A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Winona!
Sajnálom ezt a szorulást, remélem gyorsan kiszorul onnan a levegő! Nekem más szorul, de azt nem részletezném most... :lol:

Honey!
Én nemhogy nem tervezem túl a szülést (ahogy Szeder írta), de egyáltalán nem tervezem meg, mert nincs is mit terveznem. Ahogy a doki mondta: valószínűleg császár lesz, hacsak nem történik valami csoda. A csoda pedig az én életemben nem jellemző. :roll: Amikor eljön az ideje, akkor szépen sodródom az árral, én úgy sem értek hozzá, hogy mi a jó ilyenkor és én úgy gondolom ezt előre nem is lehet tudni, hiszen (főleg az első babásoknak) nincs mihez viszonyítani, hogy mi a jobb és mi a rosszabb. Egy kedves ismerősömnek is hiába mondtam, hogy ne készüljön annyira konkrét dolgokra a szülésnél, hogy így meg úgy akarja, mert úgysem úgy lesz, hanem ahogy a sors hozza. Tételesen megtervezett mindent, szülésfelkészítő tanfolyamokra járt, jógázott, mindenféle rendezvényen részt vett a szülésig és végül semmi nem úgy történt, ahogy eltervezte. De persze mindenért kárpótolta a gyönyörűséges kislánya! :D
Bocsi! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne legyenek terveid, csak nem szeretném, hogy túltervezd a szülést, ahogy az ismerősöm tette, nehogy túl nagy csalódások érjenek. A szülésre szerintem nem kell túlságosan rákészülni!
Nem akartam okoskodni, csak jót akarok! :oops: De az is lehet, hogy hajlott koromnál fogva nagyon le vagyok maradva.... így is sok meglepetés ért már és sokszor csak kapkodom a fejem, hogy mik vannak?!

Kép
Kép
konan

Nálunk nem lesznek a nagyszülők bent a kórházban az hótziher... Az jöhet be, aki bent van velem a szülőszobán. Tényleg ti ezt hogy tervezitek? Ott lesz a család kint a folyóson, amíg szültök? Én bevallom őszintén, hogy ezt szimplán meg fogom tiltani :oops: Ha Anyum bent lesz a szülésnél úgyis ott lesz, anyósomékra meg közvetlenül szülés után szerintem nem fogok vágyni. És a szülés utáni 2 órában ugyan hadd legyen már csak miénk baba párommal.

Szerintem ha párom egyszer kimegy a végefelé, akkor utána már csak a 2 órás babával együtt töltött időre jön vissza. De nagyon bízom benne, hogy nem megy ki :):)

Kép
kistiggrincs

Szeder!
Hogy apás szülés-e vagy sem ezt két dolog dönti el: apa és hogy császár lesz-e. Jó lenne, ha bent lehetne velem, de azt hiszem, császárnál nem is lehet.
Egyébként Honey-val ellentétben nálunk apa bent akart lenni egészen az első UH-ig (hüvelyi), azóta nem biztos benne.

Kép
Kép
konan

Röné!
Éppen ma van a kritikus pont! Baromira elgem van a munkából és a munkahelyből! Koncentrálni meg aztán végképp nem tudok, egészen máshol járok....! Talán még kihúzom a jövő hónap közepéig. Nemrég így beszéltem meg a párommal, hiszen addigra Tamásnak is vége a sulinak, így legalább nem kell törnöm a fejem, hogy hol is legyen, amíg én dolgozom. De őszintén megvallva sokszor úgy érzem, hogy nem is bírom ki addig sem. :?

Kép
Kép
konan

azért látom nagyjából egyet értünk a szüléssel kapcsolatban..
konan!
ahogy írtad, pont amiatt nem tervezek előre nagyon semmit, nehogy csalódás legyen..ha meg nem tervezel..ahogy a fiaimmal sem terveztem, úgy az egész szülés csodás élmény marad, semmi csalódás meg hasonló.
Egyébként nem is értem, hogy miért menne ki.. bár.., ha hosszúra nyúlna a szülés..-remélem nem- akkor lehet, hogy másnem mosdóra menne ki.. de én a közel 1 órás szüléseimből indultam ki..idő sem volt kimenni!
Egyébként:
egy jótanács! : senki ne erőltesse a párját, hogy legyen bent! hallani sok mindent! az én közvetlen környezetemben történt..tehát nem pletyka: anyuka erőltette, hogy legyen bent apuka..és bizony megundorodott a feleségétől..azóta el is váltak!!
Hihetetlen, de vannak ilyen férfiak.. -az enyém szerintem nem ilyen, de sose tudni :shock: vigyázni kell azért ezzel nagyon!

wiona!
menj ki a friss levegőre- és vegyél mély lélegzetet..lassan engedd ki, ezt tedd többször talán segít... ó te szegényke!!!

szeder74

akik dolgoznak:
minden elismerésem a tiétek!
én tuti nem tudnék... olyan kis izééé lettem... :oops:
ha elmegyek napközben valamerre pár órára.. úgy jövök haza.. hogy majd össze esem a fáradságtól.. állandóan álmos vagyok -még mindig :? úgy látszik - "átalszom a terhességem felét" , no akkor már csak fele van hátra, mint egyébként :P :P :P
Ha tehetitek, és az anyagiakba is belefér, és nem érzitek már jól magatokat, akkor menjetek táppénzre.
Bár!
Honey!
most megértem, hogy nem lenne otthon jó Neked, de figyeld csak meg, 2 hét és jön a nyugalom és mehetsz te is a jól megérdemelt pihenésre!

Jaj.. most megyek mert rengeteg dolgom van még itton...jövök még este.. addig írjatok!

ESZIKE!
HOL jársz???

szeder74

Őssejt-levétel:
Ajánlom figyelmetekbe az októberi topikban emmalena őssejt-levétellel kapcsolatos hozzászólását.
Mivel Tamás miatt rentgeteg orvosi cikket olvasok itt a neten nekem is ez volt a sejtésem/meggyőződésem ezzel kapcsolatban, és csak megerősített.

Kép
Kép
konan

Hahó!

No, mai napunk jól alakult :)

Reggel elmentünk ovis beiratásra. Találtam egy régi nadrágomat, amibe beletuszkoltam magam (mire hazaértünk, szegény Pötty úgy rudosott, tuti szük volt a helye :oops: ) Igy viszont nem kérdeztek rá, hogy babás vagyok-e, csak a munkahelyemre. Júniusban kapunk értesitöt. Ha nem vennék fel, én is kérnek irásbeli elutasitást és megfellebezzük, de 5 éves korig sajna nem kötelezö felvenni, ha tényleg betelik a létszám a körzetisekkel (mi azok vagyunk), akkor valami alapján tényleg szelektálniuk kell.
Aztán végre sikerült kifognunk 3 olyan hetet, hogy Nándi nem beteg és a dokinö is rendel és megvan a barihimlö elleni oltásunk is, úgyhogy most beadattuk végre...
Aztán hozták délelött a tornyos csúszdát, du. 4-ig szerelték :) Szupi lett!
Aztán voltam dokinál is. Pötty szépen fejlödik, nem méricskéltünk, viszont szemmel láthatólag jól van odabenn. Éééééééés úgy tünik, kislány. :D Persze nem mondta 100%-ra, de nagy valószinüségre :)

Na, megyek, majd még jövök, csak a ded hiv.

Kép
Kép
Kép
minyu

konan! és a többiek!

őssejt: elolvastam, amit ajánlottál Konan!
Nekem van egy érdekes történetem... ami nagyon-nagyon megviselt annak idején... nem is akartam leírni..de most pont idevág:
általános iskolában volt egy igen kedves, aranyos, szép, vígkedélyű osztálytársnőm...az élet és az iskolaválasztás elválasztott minket egymástól... a legközelebbi hírt akkor hallottam felőle, amikor kiderült, hogy kismama és várja a babáját... igen egy szomorú hír és betegség akkor derült ki, amikor állapotos lett... -leukémia-
megtartotta a babáját... ő volt kicsiny hazánkban az első olyan anyuka..akinek a szülést követően a betegsége gyógyítására használták fel az őssejtet...nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, mert nem is lenne hiteles, a lényeg.. szépen gyógyult tőle... de..
más betegség ugyanakkor elszólította őt erről a világról...
+++

bizonyos betegségekre biztosan jó, én nagyon-nagyon nem értek ehhez, és bevallom őszintén egyenlőre nem is olvastam utána...ennek ellenére mi levetetjük az őssejtet...lehet, hogy most itt is megoszlanak a vélemények...de ez így van jól...
ezt a szülőknek kell mérlegelni szerintem és semmi elitélnivaló nincs egyik oldalról sem.

szeder74

konan,
hu..., ez nehéz kérdés. Egy kedves ismerősöm apósa Czeizel doki... mi még akkor beszélgettünk erről az egészről és a mögötte álló kutatásról, amikor még pasim sem volt, nemhogy babám. Szóval nem megdumálni akartak. Nekem akkor nagyon hitelesnek és realisztikusnak tűnt a dolog miértje és mikéntje.
Hasraütés szerűen nehéz ezt eldönteni, szerintem érdemes utánnaolvasni.
Mindenesetre simán elképzelem, hogy az orvoslás akár 5-10 éven belül olyan cipőben járjon, hogy ha komoly baj van, akkor egy ilyen őssejt levétel segít. Ne adj' isten, ha ilyen helyzetbe kerülnék, nagyon verném a fejemet a falba, hogy anno megspóroltam 2-300 ezer Ft-ot, viszont most a gyerekemen sem tudok segíteni.
Az hogy tárolási díjat emelnek hülyeség, mert a szerződés 20 év tárolásra szól, fix költség mellett!! Szóval ilyen irányú meglepetés nem érhet....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder! Honey!
Távol áll tőlem, hogy bárkit is elítéljek ezért, remélem abból amit írtam nem erre lehet következtetni. Vagy ha mégis, nem akartam... :oops:
Én is hiszek benne, hogy az őssejtekben óriási lehetőség rejlik a jövőben. Nekem nem is ezzel van a bajom, hanem konkrétan a köldökzsinórból vett őssejttel kapcsolatban. Olvasmányaim alapján ugyanis már egyre inkább az egyéb helyekről (felnőttekből) kinyert őssejtek felhasználásában látják a lehetőséget. Már nem csak születésnél lehet őssejtet nyerni! Ezért éreztem én már korábban is (nem az októberi topikban olvasott hsz. miatt) úgy, hogy horror összegeket szednek be olyan dologért - kihasználva hogy mindent megtenne az ember a gyermekéért - ami máshogy is megoldható.
Senkit sem akarnék eltántorítani attól a szándékától, hogy őssejtet vetessen le a szülésnél, ez csak az én véleményem és az én indokom, hogy miért nem látom értelmét.

Bocsika, de lejárt a munkaidőm és nagyon rohannék haza...! Holnap jövök! Szép estét nektek!

Kép
Kép
konan

Én ma rákérdeztem az UH-n a genetikustól a SOTE-n és ő azt mondta, hogy ha ettől megnyugszik a mama, vetesse le, de szerinte a legtöbb betegség genetikailag kódolt, azaz már az őssejtben is benne van
Tehát elég kicsi a valószínűsége, hogy pont arra a betegségre, ami esetleg netán felmerülhet a gyereknél, jó lesz az őssejt

De persze, a szülők döntése, így aztán mindenki maga dönti el, hogy leveteti-e vagy sem. Ha lenne rá keretünk, lehet, hogy levetetnénk mi is, bár olvasmányaim alapján (én is utánanéztem több helyen pro és contra) egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy muszáj. De hát ez most fel sem merül a hitelek mellett, nem nagyon fér bele

Kép
Kép
csibe21

Érdekes, én meg pont úgy gondolom, az első szülésem azért sikerült olyan szörnyen, mert egy tájékozatlan kis liba voltam, hagytam, hogy sodorjanak az események, átvegyék helyettem az irányítást a gépek, mesterséges beavatkozások, rutinok... Nem vagyunk egyformák! :)

Kép
Kép
sarkantyúka

Amúgy egyik barátnőm levetette az őssejtet a köldökvéről (csak hogy írjak valami olyat is, ami most téma :oops: ), és nekik nem sikerült, nem jött össze megfelelő számú minta, vagy mi. Majd megkérdezem, hogy tényleg kellett-e fizetniük, meg hogy pontosan mi és hogyan történt.

Kép
Kép
sarkantyúka

köszi csajok!már tök jól vagyok az algo nospától.
isteni!de nagyon szörnyűű volt minden mozdulat egy iszonyat!
én jún. 20 ig melózom :) :)
férjem bejön a vajúdásra, azt mondja aztán kimegy.......majd meglátjuk....én nem erőltetem, ezt nem is lehet.....azért anyut is bekészítem......majd meglátjuk. ha a migrénes fejfájásból indulok ki életemben kétszer volt.....csak egyedül volt jó......még egy simitől is rosszul voltam....majd meglátjuk!gondolom azért a szülés az más!!
jah és istvánosok!én járok a szülésfelkészítőre, nagyon jó előadások!és bemerészkedtem a szülőszobára is utána.....hát állati pozitívat csalódtam, az egész hangulata, szépen felújított részleg....és az ott dolgozók hozzáállása....szinte álom!egy szülésznő mutatta be a dolgokat....annyira emberséges az egész!totál feldobódtam tőle, h. már nem is félek annyira.........azért persze de......

Kép
winona

őssejt: ezt még nem beszéltük meg, de valszeg nem fogjuk levetetni. A megint megjött babásai topicban 2-en is voltak, akiknek nem sikerült levenni, mert nem volt elegendö az őssejt szám, az egyik cégnél nem kellett fizetni, a másiknál igen. Ezt kérdezzétek meg miindenképpen!

Apáját meginterjúvoltam, és benn lesz megint végig, ameddig lehet és birja. Nekem sokat jelentett, hogy ott ül mellettem és mondja a hülyeségeit, meg fogja a kezem, masszirozza a hátam, hoz nekem vizet stb. De mindenképpen abban egyeztünk meg, hogy amint jobbnak látja, kimehet.
Azt én sem szeretném, ha a rokonság a folyosón drukkolna, engem az is meglepett, mikor anyum kocsiba vágta magát és feljött, mikor Nándi született, igaz, akkor már másfél napja vajúdtam, és ök meg nem nagyon tudtak semmit, mert kikapcsoltuk a telefonokat.

Na, megyek pihizni... pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Őssejtről még mi sem döntöttünk. A nagymama állná a költségeit, de egyenlőre nem vagyok meggyőződve hogy érne annyit mint amennyit legombolnának érte...

Ma 4 órán keresztűl jártuk a boltokat, hát itt Kváron nem vmi nagy a felhozatal. Úgy néz ki egy pierre cardin babakocsink lesz, van hozzá autós ülés is, könnyű, kicsire csukható az ára is baráti.
Láttunk egy röpke 200ezerbe kerülő csoda zenélős futóbabakocsit is tárcsafékkel na az nem volt semmi:) :roll:

Kép

Kép
starlark

Sziasztok pocakos társak!

Köszönöm a sok együttérzést! Jelentem, nem gyulladtunk be és már nem is nagyon fáj a fogam helye... :D
Bejci, nem sikerült a vonalzó felpakolása kétszeri nekifutásra sem :(
Honeymoon, nekem a védőnő szokott pisit nézni, vérképet minden harmadban egyszer kell csinálni. Én most vagyok a huszadikban és most fogok menni a héten. A doki nem szólt, én kértem... :?
Őssejt, szerintem a üzlet. Nagyon sok doki barátom mondja, hogy nem éri meg levetetni. Nagyon ritka SZERENCSÉRE, hogy szükség van rá, általában max. három évig tárolják és piszok drága. Ez csak az én véleményem persze, akit megnyugtat, annak ajánlom persze!!!
Szülni én császárral fogok, szóval nem tudom, bent lesz- e a férjem!!! Kicsit félek is, na jó, nem kicsit, nagyon!!!!
dan6

honey:igen az elején volt pisi meg vér, és a terhelésesnél megint lesz!

Kép
winona

A múltkori őssejtes kérdéshez ezzel a linkkel szeretnék hozzászólni. Akit érdekel olvassa el,nehogy hiába kidobatok 350.000 Ft-ot De a Zelion csak az egyik. Úgy tudom több ilyen is van aki ezzel foglalkozik,de csak ez csődöl be a hírek szerint.

http://index.hu/politika/belfold/zelionos05/

Kép
Kép
a.m.

Minyu: a májusi Kismamában van egy cikk az oviról, abban van, hogy a 2007-es közoktatási tövény módosítás óta a jegyző köteles megoldani a helybiztosítást minden 3 év feletti gyerek számára. Ha érdekel, megpróbálhatom beszkennelni :)

Kép
kistiggrincs

Szép jó estét! :D

Szeder :D Akkor közel leszünk egymáshoz! Én a Tiborc utcában leszek, szinte egész nyáron. Júliusig csak hétvégente, de remélem utána mindig. Imádok ott lenni. Egyetértek veled az apás szülés kérdésben. Én elejét vettem a dolgoknak, nem lesz benn az apuka. Nagyon sok rossz tapasztalatot- többek között azt is amit te írtál- hallottam arról, amikor benn volt az apuka. Hallottam ugyan jó élményeket is, amikor az apa kifejezetten ott akart lenni, mert ő akarta elvágni a köldökzsinórt. :) Aranyos.

Konan :D Nagyon köszi a dicsit! :D

Starlak :D Gratu a félidőhöz!

Röné :D Én megyek szülésfelkészítőre. A védőnő, mikor előszőr kinn volt nálunk (kb 8-9 hetes lehettem) akkor megkérdezte, hogy szeretnék-e, ha igen apásat vagy egyedül szeretném. Mondta, hogy inkább jelentkezzek apásra, mert könnyebb a párosból az egyedülibe bekerülni, mint fordítva. Nekem azt mondta, hogy ő adja le a jelentkezésemet időben, hogy a beférjek kórházba.
Egyébként melóügyileg már kezdek én is nagyon leereszteni. Annyira nincs kedvem dolgozni menni, hogy csak na! És egyre jobban nem tudok odakoncentrálni semmire. Nagyon irigylem azokat, akik már otthon vannak. Ülök a gép előtt kimeredt szemekkel, és nem jut eszembe semmi, mit is írhatnék... :shock:
Nagyon szeretném már abbahagyni, de még 2 hónapot ki kell bírnom sajna. :cry:

őssejt: sokat hallottam, olvastam róla. Sokan pártolják, sokan ellenzik. Én úgy igazából még nem gondolkodtam el rajta.

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok!

Dan6!
Tényleg csúnyán hangzik, amit veled tettek, de remélem már jobban vagy.

Gratula mindenkinek a félidőhöz. Már csak pont ennyi idő, és a kezünkben lesz a babánk!

Bejci!
Remélem, jól welnessezel, majd jelentkezz, milyen volt!

Holka!
Nagyon klassz az Alacsony Tátra! Jó, hogy Ti is pihenhettetek. Egy kis segítségkérés.
Csak egy ismerős tudott válaszolni, de azóta is fennáll a problémám. Mégpedig az, hogy annyira kékül még mindig a kézfejem és lábam. Pedig nem fázok, meleg a kezem. Mitől lehet mégis ez, és legfőképp mit lehetne csinálni, hogy elmúljon? Aggódok, hogy rossz a vérkeringésem, és ez nem jó a babának. Igaz, eresebb a kezem és lábam mióta kékülök. És időnként fennáll még most is a lábgörcs.

Szeder!
Örülök, hogy jó lett a cukor eredményed.
Egyébként az én dokim is azt mondta, elég a sima vérvétel, nem küld el terhelésesre. Érdekes, hogy mitől döntik el, hogy melyiket választják.
Nálunk apás szülés lesz.

Röné!
Hát, ha bírom, július-augusztusig. Elvégre a fizi jól jön, itthon a negyediken a 40 fokban egyedül se nagy élmény. De majd a baba megmondja, meddig akarja, hogy dolgozzak.
Én mindenképp szeretnék menni szülés felkészítésre, de nálunk csak a 30. héttől lehet menni.

Mi voltunk vasárnap 4 D-n a Genesisben, de kicsit csalódva jöttünk haza. Amiért elsősorban ide mentünk, az az volt, hogy orvosilag, genetikailag nagyon átnézik a babát, ehhez képest persze mondta, hogy ez a mája, epéje, szíve, gyomra, meg hasonlók, de semmi informatívat nem mondott a doki (Lengyel Györgyné). Nagyon rosszul feküdt a baba, és jóformán teljesen belebújt a méhlepénybe, így alig láttunk Belőle valamit. Pedig a doki nagyon küzdött. Még 10 percre ki is küldött intenzív sétára, hátha megfordul, de esze ágában se volt. Ráadásul a hátát mutatta végig, így nagy küzdelmek árán sikerült egy-két képet készíteni az arcáról. Viszont a páromnak az izmos vádlija, nekem meg a fokhagyma feneke tetszik a legjobban. Szinte végig azon volt, hogy az arcát megmutassa, így szerintem ezért maradhatott el az orvosi elemzés is.
És kiderült a neme. Hát, ahogy sejtettem, beigazolódott, hogy kisfiú a drágám. (Így a kék babakocsi pont passzolni fog.) A doki mutatta a kukacát, de mi nem ismertük fel a képből azt. Pedig kétszer is mutatta.
A lánynevünk már megvolt, a fiúnév még többkörös kiválasztáson megy keresztül.
És már én is elmúltam egy kicsivel félidős. Hurrá!

Minyu!
Szeretnék kérni Tőled egy kék csíkot, előre is köszi.

És én se tudok az utóbbi néhány napban aludni. Már tök fekete a szemem alja, mintha behúztak volna. Kikészít már az, hogy olyan jó lenne már kialudni magam. A lábam közé is tettem kispárnát, az se segít.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Kép arc

Kép törökülés

Kép vádli

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Jó reggelt Mindenkinek!

Tegnap már sajna későn értünk haza és a maradék időt Kornéliámmal töltöttem annyira hiányzott már!!!
Szóval: A genetikai uh-n minden a legnagyobb rendben volt! Szépen végignéztük mindenét a babának, az összes szervét, gerincét, agyát. Nagyon kis aranyos volt, szopta az ujját, ivott. Itt képet sajnos nem kaptunk, meg okosabbak sem lettük ami a menét illeti! Ugyan a doki tett egy tippet ami kislány, de azt mondta ne vegyem 100 %-ra mert a kis lába végig fel volt húzva és kb. fél percet szánt erre, hogy megnézze, elvégre ez most nem erről szólt!! Úgyhogy Én azért még reménykedem, hogy hátha van ott kukac a lába között, de ha nem lesz az sem baj a lényeg, hogy minden tökéletes!!! :lol: :lol: :lol:

Szülés Nálunk császár lesz így apa nem lehet velem :(

Szeder örülök, hogy ilyen szuper lett a terheléses vércukrod!! :)

Winona további gyors gyógyulást!!! :):)

Ági gratula a kisfiúhoz, sajnálom, hogy az orvosi elemzés hiányosra sikeredett. A képek nagyon jók, látszik szépen a kis arca is és a többi kép is nagyon aranyos!! :lol: :lol:

MÁRTI MERRE VAGY????????? JELENTKEZZ LÉGYSZI!!

Kép
Kép
lanta

Szép jó napot!!

Lanta, Ági!
Örülök, hogy minden rendben volt!

Lanta!
ahogy írtad, a lényeg, hogy egészséges legyen, az, hogy kislány, vagy kisfiú az tényleg mellékes..

Ági!
hát a babamozizás az ilyen.. kevésbé figyelik jól meg a baba szerveit...no comment.. mertha már ott vagy, akkor igen is erre is oda figyelhetne, aki épp nézi.. nekem is ilyen jellegű negatív élményeim vannak ezzel kapcsolatban!
Az arcocskáját azért csak sikerült lefotózni!
Édeeesss.
Olyan érdekes, hogy mindig befelé fordulnak ezek a kis csöppségek...nehogy már lássuk őket teljes valójában :)
Nekem ami még nagyon tetszik az a talpacskájuk...olyan cukin "kapirgálnak" vele..látom neked is készítettek róla képet :)

Roni!
nohát..akkor tényleg össze"röffenhetnénk" majd egy kismamis csevegésre :)

dan6!
Na végre..akkor már jobban érzed magad! Örülök neki!
Hogyhogy tudod már most, hogy császár lesz??

és a többiek, akik már tudják: kíváncsi lennék, hogy mi indokolja a császárt??

szeder74

Szeder Nekem az az indokom a császárra, hogy nem telik el 18 hónap a két szülés között. Úgy tudom ilyen esetben mindenképpen császároznak! Jövő héten beszélem meg a dokimmal!

Kép
Kép
lanta

Jóreg!

Nah, lehet engem hülyének nézni, de én megcsináltam a születési értesitönket. Igaz, a pontos adatok és a kép hiányzik, de az alap megvan. :P :D Biztonság kedvéért megcsináltam a fiús verziót is :)
Itten lehet megkukkolni (pdf-ben van...) ott van a Nándié is:
http://minyu.uw.hu

tábli (most épp egál van :mrgreen: ) :
Kép

ági :)
aranyos :) :) :)

Szeder :)
Nándi azért volt császáros, mert rosszul fordult be (arccal próbált jönni), igy beilleszkedni sem tudott, és már 36 órája elfolyt a magzatviz, elhúzódott a vajúdás (4 ujjnyinál megállt a dolog)
Most új dokim van, megkérdezte tegnap, hogy mit szeretnék, mondtam, hogy nekiindulnék egy hüvelyi szülésnek, de természetesen, ha ezt a baba vagy az én egészségem érdekében bármikor elvetem. Egyébként én sem tervezek nagyon, nem készitek szülési tervet, vagy ilyesmit, pont ezért, mert bárhogy alakulhat a dolog.

kistiggrincs :)
ha sikerül beszkennelni, nagyon örülnék neki, mert én még úgy tudtam, hogy csak 5 éves kortól kötelesek elhelyezni.

Kép
Kép
Kép
minyu

[quote="konan"] írta:konanssejt-levétel:
Ajánlom figyelmetekbe az októberi topikban emmalena őssejt-levétellel kapcsolatos hozzászólását.
Mivel Tamás miatt rentgeteg orvosi cikket olvasok itt a neten nekem is ez volt a sejtésem/meggyőződésem ezzel kapcsolatban, és csak megerősített.

Sziasztok,

nem tudom mit írtak akkor, de ma az indexen arról regélnek, hogy a Zelion becsődölt.
Ez az egyik cég aki őssejttárolást végzett itthon.

http://index.hu/politika/belfold/zelionos05/

Akkor marad a Sejtbank, a Czeizel féle társaság

Remélem még nem döntöttetek, mert én már igen, tavaly előtt, az elsők között voltam a Zelion ügyfele.....
pabika1

Sziasztok!

Agi, gratula a kiúcskához!!
Látom, hasonló helyzetben vagytok mint mi :lol: . Nekünk is csak lánynevünk volt, bár én is a fiút éreztem..
Sajnálom, hogy csalódtatok a mozizásban. A képeid viszont tényleg nagyon jók! Jól kivehető minden rajta!

Én a múltkor láttam egy ismerős 4D-s dvd-jét és el is döntöttem gyorsan. Mi ilyenre nem megyünk. Nekem a lényeg, hogy genetikailag megnézték, hogy minden a helyén van,minden OK, a kis lurkóm arcát meg ráérünk majd a születése után is meglátni. Én így "látatlanban" is imádom. Szóval én ezért nem terhelem plusszaba sem a babát, sem a családi kasszát. Azt a pénzt inkább másra költöm. :lol: :lol:

Mindenhol fizetni kell a szülésfelkészítőért? Roni, itt nálunk tényleg 10000 Ft januártól?

Őssejt -levétel: szintén feleslegesnek tartom, mi erről nem is beszéltünk. Szerintem még eléggé gyerekcipőben jár, így én eleve elvetettem a témát.

Nálunk az anyukám van mindentől megszédülve, én vagyok a két lábon álló racionalitás :lol: :lol: :lol:
Már sok mindenről lebeszéltem a mamimat, és már most kérem, ne kényeztesse agyon majd azt a gyereket :lol:

Rönééé

Kép
röné

Halihó!

Lanta!
Örülök, hogy minden rendben volt a genetikai UH-n. Az én valószínűleg-lányom is felhúzta a lábacskáját, gondolom ezért mondta a dokibácsi, hogy valószínűleg kislány. Ebben a hónapban készülünk 4D-re, hátha ott megerősítenek, vagy esetleg kukacot is látnak. :wink:

Ági!
Nagyon klasszak a képek. Olyan aranyos a kisfiad! :D És az a lábacska! :shock: :wink:

Szeder!
Amikor Tamás született akkor azt mondta a dokim, hogy ha lesz később még baba, akkor az is császáros lesz, mivel a méhszájam balra el van tolódva és ezért nem tud kijönni. Egyszerűen 1,5 ujjnyinál többet nem tágultam, pedig a fájásaim elegendőek lettek volna a szüléshez. Tulajdonképpen a doki akkor mindent megpróbált, hogy természetesen szüljem meg, de 26 óra után feladta (szerintem akkor már akármi történik, nem tudtam volna megszülni rendesen, mert annyira elfáradtam és elgyengültem). Most a dokibácsim megnézte az akkori zárójelentésemet és azt mondta, hogy az alapján valószínűleg most is császár lesz. De előfordulhat az is, hogy mindezek ellenére simán megszülök. Mondta ő. Én nem igazán hiszek benne. :roll: (Meg persze jobban húzok az ismert, mint az ismeretlen felé.... :lol: ) Majd meglátjuk pár hónap múlva: ahogy lesz, úgy lesz. :wink:

Kép
Kép
konan

pabika1!

Teganp én is felraktam ide u.ezt a linket. Sajnálom, hogy te is köztük vagy! Csak nem dobják ki a már levett mintákat????

Kép
Kép
a.m.

lanta, ági,
gratula a jó eredményekhez ( picit irigykedek ám, persze csak a szó pozitív értelmében )

Ma voltam a nődokimnál. Ő is megkukkantotta babát. Sajna a tágulat változatlan. Nem lett kisebb, de legalább nagyobb sem.
Elküldött a SOTE-ra genetikai tanácsadásra. Mondta, hogy ha szükséges, akkor lehet, hogy amniocentézist kell csinálni. :? De ezt majd a genetikus dokik eldöntik.
Péntek reggel 8:30-ra megyek. Remélem okosabb leszek....
Az a furi, hogy még mindig nem küldött újabb vérvételre, sőt terheléses cukorra sem kaptam beutalót. Annyit mondott csak, hogy ha minden ok, legközelebb 1 hónap múlva menjek csak hozzá.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey:drukk drukk!!
terheléses cukor engem is a 26 héten akart küldeni, csak az oldalszurka miatt, ma bementem hozzá és megírta a beutalót.így a 24 héten megyek, azaz jövő héten.

Kép
winona

Sziasztok!

Szeder, nálunk biztosnak tűnik a dolog, mert volt három nőgyógyászati műtétem és méhszáj plasztikám, ami úgy sikerült, hogy a nem megfelelő helyen van a méhszájam és nagyon nagy területet metszettek ki, így veszélyes lenne a szülés. Ennek ellenére lehet, hogy a páromat beengedik azért majd :D Az jó lenne, mert nem tudom, ki hogy van vele, én már most félek egy kicsit!!!
Röné, az egy hiú ábránd csupán, hogy a nagyikák ne kényesztessék el az unokáikat!!! Az én anyukám mindent megenged a fiamnak, de azt mondják ez így természetes :D Vitáink azért vannak belőle...
Szép napot Nektek!!!
Tök jó nem fáj a fogam(helye)... :D
dan6

Minyu!

A tábla azért van egálban, mert pl. mi nem vagyunk benne... :D + egy férfi ember van már!!! :D
dan6

Minyu!
Háromszor is átszámoltam 11:10 a fiúknak. + Dan fiúja, az már 12:10. De lehet, hogy elnéztem, mert már csak rózsaszín és kék csíkosan látok mindent...! :mrgreen:

Dan!
De jó, hogy nem fááááj!!! :D

Honey!
Nagyon sokat gondolok rád, péntekre pedig mennek a drukkok, hogy végre tisztán lásd hogy minden rendben van és ne kelljen többet izgulni! :D

Végre megoldódott a rejtély. Előkerült a hepatits eredményem. Jól megkavartam őket: mert hát ugye nem az a bejelentett lakcímem, ahol lakom, a védőnőm pedig ott van ahova a babát hazaviszem, tehát ahol lakom, ami nem a bejelentett lakcímem...brrr.
A leletet pedig az állandó lakhely szerinti védőnői körzetbe küldték, ahol eddig árválkodott hiszen nem tartozott hozzá kismami. De megtaláltam! És negatív! Ez is letudva. :wink:

Kép
Kép
konan

csázsár: azért van bőven indok nálatok lányok!
dan6!
látom akkor szendvedtél a nőgyógyászati műtétek miatt, ó te szegény..de a lényeg a pocakodban van :) és nyugi..

honey!
ügyes vagy, látom te sem hagyod annyiban a dolgot, és utána jársz rendesen. igy is kell!!!
kíváncsi vagyok, hogy milyen tapasztalatod lesz a SOTE-n.
Kitartás.
ahogy wiona írta tényleg ráér a cukorterhelés a 23-26 . héten csinálják a legtöbb helyen... ééss nem is oly fontos, mint a genetikai vizsgálat.

szeder74

köszi csajok a bíztatást! :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Akárhogy számolom atáblázatban 10 lány és 11 fiú van. :lol: Nem mintha szőrözni akarnék.

Ági!

Nagyon aranyosak a képek. Szép nagy már a kisfiad. Üdv. a fiús kismamik között.

Starlark!
Ma de. megérkezett a csomagom. A 6 részes ágyneműgarnitúra a szopipárnával. Nagyon szép. A párna meg őrült kényelmes.
Mindenkinek csak ajánlani tudom a szopiparna.hu-t! :wink:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!! :D

Honey
Igen az előfordulhat,hogy úgy esel át egy fertőzésen,hogy nem is tudsz róla.
A cukorterheléses labort majd csak a 24-26 hét között kell megcsinálni. Óriás drukk Nektek péntekre!!
Nálunk apás szülés volt,mindketten így terveztük első perctől. De mivel a párom nem bírja a véres dolgokat ezért megbeszéltük addig marad benn amíg akar és kimegy ha úgy érzi. Persze benn maradt végig és nagyon pozitív élményként élte meg.
:lol: Nekem pedig szuper jó érzés volt,hogy benn volt velem :D
Én is hallottam,hogy volt férfi aki „megundorodott” a feleségétől szülés közben de úgy gondolom egy normalis gondolkodású férfinál ilyen nem fordul elő.….
A lényeg apuka döntse el mit szeretne…ezt tényleg nem szabad erőltetni. :wink:

Kistiggrincs
:D Én úgy terveztem Heninél,hogy éjjel szülök és reggelre mindenki kap egy sms-t. De Hencikém nem így gondolta…és délután közepén született… :lol: így mindenki tudta,hogy most szülök. :roll: De előre megbeszéltük senki nem jön oda és nem várakoznak 10-en a folyóson. Édesanyám nem bírta ki…. az utolsó egy órát a folyóson töltötte. Aztán megnézte a babát adott nekem egy puszit és elment haza és csak estére jöttek vissza apummal. De anyum azt mondta ő nem azért izgult mert az unokája születik éppen hanem mert a lánya fekszik a szülőágyon…és én megértettem az aggodalmát.. :wink:

Minyu :D
Drukk a beíratáshoz. Gratula a szépen fejlődő kiscsajszihoz.

Lanta
Örülök,hogy minden rendben a picurral. Sugiéknak úgy tűnik kis tökijük lesz!! :D
Ha nem tellik el 2 év az első császár után akkor újra császárt csinálnak.

Dan
Szóval 2 kisfiad lesz? :D Tényleg nagyon jó,hogy nem fáj a fogad helye!!!

Ági
Örülök,hogy babóval minden rendben!
Ezt a kékülést azért látni kéne… Elvileg a keringés problémákra jó ha felpolcolod kicsit a lábad,a párod bokától-vádli felé masszírozza vagy körözöl a lábfejeddel. Ha ülsz akkor ne kerestbe rakott térddel ülj. De mondom azért ezt a kékülést mutasd dokinak,jó?

Őssejt.levétel: Heninél nem vetettük le. Most még gondolkodom rajta….10-20 év alatt sokat fejlődhet az orvostudomány….
holka

MÁRTIIIIII!!!!!!!!!!!!!!! ?????

szeder74

Minyu
a köv. vizsgálat oszlop(azt ugyis nehéz lenne követni hiszen sokan vagyunk) helyett nem lehetne inkább a babák neveit beírni?
holka

jóvanna, elszámoltam a csikokat :oops: 8) :P

Kép
Kép
Kép
minyu

holka :)
de, persze, lehet.

Törpiek? Mit szóltok, ha átirom az utsó oszlopot?

Kép
Kép
Kép
minyu

Holka! Minyu!
Jó ötlet! Én benne vagyok! Csak még nem tudom mit írjunk oda a csíkomba... :roll:

Márti!
Ne csigázzzzz!!!??? Ugye minden OK?!

Asszonka! Gwini! Nostawen!
Mi van veletek? Miért nem jelentkeztek? Ugye csak nem értek rá?

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Egyszerűen nem volt tegnap esélyem a gép elé kerülni! A lényeg: MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN A BABÁMMAL!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Köszi az aggódást és a drukkokat mindenkinek! Nagyon sokat jelent nekem! Ma hívtam is a dokim az eredménnyel, Ő is örült és kérdezte, hogy ugye akkor bökni sem akartak(amnio)? UH. vizsgálat volt, nagyon gyors, célirányosan az afp eltérés okát kiváltó rendellenességre figyeltek. A leletet elemző doki mondta is, hogy önmagában egy alacsony afp, főleg 29 évesen nem ad okot aggodalomra! A kicsikém még mindig utálja az uh-t, ahogy rájött, hogy sasoljuk, abban a pillanatban összehúzta magát és hátat fordított! :lol: Nem tudom, jelent-e ez már valamit, de már fejvégű fekvésű a baba (nyilván 100x is megfordulhat még szülésig), de már ráírták a leletemre!

Honey!

Én is ott voltam tegnap, ha érdekel a dolog menete, szívesen leírom Neked! Arra készülj, hogy időpont ide vagy oda, nagyon sokan vannak a kismamák, 2 helyen vizsgálnak és valószínű az egész délelőttöt ott fogod tölteni! Nekem 9.30-ra volt időpontom, 11.40-kor kerültem az uh-s dokihoz, és elmúlt 13h, mire kezembe került a lelet. Összességében mindenki nagyon kedves-rendes,csak futószalagszerű a vizsgálat, az uh.vizsgálatot végző doki nem is mond semmit ( persze lehet, csak én fogtam ilyet ki), de a leletet egy másik orvos adja ki, miután megbeszélt Veled mindent! Uh.-ra apukát nem engedik be, volt aki bepróbálkozott, de kiküldték! Semmi esetre ne menj egyedül, mert a hosszú várakozás még jobban kikészíti az embert, ha nincs kihez szólni! Minden rendben lesz, ha szeretnéd, írok még további részleteket is! Ja, és fszt.1-2. ajtóhoz menj a beutalóddal. Félóránként kijön egy aszisztens és beszedi időpont szerint a papíroat. A nagy csúszás azért van, mert 1 időpontot 4-5 kismamának is kiosztanak!

Márti
borossné becz márta

Ja, és Lányok!

Én óvónő vagyok és fejlesztőpedagógus Szigetszentmiklóson, Bp. mellett! Nagyon magasak a létszámok, kevés a hely, úgyhogy vannak a dologról tapasztalataim! Ide nekem az ovis kérdéseket! :lol:

Márti
borossné becz márta

márti!

köszi az infókat! Minden további dolog érdekel!! ha leírod priviben, megköszönöm!!
annyi még, hogy ugye azon kívül, hogy megvizsgálnak elmondják, hogy mi a helyzet és akkor most mi a teendő ?! - bár nálad szerencsére semmi...

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ági: Édes a pici :) Gratula hozzá és a kék csíkhoz:)

Honey: Csak nyugi, minden rendben lesz pénteken.

Márti: Ez remek hír :) Örülök hogy minden rendben a bébivel :)

A.M.: Köszi az infót, akkor röpül innen is egy rendelés :)

Kép

Kép
starlark

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: