A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Hát csajok!

Becsomagoltunk,de sehogy sem lett 3-nál kevesebb csomag! :D
Ez van!
Reggel jövök!

Jó éjt!

Kép

Kép
ibm

Hali!

Rögtön megüt a guta!!!

Apa megjött, de nem egyedül...
Vele van a szomszéd is...

Nem véletlenül hívom a második feleségének..
most odakinn a teraszon váltják meg a világot, én pedig azon töprengek, hogy kimenjek e kiutálni, vagy sem... :twisted: :twisted:
Vendég

Hajrá Marcsi én szurkolok :D én ilyenkor nem vagyok toleráns háziálat és kimutatom a nemtetszésemet de ezt idővel fel is fogta,hogy főleg terhesen ne szórakozzon velem mert megbánja :lol:
tappancs28

Kriszti!
Ha én alapból nm 3 gömbös fagyit kérek a párom gyanakszik, hogy beteg vagyok. :oops:

Kitartást a holnapi naphoz!

Sziszka!
A takarításban nem tud neked vki segíteni? Így a 37. hétben nem biztos, hogy neked kellene mindent csinálni.

Marcsi!
Menj ki kiutálni! Remélem sört nem adtál nekik.
20150601134430

Köszönöm Tappancs!

Egy kis bíztatás jólesik!
Erre vártam, na ide skubizz!
Indulok....
Lesz nekik nemulass!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Már felérik a polcot...
Vendég

hajrá várom a fejleményeket csak magabiztosan én tudom, hogy pocakbedobással győzől :lol:
tappancs28

Sziasztok!
Na, délután voltunk a kórházban ezen a "bemutatón". Hú, rengeteg kismama volt! Egy aulában ültünk, és nagyban kivetítettek mindent nekünk, meg magyaráztak is közben! Ahhoz képest, hogy az egész svédül folyt, elég jól megértettem.
Mondták, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor sem kell rögtön bemenni...csak telefonálni kell, és ha nincs még fájás, és nem volt elszineződve a magzatvíz, akkor elég 12 órán bell bemenni.
Mutatta a szülőszobát is a kivetítőn.....a fájdalomcsillapítási lehetőségeket. Mikor bemegyünk, akkor csinálnak CTG-t és akkor kell valamelyest "felvázolni" hogy hogy tervezzük a szülést...mármint hogy kérünk-e fájdalomcsillapítást, ha igen melyik fajtát. Lehet bevinni kedvenc CD-t. Van két kád is...de csak vajudni lehet a vizben, szlni asszem nem (igy értelmeztem). Szülés után asszem 2 órát maradhat a család a szülőszobában (mármint anya, apa, baba) akkor hoznak szendvicset, üdítőt, teát mindkettőjüknek. utána megvárják míg az anya el tud menni pisilni 8azt mondták ez fontos) meg ott még le is tud zuhanyozni, majd tolókocsiban áttolják a BB részlegre (a szobájába) vannak egy-kettő és 3 ágyas szobák! Az egyágyasban elsőbbséget élveznek, akik nehezebben szültek, vagy valami komplikációval vagy császárral.
Az apa bent alhat.....ha bent alszik, akkor kap reggelit és vacsorát is...egy nap 200 korona (6000Ft)... az anyának nem kell semmiért fizetnie, se a szülésért, se a bentlétért. és kaját is asszem 3-szor (de lehet 5-ször - tízórai és uzsonna is) kap. Az apának ha bent is alszik, az ebédet meg kell oldania valahogy!
Mobilt nem lehet bent használni.....de telefonkártyát lehet vinni.... (bár majd apa kimegy ajtón kívülre, és ott tud telefonálgatni), én meg majd irok sms-t....azért csak nem szólnak!
A 72 óra bentlét alatt megcsinálnak minden vizsgálatot a babán...hallás, látás, vért vesznek, uh......stb.
Segítenek a szoptatásban, és minden egyébben.... a nő is mondta, hogy bátran lehet kérdezni. De amugy éjszakára is bent maradnak szobán a gyerekek az anya mellett, és amugy ők pelenkázzák, öltöztetik meg minden. Amugy elvileg nem kell vinni cuccokat, de azt mondta a nő, hogy nyugodtan lehet sajátot mindenből ha ugy gondoljuk (szóval egy szem táskám biztos lesz egy pár személyes holmival, de nem fogom túlzásba vinni).

Na hát nagyjából ennyi...... ha már ugyis szültem, akkor majd többet, és konkrétabbat tudok mesélni! :lol:

Bocs, hogy hosszú lett!!!

d.dodó

Szia dodó
ez tök jó amiket elírtál, szerintem idehaza is kiegyeznének vele sokan.Biztosan oda fognak figyelni jobban mint itt sok helyen .
Ügyi vagy, hogy ilyen jól megértetted a nyelvet, mert, ha jól emlékszem írtad, hogy akad vele nehézséged.Azért olyan furi lehet ennyire messze lenni pl: szüleidtől főleg szülés után.Mondjuk én örülnék, ha megúszná,m a látogatóat mert az atípusú ember vegyok aki utálja a szánakozó pillantásokat rajtam meg lehet mert alig bírtam eddig az aranyereimtől mozogni mindkét szülésnél s mikor a sebésszel randizol s arra érsz vissza, hogy ott a rokonság a bébinél hát nem jó
tappancs28

Azt hiszem ihizni kéne mert mindent össze vissza írok, bocsi csajok de fáradt az agyam :oops: .Tényleg szerintetek meddig fordulhat meg Dávid, mert még mindíg faros a drága s olyan jólérzi magát nemi is akar fészkelődni. Azért csak jó lenne mert a császár nem szi,patikus dolog, nem bírnám elviselni a hercehurcát amivel jár ...biztos azt gondoljátok hülye vagyok de tényleg így van én 5 napot nem bírok ki kórházban annyira ismerem magam.Na mindegy remélem meggondolja magát kistöki.
tappancs28

Ha nincs senki én is lépek jó ét minden maminak és babák ti is pencizzetek focizást tessék holnapra hagyni nekünk is kijár az alvás :wink: :lol: Jó ét
tappancs28

Én még vagyok ám, mert valahogy nem jön álom a szememre..... bár nem is csodálkozom, hisz még csak most sötétedik!
Na, meg meg is éheztem. Ugyhogy gyorsan betolok egy szelet májkrémes kenyeret paradicsommal (mostanában ez a favorit).
Kicsit fáj a torkom! Nem kellett volna olyan gyorsan enni azt a magnumot! De ha meg nem fogyott volna el, akkor nem engednek fel a buszra. :evil:

d.dodó

Jó Reggelt Kismamik!

Wera! Én azt hittem, hogy az Én pocim a legnagyobb de mintha Áron kuckója tágasabb lenne! :lol:

Tappancs! Örülök, hogy végre jó híreket kaptatok és hogy a tágulat elkezdett felszívódni! Tamáska szépen növekszik! Nekem a dokim azt mondta, hogy van olyan akinek az utolsó percben fordul meg magától a baba! Lehet csak ijesztget a fiad! :D

Dodó! Abból amiket leírtál úgy gondolom, hogy Neked arany életed lesz a kórházban töltött napok alatt! Lehet Nekünk is Svédországban kellenne szülnünk!

Marcsi! Apának ezért jár egy fenéken billentés!
Vendég

Jó reggelt!

Lacimat elkapta a takonykór, nekem meg tegnap és ma reggel is ment a hasam. Szép kis hétkezdet. Ma megyek fel a városba, bababoltokban bambulni.
20150601134430

Viki! Jobbulást Nektek és Jó nézelődést!
Vendég

Jó reggelt!

Babuli - látom Te is jó korán keltél! :)

Dodó - tényleg jól hangzik amiket leírtál a kórházról. Remélem így is történik majd minden! :wink:

Én szokás szerint a fél éjszakát ébren töltöttem. Mostanában az az érzésem, hogy már tudnék aludni ha a csípőm nem fája, de emiatt folyton föl kell kelnem, sokszor már feküdni se bírok. :roll:

Most a híradón húztam fel rohadtul magam! Megint megölt egy újszülött csecsemőt a rohadt qrva 16 éves anyja!!! :evil: :evil: :evil: Teljesen egészséges, életképes kisfiú volt, akit otthon a wc-ben szült meg, majd wc-papírral elzárta a légutait!!! :evil: :evil: Szerintem ettől borzasztóbb tett nincs is a világon... olyasvalakit bántani, akinek Te vagy az élet... :cry: Sajnos a babán ez már segít, de remélem megkapja érte a büntetését az égiektől is, nemcsak az igazszágszolgáltatástól! Jah! És a szülei nem is sejtették hogy terhes! Könyörgöm... milyen szülő az ilyen :?: :!: :?: Csak azért hiszem el, hogy ez megtörténhet, mert nekem is volt egy oszt.társam, akiről tudtuk hogy terhes, de a szülei előtt végig titokban tudta tartani, de akkor az a viszony olyan is...

Hát... ne haragudjatok, hogy ilyen szomorú témával kell kezdem a topikunk mai napját, de muszáj volt leírnom, mert annyira felkavar az ilyen!! :cry:

Egyébként ki hogy aludt? Ha jól sejtem ma jóval többen leszünk mint ezelőtt pár napig... vége a jó kis hosszú 7végének... :wink: Sokakról már rég hallottunk! Írjatok! :wink:
Vendég

Viki - jó bababolt-bámészkodást! Én is azt akartam ma csinálni, de Apa nagyon húzta a száját mikor kérdeztem megyünk-e :? . Vigyázz a hasmenéssel, nehogy útközben kapjon el! 8)
Vendég

Wera!
Az ilyen ember nyakát saját kezemmel tekerném ki!!!!!

Más meg évekig szenved, hogy sikerüljön neki a baba.

Mi viszonylag jól aludtunk. Bár most ApuLaci miatt aggódtam kicsit, és éjjel többször is megébredtem, lecsekkoltam hogy van.
20150601134430

Wera!
kívárok még, hátha tünetmentes leszek :oops: Remélem csak vmi fellángolás volt.
20150601134430

Wera! Igen korán keltem szokás szerint!
Még jó, hogy nem néztem a tévét az ilyennek a nyakát kéne kitekerni korától függelenül!
Vendég

Babu!
Te is útjára bocsátod SzabiAput ilyenkor korán reggel?
20150601134430

Sziasztok!

Wera! Felháborító amit írtál,inkább nem is mondok rá semmit!
Mármint nem azért mert te írtad,hanem ami történt!
Én általában már nem is nézek híradót,mert a hírek csak a szöznyűségekről szólnak!
Én most viszonylag jól aludtam,persze voltam pisilni,meg jajgattam a csípőm miatt,de egész elviselhető volt!
Csak reggel óta úgy fáj a gyomrom! :cry:
8 körül indulok bejelentkezni a dr-hez,úgyhogy minddjárt készülnöm kell!
Ma minden kérdésemre választ szeretnék kapni,de gondolom úgyis elfelejtem majd,hogy mit is akartam!!!!

Viki! Remélem csak átmeneti a hasmenés.
Jó nézelődést neked!
Nekem ilyenekre már nincs erőm!

Babu! Áron kuckója még így sem elég tágas neki,időnként majd besz@rok!!! :lol:

Úgy látom ma megint nyár lesz! :lol:

Megyek,majd jövök valamikor az infókkal!

Szép napot mindenkinek!!

Kép

Kép
ibm

Ami!
Nektek már minden meg van, mi meg még eléggé csehül állunk a vásárlással.

Gyógysimi a gyomrodra!
20150601134430

Viki! Nem szoktam útnak indítani mert Ő sokkal korábban megy(4óra) de mostanság 5- fél 6-nál tovább nem bírok aludni!

Ami! Ez azért van mer Áron nagyfiú lesz! :D
Vendég

Tudom, hogy ez "csak online", de lehet, hogy tudjátok hasznát venni:

http://www.babazo.hu/9honap/20070514szulesfelkeszites. html
20150601134430

Viki! Nem bírom megnyitni! :cry:
Vendég

Sikerült!
Vendég

20150601134430

Viki! Nem hittem el mikor a kolleganőm mondta,hogy en hagyjam a végére mert már nem lesz erőm,és milyen igaza volt!
Nagyon örülök,hogy ha apránként is,de mostanra végeztem a vásárlással!
Remélem a héten tényleg meg lesz a bútor és akkor már csak várni kell!

Babu! Én nagyon szeretenék pici hajasbabát!! :wink:
De meglátjuk,ha Apjára üt,végem lesz!
Bár én sem voltam kicsi!
3900,Apa 4700+59 cm,tesója 5200+63 cm!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Ezt már írtam többször,de még mindig schock-ot kapok ezektől a számoktól!
Azt mondta múltkor a dr.,hogy ha ilyen ütemben nő tovább 3500-nál megáll!
Dehát honnan is tudhatná,még van bő 1 hónapja!!!
De legyen igaza!!

Na húzok a zuhany alá,mert még lemaradok!

Kép

Kép
ibm

Ami!
Szép kis születési paraméterekkel rendelkeztetek! ;)

Én is mindent ki akarok még májusban választani + megvenni. Június csak a rendezkedésé legyen.
Szerencsére ApuLaci mindent rámhagy, szabadon nézegethetek. Megmutatom neki, hogy miket néztem ki, és utána az áldásával vagy közösen megvesszük.
20150601134430

Ibm! Nem semmi méretek Én is megriadok tölük! Nálunk Én 3150grammal, Apa 3300 grammal született! Ez azért nem olyan sok! :D
Vendég

jó reggelt!

csak szeretnék reagálni a megfordulásos dologra. Majd lerágtama 10 körmöm, hogy most hogy fekszik a gyerek, mert ugye 24 hetesen farral szeretett lenni. Most megfordult Megkérdeztük, hogy még megfordulhat? Azt mondta a doki hogy az enyémnek már nincs helye, sőt nagyon közelre lesüllyedt a gyerek, közvetlen a kijáratnál van. Ez vajon mit akar jelenteni???
magdolnam

Sziasztok!
Vissza még nem olvastam,majd ezután.
Kristi oviban,Vercsi pedig ismét Apával az orvosnál,mivel a vérvétel nem hozott eredményt így ma az orr-fül gégészet a soros.És ismét egy vizelet vizsgálat is.
Remélem nem valami mandulagond lessz,nem szivesen vetetném ki neki :? Másrészt meg azért remélem hogy kiderül valami,mert elég rosszul viseli,ezt az orvoshoz mászkálást szegényem.

Tegnap meg volt egy jósló fájásom-hát nem volt egy leányálom :?
Első kettővel nem volt,csak keményedések.Lehet hogy nem akar bennmaradni júli.6-ig.

Kép
Kép
Kép
kike

Kike! Üzenem a törpének, hogy még azért maradjon csak bennt ha lehet! :D Sajnálom Vercsit remélem hamar kiderül, hogy mi a baj!
Vendég

jóslófájás????? :shock:
magdolnam

Most megyek mert Apa hamarosan jön! Később még jövök!

Jók legyetek!
Vigyázzatok Magatokra!
Vendég

Kike!
Reméelm Vercsinél nem találnak semmi gubancot.

A jósló fájás milyen "érzés"? Kérdezem én naív első bébit váróként

Magdi!
Nem tudom a kérdésedre a választ. :oops:
20150601134430

Babuli:úgy tűnik,el kell vele beszélgetnem,hogy nem ráhozni Anyára a frászt,ott bennt azért még jobb neki :D Csak aztán nehogy olyan kis szófogadó legyen,hogy inkább tovább bennmarad,mint kéne :lol:

Csütörtökön,meg mennek Apával,meg az ovival Pestre-erre a Margitszigeti programokra-én meg halálra fogopm magam aggódni itthon egész nap.Reggel 7 körül indulnak vonattal,és csak késő este jönnek meg.Mi lessz velem??Már most aggódok.

Kép
Kép
Kép
kike

Viki:nos-hogy is mondjam:elkezd fájni a derekad,bekeményedik,és fáj az egész hasad.Bár ez még jóval gyengébb,mint az igazi fájás.Nálam legalább negyed órán át tartott,hiába feküdtem le-de nagy megkönnyebbülés volt mikor elmúlott.
Ráadásul Picuri is úgy beindult rá-hogy az se volt jó érzés.

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!
Minden rendben lesz a kiránduláson! Apa majd vigyáz rá! ;)
20150601134430

Viki:Köszi,remélem épségben hazahozza mindkét gyerkőcöt-én mondtam neki hogy a Kristit ne vigye,de vinni akarja-remélem bír majd velük.

Kép
Kép
Kép
kike

Gengszter Kristi is megy? Apa akkor kényelmes cipőt húzzon fel, biztos sokat fog a legény után szaladgálni. :D
20150601134430

Viki:ez tetszik:Gengszter Kristi :lol: :lol:
Bizony-vagy szaladgálni fog utána,vagy a nyakában cipelni-nem is tudom melyik a jobb :lol: :lol: Meg persze mellette még kamerázni is :D

Kép
Kép
Kép
kike

Aha!
Szóval Apa plusz kezeket is növeszt csütörtökig. Készülj fel rá, hogyn em kell altatni majd este a kirándulókat! :wink:
20150601134430

Jó reggelt mindenkinek!

Túl vagyok a diabetológián, cuki még mindig jó. (Még jó!)
Képzeljétek! A kórházban összefutottam egy ismerősömmel, aki megkérdezte, hogy biztos egyedül van odabent a baba? :shock:
Azért akkora hasam nincsen! :twisted:

Hazafelé lefosztottam Apa kártyáját. :oops: :D

Délután doki.

Dodó!Azt hiszem majd utazok oda ki szülni! :D

A híradón én is kiakadtam. És pont abban a faluban történt, ahol a Nagyszüleim is laknak, és pont azt az utcát mutatták! :shock:
Nem hiszem el, hogy valakin ne látszódna előbb-utóbb, hogy terhes! Talán ha az illető 200kg, és plussz 15 már fel sem tűnik senkinek!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti!
Ismerőssel nem törődni, könnyű nekik kibicelni!

Ügyi vagy cukorilag is!

Lassan én is összeszedem magam, felöltözöm és irány a város.
20150601134430

Az biztos hogy már hazafele a vonaton aludni fognak,meg szerintem Apa is :lol:Tuti ki lesznek ütve :D

Addig még sütök nekik zsemléket,amit visznek,meg kalácsot is :D

Kép
Kép
Kép
kike

Kriszti:gratula a cukorhoz,csak így tovább :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Nekem is volt már ilyen jóslófájásom. Először azt hittem hascsikarás, de amikor be is keményedtem, rájöttem hogy itt bizony másról van szó.

Egyébként én is akartam már csomószor kérdezni, hogy beszélünk itt mindenféle 10 perces, meg 5 perces fájásokról, de ugye ez a 2 fájás között eltelt időt jelzi??? És maga egy fájás meddig tarthat??? Az időt hogyan kell mérni köztük? Konkrétan azok a percek számítanak amikben nincs fájás???????
Azért vannak halvány elképzeléseim a dolgoról, de nem szeretném ha valamit félreértenék azért nem indulunk el időben vagy ilyesmi... :lol:
Vendég

Ezt nem hiszem el hogy megint laptető!! 8)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: