A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Bari!
Tényleg hatalmas a pocakod!!!!!

Egyébként Bari ,szerintem majd én csatlakozom hozzátok,mert úgyis túlhordom.Mindhárom gyerekemet túlhordtam (pontosabban :terminus túllépés volt),függetlenül attól,hogy ki volt nyílva a méhszájam. Most 2 ujjnyi vagyok,de kit érdekel? A babámat biztosan nem! Szerintem ezt is elviszem júniusig. (jún.5-re vagyok kiírva)

Csiri!
Kérdezted a császárosokat! Nekem kb. 50-50 % az előző császár miatt.Mivel,hogy 8 éve volt,szülhetnék természetesen,de engem megnyugtatna a császár (rettegek a hegszétválástól :roll: :? )
Pedig inkább szülnék simán,tudom ezerszer jobb,és könyebb utána!
Nekem is azt mondták,hogy jobb oldalra fordulni és úgy felkelni (műtét után) ,de nekem is könyebb volt felhúznom magam.
A műtét másnapján egyébként én oldalra sem bírtam fordulni,nemhogy felkelni! Iszonyúan szenvedtem!

Egyébként nagyon jó dolgokat szedtél össze a császár utánra! Már teszem is be a szívószálat a csomagomba! Ja ,meg keresek egy kötelet is!!!! :wink: :wink:

Kép
orsitigris

Kriszta: szép a kisfiad nagyon!!!!!
A poci tényleg "pici"!!
bszilvi25

SZISZTOK!

Itt vagyok,csak kihasználtam a "horkolásmentes" éjszakát és nemrég ébredtem....1 kis fejfájással.... :?

Itt is 7 ágra süt a nap... ,de úgy látom,hogy kicsit fúj hozzá a szél...8)

Anyáknapi ünnepséget úgy oldottam meg,hogy anyum cserél a munkahelyén és elmegy "képviselve" engem.... Én addig ugye a dokinál...A kiscsajt meg kiengesztelem majd valahogy... :roll:
A szivem megszakad....én meg nem tudok sajna ketté szakadni... :cry:

KRISZTA!

Ma már túl vagyok egy emilen a minimaxnak.
Nem volt Thomas! Hát ezt a fiam nem hagyja annyiban!

Ez nagyon tetszett!!!!

Ha a csajok kisebbek lennének,én vennék ajándékot az tuti....Szerintem az olyan.....olyan....olyan....jó....
Az én lányaim tuti körberöhögnének már,ha adnék valamit,hogy ezt a kistesó küldte,akit a gólya hozott és méhecskék meg a virágok.... :wink:

Ja és a pizsialsód menne a gyerekszobához a rózsaszín kis virágaival... :wink: kölcsönadod???

MELIKE!
Tuti a hordozó!

Andóca!
Az a has sem csepp,már mindenki alakul!

Stella!
Írtad,hogy mindjárt babázok...be is vagyok szarva...(bocs...)

Pironya!
Aukciókkal mizu?

Bari!
azt hiszem Te írtad,hogy valaki azt mondta,hogy szülés elött változik az anyuka orra....De mennyi idővel?Nekem az egész fejem torz...már kb 31,5 éve... :roll: :oops:
Vendég

Sziasztok!

Nagyon régen nem voltam errefelé, szégyellem is magam miatta! :oops:
Nem tudok túl gyakran jönni, nem tudtam követni a tempót, de ez persze nem mentség, talán azért még valaki emlékszik rám!

Először is Móninak hatalmas gratula, és kívánok sok boldogságot, egészséget nekik!

Rólunk: ugye Violka febr.ban kezdte az ovit, na, azóta én szinte folyamatosan beteg vagyok, ő mindig egy-két nap alatt túllesz rajta, én meg hetekig vergődök! Most pont egy hasmenéses-hányós vírust sikerült benyalni! :?
Vince baba jól van, legalábbis remélem, bár azt mondták nagyon nagy baba lesz, ha végig kihúzom, majd meglátjuk!
A pocim mindenesetre tényleg hatalmas, Violával jóval kisebb volt! :shock:
Majd teszek fel pocifotót is, csak most már régen készült!
Alvás nekem is nagyon problémás, fordulás kész kínszenvedés, na meg az örökös pisilés is megvisel! Viszont rengeteg folyadékot megiszom, bár vizesedem is, talán nem kéne, de állandóan szomjas vagyok! Mondjuk, most nem bánom, hogy nincs olyan meleg!

Igyekszem gyakrabban jönni ide, főleg, hogy most már hamarosan "babaeső" várható! :)

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

ja és tegnap este vagy biliárdozott odabent vagy golfozott...(a kis sznob...),mert minden lehetséges helyen kis kerek labdaszerű dudorok jelentek meg a hasfalamon,minden 1es mozdulatával...
Vagy ennyire kerek lenne a gyerek???? :roll:
Vendég

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 22:51-kor.
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:07-kor.
pironya

Ki mit főz???
Én reggelire vajas kiflit retekkel....egyelőre ennyi... :lol:
Vendég

Mai pocikép: Kép

Ugye mi is mekkorát nőttünk??????
bszilvi25

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:07-kor.
pironya

Móni!
Az utsó képhez képest látványos a változás... :wink:

Én is AKAROK POCIKÉPET...(de elvitte a párom gépet....de remélem,hogy még legalább 1 utsót tudok csinálni....) :?
Vendég

Sziasztok!

Mirkó baba hamar meggyógyul ez tuti. :D Várom a jó híreket.

Bari szép nagy a pcakod, nekem is ekkora múlt héten volt 110 centi a körfogatom.
Tegnap este babám nagyon lent nyomakodott mert folyton bekeményedett a hasam és nagyon nyilallt alul.

Jövő héten megyek először NST-re!!! (nem kapkodják el)...és fizetős NST-re a Praxisba...fogadott szülésznő = kiszervezett ellátás, nem rossz. :? Pedig jó lenne már látni legalább a kórház környékét néha ahova majd megyek elméletileg szülni ...hát kiakadok.

Évi, miért adtad be Violkát oviba? Otthon vagy nem? Vagy visszamentél erre a kis időre dolgozni?

Csiri,
én is írtam hogy mindjárt babázol, még tegnap talán...és miért kéne ettől berezelni?...jó lesz az :) Meglátod.

Puszi

Dana

Kép
danaaia

Szilvi: szép nagy már neked is a pocid!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

[quote="csiri-biri"]Móni!

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Annyira megakartam kérdezni,hogy mizu Mónival,van-e újabb hír,hogy átkereszteltelek Szilvi!!!!
Bocsi!!!! :oops: :oops: :oops:
Akkor újra!!!!

SZILVI!!!!
Vendég

Csajok,nagyon szép pocik,tényleg!

Itt nagyon kellemes az idő.Most telefonált egy ismerősöm,akinek egy hónapos a kisfia,hogy mennek sétálni.Velük tartok egy nagy beszélgetésre,mert még nem dumáltuk ki a szülést (sem).

Kép
melike

Pironya: tényleg terjeszkedik a kiscsaj!!!!
Nekem is dugdossa valamijét az oldalamon. Ott a bordáim alatt.
Néha meg lehet fogni. Olyan kis cuki!!!! :D :D :D :D :D
bszilvi25

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 22:52-kor.
Vendég

Ja és tudjátok mi jutott még eszembe a kórházi listához....szerintem ELENGEDHETETLEN (1 jó kis) TESCÓS SZATYOR!!!! :wink:

Hogy miért?
Az itteni ősrégi "közös" zuhanyzókba a törölközőt lehetetlen bárhova úgy felaksztani,lerakni kézközelben,hogy ne legyen full vízes...ésha belerakom 1 jó kis szatyorba,nem ázik el... :idea:
Vendég

sziasztok,
úgy látom nem engedhetem meg magamnak, hogy heti 1-szer nézzek be... gondoltam elég lesz visszaolvasnom az uccsó 10 oldalt és képben leszek... hát nem. :D ... szóval ez folyamatban.

néhány témához:

homeos bogyó: én hiszek benne, szedem, mert a dokim felírta. a 30. héttől ajánlotta a dokim, a 40. hétig kb 3000 ft plusszköltséget jelent, ha ér valamit akkor hurrá, ártani nem árt, az biztos.

gátvédelem: anyu könnyen szült, nem is volt akkor szó gátvédelemről, viszont azt mondta hogy a (szó serint idézek) "seggem partját is összevarrták", a varratszedésig nagyon kínlódott. azt mondta hogy a varrás jobban megviselte, mint az egész szülés együttvéve. szóval elvileg a homeos bogyók megkönnyítik a dolgot tágulás terén, a gátmetszésre és varrásra pedig igyekszem nem gondolni, mert jobban parázok tőle mint magától a szüléstől. :D

szoptatós fotel: fáj a szívem egy relax fotelért, láttam olyanokat... 150 000 ft, de egy álom, csodaszép, de hát ha belegondolok, hogy egy fél nyaralás ára, akkor azt mondom, hogy nem is olyan fontos. a nappaliban úgyis szűkösebben leszünk most, hogy kint fogunk aludni, a gyerekszobába berakjuk az itteni ülőgarnitúra fotelét és ennyi.

kókuszmatrac: kaptuk, kisággyal együtt, de nem hinném hogy vettünk volna. ahogy nem veszünk légzésfigyelőt, bébiőrt és sterilizálót sem. a gyerek keze állandóan a szájában van. a gyerek keze nem steril. akkor meg? hadd szokja a bacikat, legyen rendes immunrendszere. anyu is elvolt az első pár héten kifőzéssel, és se az öcsém, se én nem voltunk soha betegesek, és egyikőnk sem allergiás vagy ilyesmi, a mai napig sem.

na olvasok tovább visszafelé, aztán írok majd magunkról is, mert van mit :D

mia_snow

Az elöbb beszéltem Mónival.
Mirkó antibiotikumot kap,inkubátorban van,már lejjebb ment a pulzusszáma,ami nagyon jó a dokik szerint. Ma már át is mehetett hozzá. Fej,és úgy néz ki,lesz is tejcije. Ennyi röviden.
kerekes elmondtam neki,amit üzentél,köszöni szépen. És mindenkit üdvözöl. Elég jó volt a hangja,remélem már picit azért megnyugodott.
Vendég

Képzeljétek a védőnéni még mindig sehol sincs. Lehet hogy elfelejtett?????????????

A rendelőben meg állandóan foglalt a telefon. Megőrülök!!!!!!4 :twisted:
bluebox

Márti: kitartás!

Cseriani: ez jó hír, amit Móniról írtál!

Móni: csak így tovább!

Lányok: mik azok a kaják (piák, gyümölcsök), amiket szoptatás alatt mellőzni kell?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Cseriani: köszönjük a híreket!!! Ezek már jobb hírek!!! :D :D
bszilvi25

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 22:53-kor.
Vendég

Móninak hatalmas gratula, és szorítunk mi is hogy minden jól alakuljon!

lányok... nem semmi pocakot növesztettetek amióta nem voltam. kb 1 hét alatt!!! durva. én szokás szerint sehol nem vagyok pocakméretben... viszont szélesedek. komolyan, szélesebb lett a csípőm! pedig eddig se volt keskeny.

íme egy friss kép +14 kg-val, 116 cm pocakkal.
Kép
Kép

amúgy meg tegnap óta fájok lent. nemtom hogy hogy mondjam el... a combtőnél fáj, a hajlatban, mintha túl sokat terpesztettem volna, vagy nem is tudom. és tegnap óta zabálhatnékom is van. és olyan érzés, mintha picit fel lennék fázva, de mégsem.

amúgy egész hétvégén meló volt, kifestettük a gyerekszobát, tegnap megvettük a szőnyeget is, meg vettünk pelenkázó táskát (használt, abc design, 4500 ft, de szuperjó!!!, nagy, sok zsebes, szennyestartós, termosz-zsebes, stb...), és szombaton este bográcsozás közben sikerült seggreülnöm egy szék eltört alattam. mondtam én hogy már mázsálni kell... :cry: kb 1 napig paráztam, hogy remélem nincs semmi baja Milánnak, de ugyanúgy mocorgott meg ilyesmi, én nem fájok, nem vérzek, úgyhogy nem lehet baj.

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:52-kor.
hékás

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 22:54-kor.
Vendég

[quote="andóca"]. írta:andóca..

Lányok: mik azok a kaják (piák, gyümölcsök), amiket szoptatás alatt mellőzni kell?

abból kiindulva, hogy régen nem volt ilyen "tiltólista", sőt külföldi országokban (németo, olaszo.) most sincs, én inkább úgy fogalmaznék, hogy kevésbé ajánlott, vagy ilyesmi.

én úgy tudom, hogy a nagyon vízhajtó hatású dolgokat mellőzni kell, ilyen pl a csalántea. amivel óvatosan kell bánni, a tipikus K-betűs ételek, az apró magvasak (málna, eper...), meg végülis minden, ami puffaszt(hat). az ilyen neccesebb kajákból eszel valamennyit, aztán 2-3 napig figyeled a babát, hogy fáj-e a hasa, és ettől függően tartózkodsz az adott ételtől - vagy nem. mondjuk olyan babáknál, akik mindenre hasfájósak... na az nem lehet eccerü.

mia_snow

Csak bekukk,lesétálok a boltba...

MIA!
meg vettünk pelenkázó táskát (használt, abc design, 4500 ft, de szuperjó!!!, nagy, sok zsebes, szennyestartós, termosz-zsebes, stb...),

:shock: :shock: :shock:
Szennyestartóóóóós?????????
raksz fel nekem fotót?Mivel a fantáziám eléggé sebes és furi....vizuálisan 1 elég érdekes pelenkázótáska van elöttem.... :?
minimum olyan amit a babakocsi után kell kötni és a saját kerekein gurul...(tudod,mint az a bevásárlótáska/börönd...)Ennyi funkciót :shock: :lol: :lol:
Vendég

Én ehettem bármit... egyedül a kolozsvári rakott káposzta nem tetszett az egy hónapos fiamnak...
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:53-kor.
hékás

az én pelustáskám is többfunkciós,de mint szennyestartó,1 pár bébizokni férne még el benne.....persze a többi szükséges kellék mellett!!! 8)
Vendég

Mia: szép a pocid, de tényleg inkább szélesedsz!
Elképzeltelek ahogy összetörik a szék alattad! Lábad meg az égben! A babának, meg tuti nem esett baja!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Szerintem itt valamit félreértettünk.... :shock: :shock:
Hékás a terhesség alatti kajákra gondolt,mi meg a szopiztatás alattira...
Vendég

ja és ma vettem észre a vonalzomón, hogy már ő is kiírta, hogy anyának nagy pocakja van! vajon ezt honnan látja ?! :lol: Akkor ezt már nem tagadhatom le! :lol: 8) :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

igen én is a szopiztatás alatti kajára gondoltam!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Összeföggésben lenne a baba hasfájóssága azzal,amikor még a pociban van????? :shock: :shock: :shock:
Vendég

Csiri: szerintem nincs.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Szerintem sincs,de már semmin sem csodálkoznék... :roll:
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 22:55-kor.
Vendég

Nekem a mellékelt listát mondták, hogy mit lehet enni, mit nem. Védőnő mondta ezeket a szülésfelkészítőn. De persze ez alkati dolog is.

na jó....nem tudom,hogy lehet excel táblát csatolni :twisted: :twisted:
ha kell valakinek szívesen elküldöm. Csak szóljatok priviben.

Kép
mumin

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 22:55-kor.
Vendég

Halihó!

Nem jön a védőnéni, csak csütörtökön :lol:
bluebox

Márti: most látom, hogy pont a szülinapomon regisztráltad magad???? DE JÓ!!!! :shock: :D :shock: :D

a védőnénik márcsak ilyenek!
bszilvi25

csiri! ment pü,már több napja.

Kata&Milán

oszman777

sziasztok!

nemrég jöttem haza az ismételt vérvételről, jól elfáradtam. Most pihengetek mert délután meg NST-re megyek.

Tegnap senki nem válaszolt nekem, ezért mégegyszer megkérdezem: ezt a streptococcus mintavételt mindenkinek megcsinálják automatikusan vagy kérni kell? Tudja valaki? Gigi?

Láttam szép nagy pocakokat, bébihordozót, csak egyenként most nem tudok mindenkinek reagálni, ne haragudjatok...

Valaki nagyon jól megfogalmazta az én kínlódásaimat, tök ugyanaz van: állandó pisilés kikészít és olyan mintha fel lennék fázva, fáj a combhajlatom és az egész szeméremcsont, derekam, lábam, és a bordám közé állandóan beszorul a levegő. Amúgy jól vagyok, minden OK :D :D

Ebéd: sertésragu leves, rántott karfiol. Én is próbálok mostanában sok olyasmit enni, amiket egy jó darabig nem fogok.

Mumin:engem érdekelne a lista küldök privit.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.28 22:56-kor.
Vendég

Buci - eltörték a kémcsövet? Nem semmi! Szerintem a strepto-t mindenkinek leveszik automatikusan, legalábbis gáz lenne nagyon ha nem! Nálunk a szülőszobán ha le van véve és pozitív, adnak antibiotikumot, ha nincs levéve akkor pedig szintén adnak, hogy ne legyen gond.

Hékás - üdv közöttünk. A terhesség alatt én eszek epret, nem keveset :oops: , imádom! De szerintem a lányok a szoptatásra értették.

Elan
- sajnálom, hogy császáros leszel. Miért?

Bárány - szép nagy pocak, a mozgás nálam is hasonlóan problémás és hol van még a vége, sőt én csak egyik oldalon tudok aludni, így ha elzsibbadok fel kelnem egy sétára a lakásban! :cry:

Andóca
- szép pocak, szerintem ez már a jósló lesz és ebben az időszakban már normális!

Nekem egyébként még nincs menszigörcs, de még szedem a sok Magnerotot.

Kriszta
- szerintem legyen ajándék! Szép pocak! Dávid szép kisfiú, de ezt a másik topicban is írtam! :lol:

Jevi - végre te is élet jelet adtál! Örülök hogy minden oké, de a betegségeknek nem! Jobbulást és gyere többet! :lol:

Szilvi - szép pocak! :lol:

Mia - az én szopis fotelem 34 ezer volt lábtartóval a KIKA-ból, hozzáteszem relax fotelnek vettem, akkor még nem tudtam, hogy Picur már a pociban van. Az enyém ilyen:

[/img] Kép

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

[quote="jkriszta"]J írta:jkrisztaa, mia!
Szerintem befordulta a baba a medencébe, a kis feje feszíti a méhed alját!
Kilövésre készen áll! :lol:

még legalább 3 hetet bent KELL maradnia!!! szóval még ne készülődjön sehova. :D még most jön a nappali festése, hétvégén a gyerekszoba berendezése, jövő héten fogok tudni nekiállni mosni és vasalni... és jövő hétvégén lagziba vagyunk hivatalosak. szóval még maradjon csak nyugton. :)

csiri: szennyestartós: egy átlátszó, műanyag, cipzáros neszesszert képzelj el, szerintem egy body simán belefér. nyilván nem egy teljes garnitúra ruha, de ha rendeszen összeszarja magát, akkor az olyan cuccokat legalább elszeparálva bele lehet tenni a tatyóba.

mia_snow

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: