A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Rájöttem, hogy nem szeretek lapteteje lenni! :?

Volt valaki babájának könnycsatorna elzáródása? Mert lehet, hogy nekünk az van. Ha nem múlik el a szemcsepptől a váladékozás. Utánaolvastam, fájdalommentesnek írják a kezelését, de nem túl bizalomgerjesztő a leírása, hogy egy szondát vezetnek a könnycsatornába. :shock: Ha van tapasztalat, érdekelne.
Vendég

Linocs, tőled meg akartam még kérdezni az UH-val kapcsolatban, hogy ugyebár éhgyomorra kell vinni a babát. Nektek hányra volt időpontotok? És hogy bírta Fruzsi a böjtöt?
Vendég

Zsu, kérdezz meg mást is, de nekem első gyereknek volt, és kinőtte. Addig szemcsepp volt, meg szemvidítófű. (kamillát nem igazán javasolják hosszabb időn át.) Én nem akartam átfúratni.

Jim, mi fújtuk sterimarral, szíttuk az orrszívóssal, úgy aludt, hogy a vállammal tartottam, vagy párnán... És sambucus nigra golyócskákat kapott, vízben feloldva, műanyag kanállal. Ja, és párologtattam ezerrel. És anyáztam folyamatosan.... :cry:

potyka

Potyka, köszi. Ezt a szemvidítófűt említette nekem más is. Tényleg olyan jó? Milyen üzletben lehet kapni?
(A szemcseppet két hétig javasolták csak.)
Vendég

Képek egyhónapos-mostéppenalvós-kisgömböc-bömbibabámról!
(Csak kicsiben, nehogymá' sok legyek így az oldal elején ömlesztve. :wink: )

Kép Kép
Kép Kép
Vendég

SZemvidítófű nálunk van a gyógynövényboltban. Baba ééééédes , és olyan tündérien aprócska. :lol:

potyka

Potyka, hol van az a nálunk? :lol: :lol: :lol:
Gondolom akkor minden gyógynövényboltban van. :wink:

HOL VAN MA MINDENKI??????????
Vendég

Csibefalat: :)

Kép

(Kiszazsu és Fanetta: ígérem, hogy holnap jelentkezem a képekkel!!!)

feri (mni)

kiszazsu: nekem senki nem mondta, hogy éhgyomorra vigyem a kicsit... A vizsgálat előtt evett kb. 40 perccel. Nem tették szóvá...
linocs

kiszazsu: nagyon helyes, ahogy összegömbölyödik a fiatalember :)

Feri/Mni: a kisasszony még mindig gyönyörűűűűű!!!!
linocs

Fanetta: csak Neked :)

Kép
linocs

Linocs, Kiszazsu, nagyon édesek a képek!!!
Feri, Csibefalatot meg kell zabálni!

Most egy kis panaszkodás, remélem Juditkecskemét egy kis vigaszt talál benne:roll: :

Tegnap éjszaka 2 és fél órát aludtam összesen, azt is 3 részletben. Erik kibírhatatlan, kezelhetetlen, egyszerre jött ki rajta a féltékenység és a dackorszak. Komolyan mondom, hogy néha legszívesebben jól elpáholnám :(. Ma amint elaltattam Laurát rögtön direkt felébresztette (ezt többször eljátszottuk, ennek következtében délután 4-ig (amíg anyukám át nem jött, hogy segítsen) összesen 20 percet aludt Laura. Erik dobált mindent, nem volt hajlandó ebédelni, majd felváltva ordítottak 2 órán keresztül, volt egy földön fetrengős-örjöngős hisztirohama, mert bevetettem a kegyetlen anya kártyát, majd a végén már mindhárman bőgtünk egyszerre. Ami a legrosszabb, hogy Laurát is többször megpróbálta bántani, ha rám volt mérges, mert próbáltam megfékezni. Megdobálta játékokkal, amiket sikeresen hárítottam, erre mégjobban felhúzta magát, és a kezében lévő fémvonattal fejbe akart verni, alig bírtam lefogni. Ma nem alszik itthon, nekem meg lelkiismeretfurdalásom van, hogy ennek örülök, sőt, megkönnyebbültem, hogy egy napig nincs itthon.

Eddig olyan édes, jó kisfiú volt, hogy összetettük a kezünket, most meg mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne. Nagyon bánt, hogy azt érzem néha, hogy így nem is tudom szeretni. Tejlesen tehetetlennek érzem magam, és itt pityeregtem egy csomót, hogy milyen rossz anya vagyok, nem tudom kezelni a helyzetet.

Mit csináljak?????? :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
mzx

Bocs, nem engem akart fejbeverni, hanem Laurát.

Kép

Kép
mzx

Mzx, egyrészt higgy abban, hogy nem vagy rossz anya, sztem Eriknek most esett le, hogy Laura nem átmeneti állapot, mint a szülinap vagy a Karácsony, hanem innen fogva a mindennapos valóság. Másrészt anno olvastam vhol agresszióra, és hátha beválik, vegyél neki vmi nagy izét (felfújható bálna, paprikajancsi, plüssrandaság, de jó nagy), nevezzétek el, és azt lehet ütni, de sem anyát, sem Laurát nem. Nem tudom, mennyire használ, tudományosan, de ha beválik, sokat megér. (ugye simán átirányítás, nem elfojtás, csak jobb).AMúgy mélyen együttérzek Veled. Nehéz menetek ezek.

Zsu, SOlymáron EZerjófű ahol én ilyesmit veszek. :lol: De biztzos máshol is van. HA mégsem, küldj PÜt, és hétfőn postázok. :lol:

potyka

jó reggelt. MArtin egyre taknyosabb és sokat tüsszög. Potyka, köszi a jótanácsot. Nekem ez olyan furcsa, Milóka ennyi idősen nem volt náthás. Ez kb mennyi ideig tart el ilyen picuri korban? Szopizni is alig tud így, hogy nem kap levegőt.

mzx:de sajnállak. ne legyen lelkiismeretfurdalásod, neked is kell a nyugalom. Milán nagyon jógyerek, de amikor elviszi a köcsög, akkor 1-2 napig fellélegzem, hogy hawaii van. persze 3. nap már bömbölök, hogy mikor jön haza, 4. nap meg hozzám se lehet szólni....ez a dac korszak+féltékenység rémisztő lehet, de ahogy nő Laura is, múlik Eriknél is ez a fajta viselkedés. Rájön, hogy lehet vele játszani...stb. Meg ha ovis lesz, megtanulja a rendet! Feltéve ha be tudod iratni. Milán olyan irígy volt, antiszociális, de amióta ovis, mintha kicserélték volna: asztalnál egyhelyben eszik (nem tudott megülni a seggén előtte), egyedül kanállal eszik (sajnos nálunk ez is nagy szó), egyedül levetkőzik, öltözik, elmegy WC-re, lehúzza, kezetmos, sőt már a kis seggecskéjét is kitörli. Tavaly nyáron, amikor pont 3 éves volt, nekem kellett ráültetnem a WC-re, mert egyedül nem volt hajlandő. Most már a fürdést is egyedül intézi, csak ki kell vennem a kádból, amikor szól. Erik meg Milán között 1 év van, hamar eljön az az idő, meglátod! Remélem kicsit meg tudtalak nyugtatni.

zsu, feri, linocs: babák továbbra is édesek. Végre tegnap készült rólam 1-2 kép a 2 kölökkel, mindjárt felteszek 1-et.

ja, zsu: én direkt rákérdeztem a dokinál a kajára, és azt mondta, nem kell éhgyomorra menni. (Milánnál még úgy volt, szóval nem értem)
Vendég

zsu: nekem egy barátnőm kisfiának volt ilyen könnycsatorna elzáródása, kellett elég gyakran vinni szemészetre és átmosták neki, vagy mi. Szegény végigsírta általában :cry: drukkolok nektek!

Dagi anyu és két fia:

Kép
Vendég

A Milán erről igencsak lemaradt :lol:

Kép

Imádlak anyu! én is téged! :wink:

Kép
Vendég

Jim, sztem ilyen időben nem tart soká. Nekem mind téliek voltak, és kettes számútól kezdve vki mindig hordta a nyavalyát vmi intézményből, doki azt mondta, azért nátha. De szép időben ált. megszűnt. Szeretnék ilyen dagi lenne egyszer az életben. :lol:

potyka

Jim, tényleg hasonlítanak a fiaink! :lol:
Jól néztek ki! És jó a hajad! :lol:

Uh: nem kell éhgyomor? Alexánál még azt mondták, hogy 4 órával előtte ne szopiztassam. :shock: Akkor majd én is rákérdezek a telefonban. Szegény gyerek ne éhezzen, ha nem muszáj!

Linocs, édi bohóc-baba!!!
Vendég

Mzx, sajnálom, hogy ilyen gondjaid vannak! :cry:
Ezek szerint nálunk és véget ér majd a jókislány időszak? :roll:
Vendég

Gyors bekukk

Zsu: Eriknek a múlt héten mosták át a Heim Pál-ban, egy perc az egész, leteszed a gyereket, anuykáknak a függöny mögött a helye (nem látod), ami szerintem nagyon jüó, mert biztos elsírtam volna magam.
Amikor bevittem aludt, amíg mosták nagyon sírt (azt hittem megszakad a szivem), egy perc múlva mire visszaadták megint aludt

Ami gáz az egészben kiderült nem volt elzáródva, de átfújták :cry:
fnora82

Jim, Fnora, köszi az infót nektek is. Azért remélem, elég lesz a szemcsepp!

Még a tegnapi BKV témához: túl korán örültünk a kismama bérletnek (legalábbis én), mert csak az lesz jogosult, aki GYES-t vagy GYET-et kap, tehát mi még egy jó darabig nem. :(
Vendég

Kép

Kép

Kép

Kép

feri (mni)

Halihó!
Extra nyűgös napjaink vannak, most is megy a bömbölde... :( szóval ezért nem tudok nagyon jönni...

Feri,
a topik összes motoros érdekeltségű lakója nevében KÖSZI a Talma fotót!!!

Jim,
nem tudod lekésni (férjuramat), egész nap hallhatod, ő a stationvoice

Voltunk pénteken a Margit kórházban fejlődésneurológián, mindent rendben találtak a kiscsajnál, azt mondta a főorvos, hogy valszeg nálunk (Kecskeméten) mindenki félrediagnosztizálta a gyereket. Hát kafa!!! Ezért rágom a kefét hetek óta, hogy baja van a gyerek agyának, szülés közben sérült, stb... Mindegy, a lényeg, hogy makkegészséges a picurka!!!! Úgy de úgy megkönnyebbültem!!!!!

Már csak a bukással kéne vmit kitalálnom, én már inkább okádásnak hívom - folyamatosan ez megy- szopi alatt, után, stb. Aztán összehányja magát a kiságyban, nem tud aludni, én sem--ÁÁÁÁÁÁÁ-elég szét vagyunk már csúszva..Vkinek vmi antiokádás-ötlet???? Nutritont már nyomunk, de nem használ semmit :oops:

KépKép
kmanna

Kép

Kép

Kép

Kép

feri (mni)

Sziasztok!

"dagi anya" Jim! Szépek vagytok! Nem is vagy dagi!

Feri fotói közé becsempészem mi kis szemünk fényét :) Kép boldogságos
Kép csábos
Kép szépséges

Kép
Kép
tündérmanó27

KÖSZI, FERI!!!!
Olyan jók lettek a képek! :lol: :lol: :lol:

Kmanna, szuper, hogy minden rendben van :D (a bukást leszámítva :? )
Vendég

kmanna: Fruzsi is hetente egyszer jól összeokádja magát - sugárban :( Ezt elmondtam a hasi UH-n, emiatt külön megnézte a dokinő, de nem talált (szerencsére) semmit. Annyit mondott, hogy próbáljam gyakrabban felvenni evés közben büfiztetni, mert valószínűleg nagyon sok levegőt nyel szopás közben, és ez okozhatja. A másik pedig, amit tapasztaltam, hogy használtam a hasfájásra Infacolt Fruzsinál, aminek annyi hatása lett, hogy többször hányt, és zöldes lett a széklete - szóval én abbahagytam az adását, és tényleg többször, kb. 10 percenként veszem fel büfiztetni, és közben folyamatosan ütögetem a hátát - most már tud igazán embereset is elereszteni ;) és azóta (kop-kop-kop) nem volt sugárban hányás. Ami után csak én voltam megriadva, mert a kisasszony vigyorgott egy nagyot és átöltöztetés után evett tovább a kis bélpoklos....

Örülök, hogy semmi probléma nincs, viszont aki diagnosztizálta, hogy baj van :evil: :evil: :evil:
linocs

Niki, akkor jöttök hétfőn?

Ildi

Kép
kikó70

Feri, remélem nézed a TV-t :wink:
Lui a jövő hírnöke :lol: :lol: :lol:
Vendég

lányok, segítség,

Eszter még mindig iszonyúan dobálja magát evés közben, nem tudok mit kezdeni vele.

megeszik 60-70et és utána már egy kínszenvedés, alig bírok belediktálni még egy keveset, pedig már simán evett 120-130akat előtte. közben néha sír is...
szerintem nem csak a gyomra, valami más is lehet mögötte...

ennek következményeképp már éjjel kétszer ébredt egy helyett tegnap, és ma negatív csúcsként 70et sikerült megennie este, utána lehetetlen volt még bármennyit megetetni vele.
sanszos, hogy így még gyakrabban fog éjjel ébredni.

teljesen visszafejlődünk így!! kb 1 hónapja evett ennyit....

mit csináljak? nincs valami ötletetek.

nekem csak annyit jutott eszembe, hogy elviszem gyerek gasztroenterológushoz - aki a Kismamába ír őt ajánlották, hogy nagyon jó

más ötlet??? nagyon el vagyok keseredve. ez neki is szenvedés, meg nekünk is az lesz ha ezentúl 2 óránként eszik....pláne éjjel

KépKép
judit18

Jim: persze, hogy nézem, és természetfeletti erőim azt sugallják, hogy Te is hasonlóképp teszel! Érzem, hogy a TV előtt tartózkodsz és a távirányító a közeledben van, no de mit látok lelki szemeimmel: ma este NEM tettél kanalat a TV-re? Nana! :)

Amúgy elég szánalmas produkciók, eddig egyedül Danny Blue tetszett - őt korábban már volt szerencsém élőben is látni, nagyon tehetséges. Mondjuk akkor még csak holmi bűvész volt, nem ilyen mentalista parafenomén... ;)

feri (mni)

Judit!
Ilyet az én fiam is csinál.
Nem minden szopinál, de ő is gyakorolja. :( És tutti nem a hasa, mert ha lecuppan a ciciről, akkor abbahahgyja, de ő is sírdogál.
És ő is az utóbbi időben elkezdte a 2szeri éjszakai kelést!

Borzasztóan rossz. Bár még nem tartunk ott ahol ti, de a válasz engem is nagyon érdekelne.!
Vendég

Jim, Feri!
Ti nem a bokszot nézitek??? :shock: (RTL klub)
Nahát!
Pedig ez sokkal izgibb lesz! Én azt a műsort még egyszer sem láttam. :?
Vendég

Sziasztok!

Behoztam a lemaradásom, végeztem a visszaolvasással. :) Jegyzeteltem :), így megpróbálok sokmindenre reagálni.

Linocs,
a cicivel való veszekedés nálunk is előjött úgy két hete és azóta is tart. Azt figyeltem meg, amit többen is írtak, hogy olyankor görcsöl a hasa, pukizik.
Egyiptomról szívesen olvasnék beszámolót. :)

Eszter.eu,
én is igény szerint szoptatok, van, hogy érzem, kevés a tej a cickóban, de azért próbálkozunk. Nálunk kb. fél óra egy szopizás, aztán ha még éhes és pótolnom kell lefejt tejből, vagy tápival, akkor a melegítéssel együtt kb. 3/4 óra. De van, hogy 1 óráig is szopizunk, amikor bealszik Dóri a cicin.
Egyszer sétáltattam Dórit szélben, akkor mennem kellett tanácsadásra a gyerekdokihoz, jól bebugyoláltam Dórit és nem volt gond. Meg nem voltunk sokat a levegőn, csak kb. fél órát. De ha nem muszáj, szélben nem sétáltatnék.

Zsu,
a BCG oltás helye kb. két hete látható Dórin, egy piros foltot láttam akkor, most már be van gyűlve.

Pumperka,
utólag gratulálok a házassági évfordulótokhoz! Végülis hogy ünnepeltétek meg?

Márti,
örülök, hogy végre anyósmentesek vagytok!!! :)

Kölyök,
én nem szoktam a cicimet fertőtleníteni, néha, mikor nagyon kemény, langyos vízzel szoktam lemosni, hogy puhuljon, ne fájjon annyira, ahogy Dóri ráharap.
Dóri köldöke a 4. hétre begyógyult. Körmét pedig a 3. héttől vágjuk csipesszel, nekem azzal a legkönnyebb.

Biribon,
Olyan jó, hogy ilyen részletesen leírtad a szüléstörténeted! A végén már majdnem potyogtak a könnyeim.
Nekem is olyan a fejés, hogy hol jön, hol nem.

Tündérmanó,
Ezek után nem csodálom, hogy ki nem állhatod anyósodat. Az a minden lében kanál típus. :(
Sajnálom, hogy romlanak a fogaid. Nekem is kezdtek, aztán barátnőm tanácsára bőszen elkezdtem szedni a kalcium tablettát, hátha megelőzhetem vele, hogy a többi ne kezdjen el romolni.

Monácska,
én is gyakran szoktam a szülésre gondolni, főleg arra a pillanatra, amikor először láttam meg Dórit. Annyira jó! :)

Aranykavics,
pótlás nálunk is hasonlóan megy, mint nálatok. Általában estére fogy el a tejem és csak 30-50 ml-t kell pótolni, de volt már olyan is, hogy 90-100-at, de az csak talán kétszer. Meg van úgy is, hogy két napig nem kell egyáltalán pótolni, elég a tejci. Mikor milyen napunk van. Férjemnek is ugyanaz a véleménye, mint a Tiédnek, ne stresszeljek, ha egyszer nincs tej, kell a tápi. De azért én mégis küzdök, hogy ne kelljen.

Beuska,
nagyon ügyes voltál, le a kalappal az 5-ös diplomádhoz!!! Gratulálok! :)
Lilinek jobbulást kívánok!!

Kmanna,
nem semmi, hogy Panka hasról hátra fordult! :) Nagyon örülök, hogy minden rendben van a picivel! :)

Judit18,
nálunk is van a helyi usziban babaúszás. Barátnőm járt a kislányával, még terhesen egyszer elkísértem őket és megnéztem, milyen. Nagyon tetszett, olyan kis ügyesek voltak a bébik és látszott rajtuk, hogy élvezik az órát. Nálunk asszem 4000 Ft körül van egy havi bérlet, egy héten egyszer van foglalkozás. De az árban nem vagyok biztos. Arra emlékszem, hogy anyatejes babát 2 hónapos, tápszeres babát 3 hónapos kortól lehet vinni.

Örülök, hogy jól sikerült a mini tali Szilvánuszéknál! Nagyon jók a képek! :)

Melinda

Kép
melinda80

Jövő hét szombaton aztán ne felejtsétek ám el lepakolni az asztalról a drága mellszívót, a kínai porcelánt, vagy a gyerek kedvenc cumiját, mert Uri Geller olyan asztaltáncoltatást ígért, hogy csak na! :)

feri (mni)

Annyian írtátok az alkoholmentes sör tejszaporító hatását, hogy asszem rászánom magam és megkóstolom, annak ellenére, hogy utálom a sört.

Jim,
köszi a tejszaporító tippeket!

Nálunk is van a kakiban fehér cucc. Nekem erre azt mondta a védőnő, hogy ez azt jelenti, hogy nem tudja még Dóri gyomra teljes mértékben megemészteni az anyatejet és a fehér rész az emésztetlen.
Ettől függetlenül lehet, hogy a túletetés is igaz, mert heti 26 dekákat hízunk és a gyerekdoki meg a védőnő szerint ez túl szép. De én nem érzem, hogy túletetném, csak akkor adok neki még szopin felül kajcsit, ha nagyon sír, hogy nem elég.

Fogamzásgátlás: a 6 hetes vizsgálatnál minden oké volt, doki elmondta, hogy a spirált nem ajánlja császáros anyukáknak(sőt, ő nem is helyez fel császáros anyukának, mert annyira vékony belül a seb, hogy átszúrhatja a méh falat), meg a gyógyszert se, mert csökkenhet tőle a tej mennyisége és az íze is rossz lehet a babának. Inkább a hüvely tablettát, tampont, krémet és az óvszert mondta. Doki után el is mentem a gyógyszertárba, hüvelytablettát vettem. Este kipróbáltuk, rajtam egyből ki is jött a mellékhatása, úgy égetett, mintha chilli paprikát raktam volna fel. Így marad a gumi. :?

Pelus: kipróbáltam a tesco-sat is, meg a pamperst is. Eleinte a tesco-sat használtuk, de kifolyt belőle a kaki. Utána váltottunk a Pampersre, nem mintha abban benne maradna... De szerintem nálunk nem a pelenkával van a gond, Dóri egy nap 1-2-szer kakil csak, de akkor hatalmas adagot. Úgyhogy lehet, hogy visszatérünk a tesco-sra, a pisit jól bent tartotta és fel is szívta rendesen.

Hordozókendő: barátnőm ajánlott egy olyat, amit akkor is lehet használni, amikor még nem tartja a fejét a bébi, és kényelmes. Én ilyet fogok rendelni.

http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm

Bocsánat, ha valakinek, vagy valamire nem reagáltam.

Jó éjt!

Melinda

Kép
melinda80

Feri,
miközben olvastam vissza a termést, háttérzajnak ment ez az Uri Geller show. Néha odanéztem, mit művelnek, egyik mutatványnál se ragadtam oda a képernyőhöz...a két héttel ez előtti jobban tetszett, amikor Pantherának kiszállt a lelke...

Melinda

Kép
melinda80

Kép

Judit18!
Ezek a mennyiségek után elégedett Eszter? Nappal is sűrűbben eszik?

Melinda!
Jó felőled hallani. :D

Na mostmár egyszer megnézem ezt az Uri Gellert, ha már ennyit írtok róla. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja! Melinda!

A házassági évfordulón, kaptam 10 szál rózsát, itthon maradt a férjem, nagyot sétáltunk és fagyiztunk is (bár tudom ez utóbbi nem tesz jót a tejtermelésnek). :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka,
milyen szép romantikusan ünnepeltetek! :)
Fagyiról jut eszembe, hogy tegnap ettem először az idén és csuda jól esett. Kár, hogy nem serkenti a tejcit, elviselném minden nap! :wink: :D

Melinda

Kép
melinda80

Judit18: mivel Fruzsi is ezt csinálja mostanában, írtam Jim által javasolt oldalra:

Kedves Tanácsadó!

Lánykánk ma 1 hónapos 3 hetes 2 napos. 4250 grammal született, e hét hétfőn meztelenül mérve 5730 gramm volt. Jóevő, legalábbis a múlt hétig jellemzően szépen komótosan,nyugodtan, egy órán keresztül ette meg a számára szükséges mennyiséget. Az egy órában persze volt büfiztetés, egy kis belealvás, nézelődés stb. Igény szerint szoptatom a lánykát, általában napi 6-szor evett idáig.
Körülbelül a múlt hét óta kezdte el az alábbi "szokásokat", amelyekkel egyelőre nem tudok mit kezdeni:
1. körülbelül 10 perc szopás után elalszik. De nem pár percet, vagy maximum negyedórát, mint korábban, hanem akár egy órát is - ekkor mit tegyek folytassam ugyanabból a mellből az etetést, amelyiken elaludt, vagy rakjam a másikra? Illetve miért ez a változás?
2. Szopás közben minden átmenet nélkül keservesen elkezd sírni. Van, hogy amilyen átmet nélkül elkezdte, úgy abba is hagyja - még felvenni, megnyugtatni sincs időm, de van hogy az idáig bevált nyugtatások (büfiztetés a vállon, szorosan magamhoz ölelem, hasára fektetem az alkaromon, tisztába rakom még akkor is, ha nincs miért, cenrifuga :) ) sem vezetnek megnyugváshoz akár 15-20 percen keresztül sem, és nem akarja folytatni az evést. Hogy tudnám megnyugtatni? Mi lehet a baja?

Egy-két információ még:
1. Cumit nem nagyon használunk (eddig kb. 10-szer volt a szájában: fürdetés után, mikor vizes, azt nagyon nem szereti, illetve mikor egyedül vezetek, és nem tudom megnyugtatni)
2. az utóbbi egy-két hétben vettem észre, hogy nagyon nyáladzik, mint a nagyok fogzáskor. Gondolkodtam, vajon miért lehet: torka fáj esetleg, és azért nem nyeli le a nyálát, vagy tényleg ilyen korán elkezdett nőni a foga?
3. Nagyon vidám, nyugodt baba. Amikor nincsenek ezek a keserves sírások nevet, eljátszik akár háromnegyed órát is a lógó játékokkal, azoknak is nevet, "beszél" hozzájuk.
4. Múlt hét előtti időszakban nem nagyon sírt, csak akkor, mikor éhes volt, vagy esetleg, ha tele volt a pellus
5. Volt már a kötelező hasi és koponya UH-n, ahol mindent rendben találtak.

Szóval, kérem, hogy segítsen, hogy meg tudjam nyugtatni a babánkat, illetve kitalálni a sírás okát!

Válasz:

Kedves Melinda!
Gratulálok a nagyon szépen gyarapodó kislányához. Előfordul, hogy változnak a babák szokásai, megbetegszenek, könnyebb és nehezebb időszakok váltják egymást a növekedésük során.

Elalvásról. Fontos, hogy a kisbaba legalább 10-15 percig aktívan szopjon az első mellből.
Vannak gyerekek, akiknél a kezdeti hosszú szopási idő lerövidül. Lehetséges, hogy a kislányának kevesebb időre van szüksége már, hogy jól lakjon? Ha nem erről van szó, akkor szükséges felébreszteni az elalvó babát. Azt a mellet kínálja továbbra is, amiből a baba szopni kezdett, ha úgy érzi maradt még benne tej. Amikor elégedettnek látszik, vagy csökken az érdeklődése, kínálja meg a másik mellből is. Lehet, hogy a második mellből nem kér minden alkalommal.

Ébresztés. Próbálja meg akkor felébreszteni a babát, amikor felületes alvási cikulusban van #8211; szeme csukva van, szemhéja alatt gyorsan mozognak a szemgolyói (REM = Rapid Eye Movement fázis), keze #8211; lába mozoghat, szopó mozdulatokat tesz, arckifejezése változik.
A mélyen alvó babákat nem szerencsés felébreszteni.
Csökkentse a fényt #8211; az éles fény arra készteti a kisbabát, hogy becsukja a szemét.
Beszéljen a babához, próbáljon meg szemkontaktust létesíteni vele!
Ha a szobában meleg van, vetkőztesse a kicsit egy szál pelenkára 26 C felett csökken a kisbabák szopási készsége.
Tartsa a babát függőlegesen felemelve ülő vagy álló helyzetben, így hamar felébred!
Lazítsa meg, vagy távolítsa el a takarókat!

Sírásról. Mi lehet a baja?
Ha szopás közben kezdi a sírást, röviddel az után, hogy mellre kerül: lehet, hogy a túl gyorsan szájába ömlő tej zavarja. Szoptassa függőleges felsőtesttel, ne a babára ráhajolva.
Ha evés közben, pár perc múlva kezdi: lehet, hogy már nagyon éhes volt, túl mohón evett, sok levegőt nyelt. Vegye le a mellről, beszéljen hozzá halkan, megnyugtatóan, körkörösen masszírozza a hátát, miközben böfizteti..
Óvatosan nézzen körül a kisbaba szájában. Előfordulhat hogy, szájpenésze van, vagy a szájnyálkahártyáján elváltozást pillant meg ami, szopi közben fájdalmat okozhat. A fogzás ritkán kezdődik ebben az életkorban.
Szörcsögés. A nátha nagyon kellemetlen dolog a szoptatott kisbabánál. Ha eldugul az orra és nem kap levegőt, akkor el kell engednie a mellet. Az orrszívó porszívót csak nagyon indokolt esetben és csak ritkán szabadna használni, mert felsértheti az érzékeny nyálkahártyát, hosszabbítva ezzel a baba gyógyulását.
Remélem sikerül megnyugtató megoldást találni!
linocs

A szörcsögés úgy jön képbe, hogy még ezt is írtam:

Még egy dolog jutott eszembe, kb. 4 napja szívjuk le reggel az orrát porszívóal, mert úgy éreztük, hogy szörcsög. Egy-két takonydarabot ki is szív az orrszívó.
Illetve szokott kicsit harákoló hangot kiadni magából. Az orvos szerint ninca baja.
linocs

Sziasztok!

Uri Geller és társai még a fiamat tudja kábítani! Tegnap alig tudtam elzavarni aludni. Én ájultam be rajta, de ő rá volt tapadva a képernyőre! Lehet ez is valami trükk! :)

Pumperka!
Még nagyon sok boldog 10 évet kívánok nektek!

Kiszazsu, Linocs, Feri!
Képek gyönyörűségesek! Az a bohócorr!!!! :)
Viko milyen édesen durmol!

Ma eddig a kiscsaj apával alszik, egyre többet elalszik egyedül. Este is többször, és hajnalban is kajcsi után, ha éppen nem aludt el a cicin.
Tegnap voltunk 6 hetesek, apának nem is kellett több, ahogy ráébredt a bűvös számra! Azóta mégjobban nyomul! :) Még nem voltam hathetes vizsgálaton, majd jövőhéten megyek! Szegénykém!!! :)))))

Szép vasárnapot mindenkinek!

Kép
Kép
tündérmanó27

Linocs
Ez a szörcsögés és taknyosodás nálunk is van és ugyanezt mondta a doki, hogy nincs baja. Okozhatja pl száraz levegő. Rékának amikor a vállamon fekszik és mozgatja a fejét ide-oda kijön az orrából a trutyi. Nem mertem még orrszívóval kipucolni. A dokinőnk írt neki valami sóoldatos orrcseppet is, illetve úgy szoktam kiszedni, hogy egy pici vizet csöppentek bele és utána kijön, kihorgászom.

Kép
Kép
tündérmanó27

köszi Linocs!

közben én is utánolvastam dr. Spocknál és ott is ezt írták.
mondjuk azzal nem tudok mit csinálni, hogy ha túl mohón issza, mert ez a legkissebb lyukú cumisüveg amit lehet kapni...
te meg aztán pláne...

az továbbra is gond és ezt nem válaszolta meg, hogy ok, hogy megbüfiztetem közben, de nekem sem akar utána újra enni, pláne este, éjjel...

a szájpenészt nem hiszem, mert ha fájna neki akkor már az elejétől fájna, nem a közepétől. szerintem a levegő a legvalószínűbb, ami ok, csak tényleg mi van ha nem akarja folytatni...?

mondjuk az érdekes, hogy miután tegnap este 70et evett - f9kor, utána f5kor ébredt!!! ki gondolta volna, fura, hogy nem volt éhes..
utána evett 90et és megint visszaaludt f9ig!!
9kor meg különösebb nyűglődés nélkül evett 120at
szóval a fene sem érti....

egyébként nálunk is nagy szörcsögés van, én minden reggel kiszívom porrszívóval, nehogy emiatt ne tudjon enni. néha este is.
nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy bármennyiszer ki lehet szívni, naponta többször is ha úgy látom jónak.
a múltkor a Liptais Babavilágban is ezt mondta a gyerekorvos. hogy így kerülhető el minden nagyobb baj- középfülgyulladás stb. szóval én nem tartok tőle. ja és előtte befújom az orrát Fluimare-ral, hogy jobban kijöjjön a cucc. és jön is...
állítólag az is okozhatja a "náthát", hogy büfi közben felmegy oda a tej

KépKép
judit18

Sziasztok!
Nálunk is van szörcsögés rendesen, még mindig nem tudom eldönteni, hogy beteg vagy a tej megy fel. Sokszor bukik, mert iszonyat mohó!!!! 6-7 perc alatt jóllakik, most ráállt a 100-120 evésre, ennyi idő alatt be is szlopálja. Amikor az elején ömlik a tej, fuldoklik :shock: Ahogy írta a szopitanácsadó, próbálom minél egyenesebb háttal etetni, most kicsit jobb is.

judit, lehet, csökkent az étvágya és nincs semmi a hátterében. Tudom, milyen idegesítő, de nem akarlak megrémiszteni sem, az is lehet, csak simán rosszabb evő lesz. Tudod Milán 1-2 hós koráig szépen evett, aztán fél évesen annyit evett, mint egy újszülött. Néha még most is :x és semmi nincs a hátterében, egyszerűen csak ilyen, már megszoktam. Mondjuk pici korában kapott vasat, mert annak a hiánya is okozhat étvágytalanságot, de ahhoz meg kell bökni....és a fejéből vettek vért :(

Feri: :wink: Dany Blue nekem is tetszik, meg olyan sármos pali :oops: Képzeld, annyira lekötött, hogy a végén elaludtam és 2-kor ébredtem Martin nyöszörgésére. (amúgy ez a Dany Blue olyan, mintha pornós művésznév lenne inkább :lol: ) Azon röhögtem egy sort, mikor szegény Rúzsa Magdi sírvafakadt 8)

megyek pihenni, ma is kitettem magamért, húslevest főztem meg brassóit. ja és a férjem is beteg, rosszabb mint egy gyerek :x
Vendég

Sziasztok!
Csak bekukk!
Már megint kénytelen vagyok panaszkodni!!
Több hete gyűjtögettem az anyagot a dolgozataimhoz, több napig írtam, nagy nehezen szabad órákat szerezve (gyerekfelügyelet itt megoldott volt Gyulán) erre tesóm gépe bekrepált. Tönkrement a merevlemez, elveszett minden. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :( :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Kezdhetem újra. Nagyon kibuktam, bőgtem tegnap is ma is. Képzelhetitek.....

Mzx!
Nagyon bele bírom képzelni a helyzetedbe magam. Nekem most itt Gyulán Levi el van foglalva, nincs gond, de ha kettesben (hármasban Nimivel) vagyunk kezdi a cirkuszt azonnal....
Majdcsak megszokja, nincs más választása....

Én is gagyinak tartom a "kiválasztott" műsort..Bár a távirányítós kisautónk elindult a show kezdetekor, úgy hogy kikapcsolva volt, és a távirányító is ki volt kapcsolva. :shock: Tudom vmi érintkezési hiba lehet, de akkor is megdöbbentem egy kicsit... :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja Nimi tegnap volt 6 hetes, a súlya 6440 gramm :shock: :shock: :shock: :shock: A mérlegről a lába nagyon lelóg, úgyhogy gondolom a hossza is jó sokat nőtt.
Mi lesz itt?
3 hónaposan nagyon valószínű, hogy Levi 8 kg-os rekordját ( :!: )megdönti......

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok!

Potyka, Te solymári vagy?
Juditkecskemét, nagyon sajnálom, hogy pont most ment tönkre tesód gépe... én biztos gutaütést kaptam volna. :( :cry:
Judit, Jim, mostanában Lilla is max. 15 percet eszik. Nem mérem mindig, de tegnap pl. 90-et evett. :)
Melinda, én is utálom a sört. :) Pont ezért én inkább az almalé jótékony hatásásban hiszek. :) Ki tudja, lehet nekem pont ettől lesz sok tejem. :) :lol: :D
Linocs, óriási az a bohócorr! :) Szó szerint is... eltakarja Fruzsi fejét! :)
Jim, nagyon jók a képek. Tényleg, milyen dagi vagy! ;) Még szerencse, hogy felhívtad rá a figyelmünket. Amúgy ami Neked dagi, az nekem a normális súlyom. :)
És egy link csak Neked! (olyan jó megfejteni a trükköket)
http://buvesz.blog.hu/2008/04/27/kivala ... efoglaloja

KépKép
KépKép
mni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: