A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Osszmann nagyon szép formás hasad van..tényleg fiús!!
És a szobád egyszerűen gyönyörű!!!!!!!!!!!

Többiek:ti is bekészítettétek az ágyneműt a babaágyba??

1800gr-os elég picuri ahoz képest,hogy mikor született...de biztos hamar kiengedik..az ilyen picik nagyon igyekeznek behozni a lemaradásukat
Vendég

Sziasztok!

Megvolt a doktornéni látogatás.Minden nagyon rendben,a méhszáj teljesen zárt,de olyan nagy a babócám,hogy szerinte nem fogom kihúzni a kiírásig.37-38. hetet tippelt.
Nektek mikor kellett elöször menni normál esetben NST-re?

Csiri:téged mikor császároznak,meddig vagy otthon?

Kép
melike

Melike örülök,hogy minden rendben..
De őszintén szólva nekem furcsa,hogy azért mert nagy a baba 37-38 hetet jósol neki az orvos...az enyimek bazi nagyok voltak de soha senki nem jósolt ilyet..
Vendég

B.Szilvi, bocsi, összekevertelek Melikével. Tőle szerettem volna megkérdezni, hogy mi volt a dokinál, erre Tőled kérdeztem. Tiszta hülye vagyok már.
NST-re, CTG-re már a betöltött 36. héttől szoktak hívni minket, a Jáhn Ferenc korházba. Nekem azért kellett mennem hamarabb, mert medencevégű, ill. nagy a baba.
bluebox

Nekem jövő szerdától kezdődik a ctg vagy nst mittudomén melyik

Na Blue ujabb kérdés merült fel bennem az én babám is medence végű nekem miért nem kell elöbb kezdenem az nst-t??????
Vendég

Azért kérdezem,mert én most 34 hetes vagyok.Az a betöltött 34 hetet jelenti,tehát 35. hét.Erre mondja a doktornő,hogy 35.héttől kell NST-re menni.Mondom a jövőhéten?Azt mondja nem, a betöltött 35. héttől.Én meg ráhagytam és itthon gondolkodtam,hogy az a jövőhét!
Most már nem értem... :oops:

Kép
melike

CTG... az maga a vizsgálati mód... cardio-tokográfia (a baba szívműködését nézi a méhtevékenység függvényében)
NST... non-stressz teszt... nyugalomban végzett vizsgálat...

Bari
Nálam már minden összekészítve... :oops:

Petivel ilyenkor már itthon voltunk...Tomi meg még növeszti a lakosztályát... :wink:
Vendég

Melike!
Csüt 5re megyek dokihoz és akkor derül ki,hogy péntek reggel vagy kedd reggel kell megjelennem pakkostól a kórházba...
Hivatalosan ma vagyunk mind a ketten 34+1 naposak....
35.hét+ x naposan kell kezdeni az nst-t itt is!

Bari!
Nekem benne az ágynemű!!!!
Vendég

[quote="bárány"]
írta:
bárány1800gr-os elég picuri ahoz képest,hogy mikor született...de biztos hamar kiengedik..az ilyen picik nagyon igyekeznek behozni a lemaradásukat

Miről maradtam le????nem vagyok képben.... :shock: :shock:
Vendég

Bari: Szerintem a doki akkor még nem igazán tudta eldőnteni, hogy császár, vagy nem. Szeretett volna tisztábban látni. Félt, hogy az első terhességem sem volt komplikációmentes, medencevégű, nagy a baba hozzám képest......stb. (152 cm) Szerintem csak szeretett volna megnyugodni, és végleg kimondani az ÁMEN-t. Hát ma tényleg kimondta, ezért is hívott be az onkológiai rendelésére teljesen más kerületbe, hogy Ő megcsinálja a különböző vizsgálatokat, amik kellenek a császárhoz. Na meg mivel rákérdeztem megcsinálja a stepto-szűrést is.
Egyébként meg a Te dokid, már ismer Téged nem? Ha jól tudom Nála szűlted mind a két gyermekedet ugye? Tehát Ő már jobban képben van, mint az enyém, akivel októberben találkoztam előszőr. Ráadásul ugye már terhesen, ezért azt sem tudja, hogy milyen a méhem "normális" állapotban.
Ezek a gondolatok mind az én véleményem csak, biztosan nem tudom.
bluebox

De egyébként csak 1 héttel mentem hamarabb CTG-re mint kellett vona. Pénteken töltöm be a 36. hetet.

Ha van valami ötletetek ezzel kapcsolatban, szívesen hallgatom.
bluebox

Móni nem írt senkinek semmi új infót magukról?
bluebox

Hát remélem hogy 13 év alatt már ismer a dokim és toppon is van velem kapcsolatban, mert annyira parás vagyok és most a végén méginkább!!!
Annyira nem szeretném,hogy valami baj legyen,szivem szeriint ideköltöztetném az orvost magamhoz!!!

Van egy kérdésem lécci válaszoljatok,hogy üldözési mánia vagy valós!!!!
Szóval ahogy járok vásárolni,csavarogni,fagyizni stb..és kis gyerekes anyukák látnak,olyan diadalittas pofával néznek,hogy na látod milyen ügyes vagyok én már rég túl vagyok rajta!!!
Nyugtassatok meg ,hogy ez csak fóbia :twisted:
Vendég

Bari
Fóbia... :wink:
Vendég

Bari!
felállítom a diagnózist!!!!
Üldözési mánia,parasággal és hipohondriával vegyítve....és ezmellett még "terhes" is vagy.... :wink:
Vendég

Háát ha már ketten is ezt mondjátok akkor elhiszem :oops:
3 gyerek melett nem lesz időm pszihológushoz járni :?
Vendég

Jó éjt mindenkinek!
Eddig bírtam.

Kép
melike

Barika
Majd pszichoterápiázunk itt.... :wink:
Vendég

én 34+4-en voltam az első ctg-n, és elvileg jövő héten megyek a következőre (kb 36+5). amikor telefonáltam, kérdezte a doki hogy hányadik hétben vagyok, azt mondtam 35 (merthogy 34+4 az sztem 35, nem betöltött ugyan, de a 35. terhességi hét, nem?), az ultrahang szerint meg voltam 33+3, szóval extrakorán voltam ha így vesszük, mert 33. betöltött héten a 35. helyett. a dokim meg lehet, hogy bolondnak néz, hogy így siettetem az időt... fene tudja.

Gigi, ezt te tudod értelmezni?

[url]http://snowflake.freeblog.hu/files/beolvasás0001.jpg[/url]

nekem ez egy krix-krax, de a doki szerint rendben van. :D

leraktuk a szőnyeget Milán szobájába, sőt bent van a kiságy, a pelenkázó és a 2 komód is - igaz még üresen, de legalább haladunk. most fejeztük be, egy kis édes merlot a jutalmam. 8)

mia_snow

[quote="bárány"]
írta:
bárányszivem szeriint ideköltöztetném az orvost magamhoz!!!

Hihihi.... én ezt megtettem... :wink:
Jól kell férjhez menni.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bari, nekem sokkal szarabb fóbiám van, de inkább nem is beszélek róla. esetleg priviben. TÉNYLEG pszichodokira lenne szükségem... nem ártana. szóval nyugi, ami a te fóbiád, az limonádé az enyémhez képest. :wink:

mia_snow

Gigi: hehe jól csináltad. én meg fázós vagyok, így hozzámentem egy fűtés szerelőhöz. :lol:

mia_snow

Mia
Mit kell értelmezni? :roll:
Vendég

Én is fagyos vagyok...
Vendég

[quote="mankabi"]. írta:mankabi..

Szed még valaki magnéziumot rajtam kívül? Azért nincsenek jóslóim szerintetek? Vagy csak nem ismerem fel...

én is szedeg magnéziumot, és nekem sincs semmise... max esténként keményedések. illetve combtőnél, hajlatban fájdogálok tegnap óta, de semmi egyéb. nem is hiányzik egyelőre. :D

Oszman: nem semmi pocak! :D

mia_snow

Madárfüttyös szép jó reggelt! :wink:
bluebox

Sziasztok!
Mia:én szedem a magnéziumot 3x2-őt és vannak josló fájásaim...jövő héten megyek ctg-re és akkor megkérdezem a dokit,hogy meddig kell még szedni...
Privit várom :wink:

Gigi:nagyon jó lehet,hogy orvos a férjed...ezt tényleg irigylem egy kicsit :oops:
Vendég

Én is szedem a magnéziumot napi 2x1-t.
bluebox

Sziasztok!

Én 4X2 magne b6-ot szedek,elvileg már csak 2 hétig!
Joslóim még nincsenek,de kíváncsi vagyok mi lesz ha abbahagyom!

Kép

Kép
ibm

Én végig szinte csak ennyi magne B6-ot szedtem, és joslófájásaim már 2 hete vannak. Ma reggel sokkal erősebbek mint szoktak lenni.
Most teljesen hülyének fogtok nézni, de reggelire zsírban sűlt csirkemájat, rengeteg fokhagymával fogok enni. Most sütöm. Ennyi szart egész terhességem alatt nem ettem össze, mint kb 2 hete. Mi lesz még a végéig????????????????
bluebox

Már jó lesz abbahagyni a magnéziumot,hetente megzabáltam egy dobozzal..anyagi csőd!!

Kérdés mindenkihez:minden héten amikor ctg-re mentek adjátok a dokinak a megszokott összeget...ami nekem 5000
Vagy azértr hetente nem kel???
Vendég

Bluebox ahogy nézem a vonalzódat elhízni már nem fogsz a végég???
Úgyhogy jó étvágyat a májhoz :wink:
Vendég

Köszi Bari!!!!!

Kérdésedre az én válaszom:

Nekem ugye már hetente kell mennem a dokimhoz. Sajna, ez nekünk heti 8000 Ft. Tiszta anyagi csőd. Bár a CTG-t nem a dokim csinálja, azért a korházba kell járnom, ahova a dokim ugyebár csak szűlni jár be :wink:
bluebox

Rajtam is olyan zabálhatnék van időnként,pedig mostmár nagyon nem kéne hízni,elég nehezen cipelem már a 20 kiló pluszt! :oops:
Reggel viszont éhgyomorra betoltam 2 kocka csokit és mindjárt hányok!!!!
A hányinger is visszatért!
Ez már tényleg "terhesség"!! :lol:

Bari! Én sztk-ba járok,így akkor adok adok mikor gondolom.
4-6 hetente szoktam,még jövőhétre gondoltam egy adagot és aztán csak szülés után!
De úgyhallottam ,hogy ilyenkor már nem szokták kérni a dokik,ha hetente menni kell.

Kép

Kép
ibm

IBM: én is + 20 kg-nál tartok, bár gondolom ez Téged sem vígasztal :wink: :roll:
bluebox

Jó reggelt!

Miának nem tudom hogy jött ki a 35 helyet a 33. hét,de úgy gondolom,akkor én a jövőhéten megyek NST-re.(35+xnap)

Nekem még egy-két hétig kell szednem a magnéziumot (3x1).
Utána már csak vasat.

Jön Anyum mindjárt és nekifog(unk) ablakot pucolni.Már nagyon ráfér!Én csak óvatosan.

Majd jövök.

Kép
melike

Nekem a kórházba kell menni NST-re és utána ott kell megkeresnem a dokit.Nem adok semennyit ilyenkor csak a magánrendelésen és szüléskor!

Kép
melike

Bari: küldtem pü-t.
bluebox

Blue! :lol: :lol: :lol: :lol:
Azért jó tudni,hogy nem vagyok egyedül! :lol:
Sebaj! Majd lefogyunk utánna!

Melike! Csak óvatosan azzal az ablakkal!
Én a rendelőbe megyek és utánna csak be kell kopognom és beadni az erdményt!

Kép

Kép
ibm

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:04-kor.
pironya

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:04-kor.
pironya

....
pironya

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek, néhe írok egyet, hgy lássam a vnalzómat meg titeket :D

Mostmár nekem is hiányzik az NST, pedgi előszőr csak a jövő hét csütörtökön megyek és akkor én már a 38. hetet töltöm be...lyan mintha ellógnám a dlgokat...pedig nem is...

Almaiani ű
ilyet még nem is hallottam hgy szuriban fgod kapni a vasat... :shock: akkor tényleg vacak lehet az a vérkép

Bari,
én se tudok visszalvasni, ki 1800 g???? Csiri is kérdezte...jaja, jön a fiam...

sziasztok

Dana

Kép
danaaia

Szerintem a topicunk elé, majd simán kirakhatjuk a (minimum) 16-os karikkát :lol: :lol: :lol: :lol: Ilyen volt, ilyen lett :wink:
Tiszta horror képek fognak bekerűlni a topicba. Bocsánaatot kérek előre is, ha ezzel most valakit megsértenék, megsértettem. Nem volt szándékos. Én nagyon jókat tudok derűlni a saját nyomoromon, bénaságomon. Addig jó míg én kitutdom magamat nevetni :wink:
bluebox

Jó reggelt!

Pénz
Én még semmit nem fizettem a doktoromnak... CTG-t meg a szülésznő barátnőm szokta csinálni...
(majd szülés után fognak kapni valamit...)

Nálam a csokik mindig hisztiznek... a boltban a kosaramba akarnak ugrani... itthon a polcról akarnak bekerülni a pocakomba... nem bírok velük... :oops:
Vendég

Dana: Zmimi írta tegnap:

A környékünkön egy kismami, aki 2 nappal későbbre volt kiírva, mint én, megszült május 1-én! 1800g-os baba, koraszülött oszt., János kh, inkubátor...
de ahoz képest jól van, állítólag egy hét múlva osztályra kerül, és akkor a mamája is vele lehet.
bluebox

Gigapoci: Ezzel én is így vagyok. Bár tegnap egy Magnum könyörgött, hogy vigyem haza :wink:
bluebox

Ja, és most én is lemértem!!!!!!!!!!!!! Egy Magnumnyira lakunk a dokimtól, autóval!!!!!!!!!!!!!!!!4 :wink:
bluebox

Márti, köszi az infót!!!

Én is nehezen bírok mostanában az édességekkel...de azért igyekszem. Ahhoz képest, hogy első gyerekemnél az utolsó hetekben napi minimum két képviselőfánk vlt a normám...és nem a kisebbik fajtából...most egész jól bírom.

Puszik

Dana

Kép
danaaia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: