A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

oké.... :wink: :lol: :lol:
Vendég

azért is adtam a lányoknak kevésbé becézhető nevet, mert a sajátommal tele van a púpom....

A Zsófit pedig szokták becézni, de az anyósom szájából nem tetszik...
Vendég

Az Emma jó, kevésbé lehet becézni az biztos.

Kép
szly27

Szly - szép pingvinek! :lol: :wink: És az a kép, amikor a 3 gyerkőc eszi a kukoricát!!! Meg kell zabálni őket!!!! :D :D :D

Timi - nekem eddig szerncsére nem volt semmi bajom a vaterán vásárolt cuccokkal, sem az emberekkel. Tök korrekt volt mindenki. És most is az dühített a legjobban, hogy ez a csaj eljött próbálni még jóval a licit lejárta előtt (kb 3 nappal) és megvárta amíg lejárt, majd megvárta míg írtam neki mailt hogy hétfőn küldhetem-e, és mindezek után 1 nappal méltóztatta kibökni hogy nem kell. Pedig vissza tudta vonni a licitjét és akkor nem szivat meg. Én meg le is mondtam egy másik csajt, aki Miskolcról jött volna próbálni a jövő héten! Őt meg már nem is tudom elérni.... VÁÁÁ! Na mindegy! Bocsi hogy ezzel zsibbasztalak... :twisted:

Marcsi - én is sok-sok évig rühelltem a nevem, még csak mostanság kezdek vele megbarátkozni. Nálam a Verocska a fekete listán a No1. Az edzőm hívott így, akit bármikor agyon tudnék verni egy jó nagy szeneslapáttal :twisted:.
Vendég

Na, itthon is vagyok, de szerintem nem sokáig. Nyomatok a kölöknek egy kis sárgadinnyét, aztán ráveszem Apát, hogy irány még sétálni!

Szly! Nagyon csini vagy! Roli édespofi!

Marcsi! Nagyon szép az Emma, nekem is tetszik, csak van a családban!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sáhhhhhááááárrrrrgaaadinnnnnnyeeeeee!!!! :P Énisénisénisénisénisénisénisénis!!!!! :lol: :lol:
Vendég

hát megettem a felét, a többi már nem megy. :D
Wera! Postázom neked! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!!4

MAMACKA Lwehet hogy ma meg szül :o :P A májusi topikban olvastam , hogy nagyon jól halad a tágulás valszínű még kiskölök lesz ma belőle.

Bocsi de ezt muszály volt gyorsan elújságolni mert meghalok ha nem mondhatom tovább :oops: :P
tappancs28

Amúgy remélem jól vagytok, nálunk gyönyörű idő van mi fagyizni voltunk a törpékkel, apa dolgozik.Én a mai napig gyűlölöm a nevem, ami nem más mint Hedvig s a vezeték nevemmel együtt katasztrófa, németesen nagy beütése van :x .

Csajok nem kell valakinek egy Golden Retríver lány 11 hónapos kutya, kirántod a gerincét és csóválva vissza hozza neked. Családi költözés miatt túl kell adni rajta, sajna.Max egy hét múlva segítsetek találni valakit nreki lécccccccccci.Köszönöm
tappancs28

Tappancs - sajna a nagynéném kiskutyáit se sikerült elpasszolnom. Egyet akár én in is magamhoz vettem vna, de ide a panelba semmiképp :(

Szoktam én is olvasgatni az ápr-máj topikot. Rengeteg baba van már náluk!!! És ezek szerint ma lesz mégegy! :D Drukkolok Mamackának, remélem minden simán megy majd!
Vendég

Hát lányok, ez nem az én napom! Leütöttem a teszveszen egy légzésfigyelőt és most látom hogy 1 perc különbséggel, ugyanazzal a képpel és szöveggel, ugyanannak a csajnak 2 hirdetése volt. Sejtitek mi van?!? Szerintem elb...ta és véletlenül 2x rakta fel. Persze mondjam hogy egyiket én vittem el, másikat más és ugyanannyiért????!!!! :evil: Gondolom majd kettéfűrészeli vagy valami! :roll: :roll: :roll:
Megyek, keresek valami édességet, le kell vezetnem a feszkót! :twisted: :twisted:
Vendég

Halihó!

Apa fini vacsit csinál nekem...
Olyan isteni illatok jönnek a konyha felől, hogy csak na..! :wink: :)

Ki is vasaltam, jól ki is kaptam. :oops: :(

De én tényleg csak akkor és csak azt csinálom meg, ami nem esik nehezemre. :oops:

most csücsülök, pihenek.
Ma már csak a fürdés lesz, amit megcsinálok, de egyszerűen NEM BÍROK TÉTLENÜL ÜLNI!!! :evil: :evil: :evil:

Tappancs!
Örülök, hogy jöttél!
Hatalmas drukk Mamackának!+++++++++++++++++
Remélem, könnyen és gyorsan meglesz a baba!
A kutyussal kapcsolatban sajnálom, de nem tudok segíteni.
Ugyan mi kertes házban lakunk, de van már egy rosszcsont kutyusunk, vele is éppen elég... :?
Árérzékeny a drága... mindíg a legszebb és a legdrágább virágaimba csücsül bele. :twisted:

Wera!
Úgy látom, ez ma nem a te napod.
Sajnálom!!!!!
Kíváncsi vagyok, mi lesz a légzésfigyelővel!

Amúgy itt a topicban is van egy keres-kínál oldal, én itt vettem a mi légzésfigyelőnket!
Nem nézted még?

Én Angelcare 100-ast vettem, dobozában, szép állapotban, használatival együtt, 14000.-ft-ért.
Vendég

A vaterával kapcsolatban amúgy én még sosem csalódtam. Rengeteg dolgot vásároltam már, többségében ezüst ékszert, gyönyörű, nem hétköznapi darabokat lehet találni.
Vendég

Vera, vagy ikrei voltak!!!!

potyka

Na, igen!
ez nekem eszembe sem jutott, pedig nem lehetetlen...
Vendég

sziasztok! Hú nálunk akkora vihar van, fúj a szél és szakad az eső, pedig ma olyan szép idő volt.

Van olyan köztetek akinek szokott fájni a hasa meg a dereka? Mert nekem ma szörnyű ahogy fáj a hasam. Én nem tudom front lenne? Vagy nő a hasam?

Kép
linda24

Nyugi Linda!

A derekam is, és a hasam is gyakran fájdogál.
Ha a pocakod nem kemény, akkor aggodalomra semmi ok, csak növekszik!
Vendég

t.mária miért ha a hasam is keményedne akkor mi lenne? Nem keményedik, csak kiváncsi vagyok. Az már baj?

Kép
linda24

Sziasztok!

Micsoda forgalom van itt. Ennyit írni! :wink:

Nekünk is kókuszmartacunk van. Azért is jó, mert ha ugye nincs rajta csak textil lepedő, a későbbiek folyamán, ha esetleg a baba már nem pelusos, és mégis pisi lenne belőle, egyszerűen átfolyik. A szivacs beszívja és csak büdösödik!

Ja, és én bevállanám a májusi anyuka szerepét ha nem baj! :wink: :) :) :) :)

KépKép
hene

Linda!

Ha keményedik, akkor már a méh edz a szülésre.
Nem baj már az sem ebben a terhességi korban, hacsak nem túl gyakori.
Vendég

Hene!

már csak pár nap, és mehetsz szülni...
Azért én arra drukkolok, hogy legyen meg a betöltött 37. hét. :wink: :)

bocsi, de nem emlékszem. Kisfiad lesz, vagy lányod?
Vendég

t.maria értem! és köszi! :)

Kép
linda24

Szly, csini vagy!!! Rolcsi kukorica evős képe nagyon jó!!! :lol:
Marcsi, csak tényleg nagyon óvatosan!!!!
Wera, ez tényleg nem a Te napod! :evil:
Kike, baromi "kedves" az anyós! :twisted:

Mi is kókuszmatracot vettünk. Még az is jó benne, hogy levegőzik. Állítólag nem fülled bele az ember. :roll: Remélem jó lesz! Jó kemény!
Jaj! Mi meg holnap ballagásra megyünk! :? Gondolhatjátok mennyi kedvem van... :( Ráadásul lövésem sincs, hogy mit vegyek fel. :(

Kép
sziszka82

Na sziasztok!
Nem vagyok valami jó passzban az utóbbi napokban. Ezért nem jöttem, de köszi, hogy hiányoltatok!

Marcsika! Sztem a Zsófi név szebb(Nekem), de az tuti, hogy rettentő ronda tud lenn, ha más hangsúllyal mondják. Pl. nekünk Anna lett volna, de anyukám anci-zta és ettől a falra másztam. Az Annának rengeteg becézése van, de az anci... :evil: Egyébként az Emma is szép.

Egyébként nekem nagyon olyan érzésem van, hogy májusi anyuka leszek. Ugyanis a hasam rettentő sokat keményedik és közben fáj is. De szeretném kihúzni legalább a 36. hétig. Az már csak 1 hét. De ha nem javulok, akkor hétfőn megyek a dokihoz, és sztem be is fektetnek infúzióra. Jó lenne legalább 2-3 hétig még bent. De ha 1 hét múlva jön, már akkor se hiszem, hogy túl nagy baj lenne. (Próbálok pozitívan gondolkodni)Tegnap este már azt hittem, megyek szülni. De szerencsére elmúlt és elég jól aludtam. Ma megint keményedik, fáj és ez megy egyfolytában. Pihenek, de a pihenés alatt is csinálja. Úgyhogy nem tudom mi lesz.
És még nincs kész a gyerekszoba és a cuccok sincsenek megvéve...

Na sztem megyek is lepihenni. Azért olvaslak ám titeket, csak nem vagyok valami jó társaság az utóbbi időben.

sz.andi

Sziiiiiiiiiaaaaaaaaaaa Andi!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Úgy örülök neked!!!!!!
Sajnálom, hogy sokat fáj a hasad!
Remélem, még legalább egy hétig, de inkább tovább bennt marad a kicsi lány!
Én nagyon drukkolok!
Ha be kellene feküdnöd, az sem tragédia, baj már nem lehet!
Már szép érett a kisbaba.

Pihenj sokat, de azért néha kérlek jelentkezz, mert én nagyon aggódtam már érted!
Vendég

hali lányok!!

a képek tényleg nagyon szupik.

linda. ugy látszik ez a hosszu hétvége erről szól... nekem is fájdogál még mindig egy kicsit.
biztos azért mivel már a 3. harmadban vagyunk, igy már gyakoribb lesz. növögetünk szépen lassan.

hene!
hát te már tényleg lehetsz májusi anyuka. szerintem ha május végére vagy közepére ütemezitek már nem lehet nagy gond. :D

azta... belegondolok hogy tényleg mindjárt eltelik a május és beindulunk... habár én közülünk a végén járok... mármint a lista szerint, bőven vagytok előttem. de legalább tudtok élménybeszámolót tartani. :D

Kép

Kép
timi1982

nah megyek nasizni :D

szedtem a kertben sóskát, megmostam. mig fürcsiztem lecsöpögött és most benyammogom. tiszta kecske leszek :D

de imádom!! nyersen, főzeléknek, salátának, mindenhogy.

Kép

Kép
timi1982

Jaj, tényleg. Egy kérdés: Nekem minden éven kijön az arcomon herpesz. Nem használ semmi, viszket ezerrel és egy hét alatt elmúlik. Na tegnap sikeresen kijött megint , de elég nagy. Ez ugye nem "árt" a babának?Azért csak egy vírus...

Sly! Tündéri a kifiad, és a kukoricát nagyon megkívántam tőle :lol: Te meg csini vagy!!

T.Krisztina! Azért a sárga dinnyéért én is oda vagyok. Jó hidegen isteni!!

Wera! Nyugi, csak elviszik azt a ruhát. Ha meg nem, akkor legfeljebb elteszed Nórikának. :wink: Jó van csak vicceltem. Szorítok, hogy el tudd adni!

Na megyek öltözni, mert a drága párocskám elnézte a beosztást és ma kellett éjszakára mennie, nem holnap nappal. Úgy telefonáltak rá 3/4 7-kor, hogy hol van már. Ez nem gond, mert a kórház területén van a mentőállomás, ugye az meg itt van szemben. Csak éppen a kaja nem lett kész és szegény nem evett. Szóval viszek neki kis hamikát.

sz.andi

timi hát igen mostmár tényleg benne vagyunk az időbe mi is és növöget a pocakunk, de azért remélem nem lesz ez mindennapos.
Hála istennek hogy lekopogjam, én eddig nagyon jól viseltem a terhességet, semmi problémám nincsen. De persze azt is tudom hogy nem marad ez mindig így. :)

Kép
linda24

Marcsika! Nagyon aranyos vagy! Köszi az aggódást, de tudod, hogy nem szabad! Neked is pihenni kell és nyugiban. De tényleg jól esik! Ígérem jelentkezek többet!

Hene! Átadom az első helyet, de utánad sztem én leszek a köv. Nem baj, legalább hamarabb babázhatunk. Baja már nem lesz!+++

sz.andi

Andi! az én párom is pont így járt. Őt is jöttek kiértesíteni, mert elnézte a beosztását, így most éjszakára ment. Nemtudom őket is megviseli ez a front??? Úgyhogy most sajna egyedül vagyok. És olyan soká lesz még reggel 7 óra. :(

Kép
linda24

ma én is ettem sárga dinnyét. meg tegnap is. nagyon finom édes volt.
nem is gondoltam hogy már lehet édes is a dinnye.
az eperrel is igy jártam először. nem mertem belőle venni sokat, pedig akicós volt. aztán persze az a pár darab édes volt nagyon és jo eper ize volt... aztán mire mentem hogy veszek még, már el is fogyott :(

valahogy a dinnye is igy volt. nem sokat ettem belőle, mert kicsike volt :(

Kép

Kép
timi1982

sikerult vegigolvasnom a delutan tortenteket:)

en nemreg ertem haza. BAratnomek ideertek, es elmentunk a premier outletbe, mert bartnom szerette volna latni milyen is. Meg en sem voltam ott, de oszinten nem is surin leszek. Mert ugyan minden boltba nem mentunk be, de amiben voltunk, abbol csak a calzedonia volt olan hogy tenyleg baromi olcso. Ott vettem is egy bikinifelsot kerek 800 fter:)
Aztan outlet utan ikeaba is mentunk, vettek par butort. Szoval hulla vagyok. A kisfiu nagyon edi volt mint mindig es remsegesen orult a Thomasnak amit kapott tolem.

Babacska egesz delutan nem jelentkezett, ugyhogy lezuhanyzok es lefekszem, hatha akor felebred!

Apa nincs mert ugyan munkabol hazaert, lattam vagy 5 percre, de elment segiteni egy baratjanak.
Ez az en formam. NA talan a hetvegen latom ot....

Jo ejt mindenkinek!
Vendég

lányok!

tudom kicsit korai még... de a gátvédelemről mit tudtok, és mi a véleményetek?
krémet fogtok használni előtte? vagy ti hogy tervezitek?

Kép

Kép
timi1982

Ma voltunk baján kirándulni! Annyira jó volt. És beültünk a dunaparton étterembe, mexikóiba hú de jó volt! Persze kaja után alig bírtam menni.....és még lépcsőzni is kellett. De apa nagyon megértő volt és szép lassan sétálgattunk. Hazafele meg pötyike nagyon boldog volt és vidámkodott már hatalmasakat rúg. Képzeljétek el, hogy meg tudom különböztetni azt, hogy ha jó és rossz kedve van! Meg ha valaminek örül

Timi, mi azt hiszem nagyjából 1 napon fogunk szülni. Mostanság egyre többet gondolok a szülésre és arra hogy nemsokára a kezemben tarthatom. Nekünk már csak néhány apró dolog hiányzik, amit a napokban be kéne szerezni, a meglepetések elkerülése végett
magdolnam

nekem is lenne fontos kérdésem, többek között az egyiket az előbb tették fel. A másik pedig ugye a gyermekágy miatt milyen betétet kell és célszerű vinni??? Vettem alwayst, de azt mondta a szülésznő hogy valami tenásat érdemes venni.
Múltkor írtam azt hogy mikor érdemes találkozni a szülésznővel. Bocsánat én fogalmaztam rosszul, mert arra gondoltam, hogy már voltam és akkor utána milyen időközönként kell menni hozzá
magdolnam

Timi én a dmben láttam ilyen gátvédő olajat 2290ért, ha minden igaz, akkor én azt fogom megvenni. De azért szeretnék én is infókat előtte a dologról
magdolnam

Andi, pihengess és beszélges a babáddal, hogy még maradjon az átmeneti lakásában, minimum 1 hétre :wink:
magdolnam

Megjöttem, de közben fel is ugrottam a szülésznőmhöz. A gátvédelemről nem volt idő beszélni, mert pont jött ki neki egy most szült nő és képzeljétek, még csak meg sem nézte a babát. Nem kell neki. Olyan mérges lettem. Mi 3 évig próbálkoztunk, meg más is jó sokáig, ez meg csak úgy elhagyja. De még mindig jobb, mintha a kukába dobná! Szóval eljöttem, hagytam dolgozni.

Na de nem is ez a lényeg. Ő azt mondta a betétről, hogy jó a tena is, csak rohadt drága és nem egy puha dolog. Javasolta, hogy rendes vattát tekerjünk be gézzel és az tökéletes, ráadásul puha is. Majd a 3.-4. naptól elég a betét. Szóval lehet, hogy azt fogok gyártani.
Meg az eldobható bugyiról is azt mondta, hogy nagyon laza, nem tart. Inkább vegyünk olyan nagymamis bugyikat, valami olcsóbbat, az tart és ha nem kell, azt is ki lehet dobni. Ráadásul nem jön annyi vér, hogy tokától bokáig véresek legyünk.

Magdolnam! Én próbálom, szót érteni a lányommal, remélem hallgat az anyukájára és még a babaházban marad egy darabig. Most éppen a 2 hetet próbálom vele megdumálni. :lol: :lol: :lol:

sz.andi

Nagyon fini, jó hideg limonádét iszom!!! Annnnnyyyyira jól esik!!

sz.andi

Linda! Egy kicsit jól is esett, hogy elnézte a beosztását, mert így nem érzem magam annyira bénának. Én alapból ilyen hülye vagyok, bár most terhesen ez csak fokozódott. De a párom nem terhes...Jól ki is nevettem 8) 8)

sz.andi

Andi, remélem jobban leszel és még 2 in 1 leszel több mint egy hétig!!! :lol:
Timi, előre is BOLDOG NÉVNAPOT, mert nem hiszem hogy holnap tudok jönni!

Asszem elvonulok...

Vigyázzatok magatokra!

Kép
sziszka82

a 2. leszel nem kellett volna... :oops:

Kép
sziszka82

Andi: igen jó érzés hogy nem csak mi lehetünk bénák, hanem ők is. Csak olyan uncsi ilyenkor nélküle, nekem nagyon nehezen telnek az éjszakák ha ő dolizik. De mondjuk az évek során már hozzászokhattam volna, de nem megy. :?

Kép
linda24

Köszi Sziszka! Én is ennek örülnék. De a párom is győzködi a lányát, hogy maradjon nyugton még egy kicsit. :lol:

Linda! Én jobban szeretem, ha éjszakás mert akkor én ugye jobb esetben alszom. Ha meg nappalos, akkor egész nap olyan unalmas egyedül. De az a legjobb, ha nem is megy dolgozni. Ráadásul vasárnap meg ügyelni meg, de vas. reggel 7-től másnap reggel 7-ig. Szóval az lesz hosszú!

Én meg beveszem a pipolphenemet és alukálok, bár a filmet lehet megnézem. Jóccakát mindenkinek!

Ja, és most nézem: 35 hetes vagyok és 35 napom van hátra..Tök vicces.

sz.andi

Marcsi, egy ficánka kisfiú lakik a pocimba. Eddig mindig azt mondták, de ugye érték már az embereket meglepetések! Mindenesetre mi fiúra rendezkedtünk be!

Timi, én vettem gátmasszázs olajat. Most fogom elkezdeni használni. A szülésznőm azt mondta, ha szeretnék gátvédelemmel szülni, akkor vigyem magammal, mert ő is használni fogja amikor eljön az idő.
Az egyik védőnő adott receptet masszázsolajra, ha nem akartok készen venni.
"50ml búzacsíraolaj
15 csepp orbáncfű olaj
5 csepp muskotályos zsálya
37. héttől naponta 5 percen át a végbél irányába U alakban maszírozzuk a gátat, a hüvely hátsó területét 1 percig, majd még 20x az U alakú területet." Ez van a tájékoztatón, amit kaptunk.

Betét, gyógyszertárban kapható a Tena Lady betét, én extrát vettem, nekem azt ajánlották. A szülésznőm is azt ajánlotta. Kibontottam, olyan, mint anyaga van, mint a pelusnak, 20 db van benne, ha marad esetleg jó lesz a barátnőmnek a maradék. Az ára pedig nem vészes. A teszveszen 18db-os 400 Ft!

KépKép
hene

Andi, amúgy szeretném a 37 hétig kihúzni. A szülésznőm azt mondta 15.-éig bírjam ki. Addigra betöltjük a 37. hetet. Jövő7en csütörtökön megyek az első CTG-re. :)

KépKép
hene

Hene!
nyugi, kibírod te többet is :wink:
Ctg-ről jut eszembe: nálunk a kórházban nemrég szereztek be a kismamiknak egy szobabiciklit, ha nem ficánkol a baba 10 perc tekerés :lol: :lol: :lol:
jobb mint az eddigi lépcsőzés...

Na, elköszönök csajok
Jó éjt és szép babás álmokat! :wink:

Kép
kimma

Gátvédelem sztem szülésznő és orvos függvénye... Jobb előre tisztázni, ahol én eddig szültem, ott úgy védték, hogy vágtak egy bazi nagyot., Most remélem ezt megúszom (de kibírható amúgy, bár tudnotok kell, hogy sokkal brutálisabb vágás a csaszinál, mert átvágja a nagyizmokat, míg fentebb direkt tompán választanak szét. Attól függetlenül én ahpgy kiszedték a madzagot, mindig simán ültem. (sőt utolsónál kétnapos gátsebbel vezettem naponta kétszer, mentem szoptatni, ott is cska a kiszállás az autóból volt szivatós.

Betétből jó a tena, de kb. egy napig kell akkora. Onnan jó bármi. A szárnyas gátsebet és madzagot sztem macerálja, ezért érdemes simát keresni.

potyka

Sziasztok mamackának megszületett a kisfia:Isten kegyelméből, nagy boldogságunkra! Megszületett Lipovszky Andor! 2008. 05. 03. 01h 18. 3410g 57centi

Gratula
tappancs28

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: