A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Pumperka!
Én is azon gondolkodtam, hogy végül is a kisebb súlyú babák is híznak vagy másfél kg-ot ahogy Te is írtad, akkor egy ilyen nagy babának szinte természetes a 2 kg feletti hízás 7 hét alatt.

Eszterxx! Lusie!
A másik két óriásbébi most mekkora??

Megint olyan sokan eltűntek... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Pedig most van igazán szükség egymás tanácsaira, tapasztalataira....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit, szerintem sem kövér, mivel elég magas is a súlyához. Persze a korához képest jóóóó nagy a fiú :). Mennyit változott Nimi, már nem is hasonlít a pár napos képeire! :)

Kép

Kép
mzx

Ezzel még lógtam csajok!

Már a terhességem elején bebizonyosodott, hogy a pocaklakó méretei alapján nagyobb, mint kellene lennie. A végén már kétségbe voltam esve hiszen a TAD és BPD értékek alapján 4 kg felettire becsülték a súlyát. Én mindig azt hittem, majd előbb születik, úgyhogy a 36. héttől kezdve tűkön ültem:) Majd szépen betöltött 38 .héten egy hétfői napon mentem ctg-re, ahol a fájásmérő 100-as érétket mutatott, azt mondták, akár szülhetek is! Az orvosom szabadságon...de egy épp rendelő doktor megvizsgált, méhszáj 2111, így hazaengedtek, de másnapra visszarendeltek ctg ismétlésre. Szerencsére aznap már az orvosom is Ferihegyen landolt, így reménykedtem, hogy megvárja a bébi:)

Másnap, azaz kedden az ismételt ctg nem mutatott olyan vészes értékeket, viszont szép rendszerességet mutatott, a méhszáj 2211, így hazaengedtek. Másnap távozott a nyákdugóm. Nem estem kétségbe, hiszen ez ugye nem jelenti azt, hogy megyünk szülni, több nap is eltelhet akár....Este szépen lefeküdtem aludni, hajnal 4-kor ébredtem. Ritka esemény volt, hogy ennyit aludjak egyhuzamban, hiszen a gyomorsavtúltengésem szinte elviselhetetlenné vált az utolsó hetekben, kb napi 10 db Rennie antacidummal a gyomromban voltam képes vegetálni.

Tehát hajnalban ébredtem...mintha magzatvízszivárgást éreznék, majd jöttek szépen a fájások. A fájásokkal mindig is "problémaim" voltak, hogy most jósló, vagy nem jósló...honnan tudom, mi az igazi szülési fájás. Amúgy érdekes, Milánnál soha nem voltak, most meg már a 7. hónaptól voltak jósló fájásaim. El kezdtem nézni az órát, 20, 10, majd 5 percesek voltak. Egyre erősödtek is, így szépen kocsiba ültünk és irány a János kórház!

Kb 7 órakor jelentkeztünk a szülőszobán, ctg-re raktak, majd megvizsgált egy fiatal, ügyeletes doki. Azt mondta, áll a burok, valószínű a nyákdugó 2. részletét érezhettem...kaptam beöntést. Közben megjött az orvosom is. Egy fiatal, nagyon kedves szülésznő volt az ügyeletes, jókat lehetett vele beszélgetni, így nem unatkoztam:) Meg a férjem is végig ott volt, az sokat jelentett. A szülőszoba nagyon szép volt, felújított, modern gépek, plazma TV....nem mint a komlói kórházban:)

9-kor burkot repesztettek, akkor sűrűsödtek és erősödtek a fájások, az orvosom bíztatott, hogy szépen haladunk, mert már 3 ujjnyira vagyok nyitva és semmi akadálya, hogy ne szülhetnék természetes úton. Nagyon vágytam rá az előzetes császár miatt, illetve nekem a sinál rettenetes élmény volt anno, az a szörnyű fejfájás és depresszió utána. Senkinek nem kívánom! Örültem, hogy zajlanak az események és szülhetek simán!

Sajnos korai volt az öröm, délben még mindig 3 ujjnyira voltam nyitva, a fájdalom egyre elviselhetetlenebbé vált....nehezen tűrtőztettem magam. Néha már olyanokat mondtam a férjemnek, hogy: meghalok, lőjjél fejbe, nem akarok több gyereket, soha többet nem szülök, meg hagyjál békén, ne masszírozz, aztán gyere és ölelj át hátulról....jó lehetett szegénykémnek....az volt a jó különben, hogy nem volt muszáj feküdni, sétálhattam -már amennyire a ctg engedte- leginkább labdán ültem.

Kaptam papaverint, NoSpa-t, majd oxitocint, hogy gyorsuljanak az események...mindhiába. Egyre jobban fájt, már magamon kívül voltam. 15 órakor is épp, hogy 4 ujjnyira tágultam, a korábbi császárom hege is fájt nagyon, ekkor konzultált a dokim a főorvossal, hogy ne kockáztassák meg, hogy szétnyíljon a heg, császár. Nagyon szomorú voltam és csalódott. Jött a műtős fiú, kaptam infúziót. Közben hirtelen rosszul lettem és el kezdtem hányni. Rengeteget hánytam és közben bepisiltem kínomban. Közben láttam egy idősebb szülésznő arcát, hogy nagyon ideges, hogy vigyenek már a műtőbe azonnal, esik a szívhang! Ezt nem értettem, hogy akkor most velem van a baj? A műtős fiú meg szól vissza, hogy még nem folyt le az infúzió, hova vigyen. Ekkor a szülésznő kiabál, hogy 50 a szívhang! Akkor megértettem, hogy a babával a baj, hiszen az előbb a ctg-én még 160 volt. Az orvosom arca is kétségbesett volt, na akkor megijedtem. Futkostak össze-vissza, hogy siessenek előkészíteni a műtőt!

Mikor toltak a műtőbe reszkettem a félelemtől és zokogtam, annyira sírtam, alig kaptam levegőt. Nem értettem, mi baj. Kb 20 ember volt rajtam kívül a műtőben, egy orvost felismertem a Fanny újságból, mint szaktanácsadó....akkor jó kezekben vagyok, gondoltam. Az anesztes orvos tőlem balra volt és mellémrakta az újraélesztő készüléket. Akkor mégjobban féltem, hogy most én fogok vajon meghalni vagy a kisbabám? Jódoztak, katétereztek, szike villant, kiabáltak, mikor vághatnak, alszik már??? Uram Isten, miért altatnak??? Hirtelen kicsit örültem azért, hogy nem böknek gerincbe, nem mértem fel, hogy vmi súlyos dolog lehet, hogy elaltatnak. Vajon fel fogok ébredni? Az aneszteziológus mondja, mindjárt alszik, közben éreztem, hogy tapogatják a hasam. Mi van, ha érezni fogom, hogy vágnak??? Na, ekkor aludtam el.

A következő emlékképem, hogy az ágyamban fekszem és a dokim pofozgat, simogatja a fejem. Csak mosolyogni tudtam, hogy élek! Az utolsó pillanatban császároztak, a baba nyakán kétszer volt a köldökzsinor, nem volt már szívhangja. Hegszétválás is fenyegető volt, nagyon vékony volt a császár helye, így duplán jól döntöttek, mikor műtőbe toltak. Aztán hozta a család a kisbabámat, gyönyörű, feketehajú, 3750 g, 55 cm-es Martin baba, 10/10-es Apgarral, makk egészséges!

Nehezen tudtam feldolgozni, hogy majdnem nagy baj történt, de így több, mint 1 hónap távlatából megszépült a szüléstörténetem, és boldog vagyok, hogy ilyen gyönyörű gyermekkel áldott meg az Isten, már másodszor!

Most nem írok többet, mert elfaradtam és elsírtam magam, mire végére értem :cry: judit, szilvánusz, melinda80, mni, biribon: jó, hogy jöttetek, köszönjük a képeket, szépek vagytok. Ha lesz időm, jövök és írok sokat. (tegnap is lefáradtam....)mzx: te is rakhatnál fel Lauráról, már rég láttuk!!!
Vendég

Kép Kép
Vendég

milyen jól áll Urinak a piros :lol:
ajaj, mi lesz még itt ma este... :D
Vendég

Jaaj, Jim, majdnem én is sírva fakadtam!!! :cry: Nem is csodálom, hogy eddig nem tudtad megírni. Ilyen előzmények után a 10/10-es Apgar azért nem semmi! És tényleg gyönyörű mind a két fiad! :wink:
(Szívesen egymás mellé tenném egyszer a piciket, hogy csak fényképen van-e hasonlóság, vagy amúgy is. :D :wink: )
Vendég

Jim, na most bőgtem egy jóízűt, de lényeg, hogy vége jó, mint ahogy látszik is a képeken. :P

potyka

na hello csajok én is visszatértem

Jim, hát én nem is sejtettem, hogy ilyen komoly helyzet volt!! ezt a szerencsét. jó, hogy ilyen gyorsan, jól reagáltak...

mindenkinek aki képet tett fel, tündérkék a babák. ez olyan általánosan hangzik, de olyan cukik tényleg, némelyik kép annyira profi, én nem tudok ilyeneket csinálni....

Bcg oltás - tényleg, hogy néz ki amikor kifakad?? nekünk már eléggé meg van duzzadva és mintha gennyes is lenne

Mzx - tényleg kérünk képet Lauráról! meg az ördögfiókáról is ! :) Erik már jófiú?
a burkolós sztorit ismerem - még jó, hogy ott voltál. nekem simán kifugázták tök más színnel a fürdőszobát mint amit akartam. most ezért néz ki koszosnak a fuga, mert persze a padlóra nem fehéret akartam! a fehér csempéhez meg nem kéket - úgy néz ki mint a matekfüzet :) de már késő volt....

Biribon, szegény, a terpeszpeleka elég gáz, most láttam Eszter unokatesóján, aki 4 hónapos lesz... mondjuk neki állítólag nem rossz, nem zavarja, de olyan furán néz ki ahogy széttartja szegényke lábát...

Judit, nagyon kis stramm pasi Nimi, egyáltalán nem kövér...
vicces, ahogy Mzx írta, hogy megvan hozzá a "magassága" :) megvan hozzá a fekvése :)....

nekünk jól sikerült a kiruccanás, kocsiban Eszter angyalka volt bár odafelé 4 óra volt az út, rohadt dugók Budapesten...
mondjuk állítólag vannak gyerekek akik végigalusszák az utat, na ő nem, Eszter az aki 2 percig ébren 2 percig alszik és ez így megy végig....jól kifáradhat szegény...
lent (Sajókaza egyébként a helyszín, Kazincbarcika mellett) féltem ,hogy zavarja a környezetváltozás, de tök nyugi volt, jól viselte a beugró min. 10per1óra szomszéd, rokon nyaggatását, még bográcsozásra is mentünk...
az utazóágyában aludt, tök nyugiban, úgy aludt mint itthon éjjel, mondjuk ő nem aludt többet napközben mint Marci, hiába a friss falusi levegő....

az egyetlen sirámom, hogy otthagytam a hűtőben 80gr lefejt tejet ma :( ami nekem 1,5 órányi fejés eredménye ....
hát kövezzetek meg, de elhatároztam, hogy jövő vasárnap lesz Eszter 2 hónapos és akkor abbhagyom a fejést....
még beszélek a gyerekorvossal, hogy a napi 80nak van-e komoly jelentősége, ha azt mondja igen akkor folytatom, de annyira elegem van belőle, annyi idő megy el vele és olyan kevéske...

Szilvánusz, te mikortól akarod vinni Marcit úszni? én amint lehet!
Niki, nem érdekel? mehetnénk együtt a rómaira
a szomszéd lány nálunk drágállta, ő inkább egy olcsóbb helyre megy, de oda csak 6 hónapos kortól lehet menni és addigra oda az úszóreflex...

jut eszembe, voltunk csipő, koponya, hasi ultrahangon minden ok volt, csak a gyomorszáj néha nyitott, de állítólag az még normális ilyenkor

kérdés - arról már volt szó, hogy ha csak csukott szemmel mocorog a baba éjjel akkor nem keltitek fel enni, de meddig ??
Eszter simán ezt csinálja vagy egy óráig, látszik , hogy nem jól alszik, forgatja a fejét ide-oda, markolássza a pelekát.
amikor már nagyon erősen csinálja akkor szoktuk felvenni és megetetni, még sosem vártam meg, hogy sírjon, hogy éhes
mit gondoltok? hagynom kéne még, vagy nem jó, hogy így nyűglődik és vegyem fel rögtön amikor már sanszos, hogy éhes? de éjjel ugye nem tudom mikor éhes pontosan. van, hogy 5 van, hogy 7 órát bír ki...

KépKép
judit18

ó valóban de csábos Uri ebben a pirosban!
teljesen kiakadtam rá, ugyanis már a Story magazint is kiolvastam anyósomnál ahol volt róla egy cikk, hogy volt egy nagy szereleme, de végül egy másik nőt vett el akiről kb leírta, hogy se nem szép se nem volt bele szerelemes... vele él 37 éve
a felesége helyében lerúgnám a fejét ha ilyeneket nyilatkozna ....

KépKép
judit18

Judit,
szerintem gyönyörű a "kis" Nimi!!! Még mindig el vagyok olvadva a nagy szőke hajától! És annak meg külön nagyon örülök, hogy ilyen jól alakulnak vele a dolgok!! Kijárt Neked egy kis boldogság és felhőtlen öröm, igaz? :D A hízásról én nem tudok mit mondani, nem tudom mi az átlag, szerintem örülj neki, hogy ilyen szép nagy egészséges babód van! Gondolkodtál már egy talin esetleg? VAgy ne zargarssalak most suli időszakban? PAnkóval mi nagy csavardgól lettünk! Imád babakocsizni (vagy én szeretek már nagyon kimozdulni, mindenesetre megyünk, kirándulunk, sétálunk minden nap) Szólj, ha Nektek jó valamikor!

Niki,
bocsi, h csak most regálok a gyógytornával kapcs.ban. Végülis Pestre nem kell többet menni, hanem itt Kecskeméten hordom egy masszőrhöz. A pesti főorves azt mondta, nem kell semmilyen gyógytorna, de én úgy vagyok vele, h nem árt. És állítólag így a babák izomzata erősebb lesz, hamarabb fejlődnek, csinálnak dolgokat, pl. felülés. mászás stb. Szóval ha Panka élvezni fogja, akkor mindenképp járunk majd!

KépKép
kmanna

Judit, sztem gondolj arra, hogy ugye elvileg nem a heti gyarapodás a szentírás, hanem kb. az, hogy féléves korára megduplázza a testsúlyát. Namost ez egy négykiló feletti születési súlynál ugye....(és ami tök jó, hogy aztán lassul ám a gyarapodás üteme, mondjuk tény,nehezebb őket cipelni, de nem is kell a hízásukon aggódni).

potyka

Mindenkinek Nagyon Boldog Anyák Napját!!!!

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Biribon,
szépek vagytok! Cuki Luca, ahogy ölben alszik, na és az a mosoly! :)

Judit (kecskeméti),
Szép formás, husos Nimi, egyre jobban hasonlít Levire! :) Szerintem se kövér!!!

Jim,
Végig futkosott a hátamon a hideg, annyira átéreztem a szülésedet!
Helyesek a fiúcskák, hasonlít egymásra a két tesó! :)

Judit18,
Dórinak is fel van duzzadva a bcg oltás helye, piros, és olyan, mintha gennyes lenne.
Sajnálom, hogy ott hagytad a tejcit! :(
Nálunk napközben van, hogy Dóri forgatja a fejét és nyöszörög csukott szemmel. Ilyenkor nem tudom, hogy csak azért csinálja, mert helyezkedik, vagy mert kezd ébredezni és éhes, mert van úgy, hogy visszaalszik és kb. egy óra múlva ébred csak fel. Ilyenkor nem veszem ki az ágyból, csak amikor az ismerős, rövid "á" hanggal jelez, hogy felkeltem!

Tegnap anyukáméknál voltunk, megint jól érezte magát a picike, jókat aludt a házban. Megpróbáltam az udvaron, babakocsiban altatni, de csak addig aludt, amíg tologattam a kocsit, mikor megálltunk, egyből felébredt. Nekem is jól esett ez a kikapcsolódás, nagyszülők jót babáztak, én meg jót pihiztem. :)

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Juditkecskemét, szerintem szép kis formás baba Nimi, egyáltalán nem duci.
Judit18, szuper, hogy jól sikerült az utazás!
Én azt mondom, ne érezd magad rosszul, ha abbahagyod a fejést, így is már maximálisan mindent megtettél a kislányodért. Azzal meg ne törődj, ha valaki ezért "megkövez". :wink:
Egyszer délután volt alkalmam megfigyelni ezt a csukott szemmel mocorgást. A szelek kínozták, de ahogy tudott pukizni, aludt tovább. Éjjel csak akkor etetem meg, ha már nem csak mocorog és nyöszörög, hanem az első sírós hang elhagyja a torkát.
A BCG helye már nekünk is duzzadt és sárga. Alexánál egyszer fürdés közben fakadt ki, észre sem vettem, csak törülközéskor.

Tegnap elfelejtettem írni, hogy úgy meghatódtam!!! :oops:
Kaptam a gyermekeimtől egy-egy csokor virágot Anyák Napjára! :lol: Alexa maga adta oda, Vikót meg Apa fogta az ölébe és elétartotta a virágot, mintha ő adná! Olyan édesek voltak!!!!!!! :D :D :D :D :D Megkönnyeztem!

Ma vendégeink voltak, nagynénémék a három fiukkal (4,6 és 8 évesek). A gyerekek jól elfáradtak! Vikó azért, mert egész délelőtt nem aludt a ricsajtól, Alexa meg a sok játéktól dőlt ki. Szegénykém úgy sírt, mikor hazaindultak a vendégek! Ilyenkor látszik nagyon, hogy mennyire igényelné a gyerektársaságot, de sajnos idén még esélyünk sincs az ovira.
Az oviról jut eszembe: a héten egyik nap a pisi, másik nap a kaki sikerült a bilibe :!: És úgy, hogy saját maga hozta elő, és ült rá! Úgy örültem, olyan büszke voltam rá!
Vendég

Mzx, nagyon boldog névnapot kívánok!
Vendég

Monácska és Marla Singer, nektek is boldog névnapot!
Pété, neked is sok boldogságot a tegnapi :oops: névnapodra!
Vendég

Na, még akkor Cicukának boldog névnapot tegnapra, és akkor talán nem hagytam ki senkit. :? :D
Vendég

Kiszazsu! Nagyon köszönöm!!!
A Mónikáknak boldog névnapot kívánunk!

Kép
pété

Sziasztok Lányok! :)

Nagyon boldog anyák napját kívánok Nektek! :)

Monácska, Mzx, Marla Singer!
Nektek boldog névnapot! :)

Jim!
Sajnos nem mindenkinek adatik meg a boldog és felhőtlen szülés élmény! :cry: Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de tényleg az vigasztaljon, hogy két csodálatos kisfiú édesanyja vagy!! Ez az emlék idővel annyira elhalványul és megkopik, hogy csak mosolyogva emlékszel vissza rá!

(sajnos nekem is hasonló volt és én sem tudtam sokáig "megosztani" másokkal, mert még mindig rossz visszagondolni rá!)

Mindenkinek kellemes vasárnapot! :)
Vendég

Móniknak boldog névnapot!!!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Timiknek és Móniknak boldog névnapot kívánunk!!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Pétének utólag, Mónikáknak pedig ezúton boldog névnapot kívánok!

Melinda

Kép
melinda80

Ezen a héten Születés Hete program országszerte!
Debrecenben ha vannak itt debreceniek:
Csütörtökön 11 órától baba-mama jóga bemutató, beszélgetések a kismama jógáról
Bemutató és előadás lesz május 9-én és 10 én a Turmalin Életmódközpontban (Csapó u. 19) a textilpelenkázás előnyeiről, gyermekorvos válaszol a kérdésekre!
Szeretettel várunk mindenkit!!!
Részletes program: www.turmalin.hu

Marica & Levi :)
www.babamosoly.hu
marica75

Bocsánat, bocsánat, de meglódult a kezem.........

Juditkecskemet, Kikó70, Panny, Szilvánusz: könnyű nekem „higgadtnak” lenni: nincs több gyermekem, akire oda kell figyelnem, nem kell szakdolgozatot írnom, nem kell a vizsgaidőszakon gondolkodnom, nem kell építkezésre járnom, nem kell óriási nagy háztartást vezetnem (a Kedves hoz naponta kaját, vagy leszaladok a kifőzdébe venni) stb.stb.stb. - így majd az összes energiámat, figyelememet a babóra tudom fordítani, és már biza lassan 36 éves leszek, úgyhogy már nagyon-nagyon vágytam arra, hogy babánk legyen, és biza már kiéltem a vágyaim nagy részét... És a Fruzskánk bizony egy tünemény - nincs vele probléma - szóval még szerencsés is vagyok...
De nagyon köszönöm, hogy így gondoltok rám... Belelúdbőröztem, mikor olvastam a hozzászólásaitokat...
(azért látnátok nagy tágra nyitott szemekkel, mikor Fruzsi sír, és már végigjátszottam a repertoárt: evett, tisztába raktam, büfizett, sétáltunk, játszottunk – és még mindig sír... ;) )

Biribon: nagyon szépek vagytok a fotón!!!! Az ölbenalvós fotó: nagyon helyes!!!!!!!! Nagyon szép bőre van a babátoknak!

Kmanna: nekem apámra kellett rászólni a hétvégén, hogy oké, hogy a gyermek ahhoz van szoktatva, hogy bírja a zörgést, mikor alszik, de ezt nem az alvó gyermek mellől kell ordítva megkérdezni...

Mzx: azért nem semmi, amit végigéltek(sz) ezzel az építkezéssel. Hatalmas energia van benned, hogy a két gyermek mellett még ezt is csinálod!!!

Jim: Fruzsi is meggárgyult... Eszik 5-10 percet, aztán alszik 1-2 órát. Aztán mikor visszarakom, hogy egyen tovább, néz rám, és „röhög”, mintha ez olyan vicces lenne... A másik új szokása, hogy ezidáig kb. 80-120 grammokat evett, most már van, hogy 180-at (persze, ezt csak a szokásos 1 órájában...)
De jó! Lesz friss epretek, és zöldborsótok. Mindkettőt imádom!!! A Kedves azon szokott röhögni, hogyha jön a friss zöldborsó, akkor én hetekig cukorborsón élek (no meg petrezselymes újkrumplin salátával)
És jaj, szeretnék egyszer én is ilyen „kövér” lenni!!! Habár tudom, hogy mindenkinek más a mércéje – így teljesen elfogadom, hogyha elégedetlen vagy magaddal, hisz máshoz vagy szokva – de hát Milán után is sikerült a versenysúly, miért ne sikerülne most is ;)
És a születés/szüléstörténeted... Hát újra végigéltem a sajátomat is... És együttsírtam Veled...
Nagyon helyesek a fiaid együtt. Milánnak annyira jóságos az arca – annyira kedves a kisöccsével!

Szilvánusz: na, csak előkerültél :) Ugyan már! Örülök, hogy már végre tyúkanyókodhatok :) Gyönyörű lehetett a Kedves ;) A hétvégén apám nyaggatott, hogy adjak Fruzsinak köménymag teát – mondom nem adok, mondta: adjak – nem – adjak – nem... Aztán jól elmagyaráztam neki, hogy ez a mi gyerekünk, és mi így csináljuk, illetve azt, hogy minden kornak megvan a saját szokása, divatja...Az ő idejükben az volt a szokás, most nem
És ha már a dícséreteknél tartunk: Te pedig mindig olyan szépen számon tartod a hiányzókat – jó ez a törődés!

melinda80: a mei tai-ra nagyon kiváncsi vagyok, mert én is nézegettem, olyan szépek vannak azon az oldalon, amit Te is belinkeltél! Nagyon helyes Dóri, ahogy kacag!!! Milyen „csókos” kis szája van!!!

Mni: egy újabb jó kép rólatok! Milyen bátor lányka Lilla, hogy nem sírt! Kíváncsi vagyok, hogy bírja majd Fruzsi, majd kedden kapja meg az oltást.
Fruzsi magát az utazást meglepően jól bírta. Odafelé egyszer megálltunk, mert megéhezett, és megszoptattam egy benzinkúton, visszafelé, pedig Tatánál ébredt fel, tisztába raktam, majd kivételesen kapott cumit :(, amivel elnyammogott hazáig – itt már én voltam ideges, ő bezzeg a cumival teljesen jól elvolt – olyannyira, hogy egy bunkó sofőr, mert a Kedves rádudált a zöldnél, hogy indulhatna már, elkezdett minket szivatni, hogy fékezgetett – kiugrottam az autóból, és ráordítottam, hogy itt egy éhes kisbaba van, most már abbahagyhatná a bunkózást...
Amúgy szerintem mindenképpen hatással volt Fruzsira a környezetváltozás: tegnap nem nagyon akart aludni, ma pedig nem nagyon akart enni, hanem csak aludni... Szerencsére az éjszakai alvókája nem romlott el!
Azért bármennyire is intelligensnek tartom a szüleimet, azért ők is be-beszóltak (miért eszik ennyi ideig, miért nem adsz teát, miért nem adsz rá eztmegazt, miért adsz rá eztmegazt... – brrrrrrrrrr)

Bosek: szegény Blanka!!! Viszont, jó, hogy túl van már az oltáson. Nekem mondta a védőnő, hogy előfordulhat, hogy be fog lázasodni, illetve valószínű, hogy 24-48 órán keresztül bágyadt lesz. Mekkora frufruja van a kiscsajnak!!! És látom, ő is nyáladzik :)

Juditkecskemet: azt a mindenit – tényleg szép hosszú gyermek! Hát, nem 1,5 hónaposnak néz ki!

judit18: na Te is újra itt! A Bcg oltásról nem tudok nyilatkozni, ugyanis Fruzskának nem jelent meg a helye (a dokinő megkérdezte, hogy biztos megkapta – én meg ugye erre nem tudok mit nyilatkozni, mert nem voltam ott, mikor kapta/vagy nem kapta Fruzsi), úgyhogy megkapja 6 hónapos korában újból. Az úszást megkérdeztem a védőnőtől, ő azt javasolta, hogy 4 hónapos kora környékén vigyük Fruzsit, amikor már túlvan egy-két védőoltáson, és megerősödik kellőképpen az immunrendszere. A védőnővel arról beszéltünk, hogy tök jó az úszás (már alig várom, hogy vihessem a kisasszonyt), csak ugye egyik szülőtől sem kérnek igazolást, aki belemegy a vízbe a gyermekkel, hogy nincs ilyen-olyan gombás fertőzése... Na mindegy, bennem nagyobb a vágy, hogy már lássam a lánykát pancsolni, minthogy ezen izguljak – meg majd jól körbekérdezek, hol biztonságos ilyen szempontból
Fruzsi is csinál ilyet, hogy markolássza a pelenkát, és forgatja a fejét, és közben iszonyatosan nyög – ilyenkor mindig az helyzettől függ, hogy felveszem, vagy sem... De, ha igen, akkor én úgy gondolom, hogy nem éhes, hanem csak a belei, gyomra „dolgozik”, úgyhogy általában csak megnyugtatom, és visszateszem, vagy megnézem a pelust, hogy van-e benne valami, mert a lyánkánk tisztaságmániás – semmi nem lehet a pelusban :)

Kiszazsu: de jó Neked, hogy kaptál virágot!!! Kicsit elgondolkodtam, elérzékenykedtem azon, hogy ANYUKA vagyok – a mai nap már az én napom is!!!
linocs

sziasztok!
végre itt :)

most mentek el anyósomék, férjuram épp az állomásra kíséri őket. nagyon kedvesek, sokat, télleg sokat segítettek.
De annyira lefárasztottak és néha nagyon vissza kellett fognom magam... annyira mások vagyunk... majd lehet hogy mesélek ;)

Máté meg édesdeden alszik, szegény már hulla fáradt volt...
Délután sétáltunk zürichben ami innen 2órás kiruccanás volt és kicsit megráztuk a macskaköves utakon... és utána meg annyira fáradt volt hogy nem tudott elaludni... de a fürdés és szopi után... ;)

most van időm reagálni, de most lehet hogy kicsit felületesebb leszek, iszen egy hetes lemaradásban vagyok.... :oops: bocsi....

csatlakozom az óriásbébikhez: mai mérlegelés, 1nap híján 1 hónaposak vagyunk és 1gramm híján 5kilósak... :shock:
az 56os rucik nagy részét már a hét elejénközepén kinőttük.... :lol:

naggyon édesek a babák! olyan jó, tudom még orábban mondta valaki, hogy itt mindenkinek olyan szép babája van, de télleg!!!
Linocs, a bohócorros kép csúcs!!!!!

Potyka, hihetetlen jó tanácsokat tudsz adni, tök jó, hogy itt vagy velünk ;) ez a pici nagy feje meg még változhat, mármint az arány a többihez, nem? vagy a többi gyerkőcöd is nagyobbfejű volt? télleg, a többi szülésed milyen volt?

Jim, ezt a combot nevezed Te nagynak :?: :?:
és ilyen dudákkal nem tudom ki nézi a combodat ;) amúgy ;)

ja, képzeljétek már csak +5kgnál tartok és végre rámjött egy régi nadrágom, az egyetlen ami nem csipő.... (a seb miatt nem ajánlják még azt csak tudnám meddig, utálom már a nagymamabugyit...)
azért még erősen bejátszik nekem is a muffintop... :)

ezt most nem értem, a kismamabérlettel kapcsolatban. bár engem nem érint, de jól értem a gyed-eseknek nem jár?:roll:

lenne egykét kérdésem, szépen sorban majd ahogy eszembejut, az első, ami ma jutott eszembe, amikor a kisfiam nem akart szépen elaludni ahogy elterveztem, hogy én közbe elmenjek misére... szval ha van valaki, aki szokott misére járni, akár priviben is: szerintetek mikortól érdemes odavinni a gyereket? az elején még gondolom csak addig jó amíg alszik a kocsiban vagy a kendőben de ha felébred akkor borul minden.

Pumperka, télleg nem tesz jót a fagyi a tejtermésnek? :roll: akkor visszafogom magam ;)

Linocs, Jim, köszi hogy megosztjátok velünk a szoptatási tanácsadó leveleit, mert egy csomó ötletet kapunk belőle mi is. nekem is rendszeresen bealszik pl a csöppség...

a szopi-mennyiség: amíg itt voltak anyósék többször mondták, mért nem mérem mennyit eszik.... én úgy voltam vele, hogy lehet hogy én vagyok überlaza, de ha igény szerint eszik és láthatóan gyarapszik akkor miért idegesítsem magam azzal, hogy most csak ennyit evett, vagy most mennyit evett.... szerintetek gáz? télleg mérnem kéne? 1 hét alatt 4774gról 4999gra gyarapodott... szerintem itt nem lehet gond... ;)

Juditkecskemét! :( téged még ez ág is húz, amikor elolvastam a gép-elromlást nem akartam hinni.... segény!!! de ügyes vagy hogy gyorsan újraírtad! és megértelek én is maximalista vagyok...
ja, amit beírtál, tök jóóóó naggyokat mosolyogtam rajta, a férjuram is elolvasta :lol:
köszönöm a kérdést, nagyszerű érzés, asszem valami ilyennek képzeltem el az anyaságot. Rajongok a fiamért :) ami kicsit nehéz, hogy eddig tényleg jó, hogy egy csomó segítségem volt, főleg az elején, de ugyanakkor főleg az anyósomék esetében, mindenki jobban tudta miért sír a gyerek, vagy miért fog majd sírni... és így nehezebb kiismerni a gyereket.... pedig asszem most már kezdem megismerni! Csudaaranyos!!!! szval :) teljesen boldog vagyok. néha nagyon fáradt és ez is normális. asszem.
kiváncsi vagyok hogy fogom bírni az egyedüllétet. jövő héten meglátjuk ;)

nagyon édes Nimi! szerintem egyáltalán nem kövér, ennyire Máté is az ;)

Panny, ezek szerint meggyógyultál hurrá :)

KvaszÉva, remélem már Ti is jobban!
és köszönjük mégegyszer mindenkinek a házasságiévfordulós köszöntéseket.
ja leírom, hogy ünnepeltünk :)
vicces, mert kitaláltam hogy majd sütök az uramnak sütit, meglepit, mert aznap ment elsőnek dolgozni. Erre kiderült a liszt is elfogyott meg amúgy is venni kell gyümit hozzá, felsétáltam hát a boltba... ami zárva volt :? ugyanis itt épp tavaszi szünet van/volt... a másik boltba már nem volt időm elmenni mert délután mentünk kontrollra a dokihoz a sebemmel. az meg macerás, Mátét be a kocsiba felvesszük apát a munkahelyen el a rendelőbe... amíg én bent Apa Mátéval kint, velem minden rendben, kijövök, Máté hátközépig kakis.... peluscsere a wctetején.... (elég higénikus, viszont pelenkázó sajnos nem volt... ) majd Apát leraktuk a munkahelyén és haza. síró gyerek szerencsére abbahagyta így nem kellett egyedül vezetni bömbi mellett....
este én holtfáradt, Apa megjön, épp szoptatok.... utána félrehív és egy gyönyörű fehér cserepes orchideával köszönt... tudni kell, hogy nem szokása virágot adni.... :) én olvadok...
gyertyafényes vacsora anyósékkal majd zuhogó esőben kicsit elmegyünk kettesben. (Máté alszik) mivel nem tudunk sétálni be a kocsiba és fel a hegytetőre ahonnan látszik a zürichi tó. esőben a kocsiban jót beszélgetünk nosztalgiázunk. hát így telt a mi évfordulónk! Csudajó volt! :)
azért a héten megsütöttem a sütit ;)

éneklés-zene:
nálunk teljesen változó, most épp az illés-konczzsuzsa repertoáromból merítek de a hotjazzbandet nagyon szereti a lurkó.... meg sokmindent, szerintem mindent :)

Pété, Mzx boldog névnapot! :)

jaj olyan lassan haladok.... :roll: fáradok...

Potyka, asszem Te írtál egy linket, amiben másikfajta kendő van, nem a kismamás... elültetted a bogarat a fülembe.... az télleg ennyivel jobb?? mert én szeretnék kendőzni, és szoktam is nagyritkán, de egyre többször, de valami apró dolog nem stimmel, nem tudom mi... nem tökéletes...

Bosek: a felhúzós forgóval néha én is így vagyok :lol:

Judit18: örülök hogy jól sikerült a többnapos kiruccanás. :)

Pati, végreeee :) sok erőt az építkezéshez meg mindenhez! Te is hiányzol nekünk de megértőek és türelmesek vagyunk, csakgyere minél gyakrabban ;)

Beus, mi volt Marci ujjával pénteken, miután kivették a drótot?

Pété, remélem rendbenjön a kiscsaj!

Kmanna, szegény, sajnálom hogy nem szerette Panka a majálist...

Niki, gratula a 4kghoz :)
és szuper hogy Lilla ilyen jól viselte az oltást ;)
(mi még nem is kaptunk, pénteken megyünk dokihoz lehet hogy akkkor rögtön meg is szurják??? :roll: )

Zsu, nemmondod, hogy Vikó ilyen jól tűrte a majálist??? hogy csináljátok? ;)

Szilvánusz, dejó hogy itt :) köszi a hiányolást.... minden nap olvastalak Titeket, csak csepp időm nem volt írni...

Melinda80: télleg azt írták a szoptatós könyvben, hogy alvó babát ne keltsünk fel böfizni? Neked nem szokott később felébredni a böfire? és nem bukik a kiságyban? utána hasra vagy hátra rakod?
Dórikacagása nagyon édes ;)

télleg, kinek hogy alszik a gyerkőce? nálunk vegyesen, de igazán nagyot hason szokott aludni....

Jim,megríkattál a történeteddel. Köszönjük!

na biztos sokmindenkit kihagytam, de most kidőltem, az uram is hazajött...
most már gyakrabban leszek,ígérem, igyekszem! :) nemhagyjuk leülni a topikot, jövök! :)

jóccakát! ;)

Kép

Kép
kolyok28

hihi a legfiatalabb topik baba is betöltötte a 4 hetet :D holnap leszünk 1hónaposak, ígérem holnap kaptok képeket :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Jim! Hát, nem irigyellek a szülés miatt. Nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul alakultak a dolgok. :( Remélem, hogy a gyönyörű kis lurkóid hamarosan, ha nem is feledtetik, de el fogják halványítani a rossz emlékeket.

Linocs! A baba kiskönyvébe nem írták bez oltást? Nekem beírták. És hogyhogy nem voltál ott az oltásnál? A kútvölgyiben hazamenetel előtti napon adták. Nem lehet őket megkérdezni, ha nem írták be?

Judit(km)! Nem tűnik kövérnek Nimi. Viszont jó nagy! :D

Judit18! Hát, tényleg elkeserítő lehet, hogy ottmaradt a kínkeservesen megszerzett tejecske. Én át tudom érezni. Akkor te csak 1x fejsz egy nap? Mert tegnap előtt nekem is 1,5 óra alatt 80mili jött csak ki, de én ezt napi többször csináltam az utóbi napokban. Úgy azért többször 80 az már valami. Viszont tényleg idegörlő, én is elgondolkoztam, hogy így érdemes-e csinálni... Ezért is próbálkoztam meg újra a szoptatással. Ti nem próbáltátok újra a szopit?

BCG oltás helye nálunk is kezd látszani kicsit piros és duzzadt. Talán általában 2 hónap környékén fakad ki.

Forgó: Nálunk Luca el van bűvölve a forgótól. Hosszasan nézi, vigyorog és néha bezsél is a forgóhoz. :) Nagy segítség pelenkázáskor és az akkor szokásos 3-4 perces csípőtornánál. Análkül sokkal hamarabb elunná a dolgot és elsírná magfát. Nekünk is felhúzós. Sajna a 3-4 perces tornát nem zenéli végig. Állandóan fel kell húzogatni.

Lucát tegnap óta szoptatom. Mivel egyre nehezebben ment a fejés. Viszont mindig több, mint egy órát szopik. Igaz, 1 óra alatt 120-170 miliket eszik. Szóval nem kispályás a kiscsaj. Viszont ma nagyon nyűgös volt. Nem akart aludni. Csak cicin volt hajlandó szundikálni. Evés közben is állandóan bealudt. Így egész nap cicin lógott. Ahogy felkelt, már sírásra görbült a szája. :S Nem tudom, mi volt ma. Mit tegyek ilyenkor? A még nem teljesen begyógyult ciciknek sem túl jó. És már csak a bimbóvédővel hajlandó elfogadni a cicit. :( Meg semmit nem tudok csinálni. Igaz, tejtermelés szempontjából hasznos lehet a folytonos cicizés. Remélem, holnap más napra ébredünk. Ráadásul segítségem sem lesz szombatig...

Lányok én kétségbe vagyok esve, hogy hogy fogom zavartalan nőiségemet visszakapni. Egyrészt annyira érzékeny a mellem,hogy bármi/bárki közelít felé, már automatikusan védekezésképpen magam elé kapom a kezem. :( Másrészt meg lent nagyon megváltoztam. Bocs a részletekért, de lent, mintha eltűnt volna 1-2 alkatrészem. :o Nem tudom, hogy... Mintha levágták volna. Persze azt nem tehették, de akkor meg azt is levarrták... Szóval a kisajkak egy része a húgycsőnyílást fedő kis lebernyegem eltűnt. :S:( Ezért is volt olyan furcsa a pisilés. Kicist fájdalmas,szoító érzés volt ott, meg hátrafelé pisiltem. Nincs mi előre terelje...
Férjem olyanokat mond, hogy most olyan lent, mint a Roosevelt tér... :cry: Meg azt mondta, hogy hahó, hahó, hahó... (Visszhangzott, amikor megnézte.)

Bocsi, hogy ilyen részletesen kitárgyalom, de úgy el vagyok keseredve miatta. Már többször el is sírtam magam. :( Nem tudom, mit csináljak, meg hogy lehet ez? Most telt le a 6 hét, Most kellene visszamenni kontrollra. De előbb lehet, valaki másnak is megmutatnám, hogy mit mondanak rá? Van olyan, hogy nőgyógyász plasztikai sebész? A dokimnak sem fizettem még,d e igazából nem is vagyok elégedett. Először is mert gátvédelemmel nem is próbálkozott, majd a szülés után rögtön elhúzott és 1,5 hét után volt csak újra és csak akkor szedte ki a varratokat, és a kórházban igen rosszul voltam, jó lett volna, ha ott van, meg nem tudom, hogy tényleg szükséges volt-e, hogy végig oxytocint kapjak a szülés alatt, szerintem az igencsak megkínzott, aztán a burokrepedés után csak 1,5-2 óra múlva jött be a szülőszobára, én meg kínlódtam a szülésznővel, hogy fájdalomcsillapítást szeretnék, ő nem akart adni, stb. Jó lett volna akkor is, ha ott van. Ilyenkor mit tehet az ember? Hogy honoráljam? Tény, hogy húsvét vasárnap délutánját, éjszakáját velem töltötte és mellette jött világra Luca, de azért máshogy is lehetett volna, illetve kellett volna legyen. És ráadásnak itt van ez az altáji mizéria is...
Ezek után mit adjak neki?

Na, gyorsan fejek még, mert Luca az utolsó adagját cumisüvegből kapta, hogy ne szopizzon most órákig és végre aludjon be rendesen. 160 milit evett... :o

biribon

Ja és miért lehet az, hogy tiszta kemény a cici és alig megy a fejés? Alig tudtam 60-80 milit kifejni 2 mellből, 1-1,5 óra alatt. Máskor meg 1 óra alatt 2,5 decit fejtem. Igaz, este, úgy, hogy napközben nem fejtem.
Meg már kérdeztem, de senki nem válaszolt arra, hogy az úgy normális, hogy egy ideig rendesen jön fejéskor a tej, majd alább hagy, szinte semmi nem jön, majd egy idő után megint jön?

biribon

Kölyök! Gratula az 1 hónaphoz! Nagyon telik az idő! :o

biribon

Biribon, a melled vissza fog állni egy viszonylag normális állapotba, mondjuk kis idő kell még neki, de sztem már nem sok. Ezt a lenti mizériát nem teljesen értem, mert elvileg azon a részen nem ügykösnek, ahol Te hiányokat érzel. Ha így előtörne bennem a bizalmatlanság, azt hiszem keresnék másik orvost. Mondjuk azt tudnod kell, bár elsőre én is másképp hittem, de igazából ritkán vannak végig Veled a szülés alatt. Sőt, szeretnek az akcióra megérkezni. Így ötödikre sikerült oda eljutnom, hogy szülésznőt is választottam, az orvosm is nő, és nem véletlen. (ha érdekel, elküldöm az elérhetőségét, nagyon emberséges).

A tej meg fejésnél szintén normális, így jön mikor a baba eszik is, azt hiszem ez arra a bizonyíték, hogy igazából szoptatás (fejés) közben termelődik. A mennyiség meg az összetétel is radikálisan változik így a gyermekágy vége felé. Sztem Linocsék ezért mondják, hogy másképp esznek a cseppek, kevesebbet, gyorsabban, meg hasonlók.

(Gyorsan elmondom még, hogy vmikor 6-8 hét táján jelentkezhet a babáknál fejlődési ugráűs, mikor nyugtalanabbak, és gyakrabban mellre kéredzkednek, mert több vagy másabb tejre van szükségük, de ez néhány nap alatt beáll).

Kölyök, didymos.de. (küldenek Svájcba is). Valahogy más, mint a magyar, kicist vékonyabb, kicist kevésbé csúszik, és nem utolsósorban a színei nekem nagyon tetszenek. Ahogy olvastam fórumokon kötni is könnyebb, gondolom az anyagvastagság miatt. És igen, többi gyerek sem volt kisfejű, azért olyan okosak. :lol: De méginkább elég gömbölyű a fejformájuk, és az UH nem erre van kalibrálva, ha jól hiszem. Szüléstörténeteket előásom, majd belinkelem. És Ötöskének is megbocsátom én a méreteit, csak legyen oly kedves, tegye lassan alulra a kobakját, mert így aztán nem lesz helye megfordulni. Házassági évforduló jól hangzik. Mi nemigen ünneljük, mert Karácsony és Szilveszter közé esik, ráadásul eddig az összes szülinap is lezajlott névnapokkal együtt nov 11 és március 24 között.....

potyka

Potyka!

Voltál kendős napon Budaörsön? Milyen volt?
Mei tai-t fogk valószínűleg én is rendelni, arról van tapasztalatod?

Pété!
boldog névnapot utólag!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Apukám, a négy unokával:
Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, holnap megyek. Elvileg lehet, hogy mei tai is van (tényleg nagyon szépek), majd megpróbálom kipróbálni. :lol: Egyszerűbbnek tűnik a kendőnél, az tény.

Unokás képenm nagyon szépek a gyerkőcök. :P

potyka

Na az én születéstöréneteim, és még sok másik, itt olvashatóak: http://www.tavam.hu/article.php?id=469&cid=38

potyka

Jó reggelt!

Köszönöm szépen a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok! :)

Pont hétvégén válogattuk át a képeket, holnap teszek fel párat, mert Erik nagyizni fog, és lesz rá időm.

Megettem vagy egy kiló sütit 3 nap alatt, nem biztos, hogy jó ötlet volt. :? Lemértem magam, mert bár csak 3 kiló van rajtam, nem férek bele a nadrágjaimba még most sem. Erre kiderült, hogy a 62-es derekam 74 centi, a 93-as csípőm pedig 100. Hát így nehéz beleférni. :(

Biribon, nagyon megértelek, nálam is hónapokig ez volt, nagyon bánkódtam emiatt, ráadásul fájt is minden akció. Aztán olyan 90%-osan rendbe jött kb 1 év alatt, szóval van még remény! Egyébként már írtam, hogy most is olyan, mintha valamit elszabtak volna. Biztos van olyan plasztikai sebész, aki ezzel is foglalkozik, esetleg keress fel egyet!

Jim, húúú, nem csodálom, hogy nem tudtad sokáig leírni!

Kép

Kép
mzx

Kölyök!

Hát igen!
A misére járás nem egyszerű picivel.
Volt, hogy nem értünk volna oda, mert elhúzódott az evés, nem aludt el, és nyafizott, de azért próbálkoztunk.
Pap hozzáállása is fontos. :wink:
Amikor ideköltöztünk és a fél éves lányom, amikor először mentünk el a helyi templomba még a mise kezdete elött nyikkant kettőt, nem sírt :!: ,akkor a pap átterelt a hittanterembe, hogy onnan az üvegfalon át lehet nézni a misét. :evil: Hát akkor totál kiakadtam, és egy messzebb lévő templomba járogattunk. Mostmár egy új fiatal pap van itt. De mégis azt kell mondjam, nem járunk rendszeresen a 3 gyerekkel, úgy mint régen ketten. :cry: Hittanra járnak a nagyok, szeretik, misére nem mindig tudjuk elvinni őket. Most Zsombi születésével megint romlott a helyzet :oops: :oops: :oops: . Biztos velem is van a baj, kerülöm a necces helyzeteket.
Igen azt hiszem a templom az egy tipikusan olyan hely, ahová nagyon praktikus a kendő vagy afféleségek. Annál idétlenebbűl nem tudom érezni magam amikor hátul rángatom a babakocsit, ha végképp sír kimegyek. Kendőben mégis humánusabb bababarátabb a ringatás, mégha állni is kell. :wink:
Persze olyan is van, hogy ragyogóan alszik a baba. A legnehezebb talán az 1 év körüli gyerekkel misére menni, mert azok állandóan menni akarnak.

Mivel a kendőmet eladtam 4-5 éve, ezért is szeretnék most egy mei tai-t. Nekem a kendő egy kicsit macera volt, most próbálkozom ezzel a hordozó eszközzel. :wink:

Jim!
Most voltak nyugodtabb perceim, hogy elolvassam a történetedet. Nem gondoltam volna, hogy ennyire veszélyes volt a helyzet.
Nagyon sajnálom, hogy így alakult, mert tudom, hogy vágytál síma szülésre nagyon. De a két gyönyörűséges fiú gondolom feledtet veled mindent. :wink:

Mzx!
A négy nap alatt én is sok sütit ettem. :oops: Meg mást is. :oops: :oops:
Várjuk a képeket. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Potyka, elolvastalak. Lebilincselő az írásod!!!
És csatlakoznék az előttem szólóhoz: jó, hogy itt vagy köztünk.
Vendég

Sziasztok!

Jó sokat írtatok az éjszaka! Én mostanában igyekszem Lillával ágyba bújni (sajnos nem mindig sikerül, de legkésőbb 11-kor alszom én is), mert kb. 9-től alszik 4-ig, de utána már nem igazán... ma viszont felkelt 1 körül és utána fél 6-kor hallottam már a mocorgását, de csak 6-kor jelezte, hogy most már aztán tényleg éhes vagyok. :)

Biribon, nagyon jók a képek, Luca nagyon édes!
Bosek, Blanka is nagyon cuki!
Juditkecskemét, hihetetlen, hogy ekkora Nimi! Tényleg, még mindig anyatejes, ugye? Lillára még az 56-os rucik is jók... :) egy-kettő van, ami már kicsit rövidke...
Jim, nem semmi a szüléstörténeted! :( Örülök, hogy nem történt semmi baj Veletek! Helyesek a srácok!
Judit, amikor az oltásból kijön a felgyülemlett váladék, azt hívják kifakadásnak. Nekem nincs kedvem úszni menni, nem vagyok egy úszodába járó tipus. Tenger, Balaton még oké, az esztergomi strandot is szeretem, de hogy hetente úszodába menjek.... hát azt nem nekem találták ki. :(
Éjszaka én akkor etetem meg Lillát amikor felébredek rá... reggel 6 után már nem hajlandó aludni, olyankor Ő is izeg-mozog... akkor viszont kivárom a két és fél, három órát.
Linocs, megnéztem volna az ürge arcát, mikor ráordítottál. :) Tényleg, a kiskönyvbe nincs beírva az oltás?
Mi tegnap Tatán voltunk kirándulni. Lilla az út első 10 percében bealudt, majd mikor odaértünk még gyorsan megetettem a kocsiban. Utána elindultunk körbesétálni a tavat. 2 és fél óra alatt sikerült is, de térdig kopott a lábunk és a végén már iszonyatosan éhesek voltunk. Utána az egyik étteremben teletömtük a korgó hasunkat, majd a kocsiban indulás előtt ismét megetettem Lillát. Amúgy a sétát szinte végig aludta, fél óra kivételével. :D
Kölyök, mi most vittük először misére Lillát. Sajnos, az esti misére mentünk, így már nagyon nyugtalan volt, de szerencsére nem hangoskodott. Máskor a reggeli 10-es misére szoktunk menni, de eddig valaki mindig bevállalta, hogy vigyázz rá, de különben már többször vittük volna. Feri meggyőződése, hogy meg lehet tanítani a gyereket, hogy itt most csöndben kell maradni, ha már az elejétől szoktatjuk rá. :) Szerintem Pumperkának is igaza van, tuti nehezebb lesz majd, egy totyogóval misére menni. Most is vannak olyan törpék a misén, akik megállás nélkül körbe-körbe mennek a padtömbök körül. :D
HURRÁÁÁ, már a legkisebb baba is 1 hónapos! Gratulálunk hozzá!
forgó: nekünk van hozzá távírányító, de én meg azt nézem, hogy szülőnek fentről nézve szép a macis forgó, de szegény gyerek csak a macik hasát látja lentről... szóval Lillát még nem érdekli. :(
Pumperka, nagyon aranyos a kép Apukádról és a gyerekekről.
Mzx, nekem is sütihiányom van! :) Rendszeresen édességet csinálok! pénteken tejberizst csináltam, szombaton egy nagy adag tiramisut. :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok,
először is köszönöm a névnapi köszöntéseket.

Ketten is írták, hogy írjak magamról/rólunk. Megpróbálok nem túl hosszú lenni.

Hanna Nóra márc. 5-én született a Szt. Imrében. Az utolsó két hónapban végig farfekvéses volt, programozott császárral született. Amikor megkérdezik, hogy miért, akkor általában azt szoktam válaszolni, hogy azért mert magas volt a vérnyomásom és a lábaim pedig olyanok voltak mint egy elefánté és nem akartuk, hogy ez problámát okozzon. De igazából az volt a legfőbb indok, hogy a kiírt nap előtt egy nappal megműtöttek, hogy a a dokim rá 3 napra 2 hét szabadságra ment. (Azt hittem ez velem soha nem történhet meg, ilyeneket mindig csak mástól hall az meber.) Az egész terhességem alatt semmi baj nem volt, a vége felé sem tűnt úgy, hogy Hanna nagyon ki akarna jönni a pocakomból. Szóval nem voltak sem jósló, sem igazi fájásaim, az egész szülés legfájdalmasbb része az volt, amikor este fel kellett kelnem zuhanyozni. Néha furának is érzem, amikor azt mondom, hogy szültem, mert nem voltam túl aktív résztvevője a dolognak. És hiába van egy kisbabám, fogalamam sincs milyen lehet pl. a fájás vagy bármi ami a szüléssel kapcsolatos. A doki 9.55-kor kezdte a műtétet, 59-kor pedig megszületett Hanna.
Korábban olvastam sok helyen, hogy mennyi császáros anyuka életében okoz traumát, hogy nem volt képes "normálisan" megszülni a babáját. És hogy emiatt nem is érzik magukat jó anyának. Na én meg azért nem éreztem magam jó anyának,mert nekem pedig ilyen golndolataim nem voltak. Egy percre nem jutott eszembe, hogy sokkal jobb lett volna, ha másképp szülöm meg ezt a tüneményt, vagy, hogy kevesebb lennék, mert nem fájt az ő világrajövetele.
Benn a kórházban 2 naposan felvágták a nyelvét, de utána is nehezen ment a szopi és a tejem sem indultt meg túl gyorsan, de mióta itthon vagyunk, csak tejet kap Manó. Volt pár olyan éjszaka, hogy az esti 8 órás szopi után én ébresztgettem hajnali fél6-kor, mert féltem, hogy vmi baja van, azétr nem kért enni. De ez persze nem az átlag, általában még 1-2-szer éjszaka is szopizik és az utóbbi 2-3 hétben szokása lett, hogy 6-7 óra körül elkezd
nyöszrögni és fürdésig csak sír, bármit csinálok vele.
Most éppen itt szunyókál a mellkasomon, mint egy béka (a terpeszpelus csak mégjobban "békásítja") de nincs szivem belerakni a kiságyba annyira édes.
Szóval ennyit rólunk röviden.
marla singer

Marla Singer, nálam is dettó ugyanez volt. Lilla is farfekvéses volt, és március 7-re voltam kiírva. A dokim viszont március 1-jével ment 2 hét szabira, így február 28-án volt a császár. Nekem sem voltak fájásaim, kamu indokkal kellett bemenni a kórházba, mikor a dokim is ott volt. Szerencsére nekem sem okozott traumát, hogy nem simán szültem. Sőt, így utólag örülök, hogy így történt és különben is a lényeg, hogy egészséges és nem történt komplikáció faros szülés miatt. Amúgy a császár is baromi rossz volt, szóval én azt is szenvedésnek vettem.

KépKép
KépKép
mni

Niki!
Igaza van Ferinek!
Én is azt látom, hogy tényleg meg lehet velük szoktatni, hogy ott csöndbe kell lenni, de tény, hogy kell hozzá következetesség, és az esetleges kudarcoktól nem elrettenni. Később lehet nekik vinni képeskönyvet, akár gyerekbibliát, vagy ceruzát papírt se ciki szerintem a kezébe adni. A fülecskéje előbb utóbb elkap egy két szót, akkor meg a folyamatos kérdések jönnek...
Mi inkább reggeli gyerekmisére szoktunk menni, ott jól tolerálják a gyerekek működését. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Itt egy márciusi babák táblázat... már olyan rég lett feltöltve. :(

KépKép KépKép

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok :wink:

1-2 napig nem jön az ember és mennyit termeltetek........

istentisztelet:most vasárnap voltunk először mióta Olika megszületett...de ő nem jött be :wink: Anyu kint vigyázott rá.A nagyfiam a hittanosokkal verset is mondott Anyák Napja alkalmából.Aztán átmentünk a másik templomba mert ott meg a legjobb barinőm kislányának a keresztelője volt.A fiúk jól bírták.Krizsikével még vannak gondok :wink: de lassan ő is kezd hozzászokni hogy csöndbe kell lenni...de a Tiszteletes nálunk nagyon megértő és nem szeparálja el a kisgyerekeket.Amúgy van gyerekistentisztelet,Márk fiam már arra fog járni.A hittant imádja az oviban,van gyerekbibiliája azt is szereti.

Pumperka!

Mi az a Mei-Tai???
Bocs ha egyértelmű, de én még nem hallottam :oops: ...És amit Melinda belinkelt nem lehet megynitni.

Jim!

Köszi, hogy megosztottad velünk a születéssztorit!!

Biribon!

Ügyesek vagytok hogy megy a szopi!!Sztem mindig próbáld a bimbóvédő nélkül,de ha csakis úgy fogadja el az se gáz.Az én fiaiam csakis így szoptak,most Olika is,mert nekem extra érzékeny a mellem,nem is merném pszcihésen máshogy :( De már nem okoz gondot,hál'istennek alkalmazkodtak a fiúk.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kiszazsu!

Én is kivi vagyok felveszik-e a fiamat az oviba....Holnap visszük beíratni...
Te meg se próbálod??

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Potyka! Köszi, hogy te próbálsz segíteni, tanácsot adni. Úgy látszik, a többieknek nem nagyon van mit hozzászólni ezekhez a kérdésekhez.
Aza baj, hogy most 2 nap szoptatás után megint sokkal rosszabb a cicim állapota. AZ egyiken megint nagy részen eltűnt a bőr, a másikon meg hólyagok lettek. :(
A kicsi meg nyűgös és órákat cicin lenne. Most lehet újra fejni kellene, ha nem szeretném,hogy megint annyira súlyos állapotba kerüljön. 2 hete szintén próbálkoztam a szoptatással, akkor is romlott az állapota és visszatértem a ejéshez. Csak már a fejés egyre nehezebben megy és én meg egyre inkább a türelmemet veszítem. Mert semmit nem tudok csinálni. Az egész nap a tejelőállítás és cici körül forog. El sem tudunk nagyon menni itthonról emiatt. Már nagyon elegem van.
Az altáji dolgok meg engem is nagyon megleptek, de valahogy aza bőrredő tényleg eltűnt onnan. Arra emlékszem, hogy valami olyasmit mondott a doki varrogatás közben, hogy kicsit feljebb a húgycső kimenetnél is varr valami sérülést, mert, hogy csípne később. Vagy valami ilyesmi, de hát szülésen voltam túl és éjfél felé volt ez. Annyira nem volt erőm erre rákérdezni. Mindenképp előbb más orvosnak meg szeretném mutatni. És a következő gyerekemet nem nála fogom szülni...

Pumperka! Nagyon szépek a gyerkőcök!

Mzx! Hát, nem hangzik túl jól ez az 1 év... :( Nem sínyli meg nagyon a házastársi kapcsolat?
Rajtam sincs sok plusz kiló és annyira nem is feltűnő, de mégsem jönnek rám a korábbi szűkebb nadrágjaim. :( Csak a lazábbak.

Niki! Köszi a dícséretet! Jó, hogy legkésőbb 11-kor már alszol Lilla babával. Nekem is ezt kellene tennem Lucával, de olyankor még annyi mindent teszek-veszek, hogy mindig éjfél, 1 után kerülök ágyba. Aztán hajnalban, meg reggel nagyon szenvedek. :S
Köszi a táblázatot!

Marla! Babád mióta hordja a terpeszpelust? És mennyi időre kell hordania? Amikor rátettétek zavarta? Hogy reagált rá? Mennyi ideig hagyjátok rajta? Éjjel-nappal?

biribon

Panni! Köszi a bíztatást! De most úgy tűnik, hogy megint vissza kellene állni a fejésre. :( Mikor lépek már ki ebből a mókuskerékből? :(

És keresztelő lesz nálatok? Hamár arról is volt szó... Ki mikorra tervezi, ha tervezi? Református keresztelők is lesznek? A keresztszülők vallása meg kell egyezzen a baba leendő vallásával?

biribon

Biribon, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki az orvosod! Sajnos, szoptatás ügyben nem tudok segíteni, nekem szerencsére csak az első héten fájt nagyon, azóta csak Lilla első ráharapása fáj.
Mi már április 27-én akartuk a keresztelőt, csak még mindig nem tudjuk ki legyen a keresztszülő. Tesókat nem akarjuk. Az Atya viszont múltkor megállított az utcán és azt mondta, hogy Ő nagyon szívesen megkereszteli Lillát keresztszülő nélkül is.

KépKép
KépKép
mni

Biribon!
Kb. egy hónapig kell hordania, aztán vissza kell mennünk konrollra. Amikor megláttam, hogy hogyan is néz ki, azt hittem hogy akkor most egy hónap nyűglődés következik, de szerintem észre sem vette Hanna, hogy van vmi a lábai között. Nem nyűgösebb tőle. Csak én felejtem el sokszor ráadni és akkor kezdhetem előlről az öltöztetést. Elvileg a pelus fölé kell rakni, de én a body fölé szoktam ráadni, hogy legalább a derekéhoz ne érjen az a pvc-cucc. Ha meg harisnyát is adok rá, akkor afölé. Nem tudom nyáron hogy lehet ezt hordani, mert sokszor még ilyen időjárás mellett is vizes lesz a body alja, annyira megizzad Hanna.
marla singer

Biribon, sajnos nem tudok hozzászólni az előző problémádhoz, de nem azért, mert nem érdekel.
Keresztelő nekünk valamikor a nyáron lesz, még nincs időpont. Katolikus keresztelő lesz, a két gyereknek együtt, mert Alexáét addig halogattuk :oops: :oops: :oops: , míg közben terhes lettem, és akkor már megvártuk a picit is. :lol:
Nálunk a vallásnak egyezni kell, és a keresztszülőnek igazolást is kell hozni a saját templomából, hogy gyakorolja a vallását.

Kölyök, ezúton gratulálok a topic legifjabb babájának első hófordulójához!!! :lol: :lol: :lol:
Ezt a felületes válaszolgatást éjjel 23.20-kor!!! :shock: Hát szégyenletes, hogy csak novellát írtál a regény helyett! :wink: :wink: :wink:

Niki, köszi a táblit! Hát... Így végignézve...igen kevesen vagyunk, akik rendszeresen írunk... :cry:

Panny, a te fiad már van 3 éves, az én lányom csak dec. 28-án lesz. Szeptemberben tuti nem vennék be, januárban, év közben meg még annyira sem. De talán elmegyek megkérdezni, a héten van beíratkozás.
Melinda linkjét azért nem tudod megnyitni, mert véletlenül kétszer másolta be egymás mellé. :)
Vendég

Niki, van keresztszülő nélküli keresztelő is? Milyen vallásban? Még nem is hallottam. :shock:
Szilvánusznál elfelejtettük megbeszélni a fotózást, tudsz valami kb.-t mondani priviben?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: