A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

hat ez nem jott ossze, elvileg csinaltam vonalzot, de itt csak a hablagy jelenik meg nem pedig az abra:(
Vendég

Kép
Kép
Kép
kike

aaaaaaaaaaaa, meg mindig nem az igazi:(
Vendég

20150601134430

sikerult!!!!!!!!
Vendég

kriszta: ez edes! Igen ha megszuletett a baba kapsz egy egyszeri osszeget kb 60ezer, ha nem felejted el igenyelni! Kell hozza a baba anyakonyvi kivonata, meg lakcim meg tudom is en, meg az igazolas arrol, hogyjartal terhesgondozasra.
Mindenfele inteznivalok kozul az elso amit majd o=intezte- persze miutan megvan a taj kartya a lakcim, az anyakonyvi, meg minden felelirata- es akkor ezutan intezed a gyest, csaladatit, mert ezeknek hosszabb az atfutasa. Ezzel szamolj minimum 1-2 honap burokratikus rohangalas. de intezheti az apa vagy mas megbizott is!
De mivel sok a kukacoskodo ugyintezo irj is meghalatmazast. Ismerek apukat akit hazazavartak egy meghatalmazasert.
Vendég

Köszi lányok! Jó kis utánnajárkálásos dolognak tűnik! Akkor kezdem a papírgyűjtést! :)

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Azért jó tudni, hogy ilyen is van. Értékelném, ha a védőnőm informálna az ilyenekről! :?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!

Ibm, drukk a dokihoz!!!
Ronix, gratula a 28. héthez!!!
Dodó, üdv a 30-asok között! Szép pocak! :lol:
Magdi, így jó az üzlet! A pelenkázót nekünk anyósomék csinálták. Én lerajzoltam hogy milyen legyen, onnan a többi az Ő dolguk volt. Tegnap lett kész. Majd rakok fel képet róla!
Kriszti ez érdekes... :roll: Az egyik ezt mondja, a másik azt. Szerintem inkább azért a diéta felé tendálj.
Timi, tényleg szép poci! :wink:
Hene, szép óriás pocak!!! :lol:

Ma én is voltam a védőnőnél. 1 kilót híztam a 3 hét alatt, szóval megdícsért végre!!! :lol: A pocakom 3 cm-t nőtt, most 114 centi. És persze minden rendben. :)
Már megcsináltam az ebédet is. Bolognai spagettit.
Ma pedig nekiállok kivasalni Luca ruháit, mert tegnap készen lett a pelenkázó, így már megvan a helyük is!!! :D

Szép napot!!!

Kép
sziszka82

Kriszti!
Látod ezért is jó a fórum, hogy tlejesen képben legyünk!!!
20150601134430

Látom, és sokszor csak pillázok. Már annál a kismamacsomagnál sokkot kaptam. :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Látom, és sokszor csak pillázok. Már annál a kismamacsomagnál sokkot kaptam. :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Wera! Megy a drukk az eladáshoz!

Hene, Timi! Nagyon csinik vagytok! Szépek a pocakok!

Ibm! Ügyi vagy kitartás a dokihoz is!

Kriszti! Örülök, hogy jó lett a cukrod! A diétát szerintem se hagyd abba!

Anyasági támogatás! Úgy van ahogy Kike mondja! Kell a dokitól igazolás a 4 alkalomról!
Nálunk is a zárójelentéssel együtt fogják odaadni!

Lányok! A Tgyás-t az OEP-nél kell igényelni!
A többit a MÁK-nál kell igényelni!
Én hétfőn megyek mindkét helyre, hogy minden fontos infót begyűjtsek előre!

MÁK budapesti kirendeltsége: 1139 Budapest Váci út 71.
OEP budapesti kirendeltsége: 1139 Budapest Teve utca 1.
Vendég

Nnnna, ez miért ment kétszer?!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!!
Ujra itt.... már megjártam a várost! Barátnőmmel mentünk le, időpontot kérni neki is a védőnőhöz... (büszke vagyok magamra, mert mindezt svédül intéztem :lol: ). Hazafelé ittunk egy vanilia shake-et...hmmm fincsi volt. Meg a gyerekszobában megpucoltam már az ablakot is, igy fel tudom tenni a függönyt!
amugy gyönyörű napsütéses idő van itt, és meleg is van! (tényleg tavaly nyáron nem volt néha ilyen jó). Most 2-től még mosásom van, délután meg bevásárolni megyünk, mert semmi nincs itthon! :)

Anyjuk!
Tükörnél le tudod magadat is fényképezni! :wink:

d.dodó

Kaptam a barátnőmtől egy listát, a szülés utáni intézni valókról! Ő tavaly szülte az ikreket! Ha valakit érdekel szívesen átküldöm. Kezdetnek szerintem egész jó! Ide is feltehetem, de két oldal Word-ben. :?

KépKép
hene

Nem tudom ki kérdezte, de hordtam nyáron is kendőben, ha vmiért cipeltetni akarta magát, annál kényelmesebb, mint simán fogni, és a kendő kettőnk között igazából védőréteg.. mármint felszív a nedvességből. És egész picit is lehet, meg fektetve is. Jobb, mint a kenguru, mert teljesen odasimul a testedhez, nem lóg a levegőben. Itt van egy link a hordozási módokról, de ha tehetitek, születés hetén ézzétek meg, rengeteg bemutató van, ahol ki lehet próbálni (játékbabával :lol: )
http://hordozokendo.lap.hu/ vannak pozíciók, és módok is szépszámban.

A kedvenc oldalam meg (mert szép) http://didymos.de/ (a kereben jobboldalt kell kattintani)

potyka

Hene!
Tedd fel sztem ide, egyszerűbb, mint mindenkinek elküldözgetni.
20150601134430

kissé ki vagyok akadva:jött egy szórólap szerüség a zalavíztől hogy 23-án szennyezett vizet találtak,tőlünk is vettek vízmintát,de nem tudtuk meg az eredményt.Szóval hogy olyan szennyeződés került a vízbe ami ártalmas a kismamákra,meg a csecsemőkre,26-án lokalizálták a szennyezés hol voltát-és hoy már azóta megtisztitották-de könyörgöm utólag kell szólni?? :evil:
Az ovinál volt lajtos kocsi,de nem kérdeztem rá miért,és senki nem is mondta-szóval a lényeg hogy ittam a vizet,pedig nem kellett volna :twisted:

Kép
Kép
Kép
kike

A nitrit tartalom haladta meg a megengedett értéket.

Kép
Kép
Kép
kike

A kisbaba születési anyakönyvi kivonatához szükséges iratok:
• anya személyi igazolványa, lakcímkártya,
• 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, ha most volt az esküvő nemrég, amúgy kérni kell az anykönyvi hivatalban, és nem lehet régebbi 30 napnál
• élettársi kapcsolatban apasági nyilatkozat

A fenti iratokat legjobb, ha már a szüléskor magukkal viszik a szülők. A kórházi ellátás végén a zárójelentéssel együtt kapják kézhez azt az orvosi igazolást a szülészorvos aláírásával, ami az anyasági támogatás igényléséhez kell. Ez az igazolás arról szól, hogy a szülő nőt a várandóssága idején rendszeresen ellenőrizte, kezelte az orvos.

A gyermek lakcímigazolványának kiállítása:

A szülészeti intézmény területileg illetékes Polgármesteri Hivatalban a gyermek lakcímigazolványát megkapják, függetlenül attól, hogy melyik városban, kerületben lakik a család.

A gyermek TAJ-kártyájának intézése:

Ezután személyesen át lehet venni a gyermek TAJ-kártyáját Budapesten és Pest megyében lakók esetében a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál- Bp. XIII. ker. Teve u. 1/b alatt az alábbi napokon: Hétfő: 8-14.30, Szerda: 8-17.30, Péntek: 8-12.00 (Telefon: 06-1 288-5100). A többi megyében az ügyintézést az Egészségbiztosítási Pénztár megyei kirendeltségei végzik.

Szükséges iratok:
• szülők személyi igazolványa,
• szülők TAJ-száma,
• gyermek születési anyakönyvi kivonata

Ha a TAJ-kártyát nem személyesen intézik, hivatalból postázza az OEP a szülők által megadott címre, kb.3-4 héten belül, a születési anyakönyvi kivonat átvételét követően.

Családtámogatási ellátások intézése:

Családtámogatási ellátásokra az internetről letölthetünk igénybejelentő űrlapot a http://www.magyarorszag.hu portálon az állampolgár dokumentumoknál. Az űrlap pontos címe: Igénybejelentés családtámogatás ellátásokra

Otthon kitöltött, az anya aláírásával ellátott űrlapot az édesapa, vagy más családtag is benyújthatja.

Anyasági támogatás, GYES, GYET és a családi pótlék igénylése:

Budapestiek és pest megyeiek számára a Fővárosi és Pest Megyei TÁH Családtámogatási kirendeltségén történik a Bp. XIII. ker. Lőportár u. 3/b alatt az alábbi napokon: Hétfő, Kedd: 8-15.30, Szerda: 8-17.30, Csütörtök: 12-15.30, Péntek: 8-12.00 /Telefon: 06-1-350-2481/

Amennyiben a munkáltatónál társadalombiztosítási kifizetőhely működik, a GYÁS, GYED, GYES igényelhető, ha nincs kifizetőhely, vagy nincs munkaviszonya a szülő nőnek, akkor a területileg illetékes Területi Államháztartási Hivataloknál és/vagy Egészségbiztosítási Pénztáraknál kell igényelni a juttatásokat.

2008-től a MÁK-nál kell intézni, pedig milyen kényelmes volt amíg a munkahely elintézte. Ők legalább már rutinosak voltak benne.

Szükséges iratok:
• személyi igazolvány,
• igazolás a kórházi osztályon történő kezelésről,
• magán-nyugdíjpénztári tagság belépési nyilatkozat záradékolt példánya,
• terhes gondozáson való megjelenést igazoló orvosi igazolás,
• születési anyakönyvi kivonat,
• TAJ-kártya (szülők, újszülött),
• adókártya

A gyermek adószámának intézése:

Területileg illetékes APEH-nál lehet igényelni az újszülött adószámát. Mivel az adókártya elkészítéséhez több napra van szükség, először csak adószámról szóló igazolást kapnak kézbe, de ez elegendő a munkáltató felé. Adószámra a babakötvényhez is szükség lesz.
(A babakötvényről egy következő írásban adunk tájékoztatást.)

KépKép
hene

Kike! Remélem nem rosszra gondolsz egyből! Szerintem kérdezd meg a dokidat, hogy mi a teendő ilyenkor!
Vendég

sziasztok
megjöttem
egy hét egy kilo igy 10kg van rajtam van fehérje :? :?

voltam a laborban ott is vizelet meg vérvétel holnap lesz erdmény
kivi vagyok rá
hétfön doki haematologus ott megint vérvétel :? :? :?

ma anyáknapi müsör az oviban 4-kor de olyan fáradt vagyok
nem tudom hogy birom még ezt is

megcsináltam azt a chilis izét ami a receptesben van meg csöröge fánkot meg a fiamnak be van keverve a császármorzsa

még össze kéne söpörni meg kiteregetni
áááááááááááááááááááááááá valaki varázsloooooooooooooo

Képimg][/url]
Kép
ronix

KépKép
hene

KépKép
hene

Roni!
Én már most várom előre is az anyák napi műsort, tuti ott fogok picsogni.
20150601134430

Már írtam is a dokimnak,remélem megnyugtat,hogy feleslegesen aggódok.
Én is hulla vagyok,de azért várom az anyák napi műsort,viszem a kamerát is,és felveszem. :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Én meg pihizek egyet, mert elfáradt a pocakom, meg a hátam!

KépKép
hene

ezt nem hiszem el:most meg ellapték a szobát a szárnyas hangyák :twisted: Még az ágyon is volt kettő-nem tudom honnan jönnek fel-most kereshetem meg a helyet,nem mintha ebben a felfordulásban meg lehetne találni hogy honnan jönnek :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

micimackónak mikor semmi dolga nem akadt...

Kép Kép

hát igen, már nagyon ráfért szegényre.
aztán ma ha már itthon ülős napom volt, mindent mostam. 3 adag ruhát, 1 adag macskát :D és még jön 1 adag én is :) még nekem a hajam kell megmosni.

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Miért látom úgy, hogy a macskusz házikusz nem élvezte a fürdést? :D
20150601134430

Sziasztok!

Megjöttem. szerencsére, hazaengedtek.
Már nem sokat bírtam volna ki....
Sajnos teltház van, és nem igazán tudták az embereket szelektálni, így én két olyan nőci mellé sikerült kerülnöm, hogy csak na!
az egyik szombaton este szült, azóta nem fürdött, a másik pedig prosti...
Onnan tudom, hogy szoktam látni az út szélén!

szörnyű volt.
hárman használtuk a fürdőt.
az egyikkel ugye nem volt gond, a másikkal meg folyton versenyeztem, hogy én menjek előbb. én győztem.
Szerencsére jól vagyok, szigorúan pihenésre ítéltek, itthonról ez már nem is olyan szörnyű.
Méhszáj szerencsére nem nyílt tovább, maradt 2100-as.
Az infúziót jól viseltem, a görcsöket kevésbé...
Nagyon megijedtem.
Az egyik vénám eldurrant, most a jobb kezem úgy néz ki, mint egy igazi narkósé...
De mindennél jobban örülök, hogy újra itt lehetek!!
Olyan jó volt hazajönni!

Amúgy csodaszép babákat láttam, sok könnyű, és sok nehéz szülést sikerült végighallgatnom...

Ez utóbbi miatt mindenkinek javaslom, legyen fogadott orvosotok!

sajnos nem tudtam nég visszaolvasni, nagyon sokat írtatok, ígérem, pár nap és bepótolom!

Köszönöm, hogy aggódtatok értem, nagyon jól esett!
Vendég

Mária:örülök hogy hazaengedtek :D Nagyon vigyázz magatokra :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Marsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! már nagyon vártunk!!!!!!!

Nagy ölelés neked!!!
20150601134430

T.Maria! Nagyon örülünk, hogy újra otthon lehetek és hogy jól vagytok! :D Nem semmi szobatársaid voltak! :oops:
Vendég

Szia Marcsi! De jó, hogy újra itt/otthon! :D :D

Timi! Szegény cicc! :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Timi! Szegény cica nem tünik túl boldognak!
Vendég

marcsi!

de jó hogy jöttél. ujra köztünk :D
jó hogy "csak" eddig tartottak bent. nem baj ha nem tudsz végigolvasni minket, csak pihenj!!! nagyon sokat pihenj!!!

Kép

Kép

Kép
timi1982

most nem tul jól viselte a pancsit. nem szokott gond lenni belőle. persze azért most sem volt nagy zűr.
mikor már bent voltunk és folyt a víz akkor már jo volt. aztán hogy elzártam,már jött volna ki. csak szegényt még bent tartottam a fotó miatt.

egyébként a törölközést sokkal rosszabbul viseli!

nem igaz hogy a cicák nem szeretik a vizet! ő nem karmolászik meg nem mocorog pancsi közben. tűri szegény, tudja hogy előbb szabadul :lol:
de legalább már nincs cica szaga!!! most tök jó illatos. persze még meg kell száradni és meg kell fésülködni utána.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Jujjjjjjjjjjj,naggggggggggggyon sokat írtatok,most nincs időm visszaolvasni,mert Apa mindjárt ittvan és éhenhalok!!
Megjöttem,minden ok!
Kaptam boraxos kúpot,de a strepto NEGATÍV!!!
Azért biztos ami biztos szülés alatt fogok kapni antibiotikumot,nehogy Áron babaámnak baja legyen!!!
Volt uh is,fejvégű még mindig,remélem úgy marad!
Azt mondta megvan velünk elégedve minden téren!
SZülésnél javasolja az EDA-t,de még beszélünk róla!
Ha így nő tovább
3500-ra saccolja kb.
2 hét múlva kontroll és addigra néz nekem szülésznőt is!
Szóval asszem sikeres napot zártam!
Kopp-kopp-kopp!!!

Majd később visszaolvasok!
remélem mindenkivel minden rendben!

Jók legyetek!

pussz

Kép

Kép
ibm

Ami!
grat a strepto eredményhez!!!!
20150601134430

sziasztok,
szia, Marcsi, örülök, hogy újra otthon vagy! Azért ne felejts el pihenni, nem kell nekiesni a takarításnak 8)

Timi, nagyon édes a cicátok! Milyen szép! És milyen vizes...

A hordozókendőről én csak jókat tudok mondani. Nem kell, hogy egész nap rajtad legyen a gyerkőc, én csak sétához használtam, és csak kb hathetes korától. Könnyű, gyors, biztonságos, kényelmes. Metrózni nem is mertem volna babakocsival (pont akkoriban zárt oda egy metróajtó egy babakocsis anyukát... :shock: és el is indult... az utasok gyorsan kikapták a bébit a bent lévő kocsiból, anyuka kint kapott infarktust majdnem. De pár méter után megállt szerencsére a metró, senkinek nem lett baja. Az ilyen vezetőktől mentsen meg minket az ég!)

Lányok, írtátok az algopyrint. Fejfájásra is be lehet még az utolsó harmadban venni, szerintetek? Vagy csak a végső esetben, láznál?

Képzeljétek, holnap mennék védőnőhöz, merthogy 4. pecsét, de... szabadságon lesz, már holnap a drága. Még jó, hogy írtátok, hogy a doki pecsétjei is elegek, mert már én is begyűjtöttem három anyának valót... úgyhogy nem is erőltetem a védőnőt, úgyis hamarosan költözünk!

KépKép
szkagi

Ibm, miért javasolja a doki az EDA-t a szülésnél? Van valami különleges oka? Vagy csak mint emberbarát?

KépKép
szkagi

T.maria!
Jó hogy hazaengedtek!! Pihenj sokat!

Szkagi!
Én ugy tudom be lehet fejfájásra is venni (én is szoktam mikor olyan elviselhetetlen) és szoptatás alatt is lehet adni... kórházban is adják van hogy infuzio formában!

d.dodó

Ibm! Gratula a negatív lelethez!
Vendég

Sziasztok!

Timi! nekem is pont ugyanilyen cicám van.Én hetente 2* szoktam fürdetni.
Kisfiú vagy kislány a te cicád?
Meg van még egy vörös-fehér tartka kandúrocskám is :D

Kép
Kép
pumácska

na de jó, most látom: az ott tarka akar lenni

Kép
Kép
pumácska

Szia Pumácska! Arwen lesz a baba neve? Nagyon szép. Azt simán anyakönyvezik?

Kép
szly27

áá mi olyan gyakran nem fürdünk. 2 havonta vagy havonta.
kandúr. vagyis csak volt kandúr :D

ibm! a boraxos az mire van?? lehet én vagyok tudatlan de azt mire kaptad?

Kép

Kép
timi1982

Azt hiszem igen.
Köszönjük a dícséretet. :lol:
Úgy tervezzük Apával, hogy így fogják hívni. Meg is kaptam a családtól a magamét.

Kép
Kép
pumácska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: