A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Miért akarsz 3 napra főzni? Elég mára, aztán holnap talán jobban jön az ihlet.

Én lencsefőzeléken és pörköltön gondolkodom, az sokáig jó, vagy extra kaját szeretnél?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Bari: Örűlök, hogy végre sikerűlt kifognod egy normális dokit. Remélem egy picit megnyugodtál mozgást illetően. Szerintem a védőnénit most csináld ki, nem merne ellened tenni most semmit :wink: :D
Ki merne egy kismamát bántani??????????????? :shock: :shock:
bluebox

Jó reggelt!

Csiri: Nagyon izgulok értetek :roll: Remélem apa hazajött és nem csak most fog indulni... Hú 2 körül érkezik az utód? Azta ;)

Zmimi: :lol: Nagyon kellett röhögnöm az álmodon :) Párodnak mesélted?

Stella: 4 napra??? Hú, nem irigyellek :) kitartás, hamar el fog menni ez a néhány nap ;)

Elan: Olyan "himbilimbit" sztem bármelyik bababoltban lehet kapni. Én a múltkor a Corában nézegettem, mert ott "csak" 4ezer körül volt. De nem vettem meg, majd meglátjuk, hogy mennyire marad pénz, mikor már tényleg minden meglesz. Max jövő hónapra marad a megvásárlása :roll:

Andóca: Jó kis járgányotok van és a hordozó is tetszik. nagyon csini és vidám vagy :)

Bari, így kell ezt csinálni ;) Örülök, hogy legalább pár órára sikerül megnyugodnod. Nem irigyellek... Nehéz lehet így eltölteni ezt a pár hónapot. Én drukkolok nagyon, hogy a szüléssel a paráid is megszűnjenek!

Tegnap megszereztük mi is a hordozót. Végre megvan minden, most már tényleg nem kell aggódnom semmi miatt... Apróbb dolgok maradtak még, amiket meg kell venni, de majd délután bemegyünk a párommal a Brendonba és megvesszük őket... Ott volt a legolcsóbb a textil pelenka a múltkor: 1600Ft / 10db, remélem lesz még belőle és akkor veszünk még vagy 2 csomagot...
Ja, jót röhögtem tegnap a roma népségen a piacon. Próbálták rámsózni a kismama nacijukat :lol: Mondtam nekik, hogy erre a pár hétrerén bizony már nem veszek.... ;)

Pironya: Igenis, csomagba bekészítve :D

Egyébként mi a fenének kell a kórházi csomagba csumisüveg? Nem akartam venni, de a lista azt írja, hogy kell egy névvel elátott. Minek? Hogy abból tudják majd teáztatni a gyereket???? Mást nem tudok elképzelni :roll:
No, én ma már tök ügyi voltam. Elintéztem a vasalnivalót (kitekertem a nyakukat :D ), amiből ugyan nem volt túl sok, mert kivételesen csak egy mosásnyi ilyen cucc volt, de akkor is koránreggel ilyet tenni ... Szóval büszke vagyok magamra ;) Meg a mosógép is végzettt már egy adag ruhával, megyek is ki kell teregetni... Aztán dekorálgatok egy picit Bence szobájában ;)

Majd még jövök Csiri-ügyet figyelni ;)

Kép

Kép
bettica

Bari - én is töltögetem a mozgás táblát, muszáj, de semmi értelme, evés után nem nagyon aktív, van mikor 9 perc kell neki 10 mozgásig, de a negatív rekord 30 perc, persze amikor nem mérem, akkor állandóan mozog. Örülök, hogy végre meg tudtak nyugtatni.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Persze a zuhiig még nem jutottam,de megnyugtatásomért újra megnéztem a bébicuccokat,megsimogattam a takarót és átnéztem a kórházi pakkot,meg tettem fel-alá a folyosón 6-7 céltalan hosszt.... :oops:

Kriszta!
tényleg az a reklám.... :wink: Mindjárt megyek feszíteni a tükör elé...HOGY MEG TUDOD CSINÁLNI!!!!(igaz,hogy alig bírok kiegyenesedni... :wink: )

Ibm!
Fasza csaj vagyok,megoldom!Köszi a bizalmat,de most ott tartok,hogy én már úgy oldanám meg ezt az egészet,(faszán),hogy a mütőben amikor már minimálisra redukálódott a létszám átvenném az irányítást....bebódítógázaznám a műtősstábot,a doki kivételével akit megfenyegetnék 1 szikével,hogy 2 perce van,hogy kivegye a bébit ésha nem lesz minimum 3 kilós,akkor beperelem!!!!
És ezután belenéznék a tükörbe és mondanám,hogy LÁTOD KISLÁNYOM MEGTUDTUK CSINÁLNI!!!! :lol: :lol: :lol:

BARI!
Véresre vered a védőnőt?????????
Oké,de elötte azért pecsételtess vele mégvagy kettőt!!! :wink: :lol:
(úgy emlékszem ennyi hiányzik...)

Zmimi!
Tetszett az álmod!!!
Én nem aludtam sokat,inkább szenderegtem...de az én álmaim arról szóltak,hogy beindult a vajúdás,görcsölök és csasziznak itthon az ágyunkon és combtőnél vágnak és ott veszik ki a gyereket :shock: :shock: :shock:

Még sok mindenkinek akartam válaszolni,de kiment a fejemből... :oops:
Vendég

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:59-kor.
Vendég

sziasztok!

Csiri: én is nagyon sokat gondoltam Rád éjszaka is, sokszor felkeltem, alig aludtam. A csípőm nekem is nagyon fáj. Szorítok nagyon ma délutánra, ma már tutira akkor a kezedben lesz a picur. Nagyon izgi!!

Bluebox: úgy látszik még maradni szeretne Kristóf, dehát még ez rendben is van nem? Még van pár heted azért. Köztünk csak 4 nap van. Én azért még szeretném ha vagy 2 hétig maradna. Vagy Neked tuti hamarabb lesz? Lehet, hogy most nem vagyok annyira képben... Te is tuti császáros vagy?

Én is a főzésen gondolkodom a hétvégére. Gulyáslevest kívánok és túrós sztrapacskát. Még nem tudom összejön e, mert nagyon fáradékony vagyok, nincs kedvem semmihez, viszont enni muszály valamit.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Mozgás: ahogy leírják itt: http://www.timmermann.hu/site/letoltese ... zgasok.pdf
én ugy nem tudom számolni. Hihetetlen vagy sem, ha oldalra fordulok, akkor hogy rakjam mind a két kezem a hasamra????? Vagy ennyire béna lennék????? Szóval 1 kézzel egyszer már elkezdtem számolni, és nekem mozgott szépen...

Vasalni nekem is el kellene kezdenem, de elötte van egy túrám az egészségpénztárhoz.... Remélem nem kell órákat várnom!!!!

Márti: akkor ez a gyerek kicsinál téged. Én biztos mondtam volna neki, hogy mutasd meg szépen a dr bácsinak, hogy szoktál anya pocjában helyezkedni amikor ő nem látja?!?!?! :wink: :wink:
bszilvi25

Ja és amit kihagytam az APA TÉMA!

na ezt hagyjuk!!!!
10-kor küldött 1 sms-t,hogyha még nem alszok,megcsörgetem,mert Ö nem mert hívni,fel ne ébresszen!!!!( :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: )

Megcsörgettem!Azt hittem úton van!Tudjátok mit kérdezett????Hogy-hogy vagyok/unk éshogy már nemsokára itthon lesz (fellélegeztem.....(kicsit korán,mert jött a sokk...) ....márcsak 1et kell aludni és jön....

Úgyhogy ma jön... :cry:
Vendég

Na,kész a vasalás,a mosógép is végzett,kiteregettem.
Közben hívott egy kismama kolleganőm,24 percet beszéltünk, a vasaló meg bedugva.Király!

Már csak a hajmosás és a főzés van hátra.Megoldom. :lol:

Kép
melike

Csiri:de mikor ér haza?Mondtad neki még egyszer,hogy mindjárt meglesz a gyereke! :shock:

Kép
melike

huhh Csiri ez nem egyszerű :cry: :cry: meglátod végszóra odaér mellétek!

Kép
darinka

[quote="melike"]C írta:melikesiri:de mikor ér haza?Mondtad neki még egyszer,hogy mindjárt meglesz a gyereke! :shock:

Mondtam Melike!
(majd Ö (is) megoldja :wink: :lol: )
Vendég

Na megyek,mostmár tényleg zuhanyzok,mert érzem az izgalom szagát a bőrömön... :roll:
(vagy lejárt a testápolóm és az szaglik... 8) )
Vendég

CSIRI APÁNAK ELMENTEK OTTHONRÓL?????????????????????????????? (már bocsánat, ha nagyon drasztikus voltam...... :cry: )

Azt hiszem, Te már teljesen más dimenzióban vagy, mint mi :D :D :D De ez így jó :lol: Tessék megsimogatni mégegyszer, és mégegyszer a babarucikat, takarót.........stb. Nyugodj meg és várd már nagyon azt a pillanatot, amikor a gyönyörű 3 kilós bébidet MA ESTE a karjaidban foghatod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 Sárga vagyok az irígységtől.............. :wink:
bluebox

Blue! Örülök,hogy minden oké!
hányingerrel,hasmenéssel hogy állsz azóta?

Csiri! Nem semmi éjszakád lehetett így egyedül,remélem Apa siet haza!
Nem mondta mikor ér haza?
És akkor ma már tuti babázni fogsz????

Kép

Kép
ibm

Ibm: Köszönöm kérdésed, jól vagyunk. Mármint azt hiszem. Kristóf csinálja a műsort odabent, mert már nem vagyunk dokiközelben. A hányingeres ejnye-bejnye, alábbhagyott :wink:

Még egy ilyen esős nap, és megszülök!!!!!!!!!!!!! :wink:
bluebox

Képzeljétek, milyen hülye vagyok már!!!!!! :lol: :lol: Bementem a fürdőszobába, majd 1 perc töprengés után kijöttem, mert elfelejtettem, hogy miért mentem be. Visszajöttem, leűltem a géphez és akkor rájöttem, hogy pisilni mentem az előbb. Lányok, ez már a vég!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll:
bluebox

Csiri: Még nincs ott melletted apa???? Hú, hát én tuti szétrúgnám a s.ggét :D Jön a 3 napos hétvége, nehogy már nem tudja megoldani, hogy egy nappal hamarabb elszabaduljon. Bárhol is dolgozik időre, sztem, ha megmondja, hogy anya szül, akkor senki sem fogja neki azt mondani, hogy márpedig a határidő az határidő...
No, nem hergellek, semi értelme nem lenne...
Jó kis zuhany, halk zene, relax 8) és szőlöcukor :)

Kép

Kép
bettica

Blue:ugyan már,velem ilyen már többször előfordult.Na,nem az,hogy elfelejtettem,hogy pisilni kell. :lol:

Kép
melike

Blue: :lol: Én is így jártam az előbb, annyi különbséggel, hogy én a füdőből jöttem ki, hogy megyek pisilni, de még a villanyt is égve hagytam a fürdőben, annyira siettem. Viszont nálunk a WC csak 2 lépésre van tőle :oops: Tovább jöttem és szépen leültem az ebédlőbe a gépem elé, majd rájöttem, hogy égve maradt a villany és mikor mentem lekapcsolni, akkor ugrott be a dolog :D Nagyon gáz... ;)

Kép

Kép
bettica

Lányok azt hiszem én most elköszönök.....nem bírom ki 2-ig!be kell mennem most!
nekem most van itt a vég!
Puszi és legyetek jók!!!!!
Vendég

félek!!!! :twisted: (NAGYON)

DE MEGCSINÁLOM!!!!! :wink:
Vendég

Csiri!

Apa nem kapkodja el, hgy ott legyen...fel se fogja mi is zajlik éppen... :roll:

Na én úgy elmentem a védőnőhöz hogy na...indulás szent pillanatában...minden a kezemben, kiskönyv, slusszkulcs pisi az üvegben...erre nincs meg a lakáskulcsom...nem tudtam elmenni... :twisted: én úgy kiborultam...annyira fel tudom idegesíteni magam ha valami eltűnik...és :oops: azóta sincs meg...szóval hiába minden alapos előkészület én lemaradtam a mai hiperizgi védőnő-programomról...és a mcsok lakáskulcs azóta sincs meg...pedig tegnap este még megvolt....asszem...

ennyit erről.

Valaki kérdezte hogy vagyok (annyira gáz de nem emlékszem ki volt.. :oops: )...merthogy már milyen elöl vagyok meg minden...hát én jól különben Nem tudom mi az a jósló fájás...nekem a 20. héttől automatikusan keményedik a hasam (minden babavárásnál ez volt)...ilyenjeim vannak, de nem sok és nem fáj (fájásmérő kimutatná különben...tapasztalatból mondom...de ez nem fájás)....csak kemény. Görcs nincs...néha nyilallik a combom vagy az ágyékom ha baba oda befeszít, ennyi. Iszom a málnalevél teát, néha gátmasszázs...semmi extra. És nem számolom a babamozgást se. Én még nem szülök 8)

Puszika

Dana

Kép
danaaia

Jaj Csiri, hát egy nagy kalappal neked, nektek!!!!

Várjuk a nagyon jó híreket!!!

NAGY PUSZI

Kép
danaaia

:?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:58-kor.
Vendég

Sziasztok!

Megpróbáltam visszaolvasni! Nem semmi volt!

Én már 3 napja csak a Klinikára járok.Szerdán voltam CTG-n,az jó lett.De tegnap nem nagyon akart mocorogni a babám.Már teljesen beidegeltem magam.Egyébként is 2 hete magasabb a vérnyomásom (130-140 között) tegnap 160/100-at mértem. Rögtön hívtam a dokit.Azt mondta,most rögtön be,csinálnak egy CTG-t,és újramérik a vérnyomásom.Azt is mondta,úgy készüljek,lehet,hogy bent maradok.A CTG-m hál istennek jó lett,mocorgott is a baba,jók a szívhangok.(DE tényleg tegnap drasztikusan visszaesett a magzatmozgás)Vérnyomásom (higanyossal) 120/80 volt. Otthon már 3 féle vérnyomásmérőm van,csuklós,felkaros,sima ,de mind mást mér.

Éjszaka alig aludtam valamit.Ma reggel bementünk UH-ra,meg is vizsgált,belső méhszáj még zárt.Csak az a "gond",hogy a bébi sokkal nagyobb a koránál,és ha továbbra is keveset mozog,akkor nem várnak tovább,rögtön a világra segítik.
Méretei:
BPD: 98 mm
OFD: 117 mm
Femur: 70 mm
Súlya: 3500 g (!) :shock: :shock: :shock:

Persze megint elküldött CTG-re,az jó lett.Jósló fájásokat mutatott,éreztem is.Most itthon is érzem,de hál istennek mocorog is rendesen.Hétfőn újra mennem kell,mert ügyeletes lesz,ha akkor minden jó,akkor szerdán is.
Mozgásokat figyelni kell,és a vérnyomást is mérnem kell.
Megmondom őszintén,nem bánnám,ha meglenne mondjuk a jövő héten,mert így elég ideges vagyok...

A nevem:
orsitigris. Keresztnév ugye Orsi,és a kínai horoszkópom szerint tigris vagyok.Hát ennyi.

Kép
orsitigris

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:58-kor.
Vendég

Megy a nagy nagy drukk CSIRI!!!!!!!!!!!!!!!
bluebox

Orsi: Én is Tigris vagyok!!!!!!!!!

Kriszta: szerintem nem akar mindenki szűlni, csak a babák nem bírják ezeket a frontokat elviselni!!!!!
bluebox

Kinek fog Csiri üzenni??????? Kitől fogjuk az infót kapni?
bluebox

Én egyébként k..va jól bírom a frontokat,csak ezek szerint a babám nem igazán.
De ha tényleg nem érzi magát olyan jól odabent,akkor legyen idekint... :roll: :roll: :roll:

Kép
orsitigris

Orsi: egyébként a baba méretei majdnem ugyanazok. Bár a legfrissebb adatok szerint én sajna csak a BPD-t tudom, mert azt mindig megméri a doki. A többi adat, kedden lesz legfrissebb.
bluebox

[quote="mankabi"][ írta:mankabib]Bari - én is töltögetem a mozgás táblát, muszáj, de semmi értelme, evés után nem nagyon aktív, van mikor 9 perc kell neki 10 mozgásig, de a negatív rekord 30 perc, persze amikor nem mérem, akkor állandóan mozog. Örülök, hogy végre meg tudtak nyugtatni.

szerintem ezt mindenki érzi,hogy tulajdonképpen ez baromi sok,és te sem gondolod komolyan hogy negatív rekord...bocsi
Vendég

Nekem sem volt eddig olyan nagy problémám a frontokkal, de most.................... :roll: :shock: Mint az öreglányok. :cry: :cry:
Szegény babák mit érezhetnek ilyenko bent??????? :shock:
bluebox

Szia Bari!

Azt hittem, nagyon eltűntél :shock: olvasó üzemmódban vagy :wink:
bluebox

Orsi mitől ilyen bazi nagy a babád?????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Csiri nagyon sokat fogok rád gondolni!!!!!!!!
Vendég

Fagyizni voltam nem olvastam,most kezdek visszaolvasni!!!
De nem sokáig mert megyünk túrkálóba
Vendég

Na megyek lefektetem egy picit a Kiccsávót :wink: Ha jól éreztem, Ő már megágyazott magának :wink: Írjatok addig sokat, hogy legyen mit olvasni.
Pussz.
bluebox

Milyen turkáló?????? Babarucis?????????
Egész terhességem alatt egyszer sem ájultam el. Na ott sikerűlt!!!!!!!!!!! :roll: :wink:
bluebox

Csiri ++++++++ meg tudod csinálni, ahogy a többiek is mondják! És milyen jó lesz mert már babázhatsz :-))))+++++++++++

Kép
darinka

[quote="bluebox"]M írta:blueboxilyen turkáló?????? Babarucis?????????
Egész terhességem alatt egyszer sem ájultam el. Na ott sikerűlt!!!!!!!!!!! :roll: :wink:

Állítolag bab ruha is van de én nem nagyon szoktam a jókat kifogni :twisted:
Vendég

Megőrülök!Csiri nagyon szorítunk.
Nekem olyan fura,hogy egyedül csinál mindent és nincs mellette senki.
Mostantól olyan hiányérzetem lesz.Ki fogja tartani a BK beszámolót stb.?

Kép
melike

Lehet,hogy nem elég figyelmesen olvastam vissza de én nem találom...mikor császározzák Csirit?????

Orsi muti a 3,5 kilós babalakot!
Vendég

:idea:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:57-kor.
Vendég

kriszta én még iwiwen is jelöltelek miért lógsz ki?
Vendég

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:57-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:56-kor.
Vendég

CSIRI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++

Ha jól emlékszem Melikének fog írni Csiri ugye???

Bari! Jó turkálást! Keress valami szépet!
Barinőddel mész?

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Csirinek ezer drukk +++++ Hihetetlen, hogy elkezdődött neki is

Én tegnap voltam CTG-n, a múltkoriból okulva teleettem magam előtte csokival. Hatott is, jó lett minden, és a méhszájam is szépen zárt, csak kicsit puhul, de ez meg már kell is a doki szerint. Ja és levette a Streptococcus mintát is.

Jövő héten újra CTG, aztán köv. héten is + UH + vérvétel.

Jajj, nagyon közeledik az idő :)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: