A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Jó reggelt!
bszilvi25

Jó reggelt!
Vendég

Jó reggelt!

Ez az én formám, mindig mindenről lecsúszok, na sebaj azt az egy félévet már kibírom!

Nem aludtam túl jól, fel keltem háromkor, fél hétkor, végül nyolckor végleg kimásztam az ágyból, de megint nyomott vagyok. Itt nincs túl jó idő.

Nagy pocakosok
- ti hogyan alusztok, raktok a hasatok alá párnát? Ilyenkor nem húzódik nektek a has? A baba nem tiltakozik az oldalt fekvés ellen? Néha nekem olyan rugdosásba kezd, de csak oldalt fekve, hogy fel kell kelnem, mert egyrészt nem hagy aludni, másrészt aggaszt, hogy biztos nem talál magának kényelmes pozíciót és talán nyomom, háton meg ugye nem fekhetek.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi!

Én vagy párnát vagy a takarót összegyűrve teszem a hasam alá,nemtudok már csak úgy lefeküdni oldalra!
A hátamon is szoktam feküdni,amíg nincs rossz érzés tőle miért ne lehetne?????

Kép

Kép
ibm

Én is a takarót gyűröm magam alá,de háton már nem alszom csak a tévét nézem úgy.Nekem így kényelmes,csak mikor megfordulok a másik oldalamra,akkor érzem úgy mintha köveket cipelnék a hasamban. :lol:

Kép
melike

Sziasztok csajok!

Voltam dokinál, csinált EKG-t. Hát az Én szivecskémnek az a baja hogy egyszerre kettőt akar ütni! Hát ilyen vagyok Én is, mindent rögtön azonnal. A vérnyomásom alacsony, vérszegény vagyok, arra vasat szedek, a pulzusom sok.
Most kaptam még magnéziumot, attól állítólag javul a helyzet!
Hát ez a pöcsös most kicsinál, remélem ha megszületik nem folytatódik a procedurák sorozata. Nem vagyok egy nyavajgós, hisztis, de már kicsit kezdek be sokallni.
Olyan fura hogy 2 terhesség között ekkora különbség van. Vikivel semmi bajom nem volt. Se hányinger, se fáradtság, semmi. Szülés előtti 3 hétig jártam melózni vonattal!!Most meg, a boltig alig bírok elmászni! Kész vagyok.
Jó hogy olvasgatlak titeket, mert pont azon törtem a fejem mit kell még kimosni, itt jutott eszembe hogy hordozót!
Lépek is, lehet bekukk még ma!

Szép Napot mindenkinek!
Szisztok végzős kismamák! :)

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Jó reggelt!
Nekem a kórházban tegnap 145/125 volt a vérnyomásom pulzus 127...
Ma reggel itthon 100/60 pulzus 85

Most vagy a mérőnk szar vagy ennyire stresszelek a korházban,ez rejtéj.Majd leviszem a védőnőhöz(már úgy is szenved,hogy nem járok),és letesztelem...

Nekem du 5-től szinte semmit nem mozog a baba...mintha tudná,hogy onnantól kell számolni :twisted:
Már tényleg nem tudom mi a normális...de most ettem és a 10mozgástól még messze vagyunk :twisted:
Vendég

Fiamék külön busszal pestre mentek színházba...tudom,hogy hülye vagyok de én ettől is stresszelek.. :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Én aludni azt sem tudom,hogy tudok....a hátamon rendesen nehezen kapok levegőt....Hason ugye evidens,hogy nem tudok most a hasam miatt,jobb oldalon van a bébi nagyobb részben kucorodva,ott sem tudok aludni....a bal oldalam maradt,de ott megmár rendesen fájnak a csontjaim,mert mindig azt használom....
Vendég

Alvás: én mindig félig hason fekve ébredek!
Sokszor nekem sem jó ha oldalt fexem, ugyanazt érzem olyankor
mint Manka! Viszont a háton fekvéstől már kiborulok. Gyűlölöm!!!!
bszilvi25

Akkor megállapíthatom, hogy tisztelet a kivételnek, de az éjszakák senkinek sem könnyűek sajna. :cry: Pedig nekem még nincs is olyan nagy hasam. Én két párnával a hasam alatt és szopipárnával a lábam között alszok, úgy hogy a hátamat is kitámasztom a másik végével, de még így is sikerül háton ébredni, csak olyankor szét megy a gerincem és ugye egyébként sem egészséges. Én csak a bal oldalamon fekhetek, mert a Picur nagyrészt jobb oldalt van és csinált nekem egy kis vesetágulatot arra az oldalra, ezért mondták, hogy legyen a bal oldali fekvés, de sokáig még ha hagyna sem megy mert zsibbadok. Ennél már csak az a jobb, amikor ki kell menni éjszaka pisilni vagy jön egy jó kis görcs a vádlimba....

Manka

Kép

Kép
mankabi

Nyomtatványok - Tgyás-hoz nyomtatványt a munkahelyen kell kérni? Mert a MÁK oldalán nem találtam.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Tgyás az OEP oldalán!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Viki! A magnézium jó jár,nekem is javasolták,csakhát már így is szedem 4X2-be!
Szív uh-ot csináltak,hasonló panaszaim voltak,vannak mint neked,de semmi baja a szívemnek!
Azt mondták a terhességgel járhat ilyen és mostmár tőrődjek bele,hogy nemsokára egy egészséges babám fog születni!!! :lol:

Bari! Ez nem kevés különbség!!!!!!!!!
Lehet,hogy ennyire stresszelsz a kórházban???
Nyugi!!!!

Biztos mindjárt beindul a baby!
Adjál neki csokit meg colat!!!! :lol:

Kép

Kép
ibm

MANKA!
AZ ELÖZŐ LINK,CSAK NEKED!!!! :wink: :lol:
Vendég

bszilvi25

Lekvárosfánkot adtam neki!!!!
Már feszeng..

Éjszaka én tudnék aludni de mivel ezekkel a törvényszerűségekkel,hogy evés után 10 mozgás 5 óra után 10 mozgás,már tönkretették az idegeimet még jobban
Ezért 3 óránkétn kiülök a konyhába és megvárom amig csóri fölébred :oops:
Vendég

Csajok köszi a linkeket, az OEP teljesen kiment a fejemből csak a MÁK-ra koncentráltam! :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Nekem a szívemre betalokot kell szedni,tudom,hogy csak olyat adnak ami nem árt a babának,de én nem akartam gyógyszerezni :oops:
Eddig össz fél algopirint vettem be amikor nagyon fájt a búrám kb20 hetesen
Vendég

Na,bolt megvolt,kaja odatéve,megkávéztam.Még csinálok egy kis túrós sütit egy kis pihenés után.
Nálatok?

Kép
melike

Bari:ez miattam van (5 óra után 10 mozgás).Máskor szólok,hogy most menj távol a géptől.

Kép
melike

Du fodrászhoz megyek!
Mostmár,hogy minden féle fajta mozgásra föl vagyok hatalmazva,rászántam magam... :lol:
Vendég

Melike!
Én ma nagyon változatos leszek!!!
Boltba lusta vagyok lemenni,kv-n én is túl vagyok,a kaja májkrémeskenyér paradicsommal....
Nincs kedvem főzni!!!Ha ráveszem magam,akkor is max. paprikáskrumpli lesz,de esélyt nem sokat látok rá....szarul vagyok és ugysincs itthon senki... :?

Bari!
Te belekattansz lassan ebbe a magzatmozgásos témába....vagy rosszul látom??? :shock:
Vendég

Azt el felejtettem írni,hogy a köv ultrahang tényleg csak 38 hetesen lesz :twisted: :twisted:
Azért titkon reménykedtem,hogy egy kicsit elöbb
Basszus nincs pénzem 4D re :twisted:
Most akarom a kölköket kullancs elen beoltatni az is 12 ft.
Meg annyi mindenre kell :twisted:
Még azt sem mondhatom,hogy a fodrászról lemondok miatta,mert azt ismerős csinálja itt az utcában :twisted:
Vendég

[quote="csiri-biri"]
írta:
csiri-biri
Bari!
Te belekattansz lassan ebbe a magzatmozgásos témába....vagy rosszul látom??? :shock:

Sajnos igen...jól látod
Vendég

Bari!
Csak egy jó vonal amin szerintem gondolkozz el....:

Kérdezd meg nagyidat....annak idején azt sem tudták mi az ultrahang.Nem volt védőnő,csak idősebb,tapasztaltabb szomszédasszony...ugyanúgy minden nap főzni kellett az emberre,mosni teknőben a retkes ruháit és minimum 3 gyerek (hanem7) ott volt,akit el kellett látni...Ö hozta a kútról a vízet 10 literes kannában...(kb 10 kiló) kilómétereket tett meg az ivóvízkútig és ideje nem volt magzatmozgást számolnia...mégis van anyud,vagy Te és vannak a gyerekeid és lesznek unokáid!!!!
Ergó=szertintem a mai "kismamavédelem és paráztatás" a 21.század elcseszett dolga!!!!
Vendég

Csiri az a baj,hogy az eszem nekem is tudja ,de képtelen vagyok hozzá megfelelő cselekedetet párosítani..
Pontosan tudom,hogy alhat is egy magzat vagy lehet frontos akármilyen lusta napja...de még is kalapáló szívvel félve pánikolva meredten figyelem..
És ezt csakis a sok infónak köszönhetem...az ennyit meg annyit kell
Mondom:mióta tudom,hogy 5 után KELL neki mozogni azóta perce 5 kor megáll.
Vendég

Majd megmutassam a hajam?
Vendég

Csiri:mi a bajod,hogy szarul vagy?
Olyan bölcsen nyugtatgatod Barit. :lol: Igazad van,de neki aztán beszélhetsz....

Bari:menj csak fodrászhoz,hátha eltereled a figyelmed és jót tesz a lelkednek is. :wink:

Kép
melike

Hát persze,hogy megmutasd!!!!!
Mikor mész?

Kép
melike

Ok Melike igazatok van...de tényleg! :oops: :oops:
Remélem amikor meg lesz a baba nem fogok mindent kitalálni...
Jaj furcsán sír,keveset evett,híg volt a kaki,hapcizott kettőt,
Ugye nem leszek ilyen???????
Vendég

Bariiiiiiiiii!!!!
Valahol teljesen megértelek,mert nem lehetünk egyformák....vannak parásabb és kevésbé parásabb emberek!!!!!
Én még ma nem éreztem intenzív magzatmozgást,csak 1-2 kisebb mocorgást,de reggel 6 óta,azt is csak kb4szer....és leghamarabb amikor intenzív partyt rendez odabent és én érzem is...az este 10!!!!
És ez komoly!!!
És mégis úgy gondolom,hogy nincs baj...(ÉS NINCS IS!!!!!!)
Vendég

1-Re megyek de ez a csaj igen lassú úgyhogy késő délután jövök
Vendég

Ibm köszi, akkor kicsit megnyugodtam hogy nem csak Én vagyok így!

Hétfőn volt egy ismerősömnek infarktusa, 3 db, persze hogy egyből azt mondtam: biztos Nekem is az lesz! :oops:

Baromi fura érzés. Nem fáj, csak olyan percenként akkorát üt hogy majd kiesik. Picit azért ijesztő. Nem úgy van hogy van szived, jár, de el is felejthető. Percenként emlékeztet hogy hahó itt vagyok. Talán olyan mint a baba mozgás. Mozgááááás, az enyhe kifejezés, majd szét rúgja mindenem. Szóval tök jó, hol a gyerek, hol a szív!
Szülni akarooooooooooook!!!
Bár még sehol sem tartok, semmi cuccom nincs összerakva, sem a gyerekszoba. Na jó a kiságy összeállítva, meg a fele rucija kimosva, kivasalva!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

[quote="csiri-biri"]B írta:csiri-biriariiiiiiiiii!!!!
Valahol teljesen megértelek,mert nem lehetünk egyformák....vannak parásabb és kevésbé parásabb emberek!!!!!
Én még ma nem éreztem intenzív magzatmozgást,csak 1-2 kisebb mocorgást,de reggel 6 óta,azt is csak kb4szer....és leghamarabb amikor intenzív partyt rendez odabent és én érzem is...az este 10!!!!
És ez komoly!!!
És mégis úgy gondolom,hogy nincs baj...(ÉS NINCS IS!!!!!!)

Csiri én már könnyek közt vergődnék....jó lehet normálisnak lenni
Vendég

BARI!
Én mindenképp szeretnék fotót a hajadról!!!!
1 feltétellel:elötte és utána képekkel illusztrálva 8) :lol:
Melike!
semmi különösebb fizikai fájdalmam nincs,csak olyan gyenguyz vagyok,meg van egy csepp hányingerem és ez úgy megpecsételte a napom.... :?
Vendég

[quote="bárány"]O írta:bárányk Melike igazatok van...de tényleg! :oops: :oops:
Remélem amikor meg lesz a baba nem fogok mindent kitalálni...
Jaj furcsán sír,keveset evett,híg volt a kaki,hapcizott kettőt,
Ugye nem leszek ilyen???????

szerintem olyan leszel!!!!!!!
Ez nem bántás, de tényleg!!!!!!!
bszilvi25

Csiri ok a kedvedért hülyét csinálok magambol..
Meglesz a kép, mindkettő....
Vendég

Bari:ez csak rajtad múlik,hogy olyan leszel-e!!!

Kép
melike

Bari!
Megnyugtatlak nem vagyok normális!
És eszembe jutott mitől vagyok szar állapotban!!!!
ANYÓS JÖN VELEM UH-RA!!!!!!!!!!!!!!
ÉS EZ FÉL 5IG MÉG GYOMORIDEGGEL IS FOG PÁROSÚLNI!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Viki! Pontossan olyan érzés mint ahogy leírtad!
Ne izgulj és próbálj meg nem rá figyelni!

Az infarktus nem ilyen úgyhogy nyugi,ez nem az!!!!

De azért nem folyamatosan üt akkorát nem??

Bari! Várjuk a fotókat!
Jót fog tenni!

Kép

Kép
ibm

Csiri:miért engeded,hogy elkisérjen????????????
Ennél nagyobb büntetést én nem tudnék magamnak...anyóssal ultrahangra??? :shock:
Vendég

CSIRI:BE IS MEGY VELED???
Vendég

Ibm, éjjel abszolút nincs, ha felébredek pisilni, és nem tudok vissza aludni, mondjuk 10 percig, és figyelem de nincs.
Reggel meg felébredek, kinyitom a szemem, de meg sem moccanok, és elkezdi. Kicsit olyan mintha hangokra indulna be! :roll:
Tudom ez hülyeség, de furi.

Hát sajnos mondhatom hogy folyamatos. Vagyis nem tudom hogy érted. Nem minden ütés ilyen, de mondjuk minden 10.
Van hogy kb 5 percig nincs, aztán megint. Teljesen össze vissza. Remélem a magnézium használ valamit, mert ha ezt még 6 hétig ki kell bírnom, nem tudom mit csinálok!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

csiri: részvétem.
bari: nyugimá... mást nemtok mondani. minden új oldalra jut egy parád... :D görcsölsz? vérzel? magzatvized megvan még? mert ha mind3 nem, akkor no para. ;)

alvás: én tökjól alszom. hanyatt is, és mindkét oldalamon is. igaz egyikről a másik oldalra átfordulni már-már művészet, de nem kell kitámasztani magam meg ilyesmi. ja, és kávézom is: napi 1-2 simán lemegy, ... inkább azt figyeltem meg, hogy ha 10 előtt már ágyba bújok, akkor hajnalban felébredek, és nehezen alszom vissza. szóval bármilyen álmos vagyok, 10-11 felé kell ágyba bújnom, és akkor nincs gond éjjel. jó, mondjuk nekem nincs nagy pocakom. és amúgy is egy rohadtnagy mázlista vagyok, ami a terhességi tüneteket illeti... se hányinger, se lábikragörcs, se ittfáj-ottszúr... csak a palacsintaképem ne lenne... ezen kívül minden okés. :D

mia_snow

Tényleg befejeztem NO PARA!!!!!!!!!
Remélem ki fogom bírni :oops: :oops: :oops: :oops:

Mia:te háton is alszol?Nekem is az esne a legjobban..és bizony néha előfordul :oops:
Vendég

magzatvizes dologra a nemleges választ elírtam, természetesen :D szóval ha NEM görcsölsz, NEM vérzel, és a magzatvized NEM folyt el, akkor nincs miért aggódnod.

amúgy meg én újabban azt érzem, hogy Milán a gyomromon át akar kijönni... szerintetek? :roll: :D

mia_snow

BARI!
Hát persze,hogy bejön az Uh-ra!!!!Nem azért kisér el,mert már csak bottal tudok járni éshogy felsegítsen a székről a váróba ha behívnak.... :?
Vendég

Csiri!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kitartás!!!!!!!!!

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: