A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Egy kicsi meg egy pici

Szia Cory!

Üdv körünkben. Mi már egyszer találkoztunk tavany nyáron a szigeten volt egy tali, a Bejával mentem. Akkor még csak a Niki volt meg, azóta nekem is van egy 4 hónapos pici fiam. A Niki meg most lesz két éves és egy irtó eleven kis csaj.

A Zafival meg egy párszor együtt voltunk babúszáson. Lehet, hogy ő is jön ide februárban???

Én nagyjából tudom mi van veled, mert bele szoktam olvasgatni a 2000-2002 közötti babák topikjába, bár nem mostanában jártam gép közelében.

Gratula Zsomához, remélem már összeszoktatok. Nem könnyű az első 2-3 hónapig, de mostmár én is nagyon élvezem a helyzetet. Alvás tekintetében nem vagyok elkényeztetve, de majd egyszer vmikor bepótolom. (évek múlva, ha-ha)

Most mennem kell, majd még jövök.

Rózsa
rózsa

bocsi a kettős verzióért, de kiirta gép, hogy már elküldtem, viszont amikor visszanéztem nem volt semmi, és másodjára nem volt kedvem újra írni az egészet, de az első a jó.
rózsa

Szia Rózsa!

Eddig egész jól mennek a dolgaink Kép Nem volt egyszerű, mert a múlt hét közepéig nem lehetett Zsomát kivinni sétálni, és rosszul viselte Balu is meg én is a bezártságot. Ma már voltunk 3-asban sétálni Kép
Szopiznak mindketten, így asszem sok küzdést megúszok Kép
Gyere nyugodtan az osztályba, most is csatlakozott két új lány Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Szia Cory!

A koraszülés miatt nem lehetett kivinni a picurt?? Hát nem tudom nálunk hogy viselte volna hasonló helyzetben a Niki, hogy nem sétálunk, mert mindennap több (5-7) órát töltünk a levegőn.

Balu mennyire aktívan szopizik még? Akár étkezést is helyettesít nála?? Milyen technikával? Előbb Zsoma aztán ő vagy egyszerre? Én is mondtam a Nikinek, hogyha szeretné nyugodtan, párszor megnyalta a cicimen a tejcit, aztán elkezdett öklendezni és nem is kérte többször. (Amúgy 11 hónapig szopizott éjjel-nappal)

Én az éjszakákkal küzdök még mindig, Niki eddig sem volt jó alvó (17-19.5 hónapos koráig aludta át az éjszakákat), a Norbi születése óta + szobatisztaság miatt most újra felkel.

És valószínű van egy visszatérő rémálma, mert mindennap az esti lefekvést követően kb 2 óra múlva csupa izzadtan felébred (kimondottan hűvös van a szobájában, tehát biztos nem azért mert melege van), hív, majd pici nyugtatás után simán visszaalszik. Csak azt hiszem ezzel most még senki nem tudna semmit kezdeni még ha igazam is van, mert kicsi ahhoz, hogy ezt elmondja.

Rózsa
rózsa

sziasztok!

Sikerült képet felraknom a profilomba, a Nikiről és rólam, pár nap múlva kicserélem Norbira, mert egyszerre nem megy.
rózsa

Szia Rózsa!

A szopizás megy mindenhogy. Egyszerre is, külön is. Balu szinte semmi mást nem eszik mostanában, és hízik ő is Zsomával.
3kg-ig nem vihettük ki Zsomát. Nem volt egyszerű, de túléltük Kép

Nagyon jó a kép rólatok Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Coryhoz hasonlóan én is már régóta nézem ezt a topicot, igencsak nekem való a dolog. Van egy 5 éves "nagyfiam", Andris, van egy 15 hónapos lányom Zsófi, és két kéthónapos fiú, Örs és Ákos. Szóval nálunk egy kicsi és két pici van. Kép
Mostanra már belerázódtunk a dolgokba, alakul a napirend, de azért persze vannak zűrösebb időszakok is.

Deby
debyand

Sziasztok,

én is régota olvasgatom a topicot. Nekem van egy 16 honapos kisfiam (Maté) és dec 25-re varom a masodikat. A terhességgel eddig minden ok, lassan viszont kezd nehezemre esni sokat emelgetni Matét, de szerencsére mar aug. elejétöl jar. Most, hogy mar kozeleg az szülés idopontja, egyre gyakrabban félek a kezdeti par honaptol, de persze én semmit nem szolhatok Debyhez képest! Mondd, hogy birod? Van segitséged vagy mindent egyedül kell csinalnod?
Nekem szinte semmi segitségem nem lesz, kivéve egy-ket baratnomet, akinek hasonlo idos gyermekeik vannak, mint Maté, mert külföldön élünk, több, mint 1000 km-re mindkét csaladtol.

Rozsa, nagyon aranyos a kisfiad!

Orsi
Orsolya Sabourin

Sziasztok!

De fellendült ez a topik, tök jó.

Deby

Óriási gratula, nem semmi ennyi gyerek, bár bevallom irigyellek, mert én is szeretnék még (én a szülés után teherbe esnék ha lehet, imádok szülni + a gyerekeket is imádom), szerintem nagyon tuti ha sok a picur meg nagy a család. Van segítséged? Az azért nagyon jól jön időnként.

Engem még ez a kettő is lefáraszt néha, mint pl. ma is.
Szegény Nikinek ma van a szülinapja, de gyakorlatilag az egész du-t a szobájában töltötte bezárva, mert egyrészt egy percig sem fogadott szót és folyton szegény Norbit csipte, harapta. Ilyen még nem volt. Amúgy meg majd megszakadt a szívem érte, de nem akartam 5 percenként elverni. Persze közben a Norbi meg folyamatosan sírt mellettem, Niki meg a szobájában. Mondjuk sokra nem mentem vele, mert rájött, hogy lehet kinyitni az ajtót. Örülök, hogy most alszanak. Holnapra gyűjtök egy kis energiát.
Nektek is lelkiismeretfurdalásotok van, ha 1*-1* elveritek?? Nekem nagyon!!! Mert úgy szeretem őket, de néha a szép szó nem segít.

Orsi

Előre is gratula a karácsonyi ajándékhoz. Én az utolsó percig emelgettem a Nikit a maga 11 kg-val (néha + babakocsi is, kb 8-10 kg), mondták is az ismerősök, hogy ezért fog megindulni a szülésem, de nem így lett.
Az első idő biztos nehéz lesz, (nekem sem volt segítségem) - nem is kértem volna, mert úgy voltam vele, hogy mi lesz később, ha már az elején kipurcanok - de majd belejöttök. Sablon duma, de több az öröm, mint a bánat.
Család hogy viseli, hogy ritkán találkoznak a csemetével??? Tudom van mail meg ilyenek, dehát az mégsem ugyanaz.
Ja a képen pont a Niki van, ő a nagyobbik, csak nyáron le lett kopasztva, most növésben van a haja (bár ez azt hiszem két hetes fotó). A Norbiról nem tudtam a képet feltenni, pedig nem nagyobb mint ez. Majd még próbálkozom.

Kriszta

Remélem azért nem jelentkezel, mert megszületett a pici lány. Ha lesz időd, írj.

üdv mindenkinek

Rózsa
rózsa

Szia Rozsa,

a csalad persze elég nehezen viseli, hogy ilyen tavol vagyunk. Néha mi is. Pont a mult hétvégén voltunk még egyszer utoljara otthon és annyira örültem, mert a 16 honapos fiam megismerte a nagyapjat, akit két honapja nem latott. Ezt almomban sem gondoltam volna! Mikor meglatta, elmosolyodott és rogton nyujtotta a karjat, hogy, vegye fel.
Tulajdonképpen én sem tartom rossznak, hogy, nincs az embernek segitsége agyereknevelésben, mert igy legalabb ugy csinalod, ahogy akarod. Viszont egy-két alkalommal jol jonne. Pl holnap este egyszeruen nem tudok menni a kismama tanfolyamomra, mert a férjem megint elutazott, a babysitterunk meg Mo-on van, igy nincs aki lefektesse Matét. Nagyon sajnalom.

A verés miatti lelkiismeretfurdalasrol csak annyit: én még soha nem vertem meg Matét, de mar gyakran elofordult, hogy nagyon rakiabaltam. Olyan is volt, hogy bezartam magam a konyhaban és vertem az asztalt mérgemben sirva, a gyerek meg az ajto elott uvoltott. Szerencsére ezek nagyon ritka esetek, de akkor nagyon lelkiismeretfurdlasom van. Utana mindig megfogadom, hogy nem vesztem el a fejem ennyire soha tobbet, barmit csinal.

Rendeztetek Nikinek szulinapi bulit? Most volt két éves ugye?

Orsi
Orsolya Sabourin

Sziasztok!

Én is csatlakoznék a csapathoz.Van egy 2 éves kislányom, és egy 8 hetes kisfiam. Az első 3 hétben volt segítségem (édesanyám), de azóta egyedül "küzdök". A férjem sajnos nem tudott eddig segíteni, mert a szakvizsgájára készült, én meg már lassan kezdek kimerülni. Most hogy sikerült a vizsgája kapott egy nagyon jó állást egy másik városban, úgyhogy most még költözés is vár ránk. És valószínűleg rengeteget kell majd dolgoznia eleinte. Én meg persze egész nap egyedül leszek egy tök idegen városban a két gyerekkel. Van vkinek vmilyen túlélési stratégiája, hogy ne golyózzak be rövid időn belül? A napi program abból áll, hogy etetem a nagyot (nem jó étvágyú, és trükközni kell vele), aztán szoptatom a picit (min. 1 óra, mivel ő meg nagyon szeret enni). Jön a büfiztetés, fejés (már ha marad idő, és a nagy nem ráncigál vhová). Aztán altatás, mivel a pici még mindig nem tud egyedül elaludni. Persze a nagy délutáni alvása még véletlenül sem esik egybe a kicsiével.
A fáradtság nem is annyira zavar, inkább attól félek, hogy ha nem pihenek, nem lesz elég tejem. A lányommal sajnos elég sok gond volt szoptatás terén, most örülök, hogy végre jól megy a szoptatás, és nem szeretném, ha apadna a tejem. Van vkinek hasonló problémája a szoptatással?
Remélem, lesz majd időm elolvasni a válaszokat.
Köszi.

Orsi

Orsi
orsi

Sziasztok!

Nekem minden félelmem ellenére könnyebben ment a dolog, mint képzeltem. Mondjuk fel voltam készülve a legrosszabbakra... Kép A legnehezebb az a két hét volt, amíg kórházban voltam, be kellett feküdnöm a 37. héten. Így is saját felelősségemre voltam otthon addig is, mert a nagykönyv szerint ikres kismamákat 28. héten be kellene fektetni kórházba. Meg is őrültünk volna azt hiszem, én a kórházban, a gyerekek meg otthon...
Nálunk is a szoptatás a kritikus időszak, de Zsófi elég jól bírja, mondjuk végig ott van mellettem, simogatja a babák fejét, meg beszélek hozzá, ha meg Andris is otthon van, akkor ketten elfoglalják egymást. Persze van, hogy Andris direkt ekkor csinál olyat, amiről tudja, hogy nem szabad, és akkor kiabálni kell vele, a picik meg megijednek szopizás közben, nem tudják, hogy mi bajom van.
Én délután mindenáron együtt altatom a három gyereket, (hétvégén a négyet), több-kevesebb sikerrel, de egy-egy óra majdnem mindig van, amikor mindenki alszik, és én is tudok aludni. Mert az éjszakáim még zűrösek, a picik még szopiznak, a másik kettőnek is mindig van valami nyűge, a férjem meg úgy alszik, hogy semmire nem ébred fel.
A fejésre nekem sem marad idő, csak akkor fejek, ha valamiért nagyon muszáj.
A nap nagy részében egyedül vagyok, Anyu abban segít, hogy elhozza Andrist az oviból.
A legnehezebbek az esték, amikor nagyon sokszor egyedül vagyok, a férjem a legtöbbször este dolgozik, és mire megfürdetem és lefektetem a négy gyereket, hát lefáradok én is.

Én is emelgettem ZSófit az utolsó napokig, és nekem sem indult be a szülés hamarabb, pedig ikrekkel voltam terhes, és mindenki azzal riogatott, hogy koraszülöttek lesznek. Nem lettek! Kép

Sajnos nálunk is elcsattan egy-egy "anyai" pofon, leginkább Andris szokott annyira felhúzni, hogy nem tudok rá máshogy hatni. Aztán persze megbánom, volt,hogy ő is sírt, meg én is, jön, hogy "nem csinálok ilyet többször", de félóra múlva kezdődik előről...
Zsófinak még csak a kezére csaptam egyszer, amikor többszöri rászólásra sem értette meg, hogy ne nyúlkáljon a konnektorhoz.

Na, elég belőlünk, másnak is hagyok helyet Kép

Deby
debyand

Orsi,

szerintem nem fog elapadni a tejed, ha a kicsi még 1 orakat szopik. Probalj meg minél energiadusabb ételeket enni, sok sok szénsavmentes asvanyvizet inni és persze, amikor csk lehet pihenni.

Deby,
én tényleg csodallak. Négy ilyen picurt este egyedul furdetni, etetni és lefekteteni... ebbol is latszik, mennyi mindent kibir egy anya!
az ikreknek mennyire azonos a ritmusuk, mar ha kialakult valamilyen ritmus mostanra? eddig még mind a kettot kizarolag szoptatod vagy kell tapszert is adnod?
ugyes vagy, ha mar most egyszerre tudod altatni a gyerekeket du. én is bizok ebben majd a jovoben. Nalunk Maté elég pontosan fekszik le, du egy korul, este pedig 8 korul, szerncsére minden hiszti vagy probléma nélkul. szeretném, ha ez igy maradna, ha megérkezik a testvére is.

én azon is torom a fejem, hogyan fogom a gyerekeket napjaban 2x kivinni. Nincs szerencsénk, hogy tél jon. Mar igy is leizzadok, mire Matét feloltoztetem, el sem tudom képzelni, hogy lesz majd, ha a kicsi is meglesz. Mi egy lakasban lakunk, tehat azt nem tudom megcsinalni, hogy az egyiket feloltoztetve kirakom az udvarra, hogy ne melegedjen ra a ruha. Ti hogy csinaljatok?
Valoszinu, hogy megprobaljuk ikerkocsi nélkul. Igy Maténak 18 honaposan at kell adni a babakocsijat, de az is lehet, hogy eleinte, ha nagyon hideg lesz, a picit fogom hordozokendobe magamra "kototozni" és Matét hagyom a babakocsiban. Nektek mi a tapasztalatotok ez ugyben?

Ja és amitol szerintem az egyik legjobban félek, a fozés. Fozni kell a gyerek miatt meg miattam is (szoptatas), de, hogy mikor fogok fozni, arrol halvany lila gozom nincs. En ha fozok, akkor mindig sokat egyszerre és aztan lefagyasztom, de annyit nem lehet elore fozni, hogy honapokig elég legyen. Ti nektek jut idotok ilyesmire?

Ti, gyakorlo egy picis és egykicsis anyukak biztosan mosolyogtok az imént olvasottakon, de engem komolyan aggasztanak ezek a hétkoznapi dolgok.

mivel Orsibol mostmar ketto van, én ezentul S. Orsiként fogom alairni, hogy meg tudjuk egymast konnyen kulonboztetni.

S.Orsi
Orsolya Sabourin

Hali Csajok!

Micsoda pörgésKép! Deby, elötted kalapot emelek, és földig hajolok! Egyedül fürdeted a négy manót? Nálunk a kettő is teammunka (bár már néhányszor kénytelen voltam megbirkózni velük egyedül). Viszont egyre jobban nőnek össze, egyre jobban igazolva érzem magam a 21 hónap különbség miattKép. Röhögnek, incselkednek, beszélgetnek... egy "hátulütője" van a dolognak, Danókám "nem hagyja" a picit mászni, rögtön odaadja a kicsinek, amiért elindulnaKép. Viszont mikor nincs itthon a nagy, reklamál a kicsi a kiszolgálás hiánya miatt.

S.Orsi, nálunk amíg nem rendeződtek a dolgok, néha főzött anyós, meg rendeltem az ebédet. Nekem úgy 5 hónapos korára sikerült utólérnem magam, akkorra tudtam visszaszedni az egész háztartást. Upsz, ez így nem pontos, mert a vasalás még mindig a nagyiéKép Máté ragaszkodik a kocsihoz, vagy nemérdekli már? Mert ha az elöbbi, szerintem jobban jársz, ha az elején magadrakötöd a picit. Nálunk ez nem volt gond, Dani már nem volt hajlandó beülni a babakocsiba, viszont szivesen tolta/tolja.

Szopi Danit nagyon érdekelte, mikor fejtem meg is kóstolta pohárból, idézem: "nagyon finom anyuci tejecskéje, ÓÓfikájé". Mondjuk, ha rajta múlik 2 hetesen túrórudival kezdjük a hozzátápit, szerencsére nem írigy a tesóraKép

Tényleg, ti mennyire mondogatjátok ezt a tesós szöveget? Nálunk Dani és Zsófi van, nagyritkán nagy erős és okos bátty, tesóról szó sincs. Viszont a múltkor mondta az ovónéni, hogy Dani nem tudja a testvére nevét megmondani, ha kérdezi (azt simán elmondja, kikből áll a család, Keller Apa, Keller Anya, Keller Dani, Keller ÓÓfi). Most kezdjek el tesózni?

Zsófi
csucsuka

S. Orsi!

Nem az a baj, hogy 1 órát szopik, hanem hogy napközben nem nagyon tudok pihenni. Ma pl. szerencsém volt, mert 2 órát sikerült aludnom, míg a két gyerkőc is aludt. De ez ritkán van így. Ha nem tudok pihizni, estére már kevesebb a tejem. Ilyenkor szokott állandóan a mellemen lógni, miközben a nagyobbat kéne fürdetni, etetni meg lefektetni.
Most megyek aludni, remélem, reggelig nem ébred fel a pici. Sziasztok!

Orsi

Orsi
orsi

Sziasztok!

Orsi!
Nekem estére akkor is kevesebb a tejem, ha pihenek napközben, valahol azt olvastam, hogy ez természetes, és ilyenkor, bár kevesebb, laktatóbb és kalóriadúsabb a tej.

S.Orsi!
Sajnos már kapnak tápszert is, mindig szopi után, és mindig csak az egyik, mert felváltva esznek jobb illetve bal ciciből, és a balban sokkal kevesebb a tej, (nem tudom, hogy miért...) így aki éppen baloldalon van, az kap utána pótlást.
Örülök, hogy azért szopiznak mellette, az a lényeg, hogy valamennyi anyatejet kapjanak még sokáig.
Nem egészen egyforma a ritmusuk, illetve az evés az egyszerre van, de közben van, hogy az egyik alszik, a másik nem, az egyetlen biztos alvás, az az ebéd utáni, amikor mindenki alszik. Ja, és éjszaka is elég jól alszanak, 4 körül szoktam egyet szoptatni, aztán meg csak 8-kor.
Szerintem is jobb a hordozókendő eleinte, aztán, ha nagy a hó télen, akkor úgy sem lehet babakocsizni, remek alkalom a leszoktatásra Kép
Ez nálunk is gond, ZSófi 15 hónapos, babakocsizni nem tud (ikerkocsi mellett nehéz lenne), viszont sétálni sem tud sokat, így hosszabb távra képtelen vagyok elmenni a három picivel.
Én nem főzök, hordjuk az ebédet egy közeli gimiből, Anyu ebben is szokott segíteni, ha úgy jön ki a lépés, elhozza helyettünk, de szoktam menni én is. Igazad van, rengeteg időt elvesz a főzés.
A bevásárlást pedig teljesen rásóztam a férjemre, én csak a listát írom meg. Kép

Csucsuka!
Azt én is nagyon szeretem nézni, amikor Andris és Zsófi együtt játszanak. Kép) NAgyon édesek tudnak lenni! Meg amikor Andris hazajön az oviból, és Zsófi rohan elé, kiabálva, mosolyogva.... Kép
Ma kapta Zsófi a 15 hónapos oltását, reggel Andris közölte, hogy akkor ő nem megy oviba, itthon marad "sajnálni Zsófit". Kép
ZSófi meg, ha a picik sírnak, megy oda hozzájuk, és tömi a cumit a szájukba! Szegény babák inkább elhallgatnak... Kép

Képzeljétek, ma mind a három pici oltást kapott, ikrek kéthónaposat, Zsófi 15 hónaposat, volt sírás-rívás a rendelőben! Remélem nem lesznek nagyon nyűgösek, mert akkor én kikészülök estére, az biztos!

Deby
debyand

Csucsuka,

Maté nem ragaszkodna a babakocsihoz, egyelore én ragaszkodom hozza. Ugyanis, ha olyanja van, akkor 10 perc alatt 100 métert sem hajlando megtenni, illetve ha igen, akkor tuti nem arra, amerre én szeretném. Jatszotéren, parkan nem gond, de az utcan ez borzaszto. Kézen fogva sétalni pedig nem lehet vele.

Orsi,

nekem is kevesebb volt a tejem annak idején estefelé, sot voltak olyan idoszakok, amikor napokig nagyon kevés volt, aztan ujra beallt. A legfontosabb, hogy nem aggodj emiatt. Ne méricskéld a picit, ha nem nyugos és lathatolag jol van, akkor elég neki. Esetleg probalkozz meg egy két napig gyakrabban szoptatni, hatha akkor tobb tej termelodik.

Deby,

akar hanyszor olvaslak, mindig csak az jut az eszembe, hogy igazan le a kalappal!
Jo nektek, hogy van lehetoség az ebédet hordani. Itt ilyen sajnos nincs.

S.Orsi
Orsolya Sabourin

Sziasztok!

Jellemző, ha több egymást követő nap idenézek nem ír senki, ha nincs időm erre járni annyi olvasnivalót adtok, hogy csak na.

Na lássuk

S. Orsi

Mit jelent, hogy most voltatok utoljára itthon? Hogy soha többet???? Miért???

Minden elismerésem, hogy kibírtad seggre verés nélkül, én is annyiszor megfogadtam, hogy soha többet, de van, hogy előbb eljár a kezem, minthogy elszámoljak tízig. Pedig kezdem azt hinni, hogy nálunk most kezd előjönni a féltékenység és ezzel provokálja ki a több törődést. Én legalábbis ezt magyarázom magamnak. És nekem nagyon rossz, hogy nem tudom már az összes időmet neki szentelni, hiszen még ő is nagyon kicsi. Lehet, hogy később jó lesz, hogy nincs nagy korkülönbség de most azért időnként nehéz.

Most szombaton (18-án) volt két éves és két buéija is volt, egy családi körben még előző héten, egy meg most a játszótéri babákkal, mert olyan a szerencsénk, hogy egy-két kivétellel itt minden baba októberi. Volt torta, lufi, eszem-iszom, tánc meg minden ami kell.

Az öltöztetés nem egyszerű, rólam is ömlik a víz mire elindulunk, mostmár százszor meggondolok egy játszóterezést, de a gyerkőcök miatt muszáj.
Télen, a hóban kendőben? Nem lesz csúszós? Bár nálatok milyen olyankor az idő? Merre laktok? Ezek szerint nem a bahamákon!! He-he.

Főzést én a du-i alvás alatt szoktam véghezvinni, legtöbbször sikerül is, de csak azért mert nálam is van azért közös alvásidő, ha meg Niki mégsem alszik, odateszek egy széket (a konyha kárára) és hagyom élvezkedni, segíteni.

Csucsuka

Szerencséd van a nagyikkal, nekem másfél hétnyi elmaradásom van a vasalással. Nem vállalja be valaki?????? Ma is mostam két adagot, szerintem csatlakoznak a többiekhez.

Nálunk a Niki eleinte beült a Norbi mellé a kocsiba, bár nyáron az egyszálsemmi ruhában nem volt nehéz, most már nem fér be az eszkimószerkóval. Én annak idején úgy nyüstöltem a sétával, hogy aki a játszótéren tud rohangálni naphosszat az sétálni is tud, vagy a másik verzió "csak a zebráig gyere, onnan felveszlek" de legalább nem kellet olyan sokat cipelni.

Elismerésem mindenkinek akinek jól alszanak a picurok, nálunk nem mostanában lesz ilyen.

Orsi

Ne izgulj, nálunk is így kezdődött az élet, a tejcid ettől még nem fog elapadni, igyál sokat (de azt tényleg) és bármit, egyél amikor kaja közelében vagy, nekem azt mondta a védőnéni, mindegy, hogy mit de valamit muszáj (zöldség, gyümi, chips, szendvics, normál kaja) és rendszeresen. Nekem a pihi (egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor jött össze a 4,5 hónap alatt. És itt vagyunk, Norbi csak anyatejet kap, nem is fogad el semmi mást. Nekem is vannak hullámvölgyek amikor kicsit visszaesik, de akkor többször cicizünk (fejni nem fejek már régóta, mert arra már se időm, se energiám nem volt egy idő után) Amúgy is kb. 4 l van a hűtőben, de cumisüvegből még a frissen fejt tejcsit sem itta meg. Hétfőn mérték a Norbit, 7 kg volt. Úgyhogy ne izgulj minden rendben lesz. Nálam egyszer az is előfordult, hogy mivel nem figyeltem az ivásra 2 nap alatt teljesen elapadt a tejcsim - szopi ezerszer egy nap, amennyit csak lehet és lám visszajött, pedig kétségbeestem ám rendesen.

Deby

Ismét le a kalappal. 4 gyerek!!!!

Én nem este fürdetem mindkettőt, egyrészt mert a Norbit már a kórházban is reggel fürdették, az első napokban kipróbáltam az esti fürdetést, de ha jól emlékszem két nap után meggondoltam magam. Reggel Norbi este Niki. A picurinak most még úgyis mindegy és így legalább nincs nagy cirkusz. Az este amúgy is elég zűrös, mivel már mindketten elég fáradtak.
Én is általában együtt teszem le őket, du és este is, általában sikerrel. A Norbit általában nem altatom, csak ha nagyon nyügi, de akkor is csak félálomig, aztán megy az ágyikóba.

Na egyelőre ennyit

Viszafogni egy kicsit magatokat

Üdv
Sz.Rózsa
rózsa

Rozsa,

a most voltunk itthon utoljara-t ugy értettem, hogy mielott szulok. A héten kezdem a nyolcadik honapot és mar nem igen fogok repulocskézni Karacsonyig. Utana meg szerintem egy par honapig azért nem, mert orulni fogok, ha sikerul valami ritmust talalni majd a két gyerekkel és egy utazas aztan hetekre felborithat mindent. Ezt tapasztalatbol mondom, Matéval.

Egyébként mi Németorszagban, Dusseldorfban lakunk, sajna nem a Bahamakon!! Itt a tél elég esos, ha esik is a ho a varosban elolvad egy nap alatt, viszont csontig hatolo hideg tud lenni mert sokkal parasabb a levego, mint otthon. Igy a minusz 2 fokot itt gyakran -10-nek érzem.

En is hallottam mar, hogy a féltékenység a gyerekek 2. és 3. szulinapja korul jelentkezik a legeroteljesebben, mert elotte még tul kicsik féltékenykedni. szerintem mar Niki el is felejtette régen, hogy valaha még egyedul volt, viszont egyre nagyobb Norbi, egyre jobban rajon, hogy ebbol a bababol is egy olyan gyerkoc lesz, mint o, mivel egyre tobbet kell vele foglalkozni.

Mennyi energiad lehet neked, hogy akkor fozol, amikor Te is lefekudhetnél. Persze gondolom a szukség diktal.

En most ujjabban azt talaltam ki, hogy keresek Maténak egy kozeli potmamat, aki hetente 1-2 alkalommal 1-2 orara elviszi Matét a sajat gyerekével a jatszotérre vagy ha nagyon rossz az ido akkor hozzajuk. En ezalatt az ido alatt remélem meg fogok tudni csinalni egy-ket dolgot majd. Tegnap fel is hivtam internetes hirdetés alapjan egy anyukat, akirol képzeljétek el, kiderult, hogy személyesen is ismerem a jatszotérrol, csak még soha nem mutatkoztunk be egymasnak, de mar rengeteg mindent tudok rola. Jovo héten kezdjuk majd az odaszoktatast, remélem sikerrel.

Ja és amit mindenkinek szivbol ajanlok a takaritast illetoen, anyagi helyzettol fuggoen és ha nincsenek jo nagyik a kozelben, az egy takaritono. Nekem csak heti két orat jon és olyan jo, hogy mindent megcsinal, mostmar az ingeket is vele vasaltatatom. Persze kozben nekem is kell takaritanom, pl a konyhat naponta min egyszer felmosni, mert Maté most tanul kanallal enni, eddig csak kézzel volt hajlando, és néha még a fal is kajas. Szoval szerintem megéri azt a pénzt. En ugy fogom fel, hogy mivel mostanaban ugysem tudunk jarni idohiany miatt moziba meg étterembe meg szorakozni egyaltalan, annak a pénznek egy részét a takaritonore koltom. A férjemet igy is szinte csak hétvégén latom, azt meg kar lenne takaritassal tolteni. Csak példaul, a batyaméknak Magyarorszagon van bejaronojuk és oranként 400 Ft-ot fizet neki, szerintem ez kibirhato.

S.Orsi
Orsolya Sabourin

S. Orsi!
Boldog névnapot! (Tegnap nem tudtam benézni, mert utaztunk.)

Köszönöm a bátorító hozzászólásokat! Két napja szinte óránként szoptatom Szilárdot (a picit), de még mindig nem OK. Nem tudom, hogy mennyit szopik, mivel nem mérem, csak abból gondolom, hogy kevés, hogy rövid ideig nyel (amíg tart a tejleadó reflex, meg utána pár percig), aztán csak cumizgat, és cibálja a mellem, és sír, és ficereg. Napközben meg elég rosszul is alszik. Ha egyedül van pár perc után sírni kezd. Emiatt ha szoptatás után leteszem, mert úgy tűnik, jóllakott, és pár perc után sírni kezd, elég nehéz eldönteni, hogy vajon éhes még, vagy csak unatkozik.

A takarítónőt én is csak ajánlani tudom mindenkinek. Veszélyeztetett terhesként kényszerültem rá, hogy keressek takinőt. Hirdetés útján a 4. végre megbízhatónak bizonyult. Hetente 1x gyönyörűen kitakarít. Utána Szilvi gondoskodik arról, hogy egyből rendetlenség legyen, de legalább kosz nincs, és elpakolni sokkal egyszerűbb, mint suvickolni.

Orsi

Orsi
orsi

Sziasztok!

Írtam, de minden elveszett és most nincs lelkierőm újra hozzákezdeni, majd holnap.

pusz
Rózsa
rózsa

Új kép van a profilomban, a babakocsiban a Niki ül, csak rövid a haja.

Rózsa
rózsa

Sziasztok!

Akkor ismét megpróbálom, csak kicsit tömörebben.

Először is az Orsiknak boldog névnapot. Bocsi, hogy csak most, de mivel nem nézem a naptárat mostanság, nem tudtam róla.

S.Orsi

Elhiszem, hogy nem könnyű így az utazás, én 6 hónaposan repülőztem a Nikivel. Kicsit többet mocorgott, de ennyi.

Azért a nagyik mennek látogatni majd az uncsikat?

Hát sajnálom, hogy nem a Bahamákon laksz, gondolom te is. Én már most frászt kapok ettől az időtől és hol van még az igazi tél.

Átmenetileg éltek kint (kiküldetés) vagy már örökre kint maradtok?

Főzés: tényleg a szükség nagy úr, de én sem főzök mindennap, próbálok pár napra előre, hogy azért ne mindig erre menjen el az a pár órácskám.

És képzeljétek ma aludtam a gyerkőcökkel két órát du.!!!!!!
Választhattam a vasalás, rendrakás, internet és az alvás között. Szerintem nem döntöttem rosszul.

Bejárónő, babysitter: ehhez iszonyú nagy bizalom kell szerintem és nem tudom, hogy hogyan tudnék megbízni egy vadidegenben. Ismerős sajna nincs a láthatáron. Vmelyik nap azt álmodtam, hogy betörtek hozzánk amikor egyedül voltam itthon a picurikkal, lehet hogy hülyeség, de azóta minden zárat bezárok, ha itthon vagyunk.

Másrészt eléggé rendmániás vagyok (mások szerint is) és szerintem eléggé nehezen viselném, ha vmi nem úgy van ahogy én szeretném.

Harmadrészt és nem utolsósorban egy elég magas lakáshitel mellett erre nem futná, akkor inkább egy autó.

Orsi

Én még mindig azt mondom, hogy ne izgulj a szopi miatt, ha visszaesik a pici súlya, akkor úgyis szól a doki vagy a védőnő, de akkor sem pár nap után. Az, hogy nincs tejleadó reflexed még nem jelent semmit, nekem a Nikinél 3 hónap után gyakorlatilag sosem volt, mégis 11 hónapig szopizott és nem volt egy vékonyka alkat.

Hál isten a védőnőm se esett kétségbe, amikor a Nikivel 2,5 hónaposan elapadt a tejem, azt mondta, hogy küzdjek egy hétig, aztán majd meglátjuk. Hát életem legkeservesebb hete volt, de megérte. A Norbival is az első 2-3 hónap alatt többször szinte 0-ra esett vissza a tejtermelésem (mivel volt hogy két napig gyakorlatilag nem ettem, nem ittam) de még eddig mindig vissza tudtuk hozni.

Egyébként lehet, hogy unatkozik, mostanában náluk is ez van, ha kimegyek a Norbi látóköréből és a Niki sincs ott, elkezd nyavajogni. Ja és azt mondta a doki, hogy a fogunk is jön (elég hisztis is újabban).

Egyébként mi jól vagyunk, minden oké, csak ne lenne ez az utálatos idő.

Vigyázzatok magatokra.
Rózsa
rózsa

Sziasztok,

Orsi,
megkésve bar, de annal nagyobb szeretettel boldog nvnapot!
Remélem kezdodnek rendezodni a szoptatas koruli problémaid. En bizom benne, az a lényeg, hogy Te is bizz.

Rozsa,
itt is utalatos az ido, ha ez vigasztal... Tegnap esett egy pici ho is, de Maté pont aludt nem latta, s mire felébredt el is olvadt.
Szerencsére ot nem zavarja ez a vacak ido. Jo melegen fel van oltoztetve és nyugodtan elvan kint. Nem nyavajog, hogy esetleg fazna.

Mi 5 éve élunk itt, és ha torik, ha szakad jovo nyaron elkoltozunk. En most mar jol, sot nagyon jol érzem magam itt, de a férjem utalja Németorszagot, szerintem ez genetikalig programozott is, mert ugyanis a férjem francia. Szoval, az a lényeg, hogy nem fogunk itt letelepedni.

a nagyszuloknek mar januarra megvan a repulojegyuk, sot az anyosomék mar aprilisra is beterveztek egy latogatast. Barmennyire is orulunk nekik, nagyon faraszto, ha itt vannak egy hétig, de ugye ilyen messzirol nem lehet csak ugy beugrani egy délutanra.

Nagyon helyes, hogy aludtal a gyerekekkel két orat. A munka ugyis megvar, nem?

Igazad van a bizalomkérdésben bejaronovel és babysitterrel kapcsolatban, de mar eljutottam egy olyan pontra, hogy maskép nem megy. En egyszeruen lejjebb adtam az elvarasaimbol. Eddig akar hany takaritono jart ide, allandoan volt, amit nem ugy csinaltak, ahogy akartam, de ennek ellenére nagyon jo.

Nagyon aranyosak a picurok, megnéztem a a képet! Mar én is alig varom, hogy megszulessen a pici. Kivancsi vagyok, hogyan fogom tudni megosztani a szeretetem a ketto kozott.
A férjem igy valoszinuleg még jobban hattérbe kerul, pedig mar mostanaban sincs tul sok idonk és energiank egymasra. Remélem kb egy év mulva visszaall minden valamennyire egy egyensulyi allapotba. Ti nektek nincs lelkiismeretfurdalasotok emiatt?

S. Orsi
Orsolya Sabourin

Sziasztok!

Bár ez egy kicsit túlzás, úgy látom Orsi, ketten maradtunk.

Többiek, hol vagytok??????

Hát nálunk sem a gyerkőcök fáznak ha lemegyünk, Nikit még mindig alig lehet hazacibálni a játszótérről. Azért határozottan kevesebbet kell neki könyörögni, hogy menjünk már föl.

És hová költöztök, ha jól sejtem Franciaországba, nem?

Villámlátogatás: tényleg nem megvalósítható. Bár milyen jó lenne. Képzeld csak, gondolsz egyet, - hát most átruccanok Németországba - el tudnám viselni.

Hát nem könnyű mindenre odafigyelni, az biztos. Most ugye első a Norbi, aztán a Niki, aztán jövünk mi. Nagyon sokszor van lelkiismeretfurdalásom, bár nem biztos, hogy ez a helyes szó. Örülnék, ha most három ember lenne belőlem, vagy inkább négy, egy aki mindent megcsinál (házimunka stb...) és mindenkire (picurok és apuci) egy-egy teljes ember belőlem. Mert persze előbb-utóbb hiányt szenved vmelyik. Mi is örülünk ha du. vagy este 1-2 órát kettesben tudunk tölteni (úgy, hogy a picurik már alszanak), de ez édeskevés. Viszont, ha már nagyobbak lesznek a gyerkőcök, akkor meg az lesz a bajunk, hogy tojni fognak a fejünkre. Most akkor melyik a jobb????
Az igazság, hogy több ismerősömnél a kevés törődés miatt jöttek a problémák.
Én igyekszem ezt simogatással, puszival pótolni, hacsak elmegyünk egymás mellett, hogy ez a pár lopott érintkezés-érintés, de legalább ennyi meglegyen.

Ugyanakkor most már egyikük nélkül sem tudnám elképzelni az életem.

Ezzel jár a gyereknevelés, mégsem kaphatjuk készen őket 3-4 évesen.

Niki most hiszti és dackorszakban van. Folyton felesel, rosszalkodik, hisztizik mindenért. Amúgy meg be nem áll a szája.
Néha elnézem, hogy milyen tüneményesen is tud játszani a babáival, eteti, betakarja őket és persze mindent kommentál.
Néha olyan dumákat mond, hogy hanyat dőlök tőle.
Sír a Norbi:
- Ne sírj, anyucika mindjárt jön és kivesz. (Dettó uezt szoktam mondani) vagy
- ne hisztizz már, ez nem igaz.

- Anya, kupiztam, bidös. (fordítsam?)

Áll az ablakban és nézelődik:
- Esik eső, nem tudunk lemenni. Most mi lesz?

és hasonlók.
Annyi van, mindent ismétel utánunk, nagyon meg kell fontolni, hogy mit mondunk előtte.

Norbi már megfogja a dolgokat és pörög-forog mindenfelé. Tündéri, és még csak most született!!!!

Na ennyit, mert felkelt a Norbucka

Üdv
Rózsa
rózsa

Sziasztok!

Régóta próbálok olvasni, de föladom, sosem tudom utolérni a topikot az én tempómmal.
Nekem két kisfiam van, 21 hónap van köztük, a nagy most két és fél éves. És bár nagyon jó gyerek, meg a kicsi is az, mégis vannak napok, mikor annyira ki tudok akadni (persze mert éjjel mindegyikhez kelni kell, néha nem is egyszer), hogy kiabálok velük. Úgy kéthavonta egyszer biztosan. Mert csúszunk, a fejemre dől minden tennivaló, mert a nagy pont akkor akar mindent csinálni, mikor szoptatok, mert az istennek sem indulna le a játszóra, aztán meg nyávog, hogy nem akar hazamenni... Ilyenkor mit csináltok? Az ordibálás tudom, hogy nem jó, de ha nem engedem ki a gőzt, robbanok.
Mónika
adgj

S. Orsi!

Azt írtad: Csak példaul, a batyaméknak Magyarorszagon van bejaronojuk és oranként 400 Ft-ot fizet neki, szerintem ez kibirhato.

Ez a bejárónő engem is érdekelne!! Mert itt egy ezrest kérnek el óránként (budapesti lakótelep)!

Mónika
adgj

Hali Csajok!

Hogy ne csak ketten árválkodjatokKép

Szia Móni, rég találkoztunk... Nagyfiú lába?
Én csak "nevelési célzattal" kiabálok, ha már valamit 1000x elmondtam, és a kiabálásra való figyelmeztetés ellenére sem történik meg. Lehet, nem a legjobb nevelés, dehát ezt kapják, most főleg a nagy. Kiborulás ellen egyszer ösztönösen tettem a következőket - és mert bevált, szoktam hozzá folyamodni néha napján:
Alaphelyzet: mindkét ded üvölt, egymást hergelik, külső ingerre (idegbeteg anya az összeomlás szélén) nem reagálnak, max. erősebb üvöltéssel. Na ilyenkor bejelentem, hogy elmegyek arcot mosni, ők meg addig nyugodtan sírjanak, és bemenekülök a fürdőbe. Kinyitom a hidegvizet és lehűtöm magam. A mosdó felett jó nagy a tükör, így nyomon követhetem a hatást. 2 perc alatt rendbejövök, közben a skacok is rájönnek, hogy nincs közönség, és halkabb üzemmódba kapcsolnak. Különben nekik is megszoktam mosni a pofijukat, ha már megnyugodtak, ez gyönyörűen lezárja a dolgokat.

Bejárónéni engemis érdekelne, én heti 1 alkalomra 8000 forintért tudok csak szerezni... pedig nem is Buda, "csak" Délpest.

Na menek, mert holnap iskola, és már holnap van.
Pusssz
Zsófi
csucsuka

a budapestieknek rossz hirem van. A 400 Ft-os bejaronö ugyanis nem Pesten van.

zsofi, ez az arcmosasos trukk jol hangzik. bar mi még nem tartunk a dackorszaknal és Maté nem hisztis, de azért megjegyzem magamnak. En akkor szoktam magam bezarni, ha pl a konyhaban mar elviselhetetlenné valik, hogy 26ezerszer bekapcsolja a sutot, akkor egyszeruen kézen fogom a gyerkocot, szép lassan egyutt kisétalunk a konyhabol és én visszamegyek és magamrazarom az ajtot. Ilyenkor Maté az ajto elott uvolt és 1-2 perc alatt belefarad, beveszi az ujjat és én olyankor kijovok. szent a béke.

Rozsa,
el tudom képzelni milyen aranyos lehet Niki. mar Maté is ismételget egyre tobb mindent. Pl ha félrenyel én mindig azt mondom neki, hogy Nna! par napja, ha valaki kohog vagy félrenyel, o is mondja mindig, hogy nnna!

vagy ugyanigy, a hoppa! ha egyedul jatszik, és valami eldul vagy leesik, mondja magaban: hoppa!
stb.

ma eloszor telefonalni akart az apjanak: odament a telefonhoz, odahivott engem is, és mondogatta: apa, apa...

egyébként nem tudjuk, hova fogunk koltozni, lehet, hogy haza, de lehet, hogy Fr.o.-ba, de az is lehet, hogy mashova, ha a férjemnek jol mennek a dolgai és athelyezik egy masik orszagba. ez kb. tavasszal fog eldolni.

S.Orsi
Orsolya Sabourin

Sziasztok!

Itt vagyok ám én is, olvasgatok szorgalmasan, csak írni nem tudtam. Most is csak azért van időm, mert a két nagyobb elment az apjukkal a nagymamihoz, és csak az ikrek vannak itthon.

A takarítónő engem is érdekelne, megemlítettem a férjemnek a dolgot, az volt a válasz, hogy ha ki tudom gazdálkodni, akkor lehet. Mert sokszor nekem sincs se időm, se energiám a takarításra, főleg a nagyobb takarításra, mert felporszívózni, meg felmosni muszáj, de az ablakpucolás mindig elmarad például.
Orsi! Aki hozzátok jár, az mennyibe kerül? Persze csak ha nem titok.

A kiabálás nálunk is megy sajnos, de máshogy én sem tudok hatni rájuk, akkor szokott elcsattanni egy-egy anyai pofon, ha Andris direkt bántja a másikat, vagy olyan dolgot csinál, ami életveszélyes lehet.

Kint voltunk vasárnap a babaruhabörzén a BNV-n, sikerült egy-két jó dolgot találni, mind a négy gyereknek, amire szüksége volt még a télhez. Kép Szerencsére Andris nem nőtte ki a tavalyi overálljait, így neki csak cipőt kell venni, Zsófinak meg van minden Andristól. Most jöttem rá, hogy Zsófi eddig még egyetlen új ruhát sem kapott, minden, amit hord használt, kaptuk valahonnan, vagy Andrisé volt. Hozzá kell tenni, hogy nekem is három testvérem van, összesen most már 11 unokával büszkélkedhetnek a szüleim, úgyhogy van honnan ruhákat kapni. Kép

Most a hosszú hétvégén a férjem is itthon volt kivételesen mind a négy nap, úgyhogy nagyon jó volt, tudtunk egy kicsit együtt is lenni, meg kettesben is. (a bababörzére kettesben mentünk ki, itthon hagytuk a szüleimre a négy gyereket.)

Deby
debyand

Sziasztok!

Megkísérlem az írást, de lassan ébredni fognak a gyerkőcök.

Képzeljétek, ma volt itt az egyik barátnőm, akinek most járt le a gyes-e nemrégiben és mivel hónapok óta nem talál melót, takarításba kezdett. Most 400 Ft-ért dolgozik, de olyan 600 Ft körülire szeretné emelni a tarifát. Felcsillant a szemem. Egyébként csepeli a lány (38 éves, 1 kisfia van, nagyon kéne neki a pénz és abszolút megbízható). 3 éve ismerem.

Babaruha: Van egy másik barátnőm, aki import gyerekcuccokkal foglalkozik. Babnetes, (idő hiányában ritkán jár erre), németből hozzák, első osztályú ruhák. Eddig szinte mindent tőle vettem. Szintén ajánlom, ja és nagyon olcsó. Én is most bizniszeltem egy nagy kupac ruhát (3 overáll, 2 télikabát, 4 bélelt gatya, pólók, pulcsik, melegítőgatyák, sapka, sál mindössze 14.000 Ft-ért).

Mostanában Norbuc fogzik és nagyon nyűgi, az utóbbi két éjszaka ismét nem aludtunk semmit szinte, de már nem is izgat.

Nálam, ha betelik a pohár akkor mostanában nem seggreverés van, hanem én is bezárkózom, vagy a Nikit zárom be a szobájába. Úgy látszik bevált.

Ma is rosszalkodott a lelkem, ránéztem csúnyán, mire közölte, hogy nem kell a kisszobába menni. Mondtam, hogy a következő alkalommal bezárás lesz a vége, de még nem tett semmit azóta.

Hál isten Niki már régóta (és újabban egyre tisztábban) beszél, mondjuk rajtam és apán kívül nem mindenki érti meg minden szavát. Időnként apának is tolmácsolni kell.

Képzeljétek, lehet, hogy jövő héten be leszünk zárva öt napra. 10-en lakunk és karbantartják a liftet. Mi lesz velünk? Majd sűrűbben járok erre, ha nem akarok bekattanni.

Kriszta

Mi van veled????? Eszterke??????

Na üdv mindenkinek
Rózsa
rózsa

sziasztok,

ugy latom a bejarono mindenkinek szarnyra keltette a fantaziajat. egyébként azota megkérdeztem egy pesti baratnomet, atlag 600-900 Ft az orabére Pesten egy takaritononek. remélem, hogy hamarosan mindenkinek lesz, szerintem ez egyaltalan nem luxus. azt az idot, amig a no takarit, legalabb teljesen a picikre lehet forditani.

Rozsa, nem irigyellek az 5 nap liftjavitasért. De hogy is lehet ilyet csinalni? mi tart 5 napig? nem tudtok nagyszuloknél vagy valahol egy ropke nyaralast csinalni? meg fogsz zavarodni bezarva!

mostanaban én is el vagyok foglalva a ruhavasarlassal. a picinek is kell vennem, mert Maté juniusi és ugye akkor bundazsak, stb. nem kellett. valamint Maténak kellett venni, overalt, uj cipot, gumicsizmat... Az elso cipoje 8 hétig volt jo.

kedden voltunk eloszor a leendo potmamanal. nagyon jo volt, Maté tulajdonképpen ugyanugy viselkedett, mint mashol. Most a legobol épités a csucs és ott jo sok lego van. AKkor kicsit meglepodott, mikor képeskonyvet nézegettek németul. Maté mondogatta a csak szamomra felismerheto szavakat magyarul és nagyokat nézett, amikor teljesen mast hallott. A franciahoz mar csak hozzaszokott, de németul szavakat tanulni, ilyen most volt eloszor. Mindenesetre megértették egymast. szoval, az elso benyomasom jo, szerencsére.

még csak a 32. hétben vagyok és egyre jobban nehezemre esik Matét pl furdetni esténként. mi lesz késobb?

na ugy hallom, elaludt Maté, megyek én is gyorsan lefekszem olvasni legalabb, mert az utobbi napokban mindig valaki pont ilyenkor hivott fel, egy oras beszélgetésre, vagy ilyenkor jott ide. igy mar nagyon hianyzik egy kis semmittevés.

S. Orsi
Orsolya Sabourin

Sziasztok!

Deby, mi Pécsett lakunk, (laktunk, most költözünk Kaposvárra), itt a takinők átlag 500 Ft-os órabérrel dolgoznak. Hozzánk hetente 1x jön, és kb. 4 óra alatt végez.

A hisztizéssel kapcsolatban azt olvastam vmelyik babaújságban, hogy vagy el kell terelni a figyelmét vmi érdekessel, vagy megmondani neki, hogy nyugodtan hisztizhet, csak menjen be a szobájába, mert nem vagyunk rá kíváncsiak. Nálunk ez utóbbi bejött. Tök édes, amikor bemegy a szobájába sírni, pár másodperc után abbahagyja, és mosolyogva jön ki hozzánk, nehogy lemaradjon vmiről. És el is felejtette az egészet. Egyébként Szilvinek tegnapelőtt volt a 2. szülinapja. Szuper bulit tartottunk. Későn feküdt le, úgyhogy másnap du. jó nagyot aludt, 4!!! órát. Az öccse is jófiú volt, egész nap aludt, úgyhogy én is tudtam aludni 3!!! órát. Nem is tudom, mikor volt utoljára részem egy kis délutáni szunyókálásban. Teljesen kicserélődtem utána. És persze a türlmem is megnőtt hirtelen.

Mindenkinek szép napot!

Orsi

Orsi
orsi

Sziasztok,

nahat! nahat! megint kihaloban van a topic?

remélem mindenki jol van, nem betegség miatt nem irtok.

Lenne egy kérdésem:
van-e valakinek tapasztalata bébihordozokendovel kapcsolatban? Itt, Németorszagban eléggé elterjedt és sokan elégedetten hasznaljak. csak azt is hallottam, hogy nagyon nehéz megkötni eleinte. én is gondolkozom rajta, mert allitolag jobb a babanak mint az összes kaphato kenguru és bébihordozo.
Lehet Magyarorszagon egyaltalan ilyen kendot kapni, ha igen mennyiért? Itt ugyanis, a hosszusagtol és anyagminoségtol függoen több arkategoria van, de ugy atlag 100 euro az ara, ami azért nem olcso. Ha ismertek magyar céget, aki ilyennel foglalkozik, érdekelne.

egyébként mi jol vagyunk tovabbra is. Megenyhült az ido, viszont minden nap esik egy kis esö.

Maté rohamosan tanulja a szavakat, multkor jot nevettem, mert altalaban a szavak elso szotagat ismétli eloszor, igy példaul nala a papucs az papa (pedig nem papucs a férjem!)

irjatok!!!!!

S.Orsi
Orsolya Sabourin

Sziasztok!

Mi is jól vagyunk, enyhe náthát leszámítva, de ez már megszokott, Zsófi szinte egész télen náthás volt tavaly is. Annyi a könnyebbség, hogy most már ki tudja fújni az orrát, nem kell a porszívó. Kép
Picik is nőnek, már nagyon klasszul tudnak mosolyogni, és nem csak rám, hanem a tesókre is, olyan jó nézni őket! Kép
S.Orsi! Nekem van hordozókendőm, és Zsófival használtam is, szerettem nagyon. A csomó megkötése nem egyszerű, de részletes leírást adnak hozzá, és könnyen meg lehet tanulni. Meg én úgy használtam, hogy egyszer kellett csak megcsomózni, és utána csak belebújni mindig a kendőbe, nem kellett ki-be csomózni minden alkalommal. Én a Kismama újságtól rendeltem, most is lehet, van internet elérhetőségük is, www.kismama.hu címen. Itt is van többféle szín és méret is. Tudom, hogy máshol is lehet kapni, de pontos címeket nem tudok.

Rózsa!
A barátnőd elérhetőségét (aki takarítást vállal) megírnád? NA persze, ha hajlandó a 15.kerületbe eljönni Csepelről. Csak jobb lenne legalább ilyen áttételesen ismerősön keresztül keresni valakit, mint egy vadidegen embert...
Olvasgattam a társalgót, és láttam, hogy Te is a Nyírőben szültél, sőt a dokinénink is ugyanaz! Kép)
Én nagyon szeretem, az első gyereket még nem nála szültem, de aztán átmentem hozzá, és nagyon meg vagyok vele elégedve! És emberileg is kedves.

Mit szóltok, milyen klassz idő van? Ma is egész délelőtt a kertben voltunk, picik aludtak a babakocsiban, Zsófival meg "dolgoztunk". Diót, szőlőt szedtünk, meg homokoztunk is egy kicsit. Kép

Deby
debyand

Hali Csajok!

Kicsit én is dögrováson voltam, láz (ezer éve nem vltam lázas), gyomorfájás, hasmenés... Így délelött szegény manóim szobafogságra voltak ítélve...

És egy kép az én imádottjaimról: (fürdés elött apa lassítja a népetKép)
Kép

S.Orsi, én azt hittem, hogy az én tündefiam sose nemlesz hisztis... csalódnom kellettKép De valahol olvastam, hogy egy kis hiszti kell a normális lelki fejlődéshez (nomeg anya ősz hajszálai kialakulásáhozKép), mert ha elfolytja, fizikailag is belebetegedhet... No ettől nem lesz könnyebb...

Mostanában mindenkibe szerelmesKép, vajon hol és kitől hallhatta? És ami kicsit fárasztó (mert mindig mindenre válaszolokKép): állandóan, ez mi? ez milyen? Minek? már csak a miért? hiányzik.

Kiscsaj fergeteges, négykézláb kinyomja magát, hogy csak a két tenyere és akét talpa van lennt a földön. Bármi mellett feláll és lépeget. És asszemKép 4 foga van.

Na menek, mert holnap suli
pussz
Zsófi
csucsuka

SZiasztok!

Orsi: nekem is van hordozókendőm (nandu http://www.bababolt.com), és imádom Kép Ezenkivül a babazsákot (vagy snugli) ismerem, annál szerintem sokkal kényelmesebb. Balut még 1 éves kora után is cipeltem benne. Most Zsomával használom.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Mi is jól vagyunk, még nem vagyunk betegek, de szerintem csak idő kérdése, mert a játszón mindenkinek folyik az orra + kötőhártyagyulladások, ráadásul az egyik oviban még skarlátos gyerkőcöket is találtak. (én már ezer éve nem hallottam ilyenről) Úgyhogy nem bizakodom. Megelőzésképpen c-vitamin cseppet kap mindkettő, a Nikinek meg narancsot facsarok. Remélem még megússzuk egy darabig, mert ha egyszer beleesünk abból hetekig nem mászunk ki.

Mi most a jó idő miatt szinte nem vagyunk itthon, hál isten még nem szerelik a liftet, mert ilyen időben rosszul viselném a bezártságot. Mondjuk az ismerősk felajánlották, hogy jó idő esetén lecipelnek minket, de nmég nincs rá szükség.

Niki lenyugodott egy kissé, bár lényegesen többet foglalkozunk vele, mint eddig, de ennek köszönhetően a hisztik gyakorlatilag megszüntek. Én is pihentebb vagyok, mert mostanában legalább a Niki alszik éjszaka. Ma is reggel fél 6-kor keltett előszőr, hogy pisilnie kell, utána viszont vissaaludt 7-ig. Elhatároztam, hogy hétvégén kipróbálom, hogy visszaalszik-e a Norbi cici nélkül, ha éjszaka felébred. Apa megy bulizni.

Hordozókendő: Az egyik barátnőm megszerezte a mérete és megvarrta magának potom áron.

Deby

A barátnőm paraméterei:

Berényiné Kati, nyugodtan tegezheted, a száma 06-70-523-4881, amikor hívtam éppen Hűvösvölgyben volt, ezért nem hiszem, hogy gond a XV. kerület.

Igazad van, én három férfi doki után mentem hozzá, a Nikit én sem nála szültem, és amennyire tartottam egy női dokitól annyira meg voltam vele elégedve. Már én is ajánlottam másoknak és még mindenki csak pozitívan nyilatkozott róla. Tényleg kedves, tüneményes és barátságos. Én ha szülök még, biztos nála fogok.

Csucsuka

Aranyosak a picurjaid és gyönyörű a lányod neve.

Cory

Jól vagytok??

Üdv
Rózsa
rózsa

Bocsi a hibákért, de sz*r a billentyű, apa azt mondta rázogassam meg, de nem mindig használ.
rózsa

Sziasztok!

Neha beleolvasok ebbe a topicba is, masodikat tervezzuk mi is, nezem, mire szamitsakKép Csak azert irok most, mert Csucsuka kepe annyira jo... ahogy Apa mintegy mellekesen vedon atkarolja a picit, mikozben mindketten ezerrel figyelik a nagyot, aki epp Apahoz er. Tiszta szerelmi haromszog, joertelembenKép

-Afonya
Névtelen

KösziKép

Zsófi
csucsuka

sziasztok,

hat ma nem jo hirem van. voltam a nodokinal és megallapitotta, hogy eroteljes méhosszehuzodasaim vannak, ami koraszulést is eredményezhet. szinte egész délelott sirtam, mihelyt ra gondoltam. én is érzem a huzodasokat a hasamban, hol erosebben, hol gyengébben és szerinte az én deréktaji fajdalmaim is ennek koszonhetok.

teljesen kiborultam ettol a hirtol, rogton a legrosszabbra gondoltam. raadasul a baba visszafordult farfekvésbe!

ma egész este azon tanakodtunk a férjemmel, hogyan vészeljuk at ezt az elkovetkezo idoszakot. neki nagyon stresszes a munkaja és nem akarom, hogy idegosszeroppanast kapjon, mert minden az o nyakaba szorul. azt sem tudom, hogy szeretném-e ha anyukam esetleg idekoltozne egy par hétre. oszintén szolva nem, de lehet, hogy bele kell torodnom ebbe a megoldasba, ha nem javul a helyzet jovo hétig. pihenni kellenne sokat, amire fizikailag nincs lehetoségem kényem kedvem szerint.

szoval, ezek vannak.
remélem ti jol vagytok!

S.Orsi
Orsolya Sabourin

Sziasztok!

Orsi először is ne idegeskedj (tudom ez nem megoldható) gondolj arra, hogy valószínű ezzel még csak rosszabbat teszel, próbálj ne erre gondolni, és ha pihenni nem is tudsz (hogy is lehetne, ha ott van még egy gyerkőc is) legalább kíméletesebben csináld a dolgokat és tényleg csak azzal foglalkozz amivel nagyon muszáj és nem tűr halasztást. Próbáljatok esetleg mesét nézni Mátéval vagy olvasni (nálunk most a Shrek a nagy kedvenc, egész nap megy, ha vége kezdjük előről) vagy legalább olyan dolgokat játszani ami nem rohangálásból áll. Kaját próbáljatok rendelni vhonnan vagy esetleg több napra előre megoldani. Ez a pár hét nem lesz könnyű, dehát most a pocaklakó egészsége a legfontosabb.

Bíztatásként ott van Cory akinek a 31. hétre született a babócája és egészséges mint a makk.

Attól, hogy esetleg koraszülött lesz, még nem biztos, hogy bármi baja is lehet. De erre ne is gondolj inkább.

Egyébként meg ilyen összehúzódások nekem is voltak szülés előtt legalább 1 1/2-2 hónappal és mégis időre jöttünk. Állítólag ez többedik szülésnél nem elképzelhetetlen.

Hogy egy kicsit felvidítsalak. Iszonyú zsiványak a kölkeim.

Tegnap du. leraktam a Norbit aludni, kimentem a konyhába, de még ki sem értem hallottam, hogy mind a két gyerkőc veszettül röhög. Bementem, erre a Niki bent ül a Norbi mellett a kiságyban és szórakoztatja. Nem lett semmi az alvásból.

Este, helyzet ua. Norbi az ágyban, oldalt letakarva az ágy takaróval, hogy ne zavarja a Tv, síri csönd, hát mondom elaludt. Nikinek is szóltam, hogy halkabban játszon, erre az egyik reklámnál Norbi röhögni kezd. Persze kukucskált a takaró mögül és édesen nézte a Tv-t. Hát ennyit a nevelésről.

Sajna nem ússzuk meg, jövő héten leszünk bezárva a liftjavítás miatt.

Kriszta!!!!!!!!!!!!!!

Legalább annyit írj, hogy jól vagytok.

Üdv mindenkinek
Rózsa
rózsa

Sziasztok!

Orsi: Zsoma 33. héten született, és semmi baja, sőt lassan behozza a kortársait. A volt szobatársam kislánya 1kg-val született, és már p is otthon van és tökéletesen egészséges Kép

Egy kép a fiúkról:
Kép

cory

cory
Budapest

Bocsi Cory, utólag már rájöttem, hogy a 33. héten született, de végülis tényleg az a lényeg, hogy minden rendben van.

Rózsa
rózsa

sziasztok,

tegnap irtam, de elveszett. most nincs mar kedvem ujrairni. koszi a batorito irasokat, jol vagyunk.

S.Orsi
Orsolya Sabourin

sziasztok,

tegnap irtam, de elveszett. most nincs mar kedvem ujrairni. koszi a batorito irasokat, jol vagyunk.

S.Orsi
Orsolya Sabourin

Sziasztok!

Nálunk semmi különös nincs, elég egyformán telnek a napok, Apa dolgozik, én otthon a gyerekekkel... Persze azért minden napra akad valami aranyos dolog, úgyhogy nem unatkozom Kép

S.Orsi!
Mi van veletek? Hányadik héten tartasz? Én is ettől féltem végig a terhességem alatt, hogy valami gond lesz, és feküdnöm kell, vagy ami még nehezebb, be kell feküdnöm kórházba, és nem tudom, hogy ki vigyáz a másik kettőre... Olyan nehéz megoldani...

Rózsa!
Köszi a telefonszámot, még nem hívtam, mert nem tudtam megegyezni még a férjemmel, de puhítom, majd csak sikerül. A fő érvem az, hogy ha ő nem tud segíteni, akkor kell valaki más, mert egyedül nem megy. Ő meg nagyon utál takarítani, úgyhogy ha lenne ideje, akkor sem nagyon csinálná.

Ma nálunk is bemászott Andris Zsófi mellé a kiságyba a délutáni alvás alatt. Zsófi már aludt, nem is ébredt fel rá, Andris meg nagyon zokon vette, hogy nem engedtem meg neki, hogy ott aludjon. De hát ő már nem is fér el benne, kilóg a lába... Kép

Deby
debyand

Sziasztok!

Kata vagyok, és néha bele-beleolvastam már ebbe a topicba. Van egy 2 éves kisfiam, és december elejére várjuk a testvér (hugica?) érkezését. A segítségeteket szeretném kérni az ügyben, hogy Ti kezdetben hogyan altattátok Őket, együtt vagy külön szobában. Ha Veletek aludt a Pici, a Nagy hogyan tűrte? Azt tudni kell, hogy a fiam nagyon rossz alvó és félek, felébresztik majd egymást. Előre is köszönöm.

Kata
kata

sziasztok,

Deby,
a takaritono mellett tarts ki! Nem tudom elképzelni, hogy barki is elvarja toled, hogy 4 ilyen kicsi gyerek mellett mindent egyedul csinalj. Kezdetben nekunk is azért lett takaritononk, mert a férjem egyre kevesebbet segitett és akkor még én is dolgoztam latastol vakulasig.
én most a 34 hét közepén tartok, tehat még min 3 és fél hetet ki kellene birnia a picinek a hasamban, hogy ne legyen koraszulott. Nagyon nagyon megijedtunk, de a helyzet stabilizalodni latszik (le is kopogtam rogton!). Sikerult megszervezni, hogy majdnem minden hétkoznap vagy délutan vagy délelott valaki vigyaz Matéra 2 orat az aktiv idoszakban, tehat amikor nem alszik és nem eszik. ezt felvaltva egy magyar egyetemista lany és a német potmama csinalja. ezen a héten lesz az elso éles proba, mivel én mar nem megyek veluk sehova, hanem csak Maté egyedul. a babysitterrel mar volt kétszer egyedul a jatszotéren és nem volt semmi baja. a férjem is sokkal sokkal tobbet segit. mostmar furdésre mindig hazajon és o furdeti, stb. szinte minden baratnom felajanlotta, hogy segit, csak szoljak. az a baj, hogy nekik is hasonlo koru gyerekeik vannak, minimum egy, igy nem varhatom el senkitol, hogy barmikor ideugrik. ami engem illet, én pedig megprobalok minél tobbet fekudni. Pénteken visszamentem a nogyogyaszhoz és o is megnyugtatott, hogy egyelore nem kell befekudnom a korhazba.
Most meg azon aggodom, hogy Maténak nem sok-e igy hirtelen, hogy ennyit "odaadom" masoknak. Egy nagyon jo alvo gyerek, de mar két éjszakaja nagyon nyugtalanul alszik, felébred és utana két oran keresztul nem tud vissza aludni, féloranként kiabal, hogy Aja (anya) vagy mama, kozben meg azt hinné az ember, hogy alszik, mert csend van, de nem. Remélem, hogy ez nem attol van, hogy esetleg szorongana. Még hianyzik 4 foga, lehet, hogy azok jonnek. De ezt ugye mindig csak késobb tudja meg az ember.

Cory,
jo tudni, hogy a Te picid annak ellenére, hogy a 33 héten szuletett, teljesen egészséges. Neked, hogy indult meg a szulés? Volt valami ilyesmi elojele, mint nalam?

Kata,
bar én még nem vagyok gyakorlo kétgyerekes anya, de szerintem, ha rosszul alszik a nagy, akkor semmiképpen ne tedd hozza a picit, mert akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy felébred, mintha nalatok aludna. En tuti nem fogom hozza tenni, csak akkor, ha mar atalussza az éjjeleket biztosan. Meg én egyébként az elsot is egy éves koraig a mi szobankban, de a sajat agyaban altattam, mert csak ugy voltam nyugodt, ha hallottam, hogy lélegzik. Ma napig, valahanyszor felébredek éjjel, mindig bemegyek a szobajaba megnézni minden ok-e?

Rozsa,
sajnos itt a kaja rendelés egy ismeretlen dolog. és az én édes kisfiam ma is bemutatta, hogy két nap egymas utan nem hajlando ugyanazt megenni. Igy marad a "sokat fozok és lefagyasztom" modszer.

remélem még otthon is tart ez a szép ido. Itt néha 15 fokok vannak napkozben. Olyan jo, hogy ilyen szép hosszu osz van.

S.Orsi
Orsolya Sabourin

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: