A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Persze :) Párizsban lakunk. Ahol most újra süt a nap. Ki érti ezt?! Na mindegy, ma már nem megyünk, Réka leült mesét nézni, én meg lassan készítem a vacsit..

Kép
Kép
barbóca

Párizs gyönyörű hely! :D
Vendég

Most már megyek!

Szép Álmokat és Jó Hétvégét Nektek!
Vendég

Tej beindulása: eleinte kolosztrum van, ami sárga, sűrű és nagyon kevés. Az igazi tejcsi kb a 3. napon indul be. Ekkor belövell a mell, akkora lesz, mint két görögdinnye. És nagyon kemény. Na engem ekkor fejt meg egy csecsemős nővérke. Azt hittem ott maradok, annyira fájt és persze a baba sem tudott e miatt szopizni mert nagyon kemények voltak. Lefejt kemény 20 millit. Odaadtuk Rolinak kispohárból.

Barbóca! Üdv köztünk!

Kép
szly27

Na végre egy anyukás hozzászólás! Tényleg örülök, mert eddig minden anyuka csak hallgatott! Nem csak én jártatoma szám tapasztalatlanul!
Köszi Szly!!!!!!!!! :) :) :) :)

KépKép
hene

Hene! Most vettem csak észre, hogy bejelöltél az iwiw-en. Nem szoktam azzal foglalkozni, e-mail meg nem tudom miért nem jött. Vagy hogy siklottam el felette... Nem tudom. Bocsika!
De Te milyen szép és csinos kismami vagy! Természetesen elfogadtalak.

A tejcsihez nem tudok hozzászólni, mert még nem volt benne részem. De azt amit Sly mondott, azt már több helyről hallottam. Plusz, hogy a türelmetlen nővérkék igencsak meg tudják kínozni az embert, ha nem sikerül fejni...

Barbóca! Üdv. köztünk!

sz.andi

timi!
Kellett neked a palacsintát emlegetni! :) Ugy megkívántam, hogy muszáj volt sütnöm egy pár darabot! :lol: 6-ot meg is ettem :oops: !

d.dodó

Na, vagyok újra! Toltam néhány virslit mustárral, kenyérrel meg hagymával, nagyon jó volt, de aztán több órát szenvedtem miatta. Fájt a hasam. Jó, lehet sok is volt... :oops:
De kialudtam magam, és mostmár okés minden.
Most cseresznyebefőttet eszegetek... :oops: :D

Barbóca! Üdv nálunk! :D

Úgy örülök! Eddig úgy volt, hogy Apának vasárnap is be kell mennie dolgozni, de hazajött és újságolta, hogy mégsem kell! :D

Anyukám is azt mesélte, hogy az elején nem túl kellemes a szoptatás. Egyszer őt is fejték géppel még annak idején, azt mondta olyan volt, mint amit a tehenekre raknak nagyüzemekben! :shock: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Marcsi!
szerintem valami vírus lehet, mert nekem vagy 2 napig fájt a fejem, tegnap délután bezuhantam az ágyikóba és kemény 4 órát húztam a csendest és valami herpeszféle-de nem olyan mint a zsíros kaják utn- is kiütött a számon. :(
Jobbulást!

Barbóca!
Üdv itt! :lol:

Köszi lányok a szopitanácsokat!
Szly!
Akkor ha a 3. napon indul csak be a termelés, addig tápszerezik a babót?
És utána nem finnyáskodik az anyatejcsire? :roll:

Elmegyek én is lefeküdni, eléggé fáradt vagyok már megint :shock:
mintha hú de mennyit dolgoztam valna :lol:

Jó éjt, pihizzetek sokat
Puszóka

Kép
kimma

Hát én ma meg nem tudom mi van velem, de ma nem vagyok egyáltalán álmos..... bár nálunk még süt a nap!! És eleve csak 10-kor sötétedik.... (és lesz ez még rosszabb is) :( Mondjuk mondtam, hogy ennyiből lesz jó nyáron szülni itt...mert a baba miatt ugysem fogok sokat aludni..... szóval igy nem lesz majd gond, hogy 1-kor sötétedik, és 4-kor meg már világos van!

d.dodó

kimma!

én ugy tudom hogy 2-3 nap amig beindul a tejci. és ha netán addig csak valami kis előtejet vagy esetleg "semmit" nem szopizik a baba, az se nagy baj.
eleinte nem is olyan éhesek mint 4-5 nap után.

Kép

Kép
timi1982

lányok, egyébként gondoltam ám rátok palacsintázás közben :D

Kép

Kép
timi1982

Timi! Palacsinta? Imádom, főleg a túrósat. De rendes vagy, hogy másra is gondolsz. :lol: :lol:

De nekem megint fáj a hasam. Megfigyeltem, hogy ha lefekszem pihenni, akkor egy fél óra múlva kezd el fájni. Én nem értem... Mindegy, nem fárasztalak ezzel Titeket!

sz.andi

nyusziapu csinálta nektek!

az első amit én ettem, a második amit ő. ő bepuszilta az egészet, én csak a felével birtam. de a másik felét elhoztunk 8)

Kép Kép

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Jahahajjj!!!! Palacsinta!!!! Én is, én is!

Ivaneszter, Barbóca, sziasztok!

Tegnap egész nap jövés-menés volt, meg ma is. Tegnap de. dolgoztam, aztán kimentem a piacra, de csak akkor vettem észre, hogy a tárcám itthon maradt, amikor a zöldségesnél fizetni akartam. Képzeljétek, azt mondta, hogy azért ne menjek haza, ad nekem, amennyi kell a bevásárláshoz, aztán majd megadom, ha legközelebb arra járok. Olyan édes volt, nagyon hálás voltam neki, de persze nem fogadtam el. Gyorsan hazajöttem a brifkómért.
Ma meg Otival fütyikontrollra mentünk, aztán játszótereztünk. Du. volt egy koncertünk is.

Nekem az a tapasztalatom, hogy nem befolyásolja a szoptatást, milyen szobában lesztek a babák születése után. A szobatársam tejcsárda lett, annak ellenére, hogy nem ment baba-mama szobába. Én is el tudtam volna látni a fél PIC-et a 4. naptól kezdve, bár addig a fiam a cicim közelébe sem került, még meg se foghattam. Nekem az jött be, hogy gyakran masszíroztam a ciciket, távolról indulva a bimbó felé körkörösen, alul is, és literszám ittam a Laktoherb teát. Utána meg sokat fejtem. A háromóránkénti rendszer meg azért is jó szerintem, mert a cicik fel tudnak készülni a következő etetésre.
És nem babás szobában is meg lehet beszélni a nővérekkel, hogy ne vigyék el megetetni a babákat, ha nem sikerülne épp abban a félórában szopizniuk, amikor kiadják őket.
Ezt csak azért írom le, hogy ha netán olyan szobába kerültök - bár úgy látom, nem akartok -, ne keseredjetek el. Csak merjetek kérdezni és kérni, ne hagyjátok magatokat. azért vannak a csecsemős szakemberek, nem?

Megyek, a drága párom a Lidlben vett szusit, most lett kész, meg kell kóstolnom....

Ha lesz időm, még bekukkantok. Ha nem, akkor mindannyiótoknak szép hétvégét, a 36-os klubnak pedig nyugodt éjszakákat (persze mindenki másnak is) :)

Kép
Kép
bondi

Bondi! De aranyos vagy! :lol: 36-os klub... :lol:

Én is megyek, hátha jobban sikerül az éjszaka, mint tegnap.
Vigyázzatok magatokra! Szép álmokat!

sz.andi

üdv Barbóca!

Kép
linda24

jó estét, most értünk haza. Majd visszaolvasok és most csak képeket rakok fel mert hulla vagyok.

Kép Kép
magdolnam

Sziasztok, mikor megszületik a baba, olyan kicsi a gyomra, mint egy cseresznyemag. Pont elég neki az előtej, ami segít megindítani az emésztését. Szokás időnként cukros vizet adni nekik, ha nagysúlyú, és tényleg lassabban indul a tej, akkor valóban lehet rá szükség, hogy ne ingadozoon a cukorszintje. De alapból azért arról van szó, hogy a természet tudja a dolgát. Mondjuk én az igény szerinti szoptatásban hiszek, akár óránként is, az indítja be igazából a tejtermelést, laktoherb és társai változó hatásúak.. Dobozos gyümölcslebek viszont sok babaánák hasfáját okoznak!!! Sok folyadék, igény szerinti szopi, kb. ennyi. Nekem eddig működött, pedg voltak extrém körülmények is. Én nem engedném, hogy tápot adjanak neki. Ja és a cukros pótlást sem cumiból, max kiskanál, fecskendő, vagy pohár. Macerásabb, de nem zavarja meg a szopórefelexet.

potyka

Sziasztok lányok!

Magdolnam, nagyon édes ez a Liza baba! Egész jól mutatja magát, ehhez is gratula!
Te lehetnél tiszteletbeli most már 29+2-es tag a 29+1 napoddal, nem is tudom a harmincvalahányból vagyunk akkor olyan 6-an!

Úgy látszik, mindenki kihasználta a tavalyi november elejei hosszú, 4 napos hétvégét! Nem csoda a 29+2-es babyboom, mint egy nagy áramkimaradás után!

Kép
teó

Sziasztok!

Kimma! Ahogy Potyka is mondta, még annyira pici a gyomruk a babáknak, hogy a pár csepp előtej eleinte teljesen elég nekik. Viszont azt jó lenne ha megkapnák, mert nagyon hasznos anyagok vannak neki benne. Utána is van valamennyi tejcsi, szóval aki szopizik, nem marad éhen, de az igazi, a sok nekem a 3. napon lett.

Hát igen, a tej akkor is beindul, ha nincs veled a baba, ahogy Bondi írta. Csak a baba nem biztos hogy olyan könnyen megszokja a cicizést, ha nem tud rendesen szopizni.

Még azt szokták mondani, hogy a császárosoknak esetleg később indul meg a tejcsi.

Magdi! Nagyon szép, kis pofis Liza baba. Jól sikerültek a fotók.

Kép
szly27

Jó reggelt!

Potyka, én is pont ezeket hallottam, amiket leírtál.
Remélem nem lesz gond nálunk ezzel a részval. Egyenlőre nálam még nincs tejcsi, mint ahogy olvastam itt valaki már termel bőven. De az a lények akkor induljon meg ha megszületik Gergő!

Andi, köszönm hogy elfogadtál! :lol:
Az hogy szép kicsit túlzás :? Inkább úgy tudnám jellemezni magam: hisztis, így a vége felé! :wink:

KépKép
hene

Jó reggelt!

Én már hetek, hónapok óta nem aludtam iylen jól. Este 9től reggel 5ig pipi nélkül, aztán fél 6tól 3/4 8ig vissza. Nagyon jól esett.

Kriszti!
Nálam a néhány virsli min. 5 Orsi virslit jelent. :oops:

Bondi!
Nagyon jófej a zöldségesed!!! Ritka fajta!

Timi!
A kép NyusziAputól nem volt szép! Még a végén visszavonom tőle a tegnapi dicséretet, ha ilyen ínycsiklandozó képekkel zaklat minket! :wink:

Magdi!
Nagyon édes a babótok!

Potyka!

Köszi, amit írtál!

A szopis tanácaadó szerint is 3 korttyal el vannak a babók az első napokon.
20150601134430

Jó reggelt mindenkinek!

Magdolnám! Liza Baba nagggyon édi! :D

Hát én már megjártam 3 boltot is. De miután párocska hazajön, el kell mennünk még az Intersparba. :roll:
Egy öregember jól felhúzta az agyam! At hiszik, nekik mindent szabad! :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Viki! Akkor megsúgom neked, hogy abból a vékony Füstliből lement mind a tíz! :shock: :oops:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti!
Megértelek! ;) Na most írhatom a füstlit a listámhoz!

További szép napot, mi is megyünk nagybevásárolni!
20150601134430

:D Köszi! Viszont nem tudtam leírni tegnap mert 2ig nem láttam. Szóval a kiscsajt először nem értette a szonográfus hogy miért mindig úgy látja hogy méhlepényben van. Aztán hosszas nézelődés utan megtalálta a választ -amit az én kis drágám jól ki is használ és tökéletesen érzi magát benne- szóval nekem 2 méhlepényem van, de Lizát csak egy köti össze. Na ilyet se hallottam még. Mind a 2 baloldali, de az egyik melső fali (ez a +) a másik hátsófali. 2 variáció lehet:
1. ikreknek indult
2. járulékos lepény
az utóbbinak még nem néztem utána, ha esetleg valaki tud valami infót az ilyenről, legyen olyan kedves és ossza meg velem!

Tök vicces, mert ez volt a 6. uh-om 3 sima 3 4d és csak ezen vették észre hogy 2 van??? Mindenki mindig mondta, hogy a méhlepénybe fordul, de senki nem vette a fáradtságot, hogy megnézze, hogy mi is a helyzet. Én nem akarok reklámot senkinek csinálni -nincs jutalékom belőle :wink: - de itt a genesisbe, hihetetlen kedvesek voltak (teletömtek csokival és colával) és nem 20 perc alatt zavarták le, hanem komoly 1 óra volt!!! Ebből a fele vizsgálat, de ezt is mozizásnak fogtuk fel, a másik pedig 100%mozi. És mindent megnézett, még az én veséimet meg hólyagjaimat! is!!! Sőt mert fél órás késésben volt, grátiszként adott egy cd-t, amin van kb 30 kép
magdolnam

Sziasztok!

Magdolna! Nagyon jók lettek a fotók!
Aztán várjuk ám a beszámolót,méreteket......

Kriszti! Ne idegeskedj! Tele van a világ seggfejekkel!
10 füstli?????????

Viki! 5 orsi virsli????????

Te jó ég!!! Nekem már nincs ekkora gyomrom!

Én ma egyedül leszek,megfogok bolondulni!
Már megy egy mosás!
Apa elment hobbyzni és csak este jön haza!
Na de aztán 2 napig az enyém!!!!!

Én ritka szarul aludtam éjjel,vagyis inkább azt mondanám nem aludtam semmit!
Minden létező csontom fáj!
Időnként nyilal az alfelembe meg a combtőbe,gondolom tágul minden rendesen!
Annyira fájt a derekam,hogy fordulásnál a sírás határán voltam!
A bokámról ne is beszéljünk!!!

Remélem mindenki jól van!!! :wink:

Kép

Kép
ibm

hú Kriszti! 10 :?: :roll: :lol:
Tegnap este 10 előtt eszünkbejutott hogy a spárban le van értékelve grill sütő, gyorsan berohantunk vettünk + hozzá kellékeket, husikat. Apa most szereli :D és ma grillezünk! Nyamm
magdolnam

Magdolna! :lol: Egyszerre írtunk!

2 lepény???????
Ilyet se hallottam még!
A genesisbe mindenkinek találnak valamit! :lol:

Ja és még azt akartam írni az előbb,hogy tegnap sms-tünk Werával,jól van,puszil mindenkit!
Gondolom holnap már jelentkezik,most Anyázik és készülnek Nóra baba fogadására! :wink:

Kép

Kép
ibm

Bpd: 1580 és kb 2 héttel nagyobbnak felel meg a hölgyemény
Bpd hadlock: 7,63
Hc: 9, 53
Hc hadlock: 27, 43
Ac hadlock: 26, 05
Fl hadlock: 5,45

Sotén egy kicsit többet mértek, de nem sokkal. Ebből nem sokat értek... ja és a hosszúság a fejtől fenékig 27, valamennyit mondtak
magdolnam

de legalább észrevették!!!! Én ennek ösülök, mert egy kicsit durva lenne, ha megszülöm a lepényt, összefoltoznak és bennem marad.... a másik. Ebbe bele lehet halni :shock: :cry:
:) felrakok egy tappancsos képet is, de olyan hülyén jött össze, hogy olyan mintha 4 újja lenne... de jelentem 5 van!
magdolnam

Ja, és képzeljétek, este mikor elmentem fürcsizni, belenéztem a tükörbe, oldalról láttam magamat....hát nem kellett volna!
Bálna méretű hasam lett! Valahogy ruhában nem látszik ekkora nagynak!
Tudom, hogy nem kövér vagyok, hanem kismami, de a látvány akkor is sokkolt! És még nagyobb is lesz!
Szegény Apának nagyon meg kellett dolgoznia, hogy bebizonyítsa, hogy még mindig szexi és kívánatos vagyok! :wink: :D :wink: :D :wink: :D

Egy kérdés: nektek is szokott viszketni a pocitok?
Gondolom azért lehet, mert nyúlik a bőr rajta, de mivel nem nagyon merem vakirgálni, néha az arcom kaparom már!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kép

itt meg fintorog és durcizik:
Kép
magdolnam

Kriszti, nekem sajnos akkor szokott viszketni, amikor a stria jön ki rajta -kb 1 héten belül látni- én hiába kenegetem olajjal.... tök zebra vagyok
magdolnam

nem találok semmit a járulékos lepényről!!!!!!!!!!4 :shock:
magdolnam

Hene :D
Én is gyakorló anyuci vagyok, és tegnap megosztottam veletek a tapasztalataimat :wink: De az újabb sok hsz. után le kell még írjam, hogy igaz, lehet szoptatni 3 óránként is, meg nem baba-mama szobában is, de tény, hogy szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy ennek ellenére sikerüljön a szopi. A szülés utáni 2 órában, amikor a legéberebb a baba, akkor valóban van már 1-2 csepp tej, és az aranyat ér :D

Kimma :D
Az első 2-3 napban pont elég nekik az a kolosztrum, amit az anyukájuk szervezete nekik termel :D A tápszer, a cumi, stb. teljesen megzavarhatja a baba szopi-technikáját. Persze, itt is vannak szerencsések, de többségében sajnos nem ez a helyzet. A Potyka által említett fecsi, kispohár a lehető legjobb, ha mégis kellene valamit kapniuk, és nem ciciből.
De az igény szerinti gyakori szopi a legjobb, ami az első napokban segíthet beindítani a tejtermelést :D

Véda
Vendég

:lol:
Tényleg olyan!

Persze,hogy jó,hogy észrevették,nem is azért írtam!
Tényleg nagyon kedvesek és türelmesek ott.
Mindent megnéznek!
Inkább az a gáz,hogy másnak még nem tűnt fel!
Na mind1,lényeg,hogy kiderült!

Kép

Kép
ibm

Jaj de cukki!
Szerencsére még nem csíkozódtam be (kopp-kopp-kopp) de ezt már érzem néhány hete és mindig csak néhány percre jön elő.
Apa keneget minden este pocakolajjal! :D
És ha már így szóba került, az előbb írt sms-t, úgy kezdte, hogy: "Szia család!" :shock: :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

:lol: de édi
magdolnam

Véda, bocsi, bizti már rajtam ült az álom manó! Neked is köszi a választ! :) :) :)

KépKép
hene

Kriszti! Apa nagyon cuki!! :lol:

Én is kenem az elejétől a hasam,sokszor viszket és eddig nem is volt vele semmi!
2 napja vettem észre,hogy jött rajta pár csík és persze az oldalamon is!! :cry:
Hát ez van!
Remélem te megúszod!
Szerintem nekem most a végén fog majd rendesen megindulni!

Kép

Kép
ibm

Magdolna, nagyon édi a baby girl! :) A lábacskája főleg!

KépKép
hene

Ami!
Igen, 5. :oops: Reggelente mindig éhesebb vagyok.

Kriszti!
Nekem is viszket, ha nem kenem. Gabi lanolinos babakrém nekem nagyon átjött.

Magdi!
2 lepény! Pont így a vége felé derül ki. Érdekes.
20150601134430

jó reggelt
na mostmár tényleg 30!!!!!! :D :D
tegnap olyan rosszul voltam hogy se fel jönni se vissza olvasni nem tudtam :?
most mneg megyek vissza az ágyikóba :oops:
kellemes hétvégét mindenkinek

Kép
Kép
h. szilvi

Na én megyek egy kicsit takarítgatni. Máramit tudok csinálni. Majd ha apa hazajön a dógozóból kiporszívózza a kéglit. Azt már nem tudok, és ma vendégek jönnek!
További jó csicsergést! :) :) :)

KépKép
hene

Szilvi, mi volt a baj? Miért érezted rosszul magad?

Senki nem hallott még ilyen 2 lepényes dologról? Kata?
magdolnam

Magdolnam, én csak ezt találtam, hát sok konkrét nincs benne, de hogy baromi ritka lehet az biztos.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... penyem-van
Mondjuk az érdekes, hogy itt is az egyik válaszoló anyukának a 36. héten vették észre.

Még azt tudom javasolni, hogy az origo oldalán a babázó oldalon van egy szülésznőgyógyász doki, aki vállal tanácsadást, én kérdeztem tőle, már másnap megkaptam a választ e-mailben. Most a 3 nap miatt persze biztos csak jövő hét elején lesz válasz, de gondolom, még az is hamarabb lenne, mint ahogy a dokidhoz mész. Oda mikor mész legközelebb?

Hú, ezek a röpködő virslimennyiségek brutálisak, én 3-tól teli vagyok, igaz amikor lehetett fél liter tejet is megittam mellé.

Délután anyukámékhoz közeli művházban lesz 2 előadás, 1 babamasszázsos meg 1 hordozókendős, úgy szerettem volna elmenni, de fáj a torkom egy kicsit, lehet nem merek menni, de sajnálom nagyon, mert érdekelt volna.

Kép
teó

Jó reggelt!

Magdolnam: nagyon édi a kis Liza!
Úgy tűnik nekem is két lepényem van pont olyan elhelyezkedésben mint neked,vagy esetleg egy vékony nyéllel össze van kötve!?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:20-kor.
Vendég

Képzeljétek reggel tapogatom a hasam (nem tudom miért csak úgy! :D ) és az egyik oldalon valami kis keményet érzek.... hát mondom ez a lába! A másik oldalon meg nagy keményet gondolom a háta! De még iulyet! Nektek voltmár ilyen, hogy így ki lehetett tapintani???????
Azóta nem lehet csak akkor!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: