A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Pri én értem...éltem a múlt renszerben..vagyis akkor voltam álltalános iskolás :lol: :lol:
De jó volt..imádtam azokat a dalokat mint a mókus,meg az uttőrő mozgalmat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na jó mielött még kiközösítetek abbahagyom...
Vendég

Most egész jó a torkom.Azt akarom,hogy a vas szervezetem gyűrje le ezt a kis bacit vagy vírust!!!!!!!!!
És ezért le is gyűri!!!!Ezért zabálom a sok vitamint nem?

csiri hol van!!!!!!!!!!!
Vendég

Jó reggelt!

Gigi: nagyon szép a kisfiad!

Bari: gyógyulgass!!!!!! (remélem azért még fogod élvezni a terhességet, mert van még hátra!!!!) Most te is csinálhatsz ilyen picikori képet a fiadról!

Pironya: értjük! Már mindjárt vége!!!!! :D :D :D :D :D :D
bszilvi25

Én általánosba utáltam járni...alig vártam, hogy gimibe mehessek....
Vendég

Most fogok is képet csinálni!
A másik kettővel ugye nem volt férjem egyedül voltam bent...digit gép sem volt...
Csak akkor fényképeztük őket amikor már itthon voltak...
Vendég

Gigi a sulit annyira nem szerettem én sem de azt a rendszert nagyon!!!Most vagy azért mert a renszer volt jó vagy azért mert szerettem gyerek lenni..
Vendég

Május 1-én ballagásra megyünk... el kellene mennem valami ajándékot venni...
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:53-kor.
pironya

Én már sunyiban szoktam lesni az áprilisi-májusiakat :oops: :oops:
bszilvi25

Piro
Én sima, 4 osztályos gimibe jártam... de nagyon élveztem... az se zavart, hogy 220 km-re költöztem otthonról... :wink:

A mai napig szívesen visszajárok... olyanok voltak a tanárok, az egész suli hangulata...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gigi - reggel még nem esnek le a poénok, főleg a mai napom nagyon sz.., de talán elmúlik.

Mennem kellene vasalni, de nincs kedvem!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Én is szoktam lesni az előttünk járókat... :wink:
Vendég

Piri szerintem így is már van aki les!!

Kitaláltam valamit:azt,hogy szólok a nővérkének,hogy amikor megszületett a baba és már fürdetik öltöztetik stb akkor hívják be a férjem a folyosóról fényképezni...gondolom nem a műtőben csinálják ezeket a babával hanem egy másik helységben...
Na jó ötlet?
Vendég

Szerintem utólag megszépülnek az emlékek. Én az általánost nem nagyon szerettem, azt hittem sosem lesz vége a nyolc évnek, aztán 14 évesen új város, új környezet, család nélkül, akkor még nem volt mobil, de még ahol laktunk, sokáig vezetékes telefon sem, csak a levél... Így utólag túl korán fel kellett nőni.

Szüleim is szerdán mennek ballagásra, ez valami új rendszer, hogy hétköznap van? Erről jut eszembe, kicsit hiányoznak a Debreceni bolond ballagók, itt Pesten is van ilyen?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Barika
Jó az ötlet :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Az április-májusiakat én rendszeresen olvasom, sok hasznos infó van és édesek a babák!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
Te hova jártál? Debrecenben?

Ugye, a héten az utolsó munkanap szerda... a május 1-e miatt sok helyen akkor van a ballagás...
Vendég

Manka: jelen esetben a Május 1. nem hétköznap!!!! szerintem
bszilvi25

[quote="bszilvi25"][ írta:bszilvi25b]Manka: jelen esetben a Május 1. nem hétköznap!!!! szerintem

De az már csütörtök :wink:
Vendég

De ünnep!
bszilvi25

Gigi - a vegyibe, akkor még vegyésznek készültem, aztán váltottam egész nagyot, de akkor még kémiafüggő voltam.

Szilvi -
a szüleim 30-án szerdán mennek, egyébként én úgy emlékszem ezek a dolgok május 10-15 körül voltak régen, vagy az már az érettségi volt? Mire ez a nagy sietség?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Voltam védőnőnél!
Minden rendben!
De jön a viz rendesen!
77,5 kg vagyok!Tehát 28,5 kg hiztam!
Na ki a legkövérebb!!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :shock: :shock: :shock:

Meg volt az első NST vizsgálat!
Ott is minden ok!
Vendég

[quote="mankabi"]
írta:
mankabiSzüleim is szerdán mennek ballagásra, ez valami új rendszer, hogy hétköznap van? Erről jut eszembe, kicsit hiányoznak a Debreceni bolond ballagók, itt Pesten is van ilyen?

Szilvi
:wink:
Vendég

Mennyi ideig tart az NST? Nekem jövő héten lesz az első, azt hallottam érdemes előtte enni. Tapasztalt anyucik?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka
Én Refi-be jártam :wink:

Most úgy egy héttel korábban van a ballagás, az érettségi... hétfőn már írják a magyart... :roll:

Móni
Vizesedés nem jó...
Vendég

Manka
NST... legalább 20 perc...
Vendég

Gigi!
Tudom hogy nem jo de ez van sajnos!
Nem tudok mit csinálni!
Diétázom már egy ideje!

Mankabi!
Kb 20 perc volt az NST!
Vendég

Szia Móni! Örülök, hogy minden rendben van!

A víz meg majd megy!!

Csajok! A vizesedés ellen egyáltalán lehet bármit is tenni??
Mondjuk engem még nem érint, de nem lehet tudni.....
bszilvi25

Ez tök jó! Hallgathatom a kis szívdobogását! Apa nagyon sajnálja, hogy nem tud jönni, mert kora délután megyek.

Itt a méhösszehúzódások gyakoriságát nézik, valahol olvastam, hogy itt látják a vége felé a fájásokat is és azok erősségét? Vagy butaságokat kérdezek? De ilyesmiről olvastam más topicban. Mit jelentenek ezek a számok, hogy 20, 50, 100-as fájás?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszi Szilvi!
Én is igy vagyok vele!
A viz majd megy! :roll:

Ne egyél sosat ez a legfontosabb!
Minimális só!!!!
De ha hajlamos vagy rá akkor nem nagyon tudod elkerülni!
Vendég

Szilvi - visszafogod azokat a dolgokat, amik megkötik a vizet. nekem tanácsolták a kevesebb só fogyasztást, illetve ételízesítő használatát...stb.

Manka

Kép

Kép
mankabi

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:53-kor.
pironya

A vizesedés a terhességi toxaemia első tünete is lehet... ezért kell figyelni a vérnyomást és a vizeletet (van-e benne fehérje)....
Vendég

Mármint kevesebb ételízesítő..., kicsit félreérthető volt.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Na.... sikerült összekészülni....

Megyünk... pápá....
Vendég

Kösz Csajok!

Akkor engem ez nem fenyeget? Sosem sózok ha nem muszáj!
Még 1997-ben tanultam táplálkozás élettant, na akkor megfogadtam, hogy nem sózok!!!

Móni: azt írod , ne egyek sokat! Hát, jó! Igyekszem. Van, hogy egész nap annyit eszek, mintha nem is lennék a 8. hónapban, aztán pl most is idehoztam 3 szelet kenyeret vajjal, eper lekvárral, kakaóval! :oops: (ez a reggelim)
bszilvi25

Sziasztok!

Gigi! Peti nagyon édes, nem csodálom, hogy nem álltok meg kettőnél :)
Én is nagyon vizesedek most, nem tudom ökölbe csukni a kezem :( Úgy nézek ki mint egy malac :(

Kép

Kép
[/url]
stella40

SZIASZTOK!!!!
Én nem vizesedek ennyire,sőt egyáltalán nem.
Még mindig csak 10 kg hiztam,az jo nekem. Nem is kellene többet,mert nem birná a forgom a terhet.
Nektek szokott csuklani? :)
Nekem minden este.
Gigi!!!
Mért csuklik ilyen sokat? :wink:
Itt nálunk mit kell bevinni a szülőszobára?

Kata&Milán

oszman777

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:54-kor.
pironya

Sziasztok!

Az én kis manóm is minden nap csuklik legalább egyszer. Én is sajnálom érte, ilyenkor mindig nyugtatgatom.

Én holnap megyek CTG-re. Az ugyanaz, mint az NST?

Juhéj, már csak 1 nap meló!!! :lol:

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Bogi: Én úgy tudom, hogy ugyanaz!

Tarts ki Te is!!!!
bszilvi25

Sziasztok!

oszman: válaszoltam :D és csütörtökön eljött hozzánk a védőnő, adott egy listát, hogy mit kell bevinni a szülésre: néhány papírzsebkendő, néhány illatosított törlőkendő (arra még nem tudtam rájönni,hogy az minek), folyadék (a védőnő állítása szerint csak 2 decit engednek bevinni, gondolom az érzéstelenítés miatt) vagy citrom felkarikázva, néhány szem szőlőcukor a szárazság és a kifáradás ellen, fényképező. Ha apa is jelen van, akkor neki folyadék, pár szem keksz vagy szendvics, tisztára súrolt papucs.

Bogi: Ctg-nél két mérőműszerrel nézik a babát. Az egyik a baba szívverését méri, a másik pedig a méhösszehúzódásokat. Ez alapján nézik, hogy a baba hogyan reagál az összehúzódásokra. Vagyis nekem így magyarázták el. Az nst-n pedig csak egy mérőműszerrel nézik a baba szívverését.
Kitartás az egy napi melóhoz.

csuklás:
Nálunk is elég sűrűn előfordul, Boginál napjában akár 2-szer vagy 3-szor is, Balkó még csak 2 hete kezdte el és nála is 2 naponta jelentkezik.

vizesedés:
Szerencsére mostanában elkerül. Csak a vizsgálatokra való járkálgatástól és a sétától szokott lenni.

Én is szeretnék harmadik babát, de majd kérdezzétek meg kb. egy év múlva, hogy még mindig komolyan gondolom-e :lol: :lol: :lol: A férjem már nem annyira... :?

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.30 22:54-kor.
pironya

Pironya!

Orsitigris gyüjtögette a számokat!

Szilvi!
Nem azt mondtam hogy ne egyél sokat hanem hogy sósat ne egyél!! :wink:

3 szelet lekáros kenyér az jo!
Egyet Merciért,egyet apáér,egyet magad miatt.
Szerintem az teljesen rendben van! :wink:
Vendég

Köszi Móni! Inkább mind a hármat a Mercike kedvéért :wink: :wink: :wink: :wink:
bszilvi25

Sziasztok!
itt vagyok BARI...láttam,hogy hiányoltál... :wink:
Tegnapi témákhoz nem tudtam hozzászólni,de olvastam suttyomba....
Most értem haza a kórházból...terheléses vérvétel,nst,uh,és sajna az ambullancia...(anyumnak ezt megbosszulom... :twisted: )

Szilva!!!!
Készölj fel sok jó könyvvel a kórházba ha szeretsz olvasni....kívánom,hogy jófej szobatársaid legyenek,akkor hamar eltelik!!!!
És jelentkezz!!!! :wink:
Vendég

Csiri: ambulancia?????
bszilvi25

Csiri! És minden rendben a babával? Az NST-n azt látják ugye?

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!

Benéztem, visszalvasni nem tudtam :(

Jól vagyunk. Dolgozom...de mi a f...nak? Hú de utálom már. :(
Éjjel annyira vérzett az orrom...azt hittem csak folyik és ki kell fujni, a sötétben jól kifújtam és akkor láttam hogy vér ömlik...:(

Na ennyi. Csiri, baba jól van? Te jól vagy?

Bari Para kerüljön messzire el. :)

Móni,

jó hogy benéztél...hát ez a víz nem jó dolog.

Szilva,
ha be kell feküdnöd, kívánom hogy gyrsan és jól teljenek a benti napok.

Na mindenkinek puszi, mst csak ilyen általános süket dumákra tellett

Dana

Kép
danaaia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: