A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Köszi, Sziszka! Én is tuti hogy kocsival megyek, mert nincs kedvem buszozni, meg a buszra várni, ha épp úgy végzünk...

Többiektől bocs, hogy ilyen off-ok vagyunk ;-)

Egyébként hol vagytok, lányok?? ;-)

yuyu79

Sziasztok!!

Remélem mindenkinek kellemesen telt a hosszú hétvégéje! :)

Lányok (Julcsi, Sziszka, Binyek), én sajnos nem tudok elmenni erre az előadásra/találkozóra, mivel még dolgozom és június közepéig nem is tudok semmi ilyesmire menni, ami Szekszárdon van, mert legalább addig még itt leszünk Pesten. De nagyon köszönöm, hogy gondoltatok rám is! :)

k.a.t.i.c.a

Szuszu!
Ezer köszönet a Magzati Diagnosztikai Központ-os tippért!! Egy ilyen alapos, megnyugtató vizsgálat és egy ilyen szép minőségű felvétel nekünk minden pénzt megért!! Nagyon elégedettek vagyunk! Mégegyszer köszönöm szépen! :)

k.a.t.i.c.a

És íme...szerelmünk gyümölcse 3D-ben. :D

Kép Kezdődő ásítás :)

Kép Mosoly... :)

Kép Bújok anyához :D

Kép Pici lábikó... :)

Csodálatos dolog, hogy betekinthetünk gyermekünk pici világába, nem?? :)

k.a.t.i.c.a

Katica! Nagyon szívesen. Mi jövő hétre tervezzük, hogy elmegyünk, már én is alig várom, hogy megnézzem ezt a kis ficánkát, aki mostmár szinte állandóan ébren van.
Tegnap voltam két előadáson is a születés hete keretében. Az első nagyon-nagyon jó volt. A szülés közbeni fájdalomról volt egy kerekasztal beszélgetés. Nagyon sok dologban megváltozott a hozzáállásom és remélem, hogy az ott hallottaknak legalább egy minimális része eszembe jut majd a szülőszobán is.

Könnyű és gyors hetet mindenkinek! Főleg annak, aki még dolgozik. Bennem csak az tartja lelket, hogy utána megint 3 napos szünet következik.

szuszu

sziasztok kismamik!

Látom mindenki jól eltünk a hosszú hétvégére, és mindenki jól is érezte magát.
Ma megyünk dokibácsihoz remélem a kis UHján megmutatja a drágánkat mert már nagyon rég láttuk :)

Nekem nagy készülődéssel telt a hétvége, nálunk volt a szülinapi teraszpartym 12en voltunk, kicsit szűkösen de sok jó ember kishelyen is elfér. Kaptam egy csomó ajit, köztük egy tefal baby hidegpárásítót aminek nagyon örültem. Ki is próbáltuk este és nem is kelltem fel szétszáradt nozival :D. sőt még hűti is a levegőt és annyira halk hogy olyan mintha nem is lenne.
Kép Kép

A héten belefogunk a nagytatarozásba ugyhogy annyi dolgom van kis sem látszom belőle :? Majd csak győzlek visszaolvasni benneteket.
Pöttöm remélem már jobban vagy és nem fáj annyit a pocakod.
Katica a képek nagyon cukik! szép baba:)
szuszu mi jókat mondtak tanácsként a beszélgetésen?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Lányok én annyira szuszogok , néha meg olyan vagyok mint aki alig kap levegőt. Ha meg nagy meleg van az a legrosszabb, mi lesz nyáron?! :roll:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, sok boldogságot! Csini vagy és szép a tortád is :-)

2-re megyek a védőnőmhöz. Kicsit tartok tőle, mert ma reggel megállapítottam, hogy hiába tartottam eddig jól a súlyomat, a hosszú hétvégén híztam vagy másfél kilót hirtelen :-( Sok volt a kaja, süti, torta stb. a Nagyim szülinapi buliján ;-)

Katica, jók a képek, gratulálok!! Kár hogy még dolgozol. Remélem azért az utolsó 2 hónapban még lesz alkalmunk személyesen találkozni...

yuyu79

yuyu köszönöm szépen!
ne izgulj ahogy feljött le is megy. Mikor anyóséknál voltunk egy hetet hirtelen feljött már nem is tudom sok kiló és itthon ugy ettem mint régen és vissza is ment.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

hát remélem hogy így lesz...

yuyu79

ma nem nagyon akar itt beindulni az élet! :P

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Majd csak idetalál mindenki ;-

yuyu79

Sziasztok!

Katica nagyon édes babócátok!

Mecsi boldog szülinapot!

Yuyu ne aggódj, hamar lemegy az a másfél kiló!

Mi is ma megyünk 4dre, bár genetikára. Izgulok, remélem nem találnak semmit... :cry:
makadu

Sziasztok!
Katica, sajnálom, hogy nem tudsz jönni, de lesz még rá alkalom. Viszont szuperek a képek, tényleg nagyon jól sikerültek!
Mecsi: Boldog szülinapot :)

Julcsi, Barbi: Bejelentettelek benneteket a délutáni előadásra, papucsot hozzatok magatokkal, mert a szülőszobába csak abban lehet bemenni! Egyébként minden oké.

Binyek: a tel számot még nyomozom, a jógaoktató nem veszi fel a telefont, írtam neki sms-t, de még nem válaszolt, lehet, hogy órái vannak. Ahogy tudok valamit jelentkezek!

Julcsi: szerintem se aggódj! én is azt hittem, hogy nagyon le fog szúrni, de meglepően normális volt. Majd mesélj!

További kellemes délutánt!

<
sziszka78
Tolna

Hi :)
Minden kívánságom ilyen gyorsan teljesüljön.
Julcsi, Binyek: megvan a tel.szám, rögtön fel is hívtam. Nagyon aranyos volt és közvetlen. Nem kell bejelentkezni, és nagyon sok szeretettel vár bennünket! Rögtön le is tegeződtünk, szóval tényleg aranyos volt!

Mikor találkozunk?

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Mecsi, Isten éltessen! Nagyon csini vagy és szuper a kismamafelsőd!
Katica, nagyon édes a babód, főleg a bújós kép!

Én ma reggel elindultam a dokihoz, aki rögtön kiírt egész hétre. Majd be kellett vásárolnom és be kellett szaladnom a munkahelyemre, hogy hazahozzak pár itthon is végezhető melót. Persze jól bennragadtam, mint ősszel, most értem haza.
Holnap is be kell mennem, mert sikerült végre találnom valakit, aki segít az SZJA bevallással, de csak holnap van benn. :?
Így a lefekvésről egyenlőre szó sem lehet. Na nem baj, majd csa lesz valahogy....most döntöm magamba a mézes teát és délutánra szigorúan pihizek. (kivéve, hogy kaptam egy csomó eperpalántát, amit el kell ma ültetnem. De megéri, mert ez a legtovább érő, hatalmas, édes szemű eperfajtából való, ami annyira fini, és már van rajta egy csomó kezdődő gyümi)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Mecsi sok Boldogat......... :)

Bejelentkeztem 4D-re a jövő hét csütörtökre, már nagyon várom. :)
Istvánosok esetleg nem tudja valaki, hogy mikor indul szülésfelkészítő, mert mostmár lehet aktuális lenne ellátogatnom. :)
Még 2 hét és én is otthon leszek csinosítgatni a lakást, már nagyon várom. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én reggelente alig bírok kimászni az ágyból, aztán egész nap meló és egy helyben ücsörgés, ezt már a babu sem bírja meg én sem. Tényleg milyen kevesen vagyunk itt, mindenki pihenget még? :)
További szép napot!

Ritus

Kép
rituspoc

Képzeljétek, egy nagyon kedves Írországban élő barátnőm ma ilyen ajándékkal lepett meg. :) A reggeli postával érkezett. Azt hiszem ha hazaérek összerakom. :D

Kép

k.a.t.i.c.a

Katica!

Pont ma hallottam, hogy ezt nagyon szeretik a babák... csak elég drága. Gratula! Biztosan élvezni fogja a baba.

K.
Vendég

Sziasztok!

Aprooka - fogadd reszvetem,de vigasztaljon a tudat, hogy szepen tudott elmenni.

Mecsi - neked meg sok boldog szuletesnapot!:) En mult heten kaptam egy hasonlo kismama felsot - csak azon meg ket kez van, nekem is nagyon tetszik.

Mi a hosszu hetvgen Erdelyben voltunk - nagyon szep volt es jot turaztunk - viszont az oda es vissza ut nagyon-nagyon hosszu volt. Nem birtam ennyit egy helyben ulni, a labam is begorcsolt - szerencsere mivel csak ketten mentunk a hatso ulesre le tudtam fekudni es igy kibirhato volt, de aki most megy - keszuljon fel ra! A razos utak sem voltak a legkellemesebbek - de meg igy is nagyon jol ereztuk magunkat. :) Mi is elmentunk Csiksomlyora is - en meg nem voltam ott elotte, nagyon megerintett a hely. Nem mondom, a nyelvem kivolt amire felertunk a kis kapolnakhoz - de gyonyoru volt a hely es megkapo a hangulat.
De azert egyet megbeszeltunk a ferjemmel, mostmar ilyen hosszu utat nem vallalunk be a baba erkezeseig.

Viszont en is jol megfaztam,folyik az orrom es tusszogok :( Aprooka, neked mit mondott a doki? Lehet, hogy este en is elnezek hozza.

Kellemes napot mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Aprooka jobbulást, pihenj sokat a munka megvár! inkább minél hamarabb gyógyulj meg!

Katica , én kölcsön kaptam pont ilyen pihenőszéket és ez rezeg is tudtad?

Mindenkinek köszönöm a köszöntést aranyosak vagytok :D !

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Delelott voltam a Szuletes Hete eloadasain - nalunk itt a 19.keruletben volt relaxacio - ez most nagyon jo volt - szinte lattam a kislanyunkat, o meg kozbe uszkalt a hasamba es olyan kellemes meleg erzes aradt szet a testemben. Nagyon kellemes volt, nem is nagyon akarodzott "felebredni".

Utana voltak beszelgetesek egy dulaval, valamint ingyenes arcmasszas - az is nagyon jol esett - a hosszu hetvege utan jol esett egyet lazitani. Ha tudtok, menjetek el a programokra - nekem nagyon kellemesen telt a delelott.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mecsi, igen, olvastam róla :) zenél, rezeg, hintázik, nagyon tuti. És a későbbiekben hintaszéknek is használható 18 kg-ig. :) Nekem nagyon tetszik.

k.a.t.i.c.a

Beleki, köszi, remélem úgy lesz. :)

k.a.t.i.c.a

Ezt találtam egy oldalon:

"Minden babának, amikor megszületik, az első napon, akkora gyomra van... Na találjátok ki, hogy mekkora gyomra van? Hat milliliteres, akkora, mint egy cseresznye. "

Elég komoly méret, nem?? :D

k.a.t.i.c.a

Katica!

Szuper kis hinta, imádni fogja a csepp tutira!

Apróka!

Jobbulást! Nem kéne magad talán annyira hajtani, vagy csak nekem van az az érzésem, hogy nem tudsz munka nélkül létezni!?

Mecsi!

Utólag is boldog szülinapot! Nagyon szépek a képek és föleg, az ill. skit ábrázolnak! :)

Én még mindig szalmaözvegykedek immár 4 napja. Egész jól bírom a strapát a 3 gyerekkel tökéletesen egyedül. Lényeg, hogy mindig történjen valami, otthon ülni huzamosabb ideig nem szabad. Már majdnem hogy azt kell mondanom, jobban telnek így a napok, mintha a párom is itthon van, mert nincs aki elrontsa a hangulatomat. Bocsánat ezért a mondatért, de nagyon összevesztem vele csütörtökön az indulása elött és lelkileg még meglehetösen zokni vagyok. Már olyan régen tapos napi bontásba a lelkembe, hogy nem vagyok már képes feldolgozni. Az érdemtelen rabszologa rám osztott szerepe nem túl találó...
Mindenesetre én ilyen apróságoknak is tudok örülni, de tutira azt is el fogja rontai, hogy minek megyek oda, megint veszek csak egy halom felesleges kacatot. Hétvégén megint lesz jó nagy bolhapiac, már alig várom. Jó lenne valami kismama cuccot kifogni, mert megsülök a nadrágjaimban és már végigcsináltam így 3 terhességet. Törpike közben tombol, olyan jó ilyenkor a kedvem!

Ne haragudjatok a privát problémáimmal való zaklatásért, csak kibukott belölem. Bocsánat még egyszer.

Megyek is, mielött még több ömlengés lesz a dologból, lereagálom magam a vasalnivalóval. :)

Ja még valami: beértük a kérdések korát. A 6. hónap végétöl állandósulnak a kérdések: Már nincs sok hátra, ugye? Aztán lehidal a kérdezö, amikor azt válaszolom, hogy röpke 3 hónap és már kész is a gyerek... Olyan nagy a pocakom, mint másnak szüléskor. 112 cm átméröt mértem reggel... A 8. hónaptól a kérdések az ikrekre vonatkoznak, mert ekkora pocakban nem létezik, hogy csak egy átl. súlyú lakó legyen. A terhesség végére 125 cm szoktam lenni...

Barbi
Vendég

Barbi!

Sztem mindenki van így néha még babó nélkül is! Úgy értem, én is szoktam azt érezni, bár szerencsére nagyon ritkán, hogy egyedül vagyok itthon mindennel, miközben munka is van. Eléggé rabszolgasors néha, főleg 3 és egy fél babócával.
De az tény, hogy sajnos nekem nem nagyon megy az egyhelyben ülés, főleg, hogy a konyhaasztalon közben ott van a kicsi listám, hogy miket kell csinálni....
A bennti munka nélkül meg tudnék lenni, csak nagyon utálom a gondolatot, hogy pontosan tudom, kinek kellene helyettem megcsinálni. Aki így is 2 ember helyett melózik.Ráadásul ma mondta vissza a kiscsaj, akit segítségnek felvettek 2 hete, mondván, hogy ő ennyi pénzért nem jön. Persze két héttel ezelőtt is tudta, mennyit kapna, ma kezdett volna, és abszolút nem érdekli, milyen szarban hagyott mindenkit.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Barbi!

Hát az élet nem egyszerű 3 gyerkőccel főleg ha van egy felnőtt aki még neheziti a helyzetet. Szivesen meghallgatunk szerintem bármikor és nem terhelsz a magánéleti problémákkal. Ugy gondolom hogy mi akik itt vagyunk még igy az éteren keresztül is elég jól megismertük egymást talán ha tudunk segitünk ha meg nem csak támogatunk.

Aprooka!

Egyszer ugyis abba kell hagynod a munkát:lol: :lol: valaki biztos lesz helyetted.

Elég csunya időnk van ma:cry: , további jó időtöltést mindenkinek!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Barbi!
Az enyém is 110 cm,tegnap mértem!És egyidősek vagyunk,csak van egy baba előnyöm.... :wink: Tényleg nem kicsi a pocakod,de legalább jól elfér a bébi benne! :lol:

Sziszka,Yuyu!
10 órakor a parkolóban jó lesz nektek?De ne késsetek,mert akkor elkésünk! :wink: Az én autómmal mehetünk utána,csak annyi a baja,hogy 3 ajtós,de majd akinek kisebb a hasa,az ül hátra! :lol:

Mecsi!
Mindíg legyen elötted út,
hátad mögött fújjon a szél,
melengető nap süsse arcodat
és egy életen át őrizzen meg az isten! :P

Katica!
Tényleg szép az a hinta! :lol: Bár most olvasom a Suttogó titkai-t,ahol azt írja,hogy nem túl jó a babának,ha ennyi inger éri egyszerre,mert nagyon gyorsan túlpörög tőle és utána nehéz lenyugtatni...Úgyhogy csak óvatosan! :wink:

Mazska!
Erdély gyönyörű lehet... :P Gyógyulj meg gyorsan! :wink:

binyek

Binyek, 10-re már a helyszínen kellene lennünk, nem?

yuyu79

Mindenki eltűnt??

yuyu79

Sziasztok!

Mazska! Mi megyünk Erdélybe csütörtökön, jó hogy te épp hazajöttél, jó előtte a tapasztalat csere :) Szóval ha valami még eszedbe jut, akkor írd meg légyszi. Mi évente többször is járunk, utoljára decemberben voltunk, de akkor még más volt, nagyon jól bírtam az utat, félek, most nem így lesz, szóval minden ötlet, tanács jól jön :)

Julcsi, Binyek: a férjem rendszeres késő, így ha vele indulok valahova, akkor nálam is előfordul, de majd igyekszünk, azt hiszem korábbi időpontot mondok neki :wink:

Barbi: tényleg nem lehet egyszerű, de talán könnyebb ha megosztod másokkal, nekem ez miatt jött be nagyon a jóga, hihetetlenül kikapcsol. Lehet, hogy ki kéne próbálnod!

Katica: szuper a pihenőszék, biztos ki tudjátok majd használni!

Binyek, jó a Suttogó titkai? Érdemes elolvasni?

Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Remélem mindenki jól van, nem azért nem jöttök, mert nem érzitek jól Magatokat...

Ja, amúgy a védőnőnél minden rendben volt, nem is szúrt le. Csak ő nem tudja, hogy már a legelején is híztam 2-3 kilót, ő meg csak onnan számolja, amikor először voltam nála a 10. héten ;-) Na mindegy... a szívhang is jó volt, igaz majd lerúgta a hasamról a ketyerét a manó :-) Vérnyomás 90/60 ;-)

yuyu79

Mazska,
Mi is jövő hétvégén megyünk Erdélybe, és maradunk is pár hetet. Nem tudom hogyan jövünk haza, már elég nagy a pocim nekem is. Én még hátra sem tudok terjeszkedni, mert ott ül Zalán. Remélem túlélem valahogy...

Makadu,
Majd írj, hogy mi volt az uh-n!

Katica,
Jó ez a pihenőszék, tetszik :D
És nagyon aranyos a babád :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Ja,tényleg 10-re kell menni....Én fél 11-re emlékeztem! :roll:
Szóval akkor fél 10-kor a parkolóban!
:wink:

binyek

Szép reggelt Mindenkinek!

Remélem ma vidámabb lesz az idő, bár legalább tegnap nem kellett a muskátlikat meglocsolni... :))

A hétvégén befejeztük a gyerekszoba festését és a bútorok összeszerelését, és íme a kép róla... Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Köszi hrk az érdeklődést, már épp kezdtemm agam láthatatlannak érezni.... :oops: :?
Az uh-n mindne rendben volt, kistökink nem nagyon akarta megmutatni az arcát, a kezei a szemei előtt a köldökzsinór az arca előtt és egy kicsit később pedig a lábait is odapakolta, de azért a bal arcát sikerült megnézni :lol:

Ti hogy vagytok?

Beleki nagyon szuper a babaszobátok!!

Szép napot mindnekinek!
makadu

Jah és 2 héttel kisebb a tökös, így átcsúsztunk szeptemberre.... :(
makadu

Beleki, szép a bútor :-)

Binyek, Sziszka, akkor fél 10!! Ott leszek!

Makadu, örülök hogy minden rendben, és maradj ám itt nálunk, akkor is ha szeptember.... attól még lehet hogy mégis augusztus lesz ;-)

Ja amúgy jó reggelt mindenkinek!

yuyu79

Sziasztok!

Sajnos, a változatosság kedvéért én is megint gyarapítom a betegek táborát. Szerintem megint a kislányomtól kaptam el. Ilyen szempontból nem volt szerencsés ez az ovikezdési időpont. Ma délben megyek dokihoz.

Az itteni majálison összefutottam a szülésznőmmel, mondta, hogy a 38. héten nézik az előző császár hegét és ha nagyon húzódik esélytelen a természetes szülés. Amekkora a pocim, szerintem jók az esélyeim rá, de én már megbékéltem vele. Csütörtökön megyek magzati szív uh-ra és a dokimhoz, pénteken pedig védőnőhöz.

Barbi! Te szoktál kase spatzle-t csinálni? Nem tudom jól írtam-e. Én egyszer csináltam, de mit mondjak ettem már jobbat is. Ha van rá valami jó recepted feltennéd? Köszi. Amúgy apa nálunk is sokszor alakít. Múltkor kizavart, hogy pihenjek a nyugágyban. Persze én ilyenkor inkább leszedem a ruhákat a szárítóról stb. Egy kicsit pihentem, de aztán bekönyörögtem magam és elkezdtem főzni. Ő meg kb. öt perc múlva megjelent, hogy miért nincs ebéd. Ilyenkor én is robbanni tudnék.

Katica! Szép a hinta, milyen kedves a barátnődtől és a képek is jók.

beleki! Szép lett a babaszobátok!

Mecsi! Boldog szülinapot, utólag is! Nekem piros kézlenyomatos felsőm van. :)

Makadu! Abból még simán lehet augusztus.

Szép napot és jobbulást a betegeknek!

Andi

KépKép
jazmin2005

XI. kerületiek!!

voltam bent az Önkormányzatnál a Szociális Osztályon és érdeklődtem az anyasági juttatásokról és támogatásokról. Valaki azt mondta pár hónapja, hogy itt a XI. kerültben duplán adják az egyszeri anyasági támogatást. Hát most nem mondtak ilyent. Csak annyit, hogy egyszeri összegként 85-ezret kapok majd az Önkormányzattól,mint kerületi lakos. Most már csak azt nem tudom, hogy akkor az államtól is kapunk 65 ezret ezen felül szülési támogatásként? Mert ez nem mindegy. Erről nem tud valaki valami konkrétat? Egyébként tervezem, hogy elmegyek a Magyar Államkincstár helyi kirendeltségére és ott is érdeklődöm. Jó lenne ennek utánajárni.

Szent Imre kórház
A Születés Hete programsorozat keretén belül május 8-án, csütörtökön előre bejelentkezés alapján be lehet menni megnézni a Szülészetet 10-12 és 14-16 óra között. Bejelentkezés Mészáros Erzsébetnél a 464-8600/1164-es számon.
lei

Jó reggelt!
Binyek, Julcsi: a holnapi nap oké, ott leszek :)

Aki az őssejten gondolkodik, vagy esetleg már kapcsolatba került a Zelion nevű itthoni céggel, annak ajánlom figyelmébe a bemásolt linket. Képzeljétek, a csőd szélén állnak, de a sógornőmmel két hete még megkötötték a szerződést :(
Szóval azt hiszem másik bankot kell keresnünk.

Szép napot mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

columbine: nekem is kb. olyan a hasam, mint neked, max egy ici-picit nagyobb. De alapvetően nem nézném magamat 6. hónapos terhesnek. Meg is kérdeztem a háziorvost, hogy mitől lehet ez. Azt mondta, hogy esetleg ha a családban több gyerkőc is született kisebb súllyal, akkor az öröklődhet. Én is, a tesóm is és párom is kis súllyal születtünk, úgyhogy akár ez is lehet a háttérben. De lehet egyszerűen alkati kérdés is. :P
lei

Sziasztok!

Most sikerült hazavergődnöm, de nagyon rendi volt a pénzügyesünk. Elkért minden papírt, aztán "elzavart", hogy majd szól, ha kész, nem kell ott őrt állnom. Így egy kicsit tudtam haladni benn is és közben nem kell könyvelő után rohangásznom az SZJA miatt. :)
Ennek most nagyon örülök, bár úgy érzem magam, mintha egy maratont kellett volna végigfutnom. Ráadásul a betegség mellé most bejött a vas mellékhatásaként hasmenés. Nem azt szokták mondani, hogy pont az ellenkezőjét okozza??? :?

m
Makadu, szuper hogyminden rendben. Még nálunk is lehet szeptember a dologból, ha így haladunk. Már mi is 16 helyett 23.-a körülre vagyunk kiírva. :) Ki tudja meddig érzik jól magukat.

Lei, ezek szerint érdemes bemenni az önkoriba nálunk is? Nem is lenne rossz még támogatást kapni onnan is. Jó hely ez a XI.ker.

Többiek hova tüntek? Columbine, Panna, és főleg lanyané, már vagy 2 hete nem ír. Remélem tényleg nincs gond :!:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Szerintem a többieknek csak jól sikerült a hosszú hétvége, lassan biztos ők is itt lesznek :)
Beleki, szuper a szoba, legjobban az ágynemű tetszik! :D

Makadu: szerintem is simán lehetsz még augusztusi, annyi minden történhet még addig, vagy akár közülünk bárki lehet még szeptemberi is....Nem készült fénykép az ultrahangon?

Apróka: ez most már tényleg annak a jele, hogy pihenned kellene! Hallgatnod kellene a szervezetedre!

Épp egy új spenótos-túrós receptet próbálok ki, ha finom, lesz, akkor felteszem nektek is, éljen a vaspótlás :)

További szép napot!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

http://index.hu/politika/belfold/zelionos05/

bocs az őssejtes link lemaradt!

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Én sem tűntem el, csak a hosszú hétvégén nem volt időm bekapcsolni a számítógépet.

Május 1-jén kicsit majálisoztunk a városligetben, és a pár órás séta úgy kimerített mindkettőnket férjemmel együtt, hogy jó korán álomba zuhantunk utána. :-)
Pénteken egy laza nagytakarítást iktattunk be, szerencsére Danim már nem engedett fel a létrára, így kivételesen ő mosta az ablakokat.
Aztán szombaton végigautóztuk az országot, hogy mindkettőnk anyukáját felköszötsük Anyák napja alkalmából, egész későn értünk haza. Vasárnap pedig egy kisgyerekes párnál voltunk vendégségben, este meg vidéki barátok aludtak nálunk.
Szóval jó mozgalmas volt a négy napunk, de szerencsére szellemileg teljesen kikapcsolt. :)

Ma reggel nekem is megvolt végre a terheléses cukorvizsgálat. Annyira fel voltam rá készülve, hogy szörnyű lesz a tömény lötyi, hogy két húzásra fel is hajtottam. Csak utána pár perccel éreztem, hogy jó édes volt, de legalább kicsit elmúlt az éhségem tőle. Leginkább attól szenvedtem, hogy majd elaludtam, míg vártam a második vérvételre. De szerencsésen túl vagyunk rajta, remélem az eredmények is jók lesznek! :D

Beus

Kép
félhold

Katica!

Nagyon édes a picitek, és a hinta is szuper. :)

Barbi!

Nem terhes a panaszkodásod, mindannyiunknak vannak nehezebb napjai, szerintem jót tesz már az is, ha elmondhatod valakinek!

Beleki!

Úgy irigyellek, hogy ilyen szuper gyerekszobátok van! Az új lakásunkat csak nyáron adják át, akkor kezdhetjük berendezni, legalább 2 hónapig még maradunk itt az egy szobában, ahova lehet, hogy be se fér egy ilyen kis édes gyerekágy.

Mecsi!

Boldog szülinapot utólag is.
Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig! :)

Lei!

A 11. kerület legalább ad valami anyasági támogatást. Felhívtam a 13. kerületet, ahol közölték, hogy 20 e Ft a támogatás, de én nem kapom meg, mert csak ideiglenesen vagyok bejelentve. Az nem számít, hogy már 10 éve, csak az kapja, aki legalább egy éve állandóra ide van bejelentve. Vidéken, meg ahol az állandó lakcímem van, egy fillért sem adnak. Mikor felhívtam őket, azt mondták, hogy az állam adja a Babakötvényt (talán 40 ezer Ft), mit akarok még ezen kívül... Majdnem mondtam neki, hogy azt majd a gyerek tudja felhasználni, és 18 év múlva, nekünk meg most vannak a kiadásaink, de úgy láttam, hogy teljesen felesleges...

Beus

Kép
félhold

Aprooka:
Ez az a támogatás, amit az Önkormányzat ad!

Születési és életkezdési támogatás
Gyermek születése esetén egyszeri támogatásra jogosult a szülő vagy törvényes képviselő, ha a gyermeket saját háztartásában neveli. A támogatást a gyermek törvényes képviselője igényelheti a Polgármesteri Hivatalban a gyermek születését követő egy éven belül. A kérelemhez csatolni kell a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolatát. A támogatás mértéke gyermekenként a nyugdíjminimum háromszáz százaléka. A szülő vagy törvényes képviselő kérésére, a kérelmező nyilatkozata alapján, a születési támogatás összegéből harmincezer forint életkezdési támogatás („babakötvény”) címén az újszülött gyermek Start-számlájára utalható

És ez az, amit az állam ad:
ANYASÁGI TÁMOGATÁS (KELENGYE PÉNZ)

A szüléstől számított 180 napon belül kell igényelni. Egyszeri összegben 60.367,- Ft (ikrek esetében 80.490,- Ft / gyermek) jár az anyának. Ez a juttatás munkaviszonytól független.

Ha jól tudom, ezt meg a területileg illetékes MÁK-nál kell kérelmezni.
lei

BABAKÖTVÉNY - START-SZÁMLA

2006. január 1-től az állam minden megszülető gyermek javára születésének évében az éves költségvetési törvényben meghatározott összegű támogatást biztosít, amit a gyermek 18. életévének betöltését követően vehet fel. A támogatásra jogosító babakötvény összege 2006- ban gyermekenként 42.500,- Ft .

A Magyar Államkincstár a babakötvény összegét a szülők által kiválasztott, de a törvény által szabályozott biztonságos megtakarítási formát kínáló befektetési szolgáltatónál, banknál - a megfelelő igazolások bemutatását követően - a gyermek nevére megnyitott (Start-)számlára utalja. Amennyiben a szülők nem rendelkeznek a befektetési számla megnyitásáról, úgy az állam kincstári számlát nyit a gyermek nevére, és évenként az állampapírok hozamával növeli annak összegét egészen a gyermek felnőtté válásáig. A babakötvénnyel megnyitott számlára a szülők jelentős kedvezmények mellett évente 120.000 Ft-ot helyezhetnek el gyermekük javára. A támogatás a gyermek számlájára befizetett összeg 10%-a, de legfeljebb évi 6.000 Ft. Pl.: ha egy szülő havonta 5.000 Ft-ot fizet be, akkor az állam ennek 10%-át, havi 500 Ft-ot ad támogatásként, amit a gyermek számláján ír jóvá. A babakötvényt nem szükséges kérelmezni, mivel az államkincstár, az anyakönyvezést követően, automatikusan, értesítő levelet küld a szülők számára, amely tartalmazza az újszülött adóazonosító számát, továbbá részletes tájékoztatást nyújt a START-számláról is.
lei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: