A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

BUCI!
Szerintem automatikusan szűrik a 36-38. hét körül....
Nekem csütörtökön nézik újra....A múlt hét elején is megnézték...az jó lett...
Vendég

MIA!!!!
JA,HOGY ARRA GONDOLTÁL,MINT SZENNYESTARTÓ... :oops: :oops: :oops:
Én gondolkoztam,hogy mi lehet a funkciója,gondoltam,pl arra,hogy használhatnám fényképtartónak ha már átlátszó...de akkor mostmár tudom,hogy a szaros bady tároló... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

köszi a válaszokat :) ma megkérdezem a dokimat ha megyek.

Kémcső: az volt a papírra írva, hogy ismétlést kérnek, mert eltört. De a csaj aki most vette le a vért röhögött, hogy el se lehet törni mert műanyag. Valamit rá kellett írni gondolom elszórták vagy kiborították a valahogy.. :D

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Manka: nagyon szép foteled van!!! :o :o :o :o :o :o :o :o
bszilvi25

Mankabi, a szemem miatt... -6,5-es, úgyhogy a dokim automatikusan elzavart szemorvoshoz, ő meg megállapította, hogy katasztrofális állapotban van a retinám. Megvakulhatok, ha átszakad az erölködéstől. Ja, mellegleg van még üvegtesti levállásom meg cisztás degeneráció. Csoda, hogy látok.

Én jövő kedden megyek az első CTG-re, vér- és vizeletvizsgálattal, valamint streptococcus kenetvétellel egybekötve. Szerintem a Jánosban töltöm a délelőttöt.... Mindegy, csak jó legyen mindegyik eredmény.

Nekem a dokim amúgy azt mondta, hogy császárnál profilaktikusan adni szokott antibiotikumot, szóval annyira nem parázok.

Kép
elan

na jó, amire én gondoltam, az mondjuk egy ilyesmi:
Kép
Kép

mármint csak a fotel-része... egy ismerősünknek bézs bőr komplett garnitúra van a nappalijában. beledőlsz és aaaaaaaahh.... :D

mia_snow

buci, múltkor nekem kellett levinnem a laborba a csöveket, asszem 6-ot... amikor odaadtam a nö kezébe, majdnem kicsuszott az egyik a kezemböl, mondom jujuj el ne törjem, nem akarok mégegy szúrást, aztán csak mosolygott és mondta hogy nem tud eltörni. :)

mia_snow

BUCI ezt most találtam,A KÖTELEZŐ TERHESSÉGI VIZSGÁLATOK KÖZÖTT A jelenlegi eljárás szerint 35-37. héten a hüvelyváladékból tenyésztésre mintát veszünk. A minta alapján meghatározzuk, hogy kinek a hüvelyváladéka tartalmazza a baktériumot. Pozitív lelet esetén az újszülött fertőződésének veszélye huszonötször akkora, mint negatív leletnél. Mivel a baktérium véglegesen nem tüntethető el a szervezetből, így hordozása a várandósság alatt kezelést nem igényel. Fontos viszont tudnunk a jelenlétéről, mivel így a szülés alatt vénás antibiotikum adásával az újszülött fertőződését megakadályozhatjuk. Koraszülésnél, fájások megindulása előtt elfolyt magzatvíz esetében továbbra is adunk antibiotikumot.
Bár ez a módszer amerikai adatok szerint nagyobb arányban előzi meg a betegséget, mint a korábbi, még így is csak az esetek 80-95 százaléka gátolható meg. 100 százalékos módszer a tudomány mai állása szerint sajnos nincs.
Megszületés után az újszülött fokozott megfigyelése szükséges. Amennyiben a szülés alatt két adag antibiotikumot kapott az édesanyja, és az újszülött tünetmentes, akkor további teendő nincs. Ha a szülés hamarabb lezajlott és a szülőnő nem kapta meg a megfelelő megelőző gyógyszert, akkor az újszülöttől tenyésztésre mintát és vért vesznek. Ennek és a tüneteinek függvényében kap az újszülött antibiotikumot.
Vendég

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 22:57-kor.
Vendég

MIA!
Ebbe a garniturába beleterülve én is csak annyit mondanék,hogy AHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!! 8) :lol: :wink:
Vendég

Halihó!

Helló Mia!Tényleg jöhetnél gyakrabban,bár olvasom,hogy nagy melóban vagytok.Vigyázz a munkákkal meg a lagzival is.
Én ugyanezeket érzem combtőnél és pisilés szinten is.

Kép
melike

Jól van már,régen ilyen fotelek sem voltak,mégis megszoptatták a gyereket valahogy.

Kép
melike

Különben most sétáltam egy egy hónapos kisfiúval és az anyukájával és azon tűnődtem,hogy kb. egy hónap múlva nekem is lesz egy ilyen pici manóm.Hihetetlen.
Imádnivalók.

Kép
melike

Csiri irtam.

Kata&Milán

oszman777

OSZMI!
IDE ÍROK,HOGY TUTI MEGKAPD!!!!!
A VÁLASZOM:OK! :wink:
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 22:57-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 22:58-kor.
Vendég

Úgy döntöttem,hogy kiülök 1 könyvvel az erkélyre napozni...mindezt teszem a párom rövidnacijába és 1 polóba,aminek feltekerem az újját... 8) ...
De elötte a szárítót magam elé szétnyitom,mert ugye "alacsony első emelet" és az egész utca itt jár el,illetve átlátszósabb fajta üveges az erkély korlát... :?
napszemcsi fel,na pá.... 8) 8) 8)
Vendég

Csiri!!! Te nagy fotos!
Rakok fel képeket.
:D :lol:

Kata&Milán

oszman777

Csiri!!! Te nagy fotos!
Rakok fel képeket.
:D :lol:

Kata&Milán

oszman777

KRISZTA!
ÉN A LINKEDRE RÁKATT,DE MAGÁT A FOTÓALBUMOT ADTA KI ÉS OTT NEM TUDTAM MIT KERESSEK!!!!
hA ADSZ KONKRÉT ELÉRÉST,ÉN KÍVÁNCSI VAGYOK!!!!!!!!!!!! :wink:
Vendég

Csiri: ez így teljesen kielégítő. Köszi, hogy leírtad. :)

Mia: ezt írták a papírra, de gondoltam én amúgy hogy nem olyan egyszerű azt eltörni, mert akkor folyton tördelné mindenki. Ez csak a kifogás volt arra, hogy elszórták. :? hát mindegy ez van..
Hát igen, az a fotel nem gyenge amit feltettél, biztos nagyon kényelmes.
Mi az IKEA-ban vettünk nagyon kényelmes félig -meddig hintázós fotelt, nagyon ajánlom mindenkinek, bár nem tudom szoptatni milyen lesz benne, de tesómnak nagyon bevált.
Kép

Kép

Kép

buci79

ja és ez a fotel csak 15.900 Ft ebben a színben, de van olcsóbb is. Plusz lábtartót is lehet hozzá venni.

Csiri: jó napozást!

Kép

Kép

buci79

Én is néztem Kriszta,de nem tudom hol keressem.

Én nem napozok hanem alszok szerintem. :lol:

Kép
melike

Itt kezd beborulni.
Nemsokára huzhatom be a ruhaszáritot.
Csiri!!!
Estére rakok fel fotokat,mert valami miatt nem tölti fel megint.
Csináltam gömbiről is. Tutira azt fogjátok ismét mondani hogy nagyon lent van.

Kata&Milán

oszman777

Kriszta: én is csak a fő albumot tudtam megnyitni!

Ma megyünk a párommal szülőszoba látogatásra. Kíváncsi vagyok mit fog szólni hozzá...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:51-kor.
hékás

NA JÓ ÉN ENNYIT NEM OLVASOK VISSZA!!!!!!!!!!!!!!!

Szép a hasa mindenkinek és láttam még egy fasza hordozót!!

Orsi:miért kell végig vinned nem lehet 2 hét múlva a 38.-on???
Valahogy tényleg el tudom képzelni,hogy a 41 ig bent fog szieztázni ha rajta múlik!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csiri:nekem 2 hete kezd az orrom szélesedni am nem is baj mert baromi keskeny, oldalról viszont baromi nagy, mint a sas csőre,így legalább kiegyenlítődik a dolog :lol:

bocsi de most ennyire telett tőlem :oops:
Vendég

Ma abenzikútra bementem fizeni és valahogy szétreccsent a szeméremcsontom,annyira peckesen akartam bevonulni,kifelé már sántán jöttem :oops: :lol:
Olyan idétlenül dőlöngélve megyek ti is?????????
Vendég

Mia - hát igen ez egy másik kategória, ez majd a nappaliba lehetne esetleg kitűzendő cél, ha cseréljük az ülőgarnitúrát. Mennyi egyébként?

Buci - nekem is ez volt a 2. jelöltem, ez is nagyon kényelmes!

Melike - nem hiszem, hogy szoptatni ebben fogok, inkább ágyban párnák közt. De írtam is én relaxnak vettem, olvasáshoz...stb.

Elan
- sajnálom! :cry:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kriszta - ment a válasz!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Na ennyit a napozásról....Nem beborult????Pirulni,barnulni,semmit nem sikerült,de eddig számomra is rejtett szeplők jelentek meg itt-ott..... :shock:
Ráadásul a szembe házból 1 faszi végig kint volt az ablakba és meggyőződésem,hogy kukkolt.... :shock: :?

Bari!
Én is mindig próbálok csinin menni és tuti akkor görnyedek össze egy élesebb rugástól vagy botlok meg a saját duplájára vizesedett lábamba,amikor pont égő.... :roll: :oops:

Oszmi!
Várom a képeket! 8)
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:51-kor.
hékás

csavaros fagyit akarok!!!!
mindjárt lemegyek a dunapartra érte

egyébként a fagyi is tiltott kismamáknak,vagyis meg kéne kérdezni,hogy főzőkrémes-e,mert csak akkor szabad
Vendég

Nnnna, aludtam egy jót utána meg itt volt a húgom.

Bari:mi bajunk lesz a fagyitól?

Kép
melike

Amióta bejöttem a napozásból,mert beborult....,na azóta süt a nap :twisted: :twisted: :twisted:

BARI!!!!
A fagyitól is bajunk lenne?????? :roll:

lassan már ott tartunk,hogy venni kell itthonra szén monoxid,meg szmogmérőt és csak bizonyos érték alatt vehetnénk levegőt és mehetnénk utcára..... :roll: :shock: :lol:
Vendég

Fogalmam sincs mi bajunk lesz!!
Én itt a neten olvastam ezt a főzőkrémes dumát!!
Feltételezem,hogy ellenkező esetben lehet benne nyers tojás!
Azt meg tudjuk ,hohy tiltott!!
De én nem fogom a fagyist kérdezgetni:
elnézést főzőkrémes a fagyijuk?????
Vendég

Minket is elkerült a vihar-eddig.

Kép
melike

Én is aludtam :wink:
Mindjárt indulunk dokibácsihoz :wink:
Ha megjöttünk, beszámolok.
bluebox

Immáron 56 789-edjére átnézegettem a babaruhákat,átpakolgattam,ezt azt 1-2 mm-rrel arrébbraktam... :wink:
És közbe eszembe jutott 1 kórházi emlék....
Akkor még itt Egerben nem volt babamamás szoba és vegyítve voltak a kismamik,6-7-en 1 szobába....utsó napjaimat töltöttem bent...(HÁLA AZ ÉGNEK...)amikor behoztak 1 30-as asszonkát valahonnan Eger vonzáskörzetéből...(hogy szépen fejezzem ki magam...)Na ez a Nő otta lakhelyén nagymenőnek számított és úgy gondolta,hogy ezt folytatja a kórházban is....
5-6 ember alkalmazkodott hozzá....
következő szitu...június vége,július eleje...1.az ablakoknak hermetikusan be kellett zárva lennie,mert a kisbabája ha hozzák szoptatni megfázik és füllgyulladást kap...a nő az ablaktól legtávolabbi ágyon feküdt(kint 40 fok és 1 légmozgás volt,az is akkor ha a babák szeleltek...) :shock:
2.A reluxáknak a nap 24 órájában be kellett sötétítenie a szobát,mert a babája eddig a sötéthez volt odabent szokva és ha most fényt kap,megvakul...ha meg épp nem voltak bent a babák,akkor azért,mert Ö pihenne és azt fénybe nem tud....
MÉG TUTI VOLT PÁR ALÜRJE,DE EZEK MARADTAK MEG ÉLÉNKEN BENNEM...
Most keményen imátkozom,hogy valami normálisabb nőcit fogjak ki....
Vendég

Dekomoly már van 2009 januári topik
Vendég

Nekem anno 13 éve a lányommal volt egy olyan emlékem,hogy egy velem korú csajjal együtt voltunk egy szobában,mindketten császárosok!
Láttam ahogy öltözik,fürdeni készül stb.Lényeg,hogy panaszkodtam a családtagjaimnak,hogy milyen gusztustalan a csaj tiszta fos a segge...utóbb kiderült ő meg a férjének súgta ,hogy én milyen gusztustalan vagyok tiszta fos a seggem...végül kiderült,hogy mindkettőnken csupa jód a segge és nem jön le...de elötte vagy 5 napig szörnyülködtünk egymáson
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: elöttem a kép.... :shock:
Tényleg?Amúgy a jód lejön valamilyen szerrel hamarabb,mint a sima tusfürdővel?????
Vendég

Bari ez vicces!Utólag már neked is,nem?

Készülődök,mert jön nemsokára apa és megyünk a doki nénihez.Addig is pápá.

Kép
melike

[quote="hékás"]N írta:hékásekem az eperre azt mondta a doki, hogy nyugodtan ehetem... Olyan gyümölcsöket szabad csak ennem, amik kevés cukrot tartalmaznak, hogy Marci ne legyen olyan óriási. És többek között az epret is felsorolta... Sőt, a védőnőm is azt mondta, nyugodtan ehetek terhesség alatt, majd a szoptatás időszakában kell kerülni. Most akkor kinek higgyek? Mert az epret imádom...

Jó étvágyat hozzá... :lol:
Én annyira nem értek egyet ezzekkel a korlátozásokkal, hogy szoptatás alatt mit lehet és mit nem enni...
Petinél ettem, amit megkívántam... és nem volt gond... még azoknál a gyerekeknél sem, akik kaptak tejet tőlem...
Vendég

Tényleg vicces!!
Főleg azon voltam kiakadva,hogy fürdés után is olyan volt neki...és ő is ezen volt kiakadva,hogy zuhanyzás után nekem is olyan!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De nem tudom mivel lehet leszedni a jódot mert a tusfürdő mire leszedi az 1 hét
Vendég

Amúgy Szilveszterrel már nem kentek annyira össze jóddal..nem mondom,hogy semennyi nem volt rajtam,de kb a fele
Vendég

Valamikor régebben kérdeztem,csak akkor még nagyon ujjonc voltam és válaszra sem méltattatok.... :roll: :twisted: :wink: :lol:
Tehát engem eddig akárhány műtétem volt,nem kevés,mindig altattak,most elöször lesz ez a "lebénítás"...(nem tom a nevét...)
és hogy az milyen????És teljesen észnél vagyok???És ugye nem látok semmit????És én kifogok készülni azoktól a hangoktól....már maga a mütőszag és a folyamatos bip-bip-bip-bippegés is stresszel nemhogy még az ,hogy különböző zöldruhás "ürlakók" járkálnak a szétterpesztet lábam körül....(már bocs,de nem tudom finomabban leírni....)

ILLETVE NEKEM MÉG VAN EGY ZAVARÓ DOLOG!Megfigyeltétek,hogy minden kórházba a műtősfaszik,fiuk ilyen kattosnak néznek ki????és ráadásul szintén kitárulkozva pakolásznak ágyról le,ágyra fel,tologatnak,ide,oda...ENGEM ZAVAR...(én kis szemérmes :oops: :oops: )
Vendég

LAPTETŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ!
Kép
Vendég

Na most sincs válasz... :cry:
Ennyi baj legyen 1 hét múlva ilyenkor már túl leszek sajna és majd megválaszolom... :shock: 8) :lol:
MÉÉÉÉÉÉG NEEEEEEEEEEEEEEEM AKAAAAAAARRRRROMMMMMMM!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: