudom,hogy elég lesz-e.Talán.

Kép
melike

Szegény Orsi.Csak ne szenvedj sokáig,azt kívánom!

Kép
melike

A babadolgokkal kapcsolatban én már nem tudom hol tartok, de kb 100e.

Még februárban elkezdtem vásárolni. Van itt nálunk egy kis turi, jó áron vannak a babarucik és nagyon jó állapotban. Ha nem tudnám, hogy használt, fel sem tünne.

A babakocsit a Soroksári úton vettük 33e-ért. Ott van egy baba outlet. Jó dolgaik vannak.

Lőrincen egy kis utcában meg van egy baba bolt. Onnan van az összes Aventos holmi. A kezdő szettnek igaz szép ára van, de mákom volt, mert pont akciózva volt és így "csak" 20e-be fájt.

A kiságyat anyósoméktól kapom. Egy ismerősük vette 4 éve és most eladja 35e-ért.

Még magamra kell költenem picit és mi megvagyunk egy pár hónapig... :)

Kép
wvikka

Nállam megint depresszió!!
7-kor keltem ettem és most fél kilenckor éreztem először..kb 3 apró mocorgást!!!
De már bőgtem is..
Megint vacillálok...menjünk...ne menjünk???
És hányingerem is van csak már nem tudom,hogy az ideg vagy mi
Ha ez a tehességem nem sikerül én tényleg megölöm magam...
Vendég

Melike: Köszi, ezt ma akkor én is megvitatom a védőnővel, és holnap pedig a dokival!

Orsi: nem is tudom mit írjak. Szívem szerint azt írnám, de jó neked!!!! De tudom, hogy még várni szeretnél.......
Az viszont nem jó, hogy az éjszakáid így telnek!
bszilvi25

Ezeket a bogyókat nem szabad összerágni,el kell szopogatni.Előtte és utána fél óraig nem lehet enni-inni semmit max. vizet.

Kép
melike

Ma már nem jövök..majd holnap
Vendég

Bari:ne csináld már!
Tudod nagyon jól,hogy SEMMI baja a babádnak!

Kép
melike

Bari: mi az hogy nem jösz? Most megint stressz van????
bszilvi25

Melike köszönöm!!!!
Megbeszélem dokimmal és beszerzem! :)

Orsi Te már nagyon közel vagy!!!
Nemsokára a kezedben lesz pici babó! :)

Én már annyira várom! Alig bírok magammal! :)

Kép
wvikka

Bari ne csináld!!!!!
Minden rendben van a picivel!!!! Nem lesz semmi baj!

Maradj csak itt szépen velünk és nyugodj meg!

Idegeskedés helyett inkább meséld el miket vettél babócának. Hátha kihagytam valamit én is. Na?
Ez sokkal jobb időtöltés pityergés helyett!

És mikor itt ücsörgök nyugiban a gép elött egy idő után beindul. :)

Kép
wvikka

Jaj Bari!

Úgy sajnálom,hogy ilyen ideges vagy miatta.Biztos minden a legnagyobb rendben van.!!!!!!!!!!!
Csak sajnos nem tudok semmi olyat írni,ami megnyugtatna....
Eddig legalábbis nem sikerült...

Csajok!
Szóljatok rám nyugodtan,ha untatlak benneteket a szenvedéseimmel....
Lehet,hogy a 40.hétig jósolgatni fog csak...
3 hétig meg elég gáz lesz minden reggel az én nyavajgásomat hallgatni (bocs-olvasni...)
Pláne ha kialvatlanul írok,még a végén itt leanyázok mindenkit... :shock: :wink: Már bocsi.. :wink: :oops:

Kép
orsitigris

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: