A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Móni
Sok-sok gyógypuszi Mirkónak!

Csiri
Én is itt vagyok még...

Manka
CTG: cardiotokográfia
NST: non-stressz teszt
A CTG a kardiotokográf rövidítése, mely egy olyan speciális műszer, amivel a magzat szívműködése és a méh aktivitása egyszerre figyelhető és mindezt egy papírszalagra rögzíti. A regisztrált szívműködés folyamatos görbeként látható (felső vonal), melynek változásából következtethetünk a magzat állapotára. Ehhez figyelembe kell venni még a méhtevékenység görbéjét is (alsó vonal). Ha rögzítjük a vizsgálat alatti magzatmozgásokat is, újabb információt nyerhetünk.
A CTG vizsgálat a 20. héttől bármikor elvégezhető, azonban a terhesgondozás során csak a 36. héttől kezdve NST formában (lásd később) hetente, majd a terminus után 2 naponta javasolt, valamint a vajúdás, szülés alatt végig rögzítésre kerül.
A CTG készülékről, a vizsgálat menetéről:
A CTG-nek két érzékelője van. Az egyik a szívműködést figyeli, a másik a méhtevékenységet. Mindkét detektort a hasra rögzítik egy puha pánttal. Az érintkezést ultrahang zselével segítjük elő. A mérést általában 20 percig végezzük ülő, vagy féloldalt fekvő helyzetben. A CTG vizsgálat teljesen veszélytelen. Egyes irányzatok szeretnék csökkenti a magzat Doppler ultrahang terhelését, mely kisfokú melegedést idézhet elő, ezért kifejlesztették az ultrahang nélküli CTG-t is
Milyen elven működik a kardiográf?
A cardiográf ultrahanggal, ún. Doppler elv alapján (Doppler-elvről bővebben lásd itt) érzékeli a szívlüktetést. Két szívösszehúzódás között eltelt időből kiszámítja a pillanatnyi, egy percre vonatkoztatott szívfrekvenciát. Ezt folyamatosan regisztrálja a CTG papíron. A magzati pulzusszám pillanatnyi értéke 120-160/perc között normális a terhesség 36. hetétől. Megfigyelhető, hogy a magzati szívfrekvencia szinte állandóan változik, így a görbe „fűrészfogszerű” apró ingadozást mutat. Ez a szívműködés ún. oszcillációja. Az oszcilláció nagysága (amplitúdója) és időbelisége (oszcillációs frekvencia), szintén fontos jelzője a magzat állapotának. Az alapfrekvencia rövid időn belüli változásai a görbe emelkedését (akceleráció) vagy süllyedését (deceleráció) okozhatja. Ezek a jelek a magzat oxigénellátottságára utalhatnak. (lásd később). A magzati szívfrekvencia ilyen gyors változékonyságának a magyarázata a magzati vérkeringés szabályozásának éretlenségére vezethető vissza. Míg egy érett szív a kisvérkör és a nagyvérkör felől érkező vérmennyiségek közötti egyenlőtlenséggel és az erek ellenállásával a szívizom erejének szabályozásával küzd meg, addig a magzat szíve a pulzusszám gyors változásával reagál.
Hogyan mér a tokográf?
A méhmüködést a készülék a méh összehúzódásakor megváltozott szöveti elektromos vezetőképességgel lehet mérni. A méhizom nyugalmi állapotában is aktív. A méhtestben percenként több, kisebb ingerhullám terjed végig (Alvarez hullámok). Ezek az összehúzódások a várandósság alatt egyre fokozódnak. Időnként egy-egy erősebb méhtevékenység is regisztrálható anélkül, hogy ezt a kismama érezné, vagy „fájásként” élné meg (Braxton-Hicks-kontrakciók). Ezen összehúzódások funkciója valószínűleg a méhizom „tornája”, valamint a lepényi vérkeringés felfrissítése, teljesen élettaniak, nem kell tőlük megijedni.

NST – non-stressz teszt
Az NST egy nyugalmi állapotban végzett CTG vizsgálat, mely során a magzat mozgásait is rögzítjük. Ezt a kismama egy nyomógomb segítségével jelzi a készüléknek. Az eredmény háromféle lehet:

Reaktív : a görbe jó, a magzat aktív és a magzatmozgásokra a görbe rövid ideig tartó emelkedéseket mutat (akcelerál)

Suspect : azaz gyanús. Kisebb eltérések láthatók a görbén, melyek nem egyértelműen kórosak. Néha csak az a magyarázat, hogy a magzat alszik, inaktív. Ilyenkor 30-60 perc múlva ismétlés szükséges.

Nem reaktív : a görbe kóros jeleket mutat (120/perc alatti tartós szívfrekvencia, beszűkült görbe, süllyedések -decelerációk stb.). További vizsgálat szükséges, mivel oxigénhiányos állapot fenyeget.

Terheléses CTG vizsgálatok:
A terhelés alatt a méh és a méhlepény vérkeringése kissé csökken. Amennyiben a lepényi keringésnek nincsenek tartalékai (rejtett elégtelenség), a CTG-n kóros elváltozások jelennek meg. Terhelést jelent a fizikális terhelés (torna, guggolás, szobakerékpár, lépcsőzés- FTT- fizikális terheléses teszt), méhösszehúzó oxitocin infúzió (OTT- oxytocin terheléses teszt), vagy az emlőbimbó stimulációjára kialakuló méhösszehúzódás (EST- emlő stimulációs teszt). Manapság az ultrahangos keringésvizsgálatok (flowmetria) alkalmazása kiváltották a terheléses CTG vizsgálatokat.
Vendég

Jó reggelt!

MÓNI SZIA, JOBBULÁST MIRKÓNAK!!!!!!

Nagyon aranyos Mirkó baba!!

Csiri: Nyugi, minden rendben lesz. Még egy pici kitartás! Tudom könnyű ezt mondani. Minden rosszban van valami jó, Te legalább már tudsz valami tutit :wink: Nyugi, még1x :wink:
bluebox

Csajok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29 NAP!!!!!!!!!!!!
bluebox

Szia Móni nagyon szép a kis Mirkó örülök,hogy minden renben puszi nektek majd kérünk még képet
Vendég

Mongyuk ezt pirossal akartam nem ilyen gyászjelentés szinnel..bocsi
Vendég

Szia Bari!!!!!!!

Végre Valaki, aki szintén nem alszik. :wink:
Már bocs, nem azért örűlök, mert nem alszol :cry:
bluebox

Nagyon szarul aludtam..2 órát bőgtem...megint rámjött a mozgásmánia...férjem 2x rángatta ki a ruhámat a szekrényből,hogy menjünk a korházba,azt mondta,ha kint lesz a gyerek ő intéz vele min dent szerinte ne is nyúljak hozzá mert megőrültem...
És azt mondta ha tudja ,hogy ilyen lesz soha nem akar gyereket!!
Vendég

Na, akkor szép éjszakátok volt :cry: Nyugi, ha már otthon lesztek a babóval, minden más lesz. Már a férjed is biztos nagyon aggódik. Szeretne már Ő is túlleni minden nehézségeken. Kitartás, már nincs sok hátrra :wink:
bluebox

Nem tudom mi van velem.....napról napra roszabb..és már ha megmozdul csóri akkor is azt mondom a férjemnek,hogy nem tudom,hogy mozgott e mert szinte már azt sem hiszem el amit érzek vagy látok
Vendég

Blue 13 nappal több van mint neked és az most 3 évnek tünik,főleg,hogy egyre erősebb joslófájásaim vannak és egyre hosszabb ideig tartanak..
Vendég

jó reggelt!

Mindig megelőz valaki mire visszaolvasok.

Szia Móni!Örülök,hogy jól alakulnak a dolgok,szép a kisfiad!

Kép
melike

Bari:már megint rossz kislány voltál az éjszaka!Apa mérges,mi?

Kép
melike

elege van belőlem,és nekem is magamból
Vendég

Bari: Elhiszem, hogy az a 13 nap 3 évnek tűnik :cry: :roll:
Én is be vagyok .......va, több okból is: nem tudom mikor fog megszületni Kristóf, és azt sem tudom milyen egy császármetszés. Tudom, erre most biztos mondod, hogy semmiség. Látod, én meg ettől vagyok be........va. Nincs menekvés!!!!!!!!!! Ahogy bement, úgy ki is kell jönnie :wink: Így, vagy úgy :wink: Nekem is iszonyatosak már a joslófájásaim. A doki amikor megvizsgált, azt mondta, hogy olyan szinten fent van a méhszájam, hogy esélyt sem lát arra, hogy én megszűlnék normál időben. Na még vígasztal is. Nem beszélve arról, hogy mostanában olyan idétlenűl tud megvizsgálni, hogy besz......ok. Mindig legalább 1 órát görcsölök a vizsgálat után. Olyan mintha megrángatná a méhszájamat. Megnéztem az első gyerek papírjait. Ilyenkor már rég megnyílt a méhszájam. Most meg,............... :roll: :roll: :roll: :roll: Élvezkedik Kristóf baba :wink:
bluebox

Bari: NEM IS 13 CSAK 12 :lol:
bluebox

Szegény Móni :cry: Sok baja lesz még itt velünk. Nem győz majd vígasztalni bennünket. :lol:
bluebox

Blue lehet hogy én már csak ilyen elmebeteg depressziósan tudok válaszolni is de nekem már mindeggy mit csinál velem,ébren érzéstelenitő nélkül is kiszedheti...megfizsgálhat úgy is ,hogy kiszakad a méhem a fájdalomtól...csak egészséges gyereket szüljek
Vendég

Elhiszem Bari :cry: :roll: De akkor is még egy pici türelmed legyen. Tudom, hogy könnyű mondani. Tényleg el kellene valamivel foglalnod magad. Én is néha este gondolkodom el, hogy jézusom, mozog egyáltalán a gyerek?????? Akkor megpróbálok visszagondolni, hogy mikor éreztem utoljára. Tudom, tiszta ciki, de valahogy én nem arra fektettem nagy hangsúlyt, hogy mikor és mennyit mozog......... Talán túl optimista lennék?????? Kristóf már nagyon keveset mozog, de ez már most normális. Ő is érzi a vesztét biztos :wink: Most még nagyokat tud bent a pocakban horpasztani, hisz Ő tudatosan készűl már a kinti életre. Hidd el Nálatok ugyanez a helyzet. Ők sokkal jobban tudják, hogy mit kell csinálniuk odabent. Mi meg csak olvassuk a szakirodalmat Róluk :cry: :cry: :cry: Még babában sincs két egyforma :cry: Hagyni kell Őket pihenni :wink: Biztos sokkal nyugottabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek így, ha megérkeznek :wink:
bluebox

jó reggelt,

Móni, szépek vagytok nagyon. :)

Bari: nem irigyellek, hogy így éled át az egészet. szerintem kezdj el kötni vagy hímezni vagy mittomén, tényleg le KELL foglalnod magad. főleg hogy elfáradj estére, és tudj aludni rendesen.

én szuperjól aludtam, igaz 1szer voltam kint wc-n, de simán vissza tudtam aludni. :)

ti mit tesztek a kórházi csomagba? én jövő héten fogom összekészíteni.

mia_snow

Bari te már annyi szép,nyugtató mondatot kaptál az elmúlt x hónapban és mégsem hiszel senkinek.Sőt,még rosszabb. :evil:

Kép
melike

Mia:nem kapkodod el a csomag összekészítését.Nekem már 2 hete nagyjából kész van.

Kép
melike

Nekem meg több mint 1 hónapja össze van készítve :wink:
Mia, szerintem írd le, mi az ami van Neked, mi meg kiegészítjük. Azt hiszem ezt a témát itt a forumban ha legalább 5x nem vesézték ki a lányok, akkor egyszer sem :wink: Segítünk, írjál, mi van :wink: Sokkal egyszerűbb lesz így, hidd el :wink: :lol:
bluebox

Ó, fogadjunk, nem fogjátok kitalálni, hogy kit várok????????????????????????????? A VÉDŐNÉNIT!!!!!!

Remélem, ma ide fog találni :wink: Szegény kedden rossz címet vitt magával, a telefonszámomat meg a rendelőben hagyta. Duplán sikerűlt magának bebiztosítania, hogy véletlenűl se találkozzon velünk :wink: Lehet, hogy Ő már tud valamit :wink:
bluebox

Mia:jól látod iszonyatosan rosszul élem meg ezt a terhességet ...és remélem ,hogy csak fölösleges pánik és nem a 7. érzék
Vendég

Még az a szerencse, hogy nem szólok be magamnak :lol: :lol:
bluebox

Bari: Az a gond, hogy nem csak Te éled meg rosszúl a terhességedet, hanem a család is :cry: De ha ismernek, márpedig miért ne ismernének, akkor biztos nem lesz semmi gond, ha már végre hazajöttök a korházból :wink:

Süssél valami finomat :wink: Tudom, nem tudsz sütni!!!!! Sebaj, én sem tudok, de képzeld, multkor amikor kértem tőletek piskótareceptet, na pont olyaat sütöttem, amit Te küldtél :wink: Nagyon fini volt!!!!!!!!!! Közölte családom, hogy olyan jó hogy terhes vagyok, mert végre sütök is. Azt mondták, mindig terhesnek kellene lennem :wink:
bluebox

Én pl szeretem meglepni a családomat mindig valami finomsággal. Olyan aranyosak, mert ilyenkor simogatják a lelkemet, amire nekem is mostanság nagy szükségem van :wink:
bluebox

Na,csajok ma szinte semmi dolgom,úgyhogy meglátogatom a barátnőmet (boltba dolgozik),elmegyek a postára meg a boltba.Biztos végem lesz,de helyijárattal megyek fel a városba.
Majd jövök.

Kép
melike

Jó csavargást Melike :wink: Aztán csak óvatosan :wink:
bluebox

Sziasztok!

Barikám,
nem irigyellek benneteket...jobbulást lelkileg.

Móni,
de jó, már otthon vagy!!! Mirkóhoz meg bejársz majd minden nap? Hamar otthon lesz ő is!

Csiri,
nyugisugi neked is megy!!! MInden oké lesz és hamarosan egy stramm kis csajszival fogsz itt nekünk dicsekedni!!!!

Nekem kicsi (vagy inkább már nagyocska) pocakbabám egyre lejjebb kotorászik...tegnap olyan combtő-nyilallásaim voltak, hogy azt hittem elájulok. És egyértelműen ő csinálta...mert pontosan egybeesett a mozgásával.

A tegnapi anyáknapi műsor nagyon megható volt, Emesém nagyon ügyes volt...én meg bőgtem...jaj de gáz :roll:
Ma meg Julikám fog megríkatni...

Sziasztok

Dana

Kép
danaaia

[quote="melike"]M írta:melikeia:nem kapkodod el a csomag összekészítését.Nekem már 2 hete nagyjából kész van.

hova siessek vele? :D teljesen zárt méhszáj, dokim mult héten (is) azt mondta hogy szerinte inkább juni 10 lesz, mint 5... és különben is még most hétvégén lesz befejezve a festés, vasárnap és hétfőn anyuval nagytakarítunk... jövő hétvégén barátnöm esküvője, addigra szeretnék MINDENNEL kész lenni. megdumáltam a gyerekkel, hogy minimum az esküvőig bent marad. :D

hogy mi van.. elvileg mindenféle dolgok.. gondolom kell nekem törölközö, tusfürdö meg ilyenek, vettem eldobhato bugyit, tena betétet, van 1 háloingem, spagettipántos pizsim, apa köntöse.. pelus gondolom korházfüggő... mellszívó? cumisüveg?

mia_snow

Nekünk a korház felszereltsége miatt elég sok minden kellett! Bár, szerintem én ha nem mondták volna is, biztos elrakom a következőket:

wc papír, wc ülőkére amit rá tudok tenni (na ezt még nem vettem meg), elvőeszköz tányér, pohár, szalvéta, legalább 3 törölköző, papucs, kettő, egyik a fürdéshez, a másik rohangálini.
Babának: pokróc (ezt a korház kérte), popsi törlő, pelus.

Anyakönyvi kivonat!!!!!!!!!!!!
Én már nem is emlékszem miket pakoltam össze :cry:
bluebox

áháá, tehát mintha nyaralni mennék, csak nem kell fürdőruha. :) mindegy.. bármi kimarad, apa behozza. a papirokat (kiskönyv, lelet, házassági anyakönyvi..) teszem majd be először a táskámba.

más... tökjó ruha van ma Onyutha Juditon...

mia_snow

Sziasztok!

Móni: örülök, hogy otthon vagy! Remélem hamarosan Mirkó is hazamehet. Sok egészséget és boldogságot kívánok!

Tegnap voltam a második CTG-n! Minden rendben volt. Doktorbácsi megvizsgált: méhszáj zárt! Levette a kenetet a strepto-hoz.

Csiri: drukkolok!

Egy kérdés: azt milyen vizsgálattal nézik, hogy a méh el van meszesedve? És az áramlást? Mert nekem erről soha nem szólnak! Semmit sem mondanak róla.

Én még nem fizettem sem a dokinak, sem a szülésznőnek semmit... Ti konkrétan rákérdeztetek, hogy mennyi? Mert én nem...

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

ja és a név: Andi vagyok, és Andóca az egyik becézése. Nem variáltam túl a dolgot.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jó reggelt csajok!

Móni! Örülök,hogy újra otthon vagy,nagyon édes Mirkó baba!
Remélem minnél hamarabb hazavihetitek!
Köszönjük a fotót!
Majd ha lesz egy kis időd,energiád és kedved kérünk még és várjuk a szüléstörténetet is! :wink:
Vigyázz magadra!

Csiri! Mennek a drukkok,hogy a lehető legjobbna alakuljon minden!
Szorítok neked!
Várom a híreket!

Bari! :roll: Kitartás,már tényleg nem sok van!
Néha én is úgyérzem becsavarodok,ráadásul én iszonyatosan félek a szüléstől,már-már pánikolok és mint tudod én tényleg voltam pánikbeteg!!!! (vagy még vagyok,nem is tudom,de remélem nem fog előjönni) !!!
Lehet,hogy ma én is gyümitortát csinálok!

Blue! :lol: Kitartás a védőnénihez!

Dana! Biztos nagyon megható,én is tuti mindig sírva fogok fakadni!!!

Mia! Én még ma megyek megvenni a DM-be ami lemaradt és én is összepakolok!
Egyébként én a János kórház honlapjáról töltöttem le,ott minden levan írva,ráadásul ott fogsz szülni!

http://www.golyahaz.hu/kisokos-kismamak ... k-magammal

Én jövőhét végére tervezem,hogy minden a helyére kerüljön,remélem megbírkozom a feladattal!

Tegnap beszélgetettek kinek honnan származik a neve!
Hát én nagyon szerettem volna már regisztrálni,de mikor kb. a 15.-et sem fogadta el,körbenéztem itt magam előtt,hogy mi is lehetne,első pillantásom a billentyűzet volt-így lettem IBM!!!!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

Hű, egyre többünknek van hivatalosan nagy pocakja :lol:

Móni: Örülök, hogy otthon lehetsz végre. Csöpped jobban van? Majd mesélj, hogy mi is történt, jó? Viszed a tejcsit a picinek? Kitartás, hamarosan otthon lesz veletek a legifjabb családtag is épen, egészségesen!

Mia: Azért egy picikét tőbb kell a nyaralós cuccnál ;) Eldobható bugyit és Tena betétet pl biztos nem viszel nyaralni :D Na, jó nem poénkodom, én is most töröm a fejem a lista összeállításán... Tegnap vásároltam ezt-azt a DM-ben a csomaghoz. Elvileg már csak a pizsit/hálóinget kell megvennem... Szombaton össze is dobom a csomagot, addigra apa előássa nekem majd a nagy táskát ;)

Bari: Ha kétségeid vannak, akkor olvass vissza itt a fórumon. Talán megnyugodsz és a párodat sem paráztatod ;) Egy nyugodt kismamira van szüksége a pocaklakódnak (is meg a családodnak is)!

Dana: Egy anyáknapi ünnepség mindig megható lehet ;) Nem csodálom, ha elérzékenyültél :) 37. hét??? Te jó ég, akkor már neked is megvan a "kis" pakkod ;)

Melike: Csak óvatosan :) Én is mindig azt hiszem, hogy á ez nem lesz gond. Elsétálok ide meg oda is, nincsenek messze egymástól. Ahha, de aztán haza is kell valahogy vánszorogni :)
Jó bóklászást!

Blue: Védőnéni? :? Ne aggódj, nem leltározni megy ;) Beengeded, elkéri a friss leleteidet, aztán le is lép (jobb esetben). Az enyémnek hálás voltam, hogy csak ennyit tett... Max fél óra alatt lezavartuk a múltkor a találkát. Nem nézett be sehova, leült majd mikor végzett felállt és elment... :)
Majd számolj be róla, hogy mi volt ;)

IBM: Te tudod esetleg, hogy a Margitba a babának milyen cuccokat kell bevinni? Mert ugye az előadó doki nem volt valami felvilágosult ezen a téren hétfőn... Csak emiatt meg nem akarok majd 2 hét múlva ismét elmenni egy felkészítőre... :roll:

Tegnap kimostam a legújabb bébiruha szerzeményeimet, úgy hogy megyek vasalok, aztán talán bolt és gyógyszertár. Beszerzem végre a teát és a homeósbogyókat... Ja és a párom névnapi ajcsiját is be kellene végre szerezni, mondjuk ehhez nem ártana tudni, hogy mit fog kapni ;)

Kép

Kép
bettica

Andóca: Engem is most küldött előszőr a doki áramlásvizsgálatra. Egyébként meg multkor nézte UH-al a lepény állapotát. Azt mondta, minden rendben van.
Még nem kérdeztem a dokit, hogy mennyibe kerűl??????? Szerintem 80.000-t adok, mert eddig 3 hetente fizettem 8000-t, most meg hetente 8000-t, ez nekem már baromi sok. Sokkkkk!
bluebox

Bettica: Én is a Margitban szűltem, csak több mint 15 éve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon jó korház volt, remélem csak jobb lett azóta :wink: Dr. Mestyán Rezső volt a dokim. Nagyon szerettem Őt is, csak aztán eltűnt, mi meg elköltöztünk, de néztem a honlapot, megint viszament :wink:
bluebox

Nagyon finom melegszendvicset csináltam :wink:
bluebox

Egyébként én az összes anyáknapi műsoron hülyére bőgtem magam. Sőt, bevallom, a 8.-os ballagásán is elsyírtam magam, hogy jézusom, de megnőtt ez a gyerek. Elsirattam a gyerekkorát. De gyorsan pótoltam :wink:
bluebox

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 22:22-kor.
pironya

Bettica!

Én ezt a listát találtam,igaz,hogy már régi,de asszem a lényeg benne van!
Meg megnéztem a Jánosost is,a kettőből csak összejön már!

http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/cont ... rticle.143

Amúgy lesz dokid?
Szülésznő?
Hogy tetszett a kórház?

Szerintem ők ennél többet nem tudnának nyújtani,csakház azért olyan ijesztő!

Kép

Kép
ibm

Milyen kedvesek vagytok hogy reagáltatok a hsz-emre..KÖSZIIII

A Nicknév eredetét firtattátok? Ha az enyém érdekel valakit...én Danaidát akartam , van egy ilyen nevű lepke, nagyon szép és megtetszett a neve...csak éppen elgépeltem...és így maradt...de így tuti nincs még1 ilyen :lol:

Nekem már kész a kórházi cuccm kb 3 hete talán...emlékezetből dobtam össze plusz van 1 szent imrés listám..azzal még összevetem egyszer a napokban és ennyi. Meg majd a szülésznőt is kikérdezem van-e valami extra ami ott kell.
Papír wc-ülőke az tényleg nem árt, az még nincs.

Márti már akartam írni, hogy ez a kamaszt nevelek tickered annyira sokkol mindig mikor látom...ahogy beint nekem az a gyerek...tudom hogy ez lesz anno...de mst olyan ijesztő...gyenge kismami lelkemnek pláne 8)

Pusz
Dana

Kép
danaaia

.......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 22:23-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 22:24-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 22:24-kor.
pironya

Dana: A kedvedért, változtattam!!!!!!!!!!!!4 Nem akarlak tovább stresszelni :wink:
bluebox

Pironya: Én már vagy 3x akartam a Kora és Madarasteszkónál lévő konténerbe dobni ruhákat és mindig tele volt! Többször is vissza szoktam menni, hogy megnézzem kiürítették-e már és mindig tele van. Nekem gyanús, hogy nem ürítik (elég gyakran). Pedig többen is töltenék azokat a tárolókat, de ha tele van, akkor mit tudsz tenni?

Blue: Aranyos vagy, hogy Dana kedvéért megváltoztattad a tickered ;)

IBM: Megtaláltam végülis én is azt a Margitos listát, már személyre is szabtam a Jánosos listával összevetve... ;) Köszi!

Kép

Kép
bettica

Bari, Csiri: Nagyon eltűntetek :cry:

Meg Heni???????
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: