A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Lányok, Ádi leesett az ágyról... egy másodpercre hátat fordítottam és csak a koppanást hallottam... szerencsére semmi baja, egy pici púp lett hátul a fején... rettenetes volt, és olyan gyorsan történt! Ezek szerint TUD hátrafelé tolatva gyorsan kúszni, csak kár, hogy így tudtam meg... szerencse, hogy haptapit tettem az ágy köré, csak estében kicsit lelógott róla a feje (vagy visszapattant, nem tudom), volt egy olyan érzésem, hogy biztonságképpen kell az oda... amúgy meg minden irányban párnákkal, fallal volt védve az ágy, természetesen az egyetlen 50 cm-es résen tolta le magát... tényleg, akinek áll a babája és elengedi magát, Ti folyton ott álltok és elkapjátok? Hogyan tanulja meg a baba, hogy ne csináljon valamit, de nekünk se kelljen végignézni, hogy összeüti-töri magát? Rémes...

Kép
Kép
irina

Regi, gratulálok a bébipapidhoz! ;-)

Kép
Kép
irina

Irina!

Lesz még sok-sok esés,huppanás és koppanás.
Még Karcsika is szokott esni pedig már 14 hónapos kora óta jár két lábon neki is tele van kék-zöld foltokkal a lába és néha a homloka is.
Bár ez is attol függ,hogy milyen mozgékony a gyerek és az
én fiam nagyon is az ha tehetné még a szekrény tetejére is fel mászna.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög! Ildike változott sokat! Mennyi haja lett! És mennyire hasonlít a Bátyjára! Jól látom, hogy Karcsika cumisüvegből iszik?

Örülök, hogy nem rota! Jobbulást a kislegényednek!!!

Silka! Lizi bébi a divatdiktátor! Azok a kalapok.... Meg szerkó.... zseniális!

Sense! Sajnálom, hogy ilyen mészáros orvosnál járt anyukád. Persze Ő honnan tudta volna, hogy nem idegbecsípődés, és hogy el kell mennie másik orvoshoz, mert egy szakvélemény nem szakvélemény...
Jobbulást ezerrel!!!!! ++++++++++++++++++

Irina! Én azt javaslom, hogy költöztesd le a földre Ádit, mert pillanatok alatt helyet tudnak változtatni. Egyik pillanatban még azt gondolod, hogy nem esik le, mert pl. nem fordul jobbra, a másik pillanatban már le is pottyant.

Én Zsófinál úgy csináltam, hogy ha valahol felállt, három nagy párnát tettem mögé. Hatalmasakat esett, de puhára.
Miután láttam, hogy egy idő után próbálja letenni a kezét, és oldalra, majd hasra fordul esés közben, elvettem a párnákat.
Így is voltak hatalmas esések, és lesznek is, de nagyon ügyesen esik. Már nem koppan akkorákat a buksija.
Zsozsó eléggé megfontolt, ráadásul ha azt mondjuk neki "óvatosan", lelassul a mozgása, és abbahagyja, vagy nagyon körültekintően csinálja, amit csinál. Pl. Apa forgószékébe kapaszkodni, és felállni, miközben a szék mozog. 8) (Amúgy naná, miután párszor elzakózott). :lol:
Az eséseket nem tudod kivédeni. A védőnő azt mondta nekem ,hogy jól csinálom, mert mindent engedek ZSófinak, így megtanulja, hogy hogyan kell felállni különböző helyeken. Hogy bízom benne, és ezt Ő érzi.
Hát persze, hogy engedek mindent, így tanul.
Ha valamit nagyon instabilnak érez (pl. a mozgó taxi), akkor nem mászik fel rá.
Idővel megtanulnak esni

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi!

Mindenből iszik amiből lehet. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hello csajok Segítsetek!

Tesónék kisfiának szeretnénk pihiszéket venni. 2 hónapos és hasfájós, mintha vhol olvastam volna h az segít, főleg a rezgős mozgós változatok.

Kinek milyen van? milyen kortól ajánlott, mit tud? mennyi volt? hol kapható??

SEGÍTSETEK!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Árzuhanástól rendelni??? milyenek? ezzel volt baj??? hol lehet még ilyen széket találni a neten?

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk!

Nekünk van, Marci szerette, már kinőtte. Rezgős is, de szerintem egy hasfájós babát az nem nyugtat meg. Mi az árzuhanásról vettük. Marcit akkor tettem bele, amikor nyugodt volt, ha fáj valamije, vagy nyűgös úgysem marad meg benne!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

aniko80: értem, pedig tuti azt hallottam vhol hogy a rezgés megnyugtatja, na persze nem akkor mikor órdít, csak amikor bántja a pocit!Melyik tipus??

Más tapasztalat?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Köszönöm szépen Grétike nevében a hófordulós köszöntéseket. :lol: :lol: :lol:

Most nem reagálok bocsánat csak beköszöntem.
Holnap igyekszem jönni.
Akik elutaznak azoknak kellemes pihenést.

Jó éjt mindenkinek.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kaqk: pihenőszékekben viszonylag tájékozottak vagyunk, mert Ádó csak abban hajlandó nappal aludni ;-) Nekünk kétféle volt eddig, mind 2 Fisher Price, az elsőt használtan vettem a vatera.hu-n (9 kg-ig volt jó), rezgett (ilyesféle volt: http://www.teszvesz.hu/item343699228_fi ... ek_uj.html). A rezgés fogadtatása szerintem babafüggő, Ádin azt láttam, hogy amikor új volt az elem és jobban rezgett a szék, az kevésbé volt álomba ringató, mint amikor csak picit rezgett (fokozatok nincsenek, az elem kifogyásának függvénye volt a rezgés erőssége!). De pl. ha jól rémlik, Gremese Zsozsója kacarászott a rezgéstől.
Ádi pocifájós volt, de ha épp fájt a hasa, NEM akart a székben lenni sosem (de ettől még más baba akarhat persze).
A mostani széke (Fisher Price 2 in 1) 18 k-ig bírja, azt itt vettem (http://www.c-sale.hu/index.php?akt_menu ... =reszletek), de hetekig tartott mire megjött, állítólag nagyon sokan keresik, azért. Ez drágább, de jóval masszívabb és szebb példány, a rezgése viszont nagyon erős. Ádit most hintáztatom benne (hintaszék-funkció), úgy alszik el. Altatni, kikapcsolódni nagyon ajánlom még ülni nem tudó babának!

Kép
Kép
irina

Kaqk én a 2in1 rezgő pihiszéket javasolnám, mert ez jobban kihasználható ( 18 kg ig használható), ha én most vennék tutira ezt venném meg és az ára is elfogadható! Mi is már kinőttük a miénket, el is adtam gyorsan.Péterkém szerette, ha ringattam bebbe, mindig megnyugtatta a rezgés is, sokat aludt benne 3 hós koráig, aztán már csak kézben aludt el sajna:-(
http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... 39612.html

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok

Gréta cica boldog hófordulót!!

Kép

Kép
agica1126

Halihó!

Esés: Nyugi, tényleg nincs olyan, hogy egy gyerek soha ne essen el, essen le az ágyról mondjuk. Szerencsére olyan jól meg vannak alkotva, hogy az esetek többségében az íjedtségen kívül nincs más bajuk. Én úgy gondolom, hogy ez is a tanulás része. (Emese is ilyet írt) És valóban, az ilyenkor használt vigyázz! óvatosan! felszólítások egy idő után értelmet nyernek.
Amikor a fiúk megtanultak felmászni az ágyra, akkor én egyből megtanítottam nekik, hogy hogyan másszanak le. Minden egyes alkalommal forgattam, segítettem őket, így ez volt a természetes. De most még ugye nem erről van szó.

Képzeljétek mi történt! Ma délután Vicuska barátnőmékhez felugrottunk. Beszélgettünk kicsit és valahogyan feljött, hogy júniusban szeretnénk megkereszteltetni Vacakocskát. Kis idő múlva a párjával ünnepélyesen elénk álltak és megkértek minket, hogy legyünk a kislányuk, Johanna keresztszülei. :lol: :lol: :lol: Szóval lesz egy keresztlányunk. Trallala, trallala!!! Nekünk ugye fiaink vannak, eddig egy keresztfiunk volt, legalább lesz egy kislány is a környezetünkben. Gergő olyan édes volt, mert ezután megkérdezte, hogy akkor Johanna mostmár az unokatestvére lesz? Csak ennyire örült ő is. :lol: :lol:

Kislányok! Nem tudom, hogy holnap tudok-e jönni, már előre jó sok program van, du-n meg elutazunk anyukámhoz, majd csak hétfőn jövünk vissza. Nagyon fogtok hiányozni!!!!! Pusszancs Mindenkinek!!!
dmaggie

Mindenkinek aki utazik jó utat és vigyázzanak magukra
főleg a csöppökre. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Köszi csajok!

a 18kg jó 2 in 1 változat már 2 hós kortól használható??????

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!
Csak elköszönni jöttem,mert reggel már nem lesz rá időm!Valamennyire visszaolvastam de még nem mindent mert közbe pakoltam a cuccunkat...

Sense!Anyukádnak jobbulást!!!

Grétikének boldog hófordulót!!!

Kép

Detyk!Persze csinálok képeket :wink: !!

Irina!Jaj szegény Ádi!Puszild meg helyettem is!!!

K.Timi!Nagyon állat az az oldal!!

Karcsikának is jobbulást!!!

Bocs de többre most nincs időm reagálni,Bertus még nem aludt el...

Jó hétvégét mindenkinek,vigyázzatok magatokra és a babusokra!!!

Hétfő este jövök!Puszi!!

KépKép
juba

Kaqk! Szerintem sem fog kevésbé fájni egy baba pocija, ha rezgős pihiszékbe teszitek. Nekünk is FP van, 18 kg-ig jó.
Igen, Irina jól emlékezett, Zsófi az elején rötyögött, mikor ment a rezgő funkció.

És akkor két jóéjszakátkép:

Kép Segítek Anyának porszívózni
Kép szuperboldogbabavagyok

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Életjel :D

Olvasgatok ám, csak a reagálásig nem jutok el :oops: , mentségemül az szolgál, hogy vasárnap lesz Máté keresztelője és arra készülődünk. :D
Ééés június végén megyünk Balatonfüredre egy hétre nyaralni, úgy örülök, mert úgy volt, hogy idén nem megyünk, mert a tetőt csináljuk, de mégis sikerült viszonylag olcsó szállást találnom.:D

Mi jól vagyunk, Máté továbbra is kúszik, szegénynek a jobb alkarja teljesen kipirosodik estére a sok kúszástól.
Azt hiszem vele is nagy szerencsém van, olyan jó baba.:D Imádnivaló!:oops:

Gyönyörűek a képek, nagyon szeretem nézegetni őket!:D

Drága Emma, Máté, Dorka, Lizi, Zita és Gréti boldog nyolcadik hónapot!

Bongyi, kérlek jelentkezz, hogy hogy vagytok!

Mindenkinek szép, napsütéses Pünkösdöt kívánunk!

KépKépKépKép
meryke

Mesi: De édes Zsófi, mennyi fogacska :shock: :lol:
Nálunk is a porszívóevés a menő :lol:

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!

Most csak pár kép a kirándulásról! Holnap jövök bővebben, most megyek alukálni!

A Tropikáriumban és a Repülőmúzeumban voltunk:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Jó éjszakát!

Kép
Kép
timi26

Az egyik Némós helyett:
Kép

Kép
Kép
timi26

Jó reggelt, Lányok!

Köszönöm mindenkinek az eséssel kapcsolatos tanácsait! :-)

MINDEN ÚTRA KELŐ NAGYON VIGYÁZZON MAGÁRA ÉS ÉREZZE MAGÁT JÓL!

Boldog névnapot Vadvirág Pálmájának! ;-)

Kaqk: úgy tudom, ezekbe a pihenőszékbe már 0 hótól bele lehet a babákat rakni (a 2 funkciósokba a pihenőszék -- és nem a hintaszék -- módozatba, és ha dönthető a háttámla, akkor a legvízszintesebbe).

Maggie: csodás lehet a keresztszülőség, örülök Nektek!

Gremese: Zsófika tényleg szupergyönyörű szuperbaba! És milyen nagy!

Timi26: profi fotós lettél egy hét alatt, nem semmi! Szuperek a képek és csodás a nagylányod (megmondom őszintén, nem is ovisnak nézem...)

BONGYIKÁM, KÖRÖZTETÜNK!

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Timi26! De jóóóók a képek! Látszik, hogy Rebeka mennyire jól érezte magát! És gondolom Te is!
A korábbi fotóidon meg nagyon látványos a fogyásod, ehhez szívből gratulálok!

Én tegnap megszegtem a 6 után nem eszem "elvemet". Egy olyan banális dolog miatt, hogy el sem hiszitek!
Meg kellett ennem a brassói maradékát azért, hogy beférjen a zsufi hűtőbe a tökfőzelék, meg a hozzá készített csirkemell-pöri. :oops: :lol:

Újabb két foggal küzdünk. :( Zsozsó megint napok óta nyűgös, szinte mindenhol.
Én meg rájöttem, hogy ez a fogzás borzalmas, mert több a nyűgös napunk, mint a mosolygós. Vagy már én túlzom el? :roll:
Mindegy, az jó, hogy kettesével jönnek.

A dicsiket köszöni szépen Zsófi, igyekezett az összes (6) fogát kivillantani - ami sikerült is. Közben meg tapsolt a "tapsi tapsi mamának, tapsi tapsi babának"-ra. :D

Mi ma anyósékhoz megyünk, ahol ott lesz apósom testvére. Remélem nem lesz semmi gáz. :? Csak éljem túl....

Vasárnap hugomékhoz megyünk, tripla szülinapozás lesz (V. 07. Bendegúz, V. 15. Zsófia, Szonja).

Dmaggie! Keresztlányotok lesz? Juhhéjjjj! Elhiszem, hogy mennyire örülsz ennyi fiú mellett. :wink:
Érezzétek jól Magatokat a hosszú hétvégén, és kérünk ám beszámolót - mint mindenkitől, aki elutazik. Merg aki nem. :wink:

Kaqk! Visszatérve a pihiszékre. Az árzuhanás nekem nagyon bejött, az utalástól számítva mindig hamar szállítottak. Nekem a problémás, a játszvelem volt, ott majdnem két hónapot kellett volna várnom egy nyomorult pihenőszékre, csak ígérgették, hogy szállítják, de nem történt semmi.
De Heninek velük nem volt gondja, Ő hamar megkapta onnan a széket.

Regi! Szeli milyen ügyes, hogy pohárból iszik! Valamelyik nap Zsófit felvittem anyuhoz, és kiflicsücsök evés után szomjas volt, én meg nem vittem neki inni. Pohárból itattuk. Na, azt látni kellett volna! Két kézzel belekapaszkodott, és húzta magához ezerrel. Szinte harapta a vizet. Persze több ment mellé... :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Köszönjük! :oops: Valamikor el kell vinnem méretni. Szerintem már meghaladtuk a 10 kilót... :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt! Mindenkinek kellemes hétvégét(munka nélküli)kívánok!!!
Kép Mindjárt eszünk

Kép
hajagosné szabó éva

Jó reggelt! Sziasztok!

Mesi!
Nagyon édes Zsozsó a 6 fogacskával és
látom van segítséged is. :lol:

Timi26!
Jól sikerült képek.
Rebeka kész hölgy. :D
VikDani hogy bírta,hogy nem vagy otthon?
Ja persze főleg Viktor apa hogy bírta?

Éva!
Azhiszem Valter után is dögleni fognak a csajok ő
is jó képű kis pasi. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hello,

Kérdés:
zabpelyhet hogy ad akik ad a babánka, darálva , mert hogy egészben csak nem lehet?????????????????,

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Én rizspelyhet adok Marcinak, az darálva van, szerintem van zabpehely is darálva.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jippiiii! Én kedtem az oldalt!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sense!

Remélem már jobban van anyukád!
Nem semmi, hogy Botond miket művel!
A kérdésedre: nálunk Marci még szokott éjszaka cicizni.
2*1,5 óra!!! Jajj, de irigyellek!! :lol: Nálunk a maximum a 2*30 perc és akkor már boldog vagyok! Ma is 2*15 percet aludt. Viszont az esti feláll-lefekszik-feláll játékért nem irigyellek! Lehet, hogy nem fáradt el annyira? Fogalmam sincs! Marci a kezdetektől elaltatja magát. Beteszem az ágyba és egy idő múlva elalszik, addig meg elmotyog magában. Olyan édi!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anyóslátogatás jól sikerült, minden rendben volt, csak a boszitopikba kellett írnom! :wink:

No látom, mindenki családozik, elutazott.

Nálunk már régóta nincs éjjel cicizés, viszont én elkényeztettem Zsófit, mert a mai napig ölben alszik el. :oops: Sokszor nem is tudom, ez kinek jobb, neki, vagy nekem. :oops: Persze azért néha jó lenne, ha magától aludna el, de persze ez az altatási mód nem fog örökké tartani. :( :D

Apa dorbézol, Zsozsó alszik...
Én meg itt elvagyok magamban...

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Az éjszakánk eléggé kemény volt, Zsófit 20 percenként takargattam, mert forgolódott, ha nem forgolódott, akkor a foga miatt sírt fel. Szegénykém...

Ma megyünk hugomékhoz névnapozni.

Ja igen. Idáig az ebéd és uzsi szopit váltottuk ki.
Most a tízórait ki kell váltani, mert nincs elég tejem, mindig pótolni kell gyümivel. :(

Így akkor a reggeli és az esti szopi marad meg. És reggelre sem telítődik tele annyira, mint szokott, napközben meg szopis teát kell innom megint, hogy estére legyen. Remélem nem fog lassan elfogyni! (Hajrá boszitopik!!!!!!)

Tegnap vicces volt, mert Apa ment bulizni, és mondta, hogy mennek Tescoba alkoholtartalmú italért.
Én meg egyből mondtam, hogy hozzon Zsófinak üveges gyümölcsöt.
Jól nézhetett ki a sok sör meg mifene között a babakaja... 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt, Lányok!
Gremesém, csatlakozom a Nehéz Éjszakák Örshöz, kicsit nehezen veszem, hogy a reggelek pár napja ismét 5-negyed 6-fél 6-kor indulnak Ádinál... pedig ugyanakkor tesszük le aludni, ráadásul a teljes felébredés előtt már egy órával ficereg (tehát ma úgy 4-től már nem volt alvás). De ennél sokkal rosszabb, hogy sokszor ébred Ádó is, már nem is számolom, hányszor... Remélem, javul a helyzet, ha 1 éves lesz a kislegény, mert így nem tudom, mikor fogok tudni dolgozni egy kicsit itthon (napközben ugye nem megy...).
Örülök, hogy a rokonozás oké volt ;-)
Alvás: nálunk továbbra is mellen alszik el a babám, más szerintem egyelőre esélytelen...
Megértelek, hogy szomorú vagy a tejmennyiség csökkenése miatt, de ne légy, annyira ügyesen csináltál mindent, a legnehezebb időszakokat is átvészelted!!! Ötletem nincs más, mint a gyakoribb mellretétel (de tudom, hogy az ember nem errefelé akar haladni, amikor a kajaidőpontok már kialakultak). Már ha akar Zsófika többször enni, mert az egyik bnőm kisfia pl. nem, csak ritkán, és így az anyukája nem is tudja a tejét szaporítani.
Nálam tiszta káosz van telítettségileg, a váltott mellből szoptatás csak kb. működik. Hát majd meglátjuk, mert pár hét múlva már a délelőtti szopit ki akarnám váltani....

Ádi nagyon küzd, de csak hátrafelé tud haladni kúszva. ;-) Tegnap is eléfeküdtem és csábító játékokkal hívogattam, nyújtogatta a kezecskéjét, majd megindult... HÁTRA. Nem is értette, láttam az arcán. Aztán távolodott még vagy egy métert... 8)

Kép
Kép
irina

Sziasztok Mammcik!
Hófordulós Babikáknak gratulálok (jaj mingyá egy évesek leszünk :shock: )
Kép

Kaqknak:
Én a sima zabpelyhet megfőzöm, és botmixerrel turmixolom

Éjszakák: nálunk is nehezek... Chamomilla a megmentő :lol: vacsi előtt, vacsi után 5-5 golyóbis, egyenlőre mükszik, fogacskák jönnek, de még mindig nem bújtak ki teljesen...
Ez ilyen lassan megy (2 hete)? :shock:

Védőnéni volt itt a héten: Nolka el van maradva mozgásban állítólag (persze több mint 10 kiló...) szerintünk nincs gond...
Na majd jövök még ha tudok
Puszika!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja! Miért mondta ezt a védőnő?????

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Jó reggelt!sziasztok!

Mollinak és Áronnak Bodog hófordulót!l
Mírának és Pálmának Boldog Névnapot!

Kép Kép Kép

Az éjszakai alvás nálunk se megy valami fényesen.
Ildike este 10 és éjfél között kb 4× kelt sírva majd cici és aludt tovább
2-kor Karcsikával egyszerre és kellet kb fél óra mire vissza aludt.
Utánna már nemtudom,hogy mikor de kb 3-4×keltett.
Napközben meg alszik félórákat csak akkor többet ha épp
sétálunk.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Marcinak is Boldog hófordulót!
Kép

Anitja!

Több mint 10 kiló az szép :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Na folytatva:
szóval azért mondta a védőnő, mert Nolka nem forog, nem kúszik, nem mászik.

Hiába mondtam, hogy gyönyörűen ül, és állni próbál már (persze segítséggel) és a kéztechnikáit már profeszionálisra fejlesztette, szépen gagyorászik (például mondja, hogy nenene... ha valami nem tetszik neki) szóval fejlődik szerintem csak a maga módján és a maga tempójában. Mi meg mondtuk, hogy nem adjuk "hentesek" kezébe, hogy halálra kínozzák csak azért mert nem azt produkálja amit az átlag. Az egész biznisz szagáról nem is beszélve, mert persze rögtön ajánlott is egy ilyen alapítványt akik ezzel foglalkoznak...

Mi elégedettek vagyunk a Kisbabánkkal :lol: és látjuk milyen szépen fejlődik napról napra :lol:

és akkor azé fotót is teszek már erről az állítólagos "lusta" Babáról...
Kép Az úszómester...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Pálmának és Mírának utólagos boldog névnapot kívánok!
Kép

Molli babának, Áronnak és Marcinak boldog hófordulót!
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Ezt még pénteken írtam, csak nem tudtam elküldeni… :evil:
(Titeket nem vág ki sokszor a babanet??? Ha túl gyorsan lapozok, mindig hibaüzenet van, és kivág az egész explorerből… bosszantó! :evil: )

Dotildi! Gratu a kúszáshoz!!! :D
Szelinél a gyümi megy maszatmentesen, a főzelékevés katasztrófa… :lol:
Kép :lol: :lol: :lol:
Köszi, akkor egyik nap zöldbab lesz a menü. Védőnő mondta, hogy azt már adhatok (szerintem is). 8)

KÉRDÉS: És borsót mikor lehet a héjával együtt turmixolni??? (Én már adnám!!!) :?:

Sense! Ja, igen! Altatásnál még azt szoktam csinálni, hogy simogatom Szeli hátát, ezzel kicsit visszatartva attól, hogy felálljon, de ez nem mindig jön be… :roll:
Ahogy Silka írja, Szeli is van, hogy lehuppan, ha elfáradt. :D

Bence hogy kihúzta magát a fotón! Nagyon helyes kölyök!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Anitja! Szerintem semmi baja nem lesz Nolkának, ha nem viszitek tornára meg masszázsra…

De hogy én hol tartottam… ??? :roll:

Na, mindegy, dobok pár képet!!! :D
Nagyon jól sikerült Apa szülinapja! :D Az eddig iszonyatosan féltékeny Nagytesó megszelidült, és Szelivel együtt játszottak!!! :shock: :D Zsolti mondta is, hogy ennél nagyobb ajándékot nem is kaphatott volna szülinapjára (már eléggé aggódtunk, hogy mi lesz itt, mert Nagytesó nagyon ellenséges volt Szelivel :? ).

Éééés! Megjött az új babakocsi! Imádjuk! :D Szeli is nagyon jól érezte magát benne. Bár hanyatt fekve csak fél órát tud aludni (hason egy órát is), de majd legfeljebb nem a déli hosszabb alvásánál (1-2 órát alszik olyankor) viszem le, amúgy se akkor szoktam. Egyébként 175 fokig dönthető. :D
Ezzel a babakocsival már a buszraszállást is meg merem kockáztatni. Arról nem is beszélve, hogy pikk-pakk össze tudom csukni, és befér a kocsiba, így akár plázázhatunk is, ha akarunk!!! Szupiiiii!!! :D :D :D :D

Szóval a képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Ildikének gratulálok a felálláshoz!!! :D
Karcsika jobban van?

Heni! Jobban vagy? Ne legyél depis!!! :(

Irina! Én az első pár napban, mikor elkezdett állni, hagytam Szelit esni (illetve ha akartam volna, se tudtam volna elkapni :? ), most már csak nagyon ritkán esik el, és akkor is úgy irányítja, hogy a popójára essen. Viszont amikor már mászott, sose tettem fel az ágyra, még elbarikádozva sem. Mindig a földön volt, onnan nem eshet már le! 8)

Egyébként Apa kissé túlparázza a dolgokat: Pl. Szeli megy a fiók felé (ami egyébként le van ragasztva), ugyan még nem is tudni, hogy a fiókot akarja-e kihúzni, vagy közben teljesen más irányba fordul, de máááár szól rá, hogy „nem szabad”. :shock: Én meg mondtam neki, hogy már csak akkor szóljon, ha tuti fix, hogy olyan akar csinálni, amit nem szabad (pl. virág leveleig rángatni)… :roll: Egyébként hogyan is tanulná meg, hogy mit nem szabad... :lol:

Kaqk! Amikor Szelinek fájt a hasa, még az ölemben is üvöltött… :cry: Ettől függetlenül lehet, hogy szeretni fogja a pihiszéket a baba!
:D

Kép

Kép
regcsiken14

Zsozsó nagyon aranyos! :D Hová lettek a hurkák??? :shock:
Szegényke… :( Szelinek még mindig nem bújt ki egy foga se, de ezek után, amiket írtok, nem is várom… :?

Timi26! Szuper képeket készítettél! Biztos jó kis kirándulás volt!!! :D
Rebeka szép kiscsaj! :D

Maggie! Gratulálok a keresztszülőséghez! (Lehet 2 is??? Nem is tudtam. :oops: Látszik, hogy nem vagyok vallásos…)

Mesi! Szeli is úgy húzza közelebb a poharat, hogy a szélénél fogja! :lol: Asszem én már nem is vacakolok a csőrös pohárral. Így (gondolom) hamarabb megtanul pohárból inni, és fog tudni nagyobb mennyiséget is, nem??? (Ez most körkérdés!!! :wink: )

Na, most bepótoltam a lemaradásomat! Bocsi, ha sok voltam!!! :oops:

Szeli egyébként ma Anyunál, én meg reggel úsztam egyet, aztán ebéd, pihi, most nem csináltam mást... :oops: Nemsokára megyek érte! Már nagyon hiányzik! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!
Majd még jövök, csak egy gyors kérdés:
Regi!
Ez milyen babakocsi?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Anitja, őszintén csodállak, amiért így tekintesz Nolka mozgásfejlődésére! :D Én sajna nem vagyok ennyire bátor :-(, pedig én is látom, hogy Ádó minden héten vagy akár nap produkál valami apró újdonságot. De nagyon kíváncsi vagyok, mit mondanak majd nekünk június közepén (de főleg arra leszek kíváncsi, hol tart már akkor Ádám). Amúgy meg sajnálom, hogy Magyarországon szinte minden biznisz lesz, ahelyett, hogy csak örülnénk neki, hogy milyen remek gyógyító módszereket fedezünk fel...
Annyira szép kisfiú Nolka!!! :-)

Regi: csodaszép Szeli a képeken, és nagyon édes a többi családtag is! ;-)

Ó, leköltöztünk már az esés utáni reggel a földre, Ádó ott gyakorlatozik, tolat és forog. Mindjárt dobok képet is róla.

Isten éltesse az ünnepeltjeinket: Mollit, Áront, Marcikát! Míra Tündérkirálylánynak utólag is nagyon boldog névnapot kívánok!
Kép

Kép
Kép
irina

Na akkor: FÖLDÖNFUTÓK jeligére :-)
Kép

Kép
Kép
irina

Irina! Rá sem ismertem Ádira a vonalzódon! Eszem azt a hamvas őszibarack fejét!!!!!!!! :D

Egyelőre a tízórai szopit még pótolom, majd pár nap, esetleg 1-2 hét múlva kiváltom.
Persze mivel annyit kell szaladni Zsófi után, el is felejtek inni... :oops:

Regi! Mennyire jók a képek!!!!!!!!!!!! Kicsi a rakás.... Ez a legjobb! Szupi egy család vagytok! Úgy látszik Nagytesónak csak idő kellett, hogy lássa, mindkettőjüket (Szelivel) egyformán szeretitek, és nincs oka féltékenykedni! :D

Zsófi hurkák? Nagyon is vannak kéremszépen!!!! :lol:

Isten éltesse Mollit, Marcit, Áront, és Pattogóbolha Mirát!!!!!

Anitja! Neked akartam leírni a véleményemet. És mielőtt megharagudnál rám, hangsúlyozom, hogy a barátnőmnek tartalak, ezért őszintén elmondom a véleményemet. Nem megorrolni rám, csak szeretném, hogy tudd, én hogy gondolom, hiszen ez a fórum ezért van.

Szerintem ha a védőnőtök azt mondja, Nolka el van maradva a mozgásban, akkor érdemes lenne utánajárni a dolgoknak.
Hiszen tényleg még csak nem is forog, így a nyolchónapossága küszöbén.
Persze mondod, hogy ül, meg segítséggel áll. Itt megint csak ne haragudj rám, de én ellenzem a bébikompot is. Először forognia, majd kúsznia kellene megtanulnia, és abból jönne a többi mozgássorozat. Így meg rögtön "áll", és az alapvető mozgások hiányoznak. És ez nem biztos, hogy így jó.
Én magamból indulok ki. Ha nekem azt mondták volna (szakember), hogy Zsófi le van maradva a mozgásfejlődésben, akkor - hiába van biznisz szaga a dolognak -, én megnézettem volna, mert ha évek múltán valami rendellenessége lesz azért, mert le volt maradva valamiben, én meg nem nézettem meg, hát... akkor nem tudnék tükörbe nézni.
Persze ennek ezred százalék az esélye (nálatok is), de a saját magam megnyugtatására és elmennék, és megnézetném.

Az oltással is így voltunk. B.ssza meg mindenki, hogy a rota vírus elleni vakcina egy vagyon, de inkább kiköhögtük, és beadattuk, mintsemhogy infúzióval a kezében lássuk kiszáradni a gyerekünket.

Ez persze szélsőséges szemléltetés, de a lényeg az, hogy a gyerekemért mindent, és ha valaki felhívja a figyelmem arra, hogy valami gond van, akkor elviszem egy szakemberhez - lehet, hogy feleslegesen -, de legalább megnyugszom, hogy minden rendben, és később nem kell a fejemet a falba vernem azért, mert nem vizsgáltattam ki, és valami baj lett.

Irinánál én nem aggódom, hiszen Ádi lassan, de biztosan halad, forog, és tolat. Ennek ellenére (én itt nem vinném el szakemberhez), de ők elviszik, biztos, ami biztos, meg fognak nyugodni.

Ez tényleg csak az én véleményem, szeretlek, imádlak benneteket!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, köszi Kis Őszibarackom nevében is! ;-) Azért nagyban is beteszem a képet, ha nem baj (meg egy másikat is ;-)):
ŐSZIBARACK:
Kép

SHERLOCK HOLMES RÁJÖTT A MEGOLDÁSRA:
Kép

Ma voltunk mi is a Tropicariumban, Timi26 szépséges képein felbuzdulva kocsiba vágtuk magunkat -- nagyon klassz volt! Ádó sokat magyarázott a rájáknak és egyébként sem akart aludni, ennek eredményeképpen a habtapin most 7-kor bealudt játék közben :shock: felkaptuk, elvittük fürdetni, alszik is... csak ne megint 5 órás kelés legyen ebből...

Kép
Kép
irina

Halihó

Anitja!

Nagyon aranyos Noel mint uszómester. :D

Regi!
De jó képek aranyosak főleg ahol a nagy tesó
fogja Szeli fejét. :D
Szuper a babakocsi.

Irina!
Jaj de édi Ádi. :D
És már egyre több a mosolygos kép.

Bár mi nem voltunk sehol de holnap megyünk a tóhoz.
Meg fagyizni meg mamázni meg még nemtudjuk majd holnap kiderül. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: