A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Mi is olyan Libero Newborn pelenkát vettünk 2 csomaggal, aztán majd látjuk milyen kell.

Nagy a csend a házban, elmentek a vendégek.
Éjszaka azon gondolkodtam, amikor fájtam, hogy gyorsan meg kell csinálnom az adóbevallásokat amik még itt vannak, mert ha menni kell szülni akkor nem tudom meg bírom-e máj. 20-ig csinálni :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

Fagyasztott meggyem nekem is van!!!!!! Jó ötlet, köszi :wink:
bluebox

Nem kéne Csirinek valamit üzenni????
Én nem merek...nehogy zavarjam.... :oops: :oops:
De már tényleg aggódom miatta....

Kép
orsitigris

Sziasztok!
Látom még Csiriről mindig nincs hír... :?
csipisz

Sziasztok!

Haza jöttünk anyóséktól.
A kérdésre válaszolva:jól kijövök anyóssal,sok mindenben segít bár sokszor nagyon okoskodó.4 évig ott laktam velük és igaz akkor sokkal rosszabb volt,mármint nagyon vártam már,hogy elköltözzünk,de akkor sem voltak vitáink.
Mióta meg külön lakunk,egy héten egyszer találkozunk és ez így teljesen jó. :lol:

Pelus:én is a Libero Newbornt vettem,aztán majd meglátjuk beválik-e.

Orsi:mi lesz veled,szülni fogsz hamarosan?

Csirivel kapcs. már idegesít,hogy nem ír!Miért??? :?

Kép
melike

Sziasztok! Én voltam olyan pofátlan, és írtam sms-t Csiriéknek, ugyanis engem teljesen lelkileg kikészített ez a várakozás. Tudom, sokan nem értetek egyet velem, bocsánat, ha valakit esetleg ezzel megsértettem volna, de kaptam választ, így Nektek is eljuttatom!

SZIA! ANDI MÉG MINDIG A SZÜLŐSZOBÁN VAN, 3. NAPJA! MÉG NEM MERIK KIVENNI A BABÁT! MOST MEGINT VISSZATARTJÁK, PEDIG MÁR 1SZER ABBAHAGYTÁK! JOL VANNAK CSAK ANDI 3 NAPJA NEM ALUDT ÉS EVETT, NAGYON KIMERŰLT!
CSIRIAPA
bluebox

Természetesen mindenki nevében válaszoltam, hogy sok erőt és kitartást kívánunk. Meg hogy lelkiekben mi is ott vagyunk meg ilyen hasonlókat..........stb. Azt is írtam, hogy az örömteli híreket is várjuk ám nagyon! :wink:
bluebox

Lányok, hova lettetek????????
bluebox

Blue:de jó,hogy végre valami!Szegénykém,miért nem ehet és miért nem aludt?Jól megszenved.

Kép
melike

Én nagyon nem értem ezt az egészet!!! :shock: :shock:
Ha egyszer abbahagyták a visszatartást, akkor minek kezdték el még1x????????? Szegény Csiri.....Ugye, tegnap pont ezt írtam, hogy szegény biztos nagyon éhes és fáradt lehet már. De akkor írta Timi, hogy biztos kapott kaját....... Hát mégsem kapott :cry:
bluebox

Márti: köszi az infót! ment Pü!
Szerintem senkit nem bátottál meg.
Rengeteg idő telt el várakozással..... úgy hogy nem jelentkezett.
bszilvi25

Szilvi, már válaszoltam is :wink:
bluebox

Azt nem hiszem el,hogy egyáltalán nem evett és nem aludt.
Az viszont jó,hogy Apa ott van mellette!Történhetne már vele valami,meddig lehet ezt bírni?

Kép
melike

Csajok!
Mit is vett be az,akinek fájt a foga?Nekem most fáj,pedig nincs lyukas fogam,most lett rendbe téve. :evil:

Kép
melike

Márti! Köszönjük a híreket Csiriékről! Aki ezért megharagszik Rád az hülye! Nagyon sajnálom szegényt, hogy ennyit kell szenvednie! Remélem mostmár nem tartanak sokáig a megprobáltatásai!
Vendég

Blue,
most olvasom Csiriről a híreket.Nagyon sajnálom,hogy nem"ésszel"gyógyítanak egy két helyen.Érthetetlen,hogy miért nem kap enni.De majd jön és elmondja,hogy mi volt ennek az oka!
Azt,hogy egyszer abba hagyták és újra kezdték annak számtalan oka lehet.De,mint már írtam,amíg a baba jól van,és természetesen Csiri is addig maradjon csak pociban a baba.Reméljük erre azért nagyon odafigyelnek,és legkisebb rosszabbodás esetén kikapják a bébit.
Továbbra is nagyon drukkolok nekik,és remélem enni is kap majd!

Gigi,
te hol dolgozol?és milyen szakterületen?A Merci az ismerősöd a Telkiből?

Üdv.

Timi
timiban

Bocs,kicsi félre érthetően fogalmaztam.Az ésszel nem arra irányult,hogy szakmailag nem tesznek meg mindent,mert azzal biztos nincs gond,hanem,hogy nem kap enni!
timiban

Szia Timi!

Ezekkel mind egyetértek amit írtál, biztos logikus is. Én csak úgy érzem, hogy egy kicsit későn gondolkodtak :cry: Lehet, hogy rosszúl látom....... :cry: Csiri, teljesen legyengűl..... szegény, így kétszer annyira nehezebb lesz neki regenerálódni a műtét után. Vagy rosszul látom????
bluebox

Sziasztok!

Igen Bari,
a 8 évesem mondogatja néha hogy fáj a feje...és én se tudom eldönteni hogy ez most azért van hogy sajnáljam vagy tényleg fáj neki...van hogy 5 perc múlva megkérdem, azt mondja már nem fáj. Máskor meg megkérdem mióta fáj...az a válasz hogy pl egész nap...de ezt én nem tudom elhinni...
ja ás ő is gizda...szóval nem zabálós...

Végre egy kis hír Csiriről...ez nagyon brutál amit csinálnak vele már...és tényleg hihetetlen hogy ne ehetne...mintha nem tudnák mit akarnak vele csinálni...durva..,ha leáll a vajúdás akkor miért ne ehetne...nyomják infúzióval biztos...csakhogy az nem egyenrangú egy normál táplálkozással...

Mikor tölti a 35. hetet? Nem érte még el?

Dana

Kép
danaaia

A vonalzója szerint még 36 nap lenne a szülésig.
bluebox

Nem emlékszik valaki, hogy jelezte nem lesz itthon, ha valamit meg tudunk Csiriről, akkor írjuk meg Neki? Hiába nézem vissza, nem találom, ki írta??? :shock:
bluebox

Hát akkr már csak 1 nap és betölti a 35. hetet. Az már nagyon jó, nem?
Melike kérte a jelzést, nem? de ő már megjött...vagy tévedek?

Kép
danaaia

Velem egy napra van kiírva,tehát 34+6 hetes.Holnap-holnapután meglesz a teljes 35 hete.
Gyógyszer kérdés.Senki?

Kép
melike

Igen,én kértem.Köszi,ari vagy!

Kép
melike

Melike, én nem emlékszem sajnos, de Gigi ajánlotta azt hiszem a gyógyszert. Te voltál aki kérte, hogy nem leszel itthon tájékoztassunk Csiriről?????
bluebox

Most olvasom a híreket Csiriről... hát lányok, nagyon durva, hogy mit csinálnak vele, kapkodnak, melyik kórházban vannak?

Komolyan, ha én így járnék, komolyan elgondolkoznék a pereskedésen... így megkínozni egy kismamát... dühítő :(

Kép
elan

Áááá, elszállt amit írtam :evil:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

elan,
hát kapkodni nem kapkodnak!Itt most csak egy felháborító dolog jöhet szóba,ha tényleg nem kapott enni amióta benn van.(csendben jegyzem meg azért ebben kételkedem)
Szerintem nagyon jól teszik,hogy ha minden rendben van nem veszik ki a babát.De étlen nem lehetne ennyi napig az biztos,mert az se neki se a babának nem jó.

Timi
timiban

Szóval...

Nagyon sajnálom amit Csirivel művelnek, tényleg úgy néz ki, hogy még ők sem tudják biztosan, hogy mi is lenne jobb. Enni meg szerintem azért nem ehet, mert hát ha mégis császár lesz hirtelen, akkor meg az érzéstelenítést befolyásolná. Ha pl. valaki hirtelen bekerül a kórházba (de előtte evett) és császár mellett döntenek, akkor azt altatják vagy helyi érzéstelenítést kap?

melike: Gigi írta, hogy milyen gyógyszert lehet szedni fogfájásra. De az Algopyrint tuti, hogy lehet. Jobb mint a semmi.

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Fogfájásra Paracetamol tartalmú gyógyszereket lehet szedni a terhesség bármely trimeszterében.Pl.Panadol extra
timiban

Köszi csajok.
Megyek beveszek egyet és tévézek.Jó éjt!

Kép
melike

Timi akkor én máshogy fogalmazok Csirivel kapcsolatban
SZAKMAILAG SZART SEM ÉRNEK AZOK AKIK ELŐSZÖR VISSZATARTJÁK,MAJD AZT MONDJÁK JÖHET,MAJD MEGINT VISSZATARTJÁK..ÉHEZTETIK SZENVEDTETIK,KÖNYÖRGÖM 35 HETES NEM 25!!!
Nagyon sok szemét pancser dolgozok az eü-ben!!!
Bocsi de fölháborít,hogy így szenvedtetik...
Na ez most kijött belőlem!!
De talán engem aki az elsőszülöttemet 8 naposan temettem el,egy két béna állat "orvos" miatt,jobban bőszít az emberi hülyeség!!!
Vendég

Tiszta szívemből kivánom Csirinek,hogy hamar legyen túl rajta és 4 nap után jöjjenek haza Gigi is 35 hétre szült és 4 nap múlva otthon volt,és az orvosnak egy lukas 10 fillérest ne adjon...
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:28-kor.
hékás

Bari,
hát igen én sem okoskodni akarok,csak feltételezni,hogy szakmailag rendben vannak abban a kórházban.Szőrnyű szakmabeliként olyan dolgokkal találkozni amit én másképp csinálnék.Tudom nem vagyok orvos,és nem szólhatok bele az ő döntésükbe,de sokszor a falat tudnám kaparni,vagy beleüvölteném a szemébe némelyiknek,hogy most akkor miért pont így és miért pont vele,stb!!!!

Próbálok pozitívan gondolni erre a szitura és azért írom le,hogy abból a szempontól jobb,ha még benn van a baba,mert tudják mit csinálnak!
Sajnos nem ismerem azt a kórházat ahol Csiri szül,még hírből se!

Teljesen egyetértek veled,ha felháborít az emberi hülyeség,hidd el engem is,pláne ha még szakmai hibával is társul!

Az Algopyrint inkább ne,mert pont az utolsó 6 hétre nem javasolják.Mondjuk nem egy db tbl.

Timi
timiban

Ezt csak kisbetűkkel írom az Algopyrinről a gyógyszerkönyvből:
Az Algopyrin nem alkalmazható a terhesség utolsó három hónapjában. Annak ellenére, hogy a metamizol csak gyenge prosztaglandin szintézis gátló, nem zárható ki a ductus arteriosus Botalli idő előtti elzáródásának veszélye és az anyai és magzati vérlemezke aggregáció következtében a perinatalis komplikációk fellépésének kockázata.
Nem megijedni,csak tájékoztatás! :wink:

Különben szerintem az egyik legjobb láz és fájdalomcsillapító gyógyszer!
timiban

Timi és Gigi szerintetek mi az a terhességi kor amikor már nem tartják vissza a szülést ha megindul hanem simán kiveszik a babát???
Úgy általánosságban....vagy korháza válogatja???
Vendég

Csiri Egerben van a frissen privatizált kórházban.
nem is írok inkább semmit...Bari összefoglalta a lényeget...
Bármit is tesznek annak megnyugtatónak kéne lenni és érthetőnek...de Csiriapa üzenetéből nem ez jött ki...:(

Timivel is egyetértek,aki meg belülről látja ezeket a dlgokat szeretné hinni hogy minden rendben és a lehető legjobb döntéseket hozzák...

Küldjünk neki sok+++++++++energiát.

más: megúsztam anyósomat, köszi aki szurkolt, tuti járt itt de épp akkor mentünk el a gyerekekkel fagyizni...
(jól láthatóan körbegazalta az utca felől a kaput...hogy lássam ott elmulasztottam a kertészkedést...de a fűcsomókat is ott hagyta hát gyönyörű...ja és persze a szomszédok is hogy lássák hogy még ezt is a szegény öreg anyósnak kell kiszedni szégyenszemre)..

Dana

Kép
danaaia

danaaia: aranyos anyós :twisted:

timiban: azt nem tudtam, hogy a terhesség utolsó 6 hetében nem ajánlják :oops: bocsi :oops:

Szilvi

szilvaqueen

Dana most nézem ,hogy 38.hétben vagy JAAAAJ DE IRÍGY VAGYOK!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
MÉRHETETLENÜL IRÍGY VAGYOK!!!!!!!!
Vendég

No lányok, én mára eltolom a bringát, megpróbálok magammal valamit kezdeni!!!!! Bár, így most még rosszabb, de bízom benne, hogy ma már Csiri adhat jó éjt puszit a picike lánykájának, és vége lesz a küzdelmüknek. Ti is próbáljatok pihenni, mindenkinek jobb éjszakát, mint amilyen volt ez a mai. Ha esetleg én kapnék akármilyen üzenetet Csiriéktől, ígérem egyből beírom, legyen az éjjel 2 óra is.
bluebox

nA megyek aludni...jó éjt
Vendég

Bari, Te is leszel a 38. hétben :wink:
bluebox

Ugylegyen! Ámen :lol:
Vendég

Bari,
hát a 35-36.héten már nem próbálkoznak semmilyen infúzióval,gyógyszerrel.Valamint akkor,ha olyannyira beindult a vajúdás,ami olyan méhszáj tágasságot eredményezett,hogy semmi értelme nem lenne az egésznek.(ez olyan 4 cm méhszáj,aktív fájásokkal)Vagy,ha elfolyik a víz,akkor ugye muszáj beindítani a szülést,vagy elvégezni a műtétet,de a legtöbb helyen akár a 48 órát is megvárják(szoros ellenőrzés mellett,a fertőzésveszély miatt),pláne ha nincsenek fájások.
Aztán vannak bizonyos saját kórházi protokollok,melyet az osztályvezető főorvos szabályoz,de nagy eltérések nincsenek.
A fájáscsökkentő inf-t se szabad egyhuzamban adni,annak is megvan az előírása.Sokszor mellette ahogy csökkentik az adagot sincsenek fájások,és az abbahagyás után akár több óra múlva ismét jelentkeznek.Ilyenkor visszakötik,ha a méhszáj nem változott,vagy nem annyira,hogy értelmetlen legyen a használata.
Ezt az inf-t csak a szülőszobán/vajúdóban lehet használni,mert állandó ctg-t igényel.Ezért lehet Csiri a szülőszobán.

De,ha gondoljátok szívesen utánajárok az egri kórházban(mert láttam a táblában,hogy ott van)az állapota felől,talán kifogok egy segítőkész kollégát,de ahhoz tudnom kéne Csiri rendes nevét.Megírhatnátok priviben,és beszámolok a hallottakról! :wink:

Jó éjt mindenkinek!!

Timi
timiban

Szilva,
én vettem be,mert nekem csak az használ,de egy tbl.azért nem okoz ilyen bajt amit leírtam(bemásoltam)és szerintem mindennél jobb,de ezt már írtam! :wink:
timiban

Sziasztok!

Csirinek megy a drukk ezerrel, remélem tudják mit miért csinálnak! ++++++++++++++++++++++

Mg - én még szedem, de csak a jövő hétig. Orvosi utasítás.

Bluebox - még lehet kapni Ferrofolgammát? Én már hetek óta nem tudok beszerezni sehol, ezért kellett mást felíratnom.

Sokat enni és nem hízlal? - nálam ez az orjaleves. Minden héten főzök. :lol:

Pelenka - én vettem egy csomag Huggiest és egy csomag Liberot, mindkettő newborn, az egyik kell a koriba, többet nem vettem mert ki tudja beválnak-e.

Tök jó volt a kirándulás, Szentendrén voltunk a skanzenben és Duna korzón, szép nap volt.

Mindenkinek jó éjt!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 21:53-kor.
pironya

Sziasztok Lányok!

Nálunk mostanáig vendégek voltak, csak most tudtam jönni.

Nem akartam hinni a szememnek Csirivel kapcsolatban. Szívem szerint oda mennék, elkapnám a dokit és nagyon sok ötletem lenne mit dugnék a hátsójába, meg hova kötnék rá csomót, hogy pisilni se tudjon, amikor meg feszít, szorít és fáj + 3 nap kaja nélkül megtudná mit művel! Csak sajnos ez most Csirin nem segít... :(

Nagyon szorítok neki, hogy minden rendben legyen velük!!!

Márti köszi, hogy írtál. A bizonytalanságnál és a csöndnél rosszabb nincs az biztos!

Mindenkinek nagyon jó éjszakát kívánok!!!

Vikka

Kép
wvikka

Jó reggelt mindenkinek!

Engem már 5 órakor kidobott az ágy... nem mintha sokat aludtam volna... Tegnap alig mocorgott babuci, kezdtem aggódásba átmenni. viszont hajnaltól ő sem aludt, bepótolta amit tegnap kihagyott! :)

Csirivel vajon mi lehet... remélem minden rendben alakul neki. :roll:

Legyen szép napotok.

Kép
csipisz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: