A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Hát én is ezt mondtam az asszisztensnek!!!
Marha pipa lettem...!!! :twisted:
Vendég

Marcsi! Köszi!

Lehet nekem is készülődni kéne!!?? Én még sehol sem járok. Egyedül az anyagot vettem meg, meg a kihozós ruhát félig meddig.

Hene majd várjuk a képet.

Kép
szly27

Andi!
Nem tudok görkorizni, még soha nem is próbáltam.
Arra gondoltam egyébként, hogy a jövő héten Zsuzska megy egy volt ovistársához játszani, aki viszont nagyon jól tud már görkorizni, és hátha együtt könnyebben megtanulnak. Mindenesetre visszük a görkorit.

Kép
Kép
patr

Ja, most jut eszembe. Írjátok itt a sok elintéznivalót. Nekem meg fogalmam sincs hol kezdjük. Nem tudná nekem valaki leírni, hogy mit kell csinálni időrendi sorrendben? Vagy nagyon bunkó dolgot kérek? Ha igen, akkor bocsika, de az ilyenekhez mindig is hülye voltam. Köszi szépen előre is!

sz.andi

Egyébként én is betöltöttem a 30. hetet! :D

Kép
Kép
patr

Május 21re? A végén még ki is kell húzni. Nem semmik ezekkel az időpontokkal. Ha Rolin is kijön valami kiütés, be kell jelentkezni a bőrgyógyászatra és kapok egy időpontot egy hónappal későbbre. Egy hónap alatt akármi is lehet, jobbik esetben hol lesznek már akkor azok a kiütések.

Kép
szly27

hene: most megijesztettel. MErt nekunk is az LEmu vacakol.Pedig mindig bejelentem. En mar mondtam is paromnak figyelje meg egyszer csak kapunk egy brutal nagy szamlat. NA ha ebben a honapban sem jon, akkor jon a fel napos csucsules az ugyfelszolgalaton...
Vendég

ja, a hambi, nem jo hir:( azt szerettem volna csomagolni parocskamnak holnapra, de akkor a mai vacsi lesz, csak akkor mit vigy en holnap. Csak nem mehet el par kocka sutivel...
Vendég

Patr! Jól teszed! Sztem könnyebben megtanul, ha olyan valaki mutatja, aki tudja is.

sz.andi

Ja, és gratula a betöltött 30. héthez! Üdv a 30-asok klubjában :lol:

sz.andi

Andi, igen, köszi, én is erre gondoltam. Pláne, hogy még elméletben sem tudom mondani, hogy mit csináljon. :D :D

Kép
Kép
patr

Megyek picit ledőlök, mert elég volt visszaolvasni meg írni. De majd jövök még!

sz.andi

Azt is köszi :D
Te is nagyon jól haladsz! Már lassan betöltöd a 36. hetet. Én Zsuzskát a 37. héten szültem, 3600 gr-mal. :D

Kép
Kép
patr

Már nem tudom ki kért kalács receptet:beraktam a receptesbe :wink:

Lángos recept is kell valakinek?

Kép
Kép
Kép
kike

Szia Patr!

Bocsi.... :oops: elkerülte a figyelmemet a vonalzód....
De most irígykedem...

ugyanis én most már nem a heteket, hanem a napokat számolom...
És neked már 6-ossal kezdődik!!!! :shock:

Gratulálok!!! :lol: :lol:
Vendég

Szépek a pocakképek!! :)
Én majd holnap fogok csinálni, mert mindig a betöltött hét napján csinálom! Ugyhogy holnap teszek majd fel!

Mi már megvacsiztuk a krumplifőzeléket!
Szegény párocskám mára meg tiszta nátha lett.... már itattam vele forró mézes teát, meg bevett egy Coldrexet.

Andi!
Hát én kíváncsi leszek hogy a terhesség végére mekkora lesz a hasam körfogata!

d.dodó

ugy nem ázik el nagyon, ha reggel csinálod meg neki.

vagy csináld ugy hogy a zsömlébe beleteszed a ketchupot mustárt husit.

foliába meg beleteszed a salátát meg az ubi és paradicsom karikát.

igy talán nem ázik el annyira.

Kép

Kép
timi1982

milyen szép nagy pocija van mindenkinek :shock: , nekem alig van, inkább a hátsóm, meg minden más.... :D

Kép
Kép
h. szilvi

Marcsi :D :D
Szerintem arra a négy napra, ami köztünk van, ne légy irigy! :D

Kép
Kép
patr

Tényleg van valami a levegőben! A másik forumon, ahol jelen vagyok most jelentkezett be a kismami, vagyis anyuka, hogy ápr 26-án megszületett a kisfia (36+2napra).
Elvileg május 22-re volt kiírva!
SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
hene

mar mindegy, nekialltam levest fozni, az sutivel eleg lesz
a hambi meg vacsi
Vendég

kike a kalacs receptet en kerdeztem. koszi!!!!!!!
Vendég

erdekes, igy hogy holnap 3massal kezdodik a hetek szama, igy kezdek megnyugodni, es mar csak a 36ra koncentralok. csak az is hamar itt lesz..............................
Vendég

Anyjuk:szívesen :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

sziasztok
holnap én is én is 29 hetes leszek bibiiiiiiiiiiiiiii
hu de jo :P :P :P :P :P

ma vettem mama bugyit annyira azé nem mama de jo nagy 5db-ot egyenlöre

kell még betét pelus popsitörlö fürdetö kencék
jaj istenem mi fog kimaradni????????????
ja és vettem egy haza hozos bodyt meg takarot
és nem tudom feltenni a képet a gépre!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Képimg][/url]
Kép
ronix

Csak gyorsan bekukk, és feldobom a képeket. Reggel olvasok vissza.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
20150601134430

De aranyos ruhák!!

Én kencéket még nem is vettem. Úgyis kimarad valami!

Ronix!!!! Tényleg, Te is közeledsz a 3-as felé! Tök jó!

Hene! Komolyan? Én ma nem olvastam, nem nagyon szoktam, csak néha. De 36+2?? Az fasza. Elkezdjünk betojni? :? :lol: :lol:

sz.andi

Patr! Akkor kezdek megnyugodni, mert azon izgulok, hogy a 37. hetet kibírjuk. De ha már 3600gr körül van, akkor nem lehet gond! Legalábbis remélem.
Aztán meg a kisasszony nem akar majd előbújni a 40. héten sem. Az lenne a csoda!

sz.andi

viki!

tüneményes kisrucik! nem is tudom... egyik aranyosabb mint a másik.

kenceficék: én megvárom mig beszélek ismimmel aki majd a recepteket is felirja nekem.
majd vele egyeztetek hogy miket tud felirni és miket kell recept nélkül kiváltani.
leszámítva a kiságyat. de hát az ugyebár más kategória...
asszem nekem jóformán már csak azok kellenek, meg a hazahozós ruci. jah meg még nincs szopis melltartóm. de hát az végülis ki is maradhat. attól lehet szülni meg szoptatni :D

jah néztem aventos bimbóvédő krémet... nah asszem maradok a neogramormonnál:D (vagy hogy kell leirni) valahogy jobban is bizom benne, meg hát 3-4-et kapok a neogramormonból egy aventos áráért.

Kép

Kép
timi1982

Nagyon édesek a ruhák :D
párat még nekem is be kell szereznem :?

Kép
Kép
Kép
kike

Viki! Tündériek a kisrucik amiket vettél!

Timi! Én Garmastan bimbó védőkrémet vettem. 1340Ft volt!
Vendég

DesViki!
tündériek a rucik! :lol:
azt a pirosat- maybe the best baby in the world- honnan vetted :?:

Kép
kimma

Elköszönök lányok, mert jön mindjárt a párom, meg hamarosan kezdődik a Snooker döntő :lol: , addig még papikálnom iks kéne valamit
na meg elmosogatni :(
meg hajat mosni :evil:

Jó éjt mindenkinek!
puszóka

Kép
kimma

lányok!

van valaki a 14.kerben közel a dorozsmai utcához????

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni? Ha a vonalzómon akarok változtatni, azt hol tudom megtenni? Vagy már ha egyszer kész van, akkor már nem lehet?

Kép
linda24

Kimma!
Maxx-es turiban turcsiztam.

A snooker döntőt mi is nézzük. 2,5 hete gyakorlatilag mást se nézünk.......
20150601134430

Linda!
Az előző vonalzód kódját töröld ki a profilodból, készítsd el az újat, és annak a kódját másold be a helyére.
20150601134430

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket! :oops: :lol:
Anyjuk, szép pocak! Nagyon csini vagy!!! :lol: Egyébként nekünk is nem régen lettek meg a nagyobb holmik.
Marcsi, bizony 36. hét...Közeleg a nap! :shock: Azért izgi! :lol:
Andi írj csak! Ne fogd vissza magad! :wink:
Hene, várjuk a képet a hordozóról!
Patr gratula a 30. héthez!!!
Dodó, várjuk a pocakfotót!
Viki tündériek a rucik! :lol:
Linda, újat kell csinálnod, én úgy tudom.
Ronix gratula előre is a 29. héthez!!!

Pelenka: Én babylove-val kezdem. Ha beválik, maradok is annál.

Na elvonulok! Jó éjszakát mindenkinek!!!

Kép
sziszka82

Sziasztok!

Átolvastam mindent, de írni már nem nagyon maradt erőm. Tökjó volt a szülőszobalátogatás, bár egy kicsit :shock: :shock: , de azért tetszett. Még van pár hetem barátkozni a gondolattal :twisted: .

Andi - ezt asszem egy másik topikból másoltam ki magamnak a minap, ha jól gondolom valami ilyesmit kértél a délután:

A kisbaba születési anyakönyvi kivonatához szükséges iratok:
• anya személyi igazolványa, lakcímkártya,
• 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, ha most volt az esküvő nemrég, amúgy kérni kell az anykönyvi hivatalban, és nem lehet régebbi 30 napnál
• élettársi kapcsolatban apasági nyilatkozat

A fenti iratokat legjobb, ha már a szüléskor magukkal viszik a szülők. A kórházi ellátás végén a zárójelentéssel együtt kapják kézhez azt az orvosi igazolást a szülészorvos aláírásával, ami az anyasági támogatás igényléséhez kell. Ez az igazolás arról szól, hogy a szülő nőt a várandóssága idején rendszeresen ellenőrizte, kezelte az orvos.

A gyermek lakcímigazolványának kiállítása:

A szülészeti intézmény területileg illetékes Polgármesteri Hivatalban a gyermek lakcímigazolványát megkapják, függetlenül attól, hogy melyik városban, kerületben lakik a család.

A gyermek TAJ-kártyájának intézése:

Ezután személyesen át lehet venni a gyermek TAJ-kártyáját Budapesten és Pest megyében lakók esetében a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál- Bp. XIII. ker. Teve u. 1/b alatt az alábbi napokon: Hétfő: 8-14.30, Szerda: 8-17.30, Péntek: 8-12.00 (Telefon: 06-1 288-5100). A többi megyében az ügyintézést az Egészségbiztosítási Pénztár megyei kirendeltségei végzik.

Szükséges iratok:
• szülők személyi igazolványa,
• szülők TAJ-száma,
• gyermek születési anyakönyvi kivonata

Ha a TAJ-kártyát nem személyesen intézik, hivatalból postázza az OEP a szülők által megadott címre, kb.3-4 héten belül, a születési anyakönyvi kivonat átvételét követően.

Családtámogatási ellátások intézése:

Családtámogatási ellátásokra az internetről letölthetünk igénybejelentő űrlapot a http://www.magyarorszag.hu portálon az állampolgár dokumentumoknál. Az űrlap pontos címe: Igénybejelentés családtámogatás ellátásokra

Otthon kitöltött, az anya aláírásával ellátott űrlapot az édesapa, vagy más családtag is benyújthatja.

Anyasági támogatás, GYES, GYET és a családi pótlék igénylése:

Budapestiek és pest megyeiek számára a Fővárosi és Pest Megyei TÁH Családtámogatási kirendeltségén történik a Bp. XIII. ker. Lőportár u. 3/b alatt az alábbi napokon: Hétfő, Kedd: 8-15.30, Szerda: 8-17.30, Csütörtök: 12-15.30, Péntek: 8-12.00 /Telefon: 06-1-350-2481/

Amennyiben a munkáltatónál társadalombiztosítási kifizetőhely működik, a GYÁS, GYED, GYES igényelhető, ha nincs kifizetőhely, vagy nincs munkaviszonya a szülő nőnek, akkor a területileg illetékes Területi Államháztartási Hivataloknál és/vagy Egészségbiztosítási Pénztáraknál kell igényelni a juttatásokat.

2008-től a MÁK-nál kell intézni, pedig milyen kényelmes volt amíg a munkahely elintézte. Ők legalább már rutinosak voltak benne.

Szükséges iratok:
• személyi igazolvány,
• igazolás a kórházi osztályon történő kezelésről,
• magán-nyugdíjpénztári tagság belépési nyilatkozat záradékolt példánya,
• terhes gondozáson való megjelenést igazoló orvosi igazolás,
• születési anyakönyvi kivonat,
• TAJ-kártya (szülők, újszülött),
• adókártya

A gyermek adószámának intézése:

Területileg illetékes APEH-nál lehet igényelni az újszülött adószámát. Mivel az adókártya elkészítéséhez több napra van szükség, először csak adószámról szóló igazolást kapnak kézbe, de ez elegendő a munkáltató felé. Adószámra a babakötvényhez is szükség lesz.
(A babakötvényről egy következő írásban adunk tájékoztatást.)

Jóéjt! Cuppa! :D
Vendég

Wera, köszi, ez biztos mindenkinek hasznos lesz.

Viki, nagyon jól vásároltál!

Jó éjt mindenkinek, holnap sajnos csak nagyon későn leszek. Reggeltől egész nap bent a suliban, utána meg dokihoz megyünk.
Drukkoljatok! :)

Kép
Kép
patr

desviki, sziszka köszönöm szépen! Sikerült! :)

Kép
linda24

Na csajok!

Becsületesen végigolvastam amit írtatokaz elmúlt pár napban és amióta írtam délután. Most végeztem.

Jó, hogy írtátok az évfordulót, most jutott eszembe, hogy nekünk ma van 8 éve, hogy megismerkedtünk.
Vidókata, Andi: gratula az évfordulóitokhoz!!!
Vidókata:én is másmilyennek képzeltelek, Nem csúnyábbnak csak másnak. Nagyon szép vagy!!!!Ja és a pocid is nagyon szép!!!

Andi: Jó hogy mondod a keményedést, holnap ha megyeka adokihoz megemlítem neki, bár mindig néz méhszájat is!!!
Az az igazság, hogy ma itthon voltam egész nap és főleg itt a gép elött ülve, szinte 5 percenként keményedik a hasam. Bár lehet, hogy csak megfeszíti magát Levente, mert itt-ott kicsúcsosodik a hasam, de az egész hasam kemény közben. Délután is vettem be mg b6-ot, de nem igazán segített. Nagyon bizom benne, hogy nem akar még kibujcizni ez a gyerkőc.

Nagyon szépek a pocakok, a szoba és a rucik!!!

Kicsit összekevertem mit hol kell beszerezni (papírt). Köszi a kiigazítást. (már elfelejtettem ki is írta)

na tessék eddig terjedt a memóriám, már el is felejtettem mit akartam reagálni, írni.

Én is szeretek puzzles-ni, de Olivértől nem lehet és szőnyegpadlónk van ugyhogy nem tudom a szőnyegalatt sem csinálni.

Marcsi: örülök, hogy itthon vagy, ha még nem írtam volna!!! Bizom benne, hogy legközelebb már csak pár hét múlva szülni kell bemenned!!!

Ma azt álmodtam, hogy be kellett feküdnöm, de nem tudom miért. A tegnapi keményedéseken kívül nincs semmi bajom. Elég rossz volt és a kórház sem volt olyan mint kellett volna.

Most is egyfolytában keményedik a hasam.

Most, hogy olvastam amit írtatok a császár utáni term. szülést követő "kínzásról" inamba szállt a bátorség és most mégsem akarok mindenáron term.-en szülni. Szégyen gyalázat!!! :oops: :oops: :oops: Pedig annyira szeretném érezni, milyen amikor a hasamra teszik a babucit és hallom felsírni. Én sajna végigaludtam Olivér születését. :cry:

Na nem erölködök tovább megyek aludni, ugysem jut eszembe, hogy mit akartam írni.

Jó éjt mindenkinek!!!!

Holnap reggel viszem Olivért a dokihoz 9-re. Megint lesz mit visszaolvasnom, ha lesz időm holnap jönni.

Sokat gondolok rátok és tök rossz, hogy mindig lemaradok!!!
Én itt mindenkit nagyon birok és jó veletek dumcsizni!!! :lol: :D :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Na csajok!

Becsületesen végigolvastam amit írtatokaz elmúlt pár napban és amióta írtam délután. Most végeztem.

Jó, hogy írtátok az évfordulót, most jutott eszembe, hogy nekünk ma van 8 éve, hogy megismerkedtünk.
Vidókata, Andi: gratula az évfordulóitokhoz!!!
Vidókata:én is másmilyennek képzeltelek, Nem csúnyábbnak csak másnak. Nagyon szép vagy!!!!Ja és a pocid is nagyon szép!!!

Andi: Jó hogy mondod a keményedést, holnap ha megyeka adokihoz megemlítem neki, bár mindig néz méhszájat is!!!
Az az igazság, hogy ma itthon voltam egész nap és főleg itt a gép elött ülve, szinte 5 percenként keményedik a hasam. Bár lehet, hogy csak megfeszíti magát Levente, mert itt-ott kicsúcsosodik a hasam, de az egész hasam kemény közben. Délután is vettem be mg b6-ot, de nem igazán segített. Nagyon bizom benne, hogy nem akar még kibujcizni ez a gyerkőc.

Nagyon szépek a pocakok, a szoba és a rucik!!!

Kicsit összekevertem mit hol kell beszerezni (papírt). Köszi a kiigazítást. (már elfelejtettem ki is írta)

na tessék eddig terjedt a memóriám, már el is felejtettem mit akartam reagálni, írni.

Én is szeretek puzzles-ni, de Olivértől nem lehet és szőnyegpadlónk van ugyhogy nem tudom a szőnyegalatt sem csinálni.

Marcsi: örülök, hogy itthon vagy, ha még nem írtam volna!!! Bizom benne, hogy legközelebb már csak pár hét múlva szülni kell bemenned!!!

Ma azt álmodtam, hogy be kellett feküdnöm, de nem tudom miért. A tegnapi keményedéseken kívül nincs semmi bajom. Elég rossz volt és a kórház sem volt olyan mint kellett volna.

Most is egyfolytában keményedik a hasam.

Most, hogy olvastam amit írtatok a császár utáni term. szülést követő "kínzásról" inamba szállt a bátorség és most mégsem akarok mindenáron term.-en szülni. Szégyen gyalázat!!! :oops: :oops: :oops: Pedig annyira szeretném érezni, milyen amikor a hasamra teszik a babucit és hallom felsírni. Én sajna végigaludtam Olivér születését. :cry:

Na nem erölködök tovább megyek aludni, ugysem jut eszembe, hogy mit akartam írni.

Jó éjt mindenkinek!!!!

Holnap reggel viszem Olivért a dokihoz 9-re. Megint lesz mit visszaolvasnom, ha lesz időm holnap jönni.

Sokat gondolok rátok és tök rossz, hogy mindig lemaradok!!!
Én itt mindenkit nagyon birok és jó veletek dumcsizni!!! :lol: :D :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Bocsi, hogy kétgszer küldtem!!!

Lida: a húgomat is Viviennek hívják. Szerintem nagyon szép név!!!
jó választás! :wink:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Szép Jó reggelt!

Rég volt ilyen, jól aludtam (oké a pipiliséeket nem számolom). Sőt! Tök jó madárcsicsrgésre ébredtem.

Kép
20150601134430

Szép jóreggelt mindenkinek ezen a borongós napon!

Titi: neked is gratula az évfordulóhoz!
Teve utcában hova kell menni TGYÁS-t intézni?

Sziszka, Anyjuk: szép pocik!

Tappancs: jó volt hallani rólad! Grat a 30. héthez! Örülök a jó híreknek!

Viki: micsoda kis rucik! Tök jó vásásr volt!

Gratula: patr-nak a 30-hoz Szly-nak a 33-hoz Ronixnak 29.-héthez!!! :D :D :D

Timi: bimbóvédőt lehet kapni a DM-ben azt a márkát, amiből én pl. s csíkok elleni krémet is használom (Babylove) és ez 1000 ft alatt van ha jól emlékszem. (unokatesómnak bejött)

Wera: köszi a tájékoztatást!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 19:54-kor.
Vendég

VKata!
Illik leírni, hogy milyen fibomat főztél! De csak akkor, ha a vadpöri receptjét feldobod a receptesbe!!!! :wink:

AKata!
Hazaért a Kedvesed?
20150601134430

Katus!
Itt szikrázik a napocska!
Küldtem belőle!

Kép
20150601134430

Viki: ez most bejött! Kezd ideérni a napocska! Mikor felkeltem még esett most már kezd kiderülni! Köszi! :D
Jó felteszem!
Vendég

Kérdés!
Melyik szopipárna jobb? A tönkölybúzás vagy a mikrogyöngyös? Aki már használja ossza meg vele please!
20150601134430

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: