A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Arra jöttem rá, hogy túl sokat költök, főleg a gyerekre ( lehet meg sem érdemli, mert nem hagy aludni éjszaka ) Mától megsem nyitom a teszvesz oldalát!
Amúgy számolta már ki valaki, hogy az alapvető cuccok a gyerekre emnnyibe kerülnek egy hónapra? ( gondolok itt pelenka, popsitörlő, kaja, meg ilyenek)

Heni
KépKép
heni81

Viranka megkérdezhetem mi történt 22 évvel ezelőtt?
Az előbb lemaradt, hogy május utolsó vasárnapja 8)
Reméljük beválik az új rend :lol:

Maggie örülök, hogy javulnak az éjszakák. Hamarosan rendbe jön VacakBerci teljesen és majd túlalszod magad :lol: :lol:

Dettyk pont kérni szerettelek volna arra, hogy tegyél fel képet a rózsaszín baseball sapkás leányzóról :lol: :lol: Nagyon édi :lol: :lol:

Regi még neked akartam írni régebben, hogy Grétike feláll a hálózsákban és közlekedik vele :? Számára nincs akadály. Annyi az előnye, hogy így legalább nem aggódok amiatt, hogy megfázik mert ezt nem tudja magáról lerúgni 8)

Petrának boldog hófordulót

Fleur te is régen írtál. Bocsi, hogy még nem válaszoltam :oops: Igyekszem írni megígérem (nem akarom elkiabálni de lehet, hogy pénteken járunk felétek)

Mesi alvó Zsozsó tüneményes

KépKép
Kép Kép
l.móni

HOGY A PÉK RAKJA TELE!!!! MOST ÍRTAM NEKTEK KISREGÉNYT, ÉS ELSZÁLLT AZ EGÉSZ BABANET! MINDEN MENT A GÉPEN, CSAK EZ NEM!!!! FELROBBANOK! :evil: :evil: :evil:

Igyekszem pótolni, ha Máté hagyja.

Gyorsan csak Maggie-nek: a bogyóra nem emlékszem, már annyi van, de a gyógyszertárban biztos tudni fogják. A hideg párás levegő a lényeg az ablaknyitásban, a hideg összehúzza a nyálkahártya ereit, lejjebb megy a ny.hártya-duzzanat, és kap a Bébi levegőt. Ha kint nincs elég hideg, nyissátok ki az összes hidegvizes csapot és a mélyhűtőt, az is megteszi, csavarjátok Albertet egy takaróba, hogy ne fázzon meg, és tartsátok bele a hidegbe. Jobbulást Nektek, nagyon ijesztő lehetett a fulladás. Mi megúsztuk, de nem irigyellek, az tuti.

Megyek, kutyulok Máténak valamit tízóraira, biztos mindjárt felébred.

Majd újraírom a levelet. Jó hosszú volt... :cry:

Detti
KépKép
kiskolbi

MAGGIE: lehet, hogy félreérthető voltam: természetesen a csapos-mélyhűtős módszer fulladás esetére való, nem altatáshoz. :lol: Kicsit hülyén fogalmaztam... :oops: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Heni!
Érdekes amit a nevekről írsz :) Anyukáméknál volt ez szokás,senkit nem becéztek :shock: Így volt anyám Ágnes,Péter,András :) S mikor húgom megszületett senki nem hívhatta másképp csak Eszternek(max.Eszterke) fura is ha valaki Esztinek hívja :) hülye megszokás :) Sógoromék kisfia is Péter,de hozzá meg nem illik a Peti,próbálkoztunk vele,de olyan furi volt :) Azóta csak PéterPéter :)
Költeni:ha leülök és elkezdem nézegetni a teszveszt akkor végem :) (még szerencse h. apa árul tv-en és sok mindent elad,így költhetek 8) ) egyszer nekiállok és összeszámolom :)

Irina!
úgy bírom h. este legkésőbb 9kor már alszom :) néha kibírom max. 10 ig,de akkor másnap mosott rongy vagyok és akkor tuti h. mindkét gyerek beszél/felsír álmában :)

Móni!
Ja én nem nézek naptárt,ahhoz át kellene hajtogatni :) (anyukám halála,s emlékeim szerint gyereknap volt pont)

Dettyk!
Édesek a képek :) tesco gazdaságos hintaágyban jánykád megmarad?Nem akar kimászni belőle?
S babaszoba.hu-t nem nézted bkocsi keresés közben?

Mesi!
Zsófka(nekem ez tetszik :oops: ugye írhatom/híhatom így) olyan aranyos ahogy alszik :)

Kolbi!
mindig másolj mindent mert nekem reggel a szerencsém ez volt.nekem nem csak a bnet,de semmilyen internetes oldal nem jött be :( Máté szobacirkáló Őurasága jól van?

Múlt héten mikor dokinál voltunk írattam fel Sinlacot(amit fiam kiköp egyenlőre) s h. olcsóbban kapjam írt beutalót a 2.sz.gyerekklinika gasztrós profjához,mert mivel ekcémás a bőre kellene pecsét,h. olcsóbban kapjam a Sinlacot.a beutalóra írta a tejérzékenységet.No az én kis agyam elkezdett pörögni-forogni s arra jutottam:Bálint bőre karácsony előtt kezdett nagyon csúnya lenni.Akkor ettem rengeteg mikulásos tejcsokit(ne Míra fogai menjenek már tönkre 8) de önfeláldozó vagyok 8) .
Pár napja este megittam egy pohár tejet+ egész nap viszonylag sok tejterméket fogyasztottam,Bálint másnap reggel valami eszement módón vakarózott :shock: tegnap meg direkt belenyaltam pudingba(tejes volt az is) és du-ra megint nagyon vakarta magát :( beszélgettünk apuval,aki rájött van allergológus ismerőse :) Ida felhívta,kedden reggel megyünk a Máv kórházba és megnézi(ma meg gyerekdokihoz futok,beutalót adjon) kíváncsi leszek h. mit fog mondani.

KépKép
viranka

[quote] írta:gy volt anyám Ágnes,Péter,András

anyám+tesói :oops:

KépKép
viranka

Hát, Máté már n9 óta durmol, tízórai még sehol nem volt, és végül neki se álltam, mert nem akarom, hogy megbarnuljon a gyümölcs. így inkább teregettem és ruhákat hajtogattam.

Igen, Viranka, Máté jól van, 15 nap kellett, hogy kijöjjön a 2. foga az első után. Duzzadoznak a következők is, de még nem nayfog miatta, csak dől a "lé".
Továbbá mindenhol villámsebességgel feláll, állva rugózik meg toporog, a mászásról meg nem is beszélek. Ha tudja, hogy megyek utána, hogy megakadályozzam a cipőnyalásban, akkor hátranéz, vigyorog, és még jobban kotor előre.
"Beszéd": dádá, tete, habatede, és egyszer azt is mondta, hogy "cica" (Apja szerint nem egészen a macskára gondolt... :lol: ), meg azt hogy "Detti", és ugyan nem tudja, mit mondott, de én olvadoztam... :oops:

Tegnap voltunk usziban, és ha hétvégéig levisszük a fürdővíz hőmérsékletét 30°C-ra, akkor vasárnap már úszhat. Az arconlocsolás pohárból nem nagy cucc, néha még mosolyog is, úgyhogy TALÁN megtanulhat még merülni annak ellenére, hogy már majdnem 8 hónapos. TALÁN. Dehát a tavaszt midnenképp meg akartukvárni az uszival, a tavasz eleje meg ugye nátha-nátha-nátha volt.

Tyű, mennem kell, nyüszi van!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Petra babának Boldog hófordulót!

Kép

Jaj nagyon tündériek Zsozsó,Géta cica,Vikdani,Panka és Bence fotóik. :D

Viranka!
Én a két fiúval ittam nagyon sok tejet és nekik is tele volt az arcuk
piros foltokkal de viszont csak Karcsikánál jöttem.
Most csak ritkán iszok vagy eszek tejterméket és Ildikének nem lett olyan az arca.
Lehet,hogy csak csökkenteni vagy egy ideig nem kéne tejet innod.

Timi26!
Hogy van VikDani szeme?ésRebeka szája?

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Gréta, VikDan, Zsozsó, Panka! Tündériek vagytok!!!!!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok

Petra köszöni a köszöntéseket.

Minden baba nagyon szép a képeken és nagyon ügyi :)

Maggie: Édes vagy de Petrus még csak 7 hónapos.

Most sajnos ennyire volt időm megint :?

Ági

Kép

Kép
agica1126

Köszönjük szépen a névnapi köszöntéseket és a kedves képeket!

Boginak és Vikdannak szombatra utólag is boldog hófordulót!

Bálint, Botond, Linda tegnapra nektek is boldog hófordót!

Petrának boldog hófordulót !

Kép

Peti, Zsófika, Ádi, Marci, Timi család, Panka és Bence, Gréta cica
!Mindenki gyönyörű a képeken!

Timi, nagyon klassz kis géped van! Látom jól be is üzemelted!
Remélem Vikdan szeme mára még szebb!

L.Móni, én is az IKEÁ-ban vettem!

Irina, csak a többieket tudom ismételni! Tényleg nem kell aggódnod a mozgásfejlődés miatt, a babák fejlődésének üteme nagyon széles skálán mozog! Szélsőséges példa az én ketteském! Mindent nagyon későn csinált, mindent! A megfordulástól kezdve a felülésig! Persze lelkiismeretes szülő csak rákérdez a dokinál, hogy mi újság, így a biztonság kedvéért eljutottunk valami erre szakosodott orvoshoz. Havonta kellett vinnünk, de mindig azt mondta a doki, hogy igaz, hogy nagyon későn csinál mindent, de még belefér! Nincs teendő! Pedig, csak hogy lásd, én kicsi mókuskám kereken egy éves volt (!) amikor négykézláb elindult! És másfél évesen kezdett járni! De a doki egyrészt mindig azt nézte, hogy magához képest van-e fejlődés hónapról hónapra, másrészt mivel idegrendszeri fejlődést is vizsgálnak, minden összefügg mindennel, nemcsak a mozgását nézte, hanem ahogy itt már el is hangzott, a "beszédét" és finommotorikus mozgálás is!
Mondom, ő azért szélsőséges eset szerintem, de teljesen utolérte magát (monduk nem beszél, de úgy gondolom, ez is a késői fejlődés) tökéletesn ép értelmű és fizikumú. Nyilván van olyan eset, amikor valami probléma van, ezért egy idő után jó, ha szakember látja a csemetét, de általában semmi nem áll a háttérben. Szóval én egyetértek azzal, hogy 9 hónapos korig mindenképpen várni. Jó hosszúra sikerültem!
A cici nagyon okos! Nem tudom, hogy csinálja, de még összevisszaság esetén is képes ellátni a feladatát! Mindig termel annyi tejcsit, amennyi kell!

Maggie, a kruppról oldalakat tudnék teleírni, még szombaton azt akartam, csak elfelejtettem, hogy amikor már elkezd felszakadni a köhögése, akkor várhatóan már nem lesz éjjel nagyobb gond, én mindig olyankor lélegeztem fel! Persze azt hiszem még évekig görcsbe áll a gyomrom, ha Levi bármilyen taknyosságot összeszed, ezerrel figyelem és lesem a köhögést, de azért az első alkalom a legrosszabb, később már rutinos szegény szülő és gyerek!
Közben most olvasom a ma reggeli bejelentkezésedet! Jól van, örülök, hogy jobban vagytok!

Juba! Ugye azért jól vagytok? Mindjárt vége a hónapnak! :(

járókában ellevés: mi nem használjuk, szerencsére a habtapin is jól elvan Zita, de tudjátok én még mit használok? az etetőszéket! Pl. főzéshez nagyon jól bevált, mellettem van, látja, hogy mit csinálok, dumálok neki, kezébe nyomok valami játékot és nagyon békésen hagy dolgozni! MOndjuk nekem szerencsém is van a két tesóval, mert ők is jól elszórakoztatják (lsd. Alex kutya- Panka).

tali: Nekem egyelőre mindkét időpont jó!

Az Irina által hiányoltakon kívül én még keresem Dotildit és Merykét is, napok óta nem láttam őket!

Viranka, az egyik elszállt hozzászólásomban kérdeztem egyik nap, és most jutott ismét eszembe, ti Bálintot hogy becézitek?
Hú ez a tejes dolog gyanús nekem, ahogy így leírtad....kíváncsi vagyok, mit mondanak majd az okosok, de tényleg ez nagyon is lehetséges ok!

KépKépKép
bongyi

És akkor néhány kép az én Dundimókusomról!

Kép Kép Kép Kép

és még egy a sütimről....

Kép

KépKépKép
bongyi

Sziasztok!

Irina: Rebeka 1,5 évvel ezelőtt pár napot anyósomnál töltött, akkor volt neki szájfertőzése (nem anyósom miatt, már úgy ment oda, csak nem vettem észre...). Elvitte dokihoz, akkor írt neki Vagathyl nevű ecsetelőt, amitől hamar rendbejött. Mivel még megvan és még nem járt le jobb híján (vasárnap este lévén)azzal kenegettem be neki. De hatásos. Én is azzal szoktam kenni, a kijön. (Elég sokszor van aftám nekem is)

Egyébként meg rájöttem, mi lehet az oka a sok aftának Rebeka szájában: a múlt héten vettem észre, hogy a hátsó fogai (a maradandóak) elkezdtek kibújni!!! :shock: Mostanra már fáj is neki rendesen...+ a múltkor olvastam, hogy kísérheti a fogzást afta is!
Basszus, az összes gyerekem fogzik!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Horcsog: ma már jobb a szája, bár még csúny, de tudott enni rendesen az oviban!
VikDan szeme is szép! :D

Dmaggie: örülök, hogy jobban van Berci!!! :D

L.Móni: előreláthatólag jók az időpontok. Valószínűleg most marad a vonat!

Gremese: imádnivaló Zsozsó, ahogy alszik!!! :D

Dettyk: gyerekhintaágy! Marha jóóó!!! :D
Kösz a dicsit, de bevallom csaltam egy kicsit... :oops: Olyan pulcsi van rajtam azon a képen, ami leszorítja a hasamat, meg a derekamat.... :roll:

Fleur: add a címed!!! :lol: Ha közben vállalsz gyerekfelügyeletet, már repülök is!!! :lol: :lol: :lol:

Heni: és a "Petyka"???
Apa is kikötötte, hogy VikDan senki ne merje Vikinek hívni, mert az olyan lányos!!! Ő se szerette/szereti, ha így hívják! Max. Viktorkát engedélyezett, Vagy Danit!

Kiskolbi: jó, hogy megvagytok!!!!

Ma defektetkapóskerékcserésperszerohanós délelőttünk volt!
Reggel valószínűleg apuéknál (a kocsifordulót rendszeresen törött csempével töltik fel) defektet kaptam, de nem vettem észre. Mikor kikanyarodtam csörgött az öcsém, hogy nézzem már meg majd a kocsit, mert "sziszeg" a jobb oldala! Mondom magamban ez hülye!
Kocsikáztam tovább a városban, egyszercsak furcsa nyikorgó hangott hallottam és szemmel láthatóan a kocsi jobbra dőlt! :shock:
Mondom most már megnézem mi van! Hát a jobb első gumi teljesen leeresztett!!! (ez volt a sziszegő hang, eresztett lefele a gumi!) Hívtam öcsit, segíjjen má' rajtam, azt sem tudom hol van a pótkerék! Jött, kicserélte, mentem is a gumishoz javíttatni! közölte, hogy nem javítható, mert szanaszét van a gumi, ami annak az eredménye, hogy nem vettem észre időben a dolgot! A szerencse az, hogy ezek még téligumik... :oops: , gyorsan hazaszaladtam a nyárikért, lecseréltettem az összeset, így ráérünk ősszel új gumit venni!!!!

Kép
Kép
timi26

Bongyi: bakker, az a torta!!! Megyek is gyorsan túrós zsemlét csinálni!!!!!!!!!!

Kép
Kép
timi26

Ja, és a torta tetejére még egy réteg tejszínhab is jár......

KépKépKép
bongyi

Bongyi!
nem ér itten szívet fájdítani :lol:
Zitus tündéri a képeken :)

Timi!
ez pech :roll: szerencse h. nem lett nagyobb bajotok :)

Míra tegnap imigyen szólt hozzám:Anya,mikor Te Lukáts Ágnes pocakjában voltál akkor én hol voltam?Mondom én :te még akkor sehol.Erre Míra:Anya mikor te születtél én is akkor születtem ikrek vagyunk :) tud kombinálni :) :)

KépKép
viranka

Irina: bármit kipróbálhatsz az aftára, de sose lesz végleges megoldás. Egy idő után mindenre rezisztens lesz a dög. :evil: Tíz hónapos korom óta élek vele, és egyenes ágon öröklődik már régóta. Mátét is nagyon féltem. Szerintem próbáljatok ki homeós bogyót (az afta fajtájától függ, melyik kell. Kérdezz rá a gy.tárban). Öcsém nagy afta-király, és úgy tűnik, Neki ez végre bejön (egyelőre).

Látom, a becenevek a téma. A "Máté" szerncsére jó úgy ahogy van, nem kell becézni. A "MátéKA" szerintem egyszerűen rémes, olyan, mint a vinotéka, bibliotéka, videotéka, portéka... Jááááj! :shock: :lol: Anyóspajtás meg Matyikának hívja a Drágámat :evil: , amit így több mint 7 hónap után végre megmondtam neki, ne tegye, mert a Gyerek nem Mátyás. Erre ő, hogy akkor is úgy fogja hívni, meg mindenkinek úgy is beszél róla.
Mondtam neki, akkor ne lepődjön meg, ha Máté nem fog rá hallgatni, ugyanis nem az a neve. Erre jól megsértődött. :? :lol:
Gergő meg, ha Máté nyavalyog, mindig Mártinak hívja. Remélem, nem lesz nemi identitás-zavara. :roll: :lol:
Én meg a "Betti"-t utálom egyébként, és minden mást is, ami más mint a "Detti" (Berna, Bernus,-mint egy alföldi tenyeres-talpas parasztasszony...blöööö ). A koleszban néhányan még hívtak detty-nek (tyével) és detyesznek. Ezeket elviseltem, de nem szeretem.

Detti
KépKép
kiskolbi

Viranka! Mírán mámmegint kész vagyok! :lol:

Bongyi: ugye feldobod a torta receptjét a gmail-re? (Rebegtetem a szempilláimat, ugye látod?) Ilyen képek után nem teheted, hogy nem (ha már ott van, vagy más tette fel korábban, akkor bocs, az én készülékemben van a hiba. :oops: )

Timi: ez a kerékdolog elég gáz. Szerencse, hogy végül csak észrevetted. Amúgy meg mitől sziszegne a kocsi?! Nem kígyómeghajtású... Öcséd jópofa... :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Petrának boldog hófordulót!

Tegnap meg elég volt Szelinek uzsonnára a gyümölcs… Ki érti ezt? :roll:
Móni! Köszi a tippet, szerzek be babakekszet, biztos, ami biztos.
Gréti is már igazi kishölgy! Nagyon ari meggyes szájjal! :D

Margitszigeti tali: Hát én nem tudom, hogy tudunk-e menni… Majd még ki kell gondolnom. :roll:

VikDan autót vezet! Édes pofa! :lol:

Mesi! Szerintem jól haladtok!
Zsozsód édesen alszik! Milyen cuki hálózsákja van! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Már kész is a túrós zsömi!!! :D

Kép

Kicsit még hűl, aztán küldöm is lefele az egyiket!!! :D

Kiskolbi: ja, de ha nem nézem hülyének az öcsémet, hanem rögtön megállok, akkor még javítható lett volna a gumi! :shock:

Kép
Kép
timi26

Dettyk! Micsoda piknik!!! :D
Én meg lehet, hogy Szeli ma beleültetem a hintába! :wink:

Uszi: Még agyalok ám rajta! :D Szeli ma is simán fent volt reggeli ébredés után fél 9 – 9-ig (addig tart az úszás is). Barátnőm elkísérne minket. :D
Anyunak nem jó az időpont, mert akkor szeret takarítani… :?

Becenevek: A nagymamám meg úgy becézte a lányait, hogy a nevük végét használta: Andrea = Rea, Bernadett = Detti.

Heni! Már én is ráparancsoltam magamra, hogy teszvesz állj!!! :lol: Már annyi ruhája van Szelinek... :oops: Szerintem őszig pólót nem kell venni… :? :lol:

Engem is sokszor kivág a babanet, ezért wordben írok. 8)

Apa ide akar ülni... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Kiskolbi! Én is parázok, hogy Szelinek már nincs meg a búvárreflexe, mert nem csináltuk az arclocsolást… :oops: Elvileg 6 hónapos korig van, de hallottam több ellenpéldáról is. Majd kiderül! :roll:

Zita nagyon édes a dundi pofijával! :D
Húúú, az a süti… :shock:

Míra: :lol:

Túrós zsömi: ajjaj! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Timi, hogy kell csinálni a túrós zsömlét?

Heni
KépKép
heni81

Nanecsinájjátokmáááá :evil: :evil: :evil: !

Micsoda matochizmus fogyókúra idején ilyen képeket nézegetni 8) .

Bongyi, Zita valami tündérkirálylány :D ! Az arcvonásai annyira hasonlítanak rád :D !

Timi26, tyű vazze', még jó, hogy volt kitől segítséget kérned :shock: . Asszem én úgy bepánikolnék, a Zuramat meg nem hívhatom ezügyben, mert analfabéta :wink: :lol: .
Margitszigeti taliig ha beszerzek én is egy mobil babakocsit, mehetünk együtt vonattal :D !

Viranka, Míra :lol: :lol: :lol: .

Hintaágy: ja, neeem vettük meg a gyerek hintaágyat, csak olyan aranyos volt, muszály volt "belepróbálnom" Pankát :D .
Amit összeraktam, amit megvettünk, az igazi felnőtt méret :D .

Ma Panka egész jól viselte a kintlétet, habtapira vastag pléden :D . Igaz, ha egy pillanatra nem figyeltem, már legurult és füvezett, de jól elvolt :D .

Becenevek: asszem', ez már volt egyszer téma, legalábbis Kiskolbival kitárgyaltuk a beceneveinket :D . ÚÚúúútálom, ha Bernadettnek, Bettinek? Berninek stb. hívnak :? , egyedül a Detti jöhet szóba. Volt egy haverom, akitől elviseltem, hogy Bernadettinek hívott, és a munkatársaim egy része Detty-nek, fonetikusan.
Bencét soha nem becéztem, inkább Bucinak vagy Kicsimnek hívtam, és a hideg rázott, amikor a mamám Bencikézte :? . Néhányan Bencusnak hívják, de szerintem a Bence jó becézés nélkül is.
Lánykámmal más a helyzet, bár a Pannát sem kellene feltétlenül becézni. Ő nekem Panka, néha Pankusz, Pankesz, Panci-Manci, Lujza stb. :D .
Ha mérges vagyok: Peeeeeeeeeeerjési Bence!! (Öcsém volt Lacus, de ha rosszat csinált: Király László!! :lol: )
dettyk

Lányok ez nem ér. Ilyen guszta sütiket lefotózni és beküldeni.
Kéretik elküldeni a recepteket a gmailre :lol: :lol: Köszi :lol: :lol:

Bongyi. Zita olyan édesen husis :lol: :lol:
Nálunk ezen célból a babkocsi jött be. Abban láb lógatva nézi ahogyan dolgozom a konyhában :lol: :lol

Regi azért jó pár alkalommal voltatok Szelikével úszáson, emlékszik rá hidd el :lol: :wink:

Timi még jó, hogy nem lett baj belőle.

Viranka Nem semmi logikája van Mirának :lol: :lol:
Bálintkával kapcsolatban igaz lehet. A barátnőm se ehet nagyon tejes dolgot mert rögtön meglátszik a kislánya arcán. Kíváncsi leszek mit mond majd az orvos. (Sajnálom, és ne haragudj a kíváncsiságomért)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok :D !

Vagyok még csak lemaradtam néhány körrel...
Hétvégén megszült a sógornőm!Réka baba 3900 gramm és 56 centivel érkezett!Tündéri,egy falat Bertusomhoz képest :D

Nem sikerült visszaolvasni csak ide oda pislantottam bele,a képek gyönyörűek édes minden babus!

Maggie!Drága kicsi Albertnek jobbulást kívánok!!Szörnyü,hogy mik tudnak az ember gyerekével megtörténni!Mikor korházba voltunk decemberbe rengeteg ilyen gyereket hoztak be,kicsit és nagyobbat.
Minden szülő meg volt rémülve,nem is csodálom!De az nagyon jó hír,hogy kinövi!!!

Minden ünneplő csöppségnek akit ezalatt a pár nap alatt kihagytam sok boldogságot!!!!!
Timi26 neked meg így megkésve nagyon boldog szülinapot kívánok!!!

Petrusnak boldog hófordulót!

Bongyi!Zitád gyönyörüséges a kerek pofijával!!!!!!!És milyen ügyes ha így elvan az etetőszékbe melletted,bezzeg az én Bertám...
Hűűűűűűű az a süti nyami!!!!!!!!

Sikerült olyan babakocsit venni amilyet szerettem volna!!!!Nekem nagyon tetszik Top Rider rózsaszín-szürke extra könnyü!!!Anyósom füzete felét,olyan rendi volt!!!!
Anyáéktól meg kaptam egy csodaszép topánkát és egy papucsot :D :D !!!

JA!És természetesen ebbe a babakocsiba se szeret Bertus :cry: :cry: :lol: :lol: Hát ez egy ilyen csaj!

Dettyk!Szupi jó a babahinta!!!!!!!!Édes benne Pankesz!!!!!!!!

Heni!Igen szerintem is eszméletlen mennyiségü lóvé elmegy ezekre a kis szarosokra :lol: Nagyon tetszik Péter(ke) hintája,látszik rajta,hogy neki is!!!!De én akkor se veszek ilyet :lol: pedig szeretnék!De nem! :lol:

Zsófikának tündéri kis kalapja van!!!!!!!!!!Gyönyörű a kis csaj az biztos!!!!!Nekünk is van egy két jópofa darab majd teszek képet a gmailre(mert ide nem engedi)

Minden betegeskedőnek jobbulást!!!!

KépKép
juba

Heni: most megfogtál, mert pontosan nem tudom... :roll:
De leírom, hogy én hogy csináltam:

-5 db szikkadt zsemle
-kb. 1/2 kg túró
-3 cs vaníliás cukor
-kristálycukor
-4 tojás
- kb 1/2 l tej

A tejet jól megmelegítettem 1 vaníliás cukorral. A zsemlék tetejét levágtam, közepeit kiszedtem. A zsemlebélhez hozzáadtam a túrót, 2 van.cukrot, 4 tojás sárgáját és kis kr.cukrot (én édesebben szeretem). Ezeket jól összekutyultam. Utána a kibelezett zsemléket beleforgattam a tejbe, kivajazott tepisbe raktam őket, egyenlő arányban beleraktam a tölteléket. Utána a kalapokat is belemártottam a tejbe és rátettem tetejükre. Villanysütőben 200 fokon 15 percig sültek. (Jó ropogós lett a héjuk). Közben a tojásfehérjét pici cukorral habbá vertem. Kivettem a tepsit, megpakoltam a zsemléket tojáshabbal és rápirítottam. (Kb.5 perc alatt) És már kész is!
Az egész művelet mosogatással együtt jó fél órát vesz igénybe!

Fincsi lett!!! :D

Kép
Kép
timi26

Gréta cica ma úgy döntött kikészíti az anyukáját idegileg :? :? Alig alszik, mindenért nyühög, sír. Mit sír ordít :? Meglepit akartam csinálni vele anyukámnak hétvégére, hát még csak véletlenül se koperálta.
Csináltam neki a gyümikoktélját, hát az egész utca hallhatta, hogy valami nem tetszik neki.
Most újra kezdte. nem tudom mi a baj. A fogára mindig nem foghatom. De ez a mai nap leszívja az energiáimat.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, szerintem front van....... az enyémek is mind kettyósak!

KépKépKép
bongyi

Mindenkinek köszi a tanácsokat, segedelmet, olyan édesek vagytok! :D
EZEK A SÜTIK MEG, HÁT NEM SZÉGYELLITEK MAGATOKAT, EGY SÜTŐFÜGGŐ ELÉ ILYENEKET AGGATNI?! :lol: :lol: :lol:
Na, sajna én vagyok az a típus, aki elél édességen és hússzeleteken a la nature... cserébe sétán kívül nem is mozog... :roll:

Becenevek: az Ádám esetében az Ádi(ka), Ádó nem zavar, más meg nem jut eszembe...
Szerencsémre (amennyire látom) a Csillát nem igazán szokták becézni (vagy csak engem nem, hm, ez elgondolkodtató ;-)), így nincs is mi ellen berzenkednem... A Csillut, Csillukát nagyon szeretem (barátoktól), anyu hív egyedül Csillácskának. A nógrádi szomszéd meg Csillikének hívott (egyedüliként a világon), ez utóbbit inkább mulatságosnak találom. Gúnyolni persze ezt a keresztnevet is (mint mindet) lehet: Csilló, Csillár -- na de ezek meg könnyen elviselhetők ;-))

l. móni: kitartás, gondolok Rád (Ádi sem piskóta ma).

Kép
Kép
irina

Dettyk
a mályvasövény nagyon szép lehet
No hogy állsz a babakocsival? Még nyerésben?áéááá most olvastam :(
De jók ezek a kinti képek :)

Irina
amúgy szerintem majdnem minden baba ilyen anya cicije bármikor jöhet, mégha csak párat szív is a lurkó :lol:

Móni
Cica, h van? Fogak? Most már összehozhatnánk valami talit :)
Hát nem hiszem el :) már létrát mászik :)
Taliban nekem mindkettő jó szerintem :)
Lilla is zizzent így ma délutánban és még tegnap este milyen volt :( :cry:

K.Timi
fúú Izrael ez izgalmasan hangzik? Voltatok már arrafelé....érdekes, de az átlagember szerintem nem nagyon választja Izralet uticélnak...

Niki
Tök jó, ha Rania mindkét nyelvet megtanulja perfekt :)

Nyekrit
Majd várjuk a képeket a keresztelőről.

Maggie
Jééézus ez nagyon rosszul hangzik...:( hogyvan Vacakocska és te? Semmit nem lehet vele csinálni? Hogyhogy még a frontok is előhozhatják???
Nagyon tetszik a hiszti kezelési módszeretek. Én is valahogy így szeretném. Szerintem egy aminek semmilyen körülmények közt nem akarok engedi és az a hiszti. Tudom, h nem lesz könnyű, de az ember csak egyszer enged és a gyerek
próbálkozni fog újra és újra, ha eléri vele amit akar.
Közben már olvasom, h jobban vagytok..szerencsére :)

Timi
Klassz kis kütyü és főleg a színe :lol: igazi csajos :) akkor mostmár elárasztasz minket képekkel :lol:
No ugye mondtam :lol: nagyon jók a képek :)
Gyermekfelügyelet ok :lol:
Még jó, h nem lett bajotok :) a hülye öcséd mi???!!! :lol:
A túrós zsömle istenien néz ki!

Heni
Aranyos Péter az ugrálóban :)

Mesi
Hát tényleg nehéz lehet...de ügyes vagy és a kitartás biztosan meghozza eredményét. Azért majd számolj be róla, hogyan haladtok.
Ami pedig Szonját illeti, szerintem jól csináltad. Nekem is öcsém ilyen volt. Szerencsére korral valamelyest kinövik. Már ő is sokkal jobb.
És dettó ugyanez, mindig engednek neki (egyszer még ajándékot is kapott egy kitartó hiszti után..f@sza) és hol egy gonosz ördög, hol egy tündéri kisangyal.
Alapvetően nagyon okos és jó kiskrapek lenne, csak kár, hogy így el van kapatva. Szerintem azért is javult a helyzet, mert bekerült oviba és mert apunak elérte a tűréshatárát némely dolog (már nem olyan kicsi) és gyakrabban rászól erélyesebben.
Megzabálom ezt a kalapos csajt :) nagyon édes :) hehe ez a Vérhalom téren van ugye?? :lol:
Édes alvó Zsófi :) látom van új beceneve is :)

Anikó
Marci édes :)

Csajok, szerintem semmi gond nincs az anya kikerül a látótérből és üvöltők gyerekekkel, elvégre is ez az anyás korszak kezdete. Anya az Isten :lol:

Kolbi
De ugye írsz másikat :wink: :lol:
Márti :lol:

Bongyi
süti nyammm Zita pedig cuki

Boldog névnapot Márk, Zita
Kép

Boldog hófordulót Marci, Rania, Bogi, VikDani, Linda, Bálint, Botond, Petra
Kép

Timi ne haragudj, h így utólag, de barátok közt 8 nap belefér :)
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Apa gyúúúr, így én ide tudok ülni :twisted: (mostanában mondogatja, hogy sokat netezek (szerinte :roll: ), így nem merek ideülni nagyon, ha itthon van)… :?

Móni! Azt mondod, emlékszik? Akkor jóóó! :D
Most elmarad a hosszú hétvége miatt az úszás, de ha így kel továbbra is reggelente, és ébren van fél 9 – 9-ig, akkor a jövő héten megyünk!!! :D

Kiskolbi! A 30 fok már hideg ám!!! :? Szeli 33-nál már sírt, onnan lejjebb nem vittem. De az usziban végülis mindig felfűtötték 34 fokra a vizet a babáknak szombat reggelente. :D Talán 1x volt hidegebb, na akkor én is fáztam benne… :?

Juba! Gratulálok a barátnődnek! :D

Ja! Voltunk hintázni! :lol: Hát Csajok! Szelinek úgy tetszett!!! És úgy ült a hintában, mint aki világ életében ezt csinálta. :D Nagyon ügyesen kapaszkodott. Holnap dobok róla képet, csak most lemerültek az elemek.

Nem is meséltem, mikor Szelit vasárnap otthagytam Anyunál, vagy fél órát sírt utánam… :cry: Anyu meg akarta mindenképpen oldani, így nem szólt, hogy menjek vissza érte. Aztán Szelit lefektette aludni (szokás szerint), és ébredés után már semmi baja nem volt! Csak mikor az előszobába ment, akkor jutottam ismét eszébe, és megint sírt, de amint visszakerült a nagyszobába, újra eljátszott. :D

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Már megint alig ültem le egész nap, itt van az ideje. :lol: A gyerekek alszanak, a többség legalábbis ágyban van :P . Apa bűvöli a GPS-t! :lol: :lol: Nagyon ki akar okosodni belőle. Sajnálom, hogy több gyereknek is rosszabb napja volt, Vacak Berci nagyon jól elvolt ma. Délben még főzeléket is evett!!!!!! :lol: Jaj, ez a szopi kiváltás egy rémálom. Én is úgy tervezem, hogy kb 2-3 hét múlva elhagyunk egyet, de még tolódhat a dolog. :oops: Bár Momó szerint már itt az ideje.
Irina! Hidd el, minden rendben lesz. Össze tudtok majd bújni Ádival. Pont annyi tejcsi lesz, amennyire szükség van. Én is mindig aggódom, hogy esetleg éhen marad a kisfiam, aztán meg lesek ki a fejemből, amikor olykor akár 5 órát is kibír kaja nélkül. Újabban csak itthon szeret szopizni, ha elmegyünk vásárolni, inkább kivárja türelemmel, hogy hazaérjünk.
Szerintem minden engedélyezett gyümit felhasználhatsz, keverheted kedved szerint.

Fleur! Szijjjjaaa!! Csak könnyedén, a munka megvár. Egyébként én is állandóan romeltakarítok, mégsincs rend soha. Három gyerek mellett esélyem sincs. (Vagy négy???)

Dettyk! Csajszikám, hogy Neked mennyi energiád van!!!! Nálad hány órából áll egy nap? Kapálsz, szerelsz, nyájat nézel, tornázol.... :lol:
Én sajnos egyszerűen nem jutok el odáig, hogy magamra fordíthassak 40 percet. Kb. egy hét kellett ahhoz is, hogy végre ledúrjam a lábamról az oda nem illőt. Már kezdtem úgy kinézni, mint egy ősasszony. :oops:

Heni! Mesélj bátran. Nálunk sem mindig ilyen, sőt. Ez a két éjszaka a kivételesek közé tartozik, általában óránként ébredek a kis betyáromhoz. Talán nem vígasztal, de változni fog.
Drága vagy! A piros bizbaszok is javulgatnak. Tegnap egy már kinövőfélben lévő body volt rajta, lehet, hogy a meleg, a sok husi és a szűk body miatt lett ez a folt. Ma már alig látszott. :)
dmaggie

Kiskolbi! Köszi az infót, már tudom, hogy sajnos mást nem nagyon tehetünk. Ki kell bírni és kész. Nem voltál félreérthető, nekem minden tiszta és világos volt. Olyan jó, hogy írtál Mátéról. Csudapofa lehet. Látom magam előtt, ahogyan huncutul Rád néz, majd megkóstolja a cipellőket. Gergő is imádta a cipőket, csak ő mindig elém tette, ezzel jelezte, hogy mehetnénk már sétálni. :lol: Hatévesen meg mindenáron kb. 46-os cipőt akart venni magának, mert az olyan szép színes volt és egyébként is pont jó a lábára.

Viranka! Nekem nagyon logikusnak tűnik, de holnap biztosan többet tudsz majd mondani. Míra duma :lol: :lol: Behaltam.

Ágica! :oops: :oops:

Bongyikám! Te is tündér vagy. Megértelek, én az éjszaka 2 és 3 között nem nagyon aludtam, mert köhögött egy Albert. Talán nem is kell többet magyaráznom. Lassan neki is szakadozik, de még mindig sokszor ugat. A hidegpárásítót használjuk, csak szerintem az is baj, hogy ő leginkább hason alszik, az éjszaka is majdnem felébredt, amikor a szopi után a hátára fektettem. Kénytelen voltam megfordítani. Ezt az etetőszékben ellevést én is csinálom, meg a pihiszék is játszik rendesen. De mindig azt hiszem, hogy arccal előre landol majd, mert annyira előre tud dőlni benne. Szinte egyből felül benne, kidobálja a játékokat, majd fel akarja venni, engem meg az infarktus kerülget. A minap is majdnem eldobtam a vasalót, mert azt hittem átfordul a gyerek székestől, mindenestől.
Zitád csodaszép. Milyen kis érdeklődő, nyílt, tiszta a tekintete. Látom jól körbe van párnázva. :wink: :lol: :lol: Az a süti engem is felcsigázott. :oops:

Timi! Hát biztosan én sem vettem volna észre. (Igaz nekem alig egyéves a jogsim, nem is vezettem sokat). Azért miattam is kellett már dolgozni a kereken. Szinte az első utamon padkát fogtam, alig tudták kicentrírozni. :oops: :oops:
Jaj, Te is.

Juba! Kérlek, használd ki ezt a kis időt!!! Van már valami előrehaladás net ügyben. Babakocsit meg fogja szokni Bertusod, hidd el. Játékot szoktál vinni neki?
Képet, képet!!!

Móni! Akármi is lehet. Ilyenkor leginkább valamilyen környezetváltozás segíthet szerintem. EGy séta, ahol lehet nézelődni???
dmaggie

Juba! Elfelejtettem gratulálni a kis jövevényhez! Szép méretek. Mindig elcsodálkozom azon, hogy már ekkorák a gyerekeink, hiszen csak tegnap születtek, lassan meg gondolkodhatunk, hogy milyen legyen a szülinapi torta. :lol:

Regcsi! Hú, Szeli biztosan nagyon élvezné újra. Tök kíváncsi vagyok, hogy mire emlékszik, mennyire lesz ismerős neki a környezet. Hintázós képet nagyon várom!!! Tegnap nem tudtam rábeszélni a Kedvest, hogy a kerti állványra tegye fel a babahintát, így Vacakocska még nem próbálta. De már én is bevagyok sózva rendesen.

Gremese, hol vagy????
Granda, Anitja?????
dmaggie

Kép

De jó tőled ilyen sokat olvasni, Maggie!

KépKépKép
bongyi

Jó reggelt, Lányok!
Maggie, én is nagyon örülök, hogy kis Albert jobban van (meg szeretlek olvasni is nagyon ;-))
Szopikiváltás: ne is mondd... ráadásul ha fogzási fájdalom van (mint most éjjel) vagy bármi hasonló, be-becsúszik egy szopi, ami szerintem borítja az egész rendszert... Eleve tartok tőle, hogy a melleim megint túl fognak töltődni (van rá hajlamuk), ha lassan elhagyjuk a déli szopit (Gremese trükkjével persze élni próbálok majd én is: kevesebbet inni -- csakhát nyár jön...).

Gondban vagyok: egyszerűen nem tudok Áditól vizeletmintát levenni. Már a 2. éjjel ázik el szegénykém, a tasakban gyakorlatilag semmi, pedig csak az oldalára fordul éjjel, hogyan folyhat ki visszafelé az egész? Egyszer, amikor még kb. 2 hónapos volt, már sikerült vennem tőle, a kórházban a nővérek csinálták, de ez most tragikus. Pedig fürdés után fél órán át applikálom rá, direkt nem kenek alá semmit... de mit panaszkodom, ha kislányom lenne, akkor még rosszabb lenne a helyzet...

Regi, nálunk ilyen utánam sírás még nincs, csak ha elfárad a nagyszülei rajongásától, akkor kezd nyűgös lenni Ádi. De úgy tudom, összefügg a mászás/állás stb. képessége és a szeparációs szorongás megjelenése (mert el tud távolodni a baba, de így messzebb is kerül tőlünk). Ami vicces, hogy Ádi annyira imád szerepelni, hogy még, a társaságot nagyon kedveli, a rokonokkal is pörög ezerrel, aztán amikor az apjával felhozzuk magunkhoz és lerakjuk az ágyra, egyből jön a "nemtetszik" :lol:

Kép
Kép
irina

Nálunk éjszakára valahogy megszerelődtek a gyerekek. az előző éjszaka hónapok óta a legrosszabb volt, a mostani meg hónapok óta a legjobb! A két nagy is tökéletesen aludt és most Zituka hajnala is békésebb volt. (na persze, a szopis felkelés megvolt)

Pont este mondtam a férjemnek, hogy ha egyszer mind a három gyerek egész éjjel aludna és csak reggel ébredne, szerintem én akkor is felébrednék magamtól vagy háromszor és mennék ellenőrizni őket, annyira megszokta már a szervezetem az ébredéseket!

Timi26, húú, ez a defekt! Én sokszor be vagyok tojva, lesem a kocsit, félelmem, hogy egyszer úgy lerobban, történik akármi, hogy pont a három gyerekkel együtt vagyok, valahol épp messzebb otthonról!
Guszta lett a zsömléd nagyon!

Viranka! Mira :D
Tegnap (újra) elhatároztam, hogy végre elkezdem írni a gyerkekek mondásait. Levinek az a legújabb, hogy az rendben van, hogy isten teremtett mindent (ovis hittan), na de istent ki és mikor teremtette? És nem éri be azzal a válasszal, hogy isten mindig volt.... (Mi meg apával ráadásul nem vagyunk hívők, így eleve nehéz ebben a témakörben okoskodnom)

Kiskolbi
! Egyik barátnőm direkt olyan nevet keresett a gyerekeinek, amit nem lehet becézni, így lett az egyik fia Máté!
Eddig nem volt fent a recept, de pótolni fogom!

Juba, jó volt újra olvasni téged, ne tűnj el csak úgy! És ha tényleg nem lesz net, előbb-utóbb csak sikerül valami megoldást találnotok és visszavárunk!

Hinta, tényleg gyakorlatilag minden gyerkőc szereti és azt mondják az okosok, hogy nagyon jót tesz nekik! Az idegrendszerük fejlődését segíti elő, ezáltal a mozgásfejlődésüket is, ezért a mozgásfejlődésben lassabb gyerekeknek különösen ajánlják! (szerintem még önállóan nem stabilan ülő gyerekek is megtámasztva, rövid időre beletehetőek)

Maggie: szerintem jól csinálod a kaja kiváltását, haladtok előre, ez a lényeg, ha kicsit lassabban, az nem baj!
Igazából én pont ezért nem vettem pihiszéket, amit írsz! Levinél volt kölcsönbe, de nagyon rövid ideig használtuk, mert ahogy Vacakról is írod, mindig felölt benne meg előre dőlt és úgy már nem mertem belerakni! Persze a rövid időre is vehettem volna, de tesó már nem fogja örökölni, a pénznek jobb helye volt máshol!

Végül egy kis reggeli szem és agy tornáztató:
Kép

KépKépKép
bongyi

Irina, próbáld esetleg meg a zacsit (ez az a gyógyszertári, speciális zacsi?) egyik nappali szopi előtt rátenni Ádira, aztán szopi és szopi után vagy függőlegesen tartsd a kezedben, vagy üljön az öledben, esetleg pihiszék. Hátha kaja után kis idővel pisil és ebben a testhelyzetben jó helyre csurran a dolog!

KépKépKép
bongyi

Bongyi, gratu a jó éjszakához!!! (Ébredés: senki nem tehet róla, hogy hajnaltól már fent vagyok és akkor is ébredek párszor, ha minden oké éjjel... azzal vigasztalom magam, hogy majd elmúlik, ha szopizás sem lesz...)

Ti hogy álltok a hozzátáplálással?

És éljenek az okos gyerekek! (Okos gyerekekről mindig eszembe jut egy csodás film, Jodie Fosterrel a főszerepben, a Little Man Tate -- magyarul "Más mint a többi" volt a címe, egy zseni kisfiúról és az anyjával való kapcsolatáról szól, nagyon megható film.)
Kép

Kép
Kép
irina

Bongyi: köszönöm az ötletet; igen, gyogyós zacsit használok... az a baj, hogy a vizeletmintát a legkönnyebb elrontani, nagyon könnyen kontaminálódik, és csak reggel lehet bevinni a kórházba a laborba, így a nappali mintavétel szerintem nem szerencsés... hajnalban meg vagy jön pisi, vagy nem... nem tudom, próbálkozom... vagy majd ülök éjjel végig az ölemben Ádival, az sem rossz :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
irina

Jó reggelt :D !

L.Móni, tegnap kifelejtettem Grétit a felsorolásból, pedig az ő képei láttán döbbentem le a legjobban :shock: (a csajok elvették az eszemet a süti-mutogatással :wink: ).
Fantasztikus, milyen ügyes Cicád van :shock: :D !!

Juba, sógornődnek gratula :D !! Szép nagy baba (és mégis kicsi Bertus mellett :D ).
Anyósod tényleg rendi :D ! Kép nincs :twisted: ?
Nettel mizu :roll: ?

Fleur, igazad van, Anya az Isten :lol: !!!

Regi, de jó, hogy anyukád így áll a dolgokhoz :roll: . Enyém már akkor kétségbeesik, ha sír a gyerek :shock: . És négyen vagyunk testvérek :shock: ...Mi sosem sírtunk :shock: :?:
Hintás képet már alig várjuk :D !!

Maggie, de jó jó híreket hallani Tőled :D !! Bűvölje is apa azt a GPS-t, nehogy elkavarodjatok, ha jöttök a talira :wink: :D .
Ááá, ne túlozz :oops: , minden a fitness-programom része :wink: : tornázás helyett 3. napja műveljük a kertet (derekamra tekertem egy fogyi-övet, és úgy kapáltam, gereblyéztem és ástam :wink: (hogy pár hónap múlva csa terpeszkednem kelljen a "széép zőőd gyep" közepén...). A nyáj-nézés is zsírégető-babakocsitoló-séta közben történt :lol:
De a legtöbbet mégis Pankának köszönhetem, aki hagy engem éjjel pihenni :oops: . Nekem sem lenne energiám, ha éjszakai tündér lennék, úgyhogy az elismerés inkább Benneteket illet :D !!
dettyk

Sziasztok!

Köszi DMaggie a hiányolást!!!! Megvagyok, csak egy kis 8 hónapos mini terrorista lefoglalja minden időmet. :wink: :lol:

Azért ha jöttök, a GPS mellé tegyetek be egy snassz térképet is! :lol:
Gergő fiadnak nem semmi volt 6 évesen a dumája! :lol:

Irina! A cicik tudják a dolgukat. Nálunk reggelre van elég tejci (mint mindig). Ilyenkor csak a jó ciciből eszik, a "defektesben" alig van.
A 2. szopira is van tejcsi, de ekkor már a kettőből hozzuk össze.
A 3. étkezés ebéd,
a 4. étkezés uzsi
és az esti utolsó 5. szopira telítődnek a cicik, de nem beton-feszesre! Ilyenkor mindkettőből szopizik.

Persze volt túltelítődés estére, mikor kihagytuk az uzsit, de akkor sem kellett fejnem szerencsére.
Nagyon szépen beáll ez a dolog.
Én még nem akarom kiváltani a tízórait, azzal még várok pár hetet.

Ja, és ma megpróbálom levideózni az "anya után sírok, mert kiment a szobából" esetet, hagy szokjad! :wink:

Juba! Kérünk fotót Bertusról!!!!!
Gratulálok én is a barátnődnek! Réka baba nagyon szép méretekkel született!

Ágica! Utólag is boldog hófordulót a szép szemű Petrusnak!!!!! :D

Korábban kérdeztél a méretekről. Zsófi 3300g/52 cm-rel született, most több, mint 9,5 kiló, és 74 cm.

Viranka! Persze, hívhatod Zsofkának. Mindenki úgy hívja, ahogy szimpatikus neki. Zsófi, Zsófika, Zsozsó, Zsofka.... :lol:

Én a Zsozsót inkább csak mondom, lehet, ha írok róla, inkább Zsófit írok. Vagy nem tudom.... Ahogy jön!

Hétvégén anyóséknál ment a szokásos, Zsófi nem lehetett messzebb tőlem, mint 1 méter. Mert ment a sírás.
Ebédelek, mellettem ül após ölében. Egyszer csak (és ez így történt, nem túlzok egyáltalán!!!), mikor befejeztem az ebédet, megfogtam két kézzel a tányért, hogy kivigyem a konyhába.
Fel sem álltam, semmi, csak megfogtam a tányér két szélét. Abban a pillanatban úgy elkezdett sírni, mintha kimentem volna a szobából.
Nem semmi a Kiscsaj! :lol:

Anitja! Lehet, hogy már Új-Zélandon vagytok, csak nekünk felejtettetek el szólni? :roll:

Fleur! Igen, a kép a Vérhalom téri játszótéren készült. :D Mi is oda jártunk a hugommal, és Zsófit is oda fogom vinni. Anno nem volt EU-s, csak szocreál piros csúszda, meg egy pár hinta, de most.....
Tiszte ejus az egész! :D

Bongyi! Az tuti, ha a srácok átaludnák az éjszakát, attól még Te is kelnél, de szerintem pár nap alatt megszoknád ezt a "furcsa" új helyzetet! :wink:

Akkor most nyomok egy Ctrl+C-t, és elküldöm!

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi
jajj ne már, mi a sok és mi a kevés netezés??

Maggie
no igen az nem lehet piskóta :), nekem is inkább kettő van :lol:

Mesi
Kár, h már nem lakunk ott, akkor most ketten együtt nyomhatnánk az ejrópai únjós játszótéren. No persze nem mi :lol: hanem a két gyerkőc :lol:
Én oda járok amúgy háziorvoshoz, mert annyira imádtuk, h nem tudtunk elszakadni tőle.

KépKép
KépKép
fleur

Szép reggelt!

Igen, minden elismerés az éjszakázós Anyukáké. Én nem panaszkodom, Máté fél8-tól kb. 4-f5-ig alszik, akkor kaja, és vagy visszaalszik, vagy nem. De ilyenkor 8 körül mindig újra bevágja a szunyát.
Jó... ma éjjel fél 1 körül ki kellett vennem, mert nyafizott és nem tudott visszaaludni, de ilyen alig van. Inkább olyan van visszatérően néhány napig, hogy 3 körül is kel enni. Mit enni... zabálni. Aztán pár nap és elmúlik.

Sírás Anya után: hát nálunk ez pont fordítva van. :shock: Mióta megy mindenhova, azóta tojik a fejemre. :lol: Ha kimegyek a szobából, (és nincs épp fontosabb dolga!!!), akkor elindul utánam vigyorogva, de az a jellmezőbb, hogy inkább viszem magammal, mert míg egyedül van, simán feláll, magáraránt, koppan, megrág, tör-zúz, ilyenek. Mikor pénteken elmentem előadást tartani, 10-től du. 3-ig voltam távol (5 óra), és halál lazán elvolt a szüleimmel. Mikor kiléptem az ajtón, akkor nyafizott kicsit, de amúgy semmi. A Nagyvilág érdekesebb, mint én... :roll: :oops:

Irina: Bongyinak igaza van, szopi/evés alatt automatikusan ürítenek a Babák vizeletet, próbáld meg akkor "megcsapolni" Ádót.

Lányok, képeket még-még! Olyan jó nézni őket! (Anyukám segítségével igyekszem ma este én is felrakni Nektek néhányat. :wink: )

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja a hétvégéről még nem is írtam.
Először is pénteken ment a nagy sütés, anyának csináltam túrós tortát, meg a Mesi féle csokis muffint is megsütöttem.
Aztán aznap Lilla délután mintha tudta volna, h dolgom van elaludt fél 7kor és nem is kelt fel csak 10kor szopizni és aludt tovább.
No de ennek az lett a következménye, h hajnal fél 1kor már felsírt (és mivel mi 12kor tettük le magunkat így elég gáz volt) innen kezdve, kb negyedóránként és végül fél 2 kor úgy döntött játszani akar. Mi meg próbáltuk a kiságyba betenni cumi vissza, csak ne játszunk vele hajnal közepén. Fél 4ig küzdöttünk vele. és 7kor felkelt. Jó ha 3-4 órát aludtam aznap este és másnap ugye utaztunk haza szüleimhez.
Hát eléggé fáradt HP voltam.
Itthon maradt a kiságy, popsitörlő és egyebek.

Otthon a 4 éves öcsi meglepően jól fogadta Lillát, foglalkozott vele, vigyázott rá, játékokat mutatott neki (azért odaadni már túlzás lett volna :evil: :))
És mászott vele együtt :) este pedig együtt fürödtek, csak Lilla már nem volt nagy partner a fürdésben, mert 3tól nem aludt és már álmos volt. Így is előrébb hoztuk a fürdést, így már 8 körül ágyban volt.
De tündéri volt aznap egész nap. Délután elvolt kint a kertben, cipeltük, meg egy dupla pokrócon mászkált.
Meg ölben volt. Aztán mikor bementünk öcsém játszó szobájában mászkált, meg apum szobájában. :)
Aztán öcsinek beraktak egy mesefilmet és tágra nyílt szemmel nézte vagy negyed óráig. Közben pedig egy kekszet szopogatott (biztosan megköveztek érte, de ez most normál háztartási keksz volt-úgy tűnt nagyon jó az ínyének, jól elmasszírozgatta vele)
és az elalvás is annyi volt, h fürdés után lerakta a fejét és már aludt is. Mi is korán vele mentünk, mert fáradtak voltunk.

A másnap is nagyon kellemes volt, babakocsiban aludt, gyönyörű idő volt, szép játékokat kapott a nagyiéktól :) és mászkált fel le a lakásban :)
Anyukám nagyon örült a tortának meg az ajándékoknak, azt hiszem sikerült eltalálni, h mit szeretett volna. :)
Viszont a hazautunk az borzalmas volt. Azt hiszem végül is több összetevő miatt, kicsit későn is indultunk, de tulajdonképpen az út felét végigüvöltötte a kicsi lányom. Többször is megálltunk vele, h megvigasztaljuk, de az csak addig tartott, amíg újra el nem indultunk.
A negyedik megállásnál még le sem ért a feneke a gyermekülésbe már üvöltött. Nekem úgy tűnt, h álmos csak nem bír elaludni. És teljesen kiborult. Tényleg totál hangerőt, hüppögést és krokodil könnyeket képzeljetek el.
A végére már tiszta gyomoridegem volt.
Nem tudom mit tudtunk volna tenni ebben a helyzetben, de az az igazság, h próbálkoztunk minden félével, de semmi nem volt jó, azon kívül, h kivettük az ülésből és pont ezt az egyet nem lehetett kocsiban, mert az élete nekem fontosabb, mint az én kényelmem, inkább sírjon mint baja legyen.
Persze a lépcsőházban már sikítozott örömében és a lakásba érve gyorsan végig trappolta a lakást és megnézte az összes játékát, majd szopi után elájult. :)
Azért remélem nem lesz megint ilyen. Amúgy is érdekes, mert mostanában nincs úgy el a kocsiülésben. Már alig várom, h 9 kiló legyen és lehessen menetiránnyal szembe bekötni és megvenni a következő ülést.
Nem tudom miért, de ettől várom a megváltást :)

KépKép
KépKép
fleur

ja alvás, hát nem is tudom ezért is biztosan kinevettek majd, de nekem majdhogynem jobb volt az egyszer kelt 2kor-szopi, majd alvás fél8 verzió, mint ami most van.
9-10-től alvás fél4-4ig majd nem nagyon alvás 6ig és végül kelés.
Ma is ki kellett venni a kiságyból 5kor és egy órán át küzdöttünk, h még kicsit aludjon vissza. Pedig láthatóan álmos volt...:(
De hát az az alvás nekem szinte semmi. Mert magam mellé kell vennem és rám mászik, forog jobbra balra, félek leesik az ágyról, meg ilyenek...

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt :D !

Irina!Nekem is kellett Bertustól vizeletet vennem zacsiba,én úgy csináltam,hogy felragasztottam rá, megitattam teával visszaadtam rá
a pelust és fél óra múlva már volt is a zacsiba.Szerintem (bár ez csak egy javaslat)ne hagyd rajt egész éjjel mert lehet,hogy a sok mocorgástól kicsorog belőle.inkább csináld meg délután és figyeld ,hogy mikor sikerül belepisilni és utána rögtön vedd is ki.
Bár szerintem sugaras vizeletet sokkal könnyebb venni ,mint zacsissat,abba már nagyon ott vagyok :lol: !

Bongyikám!Nagyon drága vagy!!!!!!!!
Örülök,hogy jó éjszakátok volt!!!Bárcsak már nekünk is az lenne!Én nem tudom,hogy mi van Bertussal de van úgy,hogy egy óra alatt háromszor- négyszer ébred :shock: Pont mondtam apának,hogy sokkal jobb volt csecsemő korába mert akkor csak három óránként kelt fel,most meg egy órába háromszor :shock: Nagyon fárasztó!!!!

Maggie!Igen szoktam neki játékot is vinni és közbe cserélgetem is de nem igazán foglalkozik vele!Viszont múltkor itthon hagytam a játékokat ezért vettem a boltba neki egy tik-takkos dobozt,na azzal egy jó darabig elzörgött :lol:

Dettyk!Nettel kapcsolatba,hááááááát nyár végére igérte a digi,hogy elérnek erre felénk is!Úgy legyen akkor rákötünk és jövök vissza hozzátok ,addig foglald nekem a helyet :lol:

Köszönöm a gratulációkat,majd átadom a sógornőmnek!!

Emese!Olvastam,hogy próbáljátok Zsófikát rászoktatni arra,hogy egy kicsit magába is ellegyen.Ez nagyon jó!!!Ha sikerült én is kérem a receptet,mert ISZONYAT AMI NÁLUNK IS VAN... egy percre nem lehet letenni vagy magárahagyni :cry: :cry: Ti most,hol tartotok???

Vrianka mi újság Bálinttal??Beigazolódott a tejallergia gyanúd??

KépKép
juba

Jó reggelt!

Dettyk! Szegény Anyu pedig tök kétségbe volt ám esve, hogy Szeli úgy sírt nála. Már lelki szemei előtt látta a jövőt, hogy Szeli ordít, hogy „nem akarok a Mamához menni!!!” :lol: Mindig stresszel, hogy Szeli jól érezze magát ott! :D

Mesi! Mini terrorista: :lol:
Hozzám is a Zsofka becenév áll a legközelebb! :D

Van valakinek eladó (lányos) 0-9 kg-s autósülése??? Barátnőm szeretne egyet venni (de nem drágán). :roll:

És akkor dobok néhány képet:

Így ülök teljesen egyedül
Kép

Szuper ez a hinta!
Kép

Hintázás után csak ülve voltam hajlandó hazamenni. Ordítottam a babakocsiban, mikor Anya hasra akart tenni...
Kép

Aztán a Mami poharából ittam egy kis vizet! :shock:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Fleur elhiszem, hogy inkább az éjszakai szopit választanád. Majdcsak eljuttok addig, hogy reggel 7-ig aludjon Lillácska.
Ahogy írtad a reggeleiteket mintha a mieinkről olvastam volna :D Nálunk is ugyanez a szitu. Mi alig látunk ki a fejünkből, cica meg teper ezerrel az ágyunkon iszony álmosan de küzdve az alvás ellen. Azért van amikor mi nyerünk és visszaalszik. Olyan kor csak 1/2 8-8 körül kelünk. Ha Ő nyer 6-1/2 7 (inkább az utóbbi) indul a nap
Jó mozgalmas hétvégétek volt :lol: :lol: Elhiszem, hogy elfáradt a kis Tazid :lol: :lol: . Nem hiszem, hogy az autósülés változást hozna, abban sem tus mozogni és őket most ez zavarja. :roll: 8)

Hozzátápi Mi még csak gyümölcsözünk. Hamarosan kezdjük a zöldségeket és ha az bejön neki akkor talán sikerül majd kiváltani egy szopit. Ez még kb 3-4 hét. Legalább.

Maggie Nyugi, nekem is mondják, hogy Grétikének már nem csak a szopinak kellene lennie a fő táplálékának de engem nem érdekel. Én mindent az Ő ütemében csinálok. Ha nem lenne elég a tejem számára akkor nem lenne ilyen kiegyensúlyozott és nem lenne ennyi energiája randalkázni.

A tegnapi napnak csak vége lett. Nagyon vártam már estére apát, hátha Ő segíthet de nem, csak ENGEM akart cicus. Apánál elvolt addig amíg látott, ha már leültem a gép elé és épp kiestem a látóköréből sírt. Fürdés közben sírt, pedig azt imádja. Szopi után meg szorosan hozzám bújva rögtön elaludt és aludt nyüszi nélkül reggel 1/4 7 ig. Viszont hasonlóan nyűgösen ébredt mit tegnap volt. Kíváncsi leszek a mai napra. Most alszik :lol:
Maggie Tegnap nem voltunk ugyan sétálni de kimentem vele az udvarra. Ott egész jól elvolt, nézelődött egy darabig de aztán sírt újra. Ma a reggeli szopi utáni nyüszi után mondtam neki, hogy akkor öltözünk és megyünk sétálni erre bealudt. De ébred eszik és akkor megyünk. Du meg megtakarítom a hintaágyat és letámadjuk. Én ott olvasok Ő meg hátha abban alszik :roll: :lol: :lol:

Köszönöm szépen a dicséreteket Gréta cica nevében. Olyan nagyon büszke vagyok rá.

Mesi az a talin is látszott, hogy mennyire anyás. Mihelyst kikerültél a látószögből sírásra állt a szája de ha meglátott olyan szépen mosolygott :lol: :lol:

Juba kérünk szépen fotókat Bertusról még van neted :lol: :lol:

Regi remélem feltöltődött a gép és felteszed a hintás képeket.
Ma én is csinálok, ha kimegyünk hintázni :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: