A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

engem havonta 2szer, de unom én is :(
Valaki írta, hogy vett a dm-ben eldobhatós bugyit. Kérdés: hány db volt benne és mennyiért? Mert épp néztem a brendonban és 5db 995 ft.
magdolnam

Magdi!
Annyi pénzért én inkább XLes nagymamisbugyit veszek a kínaiba, ott kb.200 Ft-ért jó minőségű pamut. Az eldobhatókra én nem emlékszem már mennyi volt egy pakkban, de borzasztó vékonyak :roll:

Kép
kimma

Hali!
újra itt.

Én is a nagymamibugyira szavazok!
Ezek az eldobható bugyik szerintem nem tartják meg azt a gigantikus méretű betétet, amikre az első napokban szükségünk van.

Utána pedig ha már nem kell, azt is eldobhatod.
Vendég

engem most szúrtak, mióta kismami vagyok, másodszor.

Ha jól tudom, már csak egy vérvétel lesz, a 36. hét környékén. :roll:
Vendég

irigy, irigy
magdolnam

Magdolnam! Eldobhatós bugyi a DM-ben 5db-os és 500Ft.

Csilláéknak kitartást!

Tegnap voltunk Dokinál!
Méhszáj zárt, Átlagos a magzatvíz, Jó magzati szívhang, Ép placenta!
Méretek: BPD:84mm
FL:62mm
AC:268mm
Méretek alapján 43 hét 2 napos terheségnek felel meg. Flowmetriával az áramlási viszonyok normálisak. Súly: 2-2,5 kilógramm között.
2 hét múlva megyek az első NST-re! Kedden vérvételre és vizeletre!

Timi! Ma gondoltam Rád mert voltunk az Asia Centerben és nagyon sokféle nyuszis ruckot láttunk. 1800-3000Ft-ig voltak.

Wera! Sajnálom, hogy nem sikerült eladni a ruhát!

Muffin! Én is sokat gondolok Rátok!

Délután még megyünk megköszönteni Anyut!

Vigyázzatok Magatokra!

Holnap megyek Államkincstárba és OEP-be ha valakit érdekel valami akkor írjátok meg és megkérdezem Nektek!
Vendég

Nem 43 hanem 34 hét! :oops:
Vendég

hat ugy tunik itthon ragadtam:(
amennyire ra voltam keszulve, hogyelmenjek egy-ket eloadasra, most annyira nem megy ravenni magam, hogyelinduljak.
Ha megbeszeltem volna vkivel, hogy menjunk egyutt nem lenne ez a lehetoseg, hogy a lustasagom gyozzon...

Mi frottir torcsiket kaptunk, 3mat, de van pelusanyagu is, de azok olyan nagyok, hogy nem tudnam biztonsagosan megfogni benne a babat. MAjd talan ha nagyobb lesz hasznaljuk. Agynemu csak az az egy egeszen pici van, amit varrtam.
Pelus egyenlore 13db van, de kapok majd unokatesomektol is.

Nekem sem fordult meg meg a baby, de en ugy olvastam egesz a vegeig megfordulhet, bar vannak mindenfele trukkok, amivel segiteni lehet en egyenlore nem kiserletezgetek, varom megfordul e magatol.
Vendég

hali lányok!

hazaértünk. ettünk finomat, és hoztunk is egy csomó mindent. franciasaláta, krumplipüré, párizsi szelet.
aztán még gyümölcsöt, joghurtot meg egy csomó apróságot hoztunk.

meg mire hazaértünk pont jött bnőm is egy nagy szatyor mindenfélével.
van benne vagy 10 db textilpelus. nah el voltam ájulva hogy az enyém milyen vastag. hát ezeket meg se közelíti. ezek az az igazi pelus anyagok. abszlut nem látszanak át. nah ilyet se kap már manapság az ember!!!

meg kaptunk egy csomó csörgőt, rágókát, meg pólyát is hozott, meg egy pár kisruhát.

tök jó :D

Kép

Kép
timi1982

tök jó. a tájékoztató füzetek között van külön várandós, szoptatós és hasonló kiskönyv is.

jah és van külön aventes és mom-os kisfüzet is. abban van egy csomó termékről leirás, hogy mit hogyan és miként.

Kép

Kép
timi1982

lányok!

az avent oldalán van termosz akciósan. az ára igy is majdnem 5e ft, de azt ugye tudjátok, hogy a normál 2 db-os termoszba nem fér bele az aventes cumisüveg???!!!
és az 1 db-os termoszba se mindegyikbe az aventos cumisüveg?!?!?

Kép

Kép
timi1982

marcsi légyszi csinálj nekem uis egy olyan babás vonalzot mint a tiéd pinkben

Képimg][/url]
Kép
ronix

babuli nekem a tgnapi uh-n volt 7,9bpd-nk :shock:

akkor ez most milyen??????????

Képimg][/url]
Kép
ronix

Sziasztok!

Visszatértünk mi is a bázisra. A visszaolvasásal később próbálkozom. :D
20150601134430

ronix!

Szívesen csinálok!

mikor is szülsz? 07.23-án?
Vendég

ronix!
Kép
Vendég

Na, most vajon miért jelenítette meg?????!!!!!!!!!
Vendég

Csak azt nem értem, hogy 07.22-re 78 napot ír, 23-ra meg 80-at.. :shock: :shock: :shock: :shock:

(jól elbeszélgetek magammal... :roll: )
Vendég

Sziasztok!

Nálunk is megvolt az anyáknapozás! Fincsi ebéd anyóséknál.
Utánna aludtunk egy jó nagyot. Most térek magamhoz. Meg ficánka is a pocakomban.
Folyamatosan mocorog, és néha nagyon fáj. Míg aludtam ő is aludt!

Tegnap este beszéltünk a sírásról. És nagy mellénnyel mondtam, hogy én nem szoktam. Na tegnap este sikerült. Nem szoktam nézni, de tegnap pont akkor kapcsoltam a Társulat-ra, amikor a csaj a Valahol Európában című musicalből énekelte a Talán című számot. Teljesen készen voltam. Az egyik kedvencem, imádom a musicaleket. Úgy bőgtem, mint akit megvertek! :wink:

Én pelus anygból vettem 2db nagyot a baba fürdetéséhez, meg persze van kapucnis kifogónk is!

KépKép
hene

Szia Viki!

Ronix!
Megpróbáltam a linket msn-en elküldeni neked.
lépj be, és akkor megkapod!
Vendég

Marcsi!
Gratula a 30 héthez!!!! Fincsi volt a rétes?
Én is Emmára szavazok!

Patr!
Nálatok egész gyerek invázió volt!

VidoKata!
Én is abban bízom, hogy más, jobb alvókája lesz a kölöknek idekint.

Kike!
Köszi a receptes oldalakat! Szépen alakulnak a szobák!

Linda!
Én a mai napig szedem a gravidát, a doki javaslatára. Sztem nem ezen múlik, hogy nagy babóm lesz-e. Anyósom nem szedte mégis közel 4 kg lett a férjem.

Wera!
Komolyan nem alszol jól a 3. héttől? Azt a betyár!!! Akkor befogom a csipogómat!

Tetsz a a kakaó utáni pocid!!!!

Ami!
Grat az 50 nap alattisághoz!!!

Timi!
Sajálom, hogy fájt a köldöködnél. Az én kiscsávóm is ki ki dugja vmiléyt ott újabban.

Boldog névnapot!

Szly!
Roli nagyon édes volt a kukoricával! Csini Mami vagy!

Magdi!
A Tena betétet dicsárik nagyon.

Bondi!

Nagyon jó eski ajándékot találtatok ki!

Mavrick!
Apócád nagyon cuki, hogy ilyen szép virágot kaptál!!!

Roni!
Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál!

Anyjuk!
Én is szívem szerint elüldögélnék egész nap a wc-n, mert annyira ingerel. Tévét kéne bszerelni + vmi lábtartót, király lenne!

Babukám!

Gratula a jó uhuhoz és Szabi Maci szép méreteihez!
20150601134430

A mi hosszú hétvégénk nagyon jól telt!

Csüt. bográcsoztunk, nagoyn jó volt és a csípős gulyásleves vérré vált bennem.

Péntektól pedig anyuztunk és anyósoztunk.

A kicsi fiam nagyon aktív volt az elmúlt napokban. Mindegy volt neki milyen pózban, csak feküdjek és elkzdett dübörögni. :D :D :D :D :D :D

Boldog anyák napját Mindannyiónknak! Komolyan mondom könnyes lesz a szemem, ha elképzelem, hogy jövő ilyenkor már a picikénk is ünnepelni is fog minket!
20150601134430

hene!
én a valahol európábant 3 alkalommal láttam. nem voltam terhes de akkor is picsogtam :D

viki!
nekem is elég kicsit vizszintesbe helyeznem magam, és az én okos nagy fiam egyből beindul. éjszaka is randalírozott. nagy bulihuligán :D

holnap megyek ha nem esik vásárolni. veszek tenabetétet :D
jaj és lányok, remélem nem felejtem el és teszek fel képet.
van hasfogós bugyim. nem az igazi gumis, de anya talált a szekrényében és nekem adta. egyenlőre majd belebujok abba, hogy mennyire szorítja a hasam. ha ez megteszi akkor én olyan igazi hasfogósat nem fogok venni.
ezt ő is kapta a műtétje után. ez is gumis, hasfogós csak gagyi.

gondoltam majd teszek fel egy olyan bugyit és mellé egy saját bugyimat :D hát már most tudom előre hogy nevetséges lesz. szörnyű ez a lakósátor!!!

Kép

Kép
timi1982

hene: :)
de jo vegere valaki, aki kedveli a musicalaecet! En egy jo ideje egyedul maradtam ezzel a ranjogasommal. En ma neztem meg felvetelrol a tarsulatot- mert tv-nk nincs, es a neten mindig masnap van fenn- es en is jot bogtem, nem csak azon a szamon, hanem a szepseg es szornyeteg betetdalan is, az anyaknapi koszontesukon, na meg az eredmenyhirdetesen:)
Nekem a Valahol Europaban egy listavezeto musical, gimiben enekeltunk belole reszleteket.
Picurunk favoritja egyenlore a Romeo es Julia- bar en is kedvelem:)
Vendég

en is a Tenat hallottammindenkitol. Mar kaptam is majdnem egy teljes csomag megmaradt az egyik ismerosunknek. NAgy bugyit tegnap en is vettem mar par darabot, mert az eldobhato olyan kis vekonykanak tunik.

Igy olvasgatva ki hol tart a teendok soraban en nagyon le vagyok maradva. NAlunk meg mindig por es kosz van. Babaruhak ide oda elsuvasztva, se kimosva, se vasalva, kisagy nincs nalunk.....
Ma delutan vegignezve mindenene ki is fakadtam ferjemnek, hogy soha nem lesz ebbol rend. Amint egy valami kesz, es ugy tunik ok, jon a kovetkezo ami hasonlo nagy koszt csinal:(
Ma az eloszobat festettuk, most masodszor en estem neki, de eleg csunya, nem kimondottan a benasagunkbol fakad, hanem hogy ugy szet van barmolva a fal, hogy egy egesz hosszu es komoly munka kene rendbe hozni, de erre most tenyleg nincs keret mestert hivani, stb,...Meg jo hogy csak az eloszoba.
Es hiaba is takaritanam ki a lakast ezutan, mert hetvegen padlo, es a\ ujabb kosz es por. Szoval meg mindig nem tudok nekiallni az osszeszerelt szekrenyekre kipakolni, aaaaaaaaaaaaa. Azt hiszem nagyon nagy orompillanat lesz, ha elkeszul:) Csak idoben meglegyen!!!!!!!!!
Vendég

Anyjuk, nálam a külföldi kedvenc a Muzsika hangja, a magyar pedig a Dzsungel könyve. De én nagyon szeretem a régieket is. Felső tízezer, Egy Amerikai Párizsban, stb. Most az Abigél a cél, de mostanában nem fogok eljutni sajnos!

KépKép
hene

Anyjuk - szerintem ne izgulj a teendők miatt! Én is még csak ezen a héten mostam-vasaltam a babacuccokat, pedig én már jóval előtted járok időben! És tudod, kedden még ablakcsere... :D szóval nem vagy lemaradva semmiről, úgyis meglesz minden mire érkezik a bébike! :wink:

Ronix - babuli nekem a tgnapi uh-n volt 7,9bpd-nk :shock: akkor ez most milyen??????????
Nálad valószínű centiben mérték! :wink:

Végülis az lett az anyáknapjából, hogy férjecském elment dolgozni, én meg jól átmentem az anyjához! :lol: Vittem neki cuki pici szivecskés-illatos gyertyát meg fagyit, hogy érezze a törődést. Nagyon meglepődött de örült neki! :D

Ma egész nap tüsszögök :twisted: és szegény kisbabámat olyankor úgy összepréselem! De nem bírom visszatartani, már próbáltam gyorsan kifújni az orrom, de akkor is hapci lett a vége... :? Lehet hogy indul a pollen allergiám - REMEK!! :evil:
Vendég

Az Abigelre hugomat szeretnemmajd elvinni,ha egyszer anya felengedi ot Pestre. Mondjuk kovetkezo evadban.

A Muzsika nahgjat rengetegszer lattam, a Dzsungel szereplovalogatojan Feheraron meg gimis koromban reszt is vettem- sajna nem kerultem be, de rengetegszer megneztem:)
Nalam majdnemmind nagyon bejon!!!!!!!!
Vendég

Azért örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a mániámmal! :lol: :lol: :lol: :lol:

Wera, mondták az UH-n hogy kb mekkora a baba súlya?

KépKép
hene

Hene - bocsi, most látom hogy vmit elcsesztem, mert amit Ronixnak írtam, az idézni akartam (tőle) és csak a vége az, amit én tettem hozzá! :oops:
Én nem voltam uh-on, csak a 29. héten. Holnap megyek ugyan dokihoz, de nemtom akar-e csinálni megint. (Én nem akarom! :roll:)
Vendég

Sziasztok!
Hene! Neked nem kell a magzatmozgást számolni? Nekem a 35.+0. naptól kell(/ett volna...), de elfelejtettem. Most jutott eszembe, ami nem baj, csak én szedem a Pipolphent és ettől lelassul a babám. Ez így nagyon hiteles lesz! Na mindegy.

Holnap reggel kell mennem NST-re!!!

Na megyek még megszárítom a hajamat, mert 20-tól babamozgás számolás!! :D

Ja, és olyan fini csöröge fánkot csináltam!!!Nyami..

sz.andi

Szia Andi!

Irígykedem az nst miatt...

kérek szépen fánkot!!!!!!
Légysziiiiiiiiiiiiiii......
Vendég

Wera, nálam is a 28. héten volt az utolsó UH, és csak azért kérdeztem, mert nem tudom kb mekkora lehet most Gergő!
Kíváncsi lennék rá. A dokimmal meg csak 15.-én találkozom, ha találkozom. Ha addig nem szülök meg!

Andi, nekem nem mondta senki, hogy számoljam, de felesleges is lenne, mert olyan aktív a drágám, hogy nem győzném írni. Amúgy csütörtökön megyek először CTG-re.

Nekem meg most pattodtatott a párom egy kis kukuruct. Nem rossz!!! :wink:

KépKép
hene

Az enyém párom meg rántott gombát csinált krumplival és tartárrall...

Így baromi nagy seggem lesz... :oops:
Vendég

Marcsi, ne is törődj vele. Majd utánna leadjuk. Nekem is lesz mit leadni (+20kg) :wink:

KépKép
hene

Hene - hát, én is kíváncsi lennék már mekkora Nóri-manó, de sajna nemtom. Csak nekem olyan rossz élmény volt az utsó uh, hogy inkább nem kérnék többet :? . Pedig még egy tuti lesz. De akkor mindenképp leírom nektek az eredményeket! :)
Egyébként a timmermann-os oldalon meg lehet nézni hogy kb mekkora lehet. Persze ilyen korban már jó nagy eltérések lehetnek :wink: :

http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
Vendég

Én a fánkot irígylem!!! :lol: Nyamiiiiiiiii :P
Vendég

Wera, miért volt rossz élmény???? Miről maradtam le?? :oops:

KépKép
hene

Wera köszike megnéztem. Bár biztos vannak eltérések.
29. héten nálatok mekkora volt a Nóri??

KépKép
hene

Megjöttem.
Viki babám 5 perc alatt lerendezte a 10 mozgást. Pedig azt hittem a gyógyszer lelassította. De nem, szerencsére.

Fánkot küldök mindenkinek, akinek kell! Kértek lekvárt is hozzá? Nagyim csinálta, finom eper lekvár. Na? :lol: :lol:

Marcsi! Nem baj az, ha jól esik, edd csak meg, majd lemegy a popódról.

sz.andi

Egyébként erről a számításról... Senkinek nem mondták? Én kaptam egy táblázatot is, ahol X-elni kell, hogy hány perc alatt mozgott 10-et. Érdekes..

sz.andi

Na, mamik én lépek pihizni, meg nézem egy kicsit a tv-t. Jóccakát Mindenkinek! Bár lehet, benézek egy kis időre még. 8)

sz.andi

Andi - nekem még nem mondta senki hogy számoljam, bár csak kedden megyek dokeszhoz. De tuti nem fogom, szerintem csak fölidegesíteném magam! Tuti pont akkor nem mozogna amikor kéne.
Amúgy ma anyóséknál ültem vagy 2,5 órát és folyamatosan, 1 perc szünet NÉLKÜL bugrált a kisasszony!! Nah, ezt számolja meg akinek két anyja van!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Hene - mindjárt megkeresem a leletetemet
Vendég

leleleletetetetememememetetet.... :lol: :lol: :lol: Szóval az uh-os papíromat! :lol:

29+2 voltam

BPD 76,3
HC 280,5
AC 264,2
FL 57,5

Súlybecslés: 1600 g

Gergő mekkora volt?? Most már én is kíváncsi vagyok! :wink:
Vendég

MÁr a 2. Magnumot tolom! Fúúúúj de rossssz vagyok! 8)
Vendég

Hű, szegény Móni! Semmi hír róla, tehát vszínű hogy még nincs meg a bébi! Jó sokat szenvedhet szegény!!

Hene- amit írtál a júniusiban, hogy csak 1 hét van köztetek :shock: Tényleg!! És velem meg 2! De én még nem akarok 2 hét múlva szülni :? . REmélem nem is fogok... Bár ha már úgysem bírok sem aludni sem feküdni, akár babázhatnék is... :)
Vendég

29+1 az én számításaim szerint, az adatok szerint 29+4

BPD 75,0
HC 272,5
AC 246,6
FL 55,9

Súlybecslés 1360 g.

Amikor a dokim megnézte az adatokat, és mostanában is amikor megyek terhesgondozásra és megvizsgál mindig azt mondja szép nagy baba! Nesze neked, akkor most mi számít nagynak??

KépKép
hene

en bucsuzom mara. Kicsit elfaradtam. mEg hatha tudok alukalni is, mert almi is vagyok.
Jo ejt!
Vendég

Persze mág én is várnék egy pár hetet, de ahogy mondod, ha nem tudok aludni, mert én sem nagyon tudok, akkor talán babázhatnék is! :)

KépKép
hene

Ja amúgy a második magnumot elküldhetted volna neke, és akkor most nem lennél rosszul! Úgyis napok óta magnumra fáj a fogam.
Milyet ettél???

KépKép
hene

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: