A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok! Kép

Fruzsi Drága KépKép
Itten vagyok. Utolsó előtti napom a mhelyen. Olvasó üzemmódban vagyok és nem tetszik a szárszós hangulatod. Kép Amúgy nekem is nyomott, biztos ez a mágneses vihar, éjjel sem aludtam jól. Szám telement gyomorsavval, aztán meg felriadtam mert begörcsölt a vádlim, dobtam is át apukának jobbra azonnal, szegény szerintem alfában maszírozott. KépKépKép

Nagy gratula Hicunak a babához!

Ann Kép nemis mondok semmit, de most mááá talizhatnátok hamarosan. Drukkolok nektek. Lehet, hogy holnap már Te leszel a nagy babás hír. Kép

Boróka Kép
Csókoltatom a kis rosszcsontot odabenn és mondd meg neki, hogy tartalékoljon az energiáival, mert közeleg neked is a tali, tudom még azé 41 nap. KépKépKép

TündiKép
Múlt héten nyilasnak jósoltak, de még bejártam ezen a héten és a piacon is körülnézek rendesen a babaholmik között, ja és akciós KIKA cuccainkat sem cseréljük, le! Szóval nem nyertünk. Kép Bár akkor Te sem mentél volna a Börzére KépKépKép. Remélem érted a célzáááááást! Kép

Émmeg nekem még nem volt terheléses cukor vérvételem, és 5 hete nem voltam UH-n. Most megint izgulok, hogy mindene legyen OK a bébinek, és még mindig nem tudom, hogy ki is lakik bent, pedig minden nap megkérdezik és mosolyogva falra mászok tőle. Kép

Na puszka
Noémi
28+4
noémi

Sziasztok Pocakosok!

Szonja, Detti!
A petrezselyem nyersen nem okoz vetélést, hanem teaként nem ajánlatos a fogyasztása terhesen, mert az viszont vetélést, koraszülést okoz. Legalábbis az okos gyógynövényes könyveim szerint. Vízhajtásra jó még az ubi is, de annak nagyon nagy a víztartalma.

Gaia!
Én az első terhességem 8. hetében ugyanígy 'barnáztam', akkor elvetélem, majd a másodiknál a 6. héten, de egy hét szigorú ágynyugalommal és egy hét nem annyira szigorú fekvés mellett a baba 34 hét múlva egészségesen megszületett. Szerintem menj orvoshoz, az a biztos Kép.

Hicu!
Nagy-nagy gratula! Sok boldogságot és jó egészséget az új családnak Kép.

Buborék!
Nektek is gratulálok és hasonló jókat!

Fiona!
Ez igazán jó hír Kép Kép!!!

Na, eldugulok.
Sziasztok! Virág
virga

Szia Mamik!

Hicunak és hatalmas kislányának gratula,( bár most úgy sem tudja olvasni)!.
Fiona,Szamoa!
Örülök hogy jó lett az eredményetek! Volt részem benne átélni.
Ann kedvesem haladjon kérem nem elfoglalni a dobogos helyet itt ennyi ideig.
MOST MÁR ÉN AKAROK DOBOGÓRA KERÜLNI!!!
Mi ma megint voltunk CTG-n és sehol semmi, nyugi van. No nem mint hogyha sürgetném (de igen,de igen) .Viszont ma végre megmozdult a vizsgálat alatt. Ja és csuklott.
Ann! Te is mindig ilyen fáradt vagy hogy bármikor tudsz aludni? vagy ez csak nálam jellemző?
Puszi MINDENKINEK: Emese
semese

Fruzsi
Szerintem aranyosan fogod fel a helyzetet a párod "mulatos hétvégéjével" kapcsolatban.
Megtiltani ugysem lenne értelme!
Biztosan jot tesz neki egy kis lazitás a fiukkal, mert valjuk be, hogy mi lányok is inkább a lányokkal tudunk igazán lazitani és szorakozni.
Hétvégén azért biztos néha szomorkodni fogsz, de Ö majd biztos sokat gondol rád!!!
Ha más nem ugy, hogy csempéssz bele a cuccai közé olyan dolgokat amiről Te jutsz eszébe.KépKépKépKépKép

Ja! Lányok!

Tegnap elkezdett fájdogálni a szeméremcsontom és mára egészen felerősödött. Minden lépésnél beleszur.
Valoszinüleg tágul a medence és puhul az izület, de nekem ez olyan korainak tünik. Ti nem éreztetek ilyesiket?

Szamoa!

Örülök az eredményednek. Szerintem ne erőltessétek az amnio-t , ha az orvos konkrétan nem javasolja.
Nekem utána még 1-2 hétig fájdogált a méhem, pedig a beavatkozás egyáltalán nem fájt.
Viszont van egy addicionális pozitivuma: 100% -ra meg tudják mondani a baba nemét!

Képzeljétek a SOTE-n a folyosón mellettem ülő kismamának sajnos szörnyű lett a genetikai UH eredménye és már holnap reggel be is KELL mennie abortuszra. Kép
A 20. hétben van és már nem is engedik vissza, hogy a saját korházában végezzék, mert a magzatot genetikailag továbbelemzik, hogy megállapithassák, hogy mi lehetett az ok. Ott sirdogált mellettem, nekem meg ugy fájt a szivem. Alig volt pofám elmondani, hogy nálam meg minden OK.

Gaia
Szerintem is nézz be az orvosodhoz, vagy hivd fel. Ilyenkor is nagyon sokat tudnak segiteni. (progeszteron tartalmu tabletta segit megtartani a terhességet és kifejezetten a 0-12 hétig ajánlják)
Ha meg nem komoly az ok, akkor meg megnyugszol.

TALI
Sajnos nem tudok menni,mert aznap du. matekból kéne levizsgáznom. A téma: határérték, deriválás, integrálás. KépKépKépKép
Az istennek nem birom ám rávenni magam, hogy belehuzzak a tanulásba.
Pedig azt hittem, hogy ha itthon leszek sokkal könnyebb lesz! Egy frászt!
Csak sokkal több időm van semmit tenni!
Tavaly napi 12 óra karrierépités mellett + 2 óra utazás + férj+ gyerek sokkal könnyebben ment a főiskola. Ki érti ezt?

fiona
azért very happy Kép
fiona

Noika! Mintha magamról olvastam volna: gyomorsav, lábgörcs. Pár napja szegény Uramat úgy oldalba vágtam 1 kis gercs miatt... Gondolom Te is szedsz magneb6-ot? Mióta nyomom a pocim kicsit sem keményedik, de a lábgörcsök megmaradtak. Amúgy áradoztam ma az almatippedről ám. Tényleg bejön na. Uh-n bizti minden oké lesz, tuttti gyönyörű nagy babácskád van. Már alig várom, hogy tali legyen. Ha most holnap lesz az utolsó napod melóban, attól még ugye tudsz netezni?

Fru! Fel a fejjel! Hősnő vagy. Most hívtam fel az Uram: "Szia, zavarlak?" Erre: "Hát igen." Ríjjunk együtt. Amúgy megyek tornázni mindjárt. Dokihoz mentem volna, de ahéten nem rendel. Ezt a manuált megúsztam. Ja! Tegnap elvihetted volna az én karmaimat is manikűrbe. Puszillak.

Virga! Köszi a figyelmeztetést a petrezselyemmel kapcsolatban. Mégegy füves boszorka.

Ann Drágám! Mi ez a nagy csönd? Csak nem? Veled vagyok!!!

Pusza Mindenkinek, megyek tornára: Detti (27+6)Kép
Detti

KisBuksi és Ribizli!

Az Ikrek topikban láttam, hogy babakocsit keresgéltek. Eszembe jutott valami:

A gyerek orvosi rendelőkean a faliujságon mindig látok egy csomo ikerbabakocsi hirdetést. Persze én a XVII. ker-be járok gyerekorvoshoz, de szerintem a többi rendelőben is van faliujság.
Az iker-babakocsik hamar gazdára találnak a börzéken, de talán a helyi faliujságon keresztül nem kapkodják ugy el.
Hátha....

Jár hozzánk egy lány segiteni a takaritásban és neki is ikrei vannak. Ö azt mondta, hogy olyan babakocsit vett, amiről mindkét ülést pikk-pakk le lehetett emelni (csatolni). Igy állandóan szétszedte és összerakta a babakocsit minden szük kapuban és ajtóban.
Egyik baba ülöke leemel, letesz a földre. Másik baba leemel, letesz a földre. Állvány összehajt, majd áttol. Utána persze össze is kell rakni. A végén már indulhatott volna az összeszerelési versenyben is. Kép
Ez csak egy ötlet volt....

fiona
fiona

Sziasztok!!

Hicunak és kicsi lányának még egyszer nagy- nagy gratula!!!

Lábgörcs és gyomorsav a szájban feeling nekem is megvan éjjelente...akkor kispapi félálomban masszíroz...:-)
Képzeljétek, már csak 6 munkanapom van hátra!! Hurrá!!! (persze aztán majd lehet, hogy 2 hét múlva azt fogom mondani, hogy muuunkááááát kéééreeeek! Lehet, hogy furának tűnik, de én imádok dolgozni!!!)

Ann, merre vagy???!!! Elolvasgattam a mai levélváltásaitokat, és Ann, Te csak egyszer írtál...vagy rosszul vettem észre?!

Képzeljétek, annyira rohamosan és hirtelen nő a pocakom (tudjátok, én vagyok az, akinek merészel még csak most- a 31.hétben- elkezdeni nőni a pocija!), hogy szinte napról napra változik a mérete. Ja, és annyira feszül! Nem túl kellemes érzés...

Úúúgy várom már a karácsonyt!!!!!!!!!

Üdv,
Vic
Victoria

Fruzsi, kérdésedre még nem válaszoltam:
- Igen, Bp. XII. ker.

Juuuujj, annyira szerettem volna menni!!! De épp nov. 7- én ünnepeljük édes férjemmel házassági "hófordulónkat" egy nagyon kellemes kis helyen, a Csalogány Étteremben.
Viszont megígérem, hogy legközelebb megyek (persze ha nem hó 7- ére szervezitek a találkát:-), jó?!!

Üdv,
Vic
Victoria

Sziasztok Kép

Édes virágszálaim, írtam, hogy dokinénihez megyünk - és nem a szomszéd sarkon van Kép Kép Kép
Csak beugrottam, mert most értünk haza és hulla vagyok, rendesen még nem is tudtam mindent elolvasni -majd holnap.

A lényeg:
Hicu, nagy-nagy gratula Éduához!!! úgy szeretném már látni Kép Kép Kép
Fiona, na látod, ez egy nagyon szép nap, örülök, hogy így alakult! Kép
Szamoa, neked is örülök!
KisBuksi, mi volt a 3D-n???
Egyébként mi is vettünk még rucikat kisBocinak - pl zsiráfos rugiiiiit Kép
Gaia - sztem is doki! Szorítok!

Emese, ne tessék minket sürgetni, olyan jó ott a tetőn trónolni, fentről mind valahogy másképp néztek ki :oPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP Kép Kép Kép
Egyébként nem vagyok fáradt, tudok aludni, igaz, hogy hajnalban van, h felébredek, és nem alszom 1-1,5 órát, de ott van még a reggel és a délelőtt, amikor szépen be lehet pótolni. 9-10 órát bizti alszom, én akkor érzem jól magam!

És most is mennem kell pihenni, mert nagyon elfáradtam ma.
Ja egyébként picit még nyíltam, CTG OK, ha vmi van, majd szólok Kép Kár, hogy senki se mer iszapbirkó Kép , de azért jövök holnap és boldogítalak titeket!

Pussz és jójéjt!
Ann 40+1
annann

jah, és mit szóltok milyen szerencsénk van, zuhogó eső és "orrunkig nem látni" köd!!!
No és a net is szar Kép
annann

Ann,

Ismét itt! Pihend ki magad!!!
Merre laksz, hogy ködben jöttetek haza?
Mert erre felénk nincs köd.

Vic
Victoria

Jó reggelt! Kép

UTOLSÓ NAPOM A MUNKAHELYEN! Kép El sem hiszem!!! Kép

Detti Kép
Tegnap én is bealmáztam és vettem friss petrezselymet, és szórtam a piritósomra. Nem is volt rossz. El sem tudom képzelni, hogy az a pici vacak hajtja a vizet. Kép
Még meddig dolgozol?

Vic Kép
Én is nagyon várom a Karácsonyt. Bár idén elmarad az ajándékozás, az majd pár héttel később érkezik és bömbölni fog. Kép Mi persze nagy szeretettel várjuk az adományokat a családtól. Kép

Alig várom, hogy bevessem magam a kedvenc boltomba és beszerezzek mindent az adventi koszorúhoz, amit évek óta én csinálok és szebbek mint a boltiak és occsóbb is. Kép
És első Karácsonyunk lesz az új lakásban, kezdődhet a hova rakjuk a fát édes vita férjurammal.
És jön anyukám 2 hét múlva és tapétázzák apukával a babaszobát, meg összerakjuk a kiságyat, meg csomó mindent kell venni kisgombócnak stb... szóval asszem mégsem fogok unatkozni. Azért remélem jövőhéten rendben lesz minden az UH-n!

Na ma még zizegek egy kicsit itt bent aztán irány haza, felpakolom a lábaimat és élvezem az édes semmittevést, illetve "az azt tevést, amit én akarok". KépKépKép

Puszka
Noémi
28+5 Kép
noémi

Helló Fiona! Rég nem hallottam felőled. Jó hallani a hangod. Gratulálok a szép eredményekhez, csak így tovább. Nekem is sajog 1-2 hete a szeméremcsontom, az érinett szalagjaim meg nyúzódnak, húzódnak. Tényleg tök kellemetlen. Annál már csak az jobb, mikor az ember lánya arra ébred, hogy tócsa jött a cicijéből. Pedig iccaka az ember csak nem vesz melltartót, hogy betétet rakhasson bele.. Vagy igen?

Fruzsika! Tök jó volt tegnap is a torna, úgy tűnik a sokat dumálók tényleg megszültek. Így kb. 35-40 percet tornáztunk is. Nagyon jól esett. Kedden ugye remélhetek? Tegnap fele annyi folyadékot ittam, mint szoktam, nem volt semmi bajom, az ujjaim csak kicsit feszülnek, és nem virslik. Ollé.

Noikának is köszönet vízügyileg. Eszem az almát! Ha nem lesz neted, hogy dumcsizunk? Csak nov 07-én látlak? Majd jól megölellek.

Ann Drága! Hogy milyen figyelmetlen vagyok! Tényleg mondtad a dokinénit. Kb. 2 hete szült az egyik tornás ismerősnőm a doktornénidnél, 2 óra alatt megvolt a baba - bár kb 1,5 hónappal hamarabb - és azt mondta, hogy 1/2 óra volt kemény belőle. Bíztató.

Gaia Névrokonom! Voltál-e már orvosnál? Remélem minden oké.

Kisbuksi! Milyen volt az uh? Részletes beszámolót szeretnék!

Ekkora dumát korán reggel... Pusza: Detti (28+0)Kép
Detti

Noi Édi! Én még lehet, hogy idén végig dolgozom. Elméletileg dec. 23-án kezdhetném el a szülési szabit. Nem túl romantikus okaim: most folyik a lakásfelújítás nálunk, és én nem vagyok Zsazsa szupernő. Bejövök "melózni", itt meleg van, ingyen van a net és a telcsi, ráadásul itt én osztok, otthon pedig az Uram.
Ja! Meg nálunk decemberben még kiosztanak egy pár havi fizetést plusszban (az most nem mindegy), aki pedig táppénzen van, annak nem nagyon adnak semmit. Lényeg: ha ilyen jól leszek, akkor inkább itt leszek amíg tudok.
Detti

Detti Kép
Azé lesz otthon net, majd írogatok. De megölelhetsz pénteken. Kép Neked van előtejcid? Nekem semmi! Kép Pedig nézegetem ám mindig. Attól meg persze nem fog beindulni, nyomogassam? KépKép Tudom, hogy nem szabad csak hülyülök. Kép

Pusz
Noémi
28+5
noémi

Detti Kép
Egy hős vagy! De tényleg! És sok-sok kitartást meg energiát még a munkához neked. KépKép

Igen a táppénz nekünk sem a legjobbkor jön. A januári lakásvásárlás és a márciusi autóbalesetemben totálkárra tört autó elvesztése után, de valahogy csak kibírjuk...

Megkérvényeztem, hogy a mobilomat használhassam a szülésig, kíváncsi vagyok, hogy engedik-e. Az utódomnak nem lenne mindegy, 4 év tapasztalatát egy helyen nehéz átadni 5 nap alatt...
A szüléstől kezdem majd a szülési szabit, addig betegácsizok.
Nálunk szerződés szerint jár "bónusz" évvégén, kérdés, hogy az adható százalékból mennyivel dobnak meg, mert ugyebár ebben az évben elég sokat voltam táppénzen 1., méhen kívüli műtét miatt 2,. autóbaleset 3., szájsebészeti műtét stb.
Szép kis év volt,de remélem minden jó, ha jó a vége lesz belőle...

Pusz
Noémi
28+5
noémi

Igen Noi, folydogál rendesen, főleg iccaka. És azon az oldalamon, amelyiken fekszem. Ne aggódj szerintem amiatt, hogy Neked nem csepeg. Állítólag nem függ a későbbi tejhozam a terhesség alatti pecsételéstől. Nekem amúgy van egy olyan érzésem, hogy mág idén megszületik Baba. Neked is vannak ilyen fura érzéseid?
Öröm hallani, hogy otthonról is fogsz tudni netezni. Nálunk a felújítás projekt része egy normális gép, és egy adsl. És a főnökömet meg akarom győzni az otthonról bedolgozás pozitív voltáról. Hátha még egy normális gépet kihelyeznének a kéjlakunkba.
Na, eszem egy almát. Pusza: Detti (28+0)
Kép
Detti

Minden elismerésem a hős dolgozó kismamáké!!!

Én elég hamar feladtam a munkát. KépKépKép
Mondjuk a 12. héten.Kép

Mentségemre legyen, hogy a 3-5 hónapig tényleg szarul voltam.

Most huuuudecsudajól vagyok, de minek menjek vissza dolgozni a 6. hónapban?

És sajnos rengeteg pénzről, de nagyon sok stresszről mondtam le.

A fönökeim miután megtudták, hogy terhes vagyok kb. egy leprásként kezeltek. Ugy gondoltam, hogy akkor meg minek hajtsam magam.

Csórón is szép lesz az élet. KépKépKépKépKép

Szerintetek van annak jelentősége, ha az ultrahang szerint 7 nappal idősebbnek számolja a babát?
Ilyenkor előbb születik meg, vagy nagyobb lesz a baba?

Én a 25+4 hétben vagyok, de az UH gép számitása szerint a 26+3 ban.
Összehasonlitottam a mért értékeket a német "9 monate" honlap számaival és igy is a 26. hét felső értékeit surolja. Kép

KisBuksi
Mi volt az UH-n????

Zsazsa
Nagyon eltüntél. Voltál jógázni?
Nekem ez a hét a sok orvoshoz szaladgálás miatt kimaradt sajnos. (cukor vérvétel, genetika)

Fiona
fiona

Fiona, gratulalok az egeszseges kisfiuhoz! Jo sokaig tartott a herce-hurca! Meg van nehany napunk gondolkodni, de nagyon nagy a valoszinusege, hogy nem kerjuk a vizsgalatot.
Fruzsi, neha tenyleg muszáj a ferfiakat elengedni, ezzel is noveljuk a szabadsagerzetuket.
Ann, mi ujsag? Baba?

Drukk a top3-nak!

Szamoa 17+4
szamoa

Sziasztok Kismamik!

Mostanában nem nagyon irogattam, de olvastalak benneteket.

Hicu!
Hatalmas gratula a babához. Remélem már egyre erősebb vagy, és hamar jöhettek haza.

Ann!
Nagyon drukkolok Neked, de talán már babázol is. Ma még nem láttalak itt.

Noémi!
Ne aggógj, hogy van-e előtej vagy nincs ez alkati dolog, de tényleg nem mutatja előre a későbbi temennyiséget. Eddig kétszer szültem, és egy csöpp előtejem sem volt, mégis 13 hónapig szoptattam mind a két lányomat, sőt fél évig még napi 1 liter tejet adtam is egy másik babának.

Sziasztok!

Kitty
kitty123

Csak egy gyors bejelentkezés, most egy kicsit dolgoznom kell Kép

Fiona, szerintem a gének is sokat számítanak. Nem is nagyon értem, miért szabványosítják a babákat méret alapján. Mit gondoltok?

Zsazsa! tényleg, hol vagy? Tudtam, hogy valaki még hiányzik, de majd ma átnézem a talis listát, és mindenkit értesítek.

Vic, egy kávéra sem? Kb. 6-9-ig vagyunk Urastul? Csak hogy meglapogassunk??!!!? Na??!!? PONT a közelben lesztek. Naaaaa!!!! Kép

Lányok, tök ki vagyok a barom álmaimmal együtt, amikről már többször írtam. Azt álmodtam, hogy rákos vagyok. Hajnalban totál kikészülve ébredtem. Unom, unom és unom. És olyan valóságos, míg az ember fel nem ébred, mintha valóban megtörténne.
Amióta babót várok, már vagy 10x megszültem. És persze sohasem happy a sztori, mindig valami komplikáció adódik.
Áááááááá. Pedig a napjaim szépek, úgyhogy nem értem.
Ann, te mint pszichológusKép mit mondasz???
Mondasz egyáltalán valamit, vagy izgulhatunk? Kép

Puszi, majd jövök.

Fruzsi
24+2
cinderella

Szia Mamik!

Hétfő óta nem dolgozom, eddig még feltaláltam magam de most már nagyon unom. Nem tudok magamnak elfoglaltságot keresni. Persze lenne mit csinálni, de a takarítással megvárom a leánykámat, mert nekem kicsit macerás és ő szokott segíteni. Tegnap mindent kimostam most az várom hogy megszáradjanak és a vasalni valót "vasalhassam".

Mi az IKEÁban vettük a kiságyba való ágyneműt..., start néven fut . Egy baj van vele hogy a baldahinra nem lehet uolyan anyagot kapni. Ezért saját magunk alkotunk. Vettünk ruhafestéket és most épp nagy csiga festésben vagyok. A fiam pedig azt találta ki hogy baldacin helyett vegyünk egy nagy levelet (szintén IKEA) és az olyan mintha a levél alatt aludna a manóka. megnézhető: (http://www.ikea.hu/index.php?op=showsubcat&subcatid=1025) A csigás anyag azért kell hogy a tévé fénye ne zavarja. ugyanis mi 3 szobás lakásban lakunk 1 szoba a lányomé (13 é) 1 a fiamé (16 é) 1 a miénk. A baba értelem szerüen ide érkezik.
Ann!

Jó nem turlak le de azért nem való túl sokáig ott trónolni!

Emese 38+1 asszem
semese

Szaisztok!

Hát Ti aztán fossátok a szót!

Fiona!
Gratula az eredményhez, nagy nap volt ez a tegnapi! Szerintem azért ilyet kijelenteni,hogy a bab 26+2-nek felel meg,ez furcsa,ugye az ilyen számítgatásokkal óvatosak szoktak lenni. A súlybecslés is szerintem nagyon-nagyon hozzávetőleges,hiszen azt is a méreteiből számolják. De az a fontos,hogy minden O.K.!

Csajok!

Megvolt a 3D,nagyon-nagyon élveztük. Ez a Győrfi Mátyás tényleg nagyon kedves ember,végig dicsérgette a gyerekeket,hogy milyen szépek,stb. /tudom,hogy ezt mindenkivel így csinálja,de olyan jó hallani Kép/ A fiúk teljesen rendben vannak, a 26. hétnek megfelelő méretekkel. Vencel le van ugyan maradva pár mm-rel mindenben, ergo akár 100 grammal is ,de ez belefér és természetes is. Az egyik fejes, a másik faros,de úgy fekszenek kereszteben egymáson,hogy mindkettő a fenekét dugja a másik orra alá /a testvéri szeretet Kép/. Nem volt könnyű elkapni az arcukat,pont amiatt,hogy mindenhol takar valakit a másik valamije,de nagyon igyekezett a doki. Szóval nagy élmény volt! És most megpróbálom megmutatni gyönyörűséges fiaimat. Azaz mindjárt megpróbálom.

Nagyon Boldog Kisbuksi
kisbuksi

Regő profilból:

Kép

Vencel szemből, homlokán a karja:

Kép
kisbuksi

Fruzsi
Ne aggodj az álmaid miatt. Állitolag nem jelentenek rosszat, csak az ilyen állmok segitik a mentális érést és felkészitenek a szülésre/babázásra.
Ezek az álmok azt jelenthetik, hogy belül még tele vagy feszültséggel, kételyekkel vagy bizonytalansággal a jövőt illetően.
És ezt a szervezeted éjszaka próbálja meg feldolgozni.
És ezért ebből egy csomo hülye álom sülhet ki.

A relaxálás és meditáció sokat segithet, de ezt igy hirtelen elég nehéz elkezdeni.

A külső egyensulyt próbára tévő gyakorlatok állitolag a belső egyensulyt is fejlesztik. (már megint a jogával jövök elő-de nekem olyan sokat segitett)

Két nagyon könnyű gyakorlat- próbáljátok ki.

1/
Ez a gyakorlat nyujtja a csipő és térdizületet ÉS feljeszti az egyensulyérzéket és a figyelemöszpontositó képességet. RÁADÁSUL : tükrözi, hogy milyen a belső egyensulyod.
az igazán kiegyensulyozott ember nem billeg előre-hátra a gyakorlat közben. Kismamáknál érdekes módon ez a gyakorlat sokkal jobban megy mint a sima halandókanak. Kép

Jobb oldalfekvésben magastartásba emeljük a kezünket. (igy szál egyenesen fekszünk mint egy bot)Fejünk a karok között, a két láb egymáson legyen.
Belégzésre (fontos a légzés) a bal lábunkat hajlitsuk be, majd fogjuk meg a bal kezünkel a lábfejet (v. bokát vagy ahol sikerül)és nyujtsuk fel egyenesen az égig.
Maradjunk igy egy pár mély légzés (hasi)erejéig majd kilégzésre engedjük le a lábat.
Ismétlés 2-2-szer mindkét oldalra.

2/Kitünöen fejleszti a egyensuly érzéket és koncntráciot. Illik billegés nélkül megcsinálni (nekem még nem megy)

Sima zártállásból indulunk ki. Zárt lábak egyenes hát.
Tekintetünket rögzitsük egy fix pontra- ez lesz a kapaszkodó.
Haladók csukott szemmel is végezhetik. Kép
Kezeink és ujjaink egy egyenest alkotva nézzenek a föld felé enyhén eltartva a combtól.
Képzeljük el, hogy a teljes talpuk belesimul a talajba és várjuk meg amig stabilan állunk. Ekkor bal lábfejünket huzzuk lassan a jobb comb belső oldalához és támasszuk meg.
Egyenletes légzéssel (nem ám akadozoval) álljunk igy amig jol esik. (egy-pár sima légzés)
Majd a másik lábbal is csináljuk.

a gyakorlatok kivülről nagyon egyszerűnek néznek ki, de belülröl nagyon sokat fejleszt.

Sok sikert, annak akinek van bátorsága és ideje kipróbálni.

Fiona
fiona

Kis Buksi !

Nagyon jók lettek a képek! Kép A fiúk kifogástalanok! Ugye hogy nem is ET-k. Milyen édes szájuk van Kép és a nozijuk!!
Nagyon tetszik!!!!
semese

KisBuksi!
Tényleg jók lettek a képek.

Milyen egyforma a gomboc nozijuk! Kinek van ilyen a családban?

Most megjött a kedvem, hogy én is lássam igy a picikémet.
Rábeszélem a páromat, hogy jelentkezzünkbe a Praxisba.
fiona
fiona

Fiona!

Hát senkinek Kép! Nincs ilyen orr a családban! De olyan szempontból kicsit torz a kép,hogy Vencel az orrát a buroknak nyomja /látszik is egy kis sötét folt rajta/, így biztos kicsit más!

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok Kép
Végre fel tudtam kelni Kép Nem aludtam ám sokat Kép De még mindig kifogástalanul vagyunk, köszönjük szépen Kép

Vic, 60ban lakunk és most kivételesen nemcsak a gödöllői részen volt köd, hanem végig a pályán (szerencse, h vettünk matricát és arra mentünk). Már csak az lett volna a csúcs, ha hajnalra lefagy, nekünk meg épp szülni kellett volna menni. De egyik se jött be Kép

Noémi, éljen az utsó nap!!! Aztán utána sem eltűnni ám!!!

Fiona, sztem az, h idősebbnek írja ki jelentheti azt is, h nagyobb meg azt is, hogy idősebb, hiszen valami átlagmérehez viszonyítania kell. Az én KisBocimat a 7 db UHból 6 kb. 1 héttel fiatalabbnak írta ki, csak 1 írta ki idősebbnek 3 nappal. Ehhez képest még nem állunk rosszul! Kép

KisBuksi, olyan édesek a fiúk! Elhiszem, hogy élveztétek! Kép Kép Kép

Fruzsikám drága, ne gondolkodj túl sokat ezeken az álmaidon, - ahogy Fiona nagyon ügyesen írta -tényleg arra valók, hogy lelkileg is felkészítsenek a megváltozott helyzetre. Ez nálad így megy végbe. És egyébként nagyon gyakori!

Irány az édes semmittevés!
Pussz
Ann 40+2
annann

Kisbuksi Kép

Gyönyörűségesek!!! Olyan jó olvasni, hogy így imádod őket. Kép Biztosan tudják.

Fruzsi Kép
Félsz a szüléstől? Vagy olvasgatsz sokat egészségügyi könyveket? Esetleg lehet, hogy túl sokat foglalkozol az egészségeddel?
Ha nem így van, akkor egyszerűen csak élénk a fantáziád, de ez benne van egy-két könyvben, hogy jellemző a kismamákra. Nyugi! Kép Minden rendben lesz!

DettiKép
Nekem is sokat jár az agyam rajta, hogy meg lesz a baba idén, végülis ha már 3 héttel hamarabb jön az még 2003! és egy 37 hetes baba már Ok! KépKép

Pusz
Noémi
28+5
noémi

Ann!

Azért én nagyon örülök,hogy hallok Rólad, bár tudom,hogy jobban szeretnél nem netközelben lenni! Tegyél sok semmit egész nap,utána kevesebb időd lesz erre Kép!

Noémi!

Ez az utolsó nap nagyon jó dolog!

puszi:

Kisbuksi
kisbuksi

Noémi
Képzeld el, ha még 2003-ban megszületik, akkor 2004 januárra, már egy 2003-as tavalyi évjáratu,majd "1 éves babád lesz"KépKépKép
fiona

Sziasztok!

Írni ugyan nem írtam évszázadok óta, de azért olvasni szorgalmatosan olvastam... De hát úgysenem hiányolt senki (ami nem csoda, itt a topikban nem vagyok túl aktív, a talin is csak futó látogatást tudtam tenni) ...
A mostani tali reménytelen lesz Kép épp kicsi lánykám 2. szülinapja lesz aznap, sőt legfőképp 20 ór 38 perckor Kép .. úgyhogy most ellógni sem tudok/akarok KépKép

Amúgy a hallgatásom fő oka, hogy most alig egy hónap alatt kellett összeütnöm egy szakdogát... időben szóltak, meddig kaptam haladékot... (=szeptember végén, hogy okt. 31-ig, vagy soha többet) ... most meg alig 3 hetem van, hogy felkészüljek a nyelvvizsgára... kb. ott tartok vele, mint szeptember végén a szakdogával.. Kép decemberben szóbeli nyelvvizsga, januárban államvizsga... Szegény Pocakmanóra szinte semmi időm Kép ... remélem, Valószínűőurasága kivárja az idejét, és nem jön előbb, így még egy-másfél hónapot tudok majd az ő lelkecskéjével is törődni KépKép .. ja.. azt kihagytam, hogy közben valamikor költöznénk is, de még nincs fűtés a házan, és se konyhabútor, se szinte semmisenem... úgyhogy ebből sem tudom, hogy mi lesz .. a melóhelyemen lévők hozzák a formájukat (hülyegonoszirigy szinte mindegyik)... Nem unatkozom KépKépKép

Új babóknak és a családjuknak GRATULA!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

AnnAnn
Megnéztem ám, csak nem írtam, hogy FANTASZTIKUS AZ A SZAVANNA!!! A Minimanót meg csak sikerül lassan kicsalogatni .. Kép

... most csak ennyi (bocsi a kihagyottaktól)... de el kellene merülnöm az orosz nyelv szépségeiben .. KépKépKép

üdv
Rebiék(23+2 .. asszem.... Kép)

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

sziasztok!

fiona!

köszi a tippet, nem hangzik túl viccesen ez a leemelem-becsukom-áttolom-kinyitom-visszacsatolom móka, de majd elgondolkozom rajta. mondjuk az a babakocsi, amelyik ezt tudja, annak az ára 3számjegyű és nem 1-sel kezdődik, ami szintén hátráltatja a projektet. de azért köszi.

az első jógagyakorlat szerintem azért megy jobban kismamáknak, mert míg más halandó billegne, ők szépen ki vannak támasztva a pocijukkal, nem? Kép

kisbuksi!

nagyon édesek a képen a gyerkők! láttátok őket együtt, vagy már csak részleteket lehetett nézegetni? mi kedden megyünk, nagyon izgulok. reggel 8-ra megyünk, az pont alvásidő, de remélem, megérzik majd, hogy valami fontos esemény van és felébrednek Kép

lányok!

most hallottam egy rémsztorit, amit aranyosan nem fogok elmesélni, de az a lényeg, hogy nagggyon vigyázzatok magatokra! semmi fizikai munka! de semmi!

fruzsi!

ne láss rémeket, lécci. kispapi meg hadd mulasson, nincsen ezzel semmi gond Kép nem kéne annyit szárszón nyaralni Kép

ann!

te aztán jól bírod! legközelebbi telihold jövő hétvégén lesz, megvárjátok? akkor tudnál jönni a talira is Kép

zsazsa!

hová tűntél? jelentkezz lécci, már nagyon hiányolunk!

ribizli
ribizli

Képzeljétek, Nlc-s fórumon találtam linket Éduához - nézzétek meg, mert nagyon édi!!! Kép Kép Kép
http://free.x3.hu/szalmakutya/

Rebi, nem mondom, hogy irigyellek, ezt még leírni is sok volt!!! Azért vigyázz magadra!

Itt vagyok netközelben egész nap - pusssz!
annann

Sziasztok!

Hú, micsoda egy termékeny nap. Nagyjából olvastalak benneteket, csak írni nem volt időm. Néha egy kicsit dolgozni is kell.

Szamoa, Fiona örülök, hogy minden rendben volt a genetikán. Fiona, gratula a kisfiúhoz!

Manga, szerintem ne ijedj meg. 37 hetesen már nyugodtan megszülethet a baba, plána ha már most 2,5 kg. Legalább előbb találkozhattok. Kép

Fiona, ez a "minél több időm van, annál inkább nem csinálok semmit" nálam is hasonlóképpen megy. Meg kéne írni egy dolgozatot, amit tervezgettem, hogy majd a 4 nap alatt, majd a hétvégén stb, erre még sehol sem tartok. De majd az utolsó pillanatban, úgyis rá leszek kényszerítve. Meg valahogy most annyira nem tud izgatni. Olyan nyugisan elvagyok. Kép Majd azért szorítok neked a vizsgához! Ezek a jógás gyakorlatok így elsőre olvasva kicsit bonyinak tünnek, de biztos lehet benne valami.

Rebi, neked is egy kalappal! És sok kitartást! Kép

Noémi, célzást értettem. De ha esetleg mégis nyernék, majd gondolok rátok! Kép Az UH miatt pedig ne izgulj, tuti, hogy minden rendben lesz. Irigyellek a jó kis programjaid miatt.

Detti, tényleg elismerésem, hogy ennyit dolgozol, bár ahogy a körülményeket leírtad, meg lehet érteni. Azért ne vidd túlzásba. Kép

Fruzsi, az álmok miatt meg ne aggódj. Biztos lesznek sokkal szebb álmaid is!

Ann, te még mindig itt vagy?? Kép Kép

Tünde
rtünde

Sziasztok!

Detti!!!!!!!! Pocitesóm!!!!!
Ilyet ne is gondolj, hogy idén megszületik a babód, hiszen nekünk együtt kell szülnünk!Kép
Szabad ilyet csinálni vagy csak gondolni?!Kép Dádá lesz...Kép

Kisbuksi!
Örülök, hogy minden rendben a fiúkkal! Vencel nagyon édes, ahogy odanyomja a nóziját, mintha egy puszit is odanyomna, úgy csücsörít.Kép

Rebi!
Nagyon szorítok a nyelvvizsgához!!!Kép Pocaklakó, hogy van?

Hicu!
Megnéztem Éduát, nagyon formás baba.Kép Úgy meghatódtam a képeken, mintha csak a kislányommal magunkat láttam volna...

Annann!
Kitartás nemsokára eljön a NAGY TALÁLKOZÁS!Kép Nálam minden UH-on 1-2 héttel volt kisebb a lányom és a végén 2850gr és 47cm lett, ami magamhoz képest épp ideális.Kép

Most értünk haza a dokitól és volt UH is!!!!Kép Kismanónk szépen fejlődik csak 4 nappal van lemaradva, de 4 nappal később is fogant(ez utóbbi tuti!Kép) Szóval tökéletesen megfelel a korának és már kb.920gr.Kép Most kaptam beutalót terhelésesre és képzeljétek csak 1 vérvétel lesz: 1dl tej és zsömi után! Hurrá!!!Kép

Pussz
Szilvi
28+0Kép
sztigris

Szilvi!

Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n. És milyen jó, hogy te is könnyebben megúszhatod a cukros vizsgálatot. Kép

Mi újság a védőnénivel?

Tünde
rtünde

Miért? Miért van az hogy van akinek csak tej és zsömle jut??????? Más meg mehet kétszer is finom tömény cukrot inni-enni???? Hol itt az igazságoság, testvériség, egyenlőség, demokráciaaaaa? Mindegy engem már tuti nem küldenek el mégegyszer Kép
semese

Tünde!
A védőnénim nagyon ari(csak néhány évvel fiatalabb nálam) és remélem továbbra is jól kijövünk majd egymással.Kép

Semese!
Hát, ezek szerint orvosa illetve kórháza válogatja...Na, jó azért nekem sem lesz fenékig tejfel!Kép Reggel 7-re kell mennem és előtte 1 órával kell elfogyasztanom 1 dl tejet + 2 zsömit, ami azért elég nehezemre fog esni ily hajnali órában...Kép De döfi csak 1 lesz!!!Kép

Annann!
Tessék a hétvégén már babázni!KépEz parancs!Kép

Én elrakom magamat a hétvégére!

Sziasztok,
Szilvi
sztigris

Szilvi!
Örülök, hogy ilyen jól kijöttök egymással. Kép

Emese!
Hát, vannak kivételezettek... Kép Kép Kép

Tünde
rtünde

Sziasztok!!!
Mit szóltok, hogy most ilyen hamar bejelentkezem?! S már csak 5 munkanapom van hátra, utána gőzerővel a kismamasággal fogok foglalkozni, meg a karácsonnyal, meg a bevásárlásokkal stb....

Hicu,
elsírtam magam Édua születésének képeit látván; annyira megható volt, teljesen beleéltem magam. Gyönyörű a kisbabád!!!

Ann, még mindig itt?! Na jó, nem kérdezek többet ilyet! Amúgy is valamiért úgy érzem, hogy szombat/vasárnap éjjel lesz a nagy találkád a KisBociddal!

Kép

Ez a mellcsöpögős téma engem is érdekelne: nekem még semmi sem folyik a cicimből (9 hetünk van "hátra"); ez normális, vagy ilyenkor már minden kismami túl van az első "előtejcicsöpögésen"?
Habár nekem a pocim is "későnérő típus"...

UH- témával kapcsolatban: nekünk jövő héten egymás után kétszer is részünk lesz megcsodálni a kis pocilakónkat; hétfőn a 3 D- s UH-n, kedden pedig a Schöpfis normál UH- n Ferenczinél.
Ugye nem árt a kisbabának az egymás utáni napokon való szereplés?!

Üdv,
Vic
Victoria

Szia Vic!

De jó, hogy ilyen korán! Kép

Én jövő héten egy nap megyek kétszer is UH-ra. Pénteken megyek a dokimhoz délelőtt, aztán délután meg a 3D-sre. Szerintem ebből nem lesz probléma, legalábbis remélem.

Na most már én is megyek haza. Mindenkinek jó hétvégét.

Tünde
rtünde

Nem, má nem vagyok itt Kép Kép Kép
Majd szerválok a szülőszobára egy laptopot, meg vmi GPRS netet és online figyelemmel kísérhetitek KisBocim világrajövetelét! Kép Kép Kép Kép
Há' némá a sok türelmetlent... ha én angyali türelmes vagyok Kép, tessék türtőztetni magatokat!!! Mi lesz, ha ti tartotok itt? Hiszti??? Kép Kép Kép

Vic, ezt úgy értetted, hogy kb. vasárnap hajnal? Ok, benne vagyok Kép De holnap még jövök boldogítani benneteket - ja, nem is, mert 7vége lesz, megint kihal a fórum... Kép De azért én vagyok ám! Kép

Pusszancs
annann

Sziasztok!

Ann, én is itt leszek holnap egész délelőtt, jó?!

De miért hal ki hétvégén a fórum???

Én is türelmes vagyok ám, és vasárnap hajnalra mondom KisBocid érkezését!!!!!

Vic
Victoria

Ok Vic, de nekem a nap 10- fél 11 előtt nem kezdődik el Kép Kép Kép
Ok, megegyeztünk a vasárnap hajnalban Kép

Nemtom miért hal ki a fórum, pedig sokan otthonról/otthonról is neteznek...
Körkérdés: miért hal ki 7végén a fórum? Kép
annann

azé- mer ! Nem is neteznek otthonról sokan. Szerintem Vic, Ann és én. A többiek munkahelyi netezők!
semese

KisBuksi is otthoni, Fruzsinak is kell lenni otthon (?), Detti naon helyes módon most kötteti Kép no és Boróka drágám? neki is van ha jól tom. A többieket nemtom pontosan...
annann

Gyerekek, beszart a gépem (vmi táphiba vagy mi), ha holnap nem leszek, ne izguljatok, mert akkor végleg meghalt a táp és nem tudunk újat venni halottaknapja és boltbezárás miatt... Most egyelőre műxik, de ki tudja... már csinált ilyet Grrrrrrrrrrrrrrrrr Kép
Ha vmi lesz sms Kép
Pussszancs
Ann
annann

Helló Ann, Emese,

valóban van itthon net, csak néha mikor már hazaérek az egész napos számítógépelőtti ülés miatt nem olyan jó. Azért néha bekukk, mert kíváncsi vagyok.

Szegény Ann Kép Mindenki cseszeget Kép De hidd el, szeretetből, úgyhogy légy szíves csak örülni, hogy mennyien gondolunk rád.

Na, kiraktam az Uramat. Elment. Bánatomban elszopogatok egy kis kupicányi béliszt (remélem, így írják). Én nem tudom, miért vagyok szomorú. Hónapok óta először érzem, hogy de jó lenne megint elmenni, meginni két-három sert, elszívni egy pár cigarettát, és a csajokkal jól kidumálni magam, meg rötyögni és éjszakai buszra várni.
Kövezzetek meg, de ez van (most).
Vezettem keresztül most a városon és mennek a fiatalok bulizni. Eddig úgydenem érdekelt. Agyamra ment az egészséges életmód Kép

Na, de nekik ugye nincs rózsaszínű malackájuk a hasukban. Nekem viszont van Kép

Most elmegyek a Corába, és ennek örömére (minek is?) veszek egy szép rugdalózót, magamnak pedig krémet és valami finomságot.

Majd még bejelentkezem.

Má' jobb a kedvem. Ja, és az álmok.
Noémi! Persze, hogy félek a szüléstől! De ez csak amolyan egészséges félelem, semmi több. Most éppen az akaszt ki, hogy elképzelem: egyszer csak elkezdenek kapkodni körülöttem, láb a kengyelbe (ezt MUSZÁLY????????) csettegnek az orvosi fémek. Majd megkérem az orvosomat, hogy mielőtt bármit csinálni, mindig szóljon, tájékoztasson, és kérdezzen meg mindenről. Ugye lehet??
Ja, a leglényegesebb: évek óta KIZÁRÓLAG rosszakat álmodom, és MINDENRE emlékszem, akár hetekre visszamenőleg. Lehet, hogy össze kéne írnom, s kielemezni.

Na, majd jövök nemsokára, megírom, mit vettem.

Puszika, és Ann drága, asszem irigyellek.
Pár hónappal közelebb vagy egy mulatós éjszakához Kép Kép

Pusza
hülye Fruzsi (?)
cinderella

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: