A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Majd irj, anyjuk!

Kép
andkata

:D :D :D :D :D

Kata!

Nekem egy volt kollégám hangjára indult be mindig, mert érdekes hangszíne volt.
20150601134430

Sziasztok!

Viki, tényleg édes fészekrakós férjed van :)

Szly, Ottónál a lepénykeringés romlott el nagyon, óráról órára, aznap már befektetett az orvos, és kétóránként küldött ctg-re, mert a szülés meg nem akart beindulni. Hol jó volt a szívhang, hol nem. Aztán a csapat úgy döntött (mert akkor már egy páran ugráltak körülöttünk), hogy megindítják a szülést, de attól még rosszabb lett, úgyhogy gyors vágta a műtőbe. Otinak a rossz keringéstől és az oxigánhiánytól folyton leesett a cukra, néhány nap alatt jöttek rá, hogy mellékvesevérzése volt, emiatt a cukorháztartása addig nem rendeződött, amíg az ép mellékvese át nem tudta venni a sérült feladatait. Szegény egy rakás kortikoszteroidot kapott, és még több cukoroldatot, majdnem két hétig. Mára szerencsére kutya baja.
A dokim ezek miatt az előzmények miatt szorgalmazza a császárt, én meg makacsul akarok hinni abban, hogy kétszer ugyanoda nem csap be a mennykő... :wink:

Teó, a pyelon miatt ne aggódj, általában néhány hét-hónap alatt elmúlik, talán még a baba születése előtt. Ha pedig mégsem, rendszeresen kell majd ellenőriztetni a pisit, meg uh-ra, esetleg más (izotópos vagy hólyagfeltöltős) vizsgálatokra járni. És mivel a tágabb vesében panghat a vizelet, esetleg vissza is folyhat, antibiotikummal védenek a fertőzésektől.
Kívánom, hogy ilyesmire ne kerüljön nálatok sor, de ha ne adj'Isten mégis előfordulna, szólj, mert egy rakás információval tudok segíteni.
Elmesélhetem a mi esetünket? Mi ebből a szempontból is kakukktojások vagyunk, Ottónak 33 hetesen 13 mm-es volt a vesetágulata, ami ugyan elmúlt néhány hónap alatt, de megmaradt a pisivisszafolyás (az elején az 5 fokozatból 4-es), aminek az oka a kicsit kisebb húgyhólyag is volt. Ezt gyógyszeresen kezelik, ezért hálás vagyok, mert sok veseorvos talán már műtéttel avatkozott volna be. Ami nem vészes, csak hát mégis turkálnak az ember gyerekében. Így elvileg 3 éve szed antibigyót (nem mondtam meg a dokinak, de nem adok neki, csak olykor kúraszerűen, meg a vizsgálatok előtt 1-2 hétig), meg egy éve egy tablettát a hólyagjára, de hál'Istennek soha semmi baja nem volt.

Hát igen, mi sem vagyunk egyszerű történet, de "csak" ennyi terhet kaptunk.

Anyjuk, várjuk az eredményt!

Maverick, örülök, hogy jól vagytok!

Kata, ezek szerint informatikai érdeklődésűek a tesódék :) testhezálló ajándékaik lesznek.

Na, megyek, bepakolok az új fürdőszobaszekrényünkbe - tegnap csinálta meg a sógorom. Az aljában akkora szennyestartó van, hogy ha egy hétig nem mosnék, akkor is be tudnám csukni az ajtaját :D majd lefotózom nektek :)

Kép
Kép
bondi

szep napot Nektek!
Jo beszelgeteseket!
En nem birok tovabb itthon ulni elindulok. BAr igy tul koran ott leszek es meg tobbet varhatok....
Holnap jovok!
Vendég

Viki, vicces 1 monogramm!

Nem is gondoltam volna, hogy ennyiféleképp lehet becézni a Tamarát, köszi, Anyjuk, aztán gondolom, majd úgyis valahogy a szánkra jön a legszimpibb becenév, mikor majd itt lesz és babusgatjuk.

Nekünk a TVshopban látott Robochefünk van, kaptuk karácsonyra, iszonyat hangos, úgyh én már háttal állva neki használom, és messziről rádőlve, mert amúgy pont pocakmagasságban lenne szemben, nem akarom megijeszteni szegény babácskát.

Kép
teó

Csilla!

Szegény Ottó, tényleg jó sok minden volt vele, de szerencse hogy vesemedencegyulladása még sose...És nem javult a IV-es fokú reflux?
Mert azért annyi antibiotikumot szedni sem jó...

Kép
andkata

Köszi Bondi, akkor "megjegyezlek" magamnak, ha esetleg maradna ez a probléma, majd zaklatlak, de reméljük csak eltűnik majd.
Biztos nagyon nehezek voltak azok a napok az elején. Az meg hihetetlen jó, hogy azért csak tudnak a dokik manapság már rengetegféle problémát kezelni és ilyen gondtalan, egészséges kismanókká válnak a nem teljesen egészségesen született törpék is.

Kép
teó

Teó!
Az egyik informatikus srác mindig csak a monogramomom hívott :D :D :D :D :D

LEhet, hogy éppen csak kis Cirminek fogjátok becézni a csajost. Tegnap az uhun a doktornő le Kis Paszulyozta a kölköt. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
20150601134430

aucs-aucs-aucs!!!

a sztrapihoz már lereszeltem a krumplit és a hagymát is megpucoltam.

de elreszeltem a kezem is egy kicsit!!! vérzik is. nem nagyon, de ez a felszini sérülés jobban fáj mint a mély. remélem hamar elmulik.

és remélem a kaja majd kárpótol. habár a hagymás sztrapit én annyira nem sezretem de olyan lesz mert nyusziapu azt szereti.

tojásosnak indult de közben átalakult hagymásnak :D

annyikrumpi meg nem volt itthon hogy legyen ilyen is meg olyan is bőven

Kép

Kép
timi1982

Teó: én is kívánom, hogy emiatt ne legyen rám szükség! :)
A Tamara is szép név, csak nekünk a vezetéknevünk is csupa "a", így vicces lenne. Ó, bárcsak a páromat megihletné a Teodóra... :)

Andkata, szerencsére egy éve csak I-II-es volt a reflux, de már akkor is több orvos ugrott egymásnak a szakvélemény miatt, mert a gyerek orvosa már műteni akarta (szerencsére csak a kíméletesebb eljárás került szóba), de aztán megállapodtak a hólyag gyógyszeres kezelésében. 28-án megyünk újra röntgenes vesefeltöltésre (Kata, neked írom külön: MCU és cystometria egyben) - illetve Apa viszi be Otit, mert én nem mehetek be - , ami, nagyon remélem, az utolsó lesz, aztán elfelejthetjük!

Kép
Kép
bondi

Ja és Teó az 5 mm-es tágulat nagyo9n kicsi, remélhetőleg születésnél nem is fog látszani már...

Kép
andkata

Timi!
Gyógysimi!

Én lusta módon egyre több mindent reszelés helyett belevágok a robotgépbe, pl. a kápi tésztához a káposztát, a krmuplit is a lapcsánkához / tócsnihoz. :oops:
20150601134430

"Jó reggelt"!
Tök égő, de még csak most keltem fel..... :oops: Pedig ma is lett volna suli, de reggel görcsölt a hasam, igy nem mertem bemenni! Na de lehet csak az ablakokat nem kellett volna még tegnap délután megpucolnom! Ja, és a kanapéra is ki kellett költöznöm, mert párom rettenetesen meg van fázva, ebből adódóan egész éjjel nagggggyon horkolt! :(

Itt amugy 7 ágra süt a nap! :) De ma nem megyek semerre, mert kettőtől mosásom lesz! De ma hosszú napom van egyedül, mert párocskám 5-től 8-ig (meló után) fejtágításon bent kell maradjon az irodában!
Na mindegy, max sokat leszek itt a gépnél! :)

Névválasztás nálunk ugy jött ki, hogy kinyitottam a svéd naptárat is, és a magyart is! Kiírtam ami mind a kettőben van, és tetszik is...és a párom választott belőle! Igaz fiuban tetszett volna a Benjamin jobban, de hát párom az Erik-re szavazott! :) Na de majd legközelebb!! :lol:

Főzni ma csak gyors kaját csinálok.... (gyümileves maradt még) a rizst kifőztem tegnap este, és ahhoz lesz csirkemelles uncle bens mártás (párom ezt "rendelte" mára). Holnapra meg gondolkodom lehet krumplinudlit csinálok (olyan mint a szilvásgombóc tészta csak pici nudlik) pirított prézlivel, tejföllel és porcukorral!

Anyjuk!
Drukk az uh-hoz! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy megmutatja e magát! :)

Én holnap megyek védőnőhöz! Vizelet, vér, vérnyomás, fundusmagasság, szívhang ellenőrzésekre!

d.dodó

Sziasztok!
Ingyenes kismama jóga május 17.én! Nyílt nap az Anahita jógaközpontban!
http://www.anahita-joga.hu/index.php?op ... &Itemid=65

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

szaisztok csajok

hát megkaptam a táppénzt 57 ezer----holnaptol éhen halunk :shock:
apa ebben a honapban nem kap fizetész mert egy hete kezdett egy cégnél :evil:

na most??
nem tudom ti hogy kaptatok de nálunk állitolag ugy számolnak hogy a tvalyi egész évi kereset osztják el 365-el igy kijön az 1 napi brutto és abbol vonnak ezt azt sajna tölem már 36%adot
és azt vonják a táppénzböl is

nah jol alakulnak a dolgok
most jo magas lesz a vérnyomim :evil: :evil: :evil:

Képimg][/url]
Kép
ronix

a tamara nekem is tetszik. és becézések közül is van ami bejön. a teodóra valahogy már nem annyira. :oops:

én meg msot azzal vagyok bajba, hogy 10 éves korom óta tudom hogy ha fiam lesz akkor Bencének fogják hivni.

erre az én kis idióta nyusziapum elkezdte becézni... nah a falra mászok tőle... lehet lecseréljük a bencét. a becézésről ugyse fog leszokni :(

ugy becézi hogy: BENCUSKA nah hát kész vagyok tőle. a bencét nem nagyon kéne becézni. igy is rövid és tetszetős.

Kép

Kép
timi1982

nálunk is ilyesmi képpen számolják a tp-t ronix! vagy a 6 hónap után de ezzel a logikával.
meg szeritnem a legtöbb helyen.

Kép

Kép
timi1982

Ronix! Sajnálom! Ninncs vésztartalék?

Timi! jobbulást!

Csilla! Az I-II-es fokúval már tuti megússzátok a műtétet! De jó! a gyerekek csodákra képesek!

Kép
andkata

20150601134430

Teljesen fel vagyok dobódva. Apu Maci egy cukedli! Az összes könyvre áldását adta, amit kinéztem.
20150601134430

sikerült!!!!! :D igaz hogy csak alapfok, de megvan!!!!! :)

Kép
Kép
h. szilvi

viki!
Ez tök jó!! Nekem néha ugy hiányzik, hogy bemenjek egy könyvesboltba, és válogassak... mert annyira még nem tudok svédül hogy itt vegyek.... otthon meg limitálni kellett, mert ugye repülőn nem lehet akármekkora súlyt hozni!

d.dodó

Sziasztok!

Megjöttem, minden oké...!!! :lol:
Vizsgálat nem volt.

Nem nagyon olvastam vissza, sajna most nincs időm rá...

Ronix!
Sajnálom!
Nem hittél nekem... :? Az a baj, hogy nálatok is jutalék van, és azt valahogy máshogy számolják ilyenkor... Legalábbis nekem a könyvelőm valami ilyesmit magyarázott...

Délután megyünk megvenni az elmaradt dolgokat, meg a lányomnak ballagására ruhát.
Remélem, nem fáradok el nagyon...

Este jelentkezem, és ha nem írtok egy kisebb regényt, akkor lehetőség szerint vissza is olvasok.

Vigyázzatok magatokra!
Vendég

Gratula Szilvi! :D :D :D

Kép
andkata

Szilvi!
Grat!!!
20150601134430

Szétpukkadok!

Minden programot letöltöttem az adóbevalláshoz és mégse tudom a nyomtatványt megnyitni... :twisted: :twisted: :twisted:
A férjem tuti 2 mp alatt megoldaná!
Viki, nincs ötlet?

A végén mérgemben elkezdek vasalni!
:D

Kép
andkata

AKata!
A ctrl+alt + cipőtalp variációt próbáltad már?
20150601134430

jujj de örülök!semmi kedvem nem lenne már kötelezően tanulni :) na ez egy jó nap, kár hogy nincs még vége :roll:

Kép
Kép
h. szilvi

szilvi!
nagy-nagy gratula!!!

Kép

én is elköszönök tőletek. majd jelentkezem ha végeztünk a bürokratákkal :D

Kép

Kép
timi1982

Szilvi, fogadd ratulációmat! Nagyon ügyi vagy!! :)

Én meg megjártam az anyakönyvezetőt. Ennyit sétálni. Hulla vagyok. Csiga tempóban közlekedve iszonyt. Amúgy gyalog 15 perc alatt megjártam volna oda vissza. De a pocak már olyan nehéz! :)

KépKép
hene

Bondi! Akkor elég nehezen indult, de az a lényeg, hogy elmúltak azok az idők és mostmár Oti jól van.

Szilvi! Grat. a vizsgához!

Marcsi! Örülök, hogy minden ok.

Ronix! Sajnálom a pénzügyeket! CSak ez a pénz dolog ne lenne! Na de nálunk is ez a legszűkösebb időszak. Ennél már csak jobb lesz, ha újra dolgozok!

Adóbevallásban nem tudok segíteni!

Kép
szly27

nem tudja valaki hogy konkrétan kikaphat GYED-et?

Kép
Kép
h. szilvi

köszönöm, nagyon aranyosak vagytok :oops:

Kép
Kép
h. szilvi

20150601134430

Szilvi! Gratulálok a sikeres vizsgához!

Ronix! Sajnálom, hogy ilyen kevés! Az enyém szerintem még ennél is kevesebb lesz! :oops:
Vendég

Na, megjöttem! Kicsit tekeregtem. Megmutoggatam a világnak Levente fotóját! :D
És most először neki is vettem dolgokat:
Kép Kép

Ronix! Átérzem valahogy mi is így jártunk. Apa múlt hónapban nem kapott fizut, csak most 20-án fog kapni először, mert munkahelyet váltott. Addig el kell lennünk az én 59ezremből, amiből már csekket fizettem meg tegnap 4D-t. :( :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

krisztina!
Aranyosak a ruhák!! :)

Hát fizuval itt is voltak gondok mult hónapban!! :( Véletlen levonák még ebben a hónapban is a 2000 korona munkahelyi kölcsönt (ami előtte való hónapban lejárt már) de beszóltunk... remélem ehavi fizuval kompenzálják!

Most nézegettem az uh képeinket (ugye csak egyszer volt itt uh)...de olyan mintha látnék zacsit :) Felrakom mindjárt a képet! Aztán lehet csak káprázik a szemem!!

Kép fiucska?

d.dodó

Dodó, köszi!
Jameg amúgy mindenkinek a gratukat!
De édes ez a kép! Hogy gömbölyít! :D
Valamit tényleg látni, de szerintem akármi lehet...

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

No, befiúsítottam a vonalzóimat! :D

Neki kéne állnom mosni, meg van két halom mosogatnivaló, de nincs hozzá lelkierőm. Pedig muszáj lesz!

Azt hiszem ma káposztástésztát fogok főzni. Az pikk-pakk megvan.

Meg tervezem a sajtosrudacskákat, de nem hiszem hogy ma lesz is belőle valami. Aztán lehet lendületbe jövök...

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Én már beraktam 3 gépnyi mosást mosni! :) Főzni majd csak később fogok, párom ma ugyis csak 8 körül ér haza!!

d.dodó

Dodó- én nem igazán láttom bár lehet h elég vaksi vagyok!

Kriszti- arik a rucik!

Nálunk, már a második adag mosás megy!
8)

Szilvi- gratula a vizsgádhoz!

Tegnap mi is voltunk, dokinál méhszáj továbbra is 3100! :) Szonja olyan 2kg körül van. És a doki szerint nem hozza be már Bencét szülésig, nem lesz olyan nagy baba! Ő 3650 volt! Szerinte olyan 3kg lesz csak! :wink: 26-án megyek az első Ctg-re! Nagyon telik az idő!
bencuri

És ha már a mosásnál tartunk, a fejemet is be kéne dugni egyik adag ruha mellé... jaaaaaajjj, ilyen kínlódós napom régen volt! :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

sziasztok,
újra itt vagyok én is!
Úgylátom, lesz mit visszaolvasnom! Egy hete jártam erre :?

Egy gyorsat magamról:
képzeljétek, a hosszú hétvége alatt Szonja szobatiszta lett (éjszaka még kap azért pelust), már a bölcsiben is egész nap bugyiban van!!!! A délutáni alvásnál is!!!
A másik: átvettük a házunkat, elkezdték a fürdőszoba-konyha-előtér felújítását. Három hét múlva már ott fogunk lakni!

:D :D :D

Sajnos a köldököm rettenetesen fájt tegnap este, hála a sajtos melegszendvicsnek, aminek nem tudtam ellenállni :?

KépKép
szkagi

Bencuri: Pedig te egy héttel elöbbre vagy kiírva szinte. Te melyik nap mész és hányra? Én szerintem hétfőn és akkor meg is tudja nézni az eredményt, mert uh-ik.
Te is 4-én mész hozzá a laboros papirokért és vizsgálatra?

Maverik: Nekem is az a bajom, hogy mostanában túl hisztis vagyok a hormonoktól. Csoga, hogy a párom még nem mondott fel... :roll:

Teó: Lehet, hogy csak pisilés elött volt a babucid és ezért volt tág a veséje. Legalábbis nekem ezt mondták amikor Leventének is az egyik veséjét tágabbnak találták.

Timi: Én sem szeretem, ha Olivért Olinak becézik. Nekem az Olivér név tetszik úgy ahogy van. A gyerek úgy is kap a szüleitől saját becenevet. Olivért Buckókának, buckának becézzük. Amikor a hasamban volt (mivel fent volt a feje) mindig a buksiját simiztem. Mégg viccelődtam is rajta, hogy ha megszületik a sok simizéstől lapos fejjel születik és tényleg lapos volt a feje amikor megszületett. De Nagyon hamar szep kis kobakja lett.

:lol: Kép Gondoltam meg is mutatom. Ja és itt látszik, hogy a lába derékszögben állt és a doki azzal viccelődött, hogy keresnek egy derékszögű vonalzót, hogy le tudják mérni. :lol:

Bocsi, hogy megint döl belőlem a szó és képekkel traktállak titeket.

Szilvi: nagy-nagy gratula!!!! Nagyon ügyes vagy!!!!

Kép

A doki azt mondta, hogy Levente megfelelő méretű csak a hasam óriási. Ja és most elősször meg volt elégedve a hízasommal.

Itt is szép az idő csak a szél fúj, de legalább nem esik az eső.

Képzeljétek tanuljuk a bilizést. Hát nem kis meló az biztos. Mindig is ettől féltem a legjobban. Sajna Olivér, ha nem sikerül neki rögtön ahogy leült a bilire produkálnia, akkor rögtön leszáll róla.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Mire befejeztem a hozzászólásomat addig jó sokat írtatok és Bencuritól is választ kaptam. :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Hú, van egy kérdésem..... lehet pocakosan napozni? Mármint hogy a pocakot is érheti nap?? Mert olyan szívesen kiülnék az erkélyre napozni!

d.dodó

Sziasztok!
Hát,kalácsom-kalácsom-látszik hogy először csináltam :lol: :oops:
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

Küllemén majd még javítok,amint belejöttem jobban a dolgokba-de viszont ízre nagyon finom :P

Kép
Kép
Kép
kike

Dodó: Nem szabad, mert a magzatvíz felémelegszik és az nem jó a babucinak!!!!

kike: nagyon jó lett a kalács, az a fontos az íze jó legyen!!! Ügyi vagy!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kiváncsi vagyok mennyi marad Apának,mire este megjön :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: