A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

már megint fantasztikus mód tele van az írásom hibával....de bocsájtást érdemlek, mert szopi van közben. ma azt játsza, hogy másfél óránként cicin van és 3 perc után bealszik :?
Vendég

Zalán is fél 7 óta már harmadszorra eszik. Ő is állandóan bealszik :?

Kép
kikó70

Jaja Jim, az nálunk is bejön, de a zúzósabbat is nagyon szereti. Kedvence: Nickelback-től a Rockstar. Mindig azt énekeltem neki, amíg a hasamban királykodott. 8)

Böbi

Kép

Kép
bosek

Most éppen tv-t néz a kisasszony, a hordozóban terpeszkedik és CSÖNDBEN VAN!!!! Na elkiabáltam....

Böbi

Kép

Kép
bosek

Megőrülök! 4 óta ordítva sír. Hagyjam sírni? Nem tudok semmit csinálni tőle, ha ringatom, csendbe marad...

Kép
pété

Az én gyerekeim csak az autóban kapnak zenei kiképzést: Metallica, Nightwish, Dreamtheater, Manowar és sok egyéb. A párom gyűjteménye elég tetemes mennyiségű, és én csak közepesen kemény vonalig viselem el. Laurával 6 hetes terhes voltam, amikor a bécsi Metallica koncerten voltunk. Hááát, érdekes volt, mert pont az állandóan WC-zős szakaszban voltunk. A bécsi belvárosban sok-sok nyilvános WC-t meglátogattunk, gyakorlatilag a fél napot WC kereséssel töltöttük, és a koncert alatt is 3-szor voltam kint :roll: . De a koncert szuper volt! :)

Kép

Kép
mzx

Pété. erre jó a kenguru. Erikkel is ez volt sokszor, magára hagyni nem akartam, és csak karban volt el. Sokszor enni is csak így tudtam. Hányszor leettem a fejét! :oops: :roll:

Kép

Kép
mzx

Fú, nehéz dolog, én annyira nem tudom hallgatni a sírást....
Tegnap este nálunk is volt ordítás, a kezemben egy időre megnyugodott, aztán folytatta tovább az ordítást. Már alig álltam a lábamon, a hátam meg majd beszakadt. Aztán gondoltam, pelenkázzuk át. Volt pisi, de nem olyan rengeteg, viszont olyan hideg volt mind a két lába, popója. Fázott, bár 23 fok van nálunk a házban. Gyorsan felvittem a szobába, bebugyoláltam, adtam neki cicit, végre el is fogadta, és nemsokára úgy aludt, mint a bunda. Fél 7-kor ébredt :lol: .

Kép
kikó70

Jó reggelt!

Aranykavics, nekem is fájnak a csúklóim... abban bizom, hogy idővel megedződnek. :)
Linocs, nagyon jók amiket bemásoltál. Köszi!
Jó a napirendetek, irigyellek, hogy van. :) Nálunk nincs napirend, de anniyra nem is zavar. Viszont reggel, ha felébred, nem vár! Azonnal üvölt és ennit kell Neki adni. Utána tisztába rakom és befektetem közénk... ilyenkor vigyorogva és gagyorászva ébreszti apját. :)
Szia Andee, örülök, hogy írtál Nekünk, írjál gyakrabban. :) Én sajnos nem tudom milyen babazenék vannak... de látom a többiek adtak már ötleteket. :)
Kmanna, otthoni gyakorlatokat is kell csinálnotok? Vagy ide gyakran kell járnotok?
Judit, szerintem, ha 4-kor ébred ne ébreszd fel 11-kor. Én párszor felébresztettem, de ha nem éhes az enyém, úgy összezárja a száját, hogy semmivel nem lehet rábírni az evésre, vagy ha felébred nem bírtam visszaaltatni. Bár gondolom minden baba más...

Tegnap este vacsorázni voltunk. Nem terveztünk semmi extrát az évfordulra, mert hova is mehetnénk egy ilyen picurka babával, de Feri szülei meghívtak minket és én szüleimet is vacsorára a Kisrigó étterembe. (Kölyök, azt hiszem Ti a fél éves házassági évfordulót tartottátok itt) Nagyon szuper volt a kaja, degeszre ettük magunkat mindenféle finomsággal. Lilla nagyon jól viselte, végig aludta az utat is és a vacsit is. Cserébe viszont éjszaka felkelt 2-kor, 4-kor és 6-kor is. :(

KépKép
KépKép
mni

Niki, jó fej szüleitek lehetnek, hogy veletek ünneplik az évfordulótokat! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Ma voltunk csípőficam vizsgálaton, ahogy farfekvésesek voltunk, és szerencsére rendben van minden, nagyon jól tűrte szegénykém.
Nálunk éjszaka még egy szopi van éjfél egyóra körül és utána alvás reggelig, mondjuk a vacsija fél 8 fele van.
Ahogy ígértem rakok fel pár képet:

Kép Jó kedvem van

Kép Már mindjárt elérem...

Kép Hétvégi séta

Kép Imádok a hordozóban meg a kocsiban lenni

Kép A mi kis családunk

Bocsi, ha egy kicsit sok lett.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Anita!
Szépek vagytok nagyon, és örülök, hogy kialakult nálatok valamiféle rend.

Pété!
A jövőhetet majd még fixáljuk. Kitartás, ahogy itt többen írják, vannak nehezebb babák. Nálunk se a legkönnyebb eset a fiam. A lányom volt az ideál. Most egy másfajta járt. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Niki!
Jó, hogy már az éttermi vacsorát is meg tudtátok ejteni. :wink: Gondolom Lilla babának meg tudtátok utána bocsájtani az ébredéseket! Enni is kért mindig? Azon én is csodálkoztam, hogy valakinél, ha felébred a baba, nem azonnal kér hamit! :wink: Nálunk is azonnal és nyomban.

Kikó!
Az ilyen sírósabb időszakokban még a cicit se fogadja el mindig? :shock:

Valamilyen hordozóeszközuön én is gondolkodom. A kendő nekem nem annyira jött be. El is adtam. Valami jót kéne választani. Nehéz. A babának és nekem is be kell hogy jöjjön, különben kidobott pénz....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Anita, nagyon helyesek vagytok. Örlök, hogy minden rendben volt a csipőficam szűrésen. :)
Pumperka, az étteremben 1x ébredt, de akkor kegyetlenül üvöltött... szóval ott megetettem. Éjszaka is mindig kért enni... pedig próbálkoztam cumival, de nem jött össze. :(

KépKép
KépKép
mni

Judit18, Bosek! :D

Beba HA, vagy Beba HA start aktiv? (mert van mindkettő fée a patikában :? )

Lányok, később leszek, most egy kezes pötyögés. :? , így nehéz válaszolgatni! :lol: :lol:

pusszantás!!
Vendég

sima ha

Böbi

Kép

Kép
bosek

Azóta átkozom magam, mióta megvettem a zenélő forgót. Hogy lehettem annyira lökött, hogy felhúzósat vettem.... Kép Kép Szaladgálhatok be a hálóba felhúzni állandóan. Kép De legalább tudtam ma is főzni Kép

Böbi

Kép

Kép
bosek

Judit!!
Most jött meg a szajré, nagyon-nagyon köszönöm!!!!! A címed is megvan, holnap küldöm a pénzt!!!!! Ezer hála!!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Bosek!
Ezer köszönet a gyors válaszért! :D
Vendég

Aranykavics, nálunk BEBA HA Start Aktív. de fogalmam sincs mi a különbség...

Bosek, na örülök, hogy ilyen hamar odaért, tegnap délután adtam csak fel...nem is gondoltam volna. bocs, hogy nem csomagoltam szebben, meg nem írtam mellé, de nagyon rohantam. remélem jók lesznek

Pumperka
, nekünk bejött a Baby Björn Active nevű hordozója, mert állítólag ez tartja a legjobban a hátat - nemcsak fölül, hanem alul is, mondjuk ez a legdrágább azt hiszem amit lehet kapni, tényleg húzós. meg tök könnyen bele lehet tenni a babát.
úgy voltam vele, hogy majd legfeljebb eladjuk ha nem jön be vagy majd ha már kinövi....valamennyi biztos visszajön belőle, néztem fórumokon sokan kerestek ilyet venni

KépKép
judit18

sziasztok!
elsőnek is: jól látom hogy Eszterxx péntek dacára nem jelentkezett azóta sem? :( no én nem ezért nem jöttem, de hiányzik... ;)

és akkor most nekipróbálkozom a válaszoknak:

Tündérmanó azért nem vasalom a gyerkőcruhákat, mert a sajátunkat sem szoktam -kivéve az ingeket blúzokat- és tudom hogy nem lesz rá időm vasalni. De az anyósom vasalja, hát oks :)
hogy van a fogad?

Jim, Te hogy bírsz tvzi, oks, a JM utolsó 24órája biztos érdekes lehetett. télleg, mit hozott ki belőle? érdekelne, akár priviben is :)

GyAnita! köszi a képeket! és irigyirigy a napirend miatt.
én tegnap voltam a sebem megmutatni a dokinak, és trükközni kellett a szopival. vissza is ütött estére a dolog... na mindegy. :)

Potyka, júniusban pont otthon leszünk :D de a könyvet lehet hogy megveszem,ha nem felejtem el ;) Hidegkút? hmm, ismerek onnan pár embert :D

na most csak eddig jutottam, sír a gyerek :? majd még jövök...

Kép

Kép
kolyok28

azt képzeljétek el, anyai szív szaggató, sír a gyerek, pocifájósan, Apósom nyugtatja, tudom, hogy én sem tudnám jobban, de ezt olyan nehéz tűrni és nem kivenni a kezéből....
ha meg nálam sír akkor meg jönnek hogy felváltanak... de sokkal nehezebb hallgatni másnál sírni....

Kép

Kép
kolyok28

[quote="kolyok28"]
írta:
kolyok28ha meg nálam sír akkor meg jönnek hogy felváltanak... de sokkal nehezebb hallgatni másnál sírni....

Kölyök!
Ezzel én is így vagyok, de a röbbiek valahogy nem értik, mert, hogy ők csak segítenek.... Persze tudom, de én is olyankor kikapnám még annak a kezéből is akiben maximálisan megbízom.

Judit18!
Azt hiszem én is azt a hordozót választom. De még teszek egy kört a neten.
Tényleg a fejéssel mennyire sikerül fenntartani a tejmennyiséget?
Minden elismerésem, hogy ilyen kitartóan fejsz.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

http://www.babakozelben.hu/hordozok/tablazat1.htm összefoglaló és hasonlító táblázat a hordozókról, sztem érdemes megnézni. :lol:

Kölyök, én is olyna majom anya voltam/vagyok, hogy nem bírom, ha más vígasztalja (érzem, hogy jobban menne, ha még nem is igaz). Egyedül a férjem esetében hajlok arra, hogy tudatosan leállítsam ezt az ösztönt. Tudjafenemiez. :lol:

potyka

Sziasztok!

Gondoltam, beugrok felüdülni kicsit, szörnyű délutánom volt. 4 órától este hétig üvöltött a gyerek, szinte megállás nélkül. :shock: Nagyon elfáradtam!

Nem volt itt túl nagy forgalom délelőtt óta. :( Van aki a szülés óta még nem is jelentkezett, és a régi nagy írók (mpatr, eszterxx) is nagyon el vannak tűnve. Mi lesz így? Bezár a topic? :shock: :? :roll:
Szilvánusznak sem sikerült lenyúlni a szomszéd gépét? :wink: :D

Anita, szépek vagytok!
Vendég

Én itt vok csak olvasó üzemmódban, mert fél szemmel nézem a Vészhelyzetet ,a másik szemem meg már alszik :lol: :lol: :lol:

Nincs valami ötletetek iszonyatos köhögő rohamokra???Az eddig kipróbált köptetők nem használnak nekem :(

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Most éppen lázas babahordozó (ami autósülés is egyben 10 kg-ig) keresésben vagyok. Szóljatok légyszi, ha tudtok valakit, aki eladná a sajátját! Csajos színben kéne!

Linocs,
köszi, hogy bemásoltad a tanácsadós levelezésedet, hasznos volt!
Hasonlóan telik a mi napunk is, mint a tiétek. :)

Judit18,
Dórinak is lecsökkent az adagja, este már második napja elég neki 70 g tejci. :shock: Tegnap ezzel a mennyiséggel átaludta az éjszakát, kiváncsi leszek, ma is elég-e neki reggelig. De napközben nem eszik kevesebbet 150 g-nál, 3-4-alkalommal. Korábban meg többször evett kevesebbet.

Niki,
gratula Lilla súlyához! :)

Panny,
jobbulást kívánok!!!

Pumperka,
A pneumococcust szerintem beadatjuk, a rotán gondolkodom még.

Jim,
Hogy hogy ingyen oltják be Martint rotára?

Anita,
nagyon jók a fényképek, szép család vagytok! :)

Niki és Feri, Kölyök és Marci
házassági évfordulótok alkalmából gratulálok! :D

Melinda

Kép
melinda80

na újra itt.
kivettem anyós kezéből :)
azóta túlvagyunk egy kalandos estén,és én hulla vagyok.
szval máskorra várjátok a többit :)

de nagyon köszönjük a köszöntéseket
majd leírom mi hogy romantikáztunk ;)
(Niki, a kisrigóért irigy vagyok ám.... hmmmm :) )

Kép

Kép
kolyok28

Melinda - 3-4szer 150, az szééép!
nálunk szerencsére ma minden rendben ment, 100-120akat evett kínlódás nélkül...lekopogom....

Kölyök, én sem szívesen adom nyuszikát oda senkinek. csak a férjemnek tulajdonképp. ma először adott cumisüvegből ő enni, de azt is csak azért mert egy nyomorult dugóban ültem és ő meg ébredt közben...

Pumperka - hát még fejek, de már csak 4szer 5 helyett naponta - ha ennél többször fejnék sehova nem tudnánk kimozdulni.
így (bár nem tudom emiatt-e) már csökkent kicsit a mennyiség...
hogy őszinte legyek kezdek belefáradni, olyan kevéskének tűnik ahhoz képest amennyit már eszik... de ha tényleg számít ez is akkor még próbálom tartani magam...

na majd vasárnap jövök újra mert meglátogatjuk anyóst, sógorom, sógornőmet a hosszúhétvégén.. nagyon kíváncsi vagyok, hogy fogja viselni. lehet, hogy még korai? még épp csak hozzászokott itthon egy kis rendszerhez... remélem nem zavarja meg a más környezet.
vettünk neki utazóágyat is, azt már teszteltük, szerencsére mindenhol jól tud aludni, abban is
tiszta karaván leszünk annyi cuccal kell felkerekedni - mózes, hordozó, babakocsi, fejőgép, utazóágy, a mi cuccaink... és még így sem tudom hogy fogjuk fürdetni, pelenkázni a felszerelés nélkül.

mondjuk egy barátnőm 2 hónaposan már Ausztriába ment a kisfiával síelni...ahhoz képest nem tudom mit problémázok. mondjuk második gyerekkel gondolom mindenki lazább

KépKép
judit18

Annyian hiányoltatok, hogy bejelentkezem egy rövidet.

Nem vesztem el, jól vagyunk, csak zajlik nálunk az építkezés.
Ma pl. szolíd 2 köbméter sittet lapátoltam és talicskáztam el szóval csak a szokásos pörgés...... :roll: Mert csak 1 hétig van itt a konténer.

Nortibébi szumósan tokás kis angyal, továbbra is isszonyat hasfájós, de nem panaszkodom, mert naponta csak kétszer eszik.
:wink:
Először reggeltől estig, aztán estétől reggelig.
:lol:
Sajnos terpeszbetétes cuccost hord a csípője miatt. :?
Ja, még annyi, hogy 7 hetes korában (napra!) megjött, napi (!) 1 csomag betét szinten :shock:
A Szex? az vajommi....
6 hetes kontroll nem vót még :roll:

Az Ügynöknő az nekem is hiányzik mintállat, Jimmel taliztam, gyönyörű az a kölök.

Na szóval most tűntem, nyugi, csajok, felpörgetjük hamarost a topikot újra, csak a topik pofáját most igazoltan engedjétek egy kicsit nem itt lenni.

Hamarosan előkeveredem képekkel és a hiányolt nagy pofámmal.

HIÁNYOZTOK addig is.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Pati!

Isten hozott!

Minden elismerésem az épitkezéshez! Egyszer végigcsináltam amikor a Csenge volt baba, de most úgy érzem, hogy nem is volt igaz, hogy az ment.
Nortibébi rád van kötve???
Tudod én most tapogatózom hordozóeszköz ügyében, így mindenkinél rákérdezek aki egy kicsit is gyanús, hogy hurcolássza a kölyköt. :wink:

Ezt én is eljátszottam:
- Anyuka! Hányszor eszik Zsombor egy nap?
- Egyszer, de végig a 24 óra alatt.
Hát van ilyen is, igen. :wink:

Judit!
Sógornőm is elég kitartóan fejt, ő akkor állt le amikor 50 ml alá ment le a mennyiség.

Pété!
Remélem ma jobbban indul a napotok. Nálunk ma van 5-órakkor már világosodik, tehát nappal van.... :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Eszterxx!

Te is kerülj elő, látod Pati is bejelentkezett. :lol: :!: :!: :!:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jó reggelt Mindenkinek!

Mi tegnap vettünk kengurut. Chicco-t, mert abban fekve is rakható a baba. Szerintem még legalább egy hónapig úgy kellene használnunk, legalábbis ha hosszabb ideig tartózkodik benne Livike, talán jobb úgy a gerincének.

Ma megyünk bőrgyógyászhoz, mert annyira pöttyös a feje, meg a füle mögött állandóan piros, és büdi. Pedig takarítjuk rendesen, fürdetéskor is alaposan megmossuk.. :cry: A dokinénink tehetetlen, pedig egy csomó kencét kipróbáltunk már.

Kép
pété

Melinda!
Te végülis megrendelted a Mei Tai-t???
Nekem is az még szimpi. :wink:

Hogy miért nem tudok egy üzibe beírni mindent. :?
Mindig eszembe jut még valami. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Pati!
De jó, hogy előkerültél! Minden elismerésem az építkezéshez, mi csak lakást ujjítottunk fel, de öszönöm elég volt legalább 10 évre.

Pumperka!
Mi babakocsizunk, de van kengurunk. Vasárnap voltunk Dunaújvárosba nem vittük a babakocsit, csak a kengurút először volt benne. Hát mit mondja, még mindig babakocsi híve vagyok. Szerintem a babának és nekem is jobb. Nem kell cipekedni, a gyerek meg fekszik nyugodtan.

Nekem iyen van:

Kép

Melinda!
Fel akartalak keresni, de még csak most voltunk lent először Dunaújba, így a ronkonságnál voltunk, ők még nem látták Alexát.

Kölyök, Kölyök férj, Mni, Feri!
Utólag is gratulálok a házassági évfordulótok alkalmából!

Én szorgalmasan fejem a cicim. Vasárnap beájultam és nem fejtem le éjszaka arra ábredtem, hogy nagyon tele van és nagyon fáj, így a reggeli evés után gyorsan könnyítettem rajta. Csupán 350 ml fejtem le.
Már most utálom a fejést, de sajnos le kell fejnem mert begyullad a mellem.
Sajnálom akinek nincs elég teje, nyissátok az ablakot küldöm.

Most mennem kell fejni, mert fáj is, illetve jön a tejesbácsi a tejcsiért, viszi pasztőrözni, utána meg megy a beteg babáknak.

Szép napot mindenkinek, igaz az idő nem tul jó!

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Sziasztok lányok!

Nagyon köszönöm a gyors reagálásokat babazene témában, majd meglesem a javasolt CD-ket :D

Cerazette témában: amióta elkezdtem szedni nagyon lecsökkent a tej mennyiségem :( A baba meg persze elkezdett többet enni (illetve enne a szerencsétlen..), úgyhogy most pumpálnom kell amikor csak tudok illetve itt figyel a tápszer is szükség esetére..Nálatok ilyet nem csinált a gyógyszer?

Ti hogy büfiztetitek a babát ha bealszik a mellen? Én nem tudom, persze ahogy lerakom aludni akkor meg horkol meg mindenféle érdekes hangokat ad ki, gondolom a beszorult levegő miatt.. (bocsi ha korábban már megvittatátok ezt itt a fórumon).

Még egy kérdés: van valaki akinek a babája szintén 'pattanásos'? Az orvosom csak annyit mondott: majd elmúlik és Lactacyd szappannal kell mosogatni (ami semmit sem ér :(

Szép napot mindenkinek!
Andi

KépKép
andee73

Andee! Nekünk totál tele van Livike arca pati szerű kiütéssel, ma megyünk bőrgyógyászhoz. Majd megírom mit mondott.

Beraktam a kis drágámat a kiságyba, és sír. Annyira sajnálom, de nem normális dolog, hogy tegnap du. fél 4kor tudtam enni előszőr, mert egész nap cipeltem a seggét. Nagyon gáz, ha hagyom sírni? Olyan lelkiismeretfurdalásom van..

Kép
pété

Pati :wink: :wink: :wink:

pété, Martin az ágyában üvölt jelenleg, de most ott is marad, mert írnom kell a férjem szakdogáját. Figyi, az előbb evett, büfizett nagyot, tisztába van rakva, sorry. Ha iderakom magam mellé, míg gépelek,akkor is sír, úgyhogy most sírjon a szobájába....nem tudok mit csinálni.
Vendég

Pété, nekünk is nagyon büdi a füle mögött, pedig rendesen megmosom-megtörlöm mindig, kíváncsi vagyok, mit mond Nektek a bőrgyógyász. Most fertőtlenítő sprével szoktam fújni és fülpiszkával letörölni, egy kicsit jobb...

Mi ma kapjuk a kéthós oltást, mert múlt héten nem adta be a dokinéni. A bcg helye meg kifakadt, egy csomó trutyi jött belőle fürdés után, kicsit megnyomkodtam, hogy jobban ürüljön neki, nem sírt. Tegnapra szép var lett rajta.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Én egyszer próbáltam meg sírni hagyni, mert már nagyon kivoltam, erre az egész család összeszaladt, hogy hogy képzelem, hogy hagyom sírni szegényt, adjak neki teát, mert szomjas... Nekem meg ettől a mondattól eldurran az agyam, ugyanis rajtam kívül mindenki úgy gondolja a családban, hogy teával kell tömni a gyereket orrba-szájba, mert ha sír, akkor szomjas... Múltor is a tesóm meg apám vigyázott a kisasszonyra, amíg vásárolni mentünk, ezalatt egy egész cumisüveg teát megitattak vele, ami nálam kitart két-három napig, és marha büszkék voltak magukra, hogy nem sírt, amíg náluk volt. Érdekes, nálam sem sír és én nem itatom teával. Csak akkor kap, ha csuklik, vagy ha enni kérne, de még nincs itt az ideje (gondolom ilyenkor tényleg szomjas lehet). Erről nálunk állandó vita van anyukámmal sajnos.

Egyébként Blanka nagyon jó kislány, sírni nagyon ritkán szokott inkább csak nyöszörög, igaz én egyből pattanok és megnyugtatom. Ha meg tényleg sírni kezd, nagyon hamar meg lehet nyugtatni. Gondolom ez azért lehet, mert a hasa sose fáj, majd ha a foga jön, akkor nálunk is lesz bömbi rendesen.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Beuska, hiába a fotó, arccal ifelé nem egészséges hurcolni a babát!!! (ortopédiai szempont, ha jól tudom). Rengeteg info van az életmód/hordozókendő topikban a mINDEFÉLE hordozókról.

potyka

Potyka!

Köszi az infót, én szembe hordom, ez a dobozán levő kép, én nem is tudnám fordítva vinni, szerintem az kínzás.
Nem vagyok híve a hordozóknak, nekem is csak azért van, ha netán kell akkor legyen. Én babakocsizok, nekem az a kényelmes. Aljába bepakolok mindent, és csak tolnom kell, néha lépcsőzni, de azt kibírom. A baba pedig fekszik nyugottan amíg gurul alatta a szekér addig csönd van.

Jim!
Úgy sajnállak, nem elég a 2 gyerek háztartás, még a szakdogát is te írod. Küldök, hozzá sok energiát.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

mostmár rácsapok az asztalra, ha nem adnak valami kencét. olyan elhanyagoltnak tűnik Livike így, hogy kiütés az arcon, koszmó a fejen, büdi fül. pedig annyira próbálkozunk, de semmi nem használ.
és biztosan viszket is neki. lehet, hogy azért is sír...

amúgy feladtam. kivettem, megettettem, mert rájöttem, hogy éhes, pedig még nincs itt az ideje... eddig 3 óránként evett, most egyre gyakrabban előfordul, hogy 2 óra múlva éhes. pedig a tápi végét mindig meghagyja. nem értem....

bocsi, azért írok kisbetűvel, mert az egyik kezemben livikét tartom.

Kép
pété

Pété, Lauránál dettó! A pattanások 2 hete elmúltak, nem kentem őket. A doktornéni azt mondta, hogy ha csúnyábbak lennének, akkor Sudocremmel kenjem, mert az gyulladásgátló hatású. A koszmó ellen állítólag hatékony, ha bekened alaposan a gyógyszertári fürdetővel, vagy napraforgóolajjal, rajta hagyod kicsit, majd lemosod. Sokat kell fésülgetni, akár körömkefével is (a csecsemősok mondták az Istvánban), hogy ne alakulhasson ki a lerakódás. Én fésülgetem, de nem elégszer, úgyhogy csak közepesen tudom kordában tartani a dolgot. Fül mögött szintén büdi lerakódás van, naponta lekaprom, mosom. Eriknél is volt, magától elmúlik majd. Valószínűleg a faggyútermelésük nem olyan tökéletes még, plusz be is izzad a kis fülük.

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket a babára.
Én nem tapasztalom, hogy büdi lenne a füle mögött.
Nálunk a kaja 3-4 óránként van napközben, éjszaka pedig egyszer.
Andee:
nekem ha bealszik cicin ugyanúgy felteszem a vállamra és megbüfiztetem,utána nekem visszaalszik.

Azt szokták mondani, hogy attól lehet kiütéses, ha pl. erősebb a tej. Vagy allergiás a fürdetőre.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Beus, köszi :wink: Marcikád hogy van most?
Most én leszek beteg, érzem, nem jó a közérzetem... :?
közben most szoptatok :wink:
pété, nem akarlak elkeseríteni, de Milánnal voltunk így. A fülbüdire kapott vmi piros gombaelleni ecsetelőt. A fejét meg olajozni kellett fürdetés előtt, sapkát adtam rá, hogy ne fázzon meg. Aztán óvatosan pancsi után lehetett kapargatni. a füle hamar rendbejött, de kb 2 éves koráig koszmós volt még foltokban!!! A bőre dettó pattanásos volt, majd jött az ekcéma. Rohadt érzékeny a kiscsávó. mondjuk én anno a jojhnsonnal csesztem el, a fürdetőkenőcs hozta helyre. Martinnál már okosabb voltam, de lehet jó bőre van. a fülét, nyaka hajlatát pancsi után olajos vattával törlöm, szép neki.
Vendég

Én is inkább babakocsi párti vagyok(bár van hordozókendőm)Olika nagyon jókat alszik kinnt a teraszon minden nap 2x a babakocsiban.

koszmóra:tényleg jó a beoljozás és rá a sapka,majd megmosni és lekapargatni a fellazult koszmókat.

tea:sztem is tök fölösleges teáztatni a babákat,igazad van Boesk!!

Beuska!

És attól hogy minden szopi után fejsz nem termelődik egyre több??Csak azért mert a fejéssel általában több szokott lenni,nem?!Nálam ez sajna így működött az elsőnél,nekem épp ezért gyulladt be mert egyre több lett a fejésektől.......sosem lehet teljesen kiüríteni,nem?!......szal egy ördögi kör lett nekem :evil:

Most úgy vagyok vele hogy kiszívja a magáét Olika,még mindig marad benne de nem fejek, mert félek ,hogy megint egyre és egyre több lenne...Szedem a tejcsökkentő homeopátiást és így talán megúszom(bár már így is volt mellgyuszim sajna :( )Ja és amíg az egyikből szoptatok a másikból alkalmanként 150-200 ml is legfolyik,sztem ez is könnyít azon a mellen.

Jim!

Hát én sem irígyellek...És mennyi van már kész a szakdoliból??

Olikának is kicsi pattanásos a pofija...a védőnő meg a doki is azt mondta ez normális,az anyatejtől van.Nekem is a Sudocremet ajánlották rá.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny!

Én csak kétszer fejek, reggel meg este. Ilyenkor teljesen lefejem mind a két mellem, ha nem ezt tenném akkor gond lenne. Eszem ágában sincs minden szopi után fejni(Nem vagyok én tehén!), csak amit muszály, azt pedig leadom. Marcival és Lilivel is így tettem. Első Alexa. Tök dagi heti 280 grammot hízik.

Jim!

Köszi kérdésed, jól van a Marci, pénteken veszik ki a drótot az ujjából. Most már elég szép az ujja, vagyis kezd ujj formája lenni, a körme még nem esett le, így az ronda. Izgulok, hogy mi lesz a drótkivétel után. Szorítsatok, hogy a gyógytornán mozogjon, és akkor még egy műtét és meggyógyul.

Pété!
Fürdés előőt kend be napraforgó olajjal (gyógyszertári), és ahogy Jim írta fürdés után lehet kapirgálni. Nekem a Lili volt tiszta koszmó, pedig ugyan úgy gondoztam mint a fiamat, neki egy szem sem volt.

Én fürdés előtt az egész testét bekenem napraforgó olajjal és úgy viszem fürdeni gyógyszertáros fürdtővel, és utána hintőporozom a hajlatait (hónalj, nyak stb. nyáron térd és könyök hajlat).

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Ma voltunk tanácsadáson és "hivatalosan" is lemérték Panyót: 5510 gramm a kis béka!!!! Olyan büszke voltam, ott feszítettem a védőnőnek, hogy bizony ez csak és kizárólag az én tejcimből!! :D (hülye vagyok tudom, de úgy örülök, hogy ilyen szépen fejlődik!) Két hét alatt fél kiló, yupiijéééé!!

Az altatós cd-nek megtaláltam a pontos címét: Friderika - Szép álmokat! (elég logikus :wink: )

Niki,
gyógytornászhoz elvileg nem kellene járnunk, Pesten ezt mondta a főorvos, de szerintem nem árt, szóval párszor bizti elviszem a kiscsajt a Dévényes csajhoz. Merthogy még élvezte is a kisasszony, plusz itthon sem árt tornázgatni, szerintem.

Ki megy holnap majálisozni????? Nem túl nagy pörgés ez a babóknak? Én úgy mennék, főleg, hogy apa lesz itt a műsorvezető, szóval legalább együtt is lennénk így egy picit...csak nemtom Pankuc mennyire értékeli majd..

KépKép
kmanna

Ezt már annyiszor akartam írni, mert nekünk nagyon bevált. Mivel Fruzsinak eléggé sok kis hurkája van a combján, ezért mindenképpen hintőporozzuk neki a hurkák között, és ezen kívül a hónalját, a "kis" tokája alatt. Szóval, ami bevált hintőporozásra: vettem kozmetkai ecsetet (amivel a púdert viszik fel), és azzal hintőporozom be. Így nem gond, ha rúg-kapál, és biztos nem rakok rá sokat, így nem csomósodik be, és ráadásul élvezi a csiklandozást :) A hintőport kiöntöttem egy fedeles dobozba, abba belemártom az ecsetet, leverem a felesleget. A hónaljánál eltakarom a kezemmel, hogy ne menjen a por az orrába, szájába...
linocs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: