A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Én is megyek, jó éjt mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra!
Vendég

vigyázzatok magatokra

aludjatok jol és sokat.......................

Képimg][/url]
Kép
ronix

Timi!
én is elpityeregtem magam a magellános műsoron, főleg mikor láttam az 1 éves makkegészséges ngyönyörű kislányt aki 450 grammal :shock: született
Délután meg a Discovery Science-en néztem egy riportot a szülésről, ott szabályosan hüppögtem a meghatódottságtól :roll:

hiába, ezek a hormonok :lol:

Kép
kimma

Jó éjt lányok, megyek én is vízszintesre tenni magam.

Kép
kimma

Sziasztok!

Fél órája mentek el a vendégek. Kétszer eláztunk, de nagyon jó buli volt.
Nagyon érdekes volt, (ha valaki nem emlékezne, amit ebben a forgalomban nem csodálok, ma jöttek azok vendégségbe hozzánk, akikkel Zsuzska együtt született a kórházban) hogy mennyire hasonlóak a gyerekek. Nem külsőleg, hanem a természetük. Nem vagyok egy nagy horoszkóp fan, de ilyenkor azt mondom, hogy van benne valami. Mindegyik tipikus kos. Az egyik csinált valamit, vagy az egyik anyuka mesélt valamit, erre mindnyájan azt reagáltuk, hogy te most az én gyerekemről beszélsz? :D
Mindenesetre megnyugodtam, hogy mások is hasonló gondokkal küzdenek a gyerekükkel mint én.

Képzeljétek mára mintha minden nyűgömet elfújták volna. Nem fáj a derekam, kiporszívóztam, elpakoltam, délben lementünk a kertbe, gazoltam, vagy hússzor feljöttem az emeletre, azóta már elmosogattam, (na jó, a bográcsot még nem) megint rendet raktam, megfürdettem a három gyerekek, egy már alszik is, a többi az ágyban. És nincs semmi bajom. Remélem ez az állapot tartós is marad, és még aludni is tudok. Lehet, hogy a tegnapi fürdő tett jót, nem tudom.

Kép
Kép
patr

Sziasztok!

Bár már szerintem nincs itt senki... :roll: Gondoltam beköszönök...
Túléltem a ballagást!!! De mire hazaértünk, alig bírtam levenni a papucsomat, úgy bedagadt a lábam. :shock: Először volt velem ilyen. Jól felpócoltam, mostmár jó.

Ronix, örülök a jó híreknek!!! :lol:
Muffin, ez tényleg szívfacsaró... :cry: De én bízom benne és drukkolok nektek, hogy hamarosan egy egészséges bébit tarthassatok a kezetekben!!!!!
Wera, nekem is napról napra rosszabbak az éjszakáim... :?
Patr, örülök hogy minden rendben! Maradjon is így! :wink:

Legalább nagyjából jó éjszakát mindenkinek! :wink:

Kép
sziszka82

Sziszka, én még itt vagyok. :)
Jó éjt neked is!

Kép
Kép
patr

Jó reggelt!

Ma még senki?? Mindenki megy Anyukáknapozni, gondolom!

HÁT AKKOR: MINDEN MEGLÉVŐ ÉS LEENDŐ ANYUKÁNAK: NAGYON BOLDOG ANYÁKNAPJÁT!!!! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 19:43-kor.
Vendég

jó reggelt!!!!
Ez aranyos volt Kata :wink:
Eléggé kész vagyok :shock: jönnek ezek a hülye spamek a mélcímemre, ami miről szól??? Hát jó kis külföldi nyaralásokról. Tökre úgy érzem magam, mint amikor gyerek voltam ->nem bírok magammal, annyira várom a nyaralást, ami sajna csak jövőre lesz.
Lizus annyira ugrándozik, tegnap este is, ma reggel is. Azt vettem észre, ha az apja beszél hozzá, akkor annyira ficánka lesz :D olyan édes.
Tudjátok mi a fura :?: Hogy én még ugyebár 28 hetes vagyok, de pontosan azokat a tüneteket produkálom, mint aki minimum2-3-4 héttel idősebb nálam :shock: NEm tudom, hogy ez lehet azt jelenti, hogy előbb jön a picur? Fogalmam sincs. Bár a szülésznő 38.hétre tippel. Na megyek bundáskenyeret gyártani :P
magdolnam

Jo regelt!

En nem anyak napjazom. irtam aanyukamnak, de nem mentunk le hozzajuk, egyreszt, mert draga, masreszt, itthon sok a dolgunk, harmadreszt anyosek anyukameknal vannak=jobb nekunk itthon.

En megyek a szuletes hete megnyitora majd a nap soran, hogy kimozduljak kicsit,,m eg hogy halljak valami okosat.
Nem tudom mit fozzek-az allando kerdes:)

Nekem vegre jo ejszakam volt, csak 1szer voltam kinn:) csak muszaly volt felkelnem, mert annyira ehes voltam!

Azert en majd be benezek van e valaki!
Vendég

Jó reggelt :D

Csillalának most küldtem SMS-t. Kívántam neki a topik tagjai nevében boldog Anyák napját, és érdeklődtem hogy vannak. Ha ír, rögtön megosztom veletek!

Szép Anyák napját anyucik!!!

Véda
Vendég

Jó reggelt!

Nekem közepes éjszakám volt. Úgy 5x ébredtem fel, de viszonylag hamar vissza tudtam aludni. Mindig nagyon óvatosan próbálok forgolódni éjjel, (már amikor egyáltalán meg bírok mozdulni :? ...) hogy babucit ne ébresszem fel, erre Apa egyszer lendületből nekicsapta a takarója sarkát a pocakomnak! :shock: Szerencsére nem fájt, viszont marhára megijedt a gyerekem és vagy fél órán át bugrált össze-vissza :twisted: . Úgy sajnáltam szegénykét, meg hát engem se hagyott aludni... :)

Magdi - ha van rá reális esély hogy 1 hónappal idősebb a bébid, akkor lehet, de szerintem az a 12. heti uh-on igencsak kibukott volna, mert ott még nagyon egyformák. Az meg hogy mostanság miket és milyen korban produkálnak, már nagyon elérő lehet, végülis kialakuló saját kis személyégük van!! :D :wink:

Megmondom őszintén nem nagyon szeretem ha szülésznő vagy nődoki jóelőre találgat a szülés ip-ját illetően. Sógornőmet jól beszivatták ezzel! Már dec első napjaiban azt mondta neki a nőgyógy hogy szerinte 1-2 héten belül meglesz. Oké, lehet hogy jobb, ha tud rá készülni az ember... de szegény csaj csak jan 10-én szült, akkoris csak azért mert benyelt valami hányós vírust és a sok erőlködés megindította neki a fájásokat. Viszont 1 hónapig totál odavolt, hogy most akkor miért nem szül már... nem mert elindulni sehová, meg ilyenek. Szóval így se jó meg úgy se jó! :? :lol:

Én is NAGYON BOLDOG ANYÁK NAPJÁT KÍVÁNOK MINDEN ANYUCINAK ÉS POCAKMAMINAK!!! :D :D :D

Sajna én sem anyáknapjázom ma, mert nagyon messze van a Zanyukám :( . Bár lehet hogy anyósékhoz átmegyünk ha Apa felkel, de nem bizti, mert fél 2-kor meg indulnia kell dolgozni.
Hahhh, megint egyedül leszek itthon :( .

Patr - tök érdekes amit írtál az egy napon született gyerkőceitekről! Bizti lehet benne valami! Van egy fiú, akivel én is 1 napon születtem és 1 évig oszálytársak is voltunk. Tényleg félszavakból értettük egymást és nagyon bírtam! :D
Vendég

Magdolna, jön majd, mikor úgy gondolja... Sztem a várandósság pont arra készít fel, hogy a gyerekek öntörvényűek, kiszámíthatatlanok, és nem tratják magukat a tábláztaokban előirányzottakhoz. Csak ezt később sem szabad elfeledni!!!

Muffin, továbbra is szeretettel gondolok Rátok, sok erőt Nektek.

És szép napot Nektek! Én nem hiszek anyáknapjában, inkább a családban, meg abban, hogy legyen minden nap olyan, hogy elégedetten, békésen zárjuk. De a virágokat kedvelem. :) Úgyhogy íme egy csokor az aktuálisan nyíló kedvencből:
Kép

potyka

jó reggelt lányok!

tegnap leléptem elköszönés nélkül, de olyan jó volt itthon... gondoltam kicsit leülök a kanapéra. nah abból az lett hogy már fél8 körül, sőt lehet hogy előbb is... átmásztam a hálóba és feküdtem.
olyan jó volt végre saját ágyban. akkorát aludtam!!! igaz voltam kint 2-3 alkalommal pisilni, de oda is csukott szemmel mentem :D
nem rég keltem. annyi hogy hajat mostam. most még szárítani kell, hogy anyáékhoz csinosan menjek :D

ujhagyma. anyóséknál én is jó sokat ettem belőle. habár ez erről szólt. bográcsos, csöpögtetős kenyér. 2 napig ezeken éltünk. imdátam... bezzeg ha a védőnő látta volna... :D 8)

patr! örülök hogy jól alakult a buli. biztos aranyosak voltak a gyerkőcök.

jaj nem is mondtam! képzeljétek após már ott tart, hogy ugyebár a kispapának is jár 5 nap szülési szabadság...
szóval ő is kér majd a főnökétől pár nap szülési szabadságot :D hát nem édes :D 8)
meg a sógim is... persze ők már a bulira készülnek. mondtam nekik hogy mig kórházban vagyok addig tartsák meg a tejfakasztó bulit! és ha lehet akkor ne nálunk, mert nem akarok arra hazaérni a kórházból hogy feje tetején a lakás!
nyusziapunak van már évek óta nagy becsben tartott abszintje. 66%-os :shock: :shock:
az kell nekem, hogy valamelyik vágja le tőle a fülét!!!!!!! 8) :shock: :? :roll:

Kép

Kép
timi1982

Timi - én is ugyenezeket mondtam Apának és apósoknak a buliról!!! :lol: :lol: Nem is akarok tudni róla! :twisted:

KÉPZELJÉTEK!!!! A JÚNIUSI TOPIKBAN JÖN AZ ELSŐ BABA!!!! :D Naggyon durva, kezdek parázni!!! :lol: :lol:
Vendég

na igen, a babák öntörvényűek..... ki is lesz az első kismami -a doki szerinti-?
Wera, privi megy.
magdolnam

Móni az, ha jól emlékszem ő volt az első papírforma szerint is, május utsó napjaira volt kiírva.

Magdi - ment válasz!!
Vendég

május vége az már itt van :roll: hu és a július is :shock:
magdolnam

nah most kicsit beparáztam. remélem az enyém nem jön majd június elején július vége-közepe helyett. mert az nagy gáz lenne. mi még sehol se tartunk a gyerekszobával.

mondtam is nyusziapunak hogy elkezdhetné intézni a dolgokat a szobához. festék, tapéta meg ilyenek. mert a végén még elkésünk vele...

Kép

Kép
timi1982

huuu én annyira örülök, hogy már gyakorlatilag minden megvan szobától kezdve, ruhákon keresztül a bútorig. Persze nálunk hiányoznak még dolgok, de az még ráér (pelus, alkohol, stb)
magdolnam

1 nap különbség van köztünk :lol: :lol: :lol:
magdolnam

csajok, ti mlyik fürdőlepedőre szavaztok??? A "modern" frottírra, vagy a régi hagyományos textilkifogóra? Vagy ti mennyit vesztek belőle? És az ágyneműkből mennyit érdemes venni? 2-3db?
magdolnam

nekem van 2 db frottir kifogóm.

meg kapok bnőmtől egy csomó textilpelust. tuti lesz közte nagyobb, kifogó is.
egyébként szerintem jobb a frottir. vastagabb... és azért egyből ugyse csomagolod a babát ruciba. akkor babusgatja majd apa is! ne felejtsétek el! ők dolgoznak, és jóformán csak a fürcsi ami az ő feladatuk lesz. legalábbis nálunk igy fog működni.

ugyhogy én szerintem a frottirt fogom használni hogy apa jobban boldoguljon vele és babusgathassa.

persze biztosat csak akkor tudok mondani ha már fürdetjük a kicsinket :D

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!
már most elfáradtam:ablakot pucoltam,mostam,teregettem,háromszor slattyogtam el ide a boltba,most mehetek negyedszer is:elfogyott a májkrém :?
És még mosogatás,főzés hátra van.
Tegnap se igen pihentem,estére visszaraktuk a szekrényeket,meg egy kicsit takarítottunk is.És hiába fájt a lábam,kakaóscsigát,meg kenyeret sütöttem.
Le kell lőni,hogy nyugton maradjak :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

én is így gondoltam, hogy a frottír... de mivel nem vagyok tapasztalt ezért gondoltam, hogy felteszem ezt a kérdést is.
Kike, nem szabad ennyit pörögnöd! Tegnap én is hasonlókat csináltam, aztán olyan furán éreztem a pocakomat és nagyon hamar ágybamentem.... és azt hittem hogy még jóóóóóóó 2 hónapig onnan fel sem fogok kelni :roll:
magdolnam

Szép napot mindenkinek!!!

Remélem, jól aludtatok!
Mióta én hazajöttem, nekem megy az alvás... :oops:

hihetetlen, hogy a júniusiaknál jön az első baba!
Nagyon-nagyon drukkolok nekik!!!
Lassan csajok Ti jöttök, ott a sor elején... :wink: :lol:

Nekem is eszembe jutott ezzel kapcsolatban, hogy talán ki kellene mosnom a rucikat... :roll:

Apa ma ismét itthagyott... :cry:
Most éppen Győrbe ment, és én nem mehettem vele... :cry: :cry: :cry:

Bánatomban bepakolok néhány adag mosást, és közben itt leszek veletek. Már, ha lesz kivel... :roll:
Az idő itt gyönyörű, ragyog a nap. Remélem, ti mindannyian apáztok!
Vendég

én itt vagyok :wink: én is mosok, és vasalok -> bébi rucikat. Ezt is el kell intézni előbb vagy utóbb. Inkább előbb :D
magdolnam

Az jó kis elfoglaltság...!!!!!! :wink: :lol: :lol:
Vendég

hááát, igen...... apa most füvet nyír meg cipőst készít. Kedden meglesz esetleg szerdán a pelenkázó, amit az én egyetlen apukám gyárt! És jó fej volt, mert a költségeit is ő állja. Olyan édes fogantyút vettünk a szekrényre: rózsaszín csigucisat, ami annyira vigyorog, hogy majd kiesik a száján!
magdolnam

Majd várom róla a képeket! :wink:

Én talán délután együtt lehetek apával.... Addíg esélyem sincs rá...
Na, megpakolom a masinát, aztán jövök!
Vendég

Csillala válaszolt:

"Köszönöm. Remélem, még mindenki egyben. Mi jól vagyunk, csak már nagyon hiányzik a család. Még pár hétig maradnom kellene, de egyre nehezebb. Puszi Mindenkinek!"

Véda
Vendég

ezek a pelusok nemhogy fogynának, hanem szaporodnak :shock:
magdolnam

Újra itt.

Le kellett, hogy üljek, mert ismét erős szúrkálásokat érzek odalenntről...
hogy ez milyen kellemetlen...
:shock: :shock:
Vendég

mennyi pelust vettél?

Csillának nagyon örülök!
Megértem, hogy a kórházból elege van...
Nekem csupán néhány nap is elég lett hozzá.
millió puszi neki!
Vendég

10-et, 3at meg kaptam. jól megszívtam azzal amit vettem. A nő létráról muatott a pelusból kb 6cm2-et ami 210 ft volt db-ja. Úgy megörültem, mert nem volt átlátszó. Hát hazajöttem kibontom, mint a szita :shock: a kedves öreg hölgy direkt minimum duplán volt összehajtva és azt mutatta. Hát a 26 éves pelus jobb állapotban van, mint amit vettem
magdolnam

Törülköző: míg igazán kicsi mi a frottírba bele szoktuk tenni a kifogót, és a kettőbe jól becsavarni, aztán vhogy technikásan megtörölgetni. De nem tudom miért.... Tán a kifogót zatán mindig mosom, és könnyen szárad?

potyka

kitartást Csillának!
magdolnam

Jajj lányok!

Mit nem adnék azért, ha ekkora elánnal a gyomromat rugdosná Emma, és nem pedig a méhszájamat...

Azt hiszem, már sírni tudnék a fájdalomtól...!!!!!!!!!!!!!!!!
Egyszerűen nem tudom, mit tegyek!

Az a legviccesebb az egészben, hogy itt pihengetek lábakat összeszorítva, hogy nehogy idő előtt a világra jöjjön, és a végén még császárral kell megszülnöm!!!!!!! :shock: :?

Sajnos a baba méretei miatt egyre kisebb az esélyem arra, hogy megforduljon...
már két hete is az uh alapján a mérete egy 30 hetes babáénak volt megfelelő, az azóta eltelt időben pedig növekedett...
A könyvek szerint pedig reális esély a megfordulásra a 32. hétig van...
Ha így nézem, az pedig letelik lassan... :roll:
Vendég

ó szegény. Nem próbáltad a 4kézlábra állós dolgot?
magdolnam

De, pont most... :oops: 8)
Vendég

Magdi - nekem a frottír fürcsilepedő jobban tetszik, abból van 2. Ágynemű csak 1 van + 2 lepedő, de egyelőre nem is akarok többet, nyáron szerintem úgyis elég csak egy kispléd betakarni és a párnára se igen lesz més szükség. Ezeket inkább csak azért vettem meg mert tetszettek! :D
Textilpelust pedig jó sokat vettem (kb 20 db) mert az jó büfikendőnek, fejecske alá stb. Napi több is elhasználódik :wink:

Marcsi - hidd el, az utolsó napokaban is befordulhat, kár még ezen igzulni! Azt elhiszem hogy marha kellemetlen hogy a méhszájadat rúgdalja :( ! Nekem csak boxolni szokta, de az is elég.

Amúgy most én is azon töprengtem, hogy lehet hogy megfordult reggel Nóri. Eddig jól volt, fejjel lefelé, de ma annyira fönt éreztem a csuklást... gyanús... :? Na mindegy, majdcsak visszafordul valahogy! :twisted:
Vendég

remélem segít. Valahol olvastam, hogy napjában 4 szer kell csinálni.Nekem is faros a drága, de nekem még egy picit több időm van hogy megforduljon :roll:
Á apám az őőőőőrületbe kerget. Tegnap 8-9 zsák lomot szedtünk össze a szobámból, amit 4 éve nem használ SENKI! Erre anyut felhívom, mert volt egy olyan érzésem, hogy apám mindent alaposan átnézett és megmenekített. Hát jól sejtettem!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De azt nem értem, ha 4 éven keresztül baromira nem volt szüksége rá pedig az orra előtt volt, akkor most miért gondolja úgy hogy pont most lesz szüksége rá. Anyu azt mondta, hogy a cuccok javarésze megmenekült. :shock: :shock: :shock: ezért volt az a nagytakarítás :?: :?: :?: alig éltem estére. Ráadásu após is ilyen. A mi szemetünket mindig átnézi stikában :shock: :shock: :shock:
magdolnam

Magdi - :shock: nem semmi apuk :? De akkor rakosgassa ő... :wink:
Vendég

na igen..., tuti megont az én szobámban landoltak a dolgok
magdolnam

Most beszéltem apával, most indult haza!!!!!
Jupppiéééééééééé
Fél óra, és itt lesz!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

de jó! :D
magdolnam

Magdi!

Te már az összes babarucit kimostad?
Vendég

nem, kb a felét és most vasalom. 2-3 nap múlva ráadásul kész lesz a szekrénye Lizusnak és akkor be is tudom pakolni és nem lesz már vele gondom.
magdolnam

sziasztok

most végeztem a fözéssel--
nálam már minden ki van mosva hordozo huzat babakocsi
csak kiságy nincs összerakva-
de azt talán ök is megtudják csinálni---
annyi mindet kellenne elintéznem még májusban mert utána ugye be kell menni
holnap haematologushoz kell menni
aztán majd megint labor engem havonta 3*szUrnak
UTÁLOM!!!!

Képimg][/url]
Kép